|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
dziękuję śliczne moje
![]() A ja byłam u siebie w rodzinnym domu, ale szczegóły pominę ( chodzi o ojca ). Myślałam nawet wcześniej, że pojadę na tam kilka dni, do mamy, brata ( pobawią trochę Iggsa ) Ale w takiej sytuacji jak teraz jest nie da się. Domyślacie się o co chodzi. Wróciłam jeszcze bardziej przytłoczona niż pojechałam. Jest mi za******* zle. Nie mogę już patrzeć na cierpienie mamy i brata... Oj, małe się rusza w wózku, idę pobujać.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
hejka
byliśmy zapisać Filipa do przedszkola, znalazłam fajne (prywatne) i chcemy go puścić od września. Ja od października wracam do pracy , a z moją mamą podpiszemy umowę o nianię tak o sobie wykombinowaliśmy...Ma któraś z Was może wzór takiej umowy?? patik IMO o może być reakcja na gluten (ale nie musi) ja bym go na chwilę odstawiła i zobaczyła czy się poprawi brumek za basen ja też wychodzę z tego założenia co Ty i dlatego nie chodziliśmy i nie chodzimy z dzieciakami na jakieś specjalne zajęcia, ma im to po prostu sprawiać frajdę a jak tak będzie to i tak efekty przyjdą same - patrz Filip ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Buziaki dla dzisiejszych półroczniaków Majki i Dominika ![]() i za 5 miesięcy Dawidka ![]()
|
#3903 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Tymuś zaczął wyciągać do mnie rączki, kiedy chce żebym go podniosła Cytat:
A ile waży Kuba, tak z ciekawości pytam?Dołek trochę przeszedł? Cytat:
To przeziębienie, tak? Po co Ci herbatniki, bo chyba przeoczyłam? ![]() Cytat:
![]() Na basenie organizacyjnie było fajnie i łatwo ), bo ponieważ takie zajęcia są w płytkich basenikach, to nie ma problemu z tym, że trzeba wyskoczyć, tylko normalnie po schodkach się wychodzi.Jedyne co mnie sfrustrowało to karmienie właśnie. Tymek był już głodny, a tam nie było warunków. W przebieralni krzeseł nie było, a w poczekalni takiej ogólnej ścisk i gigantyczny hałas. Poszłam do bufetu, a tam z kolei zimno jak diabli. A dziecko przecież bardzo rozgrzane. I w końcu wlazłam na trybuny (te co są dookoła basenu), usadowiłam się z boczku (bo niestety sporo ludzi tam było), wyjęłam "kraniki" i nakarmiłam dzielnego pływaka
|
|
#3904 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. ale szkoda mi cie kochana, bo ja to do takiego systemu - nie -systemu juz przywyklam.Cytat:
Cytat:
a teraz jak sie ze znajomymi umawiam i za kazdym razem rzucaja mi nowe nazwy to mam problem ze zlokalizowaniem lokalu, nie mowiac o trasach autobusów . ale do domku wybieram sie w kwietniu![]() i jeszcze chwale sié:::: data wesela ustalona i miejsce zamowione: 22 wrzesien |
||||||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
marzena_S nie poznałam Cię!!
super avek
|
#3906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też bardzo chętnie ![]() AgaG, tak w ogóle to dziękuję za chęć przygarnięcia nas ![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:pewnie cała dumna byłaś, prawda? ![]() Mega katar mnie dopadł. I to z gatunku dojętych - nie nadążam z chusteczkami. A żeby było śmieszniej to rano nie było żadnych oznak, w południe mnie tak nagle wzięło idę spać
|
|
|
#3907 |
|
Zadomowienie
|
kurcze - nikt sie nie dziwi ze ja tutaj o tej godzinie?
wiecie co zrobiam? wypiam kawe o 17:00 i co? i teraz wcale ale to wcale spac mi sie nie chce. ![]() Gratulacje wszystkim 5miesieczniakom i polroczniakom ![]() k laski:![]() a my chyba jutro wybierzemy sie na basen tak zachwalacie , a ja mam 5 min od siebie ten basen, wiec nawet nie wypada nie isc. |
|
|
|
#3908 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Uff, nadrobiłam. Dziękuję za wszystkie gratulacje dla mojej 5-miesięcznej panny.
) Za to organizm chyba odczuł, bo zamiast 3 kup, była wieczorem jedna OGROMNA. Dzisiaj poszło zdecydowanie lepiej, zjadła więcej i sprawniej jej to wychodziło, za to popołudniu chyba przez tą kaszkę bolał ją brzuszek.![]() Zaneta, przykro mi że tak Cię potraktowali w pracy- coś takiego potrafi człowiekowi podciąć skrzydła. Z takim zapałem pisałaś o powrocie, że byłam dla Ciebie pełna podziwuGratulacje dla pół rocznego Domka. Dla Mai i Dawida za 5 miesięcy. ![]() Cytat:
Mam nadzieję, że będziesz pamiętać o tej darmowej książce dla mnie. ![]() Cytat:
Kurczę, ja zupełnie nie pomyślałam o stroju dla Hani i chyba już go nie zdążę kupić przed pierwszym pływanie. Chyba nic się nie stanie jak dziewczyna w takim wieku będzie świecić gołymi cyckami? Cytat:
![]() Cytat:
ja na razie najdłuższy sen to miałam 3 godziny.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-01-12 o 23:21 |
||||||||
|
|
|
#3909 |
|
BAN stały
|
Pieleszko kiedy?Dawaj date
![]() No to faktycznie ciężko z opieką,i ja też ok.20 km.od miasta,jabyście mieli Hanie do mnie wozić ![]() Żanetko ja też zup nie zabielam-lubię przejrzyste. Marinko |
|
|
|
#3910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nowy jakiś? Lecę szukać ![]() Cytat:
![]() A co do przeziębienia, to chyba jakaś nowa fala wirusówek nadeszła ![]() Znowu wszystkie po kolei będziemy chorować
|
|
#3911 | |||
|
Zadomowienie
|
Nie zacytowało mi wcześniej wszystkiego....
![]() Natka, dużo zdrówka dla Domka. Cytat:
My mieliśmy iść dzisiaj, ale tż coś podziębiony i może w przyszłym tygodniu dopiero pójdziemy. ![]() Cytat:
![]() Haha, nie ma to jak zmiana "imidżu". Dziękuję. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
witam sie krociotko,
ostatnio mam tak malo czasu, ze tylko Klub ogarniam, a forum tak po troszke podczytuje. Gratuluje wszystkim dzisiejszym solenizantom za skonczone miesiaczki i polroczki ![]() Chorowitkom zdrowka zycze!! Oliweczka, kurcze, niedobrze, co?? ![]() Dziubek - ale super ten twoj Gwizdolek! Moja Blana za to wyspiewuje arie operowe ![]() Marzenka - bosheee jaka cudna jest Hania w tych czapeczkach i opaskach - zazdroszcze pomyslu! Carmela - pisalas, ze dr pochwalila operowanie przez Sarenke kciukami. Otoz to jest rzeczywiscie wyzszy stopien umiejetnosci niemowlaka, do pewnego czasu dzieci lapia przednioty tzw malpim chwytem nie uzywajac kciuka - zaobserwujcie. A jak juz zaczynaja uzywac kciuka to nooo nooo ![]() Zanetka - bardzo mi przykro, ze Cie tak potraktowali w pracy. Mnie kazda taka historia boli, bo przypomina mi jak ja kiedys zostalam potraktowana. I w ogole to takie niesprawiedliwe jak sie postrzega mlode matki w tym kraju! |
|
|
|
#3913 |
|
Zadomowienie
|
Marinka przykro mi
.Marzena kocham Twoj avek Agni congratulation! Przez . Nie pojechalismy dzisiaj do moich rodzicow, TZt tak sie dlugo zbieral, ach szkoda gadac...
|
|
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3915 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałyście o tej Maleńkiej Konstancji która przyszła na świat w ICZMP w Łodzi?
Sama bym chętnie oddała krew, ale nie mam jak. Mam nadzieję,że wszystko dobrze się potoczy, pracuja wspaniali ludzie...
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla nas to świetne rozwiązanie bo moja mama i tak nie pracuje, a na emeryturę jest jeszcze za młoda, lata pracy ma wypracowane ale z wiekiem czeka. wiec będzie jej się dodatkowo do emerytury liczyło. Co do mnie to wracam bo i muszę - jak się chcemy budować i w ogóle jakkolwiek funkcjonować to moja pensja jest zawsze pewna i solidna; i chcę - dobrze mi zrobi powrót do ludzi i dorosłych problemów ![]() Trochę się boję jak to będzie ale mamy jeszcze na to 9 miesięcy, nie mogę sobie pozwolić na dłuższe siedzenie z dziećmi w domu. Dla Filipa wyjście do dzieci też będzie dobre..
|
|
#3917 |
|
Zadomowienie
|
youyou - baardzo dobry plan masz
|
|
|
|
#3918 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja zaczynam się bać. Chodzi o pracę. Dziś dowiedziałam się że prawie na 100% nie będę mogła pracować z domu
|
|
#3919 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku nie wiem jaka duża ale jak pokazywali w tv to wydawała się malutka, ma przepukline przeponową...
jak byłam z dziewczynkami tam na oddziale to zmarł chłopczyk z tym schorzeniem.. Mam nadzieję,że jest bardzo silna i wyjdzie z tego...
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wiecie, ja cały czas się zastanawiam nad parowarem i zdecydować się nie mogę.... Witam! Noc mieliśmy straszną, Radkowi juz nie wystarcza spanie ze mną w łóżku, musi mieć cyca w paszczy, i ostatniej nocy cały czas musiałam mu pomagać go złapać bo przysypiał i po chwili z płaczem szukał ![]() TŻ śpi w drugim pokoju, mamy z Radkiem całe łóżko dla siebie
|
||
|
|
|
#3921 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W takim razie może mama z bratem chociaż na weekend by mogli wpaść do Ciebie? Oni by odpoczęli od ojca, a Ty miałabyś pomoc przy Igorze. Cytat:
).![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3922 |
|
Zadomowienie
|
hej
wpadam na chwile mnie net cos sie pinkoli i mialam problemy z logowaniem, zepsuło mi skype w dodatku chyba straciłam konto, przez te ciągłe przerwy w sygnale coś źle się porobiło i z mojego automatycznego logowania nici, a ja hasła nie pamiętam, a przypomnienie nie działa (że nie ma takiego maila w bazie przypisanego do tego użytkownika - nie wiem jakim cudem)założyłam nowe konto dziś ważna dla nas data: Dawid kończy 5 miesięcy ![]() szok jak ten czas leci wczoraj mielismy szczepienie, kilkusekundowy płacz, a raczej próba płaczu, bo jak się nad nim nachyliłam to zaczął się śmiać wieczór był spokojny, poza jednym incydentem, nagle obudził się z płaczem, ale jak go przytuliłam to po kilku minutach już spał więc nie wiem czy to skutek szczepienia, ząbków, czy może zly sen. dzisiaj pojechałam połazić po sklepach, nic sobie nie kupiłam - nie miałam weny do przymierzania, ale za to wróciłam z kilkoma reklamówkami rzeczy dla Dawida
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
chelsea urodzilam sie w Bielsku Podlaskim a mieszkalam w pobliskiej wsci do ukonczenia 5 roku zycia
![]() marzena moje dziecie stroj odziedziczylo po kuzynce - sama bym nie wpadla na to ze takowe sa wogole dla maluchow ![]() lili swego czasu na citeam.pl byl tefal v400 za 129 zl i kupilam Normalna cena 249 lub 269. Jest super, kolezanki dwie tez ze mna sie zlozyly i kupilam 3 sztuki wiec przesylka tanio wyszla i jest super. Ma wyswietlacz, wiec ustawisz sobie czas i dogrzewanie ja tak dzis tez myslalam ze nie wiem jak ja za 1,5 miesiaca wroce do pracy ale nie ma innej opcji
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawid, przystojniaku, sto latek!!!!! Co do drugiej części to wielkie brawa za bycie dzielnym pacjentem ![]() A co do trzeciej to znam takie sytuacje aż za dobrze To chyba norma u młodych mamuś
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
przyjechala dzis do mnie kumpela z pracy i przywiozla mojej malej pomaranczowa bluzeczke, do tego spodenki takie szarawe i rajstopki pomaranczowe wszystko z zary, ale takie sweet
|
|
|
|
#3926 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej hej.
PO calodziennej nieobecnosci wreszcie jestem cieszycie sie? Agni... ja sie zdziwilam ze jestes o tej porze ale nie zdazylam napisac...bo mnie uprzedzilas..mam nadzieje ze juz smacznie spisz. Co do spotkania to ja jestem na TAK jakos musimy sie zorganizowac a i w kwietniu tez wybieramy sie do PL. I w B-stoku raczej bede. Ach i najwazniejsze gratulacje za ustalenie terminu slubu Ja studiowalam w Białymstoku na PB. A mieszkalam na Zielonych Wzgorzach. |
|
|
|
#3927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
no dobra, a kto sie spotka ze mną!!!
która to byla w kołobrzegu i przez koszalinek nie zdołała jechać, hę?! no i cookie - tez musimy sie chyba spiknąć, bo aż głupio...
|
|
|
|
#3929 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaakkk
|
#3930 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kolejne
kochane cioteczkiTak Brumku, fatalne sampoczucie w związku z przeziębiniem ![]() Lecę czytać co z tą Twoją pracą ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Czyli zatruwania życia ciąg dalszy... ![]() Aniu łączę się w bólu Zdrówka!
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

, a z moją mamą podpiszemy umowę o nianię
tak o sobie wykombinowaliśmy...
za basen 

A ile waży Kuba, tak z ciekawości pytam?

klask i:

Dzisiaj poszło zdecydowanie lepiej, zjadła więcej i sprawniej jej to wychodziło, za to popołudniu chyba przez tą kaszkę bolał ją brzuszek.
Z takim zapałem pisałaś o powrocie, że byłam dla Ciebie pełna podziwu

zębole