|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Chcę, bo męża nie będzie nie zdąży. Nie wiadomo kiedy przyjedzie jakby dziś/jutro urodziła to jutro wieczorem wyjeżdża, w sobotę o 6 rano jest na miejscu. Jak urodzę później to wtedy widzę przyjazd do pl w środę (co by tylko brał 2 dni urlopu na czw i pt) i w niedzielę o 10.30 odjazd, tam jest koło 20-21 i tata by go odebrał. Albo dopiero za tydzień w pt kiedy ja zdążę wrócić ze szpitala, a on z kasą przyjedzie- od niego zależy, bo z pustymi rękoma też tak byle jak jestem w ciemnej Aaa no i chodzi o śnieg! Jak będzie naparzało non stop to w ogóle go szef nie puści- jak już to 2 dni i nara... a licząc sam dojazd to jest już 1 dzień... popieprzone to jest
|
|
#4502 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
póki co jem za5 i prawie nic mnie nie boli...malinki dzisiaj odpuszczamCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzeba go do porzadku doprowadzić!!---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- patrzcie jakie piekne http://www.dadum.pl/category/pokoj-d...przechowywanie a jakie ceny
|
|
#4503 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a pampersy sprzedaje bo moj ekonomiczny Igor ma uczulenie;p i tylko DADE toleruje;p;p
|
|
#4504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie mam cały czas glutkowate |
|
|
|
|
#4505 |
|
Zadomowienie
|
kurcze to nie wiem
niby piszą że nie wolno jak czop odejdzie bo bakterie się mogą do maleństwa dostać- może lepiej żebyś chuchała na zimne? jak uważasz nie chcę źle doradzić...mam różowy śluz...co to oznacza?
|
#4506 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no właśnie ja pamiętam że mi położna ale zaznaczam że 7 lat temu powiedziała że można ją też kropić do noska no ale nie wiem jak jest teraz Bo zaś z drugiej strony takiemu noworodkowi spray to chyba też nie bardzo :/ nie wiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Agatek nie smutaj się pomyśl sobie że idziesz tam po raz ostatni i że za chwilę będziesz miała swoje dziecię przy sobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do pampersow- nie wiedzialam, ze niektore dzieci maja na nie uczulenie a niby taaakie dobre![]() Na dobranoc przesylam zdjecie mojej laleczki po wczorajszym kapaniu
|
|
#4508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() różowy śluz? Nie wiem... A może to czop schodzi? Cytat:
Odczyn Coombsa, odczyn służący do wykrywania przeciwciał (immunoglobulin) niekompletnych pojawiających się przede wszystkim w schorzeniach immunologicznych krwi, np.: erytroblastozie płodowej, w powikłaniach potransfuzyjnych, w nabytej niedokrwistości hemolitycznej. Stosowany jest również powszechnie w innych schorzeniach, np. autoagresywnych (autoalergia). Odczyn Coombsa pośredni wykrywa przeciwciała w surowicy matki, bezpośredni - przeciwciała opłaszczające krwinki czerwone noworodka. Obecność przeciwciał anty-Rh w surowicy matki jest dowodem jej uczulenia na czynnik Rh (choroba hemolityczna noworodków). źródło Wikipedia |
||
|
|
|
#4509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja mama tak miała i w biurze obsługi jej rach ciach naprawili_________________________ _ Mąż na piłce, ja ciągle leżę
|
|
#4510 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za wynikiDobrze, że się odzywa Nie ma co! Masz się kim chwalić, oj masz
|
|
#4511 |
|
Zadomowienie
|
dph karuzelka naprawde fajna polecam!
magda sliczna ta twoja córeczka czubasku ale to żadna galaretka tylko śluz różowy dziwne
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
Magda - ale ślicznotka
|
#4513 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4514 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dopiero pozniej przyszla refleksja, ze beda niezle jaja, jak bedziemy wychodzic na spacer w blocie i deszczu bo... stelaz jasny krem ![]() felgi jasny krem ![]() gondola/spacerowka jasny krem plus brazowy skorzany pas ![]() + brazowe plastikowe "dodatki" (czyli np te zlaczenia na stelazu) troche taki old school ale w nowoczesnym wydaniu nie wiem,jak to ujac ![]() ![]() kochana - bo ja moge sypac rymami od wieczora do rana ![]() Cytat:
no to nie powtarzam gdyby te badania z jeden dziurki nie mialy sensu, to chyba by ich nikt nie robil, prawda? ![]() Cytat:
chociaz ten facet sie upieral, ze w innym sklepie nie dostaniemy tej wersji... mowil, ze mozemy napisac do producenta i sie zapytac - nie wiem, czy blefowal czy nie, ale moj tz dal sie na to zlapac ![]() on to taki w goracej wodzie kapany od razu zaplacil "zadatek" bez targowania...no myslalam,ze go tam trzepne czyms... ja cos probowalam podzialac, to facet krecil, ze producent im podniosl ceny,a on i tak sprzedaje po starych i ze fakt, na allegro dostaniemy tansze, ale starsze wersje jedyne co mi sie na razie udalo, to to ze dorzucil glupia moskitiere, ale juz zakomunikowalam tztowi, ze przy odbiorze ma wydrzec ( ) od nich chociaz folie przeciwdeszczowa, inaczej nie dostanie kasy, ktora jest na moim koncie aaaaa miod na me serce Cytat:
) i zapytam...Cytat:
nie dziele sie Cytat:
to co, napiszesz Malgoni smska ze szpitala? ![]() Cytat:
Cytat:
za mojego malego lotnika to ja zawsze, wszedzie i z checia sie napije ![]() a powiedz mi, Malenka ,jakby Nietopek byl chlopaczkiem, to czy wolna jest jeszcze Twoja Lenka? Cytat:
ale seksowac to bym sie poseksowala tyle miejsc mamy w tym nowym mieszkaniu jeszcze nieoznaczonych...
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2012-01-12 o 20:54 |
|||||||||
|
|
|
#4515 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kasikzaki jaki masz laktator? Czemu odciągasz? Może o tym pisałaś ale coś mi umknęło Czy Twoja córa też się wypięła jak mój syn na ssanie piersi? Mój zjada po kąpieli max. 50-60 ml i pada ze zmęczenia, a tak poza tym co 3-4h po 70-100 ml odciągniętego mleczka. Ja mam pokarm od 4 dni i dziś rano ściągnęłam z dwóch cyców 160ml. Także laktacja się rozkręca. W lodówce już uzbierałam 3 pojemniczki pokarmu po 100 ml. Niedługo będę mrozić. Dziś była u nas w domku położna. Brzuch goi się w porządku, chociaż dziś pierwszy dzień w miarę mało bolał. Małemu żółtaczka nie schodzi, ale powiedziała, że jak się karmi piersią to żółtaczka utrzymuje się dłużej. Pomogła mi go przystawić do piersi, possał minutę i usnął i wypluł cyca, po chwili oczywiście był krzyk. Przekonywała mnie żebym próbowała nauczyć go ciągnąć z cyca bezpośrednio, bo według niej odciąganie pokarmu to ciężka praca. Ja mam go dużo i nie odczuwam na razie że jest to uciążliwe. Ręcznym laktatorem Aventu w 10 góra 15 minut ściągam 100-160 ml. Fakt, że schodzi czasu przy myciu i sterylizacji sprzętu. Położna powiedziała, że ona co prawda przez pierwsze 3 miesiące jak karmiła swoje dziecko prawie dostała depresji przez to uwiązanie - jej dzidziuś chciał cyca non-stop. Jej to nie do końca pasowało ze względów psychicznych i fizycznych. Wspomina to jako ciężko harówkę. A ściąganie pokarmu daje pewną swobodę i do tego Tż może karmić synka. Coraz bardziej się skłaniam do "karmienia piersią inaczej" taką nazwę znalazłam na innym forum i bardzo mi się spodobała. Jeżeli mój syn cierpi na cycowstręt to chyba lepsza opcja niż karmienie mm. Dziś rano byliśmy na pobraniu krwi ja mam sporą niedoczynność tarczycy i musieliśmy sprawdzić czy mały nie ma jej po mnie. Próbowali pobrać krew z rączki i nóżki i szło ciężko, ale się udało. Alan bardzo płakał. Okropnie jest patrzeć jak takie maleństwo płacze
|
|
|
|
|
#4516 |
|
Zakorzenienie
|
moi rodzice przewidują, ze w weekend urodze
jak wrózki normalnieAgatek nie chce ze mną smsowac buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu u bo ja nie mam orange (i nie chce miec w ogole jak najmniej z ta firma wspolnego. jeszcze tylko dziadoski net w tym mamy ale tylko czekamy konca umowy i never again) Bo ja mam fona w Tmobile. a to czy pojde w pn do szpitala to jeszcze nie pewne na 1000000%, zobaczymy co wyjdzie rano w ktg)Pearl fajnie,z e wszytsko ok!!!! [B]Renia rózowy śluz to chyba jak czop odchodzi nie?? |
|
|
|
#4517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w diagnostyce zaplacilam 30 zl, ale np pielegniarka sie dziwila, ze kazal mi to robic to chyba ma sens, jak ktores z Was (Ty lub tz) mialoby grupe 0 Rh-, bo wtedy ten konflikt moze wystapic... ale niech wypowie sie ktoras, ktora sie zna... a propos... gdzie Neska ??? ---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- uuuuffffff jest i Neska
|
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie wydaje ze mozliwy konflikt jest kiedy matka ma RH-
ale nie jestem pewna ;p;
|
|
|
|
#4519 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ufff... powinno byc-hura nie ma jej-rodzi... a tu d... blada ![]() ja coombsa mialam 5 albo 6 razy bo my mamy konflikt.... ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Cytat:
ale są tez inne rodzaje konfliktów serologicznych. ale ten gdzie matka ma rh- a ojciec rh+ sa najpowszechniejsze |
||
|
|
|
#4520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta jest jeszcze do przejścia, ale jak to bez folii, to łaskę robią za taką kasę? Cytat:
![]() Ja mam powiedzieć przy przyjęciu do szpitala, że mam Hashimoto i wtedy jak pobiorą maleństwo krew, to automatycznie przebadają też na tarczycę
|
|
|
#4521 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja wróciłam po drugim ktg dzisiaj... mały chyba nie lubi być podsłuchiwany, bo teraz mści się na moich żebrach i pęcherzu....
No, ale teraz wyszło ładne, wszystko w porządeczku. ani jednego skurczybyka, który by coś znaczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4522 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
pewnie mnie nie pamiętacie, udzielałam się króciutko w pierwszej części, chciałam wszystkim mamusią rozpakowanym pogratulować i życzyć zdrówka dla maluszków i uśmiechu dla rodziców, a czekającym w kolejeczce życzę szybkich i cudownych rozwiązań
|
#4523 | |
|
Zakorzenienie
|
Boroo ja nie mogę otworzyć tego filmiku
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
Edytowane przez inutil Czas edycji: 2012-01-12 o 21:12 |
|
|
|
|
#4524 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4525 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczita pewnie, że Cie pamietamy, bynajmniej ja Ciebie pamiętam.
Dziękuje bardzo w swoim imieniu, a Tobie życzę powodzenia
|
|
|
|
#4526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam Rh-, TZ Rh+
|
|
|
#4527 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
gdyby bylo krwawienie to niepokojaca oznaka, ale sluz to chyba czop, jesli bardzo sie martwisz jedz na IP- lepiej chuchac na zimne- sama tak napisalasCytat:
dobrze, ze tza nie ma bo by mnie kusilo![]() to pijemy za nietoperka Lenke wydam za maz w dobre rece ok to zarezerwowanaCytat:
![]() z tym karmieniem piersia to faktycznie prawda ciagle na 'uwiezi", poza tym traci sie na to wiele czasu (bynajmniej w moim przypadku) a z butla raz dwa i po sprawieMalenka wykapana wlasnie wisi na cycu. Mialam probke oliwki hipp i przyznam, ze jest swietna. mam tez ta z johnsona i tamta jest strasznie "tlusta" i nie wchlania sie w skore
|
|
#4528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
o jejku ale niespodzianka! podczytuję was i z racji zbliżającego się końca chciałam Wam pogratulować i trzymam dalej kciuki za pozostałe zapakowane mamusie co u mnie ... no cóż życie pokazuje że ja sobie krzyczę a ono do przodu ale mówią że pokora jest wynagrodzona więc nalezę do optymistów mimo wszystko
|
|
#4529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Rozeznanie
|
Haniula dokładnie tak
konflikt jest mozliwy tylko i wylacznie w przypadku gdy matka ma krew 0 rh-
Lenusia 04.01.2012r. zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008* Edytowane przez magda1804 Czas edycji: 2012-01-12 o 21:16 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

nie zdąży. Nie wiadomo kiedy przyjedzie
jakby dziś/jutro urodziła to jutro wieczorem wyjeżdża, w sobotę o 6 rano jest na miejscu.
jestem w ciemnej
popieprzone to jest

póki co jem za5 i prawie nic mnie nie boli...malinki dzisiaj odpuszczam

trzeba go do porzadku doprowadzić!!
niby piszą że nie wolno jak czop odejdzie bo bakterie się mogą do maleństwa dostać- może lepiej żebyś chuchała na zimne? jak uważasz nie chcę źle doradzić...
slicznie gra i fajnie świeci- Lilka jak słuchamy wieczorem przed snem to się uspokaja w brzuszku
za to KTG 

4 raz szpital, nie no nic tylko
na samą myśl łzy napływają do oczu... Mam tylko nadzieję, że trafię na 'normalne' dziewczyny... jeszcze jakby się moja wymarzona sala nr. 4 trafiła to w ogóle full wypas by był