Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-12, 04:48   #2161
Heroldin
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cześć !

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
Poszłam do lekarza wczoraj,żeby dostać zwolnienie na uczelni i się wpakowałam w pobieranie krwi, ciśnienie i neurologa.
Ty gupia, Ty ! Ciesz się, że nie wyrzucił Cię z gabinetu po pięciu minutach z receptą na Apap .

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Naprawdę? Nie powiesz mi, że papierosy pomagają utrzymać wagę, zwłaszcza jak dużo nie jesz

Pomagają . Po pierwsze - papieros zabija łaknienie . Po drugie - trucizna z papierosa zatruwa organizm, jak odstawisz - organizm wraca do normy i puchniesz {nie wiem jak to naukowo wytłumaczyć}. Nie wiem na czym to polega, ale tak jest . Po trzecie - rzucasz palenie, nie masz co zrobić z rękoma o podświadomie podjadasz. Ale wiesz, są ludzie i ludziska . Znam parę osób, które jedzą co najmniej trzy razy tyle niż ja i mają rozmiar "36". Ja urodziłam się z tendencją do tycia i złą przemiana materii .
Wczoraj, przez przypadek, trafiłam w TV na wywiad z Olszówką . Chyba z okazji tego, że schudła dziesięć kilo . Między innymi powiedziała, że rzuciła palenie i przez pół roku przytyła dwadzieścia kilo. Znam ten ból . Wiele lat temu rzuciłam palenie i przytyłam piętnaście kilo. Na powrót uczyłam się palić .

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
A o e-papierosku nie myślałaś?
Ja nie wiem co to znaczy słowo : "nałóg" i że- nie można . No, poza jedzeniem . Nie mam problemów z odstawieniem papierosów i erzaców nie potrzebuję . Dla mnie problemem jest tylko i wyłącznie waga ciała. I żadne diety nie pomogą . Właśnie stanęłam na wadze . Następne 300 g na karku . A wczoraj specjalnie się pilnowałam : chudy twaróg, surówka z marchwi i kawałek piersi z indyka . Dwa dni i prawie kilogram więcej .

Cytat:
Gdzieś kiedyś przeczytałam, że skóra głowy jest przedłużeniem skory twarzy i miałoby to jakiś sens

To prawda . Popatrz na moim przykładzie : umyję włosy / głowę nieodpowiednim szamponem i nałożę nieodpowiednią odzywkę to swędzi mnie nie tylko skóra głowy, ale podrażnienie idzie na całą twarz i szyję . Mam tak np. przy szamponach i odżywkach z Alterry .
Jak Ci pomagał, to może poszukaj czegoś z aloesem. U mnie w sklepie pseudoindyjskim jest sok z aloesu .
Jest trochę dobroci w "moim" sklepie :
http://naturalna24.pl/advanced_searc...loes&x=15&y=13

Cytat:
Napisane przez Finlora
Tak, uwielbiam ten film

Oglądałam ten film tylko raz, jakiś czas temu . Zryczałam się jak głupia i już nigdy więcej tego filmu oglądać nie będę, mimo że uwielbiam Nicolasa Cage.

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 11:45   #2162
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę się zabrać za Piłę V, sasasasa
o nie... Ten film jest porażką ;o

Co do lekarza- chodziło mi najbardziej o pobieranie krwi. Panicznie się tego boję, więc dziś przed gabinetem się rozryczałam, w środku cała umazana siedziałam, babka nie mogla znaleźć żyły,a jak znalazła to krew nie chciała lecieć Plus okazało się,że mam jakieś uczulenie na plaster

I odnośnie papierosów- coś w tym jest,że jak się rzuca to się tyje. No i podjada się. Dobrze,że ja nie palę Instruktor się nawet zdziwił,że ja taka grzeczna kiedyś 'paliłam' i chciała mnie menda jedna podkablować Ale przygoda z papierosem szybko mi się skończyła- zaraz mi się kręci w głowie i jest mi nie dobrze. Natomiast jak pali ktoś obok mnie to mi to kompletnie nie przeszkadza

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 21:00   #2163
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Ja nie wiem co to znaczy słowo : "nałóg" i że- nie można . No, poza jedzeniem . Nie mam problemów z odstawieniem papierosów i erzaców nie potrzebuję . Dla mnie problemem jest tylko i wyłącznie waga ciała. I żadne diety nie pomogą . Właśnie stanęłam na wadze . Następne 300 g na karku . A wczoraj specjalnie się pilnowałam : chudy twaróg, surówka z marchwi i kawałek piersi z indyka . Dwa dni i prawie kilogram więcej .
Ciężka sprawa
Cytat:
Oglądałam ten film tylko raz, jakiś czas temu . Zryczałam się jak głupia i już nigdy więcej tego filmu oglądać nie będę, mimo że uwielbiam Nicolasa Cage.

Miłego dnia
A ja nie mogę Kejdża, no drażni mnie facet
Cytat:
o nie... Ten film jest porażką ;o
Może być porażką, ważne, że to Piła

Cytat:
Co do lekarza- chodziło mi najbardziej o pobieranie krwi. Panicznie się tego boję, więc dziś przed gabinetem się rozryczałam, w środku cała umazana siedziałam, babka nie mogla znaleźć żyły,a jak znalazła to krew nie chciała lecieć Plus okazało się,że mam jakieś uczulenie na plaster
Ja też się bałam pobierania, ale jak byłam w ciąży to nie było przeproś i okazało się, że to wcale nie takie straszne [pamiętałam pobieranie z dzieciństwa, a wtedy wszystko wygląda inaczej ]

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 21:34   #2164
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wiele lat temu rzuciłam palenie i przytyłam piętnaście kilo. Na powrót uczyłam się palić .
Hmm, ciężka sprawa, mam nadzieję, ze tym razem tak nie będzie

Cytat:
To prawda . Popatrz na moim przykładzie : umyję włosy / głowę nieodpowiednim szamponem i nałożę nieodpowiednią odzywkę to swędzi mnie nie tylko skóra głowy, ale podrażnienie idzie na całą twarz i szyję .
Pamiętam jak kiedyś umyłam włosy H&S to potem całe czoło mnie swędziało

Cytat:
Ja też ryczę, za każdym razem

Cytat:
Może być porażką, ważne, że to Piła
A ja się uchowałam nie oglądając ani jednej części

Cytat:
Ja też się bałam pobierania, ale jak byłam w ciąży to nie było przeproś i okazało się, że to wcale nie takie straszne [pamiętałam pobieranie z dzieciństwa, a wtedy wszystko wygląda inaczej ]
Jeśli chodzi o pobieranie krwi to z żyły mogą mi pobierać ile chcą, za to z palca za chiny nie pozwolę, za bardzo boli

Kupiłam karnet na fitness, dzisiaj byłam pierwszy raz na zumbie i przymierzam się jeszcze do pilates w poniedziałki, żeby tak chociaż ze 2 razy w tygodniu się poruszać
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-12, 21:59   #2165
'Estelle'

Cytat:
A ja się uchowałam nie oglądając ani jednej części
No to już się za to zabieraj
Dobre und mocne
Cytat:
Jeśli chodzi o pobieranie krwi to z żyły mogą mi pobierać ile chcą, za to z palca za chiny nie pozwolę, za bardzo boli
Ooooo, True, true Też nie lubię z palucha.
Cytat:
Kupiłam karnet na fitness, dzisiaj byłam pierwszy raz na zumbie i przymierzam się jeszcze do pilates w poniedziałki, żeby tak chociaż ze 2 razy w tygodniu się poruszać

Też bym się chętnie gdzieś zapisała, ale póki co raczej szans nie ma

Stary 2012-01-12, 22:13   #2166
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
No to już się za to zabieraj
Dobre und mocne

Dla mnie pewnie za krwawe, już sam tytuł na to wskazuje

Podoba mi się jeszcze step aerobic ale to podobno jest bardzo męczące i można mieć po tym rozrośnięte mięśnie nóg
Dobrze, że będę chodziła z koleżanką, bo potrzebuję kogoś kto będzie mnie motywował, nie wiem czy samej by mi się chciało, poza tym jak już wykupiłam karnet to szkoda by mi było kasy, żeby się zmarnował

Zaczęłam nakładać na noc olej rycynowy na rzęsy i tak się zastanawiam, że jak śpię to olej z rzęs ma kontakt ze skórą pod oczami i czy nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu na skórę, bo olej jest dość ciężki a skóra cienka i delikatna

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-01-12 o 22:14
Stary 2012-01-12, 22:43   #2167
'Estelle'

Cytat:
Dla mnie pewnie za krwawe, już sam tytuł na to wskazuje

Podoba mi się jeszcze step aerobic ale to podobno jest bardzo męczące i można mieć po tym rozrośnięte mięśnie nóg
Dobrze, że będę chodziła z koleżanką, bo potrzebuję kogoś kto będzie mnie motywował, nie wiem czy samej by mi się chciało, poza tym jak już wykupiłam karnet to szkoda by mi było kasy, żeby się zmarnował

Zaczęłam nakładać na noc olej rycynowy na rzęsy i tak się zastanawiam, że jak śpię to olej z rzęs ma kontakt ze skórą pod oczami i czy nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu na skórę, bo olej jest dość ciężki a skóra cienka i delikatna
Powiem Ci, że ja też się bałam że to będzie strasznie gore, a w pierwszej części krew się prawie wcale nie leje i generalnie byłam przygotowana na najgorsze, a tu okazało się być całkiem estetycznie

Druga część miała dla mnie jeden przerażający moment, a reszta w miarę lajtowo.

Kolejne też jakoś tak podobnie. Nie powiedziałabym, że są krwawe. Raczej... sadystyczno-perwersyjne jeśli chodzi o wymyślanie "zadań" dla bohaterów. No, ale kończę te wywody, żeby nie powiedzieć za dużo Naprawdę polecam. Jedne z lepszych horrorów, jakie się pojawiły ostatnio [mimo, że tak eksploatowane w serii], podoba mi się ich konstrukcja, są oryginalne, wyróżniają się na tle wielu produkcji.

Chodziłam kiedyś na siłownię, ale wtedy mój chłop też pomykał, to sobie robiliśmy tam razem . Teraz to już nie ma na to czasu, wiadomo... może za rok, dwa...

Olejkiem kiedyś smarowałam, ale mi nie służył i robił mi źle w oko
Teraz stosuję krem z L'Biotica, też na bazie oleju rycynowego, ale o niebo lepiej się moje gały czują

Stary 2012-01-13, 04:37   #2168
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Co do lekarza- chodziło mi najbardziej o pobieranie krwi.
A kto nie boi się ? O przepraszam - mój Lalunia nie bał się. Zresztą On się nie bał niczego, miał bardzo wysoką granicę bólu. Mnie już w laboratorium znają, że mdleć będę { } i pobierają igłą do normalnych zastrzyków, bo wrzeszczę, że tej grubej to sobie nie dam wkłuć . Kurede, i to wszystko podświadomość działa, bo przecież ten zabieg nie boli .

Cytat:
Ciężka sprawa
Cóż mogę powiedzieć ... Palę !
Dwa dni bez papierosa - na schabach 700 g. A bardzo starałam się jedzeniem, bo naprawdę chcę rzucić . Zaczęłam palić od wczoraj . Jadłam wczoraj normalnie - dwa śniadania, potężna micha pomidorowej z kluchami, pączek i jeszcze o 22-giej dwa kawały chleba z serem. Stanęłam dzisiaj na wadze o tej samej godzinie, w tym samym ubraniu . I co ?! 500 g mniej . Jak widać na załączonym obrazku - jestem skazana na palenie i śmierdzenie .

Cytat:
Pamiętam jak kiedyś umyłam włosy H&S to potem całe czoło mnie swędziało

A widzisz ile prawdy jest w stwierdzeniu: dla każdego coś innego . Mój Lalunia mył włosy tylko i wyłącznie H&S . Nie dawał się namówić na nic innego i nigdy nie miał żadnych problemów . Ja użyłam tego szamponu chyba raz czy dwa i pamiętam, że garściami włosy wyciągałam .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Cytat:
Napisane przez Estelle
Też nie lubię z palucha.
Hłe, hłe, hłe ! A co powiecie - ja muszę osiem razy dziennie w paluchy się kluć i to sama . I jak na początku pompy nie miałam, to w brzusio i udko tyż . Wolałam jednak te kłucia niż aktualną tonę piguł .

Cytat:
Napisane przez Finlora

No to Ci zazdraszczam i za silną wolę .
No i jak to zumbie ?! Fajne ? Puszyste też chodzą ?

Cytat:
A ja silnej woli !

Cytat:

Próbowałam i tego . Dla mnie głupkowate. Takie łażenie po schodku Coś takiego jak jazda na stacjonarnym rowerze . Wolałam zwykły aerobic .

Cytat:
Napisane przez Finlora
poza tym jak już wykupiłam karnet to szkoda by mi było kasy, żeby się zmarnował

Mnie nawet i karnety nie zmobilizowały . Za drugim podejściem wykupiłam na pół roku . Poszłam chyba ze trzy razy i zrezygnowałam . Nie chcieli rozwiązać ze mną umowy, to aż przez pół Niemiec do ichnej centrali i ichnego lekarza jechałam, żeby dał mi zaświadczenie, że nie mogę ćwiczyć Taki cyrk odstawiłam, że biedny lekarz pomagał mi nawet zejść ze schodów . Mój siedział w samochodzie i wył ze śmiechu .

Cytat:
Napisane przez Finlora
tak się zastanawiam, że jak śpię to olej z rzęs ma kontakt ze skórą pod oczami i czy nie ma to jakiegoś negatywnego wpływu na skórę, bo olej jest dość ciężki a skóra cienka i delikatna

Powiem Ci jedno - boję się rycyny .

Cytat:
Nie powiedziałabym, że są krwawe. Raczej... sadystyczno-perwersyjne jeśli chodzi o wymyślanie "zadań" dla bohaterów.
Oglądałam tylko pierwszą część .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ano właśnie !!!

Cytat:
Napisane przez Estelle
Chodziłam kiedyś na siłownię, ale wtedy mój chłop też pomykał, to sobie robiliśmy tam razem
W towarzystwie zawsze raźniej . Moja Psiapsiółka chodzi trzy razy w tygodniu na basen . Chodzą w grupie czterech osób. Chodziłabym i ja, ale ... brzydzę się basenów .

A teraz coś o kosmetykach do włosów z Alterry . Jak wiecie - mnie podrażniają . Namówiłam na nie { bo Wizaż wrzeszczy, że to istny cud} moją Psiapsiółkę. Ma Ona włosy do pozazdroszczenia - Jej jeden to moje dwadzieścia i do tego falujące . Wieki całe używała Pantene, ładuje na łeb farby, które Jej się pod rękę nawiną {farbuje na czarno, bo prawie w solarium mieszka }, z Palette włącznie . I nic, kompletnie nic . Nigdy nie miała jakichkolwiek kłopotów z włosami . Jest przy drugim opakowaniu Alterry {szampon i odżywka}. Dzwoni wczoraj do mnie i oznajmia, że ma tak wysuszone włosy, iż po myciu i użyciu odżywki nie może ich rozczesać . Kazałam Jej kwaśną płukankę i wyrzucić Alterrę. Pojechałam do miasta i kupiłam Jej czarną serię Gliss Kura . Dzisiaj albo jutro użyje i opowie . Tym oto sposobem padł kolejny wizażowy mit o zbawczym działaniu alterrowych kosmetyków . Niech żyją silikony !!!

Miłego dnia
Stary 2012-01-13, 10:19   #2169
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Straszne nie jest,ale panicznie boję się igieł i nie dam rady się rozluźnić A chciałabym oddać krew jako dawca i
Cytat:
Zazdraszczam Poszłabym na tą zumbę.

Cytat:
A kto nie boi się ? O przepraszam - mój Lalunia nie bał się. Zresztą On się nie bał niczego, miał bardzo wysoką granicę bólu. Mnie już w laboratorium znają, że mdleć będę { } i pobierają igłą do normalnych zastrzyków, bo wrzeszczę, że tej grubej to sobie nie dam wkłuć . Kurede, i to wszystko podświadomość działa, bo przecież ten zabieg nie boli .

Jak widzę jak starzy ludzie wychodzą stamtąd po 3min jak gdyby nigdy nic to mi wstyd bo to na prawdę nic mnie nie bolało,ale cóż zrobić... I z własnej głupoty zawsze jestem nakłuwana po kilka razy Dziś idę znowu do lekarza z wynikami. Dobrze,że chociaż ciśnienie mam w miare dobre

I masz własną dietę papierosową

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-01-13, 19:45   #2170
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz stosuję krem z L'Biotica, też na bazie oleju rycynowego, ale o niebo lepiej się moje gały czują
No nic, zobaczę, jeśli mi też będzie "źle robił w oko" to się zużyje do włosów
Mam wrażenie, że nie mogę go rano dobrze zmyć pod oczami bo skóra jest potem tłusta i tusz mi się rozmazuje, wczoraj zmywałam tylko płynem micelarnym, dzisiaj żelem biedronkowym, a w ciągu dnia musiałam kilka razy wycierać pod oczami rozmazany tusz

Cytat:
Szkoda, ale jak masz się potem huśtać z wagą, która przy Twojej chorobie jest tak ważna, to faktycznie nie ma sensu

Cytat:
No to Ci zazdraszczam i za silną wolę .
No i jak to zumbie ?! Fajne ? Puszyste też chodzą ?
Zobaczymy na ile mi tej silnej woli starczy, tym bardziej, że to jest na drugim końcu miasta i muszę jeździć autobusem, no i późno w domu jestem. Na razie byłam raz
Jak byłam wcześniej gdzieś indziej to byłam najgrubsza, same laski przylazły Wczoraj na szczęście grupa była bardziej zróżnicowana, było jeszcze kilka dziewczyn o zbliżonych gabarytach

Cytat:
Próbowałam i tego . Dla mnie głupkowate. Takie łażenie po schodku Coś takiego jak jazda na stacjonarnym rowerze . Wolałam zwykły aerobic .
Naprawdę? Mnie się to wydawało całkiem fajne, tzn jak w tv widziałam, nie wiem czy bym dała radę A ja lubię rowerek stacjonarny, kupiłabym sobie gdybym miała gdzie postawić
Oprócz zumby mam do wyboru step, pilates i salsę.

Cytat:
Mnie nawet i karnety nie zmobilizowały .(...) Taki cyrk odstawiłam, że biedny lekarz pomagał mi nawet zejść ze schodów . Mój siedział w samochodzie i wył ze śmiechu .
Wybacz, ale muszę...
Chciałabym to zobaczyć

Cytat:
Powiem Ci jedno - boję się rycyny .
Dlaczego?

Cytat:
W towarzystwie zawsze raźniej . Moja Psiapsiółka chodzi trzy razy w tygodniu na basen . Chodzą w grupie czterech osób. Chodziłabym i ja, ale ... brzydzę się basenów .
Ja z kolei nie lubię pływać, 8 lat chodziłam do podstawówki z basenem (jedynej wtedy w moim mieście) i tak naprawdę nie nauczyłam się pływać Lekcje na basenie nie były żadną radością bo tylko jakieś głupie zaliczenia i zaliczenia. Nie mówiąc już o tym, że od chloru niesamowicie szczypały mnie oczy i w życiu nie mogłam ich otworzyć pod wodą. W końcu nauczycielka (po którymś z kolei zapaleniu spojówek) łaskawie pozwoliła mi mieć okulary do pływania.
Poza tym nie pokażę się publicznie w kostiumie kąpielowym

Cytat:
Straszne nie jest,ale panicznie boję się igieł i nie dam rady się rozluźnić A chciałabym oddać krew jako dawca i
Też bym chciała, ale widziałam kiedyś tę strasznie grubą igłę i stwierdziłam, że jednak nie jestem taka twarda Zwykłe pobieranie krwi ok, ale w życiu nie dam sobie wbić tej końskiej igły
Stary 2012-01-14, 00:33   #2171
'Estelle'

Cytat:
No ja się nie boję
A z tą podświadomością to racja. Na tej samej zasadzie dentysty się bałam, ale całe szczęście pozbyłam się tego.
Moim zdaniem to wina traumatycznych przeżyć z dzieciństwa. U mnie tak z zębologiem było. Miałam w podstawówce same wredne babsztyle, których się bałam. Potem tak wyszło, że trafiłam do przychodni [w szkole 2 tyg. kolejki] i jak ręką odjął . Trafiła mi się naprawdę fajna ekipa stomatologów i do dzisiaj mam lajtowo

Tak samo z pobieraniem krwi właśnie. Za dziecka miałam to robione parę razy i uraz mi został. Ale też już wygasiłam.

Cytat:
Dwa dni bez papierosa - na schabach 700 g. A bardzo starałam się jedzeniem, bo naprawdę chcę rzucić . Zaczęłam palić od wczoraj . Jadłam wczoraj normalnie - dwa śniadania, potężna micha pomidorowej z kluchami, pączek i jeszcze o 22-giej dwa kawały chleba z serem. Stanęłam dzisiaj na wadze o tej samej godzinie, w tym samym ubraniu . I co ?! 500 g mniej . Jak widać na załączonym obrazku - jestem skazana na palenie i śmierdzenie .
Czasem trzeba i tak
Ale może chociaż ograniczysz?
Cytat:

A widzisz ile prawdy jest w stwierdzeniu: dla każdego coś innego . Mój Lalunia mył włosy tylko i wyłącznie H&S . Nie dawał się namówić na nic innego i nigdy nie miał żadnych problemów . Ja użyłam tego szamponu chyba raz czy dwa i pamiętam, że garściami włosy wyciągałam .

Moja mam, wrażliwa bardzo jeśli chodzi o skórę twarzy z kolei ma tak, że nic jej tak dobrze nie robi na stany zapalne i wykwity, jak piana HS - pięknie gasi jej zaczerwienienia i w ogóle łagodzi.
Cytat:
Hłe, hłe, hłe ! A co powiecie - ja muszę osiem razy dziennie w paluchy się kluć i to sama . I jak na początku pompy nie miałam, to w brzusio i udko tyż . Wolałam jednak te kłucia niż aktualną tonę piguł .

Harkorowo

Cytat:
Mnie nawet i karnety nie zmobilizowały . Za drugim podejściem wykupiłam na pół roku . Poszłam chyba ze trzy razy i zrezygnowałam . Nie chcieli rozwiązać ze mną umowy, to aż przez pół Niemiec do ichnej centrali i ichnego lekarza jechałam, żeby dał mi zaświadczenie, że nie mogę ćwiczyć Taki cyrk odstawiłam, że biedny lekarz pomagał mi nawet zejść ze schodów . Mój siedział w samochodzie i wył ze śmiechu .

Cytat:
Oglądałam tylko pierwszą część .
I jak wrażenia? Obejrzyj kolejne
Cytat:
A teraz coś o kosmetykach do włosów z Alterry . Jak wiecie - mnie podrażniają . Namówiłam na nie { bo Wizaż wrzeszczy, że to istny cud} moją Psiapsiółkę. Ma Ona włosy do pozazdroszczenia - Jej jeden to moje dwadzieścia i do tego falujące . Wieki całe używała Pantene, ładuje na łeb farby, które Jej się pod rękę nawiną {farbuje na czarno, bo prawie w solarium mieszka }, z Palette włącznie . I nic, kompletnie nic . Nigdy nie miała jakichkolwiek kłopotów z włosami . Jest przy drugim opakowaniu Alterry {szampon i odżywka}. Dzwoni wczoraj do mnie i oznajmia, że ma tak wysuszone włosy, iż po myciu i użyciu odżywki nie może ich rozczesać . Kazałam Jej kwaśną płukankę i wyrzucić Alterrę. Pojechałam do miasta i kupiłam Jej czarną serię Gliss Kura . Dzisiaj albo jutro użyje i opowie . Tym oto sposobem padł kolejny wizażowy mit o zbawczym działaniu alterrowych kosmetyków . Niech żyją silikony !!!

Miłego dnia
Hehehe, pewnie miała syndrom odstawienia od silikonów
Cytat:
U mnie to był lęk przed bólem. No i nigdy nie patrzę, jak mi tam leci , jakoś tak opór wewnętrzny mam. Chociaż ostatnio chyba nawet zerknęłam i dało radę... ale jednak wolę nie patrzeć
Cytat:
No nic, zobaczę, jeśli mi też będzie "źle robił w oko" to się zużyje do włosów
Mam wrażenie, że nie mogę go rano dobrze zmyć pod oczami bo skóra jest potem tłusta i tusz mi się rozmazuje, wczoraj zmywałam tylko płynem micelarnym, dzisiaj żelem biedronkowym, a w ciągu dnia musiałam kilka razy wycierać pod oczami rozmazany tusz
Może u Ciebie się sprawdzi tyle osób go przecież chwali .
A do zmycia rano może jakieś mleczko byłoby skuteczniejsze?

Stary 2012-01-14, 08:17   #2172
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
I masz własną dietę papierosową
Ano !

Cytat:
Szkoda, ale jak masz się potem huśtać z wagą, która przy Twojej chorobie jest tak ważna, to faktycznie nie ma sensu

Prawdę powiedziawszy, nie przejmuję się wagą ze względu ogólnoświatowej psychozy pt.: moda na chudość, tylko właśnie ze względów zdrowotnych . Tylko, że i {podobno} palenie nie jest zdrowe . Hłe. hłe, hłe ! Może jeszcze spróbuję za jakiś czas . Zdrowie, zdrowiem, ale i spalane pięćset złotych miesięcznie też piechotą nie chodzi. Szczególnie w mojej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez Finlora
Zobaczymy na ile mi tej silnej woli starczy

Przetrzymaj zimę . Już wiosną {dłuższe dnie} będzie łatwiej .

Cytat:
Napisane przez Finlora
A ja lubię rowerek stacjonarny, kupiłabym sobie gdybym miała gdzie postawić

Miałam dwa i jeszcze trochę innych przyrządów . Wszystko stało i kurzyło się . Nawet sobie nie wyobrażasz, ile silnej woli i samozaparcia potrzeba, aby w domu ćwiczyć . Zawsze znajdzie się jakaś wymówka .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Oprócz zumby mam do wyboru step, pilates i salsę

Ja wybrałabym salsę .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Dlaczego

Nie wiem . Gościła u mnie parę razy w domu. Ale tylko : gościła . Bodajże do paznokci używałam. Jakoś jej widok {?}, zapach {?} jest dla mnie nie do przeskoczenia .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Gadasz jak potłuczona . Dlaczego ? Za gruba jesteś ? Bzdury wierutne . Rozejrzyj się po plażach czy basenach . Ale jeśli sama tak uważasz, to zastosuj moją metodę : niech się wszyscy zbiorą w kupę i pocałują mnie w d*upę! Ot co !

Cytat:
A z tą podświadomością to racja. Na tej samej zasadzie dentysty się bałam, ale całe szczęście pozbyłam się tego.
Ano właśnie !
Żeby w złą godzinę nie wypowiedzieć ! Mnie nigdy nie bolał ząb, nigdy też nie poczułam bólu w czasie "roboty". A psychika działa - wchodzę do gabinetu i już od drzwi wrzeszczę : zastrzyk . We mnie zwierzęce instynkty wyzwala dźwięk wiertarki . Kopię, wyrywam rękę dentysty z buzi itp. Na drugi dzień lecę z kwiatami przepraszać .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Ale może chociaż ograniczysz?
Właśnie mam ten zamiar .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Moja mam, wrażliwa bardzo jeśli chodzi o skórę twarzy z kolei ma tak, że nic jej tak dobrze nie robi na stany zapalne i wykwity, jak piana HS - pięknie gasi jej zaczerwienienia i w ogóle łagodzi.
Mój też był bardzo zadowolony z tych kosmetyków . I pewnie wiele osób też, bo znikają z półek .

Cytat:
Napisane przez Estelle
I jak wrażenia? Obejrzyj kolejne
Mnie podobał się . Chętnie obejrzałabym, ale tu daje o sobie znać moje lenistwo . U mnie w mieście jest tylko jedna wypożyczalnia i to na jego drugim końcu . Niby nie jest daleko, ale ... Nikt z mojego otoczenia nie wypożycza kaset . Może i sąsiadka od wampirów wypożyczałaby, ale i tak to ja musiałabym jeździć . Na razie - TV klikam

Cytat:
Napisane przez Estelle
Hehehe, pewnie miała syndrom odstawienia od silikonów
Pewnie i tak, ale ta Alterra wcale nie jest takim cudem świata . I jak patrzę po półkach - ludzie też to już poczuli, bo jeszcze nie tak dawno w drogerii, w miejscu stania tych kosmetyków "dziury" były, a teraz masz ich ile chcesz i jakoś często w koszykach innych ich nie widzę .
Ile ja miałam odwyk od silikonów ?! Dwa lata . I nie mogłam sobie z włosami poradzić : puchate, brzydkie, suche . A teraz - chodzę i cmokam z zachwytu { } . No to co, że wizualnie . Przecież o tą wizualną stronę przede wszystkim chodzi . I jakoś mi ten diabelski pomiot - silikony krzywdy nijakiej nie czynią .
Wy też ich używacie ?

Aga - jak "marchewka" ? Jak Ci nie odpowiada, to zawsze mogę od Ciebie odkupić .

Miłego dnia

---------- Dopisano o 07:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Powiem Wam, że wątków na fryzjerce {mimo samozaparcia} nie da się już czytać . Nie mam na myśli nowozakładanych . Wcale się nie dziwię, że wszyscy moderatorzy uciekli . Ja na ich miejscu obwiesiłabym się . Asia, jeśli Ty musisz { } to przeglądać, to współczuję z całego serca . I jak przypuszczam - Wy to już tam w ogóle nie wchodzicie . Ja też emigruję .

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

To znowu ja .

"Świat" przewrócił mi się do góry nogami ! Dlaczego ?! Jak macie chęć, przeczytajcie posty blond bunny
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=583853&page=53
Ja pierdziu, przekonała mnie kobita, mądrze gada i ma argumenty .

U mnie śnieży .
Stary 2012-01-14, 08:50   #2173
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym chciała, ale widziałam kiedyś tę strasznie grubą igłę i stwierdziłam, że jednak nie jestem taka twarda Zwykłe pobieranie krwi ok, ale w życiu nie dam sobie wbić tej końskiej igły
Ja mam teraz basen na studiach w ramach wf i nie byłam ani razu;o
Nie patrzę na igły. Ściągam bluzkę, siadam na fotelu, wyciągam rękę w stronę pielęgniarki i odwracam du.pę w drugą stronę Niech tam robi co chce, o ile już znajdzie żyłę

Cytat:
U mnie to był lęk przed bólem. No i nigdy nie patrzę, jak mi tam leci , jakoś tak opór wewnętrzny mam. Chociaż ostatnio chyba nawet zerknęłam i dało radę... ale jednak wolę nie patrzeć
Mówiąc szczerze to nawet nie wiem, kto mi ostatnio pobierał krew ;o nie patrzyłam w ogole na twarz tej pani

Cytat:
Ja wybrałabym salsę .

"Świat" przewrócił mi się do góry nogami ! Dlaczego ?! Jak macie chęć, przeczytajcie posty blond bunny

U mnie śnieży .
O tym samym pomyślałam

Zara poczytam

U mnie bielusieńko Szkoda,że tak nie było jak jeździłam eLką

Byłam wczoraj znowu u lekarza- wyniki ok,ale nadal skierowanie do neurologa+okulista. Jak się nie poprawi to szpital

Stary 2012-01-14, 21:27   #2174
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Może u Ciebie się sprawdzi tyle osób go przecież chwali .
A do zmycia rano może jakieś mleczko byłoby skuteczniejsze?
Mleczko pewnie dałoby radę, ale potem i tak musiałabym umyć twarz (zazwyczaj używam płynu micelarnego, tak na szybko), a rano nieszczególnie mam czas I tak wstaję wcześniej, żeby się jako tako wypacykować

Cytat:

Przetrzymaj zimę . Już wiosną {dłuższe dnie} będzie łatwiej .
Trzymaj kciuki, mam nadzieję, że się uda

Cytat:
Miałam dwa i jeszcze trochę innych przyrządów . Wszystko stało i kurzyło się . Nawet sobie nie wyobrażasz, ile silnej woli i samozaparcia potrzeba, aby w domu ćwiczyć . Zawsze znajdzie się jakaś wymówka .
Oj wiem, kilka lat temu kupiłam sobie stepper (z taką rączką i "kierownicą" jak przy rowerze, żebym miała się czego trzymać kiedy będę padać na pysk ze zmęczenia ), był czas kiedy ćwiczyłam ponad godzinę dziennie, chociaż było strasznie nudno, jedyne co mogłam robić to włączyć głośno rytmiczną muzykę (na rowerze mogłam przynajmniej czytać książkę ). I przyznam, że efekty były, zwłaszcza jeśli chodzi o tyłek, ale nagle przestało mi się chcieć i stepper do tej pory służy jako wieszak na ubrania

Cytat:
Nie wiem . Gościła u mnie parę razy w domu. Ale tylko : gościła . Bodajże do paznokci używałam. Jakoś jej widok {?}, zapach {?} jest dla mnie nie do przeskoczenia .
Nigdy w życiu nie zapomnę jak kiedyś (miałam może z 10 lat) mama kazała mi wypić łyżkę rycyny, nie mogłam tego przełknąć, myślałam, że zwymiotuję

Cytat:
Gadasz jak potłuczona . Dlaczego ? Za gruba jesteś ? Bzdury wierutne . Rozejrzyj się po plażach czy basenach . Ale jeśli sama tak uważasz, to zastosuj moją metodę : niech się wszyscy zbiorą w kupę i pocałują mnie w d*upę! Ot co !
Ja wiem, że inne chodzą, ale ja po prostu się wstydzę i koniec

Cytat:
Ile ja miałam odwyk od silikonów ?! Dwa lata . I nie mogłam sobie z włosami poradzić : puchate, brzydkie, suche . A teraz - chodzę i cmokam z zachwytu { } . No to co, że wizualnie . Przecież o tą wizualną stronę przede wszystkim chodzi . I jakoś mi ten diabelski pomiot - silikony krzywdy nijakiej nie czynią .
Wy też ich używacie ?
Dokładnie, też tak myślę

Cytat:
Aga - jak "marchewka" ? Jak Ci nie odpowiada, to zawsze mogę od Ciebie odkupić .
Podoba mi się Szkoda tylko, że tej swędzawki nie mogę się pozbyć

Cytat:
Hmm, coś w tym jest
Stary 2012-01-14, 23:33   #2175
'Estelle'

Cytat:
Mnie podobał się . Chętnie obejrzałabym, ale tu daje o sobie znać moje lenistwo . U mnie w mieście jest tylko jedna wypożyczalnia i to na jego drugim końcu . Niby nie jest daleko, ale ... Nikt z mojego otoczenia nie wypożycza kaset . Może i sąsiadka od wampirów wypożyczałaby, ale i tak to ja musiałabym jeździć . Na razie - TV klikam
Polecam kolejne części bo warto
Zbierz się jednego dnia i wypożycz wszystkie razem, nie będziesz musiała co chwilę jeździć po kolejne

A co wyklikałaś ostatnio?
Cytat:
Pewnie i tak, ale ta Alterra wcale nie jest takim cudem świata . I jak patrzę po półkach - ludzie też to już poczuli, bo jeszcze nie tak dawno w drogerii, w miejscu stania tych kosmetyków "dziury" były, a teraz masz ich ile chcesz i jakoś często w koszykach innych ich nie widzę .
Wy też ich używacie ?
No ba :d Od dawna przecie
Szampon bez, ale odżywka, psikacze i jedwab silikonowe, a jak

Teraz tylko przerwę mam, bo spraye mi się pokończyły, a nowego nie kupiłam jeszcze i domowej roboty bełta używam.

Cytat:
Powiem Wam, że wątków na fryzjerce {mimo samozaparcia} nie da się już czytać . Nie mam na myśli nowozakładanych . Wcale się nie dziwię, że wszyscy moderatorzy uciekli . Ja na ich miejscu obwiesiłabym się . Asia, jeśli Ty musisz { } to przeglądać, to współczuję z całego serca . I jak przypuszczam - Wy to już tam w ogóle nie wchodzicie . Ja też emigruję .

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:15 ----------

To znowu ja .

U mnie śnieży .
Oj tam, jakoś daję radę , tak... jednym okiem

Generalnie z tym co napisane, to się zgodzę
Jak dla mnie oleje łagodzą wysuszające skutki detergentów, torchę nawilżają, trochę witamin i substancji odżywczych z nich do włosa przenika i w sumie tyle. Niektóre działają lepiej, bo mają większe powinwactwo do włosa.

I jeszcze jedno, aby proteiny zadziałały w sposób skuteczny, najlepiej jest je stosować w odżywkach typu leave in, bo się wypłukują.

U mnie też śnieży. Od 16 mniej więcej, taka ostra śnieżyca. Jak wyjechaliśmy na zakupy, to po wszystkim trzeba było ściągać z samochodu z 5 cm warstwę śniegu. A śnieżynki to normalnie gnały z prędkością światła
Cytat:
Byłam wczoraj znowu u lekarza- wyniki ok,ale nadal skierowanie do neurologa+okulista. Jak się nie poprawi to szpital
Trzymaj się glasiu:. Mam nadzieję, że jednak zdiagnozują Cię wcześniej i trzymam kciuki, żeby to nie było nic poważnego .
Cytat:
Mleczko pewnie dałoby radę, ale potem i tak musiałabym umyć twarz (zazwyczaj używam płynu micelarnego, tak na szybko), a rano nieszczególnie mam czas I tak wstaję wcześniej, żeby się jako tako wypacykować
Najpierw zrób oczy odrobiną mleczka, a na koniec wszystko micelem.
Też rano tylko micelami jadę, ale to pewnie już wiesz

Stary 2012-01-15, 03:14   #2176
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Widziałyście lakier do paznokci za sto dwadzieścia złotych ? Nie ?! To sobie popatrzcie :
http://www.victoriasbeauty.com/produ...009-GCE44.html

Cytat:
To dalej nie wiadomo co Ci dolega ?
za zdiagnozowanie .

Cytat:
Nigdy w życiu nie zapomnę jak kiedyś (miałam może z 10 lat) mama kazała mi wypić łyżkę rycyny, nie mogłam tego przełknąć, myślałam, że zwymiotuję

Mnie raz zatkło na prawie dwa tygodnie . Nic nie pomagało . Sama kupiłam rycynę i ponad pół butli wypiłam . Też nie pomogło . Skończyło się "zabiegiem" na pogotowiu .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Szkoda tylko, że tej swędzawki nie mogę się pozbyć

Masz teraz okres swędzawkowy czy tylko po marchewce swędzi ?

Cytat:
Zbierz się jednego dnia i wypożycz wszystkie razem, nie będziesz musiała co chwilę jeździć po kolejne
Ty, jak zwykle masz pomysła ! Proste jak budowa cepa, a ja na to nie wpadłam .

Cytat:
Napisane przez Estelle
A co wyklikałaś ostatnio?
Nic ciekawego dla Was . Mam swoje stałe pozycje . Najczęściej AXN i stare polskie seriale i filmy {nadrabiam stracony czas } . Widziałam już "Nad Niemnem", "Wiedźmina", "Ogniem i Mieczem" i jeszcze parę innych . Teraz "Rodzina Połanieckich" .

Cytat:
Napisane przez Estelle
tak... jednym okiem

Toż tam regulaminowo powinno być nakazane, żeby przed każdym tytułem wątku dopisać : off topowe .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Generalnie z tym co napisane, to się zgodzę .
Jak dla mnie oleje łagodzą wysuszające skutki detergentów, torchę nawilżają, trochę witamin i substancji odżywczych z nich do włosa przenika i w sumie tyle. Niektóre działają lepiej, bo mają większe powinwactwo do włosa.
Jestem laik w takich mądrościach . Ja tak jak niewierny Tomasz : żeby uwierzyć, palcem muszę dotknąć . Wsmarowałam już we włosy parę ton olei i tak się właśnie zastanawiałam : "czym" one mają na włosy działać . I jakoś dojść nie mogę do odpowiedzi . Jak na moją rycerską głowę - niczym, bo je zmywamy .

Cytat:
Napisane przez Estelle
I jeszcze jedno, aby proteiny zadziałały w sposób skuteczny, najlepiej jest je stosować w odżywkach typu leave in, bo się wypłukują.
Ano właśnie ! Też tak myślałam . Dlatego jestem zadowolona, że wreszcie znalazłam psikacz, który włosów nie obciąża . Teraz właśnie myślę na psikaczem samorodnym . Ale jak do niego silikonów dodać ? Chyba żeby ten "mój" odkręcić i dołożyć do niech trochę protein i może prawdziwej keratyny . Bełtałam już psikacz z dodatkiem keratyny i miała ona brązowy kolor, pachniała magi i usztywniała włosy .
U Was też ?

U mnie wczoraj prawie cały dzień sypało. Dzisiaj - nie sypie, ale śnieg leży i jest ślisko .

Miłego dnia
Stary 2012-01-15, 09:46   #2177
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cześć
Cieszę się,że nie wpadłam w szał codziennego olejowania Po niecałym miesiącu od obcięcia nadal mam ładne włosy, zdrowe końcówki
A co do diagnozy- pewnie mam już za słabe okulary;/ Tego się trzymam,bo nie mam zamiaru włóczyć się po dalszych lekarzach.
Aga oglądałaś PLL i VD?

Stary 2012-01-15, 10:38   #2178
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie raz zatkło na prawie dwa tygodnie . Nic nie pomagało . Sama kupiłam rycynę i ponad pół butli wypiłam . Też nie pomogło . Skończyło się "zabiegiem" na pogotowiu .
Swego czasu bardzo często miałam takie "zatknięcia" i moja mama dawała mi korę kruszyny, niesamowicie ohydne to było, próbowałam wypić na raz zatykając nos, bo nie dość, że smak był okropny to zapach też
Tylko nie mogłam tego zbyt często pic, bo regularnie stosowana uzależnia i potem już w ogóle nic nie można "samodzielnie" zrobić

Cytat:
Masz teraz okres swędzawkowy czy tylko po marchewce swędzi ?
Kasia, mnie po wszystkim swędzi Czegokolwiek nie użyję to mnie swędzi

Cytat:
Jestem laik w takich mądrościach . Ja tak jak niewierny Tomasz : żeby uwierzyć, palcem muszę dotknąć . Wsmarowałam już we włosy parę ton olei i tak się właśnie zastanawiałam : "czym" one mają na włosy działać . I jakoś dojść nie mogę do odpowiedzi . Jak na moją rycerską głowę - niczym, bo je zmywamy .
Ja też nieszczególnie widzę efekty po olejach.

Cytat:
U mnie wczoraj prawie cały dzień sypało. Dzisiaj - nie sypie, ale śnieg leży i jest ślisko .
U mnie sypało wczoraj, sypie dzisiaj i strasznie ślisko jest. Rano jak wyszłam z psicą tak mnie pociągnęła do psa, że kilka razy wywinęłabym orła

Cytat:
Aga oglądałaś PLL i VD?
PLL tak, za VD biorę się dzisiaj.
Ciekawa jestem czy Lucas rzeczywiście ma coś wspólnego z A?
Stary 2012-01-15, 10:51   #2179
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
PLL tak, za VD biorę się dzisiaj.
Ciekawa jestem czy Lucas rzeczywiście ma coś wspólnego z A?
Wydaje mi się,że był tylko pionkiem w grze A

Boję się,że u mnie też jest tak ślisko

Stary 2012-01-15, 16:02   #2180
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się,że był tylko pionkiem w grze A
No i wiedziałby kim jest A. Ale jeśli zginął to i tak po choince

Zimno jest, brrr. Niby świeci słońce, ale w ogóle go nie czuć.

Uśmiałam się w aptece, dziewczyna pyta aptekarza o coś do wcierania na suchą skórę głowy, on szuka szuka, w końcu pyta czy to ma być do skóry czy do włosów, ona "A czy to jakaś różnica?", a ja w myślach "No daaah"

Btw. W aptece kolejka, wszystko idzie strasznie wolno, aptekarz każdemu wszystko powoli, flegmatycznie tłumaczy, już zaczynamy z TŻ'em psioczyć, ale po chwili nas oświeciło - no przecież strajk włoski jest Jedna klientka poprosiła o jakiś lek, on podchodzi do tych szafek, otwiera jedną po drugiej, potem każda szuflada, w końcu ona zniecierpliwiona mówi do niego, że to w tej trzeciej szufladzie od dołu na pewno będzie

A co do olejów jeszcze to ja już dawno przestałam wierzyć w ich "zbawczą moc" i traktuję je raczej jako pierwsze O w metodzie OMO, z tym, że nie używam ich przed każdym myciem, tylko raz w tygodniu.
Stary 2012-01-15, 21:02   #2181
'Estelle'

Cytat:
Widziałyście lakier do paznokci za sto dwadzieścia złotych ? Nie ?! To sobie popatrzcie :
http://www.victoriasbeauty.com/produ...009-GCE44.html
Ha! Bo to nie jest zwykły lakier, a żel typu soak off, jakieś cudo najnowszej generacji Już nie pamiętam, czy to się lampą utwardza, czy co z tym robi, ale podobno działa jak akryl, ale nie trzeba go piłować, tylko normalnie acetonem się go 'odmięka', przez co płytki nie niszczy, a trzyma się długo na pazurach.

Poza tym w Sephorze się można "napaczeć" na Chanele i inne Diory, co też podobnie kosztują Dziękuję, wolę Wibo za 5 zł - i tak mi tyle samo na paznokciach wytrzyma pewnie

A propos Wibo, kupiłaś ten koralowy? Czy nie podobał się?

Cytat:

Fiu fiu... ostro
Cytat:
Ty, jak zwykle masz pomysła ! Proste jak budowa cepa, a ja na to nie wpadłam .

Cytat:
Nic ciekawego dla Was . Mam swoje stałe pozycje . Najczęściej AXN i stare polskie seriale i filmy {nadrabiam stracony czas } . Widziałam już "Nad Niemnem", "Wiedźmina", "Ogniem i Mieczem" i jeszcze parę innych . Teraz "Rodzina Połanieckich" .
AXN często kiedyś oglądałam, wszystkie te SiEsAje , no ale to przed erą dekodera było. Teraz zagadki wyoglądane prawie [oprócz Las Vegas], częściej sięgam po Fox, trochę tam fajnych seriali leci

A te polskie seriale to mi się podobają Noce i dnie bardzo lubiłam

Cytat:
No coś tam zawsze przeniknie i zostanie, ale z drugiej strony za wiele też tego nie będzie. Ja zawsze kokosa zmywałam samą pianą, właściwie bez tarcia, bardzo delikatnie, wiec chyba trochę pomagał
Cytat:
Ano właśnie ! Też tak myślałam . Dlatego jestem zadowolona, że wreszcie znalazłam psikacz, który włosów nie obciąża . Teraz właśnie myślę na psikaczem samorodnym . Ale jak do niego silikonów dodać ? Chyba żeby ten "mój" odkręcić i dołożyć do niech trochę protein i może prawdziwej keratyny . Bełtałam już psikacz z dodatkiem keratyny i miała ona brązowy kolor, pachniała magi i usztywniała włosy .
U Was też ?
Tak, wysztywnia
Na mazidłach chyba można dokupić silikony, są nawet jakieś silikonowe serumy wygładzające do własnoręcznego robienia
Możesz też zrobić odwrotnie, ubełtać psikacz po swojemu i wlać do niego trochę płynnej odżywki

Cytat:

Btw. W aptece kolejka, wszystko idzie strasznie wolno, aptekarz każdemu wszystko powoli, flegmatycznie tłumaczy, już zaczynamy z TŻ'em psioczyć, ale po chwili nas oświeciło - no przecież strajk włoski jest Jedna klientka poprosiła o jakiś lek, on podchodzi do tych szafek, otwiera jedną po drugiej, potem każda szuflada, w końcu ona zniecierpliwiona mówi do niego, że to w tej trzeciej szufladzie od dołu na pewno będzie
Łoooo, nawet nie wiedziałam, że aptekarze też zaczęli szaleć

Nareszcie odrosły mi pazury i mogłam pomalować

Stary 2012-01-15, 21:21   #2182
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Łoooo, nawet nie wiedziałam, że aptekarze też zaczęli szaleć

Nareszcie odrosły mi pazury i mogłam pomalować
Taaak, lekarze protestują, aptekarze strajkują, a cierpią na tym pacjenci. Słyszałam jak aptekarz tłumaczył kobitce przede mną, że gdyby lekarz, który wypisywał jej receptę, nie protestował i wypełnił receptę jak należy - czyli wpisałby gdzieś tam odpowiednią literkę - to zapłaciłaby za leki 2 zł a nie 30

Ja się zaraz muszę zabrać za swoje pazury czyli zrobić coś czego nie znoszę - obciąć i wypiłować Ostatnio obcinam je bardzo krótko i tak na 2 tygodnie mam spokój

Zrobiłam dzisiaj placuszki z mlekiem w proszku
Niestety nie będę mogła używać tego mleka zbyt często - jak zobaczyłam ile ma % tłuszczu to mi oczy zrobiły tak
Stary 2012-01-15, 22:31   #2183
'Estelle'

Cytat:
Taaak, lekarze protestują, aptekarze strajkują, a cierpią na tym pacjenci. Słyszałam jak aptekarz tłumaczył kobitce przede mną, że gdyby lekarz, który wypisywał jej receptę, nie protestował i wypełnił receptę jak należy - czyli wpisałby gdzieś tam odpowiednią literkę - to zapłaciłaby za leki 2 zł a nie 30

Ja się zaraz muszę zabrać za swoje pazury czyli zrobić coś czego nie znoszę - obciąć i wypiłować Ostatnio obcinam je bardzo krótko i tak na 2 tygodnie mam spokój

Zrobiłam dzisiaj placuszki z mlekiem w proszku
Niestety nie będę mogła używać tego mleka zbyt często - jak zobaczyłam ile ma % tłuszczu to mi oczy zrobiły tak
I tak napuszcza jeden na drugiego
Nie chcę myśleć, co by było, gdyby teściowa nie była lekarzem

Ja też robię na krótko, ale ostatnio to było ekstremalnie krótko, bo połamały mi się przy samej linii.

Jak byłam mała, uwielbiałam podjadać to mleko na sucho Przyklejało się tak fajnie do podniebienia

Stary 2012-01-16, 00:01   #2184
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byłam mała, uwielbiałam podjadać to mleko na sucho Przyklejało się tak fajnie do podniebienia
Ja też uwielbiałam Siostra cioteczna miała małego brata i pamiętam jak zamykałyśmy się u niej w pokoju i wcinałyśmy to mleko łyżkami
Dzisiaj też trochę podjadłam
Strasznie syte te placki, zjadłam 2 i miałam dość

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:36 ----------

Coś na dobry humor - rozbroiło mnie to
http://demotywatory.pl/3646737/Nawet-zwierzeta

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-01-16 o 00:02
Stary 2012-01-16, 04:10   #2185
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Mnie już zasypało . Ale przyznać muszę, że widok piękny !

Cytat:
Tylko nie mogłam tego zbyt często pic, bo regularnie stosowana uzależnia i potem już w ogóle nic nie można "samodzielnie" zrobić

Ty mi o uzależnieniu od tych środków nie mów . Na mnie już nic nie działa . Normalny człowiek łyknie jedną, dwie tabletki i ma efekt . Ja muszę, w razie awarii, co najmniej sześć łyknąć .
Znalazłam {w aptece podpowiedzieli} coś, co mi jeszcze pomaga . To lek na wątrobę : verdin . Nie wiem dlaczego mnie rusza . Do swoich piguł, na wątrobę mam przepisany : essentiale forte . Verdin łykam w razie innej potrzeby .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kasia, mnie po wszystkim swędzi

A może skóra głowy sucha ?

Cytat:
już zaczynamy z TŻ'em psioczyć, ale po chwili nas oświeciło - no przecież strajk włoski jest

Właśnie przypuszczałam, że tak zrobią . I kupujący za głupotę rządu będą się na nich wyżywać . Z jednej strony mają rację - dlaczego mają ponosić odpowiedzialność za wszystko .

Cytat:
A propos Wibo, kupiłaś ten koralowy? Czy nie podobał się?
Jeszcze nie, ale poszukam .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Na mazidłach chyba można dokupić silikony, są nawet jakieś silikonowe serumy wygładzające do własnoręcznego robienia
Możesz też zrobić odwrotnie, ubełtać psikacz po swojemu i wlać do niego trochę płynnej odżywki
A to muszę poczytać .

Cytat:
Taaak, lekarze protestują, aptekarze strajkują, a cierpią na tym pacjenci.

... i potulni jak baranki dyktaturze poddają się .

Cytat:
Pies - meloman !

Te inne, to już nas na dobre chyba opuściły ?

Miłego dnia
Stary 2012-01-16, 08:55   #2186
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie już zasypało . Ale przyznać muszę, że widok piękny !
U mnie też mnóstwo śniegu i cały czas sypie. Najgorsze, że buty zaczynają mi przemakać a ja nie mam siły znowu biegać po sklepach i szukać czegoś co będzie na mnie dobre

Cytat:
Ty mi o uzależnieniu od tych środków nie mów . Na mnie już nic nie działa . Normalny człowiek łyknie jedną, dwie tabletki i ma efekt . Ja muszę, w razie awarii, co najmniej sześć łyknąć .
Znalazłam {w aptece podpowiedzieli} coś, co mi jeszcze pomaga . To lek na wątrobę : verdin . Nie wiem dlaczego mnie rusza . Do swoich piguł, na wątrobę mam przepisany : essentiale forte . Verdin łykam w razie innej potrzeby .
U mnie na szczęście jakoś samo się uregulowało i teraz nie muszę nic brać, ale pamiętam takie czasy, że po iluś tam dniach zatknięcia bałam się iść do toalety w obawie przed bólem

Cytat:
A może skóra głowy sucha ?
To jedna z moich teorii, w środę mam dermatologa i zobaczymy co powie.

Cytat:
NK ma problem z kompem, ale Karoliny już dawno u nas nie było.
Stary 2012-01-16, 15:58   #2187
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:

Ale fajny piecho

Jutro zaczynają mi się zaliczenia Trzymajcie kciuki za mnie powiedzmy,że ekonomię kojarzę(wodę też można polać),ale gorzej ze statystyką...

Stary 2012-01-16, 21:30   #2188
'Estelle'

Cytat:
Ja też uwielbiałam Siostra cioteczna miała małego brata i pamiętam jak zamykałyśmy się u niej w pokoju i wcinałyśmy to mleko łyżkami
Dzisiaj też trochę podjadłam
Strasznie syte te placki, zjadłam 2 i miałam dość

Zapodaj przepisa

Hehe, dobry demot
Cytat:

Miłego dnia
Uczom się
Jedne do egzaminów, inne do matury
Ale fakt, brakuje ich na wątku
Cytat:
U mnie też mnóstwo śniegu i cały czas sypie. Najgorsze, że buty zaczynają mi przemakać a ja nie mam siły znowu biegać po sklepach i szukać czegoś co będzie na mnie dobre
Ja jeszcze kopyt nie wyjęłam , cały czas w adidasach tudzież czasem w satynowych kozakach popylam...
Cytat:
Ale fajny piecho

Jutro zaczynają mi się zaliczenia Trzymajcie kciuki za mnie powiedzmy,że ekonomię kojarzę(wodę też można polać),ale gorzej ze statystyką...
No to kciuki trzymane

Stary 2012-01-16, 21:39   #2189
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Zapodaj przepisa

Ja jeszcze kopyt nie wyjęłam , cały czas w adidasach tudzież czasem w satynowych kozakach popylam...

No to kciuki trzymane
Prosty jest, z tej strony wzięłam http://mniam-mniam.bloog.pl/id,32879...l?ticaid=6dc06. Na innej jest napisane, że można je czymś nadziać, np dżemem, ale jakoś sobie tego nie wyobrażam, ciężko byłoby je przewracać na patelni, żeby nadzienie nie wypłynęło

Płaskie buty właśnie mi się rozwaliły, kozaki się rozkleiły (2 razy już je dawałam do szewca, ale one chyba takie już są, że będą się rozklejać
więc kupiłam klej i będę sklejać do bólu ) i nie bardzo mam w czym chodzić

Właśnie, trzymamy

Byłam dziś na pilatesie i stwierdzam, że mam strasznie słabe mięśnie brzucha Muszę jeszcze tej salsy spróbować
Kurde, nie mogę uwierzyć, że taki leń jak ja chodzi na takie zajęcia
Stary 2012-01-17, 03:32   #2190
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
NK ma problem z kompem
A ja taka ciekawa jestem wrażeń ze studniówki

Cytat:
Jutro zaczynają mi się zaliczenia .

Cytat:
Ale fakt, brakuje ich na wątku
Ano !!!

Cytat:
nie bardzo mam w czym chodzić

Aga, pamiętasz jak jęczałam, że nie mogę kupić dobrych {nieprzeciekających, antypoślizgowych itp} butów do latania z psami ? Kupiłam w wypasionym sklepie i ... do tej pory jeszcze nie włożyłam . Dlaczego ? Parę dni potem kupiłam dwie pary takich butów w Lidlu, prawe za bezcen . I kurtkę / płaszcz nieprzemakający, ocieplany za 60,oo zł też . Buty są idealne . Nie masz Ty w pobliżu Lidla ? Byłam wczoraj i u mnie te buty jeszcze leżą .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Kurde, nie mogę uwierzyć, że taki leń jak ja chodzi na takie zajęcia

Muszę szczerze przyznać - zazdroszczę Ci .

Miłego dnia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości