Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-11, 20:48   #4261
Lucy1111
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
dziewczyny włącznie sobie TLC- 'porodówka'- i murzynów oglądajcie- matka tej rodzącej wygląda i zachowuje się jak żółw normalnie sikam
już kiedyś oglądałam ten odcinek też miałam polewkę
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:48   #4262
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No pewnie, jak nie pomagają jak pomagają. Chore...

Jeśli ja jestem bezrobotna , ubezpieczona w UP to czy dziecko bedzie ubezpieczone na mnie? Tak to wygląda ?
też jestem na bezrobociu , wczoraj byłam zawieśc zaświadczenie o tym ze urodziłam dziecko i przysługuje mi 140dni urlopu macierzyńskiego, pani w up pyutała sie czy chcę by dziecko było ubezpieczone w up powiedziałam ze tak to mi powiedziała ze na wizycie ktorą mam wyznaczoną na maj mam o tym powiedzieć i zostanei dopisane do mojej karty że jest ubezpieczone

Cytat:
Napisane przez magda1804;31555846
[B
Monia[/B] ja jestem w takim zwiazku. Z tego co wiem nie jest tak prosto z tym zasilkiem dla samotnej matki. Wg prawa: samotna matka jestes wtedy, gdy:
-ojciec dziecka jest nieznany,
-ojciec dziecka nie zyje,
-ojciec dziecka żyje, ale placi alimenty na dziecko
Z racji tego, ze u mnie to nie przejdzie, zdecydowalam, ze malenka bedzie miala nazwisko po tatusiu. I tu pojawia sie moje pytanie:
czy ja bede miala wszystkie prawa do corki?
chodzi np. o becikowe, rodzinne- czy bede musiala przedstawiac dokumenty tza, czy moga byc moje?
albo tez czy dziecko bedzie ubezpieczone skoro, tz pracuje na czarno?

dziecko moze mieć nazwisko ojca zawsze możesz powiedzieć w urzędzie że nie masz przyznanych alimentów bo dogadaliście się z ojcem dziecka że będzie ci co miesiąc dawać 300zł na dziecko że dogadaliście sie bez ciągania po sądach
co do becikowego oczywiście ze je otrzymasz nawet jeśli dziecko ma nazwisko ojca dlaczego miałabyś nei dostać??podpisujesz tylko oświadczenie że nie zostało pobrane na dziecko w innym urzędzie i np przez ojca dziecka becikowe i to wszytsko
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Tak tylko musisz iśc zgłosić dziecko, z aktem urodzenia
chyba nie jest potrzebny akt mi nic o akcie nie mówiła pytała się tylko czy będę dziecko ubezpieczać u nich powiedziałam ze tak i to wsi wkońcu odbeirała ode mnie papierek z wypisem ze spzitala ze urodizłam i ze przysługuje mi urlop to po co jeszcze akt

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
a jaka waga wychodziła z usg ostatniego przed porodem?

niestety tego nie wiedziałam bo już nie miałam na końcu usg robione w 33tc co wylądowałam w szpitalu to mały miał 2260
a potem już usg lekarz mi nie robił bo on to cąły czas mnei do spzitala chciał wysyłać a w szpitalu mnie nie chcieli
Stary 2012-01-11, 20:49   #4263
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oluska1988 Pokaż wiadomość
no w sumie takie bardziej żółtawe jak tak patrze no z grzybica to sie nawalczyłam i w sumie jestem w ciągłym konflikcie w sumie zapach to nie taki normalny
jak zółte to nie jest źle
Ja tez mam z nią konflikt jak nie piecze, nie swędzi to luks. Może sobie clotrimazolum zaaplikuj

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 20:58   #4264
magda1804
Rozeznanie

Lenusia wykąpana, najedzona, od godziny spi. Mamusia rowniez po kolacji i teraz relaksik

Oooo jesli moge dac rade przyszlym mamusiom odnosnie kapania- jesli jeszcze nie macie wyposazenia do wanienki (typu gabka czy foczka) nie ma potrzeby kupować. Pieluszka na dno i wystarczy. Dodatkowo polecam okryc maluszka pieluszka tetrowa. Tak włozyc do wanienki i polewac po tej pieluszce woda, zeby nie czul zbyt duzej roznicy temperatur i nie wystraszyl sie pierwszego kontaktu.

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w Biedronie i kupiłam zapas "smarowideł" do chlebka i jogurtów. Kupiłam pastę jajeczną, z tuńczyka, tuńczyka w puszcze, rybki w puszce, kabanosy...normalnie jakbym miała urodzić lada dzień....
Małgosia bedziesz jadla takie ryby w czasie karmienia? Z tego co czytalam to lepiej jest unikac ryb tj.: tunczyk, makrela, łosoś i jeszcze jakis innych, ale juz nie pamietam. Chodzi o to, ze te ryby zawieraja rtec

Cytat:
Troszku przynudzacie...

Idę sobie zrobić spa może coś mnie weźmie w nocy to trzeba jakoś wyglądać na czasie

764 postów do końca wątku!!
hehe Agatek relaksuj sie i korzystaj, bo pozniej jak bedzie maluszek to faktycznie ciezko z czasem dla siebie
chcesz do porodu ladnie wygladac?
to jeszcze ciekawostki z mojego porodu
hehe to ja przed wyjazdem do szpitala oczywiscie musialam sie przygotowac- w czasie przerw miedzy skurczami wytuszowalam rzesy, zrobilam kreski eyelinerem, a zeby dziecko matki sie nie wystraszylo
i tak jak zakladalam- dopiero wtedy spakowalam do konca torbe
dzis zauwazylam, ze na lozku porodowym chcialam napisac smsa do mamy, ze w szpitalu leze. Nie zdarzylam jednak wyslac smsa, bo 15min pozniej Lenka byla na swiecie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Prawa jak najbardziej będziesz miała, ale jak ojciec uznał dziecko to chyba jego dokumenty też musisz przedstawiać, nie jestem pewna na 100%
dziekuje

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Melduje sie po calym dniu na chodzie. Masakra.
Lece nadrabiac.

p.s.
Kupilismy nietoperkowa fure brrrrrruuuuummm brrrrrrrrrrrum
za fure dla malucha

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
pearl pochwal się
kasiahexe a propos liści malin- mój tata mi wczoraj kupował w aptece (bo u mnie w miescinie nie ma takich cudów) i pani patrzy na niego uważnie, i szepta: " ale wie pan że to dla KOBIET"
dobre

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc laseczki juz sie nie moge doczekac az wszystkie urodzicie i nie bede miala 10str do nadrobienia

co do pampersow wg mnie te biale pampersy sa najlepsze wrecz cudowne ale cena
a zielone sa juz normalne porownywalne do DADY tylko ze DADA od 2.
Hugiesy dla mnie beznadzieja;/

Co do chusteczek Nivea sa suche;/ bambino mocno pachna hugiesy sa sztywne ale daja rade.. pameprsa super ale znowu cena;;/
i tu znowu wygrywa DADA ale tylko fioletowa:P[COLOR="Silver"]
Uskaa fajnie, ze wyprobowalas az tyle rodzajów tych chusteczek Te pampersowe czesto sa w promocjach, wiec warto szukac

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:05   #4265
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
hejka

masakra, znowu tyle do nadrabiania...
Bylam juz w k. i zostawilam po sobie slad

Lenka sie wita z Wami To zdjecie jeszcze ze szpitala
Piękna

Cytat:
Wybiję mu z głowy tą zawrotną sumę na prezent jak przyjedzie.

To ile radzicie dać w takiej chwili na ten ślub ? Rzeczy dla dziecka narazie ne chcemy dawać, bo to początek ciąży.. wiadomo jak to jest. Tym bardziej nie wiem co maja ,a czego nie maja.

Lucy ja wiem, ze nie powinno nas to interesowac, ale oni o tych wydatkach rozmawiali przy nas..
Daj tyle ile uważasz za słuszne i na ile cię stać. Ja tam nawet nie pamiętam większości ile dali, bo nie o to mi chodziło. Chociaż pamiętam koleżankę co dała mi 2 komplety pościeli jakiejś chińskiej i wielki wałek, a zapamiętałam bo całość z tym wałkiem była. A ona teraz też będzie brała ślub to się zemszczę i dam to samo. A tak serio to też dam ile uznam za stosowne, zależnie od tego na ile w danej chwili będzie mnie stać i nie biorąc pod uwagę co oni dawali i ile ich to wszystko kosztowało, bo takto to przy niektórych i ich legendach możnaby zwariować (znam dziewczynę co to niby ponad 75 tys. dała za wesele na ok. 150 osób).

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
Zosia - nie przejmuj się tym co mówią młodzi ile kosztuje ich talerzyk
nikt w tych czasach nie liczy że zwróci mu się kaska wyłożona na wesele nam nie zwróciła nawet połowa

nie będziesz piła alkoholu więc nawet dlatego możesz dać mniej -moim zadaniem kup jakąś ładna pościel lub narzutę na łóżko za ok 200 zł i powinno styknąć - ja byłam bardzo zadowolona z pościeli satynowej a tego nigdy za dużo
Możesz dać pościel, ale ładną i dobrej jakości, bo ja jak patrzę na tą cienką chińszczyznę od koleżanki, to jest mi przykro trochę czasami. A taka piękna pościel to pamiątka na dłuższy czas.

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
Zośka nie martw się, mój brzuszek też malutki był, a z małym wszystko w porzadku, fakt, ze urodził sie malutki bo tylko 50 cm i niecale 3 kg, ale to nic nie znaczy, przynajmniej tearz 9 dni po porodzie moj brzusio wyglada jak przed ciaża, gdybu nie krecha, ktora jeszzce widac to nawet nie wiedziałabym, ze w ciazy bylam
Załamałam się jak to przeczytałam, bo mnie to z rok zrzucania czeka

Moja mama wpadła właśnie w manię sprzątania, a wtedy zachowuje się jakby szaleju się najadła. Nieznośna jest, a w takich chwilach bardzo się chce być na swoim. W tym szale nawet rozwaliła i wyniosła choinkę, która miała jeszcze sporo stać , a tak mi się podobała bo była wyjątkowo piękna. Wiem głupie, ale denerwują mnie te napady pedantyzmu.

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:06   #4266
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

POzwoliłam sobie skopiować wypowiedź Uski co do pieluszek i chusteczek oraz MAgdy co do kąpieli do K
powstanie nam praktyczny poradnik

co wyłapię to mogę kopiować tam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:06   #4267
uska000
Zadomowienie

boze z braku czasu juz dawno nie bylam w klubie i nie wiem co tam sie dzieje;/

zgodze sie z tym zeby dawac pieluszke pod i na dziecko zawsze jest mu cieplej i mniejszy stres

a co do chusteczek pampersa to i tak nigdy nie kosztuje 5zl i mniej a DADA tak a idzie ich sporo zwlaszcza jak moj maly jest wiecznie okupkany po same "pachy"

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:12   #4268
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
ale mi się mała rusza po tym wczorajszym badaniu...strasznie leżę pół dnia- nic nie zrobiłam bo jak siadam to się pcha straszniemówię do niej że jak się chce poruszac to niech wyłazi - no ale teraz te pokolenie jest takie niewychowanew ogóle rodziców nie słucha
ojj zgadzam się!!! normalnie szok
Cytat:
Ja też już nie jestem sarenka Jutro tylko pójdę sobie włosy z tyłu podciąć, kupię farbę i hennę i zrobię się prawie na człowieka
ja dalej sarenka ogolę się między skurczami na szybko

Cytat:
A ja chyba nie urodzę tak szybko, bo mnie ciśnie pod żebrami... czyli wysoko jest dzidziuś...
spoko, moje też od uuuuuulalaaa dłuuuugiego czasu... a najbardziej się pcha pod żebra po spacerze i zmuszeniu dziecka do wyjścia!
Cytat:
Melduje sie po calym dniu na chodzie. Masakra.
Lece nadrabiac.

p.s.
Kupilismy nietoperkowa fure brrrrrruuuuummm brrrrrrrrrrrum
super!!!!!!!!! no to po kielunku:
Cytat:
Dziewczyny a jakiego koloru macie te upławy moje są nie ciekawo zielonkawe
no to zielonkawe czy żółtawe? zielonkawe to chyba nie dobrze?

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:15   #4269
pearpearl
Wtajemniczenie

oczy mi sie kleja, a jestem dopiero na 140 stronie i boje sie, ze usne w trakcie nadrabiania, chyba ze ktoras urodzila i mnie rozbudzi
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Trochę się namęczyłam, wkońcu przez 16h próbowałam urodzić sn, ale o tym już nie pamiętam, najgorsze dla mnie było to, że mimo tego wysiłku i bólu nie udało mi się urodzić naturalnie, a malo tego, musieli mnie uśpić do cc bo cztery dawki znieczulenia zewnątrzoponowego nie zadziałały i teraz nie mogę pogodzić się z tym, że nie słyszałam pierwszego krzyku Michasia, reakcji męża kiedy zobaczył Maleństwo, że nie dane było mi go przytulić zaraz po przyjściu na świat, że z całej tej ciąży ktoś odebrał mi najważniejszy jej fragment... eh, ale nie ma co, najważniejsze, że Michaś jest zdrowy, bo w momencie kiedy na ktg słyszałam jak jego serduszko spowalnia to krzyczałam na lekarzy i błagałam o tą cesarkę, nie przypuszczałam tylko, że ZZO nie zadziała i będą musieli mnie całą uśpić...
jeju, Kochana, az mi sie smutno zrobilo, jak to przeczytalam, ale faktycznie najwazniejsze, ze teraz jest dobrze i macie wynagradzane zle chwile
najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa...a Ty bedziesz obecna i przytomna we wszystkich innych waznych chwilach z jego zycia, wiec nie mysl o tym za duzo
Bambusiek nie smutaj się, lepiej mieć zaplanowane cc i się przygotować psychicznie do tego, niż męczyć się kilkanaście godzin i nie dać rady
Cytat:
Aha spamować już raczej nie dam rady
Jak To po kim on taki śliczniutki??? Jasne, że po mamusi podobno chcesz go na zięcia??? Kobito ja go nikomu nie oddam
a panienka to gedzie podziala swoje poczucie humoru ?
jajca sie robie
wiadomix,ze po mamusi
widzialam na zdjeciach i mamusia jest laska, to nic dziwnego, ze maly jest cudny
i uwazaj na niego
Agatek zdolna sila sobie wziac, jak Zajaczek jest dziewczynka

Kamciurka, jaka fajna ta fura malego. Cale szczescie,ze pan zadzwonil tak wczesnie. Inaczej jeszcze w wiadomosciach bysmy uslyszaly wiesci o morderczyni z Wroclawia

Zoska
, witamy z powrotem! 500 zl dla znajomych. Wariactwo Patrzylam na Twoja liste, czego jeszcze nie masz i mam, albo raczej nie mam dokladnie tego samego co Ty

