|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
MalaStopka, no sliczne te Twoje dziewczynki. To teraz Iga bedzie dumna chodzila, ze ma siostrzyczke do opiekowania sie
Kamciurka, Bambusiek, wozkiem nie moge sie pochwalic na razie, bo kupilismy wersje LIMITOWANA 2012 ( yeaaaahhh ) i producent nie zgodzil sie jeszcze na publikacje zdjec tej wersji w internecie. Podobno beda takie tylko dwa jezdzily ![]() Jak tz odbierze gdzies tak w przyszlym tygodniu, to strzele fotke i pokaze. A zdecydowalismy sie na jedo fyn. Tylko ze teraz tak patrze i ogladam oferty w necie i stwierdzam, ze mocno przeplacilismy,(tz moi Rodzice...) ale niby ta wersja limitowana tyle kosztuje Tz sprobuje jeszcze sie z nimi dogadac,chociaz moim zdaniem powinien to zrobic od razu No, ale on z tych szastajacych kasa, to na to nie wpadl Szkoda tylko, ze to nie swoja kasa zaszastal... ale juz trodno. Powiedzialam mu, co o tym mysle, poklocilismy sie troche, ale i tak fakt jest taki,ze ja juz innej wersji bym nie chciala, wiec po ptakach.---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
![]() i przez caly dzien juz mowie do niego/niej per zabo
|
|
#4472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() A gbsa to ja bym powtórzyła, ale nie wiem czy w aptece się dostanie ten patyczek śmieszny Dobrze, że z dzieciorem szafa gra Cytat:
![]() "niech Cię wody zaleją, bo mnie krew zaleje" padłam!!!! Słowo się rzekło, aaaaameeeeeen ![]() A ja trzymam kciuki za tżcika ![]() Neska Tobie też się dostało bidoku... Szykuj się, a nóż widelec wyjdzie łyżka! Jak to moja mama mówi Czubasek i tak mnie nie przebijesz, ja w październiku miałam 5 usg a tyle chyba nie przekroczysz ![]() Ty wyrodnia matko, Ty Ty, se dzieciaka chcesz ot tak oglądać!!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-12 o 18:20 |
||
|
|
|
#4473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak mówie do mojego Tzta ![]() Teściowa mnie zirytowała i powiedziałam żeby mnie nie wkur.wiała. mówię że martwi mnie to łożysko, które nie wiadomo dlaczego tak szybko dojrzewa, bo już wszystkie opcje z lekarzem wykluczyliśmy i że najprawdopodobniej przez nie właśnie wcześniej urodzę, A ona najmądrzejsza, że urodzę w terminie i po co tyle razy usg robić. Nosz k[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]u.wa[/COLOR] bedzie opinie lekarzy mi podważać. Wygarnęłam jej że przez to łozysko mała może otrzymywać mniej tlenu i składników pokarmowych wiec muszę być pod kontrolą ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- Cytat:
Nuuu, tylko że ja mam robione tak usg że nie widzę obrazu tylko głowę lekarza ![]() więc podglądam dziewuszkę że hohoho
|
||
|
|
|
#4474 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No zaleje, zaleje niech wychodzą, przecież nie mogę być pierwsza a puki co skurcze co 10 minut łapią mnie
|
|
#4475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raz mi doktorek mój ulubiony (bybelli)![]() A teściowa- chciała zabłysnąć czy jak?!!
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
ten tekst mnie doprowoadza do bialej goraczki
![]() A ja sie wsciekam, bo mam nowy telefon, ale ja nie jestem gadzeciara i nic tam w ustawieniach nie robilam, ani nie uzywam tych wszystkich pierdół, i chcialam mms wyslac i nie idzie ![]() A jak sie mala urodzi to bede chciala czesto wysylac napewno i co
|
|
|
|
#4477 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam T-mobile, więc się nie przydam ![]() Cytat:
za wyniki Dobrze, że już go odebrałaś Cytat:
ja bym nie powtarzała wymazu, już któraś dziewczyna tu dzisiaj pisała, że nie ma znaczenia skąd jest pobierany .. Zresztą zobaczysz, jaki wynik będzie Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-12 o 18:39 |
|||||
|
|
|
#4478 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę że możesz się wysypiać- ja zasnąć nie mogę ![]() Cytat:
![]() haha postraszyłam mój mąż dzisiaj stwierdził że to jakieś babsie gusła i że tymi skurczami jeszcze uduszę Lilkę Cytat:
i się nie przejmuj to ostatnia wizyta w szpitalu bo wyjdziesz już z dzidziusiem w ramionachpearl udanej wiztyty!!!
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w szpitalu miałam teraz 3 raz robione usg przez takiego fajnego doktorkaa. Rozpoznał mnie teściowa jest osobą która wszystko wie najlepiej. Nic na to nie poradzę, już z mężem o tym gadaliśmy i w wakacje mamy się rozejrzeć za jakimś mieszkaniem... Jak wróciłam ze szpitala i powiedziałam że lekarz kazał mi jeść szpinak to stwierdziła że tam nie ma żelaza i nie będę tego jadła... I jeszcze takie pytanie. Jeśli mam to rozwarcie na 2 cm to moge się seksić w celu wywołania porodu? (mam to w planach w następny weekend)? Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-12 o 18:41 |
|
|
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Z tego co pamiętam... Zosia, sukienki mi się bardzo podobają. Ale chyba nie kupisz, z tego co wyczytałam? A znajomej kupiłabym merci. Myślę, że to miły gest w podzięce. A na pewno nie przekroczy wartości otrzymanych podarków ![]() Czubasek, siknij na teściową ciepłą siarą... Gratuluję tym, których czopy wyszły na światło dzienne, brawa za udane wizyty i kciuki za te, co wybierają się do szpitala
|
|
|
|
#4481 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku ja mam t-mobile więc odpada
co do szpitala dasz radę na pewno to będzie ostatni pobyt Czubasku hmmm skąd ja to znam wszystko wiedząca teściówka ![]() Pearl a co ma niby ta limitowana wersja czego nie mają inne wózki ![]()
|
#4482 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
no tak...
zabawila sie, wykorzystala i porzucila ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
podobno material jest podwojnie impregnowany, sa inne szycia i przez srodek gondoli idzie taki skorzany pas, ktorego nie ma w innych modelach i ta skora jest niby jakas zaj.eb.ista ( )generalnie sratu pierdatu na moje ![]() po prostu zaplacilismy wiecej za to, ze wersja jest limitowana,czyli producent wypuscil takie dwie (kolorystyka gondoli,spacerowki i stelaza) i juz wiecej nie bedzie Cytat:
![]() Cytat:
buziak dla Ciebie ![]() dobrze ujete chociaz na moje, to troche szkoda siary na tesciowa
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-12 o 19:03 |
||||||
|
|
|
#4483 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie bede mogla sie doczekac zdjęcia!! Cytat:
![]() Cytat:
może to u mnie było co innego a nie skurcze i nie będzie tak strasznie a gdzie cie boli?Cytat:
![]() dziewczyny jakie mam zakwasy na udach i w pachwinach po nocce byłam na spacerze i dopiero poczułam to...
|
|
#4484 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, sukienki jednak nie kupię przez internet.
Ta znajoma ma 5 miesieczne dziecko i dostanę od niej właśnie to co jej zostało, a juz nie potrzebuje. Troche masci na brodawki jej zostało i ponoć jakies dobre coś na krocze po porodzie. Myślałam,że może coś dla dziecka, ale co? |
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kup jakiegoś bodziaka, grzechotkę, gryzaka. Myślę że to będzie ok
|
|
|
|
|
#4486 | |
|
Zadomowienie
|
jak ci czopek nie wyleciał to możesz
Cytat:
chociaz na moje, to troche szkoda siary na tesciowa [/QUOTE]znowu rymujesz
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko ja nie wiem czy wyleciał
wyleciało ze mnie coś długiego na pół paca, zbitego, białego ale ja mam tez straszne upławy teraz więc nie wiem |
|
|
|
#4488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no ja wczoraj widziałam mojego malca, kochany doktorek pokazał mi go ![]() udało mi się załatwić wizytę u endokrynologa juz dzisiaj <jakims cudem, własnie wróciłam, no i mam niedocz.tarczycy tablety dostałam - i oczywiście lekarz zdziwiony czemu dopiero teraz u niego jestem. a ja na to: bo mi lekarz rodzinny mówił, ze wyniki mam w normie ale trochę mnie uspokoił, ze skoro dzidzia rozwija się prawidłowo to tarczyca mi na początku ciąży jeszcze tak nie szalała i dziecko miało odp. ilość hormonów <mam nadzieję, ze nic mu nie jest >. masakra z tymi wszystkimi lekarzami, trzeba by było na wszystkim samemu się znać no i kolejna stówka poszła się .... a nast. wizyta za 4 tyg. - jeśli zdążę przed porodem. i będzie kolejna stówkaAgatek - kciukasy za jutrzejszą wizytę ![]() zmykam, bo tż na kompa się wpycha
|
|
|
#4489 |
|
Zadomowienie
|
Bebi super że na ktg wszysko wyszło ok, wyobrażam sobie jaką odczulaś ulgę
![]() mała stopko ale masz śliczniaste dziewczyneczki Boroo dzięki za maila Agatek ogarnij się, bo ze szpitala to już rozpakowana wyjdziesz, Zając Cie nie będzię już po żebrach kopał, i świat stanie się zupełnie inny U lekarza dziś wszystko ok, powiedział te magiczne słowa o trzymającej się szyjce. Stan ogólny ok. Skierował mnie jednak na badania do szpitala celem wykluczenia hipotrofii u Małej, zrobią mi pełną diagnostykę, 3 dni i do domku.
|
#4490 | |||||
|
Zadomowienie
|
o nie ja już dziś nie pije,zreszta wczoraj któraś odmowiła mi polania
Cytat:
,no chyba ,,że kwas mlekowy działa jakoś dobrze na włosy![]() Cytat:
Cytat:
Szkoda ,że nie ma emotikonka z zacieraniem rąk,ale już się cieszę ,ze coś się rusza,moze zarazisz resztę drogą kropelkową ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
) i też się nad tym zastanawiałam,bo maz zaczyna się dopytywać o seksik.Zresztą ja taka wyposzczona to czuła bym się jak dziewica
|
|
#4491 |
|
Zadomowienie
|
cos wizaz szwankuje... to ze mozna jak czop nie wyleciał było do czubaska
|
#4492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale skoro taka wypasiona wersja, to czekam na zdjęcia Cytat:
Niedoczynność w ciąży może być groźna
|
|
|
#4493 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Agatku a koniecznie chcesz brac na porod ta prywatna połozna? Kiedy tz przyjezdza? Cytat:
1,5h na spacerku? Wow Uskaa ta gwiazdka w laktatorze Avent znajduje sie pod uszczelka. Montuje sie tak jak widac na zdjeciu
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-12 o 19:31 |
||
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4495 |
|
Wtajemniczenie
|
Zapytałam ją co by chciała w zamian za to, a ona na to, że pieluchę tetrową mogę kupić, bo tych nigdy za wiele.
|
|
|
|
#4496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym zrobiła z dwóch dla pewności ahh jaka zazdrosna Ej to jak będziesz już miała wózek i będą tylko takie dwa, to to... autograf chcę od Ciebie o Pani a może założymy mini słownik 'a moja teściowa powiedziała...' i zapiski tam będą, co? A na uda- niech mężulek rozmasuje może się zagłębi głębiej i wywoła poród ![]() Cytat:
pewnie powie, że tak, bo to babciny sposób Nr tel Twój zapisałam ![]() Co do seksu- jak masz mieć usg jeszcze w tym tyg to zapytaj ginka co z tym seksem
|
|
#4498 | |||
|
Zakorzenienie
|
Macie rację... Pojadę do szpitala w dwupaku, a przyjadę już wykluta
No ale sam fakt, że nie wiadomo, kiedy mi oxy podadzą, czy zaczekają bo 'a nóż widelec wyjdzie łyżka' i sie sam poród zacznie... ![]() jaką wizytę, jaką?!! chyba pobyt w szpitalu. Na wczasy jadę... Cytat:
![]() Cytat:
![]() No mój szwagier kiedyś umył sobie takim żelem intymnym włosy i się dziwił co takie miękkie ma... ![]() Cytat:
|
|
#4499 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a ja tez dzis robilam nalesnieki uwielbiam![]() : slina:to ja tez sie dołącze i wypije, a co! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Kaczuszka lez jak najwiecej i wypoczywajCytat:
to za to tez wypijemyAgatku nie smuc sie ![]()
|
|
#4500 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Czy was też tak zżera strach przed współżyciem po porodzie? JA ostatnio o tym z mężem gadalam i na samą mysl o seksie potem mi niedobrze... Boję się kolejnej ciąży... Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-12 o 19:44 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

) i producent nie zgodzil sie jeszcze na publikacje zdjec tej wersji w internecie. Podobno beda takie tylko dwa jezdzily 
Tz sprobuje jeszcze sie z nimi dogadac,chociaz moim zdaniem powinien to zrobic od razu
No, ale on z tych szastajacych kasa, to na to nie wpadl 
Twoje dziecie chyba pobiło rekord jeśli chodzi o przydomki 

miał mieć biopsje okazało się że operacja też była i czekamy na wyniki do 20stycznia
padłam!!!! Słowo się rzekło, aaaaameeeeeen

a tyle chyba nie przekroczysz 

udanej wiztyty!!!

tablety dostałam - i oczywiście lekarz zdziwiony czemu dopiero teraz u niego jestem. a ja na to: bo mi lekarz rodzinny mówił, ze wyniki mam w normie

: slina: