Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 15:59   #4441
kamciurka
Zakorzenienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Sms od MissZuzi
O to jednak dziewczyny nie posypały się .Mój nastrój już lepszy bo oddali mi Alusia i naświetla się przy mnie.Może w weekend uda nam się wyjść jeśli wyniki będą dobre.Pozdrawiam wszystkie dwupakowe i nowe mamusie.

Reszta jest do mnie ,że szpital oblężony i mam zaciskać nogi

N1kotynka miała nam pokazać mała i już się nie odzywa.N1kotynko czekamy
Kamciurka ty lepiej poczytaj sama o tej swince
Dobrze że u Zuzi już lepsze samopoczucie, prześlij jej buziaki od nas...
odnośnie świnki to czytałam i jest że drogą kropelkową, ale mój tato uważa że drogą kropelkową to tylko przez picie z jednej szklanki ja to w ogole czytałam ze czasem cieżko jest zdiagnozować świnkę, że można ją łatwo pomylić i mam nadzieję tylko, że ten lekarz co ją badał, wie co mówi...
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Mogę Ci polecić wkładki ze schleckera jak chcesz- są bombowe! I tanie Mój tż mi przywozi bo one idą teraz w zawrotnym tempie
Daucelyn się nazywają- szkoda, że w Toruniu nie mam schleckera bo tu wychodzi taniej 2,99 za 50 sztuk! A tam kupuje mi zapachowe "aloe vera" za 1,29 euro, ale są mega. Dobrze się kleją

dokładnie!!!
ajj żałuję, że nie nagrałam tego tżtowi
odnośnei tych wkładek to ja mam blisko siebie Schleckera muszę tam zajrzeć i je obadać
to pewnie będą jeszcze powtarzać z kilka razy
Cytat:
Idę ogarnąć pokój i się poruszać, umyć włosy... ehh autentycznie mam ochotę, poprzednio tak samo, jak mam iść do szpitala i się nasłuchać, naoglądać, to dziękuję bardzo... a jak mi się trafią jakieś kretynki- przemądrzałki?? A jak nic ze mną nie zrobią przez kilka dni, bo stwierdzą, że 'poczekają' to co? będę leżeć jak ta pi..a
Agatku nie martw się będzie dobrze , będziemy w kontakcie z Tobą, pisz nam co i jak...

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:05   #4442
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Agatek nie martw się!!!!
taka mądra jestem a myśle dokładnie tak samo bo jak nie urodze przez weekend to w poniedziałek czeka mnie tez szpital :/
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:05   #4443
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
A przez Czechy jeździ tak?

Mój jest z Hamburga
A przyjazd to około 8-9 h, na zmianę z teściem. Wkładki mi poleciła inna wizażanka z Niemiec Więc szczerze polecam, to nie to, co gówniane wkładki z belli, co odkleiły się po chwili i są strasznie wąskie a tylko taki miałam wybór w sklepie

Lecę, nie będę Wam smęcić
nie tż nie jezdzi przez Czechy bo za to są jakieś dodatkowe opłaty i im się to zwyczajnie nie opłaca jakieś winiety mają muszą wykupić czy coś a tak gdyby nie to byliby pewnie dużo szybciej. Fakt oni nie płaca za przejazd tylko szef ale i tak jadą przez Polskę i Niemcy

mój tz tez swojego czasu tam przebywał gdzie Twój tz bo on tak różne kontrakty dostaje w różnych miejscowościach

teraz pozostało mi tylko mocno nogi zaciskać do 20.01 aż przyjedzie i żeby zdążył na poród

Agatku co się stało że uciekasz żeby nie smutać nas ??

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:06   #4444
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość

ta tato mam wrazenie ze na odczepnego mi wmawiał, że miałam, zeby planow sobie nie popsuc ja wiem na sto procent, że nie mialam ani nie byłam szczepiona, mama moja to potwierdziła. Nikola też nie miała tylko właśnie muszę zajrzeć do książeczki czy była szczepiona bo nie pamiętam

no mi też ostatnio omija cytaty nie wiem o co kaman
a odnośnie taty, to np moj tz nawet nie chce slyszec by Nikola tam jechała jeśli to sie okaże świnka naprawdę, a tacie popsułam plany i chyba nie zdaje sobie sprawy z zagrożenia, że tak gada, wkurza mnie to, bo doskonale wie, co mnie spotkało parę lat temu
Kochana, coś mi się zdaje, że na świnkę nie szczepią Przynajmniej nigdy nie słyszałam. Ospa, rożyczka to tak, ale nie na świnkę, więc pewnie szczepiona nie była
Cytat:
dzizas dzwonił ojciec do mni e mówi że to jednak zwykłe przeziębienie, że ją przewiało gdzieś, bo była na Pałacu Kultury, mam nadzieję, że mnie nie ściemnia ja się go pytam czy na pewno, a on do mnie, że tak, zresztą to się drogą kropelkową zaraża, czyli przez picie z jednej szklanki ja ☠☠☠☠☠☠☠e ja nie wiem, on mnie traktuje jak jakaś histeryczke, przykre tylko jest to nie zdaje sobie sprawy z tego na co by mnie w razie czego mógł narazić ale nie ja wymyślam, ciekawa jestem ze przez szklankę wspolną można się tylko zarazić, ta jasne, to kichając czy przez ślinę nawet przy mówieniu to już nie jest drogą kropelkową ale mi się ciśnienie podniosło
Drogą kropelkową to właśnie oznacza mówienie, kichanie itp, i nawet zwykłe przeziębienie się tak przenosi ...

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:13   #4445
mala_stopka
Zadomowienie

cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke pozniej jeszcze spróbuje...
moje dziewczyny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SG209753.jpg (60,7 KB, 83 załadowań)
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:16   #4446
renata:)
Zadomowienie

wstałam a tu tyle stron ale poczytałam tylko -jakaś zmęczona jestem strasznie ta noc mnie wykonczyla
zosia bardzo ladne te sukienki pierwsza mi sie bardzo podoba ale dziewczyny maja racje -nawet ich nie przymierzysz-przyjdzie i sie okaże że źle leży i tyle z tego bedzie...
Agatku nie smutaj się!!!

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

mala stopka sliczne

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:17   #4447
kasiahexe
Zadomowienie

helloooo mamuski

Dzisiaj wstałam o 11 hihi postanowiłam sie wyspac na zapas
cały dzien mam zawalony najpier czyszczenie wozka para a teraz prasuje zsłonki do pokoju niuni i posciel jejciu jakie to meczace :/

Kasik własnie też brytyjski paszpport jest duzo łatwiej wyrobic

Jak czytam o tych waszych wymazach itp to sie zastanawiam dlaczego w UK wogóle czegos takiego nie ma ;/
i nie wiem czy to dobrze czy zle

A dziewczyny jak często pijecie ta herbatkę z malin???

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Mój tż kupował normalnie a aptece a już pisałam ze mój mąż jeździ na delegacje do Niemiec tam pracuje na fabryce BMW w Dingolfing
To moze miec kontak z moja przyjsciólka bo ona jest menagerem do spraw Dingolfingu w UK jej fabryka robi przody do mini morrisa

Cytat:
Sms od MissZuzi
O to jednak dziewczyny nie posypały się .Mój nastrój już lepszy bo oddali mi Alusia i naświetla się przy mnie.Może w weekend uda nam się wyjść jeśli wyniki będą dobre.Pozdrawiam wszystkie dwupakowe i nowe mamusie.
perełko ciesze sie ze juz samopoczucie troszke lepsze

LIVKA jest juz z nami
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:18   #4448
eliza1984
Zadomowienie

Mała stopko oj piękne masz te dziewczyny
Muszę trochę pochodzić bo czuje ,ze mała strasznie napiera główka na kość łonowa,więc muszę obadać czy chce wyjść czy jak .Może zrobi mamusi prezent i urodzi sie jutro na mamusi urodziny i też w piątek jak ja
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:23   #4449
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie wróciłam ze spacerku a po drodze kupiłam sobie pączka ze śmietanką i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem
O matko, ale miks Prawdziwie ciążowy