Ultra, a to grzeczna dziewczynka z Ciebie, skoro torba spakowana cacy cacy

Agatku
, chodz pomozesz nam sprzatac mieszkanie przed parapetowka, to na bank w mig urodzisz

Bylam dzsiaj na badaniach krwi i siuskow. Anemia pelna geba, a jakze
Mialyscie badanie PTA ???

nadrabiam dalej, chyba ze padne gdzies pomiedzy stronami

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:16   #4270
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość
czesc mamuski, brzuchy i bobasy

dziecie mi oszalalo - spal noc z jedna pobudka blagam, oby tak bylo zawsze
faaaajnie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Aha, zapomniałam się pożalić
Teść dzwonił dziś do TZta, żeby zapytać "jak tam" (tzn. w domyśle czy już rodzę czy jeszcze nie). Wczoraj teściowa, a przedwczoraj znowu teśc W sobotę nie dzwonili, bo TZ u nich był, to się na miejscu dopytali :/
W.koorwia mnie to ale nie mogę im nic powiedzieć, bo nie dzwonią do mnie tylko do TZta, a TZ im nic nie powie
Ja to bym wyjechała nia nich tak, że hej ....
Powinni dyżury dzwonienia ustalić, np. teściowa rano, teść w południe, siostra wieczorem, a brat przed samą nocą .. żeby czasem nie przegapić czegoś
ale upierdliwcy
przeciez wiadomo, ze jak urodzisz to tzcik ich poinformuje... tak stresoac ciezarna...nieładnie

Cytat:
Dostałam smsa od aga_tki:

"Dziś urodziła się (cc) Aleksandra Ewa. Waży 3150 i ma 55 cm długości"

Gratulujemy córeczki!!!

lecę nadrabiać...
gratulacje

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
na jakim poziomie odczuwałyscie skurczE?? bo ja tych na 70 nie czułam nawet.. czy ja jakas inna??? tzn jedynie leciutki ból w dole brzucha... ale na prawde lekki
u mnie w tej ciazy te na 70 były juz baardzo bolesne, a powyzej 100 to myslałam ,ze zaraz kogos pogryze...
ale w 1 ciazy jak miałam na 80 to ledwo je czułam...i bądz tu człowieku mądry

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Udało mi sie w końcu odciągnąć pokarm
Co prawda za mało zeby mój głodomor się najadł ale i tak jestem dumna.

No a włąśnie, mamuśki które odciągają lub odciągały pokarm, ile jesteście w stanie odciagnąć na raz i ile później śpią wasze maluszki??
moja jest wprawdzie na cycu, ale wczoraj odciagałam cały dzien z lewego, bo był tak pogryziony, ze juz nie dawałam rady i zrobiłam przerwe na 1 dzien i sciagam ok. 40-50ml za jednym odciagankiem, mała spi po tym jakies 2-3h

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Chwalę się moim mężem: uraczył mnie dzisiaj czerwoną różą, tak po prostu
....i czekoladą Milka
kochany mężul

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.

[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]
gratulacje [/COLOR]

Cytat:
dziewczyny, ja po wizycie... i jestem załamana. Mały wg pomiarów waży 4380g i nie wiem czy w poniedziałek nie zakończy się cesarką...

mamusie rozpakowane, czy waga z ostatniego usg wam się zgrała z wagą po urodzeniu? Nie badał mnie dzisiaj, ale jutro kazał na ktg iść i w piątek do niego i wypisze skierowanie na poniedziałek... na razie nic nie mówił o cesarce ale kiedyś mówił że od 4500g robi. Nie wiem co o tym myśleć

może się oczyszczasz przed porodem? często podobno tak się zaczyna
u mnie sie zgadzało, bo tydzien przed porodem, wychodziło, ze mała ma ok 3,1 kg, a waga urodzeniowa to 3,290kg

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
"Sprzężna zewnętrzna -Jest to odległość pmiędzy środkiem górnego brzegu spojenia łonowego a zagłębieniem pomiędzy 3 i 4 kręgiem lędźwiowym znajdującym się na szczycie szpary pośladkowej. Prawidłowy wymiar wynosi 20 cm."
Ja mam 16 cm
nie wiem czy cie to pocieszy, ale ja tez mam 16cm i pierwsze dziecko rodzilam sn i mi nic wczesniej nie mówili, ze moge miec problemy...

chyba nigdy was niee dogonie...co kawałek nadrobio, to znowu stronka albo i dwie....
a został mi jeszcze dzisiejszy dzien, ale mała wlasnie skonczyła jesc wiec ide ja polozyc, szybko prysznic i tez do wyrka, moze załapie sie na małe spanko

nie pisac duzo!!

dobranoc
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:18   #4271
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość

Możesz dać pościel, ale ładną i dobrej jakości, bo ja jak patrzę na tą cienką chińszczyznę od koleżanki, to jest mi przykro trochę czasami. A taka piękna pościel to pamiątka na dłuższy czas.

.
Ja dostalam 5 kompelow posciel, ładnych i dobrych gatunkowo, ale co z tego jak my spimy pod jedna duża kołdrą 200x220cm a slubne wszystkie są na pojedyncze

Monia nie wiem jeszcze dokladnie co tam za dokumenty wydaja w szpitalu.U nas w UP czesto ludzie akt urodzenia przynosili, ale to chyba bez roznicy, wazne zeby byl dokument zatwierdzajacy fakt urodzenia dziecka
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:19   #4272
bambusiek
Zakorzenienie

Hi

Nadrobiłam do 18, reszta jutro

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
bambusiek to może naprawdę się spotkamy na porodówcebo ja mam nadzieję że lada dzień urodzę a jak nie to na 17 mam skierowanie.
a jakie masz te objawy??
jeśli wytrzymam do końca tygodnia, to na 90% w niedzielę będę na porodówce

Ból brzucha cały dzień jak na okres, szyjka skrócona o 80%, opadnięty brzuch, dolegliwości jelitowe...

Cytat:
AgaMili ja tam nie czułam żadnego bólu poporodowego, dostawałam tabletki przeciwbólowe i było ok. Całą pierwszą noc po porodzie Michaś był ze mną, nie chciałam go oddać położnym. W nocy obudził mnie płaczem bo zgłodniał biedaczek. Otworzyłam oczy i patrzę, a on się tak patrzy ma mnie tymi swoimi ślepkami i wrzeszczy ja se myślę "kurka co to" i dopiero wtedy mnie olśniło: no tak przecież już urodziłam wzięłam go na ręcę nakarmiłam i poszliśmy spać dalej. Rano już prosiłam położną żeby mnie postawili na nogi, ale powiedziała, że najwcześniej po 12h więc poleżałam grzecznie do 12 i heja. Później sama wzięłam prysznic i latałam z małym po sali, a położne tylko sie dziwiły i co jakiś czas przeganiały mnie do łóżka żebym trochę odpoczęła no i żeby mi szef nie puścił.
Natchnęłaś mnie optymizmem

Cytat:
Napisane przez kasiulka99 Pokaż wiadomość
ja spakowałam się w walizę i ledwo się zmieściłam same podkłady poporodowe są ogromne a mam dwa rodzaje i jeszcze rzeczy dla dzidzi u nas trzeba mieć wszystko swoje więc walizka waży tonę
Aaaa... ja mam mieć rzeczy dla siebie (koszulę, klapki, kosmetyki, ręcznik), kilka pampersów, chusteczki, skarpetki i łapki dla małego...
Reszta ew. następnego dnia

Cytat:
Lenka sie wita z Wami To zdjecie jeszcze ze szpitala
Śliczna

Cytat:
To ile radzicie dać w takiej chwili na ten ślub ? Rzeczy dla dziecka narazie ne chcemy dawać, bo to początek ciąży.. wiadomo jak to jest. Tym bardziej nie wiem co maja ,a czego nie maja.
My w sytuacji, gdzie nie grzeszyliśmy kasą dawaliśmy na ślub znajomych 300 zł + jakiś mały prezent

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam pytanie z cyklu tych "mało mądrych"
czy mydło w płynie Biały Jeleń, hipoalergiczne to to popularne szare mydło??

_________________________ ___
Byłam u gina:
- szyjka 80% skrócona, miękka gotowa do porodu
- ta miednica rzeczywiście za wąska
- mam skierowanie do szpitala z adnotacją o cc
- lada dzień mam rodzić

To tyle na dziś... rano lecę do szpitala, potem ponadrabiam

Paaa
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:22   #4273
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość

DZiewczynki z UK jaki paszport wyrabiacie dla swoich pociech BRYTYJSKI czy POLSKI???

[/LEFT]
[/CENTER]
a to sa dwie opcje?
ja sama nie wiem musze wyrobic bo zmienilam nazwisko a i tak mi sie konczyl w marcu
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:22   #4274
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a jakiego koloru macie te upławy moje są nie ciekawo zielonkawe
moje przezroczyste ewentualnie troszkę żółtawe i pachna dziwacznie, w ogóle to taki nie "mój" zapach i się dziwnie z tym czuję
Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
HIHI a ja to sie wogole zastanwaiam czy one dzualaj bo juz sie tylko oczytałam o nich ze w głowie mam namieszane ://////

Ja zaczynam od Pampersów 1 zielonych bo jakos bialych w UK nie widziałam a potem zobaczymy hihi ja beda mloda uczulac to pewno bede szukał czegos innego :/
mi ginka poleciła liście malin stwierdziła że "czasami " działają a nie szkodzą więc może spróbować.

Cytat:
boze z braku czasu juz dawno nie bylam w klubie i nie wiem co tam sie dzieje;/

zgodze sie z tym zeby dawac pieluszke pod i na dziecko zawsze jest mu cieplej i mniejszy stres

a co do chusteczek pampersa to i tak nigdy nie kosztuje 5zl i mniej a DADA tak a idzie ich sporo zwlaszcza jak moj maly jest wiecznie okupkany po same "pachy"
a jak to jest z ta pieluszką? okrywa się maleństwo i wkłada w niej do wanienki? i później ściąga żeby umyć ciałko?

wzięłam kąpiel pierwszy raz chyba od wakacji- caly czas na prysznicu leciałam żeby nie złapac czegoś- i tak strasznie niewygodnie w wannie z taaaakiiiimmm wielgaśnym brzuchem....
melduję że mam szyjkę- zjechała trochę na dół- wyczułam jąbadanie coś dało no i jestem taka opuchnięta że masakra...ale ciśnienie w normie i nie mam białkomoczu więc to takie normalne

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:27   #4275
magda1804
Rozeznanie

zrobila, swoj laktator
Ktoras dziewczyna pisala ze ma Avent ISIS reczny i jest do tez tak myslala ale wlasnie doszlam do tego czemu nie dzialal
Miedzy uszczelka a butelka jest taka gumowa jakby gwiazdka i ona musi byc skierowana do góry,zeby dobrze ciagnelo

która dzis na porodowke? chyba NataliaM
trzymam

zmykam spac kochane. dobranoc

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

[QUOTE=renataa jak to jest z ta pieluszką? okrywa się maleństwo i wkłada w niej do wanienki? i później ściąga żeby umyć ciałko?

wzięłam kąpiel pierwszy raz chyba od wakacji- caly czas na prysznicu leciałam żeby nie złapac czegoś- i tak strasznie niewygodnie w wannie z taaaakiiiimmm wielgaśnym brzuchem....
melduję że mam szyjkę- zjechała trochę na dół- wyczułam jąbadanie coś dało no i jestem taka opuchnięta że masakra...ale ciśnienie w normie i nie mam białkomoczu więc to takie normalne\[/QUOTE]
Renatka dokładnie tak jak piszesz
wspolczuje cisnienia, jeszcze troszke i opuchniecia zejda

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:30
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:30   #4276
kasiahexe
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
a to sa dwie opcje?
ja sama nie wiem musze wyrobic bo zmienilam nazwisko a i tak mi sie konczyl w marcu
JAk jedno z rodziców ma udokumentowane 5 lat pracy w UK to można dziecku wyrobić Brytyjski paszport w obywatelstwo ma wpisane brytyjskie i jest to dużo łatwiejsze bo wniosek wysyłasz poczta a w ciagu tygodnia wysyłaja paszport
a w Pl potem wyrabiasz polski paszport : a ja bede wyrabiać tylko dowód narazie

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:37   #4277
*Agatek*
Zakorzenienie

Bambusek za rozwój wydarzeń!!

Cytat:
Agatek zdolna sila sobie wziac, jak Zajaczek jest dziewczynka

Cytat:
Agatku, chodz pomozesz nam sprzatac mieszkanie przed parapetowka, to na bank w mig urodzisz

Bylam dzsiaj na badaniach krwi i siuskow. Anemia pelna geba, a jakze
Mialyscie badanie PTA ???
jak chodzenie i schody i przysiady nie pomagają, to sprzątanko tym bardziej Boże pojutrze do szpitala ale mi to zbija!!!!!!!

Ehh, dużą masz tą anemię?? wątróbkę jedz misiaku
badanie PTA? A co to je?
Cytat:
która dzis na porodowke? chyba NataliaM
trzymam
Inutil miała dziś drugą próbę... a jutro Renata Bo MissZuzia ładnie się wyrobiła

Nasza lista:

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01 Renata....................... ......jak nie pyknie to następna próba 16.01
10.01-13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01 Bambusek......................... jak nie pyknie to następna próba 22.01
16.01 staraupa ......................... .jak nie pyknie to następna próba 23.01
17.01 wolne.................... ..................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 annyonne ....................... jak nie pyknie to następna próba 27.01
21.01 Kamusia i Boroo........... jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ........................ .jak nie pyknie to następna próba 29.01
23.01 ultraradiola ...................jak nie pyknie to następna próba 30.01
24.01 wolne
25.01 Mijus......................... .........jak nie pyknie to następna próba 01.02

A z jakiej paki Renatko masz dwa terminy?!!!!!!! słucham???

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
moje przezroczyste ewentualnie troszkę żółtawe i pachna dziwacznie, w ogóle to taki nie "mój" zapach i się dziwnie z tym czuję
mam to samo może pod koniec ciąży po prostu 'tak jest' ?

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-12 o 10:18
Stary 2012-01-11, 21:40   #4278
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kurde, przypomniało mi się, że tż kupił mi ten olejek rycynowy.....
ale trochę boję się go pić

Cytat:
w Polo Markecie są w promocji chusteczki papmersa takie pomarańczowe, za 4,99zł

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Inutil miała dziś drugą próbę... a jutro Renata Bo MissZuzia ładnie się wyrobiła

Nasza lista:

3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01
4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01
5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.01
6.01 wolne ......................... .......
7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01
8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01
9.01 Renata....................... ......jak nie pyknie to następna próba 16.01
10.01-13.01 wolne.........................
14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01
15.01 wolne ......................... .........
16.01 staraupa ......................... .jak nie pyknie to następna próba 23.01
17.01 wolne.................... ..................
18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01
19.01 wolne......................... .........
20.01 annyonne ....................... jak nie pyknie to następna próba 27.01
21.01 Kamusia i Boroo........... jak nie pyknie to następna próba 28.01
22.01 faellivrin ........................ .jak nie pyknie to następna próba 29.01
23.01 ultraradiola ...................jak nie pyknie to następna próba 30.01
24.01 wolne
25.01 Mijus......................... .........jak nie pyknie to następna próba 01.02

A z jakiej paki Renatko masz dwa terminy?!!!!!!! słucham???
druga próba nieudana... to co nie mam więcej?

neska
ty też się nie wyrobiłaś
Stary 2012-01-11, 21:41   #4279
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
neska[/B] ty też się nie wyrobiłaś
a bo ja rezygnuje
nie bede rodzic
strach mnie obleciał
Stary 2012-01-11, 21:42   #4280
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
K
druga próba nieudana... to co nie mam więcej?

neska
ty też się nie wyrobiłaś
nie ma więcej, bo tylko zaśmiecacie i wydłużacie listę!!! chyba, że na wolny termin któraś wskoczy???

laski a ile kosztuje ten sab simplex
??? Bo nie wiem czy nie lepiej w DE kupić??? 45 zł?????????

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-11 o 21:44
Stary 2012-01-11, 21:45   #4281
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nie ma więcej, bo tylko zaśmiecacie i wydłużacie listę!!! chyba, że na wolny termin któraś wskoczy???

jo nie wim... mi ciotka za free przywiezie albo przysle... ale chyba przywiezie bo ma w lutym przyjechac.
Stary 2012-01-11, 21:46   #4282
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
a bo ja rezygnuje
nie bede rodzic
strach mnie obleciał
'

Cytat:
hahahaa, my idziemy na żywioł i wepchamy się w kolejkę bez pytania

Ale mnie napiernicza podbrzusze. Mały szaleje... Wzięłam nospę
Stary 2012-01-11, 21:48   #4283
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki i rozpakowane mamusie. Meldujemy się z Gabrysiem. Mały urodził się 8.01. warzył 2850 i mierzył 55cm. Pozdrawiam i życzę powodzenia dla kolejnych porodów.
Gratuluję

Cytat:
moja położna też mówiła o tej wąskości w biodrach- na szczęście ja się kwalifikuję do sn
A ja się spotkam z moją położna dopiero na sali porodowej i kto mi sprawdzi czy nie jestem za wąska w biodrach?
A tak się składa, że jestem wąska w biodrach, tylko skąd mogę wiedzieć czy za wąska czy jest ok? Nie chcę się męczyć kilkanaście godzin, żeby potem powiedzieli, że jednak nie dam rady i zrobili mi cc :/

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość

A mialam zapytac , ale zawsze mi z glowy wyleci.
Staracie sie o drugi 1000 zl?
Bo becikowe jest dla wszystkich niezależnie od dochodow , a mozna jeszcze skladac papiery o dodatkowa kaske jesli dochod w rodzinie nie przekracza 504 zl/os . Dobre takie cos bo przy bejbiku kazdy grosz sie przyda
A liczą się dochody tylko z umowy o pracę czy z umowy o dzieło też?
Trzeba przedstawić zeznanie roczne za który rok?

Cytat:
Witam Wszystkich.
Witamy z powrotem
Co do ślubu znajomych, to ja bym kupiła ładny komplet pościeli tylko KONIECZNIE dowiedz się jaki wymiar pościeli mają, bo my np. dostaliśmy bardzo ładną pościel na kołdrę jednoosobową

Ledwo Was nadrobiłam
Cały dzień mnie w domu nie było. Najpierw zakupy a potem odwiedziny u koleżanki. Teraz czekam na Mężulka, żeby te zakupy rozpakować, bo zostały w samochodzie a on do pracy potem jechał. Ale już dosłownie padam ze zmęczenia...

Kurcze coś ostatnio znowu mam te kłucia w pochwie :/ Wczoraj już miałam sprawdzać czy dosięgnę szyjki, ale boję się to zrobić, żeby nie spanikować i chyba poczekam do przyszłego tygodnia na wizytę u gina. A dzisiaj zaczęliśmy 36 tc i stresik mnie łapie
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 21:59   #4284
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Ja dostalam 5 kompelow posciel, ładnych i dobrych gatunkowo, ale co z tego jak my spimy pod jedna duża kołdrą 200x220cm a slubne wszystkie są na pojedyncze

Monia nie wiem jeszcze dokladnie co tam za dokumenty wydaja w szpitalu.U nas w UP czesto ludzie akt urodzenia przynosili, ale to chyba bez roznicy, wazne zeby byl dokument zatwierdzajacy fakt urodzenia dziecka
To teraz dla dzidziola będą

Dziewczyny jestem megazła. Ostatnio wymienialiśmy lodówkę i okazało się że sklep w którym kupiliśmy to mega oszuści i kłamali twierdząc że ma ona funkcję na której nam zależało. Teraz udają niewiniątka i nie można z nimi kontaktu nawiązać. Dodam tylko że to wielk sieć, "przyjazna klientowi" zaczynająca się od RTV. Wkurzam się bo w tym samym czasie zrobili w konia mojego męża i mu sprzedali uwaga: nie działający zasilacz i mimo że zaraz go przyniósł to nie chcą mu wymienić, mogą tylko reklamować i sprawa się ciągnie od 2 tygodni. Taka sieć a taka lipa, nigdy więcej tam nie kupię i zdecydowanie nie polecam. Zdecydowania mniejsze problemy mam w sklepie Carrefour gdzie, jeśli nie minie tydzień, czasem 2 to wszystko wymieniają a nawet kasę zwracają i to nieważne za co, a nie są jednak sklepem specjalistycznym. Ale mam nerwa na noc.

kochanie

No i jesteś

Edytowane przez Dark lady
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:02
Stary 2012-01-11, 22:10   #4285
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
POzwoliłam sobie skopiować wypowiedź Uski co do pieluszek i chusteczek oraz MAgdy co do kąpieli do K
powstanie nam praktyczny poradnik

co wyłapię to mogę kopiować tam
No właśnie to zaproponowałam
Cytat:

Tez jestem ciekawa ile euraków to kosztuje w DE, ale kilka lat temu kupowałam koleżance jak byłam w delegacji i chyba cos koło 7 EUR płaciłam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:11   #4286
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój TŻ teraz przywiózł z Niemiec kupiony w aptece i płacił za niego 8,5 euro czyli cena mniej więcej ta sama ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy

dziewczyny czy kupujecie podgrzewacze do butelek dla swoich kruszynek ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:18   #4287
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
To teraz dla dzidziola będą

Dziewczyny jestem megazła. Ostatnio wymienialiśmy lodówkę i okazało się że sklep w którym kupiliśmy to mega oszuści i kłamali twierdząc że ma ona funkcję na której nam zależało. Teraz udają niewiniątka i nie można z nimi kontaktu nawiązać. Dodam tylko że to wielk sieć, "przyjazna klientowi" zaczynająca się od RTV. Wkurzam się bo w tym samym czasie zrobili w konia mojego męża i mu sprzedali uwaga: nie działający zasilacz i mimo że zaraz go przyniósł to nie chcą mu wymienić, mogą tylko reklamować i sprawa się ciągnie od 2 tygodni. Taka sieć a taka lipa, nigdy więcej tam nie kupię i zdecydowanie nie polecam. Zdecydowania mniejsze problemy mam w sklepie Carrefour gdzie, jeśli nie minie tydzień, czasem 2 to wszystko wymieniają a nawet kasę zwracają i to nieważne za co, a nie są jednak sklepem specjalistycznym. Ale mam nerwa na noc.
Dark, ale kicha z tą lodówką :/Szkoda, że sami nie sprawdziliście czy ta funkcja faktycznie jest, czy nie :/ A z tym zasilaczem to już w ogóle porażka.. mam nadzieję, że się szybko wyjasni ..

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Mój TŻ teraz przywiózł z Niemiec kupiony w aptece i płacił za niego 8,5 euro czyli cena mniej więcej ta sama ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy

dziewczyny czy kupujecie podgrzewacze do butelek dla swoich kruszynek ??
Czyli dobrze pamiętałam, że parę lat temu koło 7 EUR płaciłam

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:20   #4288
Dark lady
Zakorzenienie

Agawoo niestety ale tego sprawdzić się nie dało, bo nie ma możliwości uruchomienia urządzenia przy nich. Wszędzie było napisane że jest i do dziś twierdzą że jest, ale napisałam do producenta i od razu wyjaśnił że ten model nie ma i nigdy nie miał tej f-cji, a sklep dalej oszukuje ludzi.

My dostaliśmy podgrzewacz od moich rodziców jako jeden z prezentów gwiazdkowych, jak się nie przyda do butli to do słoiczków już tak.

kochanie

No i jesteś

Stary 2012-01-11, 22:22   #4289
Oluska1988
Raczkowanie

No nic zrobiłam irygacje tantum rosa i wysmarowałąm sie clotrimazolum mega ulga bo troche swędziało ale nie wiem czy to to czy kocur ale spa sobie zrobiłam:P

My tez dostaliśmy pościeli ful ale jednoosobowej i pełno ręczników haftowanych ale tego nigdy za dużo Mi się strasznie podobał prezen który dostałą koleżanka z mężem szlafroki takie grube i dobre gatunkowo Mąż Żona i jeszcze z wyszytymi inicjałami w takim koszu wiklinowym i do tego takie pierdułki do kąpieli.

Edytowane przez Oluska1988
Czas edycji: 2012-01-11 o 22:28
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-11, 22:25   #4290
NataliaM1103
Rozeznanie

bambusiek to wiedzę ,że my jednak na 99% spotkamy sie w szpitalu

jakoś dziwnie się czuje dzisiaj ! uciekam do wyrka,dobranoc
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości