Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 18:14   #4471
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

MalaStopka, no sliczne te Twoje dziewczynki. To teraz Iga bedzie dumna chodzila, ze ma siostrzyczke do opiekowania sie

Kamciurka, Bambusiek
, wozkiem nie moge sie pochwalic na razie, bo kupilismy wersje LIMITOWANA 2012 ( yeaaaahhh ) i producent nie zgodzil sie jeszcze na publikacje zdjec tej wersji w internecie. Podobno beda takie tylko dwa jezdzily
Jak tz odbierze gdzies tak w przyszlym tygodniu, to strzele fotke i pokaze. A zdecydowalismy sie na jedo fyn.
Tylko ze teraz tak patrze i ogladam oferty w necie i stwierdzam, ze mocno przeplacilismy,(tz moi Rodzice...) ale niby ta wersja limitowana tyle kosztuje Tz sprobuje jeszcze sie z nimi dogadac,chociaz moim zdaniem powinien to zrobic od razu No, ale on z tych szastajacych kasa, to na to nie wpadl Szkoda tylko, ze to nie swoja kasa zaszastal... ale juz trodno. Powiedzialam mu, co o tym mysle, poklocilismy sie troche, ale i tak fakt jest taki,ze ja juz innej wersji bym nie chciala, wiec po ptakach.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
czyli smoczysko okazuje sie teraz żabą Twoje dziecie chyba pobiło rekord jeśli chodzi o przydomki
no nie??? tez od razu o tym dzisiaj pomyslalam
i przez caly dzien juz mowie do niego/niej per zabo

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:19   #4472
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

melduje sie po wizycie
-szyjka zamknieta
-problemow z pecherzem i nerkami brak
-dzidzia duza i za dwa tygodnie mam isc na dokladniejsze usg,zeby stwierdzic,czy dam rade urodzic sn
-lekarz powiedzial,ze dzidzia "wylozyla sie jak zaba na plazy"
na dole ma glowke, po srodku brzuszka plecki i rozkraczone nozki po obu stronach brzucha

a i pobieral mi gbsa tylko z pipki
myslicie,ze powinnam powtorzyc badanie prywatnie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

juz mnie nie chcesz,tak?

Nie smuc sie ...to tylko pare dni. Zaraz bedziesz miala Zajaczka i w koncu dowiemy sie, kto tam mieszkal i sie rozpychal u Ciebie przez 9 miesiecy
Za droga jesteś! A ja jestem już na minusie na koncie

A gbsa to ja bym powtórzyła, ale nie wiem czy w aptece się dostanie ten patyczek śmieszny Dobrze, że z dzieciorem szafa gra

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Neska, Agatku, najchętniej oddałabym Wam moje skurcze bo mi rozrywa już psioszkę
Kuźwa, Agatku dziś masz się rozkręcić niech Cię wody zaleją bo mnie krew zaleje jak to Ciebie ma tu nie być RODZIĆ JUŻ
Neska a Ty co myślisz, że tak Ci wolno, daję Szansę do jutrzejszej nocy
----------------------

Odebrałam mojego tz ze szpitala wczoraj, wymęczyły mnie te jazdy do niego i psychicznie i fizycznie miał mieć biopsje okazało się że operacja też była i czekamy na wyniki do 20stycznia
Wczoraj zaczęły łapać mnie skurcze jakieś mocniejsze ale nie regularne są, jedynie to to że brak mi sił i boli troszkę Spakowałam się na amen i czekam
ja pierdziele ale opier....ol na dzień dobry przyszła i robi z nami porządek no kurka Franek no

"niech Cię wody zaleją, bo mnie krew zaleje" padłam!!!! Słowo się rzekło, aaaaameeeeeen

A ja trzymam kciuki za tżcika

Neska Tobie też się dostało bidoku... Szykuj się, a nóż widelec wyjdzie łyżka! Jak to moja mama mówi

Czubasek i tak mnie nie przebijesz, ja w październiku miałam 5 usg a tyle chyba nie przekroczysz
Ty wyrodnia matko, Ty Ty, se dzieciaka chcesz ot tak oglądać!!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2012-01-12 o 18:20
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:25   #4473
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
MalaStopka, no sliczne te Twoje dziewczynki. To teraz Iga bedzie dumna chodzila, ze ma siostrzyczke do opiekowania sie

Kamciurka, Bambusiek
, wozkiem nie moge sie pochwalic na razie, bo kupilismy wersje LIMITOWANA 2012 ( yeaaaahhh ) i producent nie zgodzil sie jeszcze na publikacje zdjec tej wersji w internecie. Podobno beda takie tylko dwa jezdzily
Jak tz odbierze gdzies tak w przyszlym tygodniu, to strzele fotke i pokaze. A zdecydowalismy sie na jedo fyn.
Tylko ze teraz tak patrze i ogladam oferty w necie i stwierdzam, ze mocno przeplacilismy,(tz moi Rodzice...) ale niby ta wersja limitowana tyle kosztuje Tz sprobuje jeszcze sie z nimi dogadac,chociaz moim zdaniem powinien to zrobic od razu No, ale on z tych szastajacych kasa, to na to nie wpadl Szkoda tylko, ze to nie swoja kasa zaszastal... ale juz trodno. Powiedzialam mu, co o tym mysle, poklocilismy sie troche, ale i tak fakt jest taki,ze ja juz innej wersji bym nie chciala, wiec po ptakach.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

ja tak mówie do mojego Tzta

Teściowa mnie zirytowała i powiedziałam żeby mnie nie wkur.wiała.
mówię że martwi mnie to łożysko, które nie wiadomo dlaczego tak szybko dojrzewa, bo już wszystkie opcje z lekarzem wykluczyliśmy i że najprawdopodobniej przez nie właśnie wcześniej urodzę, A ona najmądrzejsza, że urodzę w terminie i po co tyle razy usg robić. Nosz k[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]u.wa[/COLOR] bedzie opinie lekarzy mi podważać. Wygarnęłam jej że przez to łozysko mała może otrzymywać mniej tlenu i składników pokarmowych wiec muszę być pod kontrolą

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

A gbsa to ja bym powtórzyła, ale nie wiem czy w aptece się dostanie ten patyczek śmieszny Dobrze, że z dzieciorem szafa gra

ja pierdziele ale opier....ol na dzień dobry przyszła i robi z nami porządek no kurka Franek no

"niech Cię wody zaleją, bo mnie krew zaleje" padłam!!!! Słowo się rzekło, aaaaameeeeeen

Neska Tobie też się dostało bidoku... Szykuj się, a nóż widelec wyjdzie łyżka! Jak to moja mama mówi

Czubasek i tak mnie nie przebijesz, ja w październiku miałam 5 usg a tyle chyba nie przekroczysz
Ty wyrodnia matko, Ty Ty, se dzieciaka chcesz ot tak oglądać!!!

Nuuu, tylko że ja mam robione tak usg że nie widzę obrazu tylko głowę lekarza
więc podglądam dziewuszkę że hohoho

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:27   #4474
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:

Trzeba tupnąć nogą, bo może potrzebny jakiś respekt
No zaleje, zaleje więc brać się za te siuraki niech wychodzą, przecież nie mogę być pierwsza a puki co skurcze co 10 minut łapią mnie
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:27   #4475
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
wiem kochana- w szpitalach tak robią raz mi doktorek mój ulubiony (bybelli) pokazał malca- odwrócił monitor, a tak to nic nie widzę

A teściowa- chciała zabłysnąć czy jak?!! "za moich czasów takiego czegoś nie było" jeszcze brakuje

Stary 2012-01-12, 18:35   #4476
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
"za moich czasów takiego czegoś nie było" jeszcze brakuje
ten tekst mnie doprowoadza do bialej goraczki

A ja sie wsciekam, bo mam nowy telefon, ale ja nie jestem gadzeciara i nic tam w ustawieniach nie robilam, ani nie uzywam tych wszystkich pierdół, i chcialam mms wyslac i nie idzie wysyła i wysyła i nie wysle
A jak sie mala urodzi to bede chciala czesto wysylac napewno i co
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:35   #4477
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Już mi się Wam kobity nie chce pisać, żebyście tego emaila mi wysłały.
Do wszytskich teraz po raz setny chyba: Jak któraś chce linka do filmiku Zawitkowskiego i poradnik w formacie pdf to proszę mi wysłać swój email
Wysłałam
Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka 4 raz szpital, nie no nic tylko

I tak mam doła na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był

Ogarnęłam troszkę w pokoju, wylałam w cholerę tą mustellę bo to była próbka 'żelu do kąpania' a tego to ja mam w pip Nie ma co żałować- pisałam, że była przeterminowana Wlałam do jednej buteleczki żel do higieny intymnej ziaji a do drugiej szampon Także lżej mi będzie o 750 gram w torbie

Dziewczyny która ma nr w orange??? Co bym mogła spamować bez umiaru??? No i taka osoba, która w miarę udziela się na forum, co by info dostarczała na bieżąco

[..]
Agatek, nie dołuj się, nie będzie tak źle. Robisz to dla maleństwa. Laskami na sali nie martw się na zapas, może nie będą złe Ja mam T-mobile, więc się nie przydam
Cytat:
Odebrałam mojego tz ze szpitala wczoraj, wymęczyły mnie te jazdy do niego i psychicznie i fizycznie miał mieć biopsje okazało się że operacja też była i czekamy na wyniki do 20stycznia
Wczoraj zaczęły łapać mnie skurcze jakieś mocniejsze ale nie regularne są, jedynie to to że brak mi sił i boli troszkę Spakowałam się na amen i czekam
za wyniki Dobrze, że już go odebrałaś
Cytat:

melduje sie po wizycie
-szyjka zamknieta
-dzidzia duza i za dwa tygodnie mam isc na dokladniejsze usg,zeby stwierdzic,czy dam rade urodzic sn
na dole ma glowke, po srodku brzuszka plecki i rozkraczone nozki po obu stronach brzucha

Pearl, super, że z dzidzią ok
ja bym nie powtarzała wymazu, już któraś dziewczyna tu dzisiaj pisała, że nie ma znaczenia skąd jest pobierany .. Zresztą zobaczysz, jaki wynik będzie
Cytat:

Kamciurka, Bambusiek
Pearl, a co takiego ma ta wersja limitowana, czego nie mają inne?

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-12 o 18:39
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:37   #4478
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
helloooo mamuski

Dzisiaj wstałam o 11 hihi postanowiłam sie wyspac na zapas
cały dzien mam zawalony najpier czyszczenie wozka para a teraz prasuje zsłonki do pokoju niuni i posciel jejciu jakie to meczace :/

Kasik własnie też brytyjski paszpport jest duzo łatwiej wyrobic

Jak czytam o tych waszych wymazach itp to sie zastanawiam dlaczego w UK wogóle czegos takiego nie ma ;/
i nie wiem czy to dobrze czy zle

A dziewczyny jak często pijecie ta herbatkę z malin???

To moze miec kontak z moja przyjsciólka bo ona jest menagerem do spraw Dingolfingu w UK jej fabryka robi przody do mini morrisa

perełko ciesze sie ze juz samopoczucie troszke lepsze
ja wypiłam przedwczoraj i wczoraj i działa maxymalnie- aż strach się bać, nie wiem czy dzisiaj wypiję....
zazdroszczę że możesz się wysypiać- ja zasnąć nie mogę
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mała stopko oj piękne masz te dziewczyny
Muszę trochę pochodzić bo czuje ,ze mała strasznie napiera główka na kość łonowa,więc muszę obadać czy chce wyjść czy jak .Może zrobi mamusi prezent i urodzi sie jutro na mamusi urodziny i też w piątek jak ja
o ale byście miały fajnie!! może się jutro zdecyduje
Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Miałam kupić te liście, ale rezygnuje i już

haha postraszyłamale ja i tak chyba dzisiaj nie wypiję...
mój mąż dzisiaj stwierdził że to jakieś babsie gusła i że tymi skurczami jeszcze uduszę Lilkęmusiałam mu wytłumaczyć że poród polega na skurczach
Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka 4 raz szpital, nie no nic tylko

I tak mam doła na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był

Ogarnęłam troszkę w pokoju, wylałam w cholerę tą mustellę bo to była próbka 'żelu do kąpania' a tego to ja mam w pip Nie ma co żałować- pisałam, że była przeterminowana Wlałam do jednej buteleczki żel do higieny intymnej ziaji a do drugiej szampon Także lżej mi będzie o 750 gram w torbie

Dziewczyny która ma nr w orange??? Co bym mogła spamować bez umiaru??? No i taka osoba, która w miarę udziela się na forum, co by info dostarczała na bieżąco
Agatku ja mam w orange więc spamuj ile chceszi się nie przejmuj to ostatnia wizyta w szpitalu bo wyjdziesz już z dzidziusiem w ramionach

pearl udanej wiztyty!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:37   #4479
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
wiem kochana- w szpitalach tak robią raz mi doktorek mój ulubiony (bybelli) pokazał malca- odwrócił monitor, a tak to nic nie widzę

A teściowa- chciała zabłysnąć czy jak?!! "za moich czasów takiego czegoś nie było" jeszcze brakuje

Ja w szpitalu miałam teraz 3 raz robione usg przez takiego fajnego doktorkaa. Rozpoznał mnie Pyta o nazwisko, imię i nagle takie look na mnie i pytanie '' Ja pani juz robiłem usg.'' i się przypatruje. To odpowiadam tak panie doktorze i uśmiechnęłam się. To był taki inny. Nawet zapytał czy płeć mówił , ja mówię że nie więc zapytał czy chce poznać to odpowiedziałam ze w 24 tyg była dziewczynka i jak jej nic nie wyrosło to nadal pewnie nią jest i potwierdził na 100%

teściowa jest osobą która wszystko wie najlepiej. Nic na to nie poradzę, już z mężem o tym gadaliśmy i w wakacje mamy się rozejrzeć za jakimś mieszkaniem... Jak wróciłam ze szpitala i powiedziałam że lekarz kazał mi jeść szpinak to stwierdziła że tam nie ma żelaza i nie będę tego jadła...

I jeszcze takie pytanie. Jeśli mam to rozwarcie na 2 cm to moge się seksić w celu wywołania porodu? (mam to w planach w następny weekend)?

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-12 o 18:41
Stary 2012-01-12, 18:42   #4480
Lucy1111
Zakorzenienie

hej czytam Was dziś tak po łebkach, bo robimy kącik dla Małej (malujemy ścianę, półkę i różne takie).

Z tego co pamiętam... Zosia, sukienki mi się bardzo podobają. Ale chyba nie kupisz, z tego co wyczytałam?
A znajomej kupiłabym merci. Myślę, że to miły gest w podzięce. A na pewno nie przekroczy wartości otrzymanych podarków

Czubasek, siknij na teściową ciepłą siarą...

Gratuluję tym, których czopy wyszły na światło dzienne, brawa za udane wizyty i kciuki za te, co wybierają się do szpitala
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:45   #4481
ultraradiola
Wtajemniczenie

Agatku ja mam t-mobile więc odpada

co do szpitala dasz radę na pewno to będzie ostatni pobyt

Czubasku hmmm skąd ja to znam wszystko wiedząca teściówka

Pearl a co ma niby ta limitowana wersja czego nie mają inne wózki

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:57   #4482
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
no tak...
zabawila sie, wykorzystala i porzucila

Cytat:
Napisane przez Agatek
ale wlasnie dzisiaj ktoras (przepraszam,ale nie pamietam ktora) zamiescila artykul z ktorego wynika, ze nie ma potrzeby pobierac z dwoch
Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, super, że z dzidzią ok
ja bym nie powtarzała wymazu, już któraś dziewczyna tu dzisiaj pisała, że nie ma znaczenia skąd jest pobierany .. Zresztą zobaczysz, jaki wynik będzie
chyba wlasnie daruje sobie ponowne pobieranie i poczekam na wynik, a na nast. wizycie zapytam lekarza, co o tym sadzi
Cytat:
Napisane przez Agawoo
Pearl, a co takiego ma ta wersja limitowana, czego nie mają inne?
Cytat:
Napisane przez Ultra
Pearl a co ma niby ta limitowana wersja czego nie mają inne wózki
ach, wlasciwie to nic takiego
podobno material jest podwojnie impregnowany, sa inne szycia i przez srodek gondoli idzie taki skorzany pas, ktorego nie ma w innych modelach i ta skora jest niby jakas zaj.eb.ista ()
generalnie sratu pierdatu na moje
po prostu zaplacilismy wiecej za to, ze wersja jest limitowana,czyli producent wypuscil takie dwie (kolorystyka gondoli,spacerowki i stelaza) i juz wiecej nie bedzie
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
Agatku ja mam w orange więc spamuj ile chceszi się nie przejmuj to ostatnia wizyta w szpitalu bo wyjdziesz już z dzidziusiem w ramionach
i tym sposobem Renatka odbila mi Agatka...
Cytat:
Napisane przez Renata
pearl udanej wiztyty!!!
pomimo ze odebralas mi dziewczyne
buziak dla Ciebie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dobrze ujete
chociaz na moje, to troche szkoda siary na tesciowa

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-12 o 19:03
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:58   #4483
Zadomowienie

Cytat:

Kamciurka, Bambusiek

ale jestem cieawa teraz waszej brykinie bede mogla sie doczekac zdjęcia!!
Cytat:
ja tak mówie do mojego Tzta

Teściowa mnie zirytowała i powiedziałam żeby mnie nie wkur.wiała.
mówię że martwi mnie to łożysko, które nie wiadomo dlaczego tak szybko dojrzewa, bo już wszystkie opcje z lekarzem wykluczyliśmy i że najprawdopodobniej przez nie właśnie wcześniej urodzę, A ona najmądrzejsza, że urodzę w terminie i po co tyle razy usg robić. Nosz k[COLOR="rgb(245, 222, 179)"]u.wa[/COLOR] bedzie opinie lekarzy mi podważać. Wygarnęłam jej że przez to łozysko mała może otrzymywać mniej tlenu i składników pokarmowych wiec muszę być pod kontrolą

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

dobrze że ci nie kazała w kapuście rodzić bo przecież kiedys baby rodziły i później jeszcze w polu pracowały
Cytat:
Trzeba tupnąć nogą, bo może potrzebny jakiś respekt
No zaleje, zaleje więc brać się za te siuraki niech wychodzą, przecież nie mogę być pierwsza a puki co skurcze co 10 minut łapią mnie
i siedzisz tak spokojnie? ja wczoraj nie mogłam leżeć chodzic stać ani siedziećmoże to u mnie było co innego a nie skurcze i nie będzie tak straszniea gdzie cie boli?
Cytat:

prawie tak samo denewrujące zdanie jak "a nie mówiłam"

dziewczyny jakie mam zakwasy na udach i w pachwinach po nocce byłam na spacerze i dopiero poczułam to...

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-12, 18:59   #4484
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Nie, sukienki jednak nie kupię przez internet.

Ta znajoma ma 5 miesieczne dziecko i dostanę od niej właśnie to co jej zostało, a juz nie potrzebuje. Troche masci na brodawki jej zostało i ponoć jakies dobre coś na krocze po porodzie. Myślałam,że może coś dla dziecka, ale co?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:02   #4485
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Nie, sukienki jednak nie kupię przez internet.

Ta znajoma ma 5 miesieczne dziecko i dostanę od niej właśnie to co jej zostało, a juz nie potrzebuje. Troche masci na brodawki jej zostało i ponoć jakies dobre coś na krocze po porodzie. Myślałam,że może coś dla dziecka, ale co?

Kup jakiegoś bodziaka, grzechotkę, gryzaka. Myślę że to będzie ok

Stary 2012-01-12, 19:04   #4486
Zadomowienie

jak ci czopek nie wyleciał to możesz
Cytat:
no tak...

ale wlasnie dzisiaj ktoras (przepraszam,ale nie pamietam ktora) zamiescila artykul z ktorego wynika, ze nie ma potrzeby pobierac z dwoch
chyba wlasnie daruje sobie ponowne pobieranie i poczekam na wynik, a na nast. wizycie zapytam lekarza, co o tym sadzi
podobno material jest podwojnie impregnowany, sa inne szycia i przez srodek gondoli idzie taki skorzany pas, ktorego nie ma w innych modelach i ta skora jest niby jakas zaj.eb.ista ()
po prostu zaplacilismy wiecej za to, ze wersja jest limitowana,czyli produceny wypuscil takie dwie (kolorystyka gondoli,spacerowki i stelaza) i juz wiecej nie bedzie
pearl udanej wiztyty!!!
dobrze ujete
chociaz na moje, to troche szkoda siary na tesciowa [/QUOTE]
znowu rymujesz

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-12, 19:09   #4487
czubasek20
Zakorzenienie

Tylko ja nie wiem czy wyleciał
wyleciało ze mnie coś długiego na pół paca, zbitego, białego ale ja mam tez straszne upławy teraz więc nie wiem

Stary 2012-01-12, 19:11   #4488
bybella
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja wczoraj widziałam mojego malca, kochany doktorek pokazał mi go

udało mi się załatwić wizytę u endokrynologa juz dzisiaj <jakims cudem, własnie wróciłam, no i mam niedocz.tarczycy tablety dostałam - i oczywiście lekarz zdziwiony czemu dopiero teraz u niego jestem. a ja na to: bo mi lekarz rodzinny mówił, ze wyniki mam w normie ale trochę mnie uspokoił, ze skoro dzidzia rozwija się prawidłowo to tarczyca mi na początku ciąży jeszcze tak nie szalała i dziecko miało odp. ilość hormonów <mam nadzieję, ze nic mu nie jest>. masakra z tymi wszystkimi lekarzami, trzeba by było na wszystkim samemu się znać no i kolejna stówka poszła się .... a nast. wizyta za 4 tyg. - jeśli zdążę przed porodem. i będzie kolejna stówka

Agatek - kciukasy za jutrzejszą wizytę

zmykam, bo tż na kompa się wpycha
Stary 2012-01-12, 19:12   #4489
pozycja77
Zadomowienie

Bebi super że na ktg wszysko wyszło ok, wyobrażam sobie jaką odczulaś ulgę

mała stopko ale masz śliczniaste dziewczyneczki

Boroo dzięki za maila , wieczorem pewnie zacznę ogladać

Agatek ogarnij się, bo ze szpitala to już rozpakowana wyjdziesz, Zając Cie nie będzię już po żebrach kopał, i świat stanie się zupełnie inny !!

U lekarza dziś wszystko ok, powiedział te magiczne słowa o trzymającej się szyjce. Stan ogólny ok. Skierował mnie jednak na badania do szpitala celem wykluczenia hipotrofii u Małej, zrobią mi pełną diagnostykę, 3 dni i do domku.

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:13   #4490
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
Bebi no to super

trzeba to oblac
o nie ja już dziś nie pije,zreszta wczoraj któraś odmowiła mi polania

Cytat:

Ogarnęłam troszkę w pokoju, wylałam w cholerę tą mustellę bo to była próbka 'żelu do kąpania' a tego to ja mam w pip Nie ma co żałować- pisałam, że była przeterminowana Wlałam do jednej buteleczki żel do higieny intymnej ziaji a do drugiej szampon Także lżej mi będzie o 750 gram w torbie.
zeby te butelki ci się nie pomyliły,no chyba ,,że kwas mlekowy działa jakoś dobrze na włosy

Cytat:

melduje sie po wizycie
-szyjka zamknieta

Super ,że z żabą ok i myślę ,ze nie masz co powtarzać badań.Ja mam z jednej dziurki inne też i na razie żyjemy

Cytat:
t
Mam nadzieję ,że z TŻ ok
Szkoda ,że nie ma emotikonka z zacieraniem rąk,ale już się cieszę ,ze coś się rusza,moze zarazisz resztę drogą kropelkową

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

A ja sie wsciekam, bo mam nowy telefon, ale ja nie jestem gadzeciara i nic tam w ustawieniach nie robilam, ani nie uzywam tych wszystkich pierdół, i chcialam mms wyslac i nie idzie wysyła i wysyła i nie wysle
A może musisz tylko skonfigurować tel na mmsy.Mozna to zrobić na str swojej sieci
Cytat:

I jeszcze takie pytanie. Jeśli mam to rozwarcie na 2 cm to moge się seksić w celu wywołania porodu? (mam to w planach w następny weekend)?
Ja mam na 2 palce(mam nadzieje,że chłopskie ,nie kobiece) i też się nad tym zastanawiałam,bo maz zaczyna się dopytywać o seksik.Zresztą ja taka wyposzczona to czuła bym się jak dziewica
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:15   #4491
Zadomowienie

cos wizaz szwankuje... to ze mozna jak czop nie wyleciał było do czubaska

Lilka już z nami!!

Stary 2012-01-12, 19:19   #4492
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
no tak...

po prostu zaplacilismy wiecej za to, ze wersja jest limitowana,czyli producent wypuscil takie dwie (kolorystyka gondoli,spacerowki i stelaza) i juz wiecej nie bedzie
To chyba nie było sensu wydawać więcej kasy (dużo zapłaciliście ? = pytam z ciekawości, bo Jedo nie są takie znowu tanie).
Ale skoro taka wypasiona wersja, to czekam na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość

no ja wczoraj widziałam mojego malca, kochany doktorek pokazał mi go

udało mi się załatwić wizytę u endokrynologa juz dzisiaj <jakims cudem, własnie wróciłam, no i mam niedocz.tarczycy tablety dostałam - i oczywiście lekarz zdziwiony czemu dopiero teraz u niego jestem. a ja na to: bo mi lekarz rodzinny mówił, ze wyniki mam w normie ale trochę mnie uspokoił, ze skoro dzidzia rozwija się prawidłowo to tarczyca mi na początku ciąży jeszcze tak nie szalała i dziecko miało odp. ilość hormonów <mam nadzieję, ze nic mu nie jest>. masakra z tymi wszystkimi lekarzami, trzeba by było na wszystkim samemu się znać no i kolejna stówka poszła się .... a nast. wizyta za 4 tyg. - jeśli zdążę przed porodem. i będzie kolejna stówka

zmykam, bo tż na kompa się wpycha
Bybella, najważniejsze, że dostałaś leki i że z dzidzią wszystko dobrze ... Niezłego masz rodzinnego, nie ma co Niedoczynność w ciąży może być groźna

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:21   #4493
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Ahh zapomniałam się pochwalić
Wylicytowaliśmy z A. laktator medeli Z gratisami z dodatkową butelką medeli, z woreczkami na mlesio do zamrożenia (jeszcze od kuzynki dostałam dużo ) i nakładkami na sutki canpola rozmiaru S (mam nadzieję, że będą pasować )

Tylko teraz problem z kasą, bo zostało koło 240 zł na koncie na położną no ale juterko tżcik przeleje dzięgi to będą we wtorko to wtedy zapłacę o ile urodzę do tego czasu...
za laktator
Agatku a koniecznie chcesz brac na porod ta prywatna połozna? Kiedy tz przyjezdza?

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...
Raqla nie martw sie dzidzia urosnie jeszcze waga nie jest zla, po prostu dziecko nie bedzie duze. A gdyby waga byla teraz 3kg, to balabys sie, ze maluszek urosnie i bedzie ciezko rodzic. Nie ma co panikowac na zapas

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dzien dobry wlasnie wrocilismy ze spacerku cale 1,5h
1,5h na spacerku? Wow
Uskaa ta gwiazdka w laktatorze Avent znajduje sie pod uszczelka. Montuje sie tak jak widac na zdjeciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1579.jpg (99,0 KB, 28 załadowań)

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*

Edytowane przez magda1804
Czas edycji: 2012-01-12 o 19:31
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:22   #4494
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

A może musisz tylko skonfigurować tel na mmsy.Mozna to zrobić na str swojej sieci
no wlasnie skonfigurowany jest poprawnie i nic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:23   #4495
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Zapytałam ją co by chciała w zamian za to, a ona na to, że pieluchę tetrową mogę kupić, bo tych nigdy za wiele.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:28   #4496
dolores181
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Witam Mamusie

W koncu sie zebralam bo tak tylko podczytywałam ostatnio... Nie wiem co sie dzieje ale mam wyzsze cisnienie tzn 127/83, 130/80 nie wiecej ale an mnie to duzo bo zawsze mialam mniejsze... i kreci mi sie w glowie ciagle i jakos tak dziwnie.... wizyte mam we wtorek a wyniki robie w piatek mam nadzieje ze wszystko bedzie ok...

Kochana wypisz wymaluj moja reakcja na furagin raz bralam i faktycznie mi pomogł ale skutki uboczne nie do wytrzymania nie wiem chyba jestesmy na niego uczulone, podobno o to łatwo... zadzwon do gina zeby dał ci cos innego bo sie wykonczysz mnie te napady drgawek itp braly zawsze na noc
to jest jeszcze cisnienie w normie, ja biorę leki a czasem mam aż 140, 150 na 85 ,93 mierz w stanie spoczynku np posiedz bez ruchu 15 minut
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:37   #4497
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość

Cytat:
no tak...
loffciam Tylko Ciem
Cytat:
A mi w przychodni mówiła babka, że lepiej z dwóch... i bądź tu człowieku mądry ja bym zrobiła z dwóch dla pewności Ale to Twój wybór kotek

Cytat:
ahh jaka zazdrosna moja ukochana

Ej to jak będziesz już miała wózek i będą tylko takie dwa, to to... autograf chcę od Ciebie o Pani
Cytat:
prawie tak samo denewrujące zdanie jak "a nie mówiłam"
a może założymy mini słownik 'a moja teściowa powiedziała...' i zapiski tam będą, co?

A na uda- niech mężulek rozmasuje może się zagłębi głębiej i wywoła poród
Cytat:
teściowa jest osobą która wszystko wie najlepiej. Nic na to nie poradzę, już z mężem o tym gadaliśmy i w wakacje mamy się rozejrzeć za jakimś mieszkaniem... Jak wróciłam ze szpitala i powiedziałam że lekarz kazał mi jeść szpinak to stwierdziła że tam nie ma żelaza i nie będę tego jadła...

to zadaj jej pytanie czy buraki mają żelazo!! pewnie powie, że tak, bo to babciny sposób a g. prawda, tylko tam jest sporo wit C. weź ją na sposób niech jej się głupio zrobi
Nr tel Twój zapisałam

Co do seksu- jak masz mieć usg jeszcze w tym tyg to zapytaj ginka co z tym seksem

Stary 2012-01-12, 19:39   #4498
*Agatek*
Zakorzenienie

Macie rację... Pojadę do szpitala w dwupaku, a przyjadę już wykluta
No ale sam fakt, że nie wiadomo, kiedy mi oxy podadzą, czy zaczekają bo 'a nóż widelec wyjdzie łyżka' i sie sam poród zacznie...

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
jaką wizytę, jaką?!! chyba pobyt w szpitalu. Na wczasy jadę...
Cytat:
jak ja mam Ci spamować, skoro TY DZISIAJ RODZISZ!!!!! Masz 2 próbę przecież no!
Cytat:
zeby te butelki ci się nie pomyliły,no chyba ,,że kwas mlekowy działa jakoś dobrze na włosy
do jednej wlałam szamponik i nie zerwałam etykietki, a do drugiej żelik i zerwałam etykietkę- nie sposób się pomylić

No mój szwagier kiedyś umył sobie takim żelem intymnym włosy i się dziwił co takie miękkie ma...
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
ten tekst mnie doprowoadza do bialej goraczki

Ejj a mężul nie może Ci wytłumaczyć?? Faceci najmądrzejsi są w tych sprawach przecież i lubią zabłysnąć przed żonką

Stary 2012-01-12, 19:42   #4499
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke pozniej jeszcze spróbuje...
moje dziewczyny
ojej jakie słodkie a maleńska jaka duuuuzia sie wydaje

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny kamień spadł mi z serca ! Byłam dzisiaj na powtórnym ktg i serduszko dzidzi biło prawidłowo.

Powodem tego, że miała ostatnio takie tętno jest pępowina, która jest gdzieś blisko i ona sobie ją czasem uciska

Także siedzę w domku i nie idę do szpitala

A teraz robię naleśniki, później nadrobię dzisiejszy dzień
super, ze wszystko jest ok a ja tez dzis robilam nalesnieki uwielbiam: slina:

Cytat:
Bebi no to super

trzeba to oblac
to ja tez sie dołącze i wypije, a co! moze Lenka bedzie po tym lepiej spala

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras ma ochote kupic pampersy 2?? 94szt. spuszcze 5zl od ceny sklepowej i wysle do domu:
Uska a dlaczego sprzedajesz?

Cytat:
trzymam kciuki za tza Kaczuszka lez jak najwiecej i wypoczywaj

Cytat:

melduje sie po wizycie
-szyjka zamknieta
Pearl no widzisz, a tak sie martwilas za wyniki to za to tez wypijemy zdrówko nietoperka!

Agatku nie smuc sie pomysl, ze jesli pojedziesz do szpitala, to bedziesz juz krok od ujrzenia swojej niespodzianki. Pamietaj, ze do domu wrocicie juz we dwojeczke

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 19:43   #4500
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:

to zadaj jej pytanie czy buraki mają żelazo!! pewnie powie, że tak, bo to babciny sposób a g. prawda, tylko tam jest sporo wit C. weź ją na sposób niech jej się głupio zrobi
Nr tel Twój zapisałam

Co do seksu- jak masz mieć usg jeszcze w tym tyg to zapytaj ginka co z tym seksem
w następny czwartek mam mieć usg a chciałam już w środę sie poseksić żebym w czwartek juz została a an weekendzie urodziła

Cytat:

No mój szwagier kiedyś umył sobie takim żelem intymnym włosy i się dziwił co takie miękkie ma...

Czy was też tak zżera strach przed współżyciem po porodzie? JA ostatnio o tym z mężem gadalam i na samą mysl o seksie potem mi niedobrze... Boję się kolejnej ciąży...

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2012-01-12 o 19:44
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości