|
|
#511 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() to wstawię swoje jadło jak zacznę ferie (mam nadzieję, że nie zmarnuję ich wstawaniem w południe...) wtedy bardziej przyłożę się do ćwiczeń, a i jedzenie będzie mniej monotonne (owsianka-kanapka-jajka-kurczzak-kanapka-jajka )
|
|
|
|
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dzisiejsze R
i standardowo proszę o ocenęI 5:30 owsianka z 3 łyżek na ok 300 ml mleka, banan II 10:30 bułka z ziarniami posmarowana masłem. Jedna połówka z białym serem i pomidorem, druga z wędliną, serem żółtym i papryką III 14:00 obiad ziemniaki- gałka, watróbka z cebulą, surówka z kapusty pekińskiej, ogórków kiszonych, cebuli i kukurydzy. IV 16:30 serek wiejski z rodzynkami i płatkami migdałów V 18:30 sałatka z tuńczyka, kapusty pekińskiej, kukurydzy, pomidora, ogórka konserwowego i jajka na twardo VI 21:00 kolejna porcja sałatki z tuńczyka
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-11 o 22:22 |
|
|
|
#513 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P :
Ś: 4 kromki żytniego: 1. i 2. z margaryną, mielonką i pomidorem 3. z margaryną serem żółtym i pomidorem 4. z kremem orzechowym ŚII: (długi dzień w szkole i duży apetyt ) kanapka: dwie kromki razowca, margaryna, ser żółty rogal maślany z sezamem, lizak chupa-chups BubbleGum bułka słodka z serem i lukrem big jabłko ![]() O: zupa grzybowa zabielana, duużo spaghetti K: 2 kromki żytniego z pasztetem i ogórkiem , 2 kromki słonecznikowego z margaryną, polędwicą sopocką i ogórkiem + fura ketchupu ![]() 2 mandarynki
|
#514 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() R z dzisiaj: I. dwa jajka posadzone na 3 g masla(nie żebym to ważyla, ale z ciekawosci sprawdzilam czy nie daje za duzo, a tu mila niespodzianka ) z pieczarkami i warzywami mrozonymi(kalafior, brokuły, seler chyba ), troche jogurtu naturalnego z otrębami i platkami owsianymiII. dwie mandarynki, miseczka salatki greckiej, szynka parmeńska(zeby nie bylo ze brak bialka - zjadlam jej sporo z braku czegos innego w lodowce ;d), III. ryz brazowy na mleku, lyzeczka cukru, jablko na cieplo z cynamonem; piers z kurczaka na lyzeczce oliwy z sosem chilli(wiem, sos ma cukier, ale staram sie go dawac niewiele )trening silowy + 20 minut aerobow po IV. powtorka z trojki, tylko tym razem bez jablka V. będzie grahamka z szynką i wieśniak z warzywami +podjedzone troche jogobelli od mamy, i staram sie pic duzo wody
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=44354776 wishlista https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=723452 Edytowane przez riddle92 Czas edycji: 2012-01-11 o 22:10 |
||||
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz wklejam jadłospis, będę wdzięczna za pomoc, bo nie wiem, czy w ogóle się nadaje
![]() R Ś: owsianka (szklanka mleka 1%, 3 łyżki płatków owsianych górskich, pół łyżeczki cukru, połowa startego jabłka) IIŚ: batonik musli i mandarynka O: pół grillowanej piersi z kurczaka, gotowany szpinak, 3 łyżki kaszy gryczanej P: sałatka owocowa (cała pomarańcza, całe jabłko, łyżka jogurtu naturalnego, starta kostka gorzkiej czekolady) 20 min aerobów K: kromka chleba pełnoziarnistego z serkiem Almette i kukurydzą Do tego sporo zielonej herbaty i wody
|
|
|
|
#516 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U/P:
I. 2 jajka na maśle, kromka orkiszowca z masłem i szynką, kawa czarna II. bułka z masłem, kotletem mielonym, sałatą i pomidorem, potem 0,5l mleka waniliowego (33kcal/100ml) III. owsianka z 3 łyżek, garść rodzynek, ze 4 łyżeczki serka homo, jabłko IV. 2 kromki z masłem/serkiem topionym i ogórkiem, 2 jajka na miękko, jogurt ananasowy 250g na pewno jeszcze coś wpadnie...ostatnio zaczęłam trochę ćwiczyć i zastanawiam się czy to od tego mam późnym wieczorem, a nawet w nocy jestem jeszcze głodna... Dziś nie za dużo - nie było ćwiczeń i ogólnie cały dzień na uczelni Będę wdzięczna za mały komentarz
|
#517 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#519 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki, no i pochwal sie koniecznie jutrzejszym jadlospisem tez : )
|
|
#520 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tylko taka kolacja z węglami najlepiej, żeby była ok. 2-3h przed snem.
|
|
|
#522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#523 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję. Ja chodzę spać późno, a kolację jem około 19-20. Staram się żeby było białko, ale bez kromki razowca ciężko. Pocieszyłyście mnie, jestem pełna nadziei
|
|
|
|
#524 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja mam to samo. Jem zawsze jakieś 3 h przed snem i wolę jakiś razowy dorzucić, nawet nie dlatego,żeby się bardziej najeść, ale też dlatego,że bez chleba twarożek czy tuńczyk średnio mi smakują .
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
U:
Bułka razowa duża wieloziarnista: z masłem orzechowym, serkiem włoskim capri i konfiturą brzoskwiniową/ z plastrem sera koziego i twarożkiem domowym; mały banan; kawa parzona z mlekiem Jogurt śliwkowo- daktylowy musli jogeobelli; kawa parzona z mlekiem Zupa buraczkowa z makaronem pełnoziarnistym i piersią gotowaną z kurczaka sporo Kromka razowca z jajkiem gotowanym; twarożek cały ; groszek konserwowy wymieszany z ogórkiem kiszonym.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#526 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję riddle92 za uwagi, tak dobrze myślisz jestem an redukcji.
Z tym pieczywem mam problem próbowałam wszystkiego ciemnego i razowego pieczywa ale mam po nim okropną zgagę, której niczym nie mogłam się pozbyć dopiero jak odstawiłam ciemne pieczywko to mi przeszło, a biały uwielbiam i jak zacznę je jeść to aż zjem cały jaki mam. kakao takie gorzkie o obniżonej zawartości tłuszczu (postaram się pić tylko na śniadanko) |
|
|
|
#527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie jestes glodna?R. 7.00 Owsianka na mleku, wiórki kokosowe, rodzynki, kawa z mlekiem i miodem 12.00 wielka grahamka z wedlina z indyka, sałatą lodową , ogórkami kiszonymi i swiezymi 15.00 sałatka z tuńczyka, jajka, ryżu brązowego i brokuła. 16.00 aeroby 50 minut 17.30 warzywa na patelnię ( z ziemniakami) 2 filety z mintaja smażone na łyżce oleju w panierce z zarodków pszennych 21.00 serek wiejski, kromka razowca, jabłko, marchewka Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-01-12 o 12:57 |
|
|
|
|
#528 |
|
Zadomowienie
|
W sumie ja chce zeszczupleć, a nie piszę R, bo ja wolę jeśc wszystko, tylko, że nie opychać się. a jakbym to wrzuciła pod r to by było- dżem odpada, kolacja białkowa, jogurty słodkie wywal itp. dlatego piszę U.
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#529 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() Dość długo mnie tu nie było ![]() Oceńcie proszę mój jadłospis U Śniadanie; bułka grahamka z ziarnami i rodzynkami, serek wiejski,kawa z mlekiem; 2Śniadanie;3 chrupkie pieczywka wasa graham,serek homogenizowany truskawkowy typu ,,hej",kawa Obiad 3 ziemniaczki z wody,mały kotlet z piersi kurczaka,kubeczek maślanki,2 ogóry kiszone; Podwieczorek;sporo słonecznika,2 kratki czekolady mlecznej; Kolacja kromka ciemnego chleba 7 ziaren,2 plasterki szynki,pomidor,1 plasterek sera żółtego,2 -3 chrupkie pieczywka wasa. I jak kochane to wygląda??nadaję sie to na U??czy może moja waga pójdzie w górę??Bardzo prosze o ocenianie z gory dziękuję
|
|
|
|
#530 |
|
Zadomowienie
|
Moje U:
Wczorajsze 1śn., 6:10, ryż na mleku (pół woreczka ryżu, szklanka mleka 1,5%) z jabłkiem (właściwie to 1,5 jabłka średniej wielkości), cynamonem i cukrem 2śn., 9:30: kanapka: 2 kromki wieloziarnistego chleba z masłem, serkiem śniadaniowym, polędwicą z indyka i ogórkiem, pomarańcza o., 13:00: pesto (szklanka /przed ugotowaniem/ pełnoziarnistego makaronu, łycha oliwy, łycha pestek słonecznika, łyżka pesto z pestek dyni), do tego duży pomidor p., 16:00: kubek wczorajszej grochowej z niewielką ilością ziemniaków (zostało, a że była pyszna i gorąca, to zjadłam ), kawa z mlekiem 1,5%, kawałek babki piaskowej (zostało jeszcze i mnie zawołałaaa...) (PS Czy to nie za dużo na podwieczorek o tej godzinie? ), i jak zawsze schrupałam 2 marchewki ![]() k., 19:00, 3/4 puszki szprotów w pomidorach, kromka razowca z masłem, sałatka (pekińska, kukurydza, łyżka rodzynek, sos z jogurtu naturalnego). <- czy to też nie za dużo na kolację? Dzisiejsze 1śn., 6:10, owsianka (2 kopiaste łyżki płatków, 2 kopiaste otrąb- mix ) na szklance mleka 1,5%, 3 kopiaste łyżki kokosu, banan2śn., 9:30: kanapka: 2 kromki wieloziarnistego chleba: jedna z masłem i szynką drobiową, druga z serkiem topionym, szklanka soku warzywnego o., 13:00: miseczka jarskiej fasolki po bretońsku (w sosie pomidorowym), kasza gryczana (~1/2 woreczka), szklanka warzywnego soku, + 2 kostki czekolady wpadły p., 16:20: niecały kubek barszczu (niezabielanego), rożek maślankowo-cytrynowy, ciasteczko maślane i duży kubek kawy zbożowej z mlekiem + podjadłam gotujące się leczo ![]() k., będzie o 19:00: leczo (papryka, pomidory, cebula, mięso z udka kurczaka, niewielka ilość mąki do zagęszczenia), do tego kromka wieloziarnistego.I jak? Uśmiecham się po ocenkę i proszę o odpowiedź na pytanie co do kolacji i podwieczorku.
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-01-12 o 17:13 |
|
|
|
#531 |
|
Raczkowanie
|
Moje U z nadzieją, że schudnę
![]() 1.Bułka z dynią z margaryną szynką plastrem sera light, kawa z mlekiem,banan 2.Bułka z dynią, serek wiejski light, kawa z mlekiam, jabłko 3.Omlet z cukinią i makrelą z 3 plastrami serka light ziołami polany sosem czosnkowym (jogurt z czosnkiem) Tylko trzy posiłki bo późno wstałam . |
|
|
|
#532 |
|
Rozeznanie
|
Moje PPPPPP
:śniadanie : pełna miseczka Just Fitów z mleczkiem , garścią rodzynek, jabłkiem, 2 kromki wasa z dżemem ( lubię Szkoła ( dzisiaj byłam długo ) : - 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym -jabłko - 2 kostki gorzkiej czekolady - pepsi light -wiem , że to świństwo ![]() W drodze ze szkoły : drożdżówka z jabłkiem Obiad: talerz kapuśniaku, cały talerzyk sałatki gyros Deser( duży ) : jogurt malinowy - 135g, kostka mlecznej czekolady, jabłko, 2 mandarynki, cappucino ![]() Kolacja: planuję omlet z 2 jajek z szynką i żółtym serem i ketchupem , kakao Potem zapewne przy nauce marchewka wpadnie ![]() ![]() koocham marchewki I jak ? |
|
|
|
#533 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
nie głodowałam
na ostatniej lekcji zgłodniałam zgłodniałam to jak wracałam ze szkoły to kupiłam sobie drożdżówkę na wadze było więcej w poniedziałek od listopada przytyłam 4 kg - ale wszyscy mówią , że nic nie widać - włącznie z terapeutką, a jak ktoś się pyta czy wziełam sie za przytycie , a ja mówię , że już przytyłam 4 kg to otwierają oczy ze zdziwienia
|
|
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiejsze RRR
8:00 ugotowane na wodzie 3 łyżki płatków owsianych, wymieszane z białym serem, łyżką jogurtu naturalnego, rodzynkami i słonecznikiem 9-10 fitness 10:30 banan 12:00 makrela wędzona ok 10 dkg i pół bułki ziarnistej 18:00 talerz makaronu pełnoziarnistego wymieszanego z sosem (tuńczyk, pomidor w kawałkach z puszki, papryka, pieczarki, cebula) 21:00 serek wiejski z pesteczkami z dyni
|
#537 |
|
Raczkowanie
|
jem coraz więcej i coraz bardziej się staram
w niedzielę ważenie . ciekawa jestem ile mi przybędzie ![]() dzisiejsze P: Iś: 4 kromki "janosika": 1. i 2. z almette i pomidorem 3. i 4. z pasztetem i ogórkiem , mandarynka IIś: drożdżówka z makiem , butelka (500 ml) wody truskawkowejkanapka: 2 kromki "janosika" z pasztetem i ogórkiem , mandarynka o: 9 (! ) dużych pierogów ruskich polanych tłuszczykiem p: połowa wielkiej paki (220g) chrupek kukurydzianych, mandarynka k: 4 kromki grahama: 1. i 2. z margaryną i twarogiem półtłustym 3. i 4. z margaryną , grubymi plastrami szynki z indyka, musztardą rosyjską i ogórkiem
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo na śniadanie 3 łyżki płatków to bardzo malutko
|
|
|
|
|
#539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#540 |
|
Raczkowanie
|
Dodam dzisiejsze utrzymanie:
kubek drożdży ![]() Śniadanie: Płatki Bran Flakes z otrębami, mlekiem, bananem, łyżką rodzynek i garścią migdałów: kawa z mlekiem. Śniadanie 2: Duża bułka pełnoziarnista z masłem, polędwicą sopocką i papryką; pomarańcza. Obiad: 2 krokiety: 1. z kapustą i grzybami, 2. z mięsem; barszcz czerwony; surówka wiosenna(kupna . .). Podwieczorek: Jogurt grecki z miodem, malinami i łyżką prażonego sezamu; karmelowa inka z mlekiem. Kolacja: Serek wiejski, 2 kromki chleba słonecznikowego: 1. z pieczonym pasztetem drobiowym i ogórkiem konserwowym, 2. z masłem, polędwicą sopocką i papryką, herbata z cytryną i sokiem malinowym. Edytowane przez Becia012 Czas edycji: 2012-01-12 o 19:45 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.

i standardowo proszę o ocenę
w porzadku, choc ja bym dorzucila cos jeszcze, zwlaszcza ze jesz 4 posilki
) z pieczarkami i warzywami mrozonymi(kalafior, brokuły, seler chyba 

Nie jestes glodna?
), i jak zawsze schrupałam 2 marchewki
na ostatniej lekcji zgłodniałam zgłodniałam to jak wracałam ze szkoły to kupiłam sobie drożdżówkę
polanych tłuszczykiem