|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
|
|
|
|
#4262 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
Cytat:
![]() niestety tego nie wiedziałam bo już nie miałam na końcu usg robione w 33tc co wylądowałam w szpitalu to mały miał 2260 a potem już usg lekarz mi nie robił bo on to cąły czas mnei do spzitala chciał wysyłać a w szpitalu mnie nie chcieli
|
|
#4263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez mam z nią konflikt jak nie piecze, nie swędzi to luks. Może sobie clotrimazolum zaaplikuj
|
|
|
|
|
#4264 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Lenusia wykąpana, najedzona, od godziny spi. Mamusia rowniez po kolacji i teraz relaksik
![]() Oooo jesli moge dac rade przyszlym mamusiom odnosnie kapania- jesli jeszcze nie macie wyposazenia do wanienki (typu gabka czy foczka) nie ma potrzeby kupować. Pieluszka na dno i wystarczy. Dodatkowo polecam okryc maluszka pieluszka tetrowa. Tak włozyc do wanienki i polewac po tej pieluszce woda, zeby nie czul zbyt duzej roznicy temperatur i nie wystraszyl sie pierwszego kontaktu. Cytat:
Cytat:
Agatek relaksuj sie i korzystaj, bo pozniej jak bedzie maluszek to faktycznie ciezko z czasem dla siebiechcesz do porodu ladnie wygladac? to jeszcze ciekawostki z mojego porodu hehe to ja przed wyjazdem do szpitala oczywiscie musialam sie przygotowac- w czasie przerw miedzy skurczami wytuszowalam rzesy, zrobilam kreski eyelinerem, a zeby dziecko matki sie nie wystraszylo ![]() i tak jak zakladalam- dopiero wtedy spakowalam do konca torbe ![]() dzis zauwazylam, ze na lozku porodowym chcialam napisac smsa do mamy, ze w szpitalu leze. Nie zdarzylam jednak wyslac smsa, bo 15min pozniej Lenka byla na swiecie ![]() Cytat:
Cytat:
za fure dla malucha![]() Cytat:
Cytat:
Te pampersowe czesto sa w promocjach, wiec warto szukac
|
|
#4265 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Moja mama wpadła właśnie w manię sprzątania, a wtedy zachowuje się jakby szaleju się najadła. Nieznośna jest, a w takich chwilach bardzo się chce być na swoim. W tym szale nawet rozwaliła i wyniosła choinkę, która miała jeszcze sporo stać , a tak mi się podobała bo była wyjątkowo piękna. Wiem głupie, ale denerwują mnie te napady pedantyzmu.
|
||||
|
|
|
#4266 |
|
Zakorzenienie
|
POzwoliłam sobie skopiować wypowiedź Uski co do pieluszek i chusteczek oraz MAgdy co do kąpieli do K
![]() powstanie nam praktyczny poradnik ![]() co wyłapię to mogę kopiować tam
|
|
|
|
#4267 |
|
Zadomowienie
|
boze z braku czasu juz dawno nie bylam w klubie i nie wiem co tam sie dzieje;/
zgodze sie z tym zeby dawac pieluszke pod i na dziecko zawsze jest mu cieplej i mniejszy stres ![]() a co do chusteczek pampersa to i tak nigdy nie kosztuje 5zl i mniej a DADA tak a idzie ich sporo zwlaszcza jak moj maly jest wiecznie okupkany po same "pachy"
|
#4268 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie szok Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to po kielunku: Cytat:
|
|
#4269 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oczy mi sie kleja, a jestem dopiero na 140 stronie i boje sie, ze usne w trakcie nadrabiania, chyba ze ktoras urodzila i mnie rozbudzi
![]() Cytat:
najwazniejsze, ze dzidzia zdrowa...a Ty bedziesz obecna i przytomna we wszystkich innych waznych chwilach z jego zycia, wiec nie mysl o tym za duzo Bambusiek nie smutaj się, lepiej mieć zaplanowane cc i się przygotować psychicznie do tego, niż męczyć się kilkanaście godzin i nie dać rady Cytat:
![]() jajca sie robie wiadomix,ze po mamusi widzialam na zdjeciach i mamusia jest laska, to nic dziwnego, ze maly jest cudny i uwazaj na niego Agatek zdolna sila sobie wziac, jak Zajaczek jest dziewczynka ![]() ![]() Kamciurka, jaka fajna ta fura malego. Cale szczescie,ze pan zadzwonil tak wczesnie. Inaczej jeszcze w wiadomosciach bysmy uslyszaly wiesci o morderczyni z Wroclawia ![]() Zoska, witamy z powrotem! 500 zl dla znajomych. Wariactwo Patrzylam na Twoja liste, czego jeszcze nie masz i mam, albo raczej nie mam dokladnie tego samego co Ty ![]() Ultra, a to grzeczna dziewczynka z Ciebie, skoro torba spakowana ![]() Agatku, chodz pomozesz nam sprzatac mieszkanie przed parapetowka, to na bank w mig urodzisz Bylam dzsiaj na badaniach krwi i siuskow. Anemia pelna geba, a jakze ![]() Mialyscie badanie PTA ??? nadrabiam dalej, chyba ze padne gdzies pomiedzy stronami
|
|
#4270 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przeciez wiadomo, ze jak urodzisz to tzcik ich poinformuje... tak stresoac ciezarna...nieładnie Cytat:
Cytat:
![]() ale w 1 ciazy jak miałam na 80 to ledwo je czułam... i bądz tu człowieku mądry![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
[COLOR="rgb(255, 0, 255)"]gratulacje Cytat:
Cytat:
![]() chyba nigdy was niee dogonie...co kawałek nadrobio, to znowu stronka albo i dwie.... a został mi jeszcze dzisiejszy dzien, ale mała wlasnie skonczyła jesc wiec ide ja polozyc, szybko prysznic i tez do wyrka, moze załapie sie na małe spanko ![]() nie pisac duzo!! ![]() dobranoc |
|||||||||
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia nie wiem jeszcze dokladnie co tam za dokumenty wydaja w szpitalu.U nas w UP czesto ludzie akt urodzenia przynosili, ale to chyba bez roznicy, wazne zeby byl dokument zatwierdzajacy fakt urodzenia dziecka
|
|
|
|
|
#4272 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Nadrobiłam do 18, reszta jutro ![]() Cytat:
![]() Ból brzucha cały dzień jak na okres, szyjka skrócona o 80%, opadnięty brzuch, dolegliwości jelitowe... Cytat:
Cytat:
Reszta ew. następnego dnia Śliczna Cytat:
![]() Cytat:
_________________________ ___ Byłam u gina: - szyjka 80% skrócona, miękka gotowa do porodu - ta miednica rzeczywiście za wąska - mam skierowanie do szpitala z adnotacją o cc ![]() - lada dzień mam rodzić ![]() To tyle na dziś... rano lecę do szpitala, potem ponadrabiam ![]() Paaa
|
|
#4273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4274 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wzięłam kąpiel pierwszy raz chyba od wakacji- caly czas na prysznicu leciałam żeby nie złapac czegoś- i tak strasznie niewygodnie w wannie z taaaakiiiimmm wielgaśnym brzuchem.... melduję że mam szyjkę- zjechała trochę na dół- wyczułam ją no i jestem taka opuchnięta że masakra...ale ciśnienie w normie i nie mam białkomoczu więc to takie normalne
|
|
#4275 |
|
Rozeznanie
|
zrobila, swoj laktator
Ktoras dziewczyna pisala ze ma Avent ISIS reczny i jest do ![]() Miedzy uszczelka a butelka jest taka gumowa jakby gwiazdka i ona musi byc skierowana do góry,zeby dobrze ciagnelo która dzis na porodowke? chyba NataliaM ![]() trzymam ![]() zmykam spac kochane. dobranoc ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- [QUOTE=renata a jak to jest z ta pieluszką? okrywa się maleństwo i wkłada w niej do wanienki? i później ściąga żeby umyć ciałko?![]() wzięłam kąpiel pierwszy raz chyba od wakacji- caly czas na prysznicu leciałam żeby nie złapac czegoś- i tak strasznie niewygodnie w wannie z taaaakiiiimmm wielgaśnym brzuchem.... melduję że mam szyjkę- zjechała trochę na dół- wyczułam ją no i jestem taka opuchnięta że masakra...ale ciśnienie w normie i nie mam białkomoczu więc to takie normalne \[/QUOTE]Renatka dokładnie tak jak piszesz wspolczuje cisnienia, jeszcze troszke i opuchniecia zejda
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-11 o 21:30 |
|
|
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a w Pl potem wyrabiasz polski paszport : a ja bede wyrabiać tylko dowód narazie
|
|
|
#4277 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bambusek za rozwój wydarzeń!!
![]() Cytat:
Boże pojutrze do szpitala Ehh, dużą masz tą anemię?? wątróbkę jedz misiaku badanie PTA? A co to je? ![]() Inutil miała dziś drugą próbę... a jutro Renata Bo MissZuzia ładnie się wyrobiła Nasza lista: ![]() 3.01 Neska ......................... .......jak nie pyknie to następna próba 10.01 4.01 Inutil ......................... ........jak nie pyknie to następna próba 11.01 5.01 MissZuzia i Renata ..jak nie pyknie to następna próba 12.016.01 wolne ......................... ....... 7.01 19mała83 ......................... .jak nie pyknie to następna próba 14.01 8.01 Agatek ......................... ......jak nie pyknie to następna próba 15.01 9.01 Renata ....................... ......jak nie pyknie to następna próba 16.0110.01-13.01 wolne......................... 14.01 AgaMili......................... ....jak nie pyknie to następna próba 21.01 15.01 Bambusek......................... jak nie pyknie to następna próba 22.01 16.01 staraupa ......................... .jak nie pyknie to następna próba 23.01 17.01 wolne.................... .................. 18.01 kaczuszka ...................... jak nie pyknie to następna próba 25.01 19.01 wolne......................... ......... 20.01 annyonne ....................... jak nie pyknie to następna próba 27.01 21.01 Kamusia i Boroo........... jak nie pyknie to następna próba 28.01 22.01 faellivrin ........................ .jak nie pyknie to następna próba 29.01 23.01 ultraradiola ...................jak nie pyknie to następna próba 30.01 24.01 wolne 25.01 Mijus......................... .........jak nie pyknie to następna próba 01.02 A z jakiej paki Renatko masz dwa terminy?!!!!!!! słucham???![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
może pod koniec ciąży po prostu 'tak jest' ?
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-12 o 10:18 |
||
|
|
|
#4278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kurde, przypomniało mi się, że tż kupił mi ten olejek rycynowy.....
ale trochę boję się go pić Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
neska ty też się nie wyrobiłaś
|
||
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() laski a ile kosztuje ten sab simplex??? Bo nie wiem czy nie lepiej w DE kupić??? 45 zł?????????
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-11 o 21:44 |
|
|
|
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przywiezie albo przysle... ale chyba przywiezie bo ma w lutym przyjechac.
|
|
|
|
|
#4282 | |
|
Zakorzenienie
|
'
Cytat:
![]() Ale mnie napiernicza podbrzusze. Mały szaleje... Wzięłam nospę
|
|
|
|
|
#4283 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak się składa, że jestem wąska w biodrach, tylko skąd mogę wiedzieć czy za wąska czy jest ok? Nie chcę się męczyć kilkanaście godzin, żeby potem powiedzieli, że jednak nie dam rady i zrobili mi cc :/ Cytat:
Trzeba przedstawić zeznanie roczne za który rok? Witamy z powrotem ![]() Co do ślubu znajomych, to ja bym kupiła ładny komplet pościeli tylko KONIECZNIE dowiedz się jaki wymiar pościeli mają, bo my np. dostaliśmy bardzo ładną pościel na kołdrę jednoosobową ![]() Ledwo Was nadrobiłam ![]() Cały dzień mnie w domu nie było. Najpierw zakupy a potem odwiedziny u koleżanki. Teraz czekam na Mężulka, żeby te zakupy rozpakować, bo zostały w samochodzie a on do pracy potem jechał. Ale już dosłownie padam ze zmęczenia... Kurcze coś ostatnio znowu mam te kłucia w pochwie :/ Wczoraj już miałam sprawdzać czy dosięgnę szyjki, ale boję się to zrobić, żeby nie spanikować i chyba poczekam do przyszłego tygodnia na wizytę u gina. A dzisiaj zaczęliśmy 36 tc i stresik mnie łapie
|
|||
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny jestem megazła. Ostatnio wymienialiśmy lodówkę i okazało się że sklep w którym kupiliśmy to mega oszuści i kłamali twierdząc że ma ona funkcję na której nam zależało. Teraz udają niewiniątka i nie można z nimi kontaktu nawiązać. Dodam tylko że to wielk sieć, "przyjazna klientowi" zaczynająca się od RTV. Wkurzam się bo w tym samym czasie zrobili w konia mojego męża i mu sprzedali uwaga: nie działający zasilacz i mimo że zaraz go przyniósł to nie chcą mu wymienić, mogą tylko reklamować i sprawa się ciągnie od 2 tygodni. Taka sieć a taka lipa, nigdy więcej tam nie kupię i zdecydowanie nie polecam. Zdecydowania mniejsze problemy mam w sklepie Carrefour gdzie, jeśli nie minie tydzień, czasem 2 to wszystko wymieniają a nawet kasę zwracają i to nieważne za co, a nie są jednak sklepem specjalistycznym. Ale mam nerwa na noc. Edytowane przez Dark lady Czas edycji: 2012-01-11 o 22:02 |
|
|
|
|
#4285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4286 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale te kropelki mogą zdziałać ponoć cuda - no zobaczymy ![]() dziewczyny czy kupujecie podgrzewacze do butelek dla swoich kruszynek ??
|
|
#4287 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Agawoo niestety ale tego sprawdzić się nie dało, bo nie ma możliwości uruchomienia urządzenia przy nich. Wszędzie było napisane że jest i do dziś twierdzą że jest, ale napisałam do producenta i od razu wyjaśnił że ten model nie ma i nigdy nie miał tej f-cji, a sklep dalej oszukuje ludzi.
My dostaliśmy podgrzewacz od moich rodziców jako jeden z prezentów gwiazdkowych, jak się nie przyda do butli to do słoiczków już tak. |
|
|
|
#4289 |
|
Raczkowanie
|
No nic zrobiłam irygacje tantum rosa i wysmarowałąm sie clotrimazolum mega ulga bo troche swędziało ale nie wiem czy to to czy kocur ale spa sobie zrobiłam:P
My tez dostaliśmy pościeli ful ale jednoosobowej i pełno ręczników haftowanych ale tego nigdy za dużoEdytowane przez Oluska1988 Czas edycji: 2012-01-11 o 22:28 |
|
|
|
#4290 |
|
Rozeznanie
|
bambusiek to wiedzę ,że my jednak na 99% spotkamy sie w szpitalu
![]() jakoś dziwnie się czuje dzisiaj ! uciekam do wyrka,dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

też miałam polewkę 

jak nie piecze, nie swędzi to luks. Może sobie clotrimazolum zaaplikuj
może coś mnie weźmie w nocy to trzeba jakoś wyglądać na czasie

za fure dla malucha

mówię do niej że jak się chce poruszac to niech wyłazi - no ale teraz te pokolenie jest takie niewychowane
no to po kielunku:
Patrzylam na Twoja liste, czego jeszcze nie masz i mam, albo raczej nie mam dokladnie tego samego co Ty

Boże pojutrze do szpitala