|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Ta pierwsza bardzo ładna, sama mam takie trzy: białą, zielonkawą i niebieską
|
|
|
|
|
#4412 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Ja to mam różnie, raz mi strasznie gorąco , a za chwile znowu zimno. No, ale chyba masz rację, rozejrzę sie za czyms z krótkim rękawem, a zawsze moge cos na siebie narzucic.
|
|
|
|
#4413 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4415 |
|
Wtajemniczenie
|
Przez neta chyba bedzie ciężko kupić w tej chwili, bo nie wiadomo jak się ułoży materiał. Coś mi sie wydaje, ze nie pozostaje mi nic innego jak wybrac sie na zakupy.
|
|
|
|
#4416 |
|
Zadomowienie
|
a może masz jakiś lumpek niedaleko i znajdziesz jakąś niedrogą kreację, jest karnawał, więc powinni mieć teraz takie ciuszki w dostawach?
|
#4417 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do wagi dziecka moja corcia urodzila sie 2300 w 39 tyg miala hipotrofie i nie musiala lezec w inkubatorze.wiec nie martwic sie!!! 34 tydzien to jeszcze 6 tyg zeby nadrabiac neska dieta ważywna moze i ciekawe nie wiem czy sama nie zastosuje jutro no a dzis jak w aptece bedzie to kupie ta herbatke. chcialam zamowic w dbam o zdrowie na necie zeby mi przyslali do apteki ale musze wtedy zalozyc konto i zakupy musza byc pow. 20 zl... co do tego to nie martwie sie bo jeszcze bym zakupila sie w witaminke k i w tantum rosa... od ktorego tyg poodaje sie wit k a od ktorego wit d?? |
|
|
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Zośka ładne te sukienki, ale ja bym bała się kupować. Jednak jakby nie było masz brzuch, i czasem się wydaje, że coś będzie wyglądać ok a potem nieładnie się opina i kicha... może znajdziesz coś w sklepie, albo w lumpku?
Cytat:
![]() jutro idę do lekarza i daje skierowanie na poniedziałek na wywołanie. Zresztą zawsze mi powtarza kilka razy, że cokolwiek by się nie działo co by było podejrzane, czy nawet jak będę miała złe przeczycie (cokolwiek) mam jechać do szpitala sprawdzić. Podjedziemy na to ktg dzisiaj, będę spokojniejsza. Chociaż na koniec mały chyba się obudził i trochę podskoczyło... noi sprzęt był kiepski. |
|
|
|
|
#4419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4420 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Wtajemniczenie
|
Pochodzę po lumpach właśnie, może akurat coś się znajdzie
|
|
|
|
#4422 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4423 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie doczytałam o Likas i Natalce kciuki za was dziewczynki, wychodzcie szybko i zdrowo ze szpitala!!!!
|
#4424 |
|
Zadomowienie
|
Kurczę kupiłam tą lampkę ,a ona daje takie delikatne światełko ,ze cała noc mogło by sie dziecku świecic.Jak maz przyjdzie będę miała gadkę i zabroni mi kupowac cokolwiek przez allegro.Myślałam ,ze będe mogła przebrać mała przy takim swietle ,ale nie ma szans.A może można oddac tą lampke ,chyba musiała bym zapytac sprzedawcy nie?
|
#4425 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wiem na sto procent, że nie mialam ani nie byłam szczepiona, mama moja to potwierdziła. Nikola też nie miała ![]() Cytat:
![]() a odnośnie taty, to np moj tz nawet nie chce slyszec by Nikola tam jechała jeśli to sie okaże świnka naprawdę, a tacie popsułam plany i chyba nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia, że tak gada, wkurza mnie to, bo doskonale wie, co mnie spotkało parę lat temu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() trzymam kciuki za to by dzidzia się pospieszyła wreszcie, zobaczysz będzie dobrze ![]() Cytat:
Być może Bóg chciał, abyś poznał wielu złych ludzi zanim poznasz tę dobrą, abyś mógł ją rozpoznać kiedy ona się w końcu pojawi Niki Alex Edytowane przez kamciurka Czas edycji: 2012-01-12 o 15:02 |
||||||
|
|
|
#4426 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a już pisałam ze mój mąż jeździ na delegacje do Niemiec tam pracuje na fabryce BMW Cytat:
![]() ![]() mój tż to mnie nawet pytał czy dostanie butelkę na posmakowanie ![]() ![]() Cytat:
|
|
#4427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4428 |
|
Zakorzenienie
|
dzizas dzwonił ojciec do mni e
mówi że to jednak zwykłe przeziębienie, że ją przewiało gdzieś, bo była na Pałacu Kultury, mam nadzieję, że mnie nie ściemnia ja się go pytam czy na pewno, a on do mnie, że tak, zresztą to się drogą kropelkową zaraża, czyli przez picie z jednej szklanki ja ☠☠☠☠☠☠☠e ja nie wiem, on mnie traktuje jak jakaś histeryczke, przykre tylko jest to nie zdaje sobie sprawy z tego na co by mnie w razie czego mógł narazić ale nie ja wymyślam, ciekawa jestem ze przez szklankę wspolną można się tylko zarazić, ta jasne, to kichając czy przez ślinę nawet przy mówieniu to już nie jest drogą kropelkową ale mi się ciśnienie podniosło
|
|
|
|
#4429 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4430 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki kobietki za słowa otuchy
A przy okazji znalazłam taki kalkulator wieku płodu na podstawie parametrów USG - może komuś się przyda. http://www.noworodek.pl/index.php?sm=2&ope=1 Edytowane przez raqla Czas edycji: 2012-01-12 o 15:26 |
|
|
|
#4431 |
|
Zadomowienie
|
Sms od MissZuzi
O to jednak dziewczyny nie posypały się .Mój nastrój już lepszy bo oddali mi Alusia i naświetla się przy mnie.Może w weekend uda nam się wyjść jeśli wyniki będą dobre.Pozdrawiam wszystkie dwupakowe i nowe mamusie. Reszta jest do mnie ,że szpital oblężony i mam zaciskać nogi N1kotynka miała nam pokazać mała i już się nie odzywa.N1kotynko czekamy Kamciurka ty lepiej poczytaj sama o tej swince
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-12 o 15:18 |
|
|
|
#4432 |
|
Wtajemniczenie
|
Agacia padniesz ze śmiechu, ale u mnie w mieście nawet nie ma tego sklepu. Tak sobie myślę i mamy może Croppa , Reserved , może jakis butik..
|
|
|
|
#4433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałam się zdrzemnąć i może pospałam z 30 min... jak pomyślę, że jutro szpital, to mnie krew zalewa
wymiotować mi się chce ze strachu znów... ![]() Cytat:
nawet nie wiem gdzie to miasto jest O jaaaaaa jak patrzę teraz na mapie to masakrycznie daleko!!! Mogę Ci polecić wkładki ze schleckera jak chcesz- są bombowe! I tanie Mój tż mi przywozi bo one idą teraz w zawrotnym tempie Daucelyn się nazywają- szkoda, że w Toruniu nie mam schleckera 2,99 za 50 sztuk! A tam kupuje mi zapachowe "aloe vera" za 1,29 euro, ale są mega. Dobrze się kleją ![]() Cytat:
ajj żałuję, że nie nagrałam tego tżtowi
|
|
#4434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() całe szczęście, że byłaś na miejscu ![]() Cytat:
Ja bym poszukała właśnie w lumpkach albo jakiś sklepikach No i lepiej byłoby mierzyć, a nie kupować przez neta, bo widzę po sobie, że niektóre fasony nie są zbyt fajne na brzuszek...
|
|
#4435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i co? i Idę ogarnąć pokój i się poruszać, umyć włosy... ehh autentycznie mam ochotę, poprzednio tak samo, jak mam iść do szpitala i się nasłuchać, naoglądać, to dziękuję bardzo... a jak mi się trafią jakieś kretynki- przemądrzałki??
|
|
#4436 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko wiesz ... u mnie już się coś ruszyło szyjka się skaraca i jest rozwarcie. ja to wrecz musze zaciskać nogi żeby wytrzymać![]() Dzidzia wyjdzie jak bedzie gotowa
|
||
|
|
|
#4437 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kochany mąż właśnie dzwonił, że skombinuje kolację, byle bym tylko nie wstawała i jeszcze nie rodziła
A zaraz dzwonię do sklepu dziecięcego, bo fotelik miał być do odbioru poniedziałek-wtorek, a sprawa robi się z lekka pilna ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Dzisiaj już sobie odpuszczę, ale jutro biorę się za to, co miałam w planach zrobić za dobry tydzień: szykowanie łóżeczka (tzn. wyjęcie tego, co mąż ma założyć ), odgruzowanie przewijaka, poszykuję ciuchy dla mnie na wyjście...Jeszcze jakieś małe prasowanie mnie czeka, ale tego to już raczej nie będę robić
|
#4438 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a wkładeczki na pewno spróbuję skoro polecasz właśnie wróciłam ze spacerku a po drodze kupiłam sobie pączka ze śmietanką i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem ![]()
|
|
#4439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój jest z Hamburga ![]() A przyjazd to około 8-9 h, na zmianę z teściem. Wkładki mi poleciła inna wizażanka z Niemiec Więc szczerze polecam, to nie to, co gówniane wkładki z belli, co odkleiły się po chwili i są strasznie wąskie a tylko taki miałam wybór w sklepie ![]() Lecę, nie będę Wam smęcić
|
|
#4440 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() jeszcze tylko troszke.... |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

złapali welon i krawat jeszcze - pijani i zamiast w to zbierać kasę dla nas 'za tańce' oni sami zaczęli tańczyć, a laska podarła mi welon
Aaa wszystkiemu winien mój mądry A. (znacie chyba tego typa, nie? 

ale nie ja wymyślam, ciekawa jestem ze przez szklankę wspolną można się tylko zarazić, ta jasne, to kichając czy przez ślinę nawet przy mówieniu to już nie jest drogą kropelkową 
nawet nie wiem gdzie to miasto jest
2,99 za 50 sztuk! A tam kupuje mi zapachowe "aloe vera" za 1,29 euro, ale są mega. Dobrze się kleją 
i co? i
mam ochotę, poprzednio tak samo, jak mam iść do szpitala i się nasłuchać, naoglądać, to dziękuję bardzo... a jak mi się trafią jakieś kretynki- przemądrzałki??
i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem