|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
![]() Dobry ![]() Zuza sie jakims niewytlumaczalnym sposobem zsunela w nocy z lozka na podloge i podniosla histerie na 5 minut, tak sie wystraszyla |
|
|
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
brumek a o ktorej wrocilas z basenu?? my bylismy do 14 tej, wiec ciezko zeby spala do samego rana
|
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja......
moje dziecie spalo dzis od 20.30 do ....5.20 a potem od 5.40 do 9.00 ![]() tylko matka glupia siedziala do 24.00 wiec dlugo nei pospalam
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet o super
Ja się też zapomniałam pochwalić, że mój Bączek śpi od 20.45 do 6 ![]() ![]() Jak ja bym chciała na taki basen pochodzić. ehhh i jeszcze zrzucić oponkę zimową,a raczej ciążową ;p
|
#3845 | |
|
Rozeznanie
|
Jestem na bieżąco - żeby nie było, że znowu zniknęłam, tylko odpisać nie zawsze mam czas.
Wszystko zależy od spaceru, bo to determinuje resztę dnia. Cytat:
Przeczytałam relację basenową. A możesz zdradzić gdzie byłaś? Fajnie, że zobaczyłaś ćwiczenia - ja przyznam, że trochę nie mam wyobraźni jeśli chodzi o to co można z niemowlakiem robić. Narazie chodzimy do wanny, trochę na rękach a potem jeszcze sobie pływa w kole. |
|
|
|
|
#3846 |
|
Zakorzenienie
|
kiedys MM to bylo tzw. mleko niebieskie (od barwy pudelka) i rózniło sie od mleka w worku/od krowy tylko tym że było w proszku. to było zwykłe mleko w proszku ale z dobra propagandą by takie wlasnie dzieciom podawać. ew mozna było np. w niemczech prawdziwe MM kupić - Milupa to sie nazywało, trzeba bylo z pół godziny to mieszać bo sie nei chcialo rozpuszczac za to mozna bylo przygotowac tego pół lodowki i potem odgrzewać (nie tak jak teraz - zjesc w ciagu godziny od przygotowania)
|
|
|
|
#3847 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też już bym poszła z małym na basen ale najpierw spacer a potem dalsze ekscesy jak kaszel nie wróci!
|
|
#3848 |
|
Zadomowienie
|
A u nas fajna nocka o 20 szamanko i aż 230 ml mleka ![]() Dla dzisiejszych solenizantów Majki Domka Dawidka i ogromne buziole Marinko nasi synkowie coś nie soczkowi a Igorek owoce je ? Bo Krystek uwielbia a soki sa be ![]() Sweet dla Igorka ja tez chodze spac grubo po północy i jestem zła na siebie bo niewyspana ![]() Jacieee u mnie też powrót do pracy zbliża sie wielkimi krokami - 23.01 ![]() Lili już gotowałam w parowarze ale dla nas , musze kupic warzywka i porobić obiadki dla Krystusia Brumku ale sobie podjadasz w nocy aż smaka mi narobiłaś . A ta instruktorka porażka , najlepiej podpatrzeć ćwiczenia i robić tylko te ktore Tymek lubi Aania Brumku te ćwiczenia Krystka denerwują no bo obca baba wygina mu rączki nóżki , kula go na piłce wałku a on akurat w tej chwili zrobiłby co innego dla Iustynki żeby wszysko sie Wam ułożyło i dla Zuzi Dziubek jak pojade do Ikea to napisze tylko ja zawsze jade z Tż ale jego można wysłać do castoramy
|
|
|
|
#3849 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam sobie 3 płyty z ćwiczeniami - pilates, streching, tbc jeszcze przed świętami. Zaplanowałam ćwiczenia na poranne dosypianie Filutka.
I od 2 dni nie mogę ich znaleźć!!! Wyobraźcie sobie jakiego przez to zapału do ćwiczeń nabrałam! |
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
Brida normalnie co czytam Filutek to mi wychodzi Fiutek
|
|
|
|
#3851 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3852 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3853 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Patik może rzeczywiście odstaw gluten na jakiś czas.Ja nie wiem jakie są reakcje, ale kiedy coś Emi wyskakuje intuicja mi mówi skąd wzięły sie krostki. Miałam nie jeść słodyczy, przez tą chandrę zjadłam dużą czekoladę z biszkoptem z milki, żelki,ciasteczka...ach zadek mi znowu urośnie. |
|
|
|
#3854 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Brida spokojnie wiem
muszę dobrze czytać |
|
|
|
#3856 |
|
Rozeznanie
|
Eveewe zamówiłam dzisiaj Enf AR - w ostatnich dniach robiłam jeszcze próby z mlekami dla alergików idąc tropem Nutramigenu, ale były zielone rozwolnienia, więc kliknęłam 10 puszek i zaoszczędziłam dzięki Tobie 100 zł
|
|
|
|
#3857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3858 | ||
|
Zadomowienie
|
Moja, o dziwo (bo skazowa), na razie bez objawów, ale daję jej gluten dopiero czwarty dzień więc pewnie wszystko przed nami
a tak w ogóle nasze jedzenie wygląda tak, że połowa kaszki ląduje za kołnierzem bo moje dziecko wymyśliło sobie zabawę pt. "popierdzę sobie kaszką i napluję na mamę"Ale Tymek jest poza konkurencją ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mimo, że na MM nie pije wcale.Najpierw nie chciałam dosładzać i wciskałam samą wodę - nie chciał. Herbatkę Hippa wypluwał. Wodę dosłodzoną glukozą udawał że pije. Dopóki kupka nie jest za gęsta a ciemiączko się nie zapada nie martwię się. |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Brumciu usg potwierdziło iż jest to zapalenie. Wczoraj odebrałam wyniki te co robiłam jeszcze przed świetami (tak się długo czeka, bo chyba mniej spotykane) i z 4 badań, tylko 1 jedno jest w rmie, reszta od tej normy odbiega niektóre ZNACZNIE. Teraz mam wizytę u swojego endo 26 wiec wtedy wszystko się wyjaśni.
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Dziękujemy za faktycznie DZISIAJ ŚWIĘTUJEMY PÓŁ ROCZKU DOMKACytat:
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi odnośnie kaszlu, przespałam się z tym i doszłam do wniosku, że przecież nic złego się nie dzieje Domek dalej kaszle, ale jakby mnie podałam mu syropek stodal. Jeżeli się będzie pogarszać to wybiorę się wtedy do lekarza ![]() Noc u nas spokojna, Dominik ładnie spał, jedna pobudka o 4 30, następna dopiero o 9 40 i dospał jeszcze do 11 ![]() Ja niestety potwornie słaba, ale dajemy radę ![]() Domek dzisiaj dostał pierwszy mięsny słoiczek, wcinał aż mu się uszy trzęsły |
|
|
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Patik
problem niestety polega na tym,że dziś jabłko może nie uczulać,a jutro może nigdy nie wiadomo do końca co to uczula... spróbuj odstawić gluten na kilka dni i sprawdź...tylko,że uczulenie na gluten jest na prawde bardzo rzadkie...nie wiem co Ci doradzić...nas wysypuje na okrągło a ja gluten podaję.---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Dominiś ,Majciu GRATULUJĘ pół roku Dawidku 5 m-cy to też nie byle co
|
|
|
|
#3863 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tez myślałam,że to jakieś uczulenie ale nie, po prostu moja Lilka ma delikatna buzię, zaczęłam smarować i wszystko zginęło. Patik dziewczyny dobrze mówią. ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Dominiczku i Majeczko wszystkiego naj najlepszego. Jakie te nasze dzieciaczki są już duże.
|
#3864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadrabiam. noc mialam kiepska. kinga spala ladnie, ale artur nie... |
|
|
|
|
#3865 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobra dziewczyny a my chyba mamy skaze a nie nietolerancje laktozy Poza tym mala zaba uwielbia wszystko co jej podaje, a teraz mnie kopie, bo mam sie na niego patrzec, wtedy sie chichra ![]() Spal dzisiaj do 10
|
|
|
#3866 | ||
|
Rozeznanie
|
niestety cały wyjazd jakiś taki do doopki, pogoda lepiej nie mówić, bo jak już nie padało to za to wiało (ale w końcu to Kołobrzeg ) do tego dziewczyny przeziębione, a ja w dniu wyjazdu z wawy głos straciłam i wrócił dopiero po świętach i na wyjazd znowu mnie coś dopadło. Żeby jednak tylko nie narzekać, to powiem, że w sumie trochę odpoczęłam, szczególnie od takich codziennych rzeczy typu pranie, gotowanie.... i pospałam, bo Hania potrafiła do 8 spać, o dziwo. Do tego pospotykaliśmy się ze znajomymi. Po powrocie tylko musiałam odszukać moje starsze dziecko, bo po dwóch tygodniach z dziadkami....... to już bardziej na temat klubowy, dobrze wiecie który ![]() Cytat:
ale na pewno się przyzwyczaiszCytat:
![]() a na Potockiej kiedyś pracowałam |
||
|
|
|
#3867 |
|
Zakorzenienie
|
Babonik podobno uczulenie na gluten a celiakia to dwie odrębne jednostki chorobowe. o ile alergia może minąć jak skaza, tak celiakia daje ostre objawy i jest na all życie.
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)My po obiadku, dziś brokułowa. Dałam Agacie 2 łyżki kaszki mlecznej bananowej bobovity i strzeliła mi rzadką kupę po obiedzie (jak na nią jedzącą mięso, i Nutre to dziwna ta kupa). A teraz śpi, włączyłam jej Lovely Baby, może pośpi dłużej. A jutro do szkoły Co do dziadków to ja robie w imieniu Agaty laurki. Odbije stópke i rączki na kartce, jakoś fantazyjnie wytne Z kolorowego brystolu zrobie laurke. Nakleje zdjęcie Agaty i po obu stronach odbitki w środku jakieś 2-3 słowa i wszytsko.
|
|
|
|
|
#3869 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.. i ja tez nie jestem pewna, czy Zuza ma skaze czy nietolerancje laktozy, bo po pepti wszystko przeszlo.. wiec zapobiegawczo przyjmujemy razem z lekarzem, ze ma/ miala to i to
|
|
|
|
|
#3870 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2 łyżki tylko gotujesz? Ja mam mleczna z nestle i co mam z nią zrobić?
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.

Kto może temu alkoholowo kto nie temu karmi 

i ogromne buziole 
dla Iustynki żeby wszysko sie Wam ułożyło i dla Zuzi 

problem niestety polega na tym,że dziś jabłko może nie uczulać,a jutro może
ale na pewno się przyzwyczaisz