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke pozniej jeszcze spróbuje...
moje dziewczyny
Sliczne
Cytat:
Mała stopko oj piękne masz te dziewczyny
Muszę trochę pochodzić bo czuje ,ze mała strasznie napiera główka na kość łonowa,więc muszę obadać czy chce wyjść czy jak .Może zrobi mamusi prezent i urodzi sie jutro na mamusi urodziny i też w piątek jak ja
O proszę, może zrobi prezencik

Stary 2012-01-12, 16:23   #4450
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

no normalnie pani farmaceutka mnie rozsmieszzyla do lez! maz poszedl do apteki i poprosil o herbate z lisci malin, widzialam na stronie apteki ze jest, znaczy moze nie mieli na stanie ale mozna zamowic. no i ona do niego ze pierwsze slyszy o czyms takim i ze to owoce malin maja dzialanie przeciw przeziebieniu i w ogole. nie mowilam mezowi po co mi herbata wiec zamiast herbaty z lisci malin za 2,50 wcisnela mu herbate malinowa za ponad 7 zl! a on slowem sie nie odezwal na co to i do czego wiec jakim prawem ona mogla mu tlumaczyc to w ten sposob?!
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:24   #4451
Anulka_86
Raczkowanie

Cytat:
moje dziewczyny
piękne te twoje córcie...
ale mała taka duża jest już kawal dziewczynki... mimo ,że noworodek.

pozdrawiam ciepło.
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:26   #4452
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dziewczyny kamień spadł mi z serca ! Byłam dzisiaj na powtórnym ktg i serduszko dzidzi biło prawidłowo.

Powodem tego, że miała ostatnio takie tętno jest pępowina, która jest gdzieś blisko i ona sobie ją czasem uciska

Także siedzę w domku i nie idę do szpitala

A teraz robię naleśniki, później nadrobię dzisiejszy dzień

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:29   #4453
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
ja mialam 1 wymaz robiony z pochwy

co do wagi dziecka moja corcia urodzila sie 2300 w 39 tyg miala hipotrofie i nie musiala lezec w inkubatorze.wiec nie martwic sie!!! 34 tydzien to jeszcze 6 tyg zeby nadrabiac

neska dieta ważywna moze i ciekawe nie wiem czy sama nie zastosuje jutro
no a dzis jak w aptece bedzie to kupie ta herbatke. chcialam zamowic w dbam o zdrowie na necie zeby mi przyslali do apteki ale musze wtedy zalozyc konto i zakupy musza byc pow. 20 zl... co do tego to nie martwie sie bo jeszcze bym zakupila sie w witaminke k i w tantum rosa...

od ktorego tyg poodaje sie wit k a od ktorego wit d??
jezeli karmisz piersia to od 8 doby podajesz zestaw k i d do 3 mca a potem tylko d jak dlugo chcesz nawet do 18 roku zycia.

jezeli butla to tylko D od 5 doby zycia.

Agatku nie lam sie

Mala stopka przecudne

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png

Edytowane przez uska000
Czas edycji: 2012-01-12 o 16:30
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:30   #4454
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Hejka.

łoł....az tyle.........ja max 50ml z jednej daje rade.
a powiedz mi, bo napidałas ze po 60ml spi godz a po cycu 2,5 a je mniej?? czy ja .zle zrozumialam??

to ja nie wiem co za głodomora se urodziłm.......moja zjada te moje 90ml/100ml(zalezy ile dam rade) i jej to jest mało

Kasik, tam mi sie nie napisala cyferka miało byc, ze po 60ml spal ze 3 -4 godz, a teraz na cycu to bardzo roznie, bo pociagnie 10-15min i spi, wiec nawet nie wiem ile dokladnie zjada, wkazdym razie nie oproznia do konca

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
ach ta żółtaczka kurde skąd to cholerstwo się bierzeoby szybko synuś ją przeszedł
no wlansie nad pochodzeniem tego swinstwa sama sie zastanawiam
nas po porodzie do domu posciliw drugiej dobie i zoltacza wyszla dopiero w domu, przyszla polozna i powiedziala, zeby małego klas na sloncu, byl jak brzoskwinka ale na szczescie powrocil juz do swojego koloru skory
Stary 2012-01-12, 16:31   #4455
mala_stopka
Zadomowienie

Bebi no to super

trzeba to oblac
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:37   #4456
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja po ktg już. Sama nie wiem co o tym myśleć, bo byłam w przychodni, tam gdzie mój gin przyjmuje na nfz...mały był spokojny i tętno było niskie, ale w normie. Położna mówiła, żeby wieczorem podjechać jeszcze raz do szpitala sprawdzić. Trochę mnie wystraszyła, ale mówiła że jest ok, tylko jestem po terminie i lepiej sprawdzać 2 razy za dużo niż o 1 raz za mało
więc pewnie wieczorem czeka nas wycieczka... Niby w normie ale niskie

Ja tak mam
Smutaj się smutaj , zły humor często jest przed porodem, więc może to już,
A z dzieciaczkiem pewnie wszystko ok, bo jak nie to by Cię od razu zostawili.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja to nawet jak siedzę to się roztapiam.... nawet teraz przy kompie mi gorąco... a zawsze taki zmarzluch byłam!
To tak jak ja... gorąco strasznie, a normalnie zmarzluch ze mnie straszny.

Cytat:

właśnie wróciłam ze spacerku a po drodze kupiłam sobie pączka ze śmietanką i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem
Ja mam ochotę na placki ziemniaczane, i jutro zrobię.
Tylko zapomniałam kupić ziemniaków

Cytat:
A przez Czechy jeździ tak?

Lecę, nie będę Wam smęcić
Ty tak się martwisz tym szpitalem że ze strachu urodzisz.... złapie Cię w nocy dzisiaj...

Mój wymarzony piątek 13-tego... Ale na mnie chyba nie pora...

_________________________ _________

Kupiłam farbę do włosów i hennę, jak mały zaśnie to sobie strzelę ... Żeby moje dziecię się nie musiało za mnie wstydzić.

Ja przed porodem chciałam jeszcze kilka rzeczy zrobić, m.in. Wysprzątać naszą szafę i starszaka, umyć podłogę i wypastować, wyrobić się z prasowaniem. I chyba tyle z zaległości, bo poza tym jestem na bieżąco... Kosz na pranie pusty, torby spakowane, rzeczy maleństwa poprasowane czekają w komodzie.

Łóżeczko i wózek tż zainstaluje jak będę ze szpitala wychodzić, żeby miejsca teraz nie zajmować. Pościel ubrana czeka w szafie

To wszystko takie realne się zrobiło nagle.... Cieszę się i boję się...

A teraz zmykam lepić ciastolinkę z Tosiakiem.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
moje dziewczyny
Ale śliczne

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Dziewczyny kamień spadł mi z serca ! Byłam dzisiaj na powtórnym ktg i serduszko dzidzi biło prawidłowo.

Powodem tego, że miała ostatnio takie tętno jest pępowina, która jest gdzieś blisko i ona sobie ją czasem uciska

Super że ok.

Może mała się bawi pępowiną?
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:40   #4457
kasiulka99
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Banalna funkcja sygnalizująca niedomknięcie drzwi. Też mnie dziwi że tak oszukują, ale producent wyraźnie stwierdził że tej f-cji nie ma, a nie że jest popsuta. A na www sklepu jest nawet napisane że ta f-cja jest. Kiedyś próbowali nam już sprzedać maszynkę do gotowania bez blokady przepływu gazu jak płomień zgaśnie, choć niby wszystkie miały. No ale wtedy szybko się opamiętali i było ok, a teraz to już farsa. Jakiegoś pecha mamy.

bardzo przydatna funkcja mam i kilkakrotnie piszczenie uchroniło mnie odd rozmrożenia lodówki w nocy
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Cześć!
A mi dzisiaj jakoś smutno... Nie dość, że kiepska nocka (od 4 do 8 nie spałam), to ciągle myślę o wczorajszym USG - wyszło, że córcia malutka (2100g w 34+4d), no i dlaczego nie miałam USG w 30 tc , bo wcześniejszy pomiar był w 22 tc. A czy to ja wypisuję sobie skierowanie? Żeby było śmiesznie, to upominałam się o te USG wcześniej, ale mój gin stwierdził, że to za wcześnie No chyba są jakieś standardy No i teraz pewnie będę schizować...

Moja Droga nie ma co panikować ja tez miałam ostatnio różne przejścia z wagą mojego dziecka - czterech lekarz cztery skrajne opinie
w 34 tygodniu moja córcia ważyła 2kg i była według tp o tydzień mniejsza a w 30 tyg tylko 1kg i aż o 2 kg mniejsza więc teraz nadrabia a mój lekarz uspokaja ż epo prostu poród będzie fatwiejszy
Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Niby prywatnie (Lux Med). A ja chciałam, żeby nie było "zbyt" duże, bo my to raczej więksi ludzie, no to mam... Tylko że z kolei "mniejszej" opcji w ogóle nie brałam pod uwagę, więc pewnie stąd ten szok.

Mnie właściwie nie straszył, że jest coś nie tak, tylko że jest malutka (z pomiarów 33/34 tc) i trzeba powtórzyć USG za 3 tyg. No ale ja oczywiście już sobie resztę dowymyśliłam...

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

wszystko będzie dobrze ja już się tak nie przejmuje wagą dzidzi a tez strasznie panikowałam -ja sama jestem chudziutka i przy urodzeniu ważyłam 2200 kg więc może dziecko wda się we mnie

Byłam dzisiaj w klinice w której mam rodzić u mojego lekarza - i okazało się ze okropny ból, który czułam w nocy to po prostu dzidzia odwracała się główka w dół więc koniec marzeń o cesarce
z Lenka jest wszystko ok. doktor wmawiał mi ze nie powinnam bać się sn bo jest mała i szybciutko pójdzie tak oczywiście skąd on może to wiedzieć jestem przerażona bo myślałam że pozostanie w ułożeniu miednicowym do końca a teraz zaczynam się okropnie baćććć

z miłych rzeczy dostałam dwie reklamówki z gazetkami, ulotkami i próbkami dla dzieci :zieloną i różową
kasiulka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:40   #4458
NataliaM1103
Rozeznanie

Widze ,że dzisiaj nie tylko ja mam kiepski humor!

Bartuś w brzuszku szaleje,aż mi go czasami szkoda ,bo myślę ,że mu tam ciasno jest!

Ostatnio często myślę ,że poprostu nie dam rady urodzic siłami natury,chociaż zawsze byłam przekonana ,że mam wysoki próg bólu.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:45   #4459
uska000
Zadomowienie

Dziewczyny czy ktoras ma ochote kupic pampersy 2?? 94szt. spuszcze 5zl od ceny sklepowej i wysle do domu:

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:50   #4460
ultraradiola
Wtajemniczenie

mala_stopka ale cudowne zdjęcie dziewczynek

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 16:51   #4461
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Bebi,super, że nie musisz iść do szpitala
Dzidzia Ci tylko stracha napędziła

Mój TZcik pojechał do teściów, chciał żebym jechała z nim, ale nie ma mowy.
Nie jestem rybką w akwarium, którą sobie można pooglądać z każdej strony :/
I tak codziennie dzwonią pytać czy nie rodzę, wczoraj nawet siostra TZta pisała smsa wieczorem, a teściowa dzwoniła do południa

Ależ jestem śpiąca
A kawy nie chcę pić, bo ostatnio miała po niej zgagę (chyba) i jakos mi ochota przeszła :/

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-12 o 16:55
Stary 2012-01-12, 16:52   #4462
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
boro podeśli i mi linka do zawitkowskiego bardzo proszę
Już mi się Wam kobity nie chce pisać, żebyście tego emaila mi wysłały.
Do wszytskich teraz po raz setny chyba: Jak któraś chce linka do filmiku Zawitkowskiego i poradnik w formacie pdf to proszę mi wysłać swój email
Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
nie dostałam a mogę jeszcze pożebrac o niego
i jaki fajny prezent od siostry!!!

no i gonie do nauki mnie tez trzeba pogonić

LISCIE MALIN DZIAŁAJĄ!!!!!!!!! wypiłam sobie na noc i nie mogłam pół nocy spać- miałam okropne skurcze juz miałam męża gonić do szpitala ale zaczęło się uciszać, straszny ból płakac mi się chciało i krzyczeć, i to takimi falami przychodził a w międzyczasie Lilka się ruszała tak intensywnie - a to wzmagało ból jeszcze bardziej jak ma jeszcze gorzej boleć to ja dziękuję i się wypisuję...wczoraj już zaczęłam się modlić żeby rodzić i miec to z głowy...no i czop mi zaczął odchodzić taki brudno czerwony kawałeczkami to już byłam pewna, a tu mąż przylazł do łóżka i zaczęło się uciszać i jak zasnęłam to na amen taka wykończona byłam...
Mail'a!
Dziękuję
do nauki!
Miałam kupić te liście, ale rezygnuje i już
Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
a propo brzusia zaczal mi tak wystawac ze ostatnio stracilam nim goraca herbate i sie poparzylam mi mam okropnego strupa na nim juz widze jak sie beda pytac na porodowce od czego to

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
tz się wczoraj do mnie dobierał a raczej do piersi i mu siara trysnęła mina bezcenna. Skrzywiony że hej i tylko tekst ,, to i do gardła trysnęło'' myślałam że mi się rozpłacze

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:16   #4463
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
mam chwilunie to opiszę mój poród

w ogóle to zaczęło się tak, ze pojechałam rano do szpitala ustalać termin cesarki, tam zrobili mi badania dowcipne, usg, ktg i coś im nie pasowało, bo zaczeli szeptać między sobą... okazło się ze coś dzidzia się mało rusza i do tego widzą konflikt pępowinowy-czyli prawdopodobnie jest nią owinięta...
i tak leżałam sobie pod ktg chyba ze 2h, potem liczyli ruchy małej...i w końcu stwierdzili, ze mnie zatrzymują na obserwacje i położyli na porodówce
na następnym ktg wyszły mi regularne skurzce co 5min, szyjka się skróciła, ale bez rozwarcia... potem się uspokoiło, wieczorem i w nocy znowu trochę regularnych skurczy takich co 7-8 minut, ale przechodziły
o 4:20 odeszły mi wody, na ktg skurcze co 2 min, pod tym ktg byłam tylko pół godziny i w między czasie rozwarcie poszło na 5 cm, więc lekarze, jak na filmach wrotki, nagle wszystcy zaczęli biegac jak opętani i szybko przygotowują sale na cc, ja juz skurcze co 1min, szybko pakuje się między skurczami, ledwo zdążyłam zadzwonic do męża, że zaraz jade na cc i już pielęgniarka czeka na mnie z wózkiem i szybko na sale operacyjną.
Dostałam znieczulenie zewnątrzoponowe, szybko zadziałało i zaczeli kroić i już o 5:59 usłyszłam i zaraz zobaczyłam moją kruszyneczkę i poczułam wielka ulge, ze jest cała i zdrowa, ze się nie poddusiła, bo z tą pępowiną to nieźle się wystraszyłam....
cały czas widziałam małą jak mnie szyli, jak lezała sobie i się grzała
potem przewieźli mnie na pooperacyjną, tam dostałam morfinkę i jak zaczęłam lekko czuć nogi to dostałam małą do cyca i ładnie się przyssała i najadła i już cały czas była ze mną
po 12h wstałam bez problemu i już byłam na chodzie, aż pielęgniarki mnie goniły zebym się położyła

generalnie mocno mnie nie bolało, przeciwbólowe właściwie odstawiłam już po 2 dobach od cesarki

i porównując poród sn a cc to powiem Wam, ze o niebo lepiej czułam się po cc

i cale szczęście, ze byłam na miejscu, w szpitalu, bo z domu mogłabym nie dojechac na czas...

no to się rozpisałam....
dobrze, ze byliście na miejscu... i ze wszytsko dobrze sie skonczylo

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kochana on tak od razu nie znikna. Ja nadal poruszam się jak kaczucha, czuć jeszcze pewien dyskomfort, bo rana troche ciągnie, ale faktycznie kopniaczków brakuje
ja jakpo porodzie poszlam pod prysznic i spojrzalam w lusterko to sie nie poznalam, tak jakos dziwnie" flakowato" sie czulam i pare razy zlapalam sie na tym, ze glaskalam brzuszek i mowilam do niego choc Nikoś lezal juz obok
Stary 2012-01-12, 17:22   #4464
zoskasamoska
Wtajemniczenie

No nie kupię jednak tej sukienki przez neta, bo jeszcze sie potem okaże , że w ostatniej chwili bede musiala cos kupować i kasa przepadnie tak czy siak.

Rozmawiałam dzis ze znajoma i da mi krem na brodawki, paracetamol w czopkach, smoczki i pare pierdół, chciałabym się jej jakos odwdzięczyć,ale sama nie wiem co mogłabym jej dać w zamian? Pytać nie będę , bo wiadomo, że powie, że nic nie potrzebuje.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:26   #4465
bambusiek
Zakorzenienie

Agatku kochany - nie smutaj dopiero co posyłałaś mi baciki na odpędzenie złych myśli... Będzie dobrze

Cytat:
od nas z domu tż właśnie wróciłam ze spacerku a po drodze kupiłam sobie pączka ze śmietanką i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem
mmmm... niam niam...

Cytat:
moje dziewczyny

Cytat:

Uff
T. 16.1.12
Z. 30.6.14
A. 7.2.17
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:53   #4466
*Agatek*
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka 4 raz szpital, nie no nic tylko

I tak mam doła na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był

Ogarnęłam troszkę w pokoju, wylałam w cholerę tą mustellę bo to była próbka 'żelu do kąpania' a tego to ja mam w pip Nie ma co żałować- pisałam, że była przeterminowana Wlałam do jednej buteleczki żel do higieny intymnej ziaji a do drugiej szampon Także lżej mi będzie o 750 gram w torbie

Dziewczyny która ma nr w orange??? Co bym mogła spamować bez umiaru??? No i taka osoba, która w miarę udziela się na forum, co by info dostarczała na bieżąco

Mała_stópko piękne masz te dziewczynki
Cytat:
odnośnei tych wkładek to ja mam blisko siebie Schleckera muszę tam zajrzeć i je obadać
to pewnie będą jeszcze powtarzać z kilka razy
Zobacz- są w promocji Mi bardzo podpasowały
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
Agatek nie martw się!!!!
taka mądra jestem a myśle dokładnie tak samo bo jak nie urodze przez weekend to w poniedziałek czeka mnie tez szpital :/

ale dziwi mnie to, że jeszcze nie będziesz przeterminowana a już ślą?
Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ty tak się martwisz tym szpitalem że ze strachu urodzisz.... złapie Cię w nocy dzisiaj...

Mój wymarzony piątek 13-tego... Ale na mnie chyba nie pora...
No chciałabym urodzić, ale właśnie ponoć 'banie się' opóźnia tylko poród Też bym chciała 13 w pt urodzić ale raczej zbita

Może 14.01 urodzę, tak jak mi się śniło??

Idę coś zjeść...

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 17:55   #4467
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Neska, Agatku, najchętniej oddałabym Wam moje skurcze bo mi rozrywa już psioszkę
Kuźwa, Agatku dziś masz się rozkręcić niech Cię wody zaleją bo mnie krew zaleje jak to Ciebie ma tu nie być RODZIĆ JUŻ
Neska a Ty co myślisz, że tak Ci wolno, daję Szansę do jutrzejszej nocy
----------------------

Odebrałam mojego tz ze szpitala wczoraj, wymęczyły mnie te jazdy do niego i psychicznie i fizycznie miał mieć biopsje okazało się że operacja też była i czekamy na wyniki do 20stycznia
Wczoraj zaczęły łapać mnie skurcze jakieś mocniejsze ale nie regularne są, jedynie to to że brak mi sił i boli troszkę Spakowałam się na amen i czekam
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:00   #4468
pearpearl
Wtajemniczenie

melduje sie po wizycie
-szyjka zamknieta
-problemow z pecherzem i nerkami brak
-dzidzia duza i za dwa tygodnie mam isc na dokladniejsze usg,zeby stwierdzic,czy dam rade urodzic sn
-lekarz powiedzial,ze dzidzia "wylozyla sie jak zaba na plazy"
na dole ma glowke, po srodku brzuszka plecki i rozkraczone nozki po obu stronach brzucha

a i pobieral mi gbsa tylko z pipki
myslicie,ze powinnam powtorzyc badanie prywatnie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

Cytat:
Dziewczyny która ma nr w orange??? Co bym mogła spamować bez umiaru??? No i taka osoba, która w miarę udziela się na forum, co by info dostarczała na bieżąco
juz mnie nie chcesz,tak?

Nie smuc sie ...to tylko pare dni. Zaraz bedziesz miala Zajaczka i w koncu dowiemy sie, kto tam mieszkal i sie rozpychal u Ciebie przez 9 miesiecy

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:10   #4469
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
moje dziewczyny
sliczne dziewczyny

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
No nie kupię jednak tej sukienki przez neta, bo jeszcze sie potem okaże , że w ostatniej chwili bede musiala cos kupować i kasa przepadnie tak czy siak.

Rozmawiałam dzis ze znajoma i da mi krem na brodawki, paracetamol w czopkach, smoczki i pare pierdół, chciałabym się jej jakos odwdzięczyć,ale sama nie wiem co mogłabym jej dać w zamian? Pytać nie będę , bo wiadomo, że powie, że nic nie potrzebuje.
Rozumiem że ta znajoma jest mamą? Może kup jakąś ☠☠☠☠☠☠☠kę dla jej pociechy ?

Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka 4 raz szpital, nie no nic tylko

I tak mam doła na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był

Ogarnęłam troszkę w pokoju, wylałam w cholerę tą mustellę bo to była próbka 'żelu do kąpania' a tego to ja mam w pip Nie ma co żałować- pisałam, że była przeterminowana Wlałam do jednej buteleczki żel do higieny intymnej ziaji a do drugiej szampon Także lżej mi będzie o 750 gram w torbie

Mała_stópko piękne masz te dziewczynki

Zobacz- są w promocji Mi bardzo podpasowały

ale dziwi mnie to, że jeszcze nie będziesz przeterminowana a już ślą?

No chciałabym urodzić, ale właśnie ponoć 'banie się' opóźnia tylko poród Też bym chciała 13 w pt urodzić ale raczej zbita

Może 14.01 urodzę, tak jak mi się śniło??

Idę coś zjeść...

wiem jaki to ból leżeć w szpitalu ale robimy to dla naszych małych lokatorów
Ja mam orange jak cosik i pewnie będę codziennie na forum bo na razie nic innego nie mam do robienia

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 18:11   #4470
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

melduje sie po wizycie
-szyjka zamknieta
-problemow z pecherzem i nerkami brak
-dzidzia duza i za dwa tygodnie mam isc na dokladniejsze usg,zeby stwierdzic,czy dam rade urodzic sn
-lekarz powiedzial,ze dzidzia "wylozyla sie jak zaba na plazy"
na dole ma glowke, po srodku brzuszka plecki i rozkraczone nozki po obu stronach brzucha

a i pobieral mi gbsa tylko z pipki
myslicie,ze powinnam powtorzyc badanie prywatnie

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ----------

juz mnie nie chcesz,tak?

Nie smuc sie ...to tylko pare dni. Zaraz bedziesz miala Zajaczka i w koncu dowiemy sie, kto tam mieszkal i sie rozpychal u Ciebie przez 9 miesiecy

czyli smoczysko okazuje sie teraz żabą Twoje dziecie chyba pobiło rekord jeśli chodzi o przydomki

Dzisiaj przeglądałam sobie jeden wątek i czuje się wyrodną matką bo w ciągu tyg miałam 3 razy usg i w czwartek czeka mnie kolejne (Agatek wiesz o co chodzi)

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości