|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
odnośnie świnki to czytałam i jest że drogą kropelkową, ale mój tato uważa że drogą kropelkową to tylko przez picie z jednej szklanki ja to w ogole czytałam ze czasem cieżko jest zdiagnozować świnkę, że można ją łatwo pomylić i mam nadzieję tylko, że ten lekarz co ją badał, wie co mówi...Cytat:
to pewnie będą jeszcze powtarzać z kilka razy ![]() Cytat:
, będziemy w kontakcie z Tobą, pisz nam co i jak... |
|||
|
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Agatek nie martw się!!!!
taka mądra jestem a myśle dokładnie tak samo bo jak nie urodze przez weekend to w poniedziałek czeka mnie tez szpital :/ |
|
|
|
#4443 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakieś winiety mają muszą wykupić czy coś a tak gdyby nie to byliby pewnie dużo szybciej. Fakt oni nie płaca za przejazd tylko szef ale i tak jadą przez Polskę i Niemcy ![]() mój tz tez swojego czasu tam przebywał gdzie Twój tz teraz pozostało mi tylko mocno nogi zaciskać do 20.01 aż przyjedzie i żeby zdążył na poród Agatku co się stało że uciekasz żeby nie smutać nas ??
|
|
#4444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke
pozniej jeszcze spróbuje...moje dziewczyny |
|
|
|
#4446 |
|
Zadomowienie
|
wstałam a tu tyle stron ale poczytałam tylko -jakaś zmęczona jestem strasznie
ta noc mnie wykonczyla zosia bardzo ladne te sukienki pierwsza mi sie bardzo podoba ale dziewczyny maja racje -nawet ich nie przymierzysz-przyjdzie i sie okaże że źle leży i tyle z tego bedzie... Agatku nie smutaj się!!! ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- mala stopka sliczne
|
#4447 | ||
|
Zadomowienie
|
helloooo mamuski
![]() Dzisiaj wstałam o 11 hihi postanowiłam sie wyspac na zapas ![]() cały dzien mam zawalony najpier czyszczenie wozka para a teraz prasuje zsłonki do pokoju niuni i posciel jejciu jakie to meczace :/ Kasik własnie też brytyjski paszpport jest duzo łatwiej wyrobic ![]() Jak czytam o tych waszych wymazach itp to sie zastanawiam dlaczego w UK wogóle czegos takiego nie ma ;/ i nie wiem czy to dobrze czy zle A dziewczyny jak często pijecie ta herbatkę z malin??? Cytat:
![]() Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4448 |
|
Zadomowienie
|
Mała stopko oj piękne masz te dziewczyny
Muszę trochę pochodzić bo czuje ,ze mała strasznie napiera główka na kość łonowa,więc muszę obadać czy chce wyjść czy jak .Może zrobi mamusi prezent i urodzi sie jutro na mamusi urodziny i też w piątek jak ja
|
#4449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdziwie ciążowy Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4450 |
|
Raczkowanie
|
no normalnie pani farmaceutka mnie rozsmieszzyla do lez! maz poszedl do apteki i poprosil o herbate z lisci malin, widzialam na stronie apteki ze jest, znaczy moze nie mieli na stanie ale mozna zamowic. no i ona do niego ze pierwsze slyszy o czyms takim i ze to owoce malin maja dzialanie przeciw przeziebieniu i w ogole. nie mowilam mezowi po co mi herbata wiec zamiast herbaty z lisci malin za 2,50 wcisnela mu herbate malinowa za ponad 7 zl! a on slowem sie nie odezwal na co to i do czego wiec jakim prawem ona mogla mu tlumaczyc to w ten sposob?!
|
|
|
|
#4451 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny kamień spadł mi z serca ! Byłam dzisiaj na powtórnym ktg i serduszko dzidzi biło prawidłowo.
Powodem tego, że miała ostatnio takie tętno jest pępowina, która jest gdzieś blisko i ona sobie ją czasem uciska ![]() Także siedzę w domku i nie idę do szpitala A teraz robię naleśniki, później nadrobię dzisiejszy dzień
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jezeli butla to tylko D od 5 doby zycia. Agatku nie lam sie ![]() Mala stopka przecudne
Igorek jest już z nami i tuli się całymi dniami http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png Edytowane przez uska000 Czas edycji: 2012-01-12 o 16:30 |
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nas po porodzie do domu posciliw drugiej dobie i zoltacza wyszla dopiero w domu, przyszla polozna i powiedziala, zeby małego klas na sloncu, byl jak brzoskwinka ale na szczescie powrocil juz do swojego koloru skory
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
Bebi no to super
trzeba to oblac |
|
|
|
#4456 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z dzieciaczkiem pewnie wszystko ok, bo jak nie to by Cię od razu zostawili. Cytat:
Cytat:
Tylko zapomniałam kupić ziemniaków Ty tak się martwisz tym szpitalem że ze strachu urodzisz.... złapie Cię w nocy dzisiaj... Mój wymarzony piątek 13-tego... _________________________ _________ Kupiłam farbę do włosów i hennę, jak mały zaśnie to sobie strzelę ... Żeby moje dziecię się nie musiało za mnie wstydzić. Ja przed porodem chciałam jeszcze kilka rzeczy zrobić, m.in. Wysprzątać naszą szafę i starszaka, umyć podłogę i wypastować, wyrobić się z prasowaniem. I chyba tyle z zaległości, bo poza tym jestem na bieżąco... Kosz na pranie pusty, torby spakowane, rzeczy maleństwa poprasowane czekają w komodzie.Łóżeczko i wózek tż zainstaluje jak będę ze szpitala wychodzić, żeby miejsca teraz nie zajmować. Pościel ubrana czeka w szafie To wszystko takie realne się zrobiło nagle.... Cieszę się i boję się...A teraz zmykam lepić ciastolinkę z Tosiakiem. ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
Cytat:
Super że ok. Może mała się bawi pępowiną? |
|||||
|
|
|
#4457 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bardzo przydatna funkcja mam i kilkakrotnie piszczenie uchroniło mnie odd rozmrożenia lodówki w nocy ![]() Cytat:
Moja Droga nie ma co panikować ja tez miałam ostatnio różne przejścia z wagą mojego dziecka - czterech lekarz cztery skrajne opinie w 34 tygodniu moja córcia ważyła 2kg i była według tp o tydzień mniejsza a w 30 tyg tylko 1kg i aż o 2 kg mniejsza więc teraz nadrabia a mój lekarz uspokaja ż epo prostu poród będzie fatwiejszy ![]() Cytat:
![]() Byłam dzisiaj w klinice w której mam rodzić u mojego lekarza - i okazało się ze okropny ból, który czułam w nocy to po prostu dzidzia odwracała się główka w dół więc koniec marzeń o cesarce z Lenka jest wszystko ok. doktor wmawiał mi ze nie powinnam bać się sn bo jest mała i szybciutko pójdzie jestem przerażona bo myślałam że pozostanie w ułożeniu miednicowym do końca a teraz zaczynam się okropnie baćććć![]() z miłych rzeczy dostałam dwie reklamówki z gazetkami, ulotkami i próbkami dla dzieci :zieloną i różową |
|||
|
|
|
#4458 |
|
Rozeznanie
|
Widze ,że dzisiaj nie tylko ja mam kiepski humor!
Bartuś w brzuszku szaleje,aż mi go czasami szkoda ,bo myślę ,że mu tam ciasno jest! Ostatnio często myślę ,że poprostu nie dam rady urodzic siłami natury,chociaż zawsze byłam przekonana ,że mam wysoki próg bólu. |
|
|
|
#4459 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy ktoras ma ochote kupic pampersy 2??
94szt. spuszcze 5zl od ceny sklepowej i wysle do domu:
|
#4460 |
|
Wtajemniczenie
|
mala_stopka ale cudowne zdjęcie dziewczynek
|
#4461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzidzia Ci tylko stracha napędziła Mój TZcik pojechał do teściów, chciał żebym jechała z nim, ale nie ma mowy. Nie jestem rybką w akwarium, którą sobie można pooglądać z każdej strony :/ I tak codziennie dzwonią pytać czy nie rodzę, wczoraj nawet siostra TZta pisała smsa wieczorem, a teściowa dzwoniła do południa ![]() Ależ jestem śpiąca ![]() A kawy nie chcę pić, bo ostatnio miała po niej zgagę (chyba) i jakos mi ochota przeszła :/
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-12 o 16:55 |
|
|
|
|
#4462 | |||
|
Rozeznanie
|
Już mi się Wam kobity nie chce pisać, żebyście tego emaila mi wysłały.
Do wszytskich teraz po raz setny chyba: Jak któraś chce linka do filmiku Zawitkowskiego i poradnik w formacie pdf to proszę mi wysłać swój email Cytat:
Dziękuję ![]() Miałam kupić te liście, ale rezygnuje i już ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4463 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i pare razy zlapalam sie na tym, ze glaskalam brzuszek i mowilam do niego choc Nikoś lezal juz obok
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
No nie kupię jednak tej sukienki przez neta, bo jeszcze sie potem okaże , że w ostatniej chwili bede musiala cos kupować i kasa przepadnie tak czy siak.
Rozmawiałam dzis ze znajoma i da mi krem na brodawki, paracetamol w czopkach, smoczki i pare pierdół, chciałabym się jej jakos odwdzięczyć,ale sama nie wiem co mogłabym jej dać w zamian? Pytać nie będę , bo wiadomo, że powie, że nic nie potrzebuje. |
|
|
|
#4465 | |||
|
Zakorzenienie
|
Agatku kochany - nie smutaj
Cytat:
Cytat:
Cytat:
____________________ Ja się znów zdrzemnęłam, a teraz spadam ostatecznie na dziś, chyba, że mężol pójdzie na siatkę, to jeszcze wpadnę. papa
|
|
#4466 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy... ale... ja i tak wiem, co mnie czeka
4 raz szpital, nie no nic tylko I tak mam doła na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był Ogarnęłam troszkę w pokoju, wylałam w cholerę tą mustellę bo to była próbka 'żelu do kąpania' a tego to ja mam w pip Nie ma co żałować- pisałam, że była przeterminowana Wlałam do jednej buteleczki żel do higieny intymnej ziaji a do drugiej szampon Także lżej mi będzie o 750 gram w torbie![]() Dziewczyny która ma nr w orange??? Co bym mogła spamować bez umiaru??? No i taka osoba, która w miarę udziela się na forum, co by info dostarczała na bieżąco ![]() Mała_stópko piękne masz te dziewczynki Cytat:
![]() Cytat:
ale dziwi mnie to, że jeszcze nie będziesz przeterminowana a już ślą? Cytat:
ale raczej ![]() Może 14.01 urodzę, tak jak mi się śniło?? Idę coś zjeść...
|
|
#4467 |
|
Raczkowanie
|
Neska, Agatku, najchętniej oddałabym Wam moje skurcze bo mi rozrywa już psioszkę
![]() Kuźwa, Agatku dziś masz się rozkręcić jak to Ciebie ma tu nie być ![]() ![]() ![]() Neska a Ty co myślisz, że tak Ci wolno, daję Szansę do jutrzejszej nocy ![]() ---------------------- Odebrałam mojego tz ze szpitala wczoraj, wymęczyły mnie te jazdy do niego i psychicznie i fizycznie miał mieć biopsje okazało się że operacja też była i czekamy na wyniki do 20stycznia![]() Wczoraj zaczęły łapać mnie skurcze jakieś mocniejsze ale nie regularne są, jedynie to to że brak mi sił i boli troszkę Spakowałam się na amen i czekam
|
#4468 | |
|
Wtajemniczenie
|
melduje sie po wizycie -szyjka zamknieta -problemow z pecherzem i nerkami brak -dzidzia duza i za dwa tygodnie mam isc na dokladniejsze usg,zeby stwierdzic,czy dam rade urodzic sn -lekarz powiedzial,ze dzidzia "wylozyla sie jak zaba na plazy" na dole ma glowke, po srodku brzuszka plecki i rozkraczone nozki po obu stronach brzucha a i pobieral mi gbsa tylko z pipki myslicie,ze powinnam powtorzyc badanie prywatnie ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
Nie smuc sie
|
|
#4469 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem jaki to ból leżeć w szpitalu ale robimy to dla naszych małych lokatorów Ja mam orange jak cosik i pewnie będę codziennie na forum bo na razie nic innego nie mam do robienia
|
|||
|
|
|
#4470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli smoczysko okazuje sie teraz żabą Twoje dziecie chyba pobiło rekord jeśli chodzi o przydomki ![]() Dzisiaj przeglądałam sobie jeden wątek i czuje się wyrodną matką bo w ciągu tyg miałam 3 razy usg i w czwartek czeka mnie kolejne (Agatek wiesz o co chodzi)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

ja to w ogole czytałam ze czasem cieżko jest zdiagnozować świnkę, że można ją łatwo pomylić i mam nadzieję tylko, że ten lekarz co ją badał, wie co mówi...
Mój tż mi przywozi bo one idą teraz w zawrotnym tempie
2,99 za 50 sztuk! A tam kupuje mi zapachowe "aloe vera" za 1,29 euro, ale są mega. Dobrze się kleją 

mam ochotę, poprzednio tak samo, jak mam iść do szpitala i się nasłuchać, naoglądać, to dziękuję bardzo... a jak mi się trafią jakieś kretynki- przemądrzałki?? 
, będziemy w kontakcie z Tobą, pisz nam co i jak... 

a tylko taki miałam wybór w sklepie 
jakieś winiety mają muszą wykupić czy coś a tak gdyby nie to byliby pewnie dużo szybciej. Fakt oni nie płaca za przejazd tylko szef ale i tak jadą przez Polskę i Niemcy 

mówi że to jednak zwykłe przeziębienie, że ją przewiało gdzieś, bo była na Pałacu Kultury, mam nadzieję, że mnie nie ściemnia 

i ostre chili lays mega pakę zaraz będę wcinać a przed zapodam sobie placki ziemniaczane z cukrem 

94szt. spuszcze 5zl od ceny sklepowej i wysle do domu:

na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był