Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 11:14   #421
spray
KWC

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość

Obstawiam endometriozę lub coś od torbieli, którą mam.
No, kochanie, szoruj do gina, zdrowie najważniejsze.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:55   #422
archinta
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ale j tesknie za wami
niestety nie mam czasu na nic w sobote pierwsze zaliczenia i sesja od przyszłego tygodnia... a ja oczywiscie w lesie ze wszystkim co sie skupie na jakims zadaniu to mała domaga sie jedzenia/rączek/ albo uwagi

jaaaa spotkanie ale wam zazdroszcze ja tez chce ale nie moge przez ta głupia sesje ale moze jak juz wszystko pozaliczam to sie jeszcze jakos zgadamy co

zmykam sie uczyc mała spi wiec musze wykorzystac

buziaki
Kochana - ucz sie pilnie jak tylko bedziesz miala chwilkę i szybciutko wracaj by nie tesknic
My za Toba tez bedziemy

I jeszcze raz napisze- podziwiam Was Babeczki,ze si euczycie przy maluszkach

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Wiecie co- nie chwaliłam się ale już muszę Przyzwyczajam mego marudera od jakiś 2 tyg do usypiania bez raczek (no jedynie wieczorem jednak trzeba )- lulamy go w wózku lub w łóżeczku turystycznym, 2x zasnął mężowi w bujaczku, a teraz kima na macie Siedziałam przy nim i trzymałam smoka i kimnął
Widzę światełko w tunelu dla mego kręgosłupa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 11:56   #423
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
ale j tesknie za wami
niestety nie mam czasu na nic w sobote pierwsze zaliczenia i sesja od przyszłego tygodnia... a ja oczywiscie w lesie ze wszystkim co sie skupie na jakims zadaniu to mała domaga sie jedzenia/rączek/ albo uwagi

jaaaa spotkanie ale wam zazdroszcze ja tez chce ale nie moge przez ta głupia sesje ale moze jak juz wszystko pozaliczam to sie jeszcze jakos zgadamy co

zmykam sie uczyc mała spi wiec musze wykorzystac

buziaki
widze że my w tym samym temacie
a ja sobie zrobie dzień przerwy, a co należy mi się
najwyżej zarwe potem jedną nocke

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Kochana - ucz sie pilnie jak tylko bedziesz miala chwilkę i szybciutko wracaj by nie tesknic
My za Toba tez bedziemy

I jeszcze raz napisze- podziwiam Was Babeczki,ze si euczycie przy maluszkach
oj tam, oj tam

Nato zasnęła więc ja właśnie też znikam do książek, pewnie maks na 30 minut ale zawsze coś
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:06   #424
Sharifa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość

Mam pytanie logistyczne. Jak to jest z lataniem samolotem z małym dzieckiem? Poza tym jak się zapakować z wózkiem i wszystkimi klamotami to strasznie mnie nurtuje sprawa wniesienia mleka na pokład. Przecież biały proszek to płachta na byka dla tych wszystkich antyterrorystów, a nawet przy krótkim locie trzeba mieć w odwodzie...
Poza tym jak takie maluszki latają? Na rękach? Czy w nosidełku

W koncu moge sie wykazac Lecialysmy z mala kilka razy i nigdzie nie bylo problemu ani z woda ani z mlekiem w proszku ani z przygotowana juz butla poza Berlinem - tam pozwolili mi zabrac wode w termosie, ale taka w butelce juz nie - zabrali mi

Nawet nie trzeba bylo wyciagac z bagazu podrecznego wszystkiego - albo w ogole sie nie czepiali jak widzieli ze z dzieckiem, albo po prostu przegladali tak jak w Berlinie.

My lecialysmy z wozkiem - dostajesz nalepki przy check in i wozek zdajesz dopiero przy wejsciu do samolotu lub przed wyjsciem do autobusu (zalezy czy idziesz rekawem czy podwoza), ale widzialam duzo matek z dzieciaczkami w nosidelkach.

W samolocie dziecko siedzi lub lezy na kolanach, dostajesz dodatkowy pas dla dzidzi i jak nie wiesz jak zapiac to ci obsluga pomoze.

Najgorsze jest, ze wozek tez musi przejechac przez skaner wiec najpierw musisz zlozyc i wrzucic kola i bagaz podreczny, potem dziecko na reke i gondola jedzie przez skaner. Przezornie zakladalam biustonosz bez fiszbin zebym nie piszczala, bo jeszcze jakby mieli mnie sprawdzac to bym chyba zwariowala. Podejrzewam, ze dziecko wtedy przechwytuje jakas pani ze strazy granicznej - w Berlinie mi tak zrobili, bo szarpalam sie z wozkiem

Gdzie indziej nie bylo zadnego problemu i wszyscy przyjaznie nastawieni.

A w ogole to witam po dlugiej przerwie, podczytuje was ostatnio w miare regularnie, ale na odpisywanie nie ma juz czasu. Ja juz niestety pracuje i wstyd sie przyznac, ale w niektorych chwilach gdy nie ma nic do roboty to was podczytuje zamiast np pobawic sie z niusia - lezaczek to cudowna rzecz

Przydalyby mi sie tez porady od mam karmiacych mm albo mieszanie (piers i butla), bo nie moge znalezc sposobu zeby moje dziecie jadlo wiecej a rzadziej. Domaga sie srednio co 2h, przetrzymuje ja do 3, a i tak zje wtedy nie wiecej niz 90 i tak ciagle, tylko przed snem wciaga wiecej a i tak starcza na max 4h, a potem i tak co 2-3h godziny pobudka, co przy koniecznosci rannego wstawania do pracy zamiast odsypiania jest bardzo meczace
Stary 2012-01-12, 12:06   #425
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Nocka bez szału ale lepiej- gl. dlatego ,ze Babcia wziela Piotrka i do 2 w nocy siedziala nad nim bo oczywiscie sie wybudzal przez pierdziochy. Dobrze chociaz ze tym razem wyciszal go smok i przytulenie ,a nie tylko piers.
Potem maly zjadl piers i standardowo kimnął na 1godz i 50 min (serio zegarki można regulować!). Od 5 rano nie spie bo walił nogami, prezyl sie- taki nasz standard. Chyba znow kopsnę się do pediatry po syropek rozkurczowy

Martusiaaa- remontu u sąsiadów współczuję. Mam nadzieje,ze chociaż zrobią szybko!
kochana Babcia dała trochę Mamusi odpocząć i dobrze że smoczek pomógł
i dzięki
Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a Natalce sie wczoraj poprzestawiało, bo ja wracałyśmy od babci o 18 to sobie przysnęła do 19 i po kąpieli nie chciała zasnąć i tak sobie do 23 rozmawiała i gugała i ogólnie się cieszyła
matka miała ambitne plany że jak dziecko pójdzie spać to sie pouczy albo coś popisze a o tej 23 to ja już mogłam tylko iść spać dzisiaj miałam wstac o 5,30 z tż ale też nie wyszło
ambitna Mamusia
a mój synek wczoraj spał do 17tej później chciałam go przetrzymać do pory karmienia o 20:30 ale po 19tej mi odpływał już, więc zrobiliśmy szybką kąpiel i mleczko i o 20tej już niuniał
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
Bry!
o

Martusia niech ten remont szybko robią! nie tak ja moi z dołu - od Wielkanocy do Bożego Narodzenia
dzięki i współczuję sąsiadów
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
to ty się ciesz! Jak mi się budził o 1 i o 4 a potem o 6 i o 8 to byłam mega wyspana.
Wczoraj się śmiałam z Anci konga a sama miałam w nocy Armagedon
jakby się STasiek cofnął do początku, nie dość że usnąc nie chciał, wkońcu jakoś przy cycku , to budził się na poczatku co godzine a potem co póltorej, a na sam koniec obudził się o 6 i już nie było mowy o spaniu ehh

jeszcze toczę z nim walke o jedzenie, nie chce mi jeść, je może coo godziny z cycka i to jak go zmusze suszarką wczoraj tak cały dzień walczyłam, do tego spał po pól godziny i wstawał gorzej zły niż kładł się spać..
współczuję kochana mam nadzieje, że ten pierwszy ząbek szybko wyjdzie i Stas zacznie normalnie jeść
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
p
wczoraj byłyśmy na szczepieniu, nastepne w 13 miesiącu mała waży 6200 i ma całę 65cm

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
dobrze, że nie 7

chyba bym ich
Cytat:
K

Wiecie co- nie chwaliłam się ale już muszę Przyzwyczajam mego marudera od jakiś 2 tyg do usypiania bez raczek (no jedynie wieczorem jednak trzeba )- lulamy go w wózku lub w łóżeczku turystycznym, 2x zasnął mężowi w bujaczku, a teraz kima na macie Siedziałam przy nim i trzymałam smoka i kimnął
pięknie
Archi my mamy fotel bujany i w ciągu dnia czasami się w nim bujamy jak mały chce spać, zawsze trochę to odciaża kręgosłup bo siedzę i się bujam polecam

A może my tez jakieś spotkanko sobie zrobimy?? Lulka, Archi. Cotka?? jest kawałek ale może by dało radę za jakiś czas??kto jeszcze z zachodu jest??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:11   #426
MAGiALENA
Zakorzenienie

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:16   #427
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez MAGiALENA Pokaż wiadomość

hej kochana ....co u Was ???
Stary 2012-01-12, 12:19   #428
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
hej kochana ....co u Was ???
w sumie to teraz żyjemy Chrztem - będzie w niedzielę 15.01.
więcej nie chce mi się dziś pisać. może jutro.

Stary 2012-01-12, 12:22   #429
Aiszka22
Raczkowanie

Cześć wszystkim

Chciałam pocytować, ale Tymcio dziś cały dzień przy cycu, więc piszę jedną ręką i oczywiście przed chwilą wszystko mi się skasowało Napiszę co pamiętam.

Cotka ale macie nocne przeboje z Filipkiem. Pospałaś chociaż trochę?

Acelinka gdzie Wy macie słoneczko? Na pewno w Polsce mieszkacie? U nas w Trójmieście dżuma za oknem i wieeeje, aż strach wychodzić.

Ancia i jak się ma Franio, nie kaszle już tak mocno?

A ja złapałam chyba jakieś grypsko i teraz się trzęsę nad Małym, żeby go nie zarazić. I w sumie zastanawiam się czy już coś się nie zaczyna - spał strasznie niespokojnie, rzucał się w łóżeczku i budził się z płaczem co 2 godziny. A przy cycu wierzga chociaż jest głodny. I mam w związku z tym pytanie (w sumie głównie do Anci) jak się zaczynała infekcja u Waszych dzieciaczków? I co ogólnie można zrobić, żeby to dziadostwo zdusić w zarodku? Jakieś inhalacje itp?

Miałam jeszcze odpisać na kilka postów, ale nie pamiętam już na co Spróbuję zajrzeć później.

Miłego dnia mamusie!
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:23   #430
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Zwariuję zaraz

Cytat:
o, też dostałaś tą gazetke? Bo ja wczoraj znalazłam w skrzynce, bez żadnej koperty, tylko na okładce był mój adres zapisany.

No właśnie sąsiadka mi przyniosla bo ona nie ma dzieci...Znalazła w skrzynce...i na niej byl długopisem adres napisany
Ciekawe czy za miesiące sąsiadka też mi odda

Cytat:
Nocka bez szału ale lepiej- gl. dlatego ,ze Babcia wziela Piotrka i do 2 w nocy siedziala nad nim bo oczywiscie sie wybudzal przez pierdziochy. Dobrze chociaz ze tym razem wyciszal go smok i przytulenie ,a nie tylko piers.
Potem maly zjadl piers i standardowo kimnął na 1godz i 50 min (serio zegarki można regulować!). Od 5 rano nie spie bo walił nogami, prezyl sie- taki nasz standard. Chyba znow kopsnę się do pediatry po syropek rozkurczowy
Idź idź jak mu syropek pomagał to jak najbardziej...trzeba brzuszki wspomóc

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
dzieki Ci za to...tylke ze to rozszerzanie jest po skonczonym 5 mscu...a ja juz jej rozszerzam diete ale co tam....
wlasnie sie wczoraj mialam Was pytac ile mleka maluch powinnien wypijac przy rozszerzaniu diety
Wiem wiem. Tylko tak to wkleiłam żeby byl jakiś podgląd bo ja sobie tego rozszerzania nie mogęwyobrazic A tak mniej więcej wiem. Zresztą nie da rady się książkowo trzymać wszystkiego.
Może budziła się z przyzwyczajenia?

Cytat:
jeszcze toczę z nim walke o jedzenie, nie chce mi jeść, je może coo godziny z cycka i to jak go zmusze suszarką wczoraj tak cały dzień walczyłam, do tego spał po pól godziny i wstawał gorzej zły niż kładł się spać..

a buzie ma cały czas pełną, jak nie swoich rączek to smokiem albo zabawką.

ktoś mi podmienił dziecko o co kaman
Ząbki?

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
heja
poranek upłynoł nam pt tytułem piosenki z dzieciństwa tak wiec w repertuarze puszek okruszek, zuzia, a ja wole moja mame itd szkoda że dziec nie chciał współpracowac i zasnął ciekawe ile pośpi

Acelinko no to spotkanie przyszły tydzień moze co? a przyjedziesz do nas do zabrza? ja proponowałam u siebie ale Sonia tez mówiła zeby do niej trzeba cos ustalic i juz ja najwyżej sie z którąś zabiore jakby co albo ewentualnie Sonie któras zabierze i przywiezie do mnie) jeśli chodzi o miejsce to damy rade w pokoju jest wielkie łożko jak tam położymy dzieciaki to bedzie niezły widok hehe

co do kalendarza to Archi ja tam bym sie pisała ale jakbym miała swój program hehe a ten jest od sprzedawcy i ja tam tylko moge cos stworzyc zapisac i wysłac do nich zeby drukneli itd)

dopije kawusie i ide głowę umyć póki malec nyna trzeba jakos wyglądac no nie)
Po pierwsze jestem za spotkaniem i obojętne mi gdzie. Tak jak pisalam Ci na gg podmienię auto i mogymy śmignąć kaj chcesz dziołszka
Po drugie po ile jest taki kalendarz?
Po trzecie Sonia Przyjmiesz naszą gromadkę zabrzańsko-rybnicką czy mamy po Ciebie przyjechać? Dla mnei to tez nie problem żeby po Ciebie i Matiego podjechać

Cytat:
to jest tak że mały widać że chce jeść, bo wrzesczy ale tak jak by go bolało jak je, albo jedzenie to ostatecznośc bo wszsytko wokół go rozprasza nawet mój głos i puszcza cycka sory jak jadł co dwie godziny i rzucał się na cycka a teraz nawet co 3 nie chce to coś nie halo, nie ma też wogóle apetytu, wydaje mi się że go to dziąsło boli
Mowię Ci. Dr M. podejrzewa ząbki

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Aż strach się bać.
Gina mam we wtorek.

Cytat:

[/COLOR]Wiecie co- nie chwaliłam się ale już muszę Przyzwyczajam mego marudera od jakiś 2 tyg do usypiania bez raczek (no jedynie wieczorem jednak trzeba )- lulamy go w wózku lub w łóżeczku turystycznym, 2x zasnął mężowi w bujaczku, a teraz kima na macie Siedziałam przy nim i trzymałam smoka i kimnął
Wiesz co ale masz tego Piotrulę niedobrego. Normalnie taki niegrzeczny, że szok...kto to widział!
Stary 2012-01-12, 12:24   #431
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

A to łysinka Bartusia, wczorajsze spotkanie z 7-miesięczną koleżanką i nieśmiały uśmiech przy ubieraniu czapeczki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC18349.jpg (46,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18531.jpg (75,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18557.jpg (44,8 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC18563.jpg (60,5 KB, 19 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-12, 12:27   #432
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
w sumie to teraz żyjemy Chrztem - będzie w niedzielę 15.01.
więcej nie chce mi się dziś pisać. może jutro.
Acha...
Powodzenia na Chrzcie!
Stary 2012-01-12, 12:28   #433
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
A to łysinka Bartusia, wczorajsze spotkanie z 7-miesięczną koleżanką i nieśmiały uśmiech przy ubieraniu czapeczki
pupinka rozbrajająca!

Stary 2012-01-12, 12:29   #434
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Łysinka wymiata
Koleżanka jaka dlugaśnaaaa, a Bartek przy niej też spory
Stary 2012-01-12, 12:32   #435
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Chciałam pocytować, ale Tymcio dziś cały dzień przy cycu, więc piszę jedną ręką i oczywiście przed chwilą wszystko mi się skasowało Napiszę co pamiętam.
hej Mamuśko jakies zdjecie Tymka by się przydało
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
helloł

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-12, 12:32   #436
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim

Acelinka gdzie Wy macie słoneczko? Na pewno w Polsce mieszkacie? U nas w Trójmieście dżuma za oknem i wieeeje, aż strach wychodzić.

A ja złapałam chyba jakieś grypsko i teraz się trzęsę nad Małym, żeby go nie zarazić. I w sumie zastanawiam się czy już coś się nie zaczyna - spał strasznie niespokojnie, rzucał się w łóżeczku i budził się z płaczem co 2 godziny. A przy cycu wierzga chociaż jest głodny. I mam w związku z tym pytanie (w sumie głównie do Anci) jak się zaczynała infekcja u Waszych dzieciaczków? I co ogólnie można zrobić, żeby to dziadostwo zdusić w zarodku? Jakieś inhalacje itp?
zdróweczka

cycusiowy dzionek

a no w Polsce, ale słonka już nie ma za to jest cała masa chmur
Cytat:

Cytat:
No właśnie sąsiadka mi przyniosla bo ona nie ma dzieci...Znalazła w skrzynce...i na niej byl długopisem adres napisany
Ciekawe czy za miesiące sąsiadka też mi odda

Po pierwsze jestem za spotkaniem i obojętne mi gdzie. Tak jak pisalam Ci na gg podmienię auto i mogymy śmignąć kaj chcesz dziołszka
Po drugie po ile jest taki kalendarz?
Po trzecie Sonia Przyjmiesz naszą gromadkę zabrzańsko-rybnicką czy mamy po Ciebie przyjechać? Dla mnei to tez nie problem żeby po Ciebie i Matiego podjechać
ja też miałam napisany długopisem, na czole dzieciaczka z okładki

będzie spotkanko
szkoda że Tusia nie może a może jednak się skusi?

Cytat:
śliczności
u nas przy zakładaniu czapki zawsze krzyk jakby mi dziecko ze skóry obdzierali

już pospane
Stary 2012-01-12, 12:33   #437
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
pupinka rozbrajająca!

Cytat:
Łysinka wymiata
Koleżanka jaka dlugaśnaaaa, a Bartek przy niej też spory
łysinka to mi się kojarzy z biskupem bo oni takie cuś na głowie mają i on takie zakole ma

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-12, 12:34   #438
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubie!

Stary 2012-01-12, 12:36   #439
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
helloł

Cytat:

ja też miałam napisany długopisem, na czole dzieciaczka z okładki

będzie spotkanko
szkoda że Tusia nie może a może jednak się skusi?

śliczności
Wydziarane dzidzi
Będzie
Nooo moglabyś odsapnąc od nauki Tusia
U nas też płacz przy czapece...

Stefek jest chyba meteopatą
Rano drzemka prawie 2h wstal, pobawił się, podarliśmy nową gazetę, poleżal na brzuchu...zrobil się maruda to go ululalam i śpi już 1h...Karmienie miało być o 12.30. Mleko czeka gotowe...
Stary 2012-01-12, 12:37   #440
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubie!
podobno tak ma większośc dzieci.

Jak wychodzimy na spacer to cała klatka wie że Natalia gdzieś wychodzi
a tylko wychylimy czubek wózka z klatki i już jest cisza
Stary 2012-01-12, 12:41   #441
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

łysinka to mi się kojarzy z biskupem bo oni takie cuś na głowie mają i on takie zakole ma
Hahahaha no no. A widzialaś kiedyś prawdziwego organistę?
Tu jak mial chyba 2mce

edit: pomyliłam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 09112011526.jpg (106,8 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Malgosia1983
Czas edycji: 2012-01-12 o 12:46
Malgosia1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:42   #442
aa2
Zakorzenienie

Małgoś link do aukcji) http://allegro.pl/fotokalendarz-kale...027394930.html
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:42   #443
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
podobno tak ma większośc dzieci.

Jak wychodzimy na spacer to cała klatka wie że Natalia gdzieś wychodzi
a tylko wychylimy czubek wózka z klatki i już jest cisza
No a co Ty myślalas? Natalka krzyczy wszystkim sąsiadom "dzień dobry"
Stary 2012-01-12, 12:43   #444
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
czad a kolezanka jak zerka zalotnie
Stary 2012-01-12, 12:44   #445
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Tu jak mial chyba 2mce
A mój właśnie ostatnio polubił ubieranie czapeczki
STefek-organista dobre:hah aha:

dobra spadam jakiś obiad zrobić dopóki dziecię śpi

co robicie dzisiaj na obiadek??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-12, 12:45   #446
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Tu jak mial chyba 2mce
czy ja juz mówiłam że on jest zarąbisty??? słodziak no!
Stary 2012-01-12, 12:48   #447
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Myslałam że droższa taka impreza
Może się skuszę.

Cytat:
czy ja juz mówiłam że on jest zarąbisty??? słodziak no!
Wszystkie nasze dzieciaczki są zarąbiste
Stary 2012-01-12, 12:49   #448
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
co robicie dzisiaj na obiadek??
no właśnie ja jeszcze nie mam koncepcji
wczoraj była zapiekanka ze szpinakiem własnie dojadłam reszte, a co dzisiaj to nie mam pomysłu. A Ty co pichcisz dobrego?
Stary 2012-01-12, 12:49   #449
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
A w ogole to witam po dlugiej przerwie, podczytuje was ostatnio w miare regularnie, ale na odpisywanie nie ma juz czasu. Ja juz niestety pracuje i wstyd sie przyznac, ale w niektorych chwilach gdy nie ma nic do roboty to was podczytuje zamiast np pobawic sie z niusia - lezaczek to cudowna rzecz

Przydalyby mi sie tez porady od mam karmiacych mm albo mieszanie (piers i butla), bo nie moge znalezc sposobu zeby moje dziecie jadlo wiecej a rzadziej. Domaga sie srednio co 2h, przetrzymuje ja do 3, a i tak zje wtedy nie wiecej niz 90 i tak ciagle, tylko przed snem wciaga wiecej a i tak starcza na max 4h, a potem i tak co 2-3h godziny pobudka, co przy koniecznosci rannego wstawania do pracy zamiast odsypiania jest bardzo meczace
No witaj- myślałam ost o Tobie

A jak znajdziesz patent na dłuższe spanie to ja poproszę - mój w nocy budzi sie na karmienie co 1h i 50min- ze stoperem w ręku
Cytat:
Archi my mamy fotel bujany i w ciągu dnia czasami się w nim bujamy jak mały chce spać, zawsze trochę to odciaża kręgosłup bo siedzę i się bujam polecam

A może my tez jakieś spotkanko sobie zrobimy?? Lulka, Archi. Cotka?? jest kawałek ale może by dało radę za jakiś czas??kto jeszcze z zachodu jest??
Tez mi sie fotel marzyl
Ja bym z checia sie spotkala- tylko z dojazdem probl
Cytat:

Cytat:

Wiesz co ale masz tego Piotrulę niedobrego. Normalnie taki niegrzeczny, że szok...kto to widział!
No strasznie niegrzeczny
Cytat:
rewelka!
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 12:50   #450
acelinka
Zakorzenienie

aporpo kalendarzy to ja zamawiałam w punkcie foto w realu, taki biurkowy teraz wychodzi 30 zł już z przesyłką do sklepu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości