Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012 - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 21:16   #4531
uska000
Zadomowienie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
witajcie
pewnie mnie nie pamiętacie, udzielałam się króciutko w pierwszej części, chciałam wszystkim mamusią rozpakowanym pogratulować i życzyć zdrówka dla maluszków i uśmiechu dla rodziców, a czekającym w kolejeczce życzę szybkich i cudownych rozwiązań
jak nie pamietamy??? Pamietamy

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:16   #4532
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012

I tak trzymaj! Wierzę, że i kiedyś do Ciebie się los uśmiechnie.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:19   #4533
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
jak nie pamietamy??? Pamietamy

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
I tak trzymaj! Wierzę, że i kiedyś do Ciebie się los uśmiechnie.
uśmiecha się uśmiecha ja przynajmniej tak odbieram to co dostaję od niego

to teraz czekam na zakończenie wątku brzuszkowego aby wszystkie szczęśliwe mamusie ze swoimi serduszkami wywędrowały na odchowalnię
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:21   #4534
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Odczyn Coombsa, odczyn służący do wykrywania przeciwciał (immunoglobulin) niekompletnych pojawiających się przede wszystkim w schorzeniach immunologicznych krwi, np.: erytroblastozie płodowej, w powikłaniach potransfuzyjnych, w nabytej niedokrwistości hemolitycznej.

Stosowany jest również powszechnie w innych schorzeniach, np. autoagresywnych (autoalergia).

Odczyn Coombsa pośredni wykrywa przeciwciała w surowicy matki, bezpośredni - przeciwciała opłaszczające krwinki czerwone noworodka. Obecność przeciwciał anty-Rh w surowicy matki jest dowodem jej uczulenia na czynnik Rh (choroba hemolityczna noworodków).

źródło Wikipedia
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja coombsa mialam 5 albo 6 razy bo my mamy konflikt....

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

si
ale są tez inne rodzaje konfliktów serologicznych. ale ten gdzie matka ma rh- a ojciec rh+ sa najpowszechniejsze
Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Mi sie wydaje ze mozliwy konflikt jest kiedy matka ma RH- ale nie jestem pewna ;p;
Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
ja na nfz tez bym nie miala, ale mam taki wydruk badan,ktorych wymaga moj gin z mazur i tam wlasnie bylo PTA i zrobilam prywatnie
w diagnostyce zaplacilam 30 zl, ale np pielegniarka sie dziwila, ze kazal mi to robic
to chyba ma sens, jak ktores z Was (Ty lub tz) mialoby grupe 0 Rh-, bo wtedy ten konflikt moze wystapic... ale niech wypowie sie ktoras, ktora sie zna...

a propos... gdzie Neska ???

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

uuuuffffff
jest i Neska
Dziękuję Wam laseczki już mnie uspokoiłyście chyba faktycznie nie miałam tego robionego bo ja mam grupę krwi RH+

Cytat:

o jejku ale niespodzianka! podczytuję was i z racji zbliżającego się końca chciałam Wam pogratulować i trzymam dalej kciuki za pozostałe zapakowane mamusie
co u mnie ... no cóż życie pokazuje że ja sobie krzyczę a ono do przodu ale mówią że pokora jest wynagrodzona więc nalezę do optymistów mimo wszystko
no pewnie że Cię pamiętamy Będzie dobrze tak trzymać z takim podejściem
Stary 2012-01-12, 21:22   #4535
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

o jejku ale niespodzianka! podczytuję was i z racji zbliżającego się końca chciałam Wam pogratulować i trzymam dalej kciuki za pozostałe zapakowane mamusie
co u mnie ... no cóż życie pokazuje że ja sobie krzyczę a ono do przodu ale mówią że pokora jest wynagrodzona więc nalezę do optymistów mimo wszystko
my również trzymamy kciuki za ciebie słońce byś się doczekała na co tak bardzo czekasz
Stary 2012-01-12, 21:22   #4536
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:

jest wynagradzana, na pewno i życie często zatacza koło... wiem coś o tym. Buziaki

Cytat:
fajnie, ze ktg wyszło ok ale szkoda ze skurczy brak...
No, chyba zdziwiłabym się gdyby coś wykazało... nastawiam się na poniedziałek i wywoływanie
Stary 2012-01-12, 21:24   #4537
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
jest wynagradzana, na pewno i życie często zatacza koło... wiem coś o tym. Buziaki

No, chyba zdziwiłabym się gdyby coś wykazało... nastawiam się na poniedziałek i wywoływanie
a działasz cos na własną rękę? schody, sprzątanie, herbatka z lisci malin, rycynka czy nic?
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:34   #4538
dolores181
Raczkowanie

a ja po usg i mała w 34 tyg ciąży ma już 2400, czyli przytyła 180gr przez 5 dni, jest niestety dalej głową w górze więc może już się nie przekręcić z racji mało miejsca ma , z moim poprzednim synem było to samo , co za pech a tak chciałam sn
dolores181 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:35   #4539
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala_stopka Pokaż wiadomość
cos mi w imageshacku nie wchodzi, wiec wkleje Wam na razie jedną foteczke pozniej jeszcze spróbuje...
moje dziewczyny
cudne

Cytat:
Napisane przez Natali aM1103 Pokaż wiadomość
Widze ,że dzisiaj nie tylko ja mam kiepski humor!

Bartuś w brzuszku szaleje,aż mi go czasami szkoda ,bo myślę ,że mu tam ciasno jest!

Ostatnio często myślę ,że poprostu nie dam rady urodzic siłami natury,chociaż zawsze byłam przekonana ,że mam wysoki próg bólu.
oj tez mam jakiegos dola dzis, ale jutro mama do nas przylatuje i juz nie moge sie doczekac

\dziewczyno dasz rade, ja zawsze miałam niski próg bólu, a urodziłam nie powiem, ze bło łatwo ale dałam rade, to samo przychodzi, takze głowa do góry

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
w następny czwartek mam mieć usg a chciałam już w środę sie poseksić żebym w czwartek juz została a an weekendzie urodziła

Czy was też tak zżera strach przed współżyciem po porodzie? JA ostatnio o tym z mężem gadalam i na samą mysl o seksie potem mi niedobrze... Boję się kolejnej ciąży...
Oj ja to nie dam sie dotknac do nie wiem kiedy, mam jakis uraz psychiczny czy cos i nie boje sie ciazy tylko bólu....
Stary 2012-01-12, 21:38   #4540
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Achhh Mała stopko

Cytat:
a działasz cos na własną rękę? schody, sprzątanie, herbatka z lisci malin, rycynka czy nic?
hmm, sprzątanie, ostatnio całe dnie na nogach, zakupy itp... to nie działa... rycynki się boję a jutro kupię tą herbatkę z liści malin i może zacznę pić.

Nie wiem dlaczego boję się tej rycyny. Może w niedzielę spróbuję
Stary 2012-01-12, 21:39   #4541
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny k.

Konczita pamiętamy życzę szczęścia, oby los się uśmiechnął kochana!

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:43   #4542
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
i siedzisz tak spokojnie? ja wczoraj nie mogłam leżeć chodzic stać ani siedziećmoże to u mnie było co innego a nie skurcze i nie będzie tak straszniea gdzie cie boli?
Cały brzuch mi twardnieje, mała wtedy się nie rusza, kość łonowa jak by miała pęknąć i jajniki bolą oraz całe podbrzusze

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję ,że z TŻ ok
Szkoda ,że nie ma emotikonka z zacieraniem rąk,ale już się cieszę ,ze coś się rusza,moze zarazisz resztę drogą kropelkową
A niech się rusza wybłagałam aby do 10-go wytrzymała - dała radę to już teraz mi obojętne, niech wychodzi, przyzwolenie daję

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za tza Kaczuszka lez jak najwiecej i wypoczywaj
już nie leżę, teraz niech się dzieje co chce

czubasku, pamiętaj teściowa zawsze ma racje nawet jak nie ma racji to ma racje - to takie nasze kochane kfffiatuszki
kaczuszka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:45   #4543
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Oluska kiedy wybierasz się na porodówkę? Coś mi się wydaje, że możemy się spotkać

Pozdrowienia od Pestki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00049.jpg (26,9 KB, 25 załadowań)
Stary 2012-01-12, 21:50   #4544
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula dokładnie tak konflikt jest mozliwy tylko i wylacznie w przypadku gdy matka ma krew 0 rh-
Są też inne postacie konfliktu, ale rzadsze

Jejku, ale mnie kłuje, już sama nie wiem gdzie to kłucie, ale dzisiaj to jakaś masakra jest :/

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-01-12 o 22:01
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 21:51   #4545
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Dziewczyny k.
kujwa nooo nie smutkuj się

Magda, piękna maleńka i ten uśmieszek
Stary 2012-01-12, 21:53   #4546
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
moi rodzice przewidują, ze w weekend urodze jak wrózki normalnie

Agatek nie chce ze mną smsowac buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u bo ja nie mam orange (i nie chce miec w ogole jak najmniej z ta firma wspolnego. jeszcze tylko dziadoski net w tym mamy ale tylko czekamy konca umowy i never again) Bo ja mam fona w Tmobile. a to czy pojde w pn do szpitala to jeszcze nie pewne na 1000000%, zobaczymy co wyjdzie rano w ktg)

Pearl
fajnie,z e wszytsko ok!!!!

[B]Renia rózowy śluz to chyba jak czop odchodzi nie??
moja mama z moim mezem przewidują że jutro urodzę, babcia mówi że mam rodzić kiedy chcę byle nie18(bo wtedy jej wredna teściowa się urodziła) brat chciał 5(bo on się wtedy urodził a ma być chrzestnym) kolega kazał po19 bo będzie po sesji po prostu masakra z tymi ludzmi
neska a czop musi byc galaretowaty albo zbitą grudką czy może to być po prostu gęsty nie ciągnący się śluz? kurde nie znam się na tym wczoraj odchodziły takie skrawki a dzisiaj taki zupelnie inny rozowy sluz

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:02   #4547
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Mi się wydaje, że ten śluz to może być różnie w różnych przypadkach... mi chyba wychodzi powoli i częściowo, bo mam dużo śluzu i czasem razem z nim taki żółtawy, albo białawy hmmm glut wychodzi, rozciągliwy i dość długi. I to chyba to, chociaż głowy bym nie oddała
Stary 2012-01-12, 22:09   #4548
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Wiecie co, burza u mnie jest wiatr przestraszny i leje jak cholera hmm ciekawe czy dziś nie urodzę
Stary 2012-01-12, 22:09   #4549
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
moja mama z moim mezem przewidują że jutro urodzę, babcia mówi że mam rodzić kiedy chcę byle nie18(bo wtedy jej wredna teściowa się urodziła) brat chciał 5(bo on się wtedy urodził a ma być chrzestnym) kolega kazał po19 bo będzie po sesji po prostu masakra z tymi ludzmi[/COLOR]
Ja po wczorajszej wizycie tez mialam takie zawirowania datowe. Poniewaz mam planowana cesarke moge sobie mniej wiecej wybrac terrmin. Najbardziej chcialam rodzic 22.01, ale myslalam, ze nie ma planowych cesarek w niedziele, ale lekarz u kt. bylam powiedzial, ze jest to mozliwe. Niby super, ale ... moj maz zaczal marudzic, ze ma w pon. szkolenie, moj tata tez w pon. ma operacje na przepukline, zaczelismy wiec myslec o wczesniejszych datach: 19 - imieniny tescia - mialby prezent, 21 - dzien babci -w dzien matki dowiedzielismy sie o ciazy i badz tu teraz madry. i do tego ma byc wodnik, a moze koziorozec? ehh tak jakby bylo z zaskoczenia to lepiej.

Dzis okazalo sie, ze moja ginka dala mi skierowanie do szpitala i powiedziala zebym sie jutro zglosila ze wzgledu na skaczace cisnienie i moja wade serca. Lepiej wg niej dmuchac na zimne.Wczoraj lekarz z ICZMP, gdzie mam rodzic mimo, ze tez mu mowilam o tym cisnieniu nie kazal wczesniej sie klasc. i badz tu madry...ehhh. i pewnie nie wypuszcza mnie juz az do porodu nie uda mi sie zaliczyc przedmiotow na studiach, a najbardziej sie martwie, ze nie zdazylam isc do dentysty, a mam kilka zebow do naprawy. Mam nadzieje, ze nic zlego sie przez to nie stanie

A tak dobrze sie czuje w tej ciazy, ze w ogole nie czuje sie jeszcze gotowa na porod i przeraza mnie, ze to juz za tydzien
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:09   #4550
Haniula
Zakorzenienie

eee tam a mi sie wydaje ze te czopy to itak nic nie zwiastuja, jesli juz to zbieg okolicznosci ze po wyjsciu cos sie ruszy Tylu z nas juz Pan czopek opuscil a porodów niet
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:12   #4551
pearpearl
Wtajemniczenie

Neska, a ja tam sie ciesze, ze jeszcze jestes Smutno by jakos tak bylo, gdyby nie bylo Ciebie i Zuzi w tym samym czasie. Musisz poczekac na swoja zmiane

Cytat:

ja tez bym sie poseksowala dobrze, ze tza nie ma bo by mnie kusilo
to pijemy za nietoperka:p ijemy:
Lenke wydam za maz w dobre rece ok to zarezerwowana
yes, yes, yes
ze tak zacytuje naszego bylego premiera
fartnelo mi sie
mam zarezerwowane same najlepsze towary

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziękuję Wam laseczki już mnie uspokoiłyście chyba faktycznie nie miałam tego robionego bo ja mam grupę krwi RH+
ja mam 0 rh+ i gdybym wiedziala, ze PTA to wlasnie ten Coombs, to bym tego nie robila, szkoda kasy
za 30 zl moglabym kupic dwa pajace w pepco

Agawoo, no niby nie ma tragedii, ale ten wozek na allegro chodzi po 1300-1400 zl

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:13   #4552
renata:)
Zadomowienie

aa nie przejmuje sie tym czopem -ide wziac prysznic i się trochę ogarnąc - kto wie może w nocy urodzę i się położę
dobranoc
faellivrin a przedłużyłaś sobie sesję? ja mam przedłużoną do15marca i spokojnie robię- aż za spokojnie dzisiaj znowu nic

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:14   #4553
miniusia91
Raczkowanie

GG do miniusia91

Ale jazda w Łodzi mamy burze!!! Grzmoty deszcz i wiater:P Podobno dzieci lubia rodzic sie w burze;P
miniusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:17   #4554
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
eee tam a mi sie wydaje ze te czopy to itak nic nie zwiastuja, jesli juz to zbieg okolicznosci ze po wyjsciu cos sie ruszy Tylu z nas juz Pan czopek opuscil a porodów niet
mi też się tak wydaje, tak samo jak obniżenie brzucha... co to za objaw 2-3 tygodnie przed porodem...

u nas też dmucha jak złe...
Stary 2012-01-12, 22:20   #4555
faellivrin
Raczkowanie

Cytat:
faellivrin a przedłużyłaś sobie sesję? ja mam przedłużoną do15marca i spokojnie robię- aż za spokojnie dzisiaj znowu nic
Na razie nie. Poprawki mam w polowie lutego, wiec moze sie zmobilizuje. W sumie to na tych studiach mi az tak nie zalezy, bo juz dawno jedne skonczylam, a te teraz to taki ciazowy kaprys, zeby wsrod ludzi przebywac

Cytat:
Napisane przez miniusia91 Pokaż wiadomość
Ale jazda w Łodzi mamy burze!!! Grzmoty deszcz i wiater:P Podobno dzieci lubia rodzic sie w burze;P
W sumie oprocz jednego blysku zbytnio sie nie dzieje juz, ale to i tak chore w zimie
faellivrin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:25   #4556
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
cudne

oj tez mam jakiegos dola dzis, ale jutro mama do nas przylatuje i juz nie moge sie doczekac

\dziewczyno dasz rade, ja zawsze miałam niski próg bólu, a urodziłam nie powiem, ze bło łatwo ale dałam rade, to samo przychodzi, takze głowa do góry

Oj ja to nie dam sie dotknac do nie wiem kiedy, mam jakis uraz psychiczny czy cos i nie boje sie ciazy tylko bólu....
A ja bólu w ogóle tylko ciąży. Chce miec jeszcze dzieci ale nie teraz. Gdybym znów zaszła w ciąże to bym się chyba załamała... No trudno dośc że będę uważać na dni płodne to jeszcze gumki pójdą w ruch (a nienawidzę ich)

Cytat:
moja mama z moim mezem przewidują że jutro urodzę, babcia mówi że mam rodzić kiedy chcę byle nie18(bo wtedy jej wredna teściowa się urodziła) brat chciał 5(bo on się wtedy urodził a ma być chrzestnym) kolega kazał po19 bo będzie po sesji po prostu masakra z tymi ludzmi
neska a czop musi byc galaretowaty albo zbitą grudką czy może to być po prostu gęsty nie ciągnący się śluz? kurde nie znam się na tym wczoraj odchodziły takie skrawki a dzisiaj taki zupelnie inny rozowy sluz
Mi się wydaję że to może być czop. U każdej kobiety wygląda on inaczej

Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Wiecie co, burza u mnie jest wiatr przestraszny i leje jak cholera hmm ciekawe czy dziś nie urodzę

u mnie to samo. jeszcze ktoś do drzwi walił a okazało się ze to teśc wrócił z pracy a szwagierka już dom zamkneła
Cytat:
mi też się tak wydaje, tak samo jak obniżenie brzucha... co to za objaw 2-3 tygodnie przed porodem...

u nas też dmucha jak złe...

w ogóle te objawy to wcale nie musza oznaczać że urodzimy w najblizszym czasie. Ja zawsze myślałam ze jak rozwarcie się ruszy to się poród zacznie a tu sobie chodze ponad tydzień i nic ale w moim przypadku to akurat dobrze

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:27   #4557
kaczuszka81
Raczkowanie

GG do kaczuszka81

Cytat:
Napisane przez faellivrin Pokaż wiadomość
W sumie oprocz jednego blysku zbytnio sie nie dzieje juz, ale to i tak chore w zimie
Ja dziękuję za taki błysk i taki grzmot
Stary 2012-01-12, 22:37   #4558
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Cytat:
Boroo ja nie mogę otworzyć tego filmiku
Jak to tak to???
Pobrany dobrze w całości?
Jakim programem otwierasz?
Cytat:
Napisane przez kaczuszka81 Pokaż wiadomość
Ja dziękuję za taki błysk i taki grzmot
Też nie lubię i u nas deszcz leje, a wiatrzysko dęło masakrycznie :/

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:40   #4559
snesha
Rozeznanie

Witajcie. Nie było mnie ponad tydzień (może nawet więcej) a ty milion postów.
Przede wszystkim gratuluje nowym Mamusiom i ich Dzieciaczkom
Gratuluję też świeżo upieczonej małżonce pearpearl - już podejrzałam w klubiku - wyglądałaś super

Niestety miałam masę zajęć, praca + organizacja 2 imprez urodzinowych mojego małża - co nie sprzyjało odpoczywaniu. No i masz babo placek. Po dzisiejszej wizycie zostałam absolutnie uziemiona. Dopiero 35 tydz, a szyjka miękka i 14 mm. I gdyby nie wzgląd na mojego TŻ to moja lekarka posłała by mnie do szpitala.
Mam leżeć plackiem 2 tyg +leki. I mieć torbę spakowaną w pogotowiu.
Dziś był dzień 1 i już mam dość - JAK WY TO WYTRZYMUJECIE??

A jeszcze na domiar złego kota mojej siostry potrącił samochód. Zawiozła go do kliniki akademickiej. Zrobili kilka rtg, usg. Okazało się, że nie jest co prawda połamany, ale ma pęknięty pęcherz moczowy. Teraz już jest po operacji w domu. Dostaje czopki przeciwbólowe, codziennie siostra mam mu robić zastrzyki i kroplówkę. Ale biedny leży na ziemi na ręcznikach, płacze, i sika pod siebie. Potem będzie lepiej, ale strasznie mi go żal.

Ona mieszka w małej wsi, a kota znalazła jej sąsiadka. Teraz kobita się dziwi, jak można było wydać tyle pieniędzy na operację wsiowego kota - a rokowania niepewne. Przecież lepiej by było go utopić i wziąć innego - tyle się przecież bezpańskich mnoży.
snesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-12, 22:45   #4560
AgaMili
BAN stały

Chyba mnie depresja przedporodowa złapała. Nie będę nic lepiej o sobie pisać... Zaczęłam 40 tc.

Nadrabiam w ratach na razie.

Kamciurka super wózeczek

Nawojka zazdroszczę tak dobrych wspomnień poporodowych. Super się takie optymistyczne wpisy czyta. Cesarki nie miałam, więc nie wiem jak się po niej człowiek czuje, słyszałam same złe opinie więc cieszę się że u Ciebie było inaczej

Darklady współczuję sytuacji z lodówką. Oby się wyjaśniło szybko.

Kasiahexe nie możesz się starać o paszport brytyjski dla dziecka jesli zaden z rodziców nie ma obywatelstwa . A o obywatelstwo właśnie można się starać po 5 latach. Tak słyszałam. Jak rodziłam córkę to nie było mowy o brytyjskim paszporcie, a nawet że dopiero po 10 latach może go otrzymać jeśli nie wyjdzie za granicę na dłuzej niż 3 miesiące.

Ultra - podgrzewacza do butelek nie kupuję

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2012-01-12 o 23:46
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości