|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Koleś przelał kasę za telefon
![]() kaczuszka U mnie też strasznie wieje!! ale nie ma niestety burzy A JA UWIELBIAM BURZĘ Ale przerywa mi neta co chwila- kable się chwieją na dworzu
|
#4562 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Agatek a ile placisz za polozna ? jesli moge zapytac
|
|
|
|
#4563 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem...
Ona nie mówi, dopiero 'po porodzie' się rozlicza. Pytałam, żeby mi nie wystrzeliła z 1000 zł i że chcę wiedzieć na czym stoję, bo słyszałam, że biorą koło 400-500 zł ogólnie - pokiwała znacząco wtedy głową ![]() Trochę głupie, ale jak ją dorwę teraz na oddziale to jeszcze raz się zapytam
|
#4564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powinna Ci z góry powiedzieć kwotę , jaką bierze za obecność przy porodzie, co się w to wlicza, itp.Tak może Ci przycedzić kwotą z kosmosu za "nicnierobienie". Ja bym się chyba na coś takiego nie zgodziła
|
|
|
#4565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wlasnie mamusie rozpakowane, czy ktoras z Was miala prywatna polozna ? jakie wrazenia? |
|
|
|
|
#4566 |
|
BAN stały
|
Wiem, że trochę spóźnione ale mój też lubi taniec gołego siusiaka po kąpieli
. Czytam dalej . Już jestem po wytrysku siary Czubaska ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Mala_stopka kolejna z pozytywnym doświadczeniem po cc
|
|
|
|
#4567 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam pytanie do mam nierozpakowanych ile macie cm w obwodzie brzuchola
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4568 |
|
BAN stały
|
Zoska odnośnie sukienek -> jakoś mi się one nie widzą na kobiecie w 9. miesiącu ciąży
A te?: http://moda.allegro.pl/jesien-ciazow...030279312.html http://moda.allegro.pl/sliczna-sukie...046091400.html http://moda.allegro.pl/trendy-mama-p...031808170.html Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-12 o 23:27 |
|
|
|
#4569 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny,
ciężko Was nadrobić, piszecie jak szalone. Dziś byłyśmy z małą na KTG, i zmartwiłam się bo teoretycznie wszystko jest dobrze, a raczej w górnych granicach normy, serduszko malej bije 160/min. Jutro mam zrobić drugi zapis, czy któraś z Was też tak miała? Czy nie powinni Nas w takim przypadku zatrzymać na obserwację? Sama nie wiem co o tym myśleć
|
|
|
|
#4570 |
|
BAN stały
|
mala_stopka
|
|
|
|
#4571 |
|
Wtajemniczenie
|
Snesha, normalnie jestem czarownica pierwsza klasa
Myslalam dzisiaj o Tobie, ze dlugo Cie nie bylo i co tam sie moze z Toba dziac. Pozniej znowu, i tak ze3-4 razy dzisiaj. Doszlam do wniosku, ze jak przez kilka dni sie nie odezwiesz, to zobacze, czy jest w k. Twoj numer i do Ciebie napisze. Teraz wchodze tak tylko na dobranoc na watek, i kogo widze? Sneshe No przywolalam Ciebie tutaj po prostu ![]() Dziekuje za zyczenia i mile slowko Przekichane,ze musisz lezec, ale trzymaj sie tego, ze to niedlugo i zaraz bedziesz tulila dzidzie i jeszcze pomarzysz o takim lezeniu i niecinorbieniu Przynajmniej masz "prywatna" fachowa opieke a kociumbra to faktycznie szkoda AgaMili, Agatek, ojojoj, ktos gdzies mi mowil, ze przed porodem ma sie czesto chandre, i sie placze. Moze zaraz powedrujecie na porodowki? ![]() A i moj tz nie tanczy z siusiakiem, ale moj byly uwielbial to praktykowac Fajne to bylo...
|
#4572 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja znów pije sobie winko... czuje się jak alkoholiczka I mała czkawki dostała
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2012-01-12 o 23:44 |
||
|
|
|
#4573 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatku dziwnie z ta położną że ceny nie podaje
tak co ci potem nie zaśpiewa np 1200 zł dziewczyny mamy już nowy tytuł jak coś bo zostało ok 430 wpisów tylko ale u mnie wieje i leje deszcz - dziwne zjawisko w samym środku zimy masakra ... ![]() coś mnie dziwnie dzisiaj brzuch kuje z lewej strony
|
#4574 |
|
BAN stały
|
Agatonie Ty się nie zamartwiaj. Na pewno będą fajne dziewczyny, poplotujesz sobie, wyleżysz i raz dwa będziesz bez brzucha. Będzie bez stresu ze wody Ci odeszły, albo masz skurcze i ktoś musi Cie odwieźć do szpitala -> będziesz tam pod stałą opieką i będzie dobrze
|
|
|
|
#4575 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Idę spać - do jutra dziewczyny. |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego ja mam przygotowane na razie cztery stówy i zapytam jej się teraz, jak ją spotkam 'żeby nie było'. Dla mnie też to dziwne, no ale ja to samo powiedziałam jej co Wy mi 'jak pani mi wyskoczy z tysiącem zł, to ja tyle nie dam rady uzbierać' "a gdzie tyle biorą??" (myślała, że u nas w szpitalu) a ja jej tłumaczę, że na 'forum'
to było jej zdziwienie widać i tyle ile mówiłam 400-500 powinna wziąć. No zobaczymy- zapytam jej, w razie gdy mi strzeli 700 zł to powiem, że sorry batorry ale tyle nie mam i nie mam zamiaru tyle płacić... no ale okaże się w praniu, bo wiecie, że ja dużo gadam i co chwila zmieniam zdanie
|
#4577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale zazdroszcze winka no, i juz widac, co Twoja Mala lubi najbardziej ![]() Cytat:
Idziemy spac tzn ja ide, a Nietopek-Smok-Zaba chyba na imprezie dobranoc
|
|
#4578 |
|
BAN stały
|
No i powiem wam coś. Dziś cały dzień leżałam na kanapie w piżamie, nawet żaluzji nie odciągnęłam. Dziecko samo się ubrało i umyło, potem bawiło . Jedynie musiałam obiad zrobić bo tego nie potrafi
(ale np. jogurt z lodówki sobie sama weźmie ). Głowa od wczoraj mnie boli, co kilka godzin brałam paracetamol. Jeszcze mnie tz rano wkurzył strasznie i sobie popłakiwałam cały dzień. Do położnej nie poszłam, jutro rano muszę iść bo dzwoniła. Jak nic początek depresji. Jutro tż zapowiedział żę idziemy do pizza hut żebym się rozweseliła ale jak w sobotę nie zacznę rodzić to już w ogóle z łóżka nie wstaję!. Wszystko mam już gotowe, ubrane. Gondola w wózko - błyszczy, kosz Mojrzesza w salonie się kurzy ubrany, łóżeczko ubrane, torby spakowane. Straciłam zapał do wszystkiego, dom wygląda jak pobojowisko i bez kija do mnie lepiej nie podchodzić. Wystarczy zwykłe "czemu idziesz się kąpać" tż żebym wybuchła i się na niego wydarła. Co jest
Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2012-01-13 o 00:03 |
|
|
|
#4579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
upijam dziecko do tego stopnia że ma pijacką czkawkę
|
|
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaa i na dobranoc coś z serii: "moja teściowa jest blondynkom"
![]() Ostatnio otwieram lodówkę, bo chciałam mleko i co mym oczom się pokazało?? Kawa bezkofeinowa, rozpuszczalna Oczywiście wiedziałam od razu kto to i nie mogłam się oprzeć i dopierdzielić teściowej: "widzę, że mama sobie kawę mrożoną robi w lodówce" "co? to ja włożyłam?? NIEMOŻLIWE" mówiłam, że no po pustym słoiku po ogórkach kiszonych, kawie rozpuszczalnej to już mnie nic nie zdziwi co ujrzę next time... ![]() Cytat:
) powiedział Z dwojga złego racja No ale przecież ja muszę poprzeżywać, bo nie byłabym sobą... ![]() Co do nastroju- może faktiko zbliża się poród?? PAMIĘTAJ, ŻE JESTEŚ WPISANA NA LISTĘ 14.01 więc... a mi się śniło, że tego dnia urodziłam, może nam się razem trafi...
|
|
#4581 | ||
|
BAN stały
|
Ale mam fazę na buraki
matko nienawidzę tego uczucia jak coś mi wpadnie do głowy i muszę to zjeść. Takie buraczki ze słoika w zalewie . A gdy sobie jutro kupię nie będę miała ochoty. zawsze tak mam Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Magda śliczności masz w domu |
||
|
|
|
#4582 |
|
Zakorzenienie
|
AgaMili, czego nie śpisz???
![]() ultraradiola Pearl dobrze gada- pozycja łokciowo kolankowa i pomachaj brzuchaczem, zmieni pozę raz dwa zaraz mnie to czeka bo moje dupaczem pcha się pod żeberko prawe jak zwykle ![]() violette7 taki zapis jest prawidłowy- moje dziecię miało 172 kiedy nim ruszałam, żeby na ktg wyszły ruchy a ogólnie od 120-150 jest w normie, więc 160 nie jest chyba tak źle podpytaj się lekarza- wszystko na pewno wyjaśni Haniula ale masz piękny a zarazem straszny avek ![]() snesha no to grzecznie leż i bierz tabletki, a wszystko będzie ok! ![]() Dziewczyny zazdroszczę Wam facetów z tańczącymi pindolkami Poproszę mojego kiedy o 'taniec hula' raz może tak pomachał, ale to było dawno temu i nieprawda
|
#4583 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Ufff nadrobilam
9 stron od rana... nie bylo latwo dziewojki :p cytowac nie mam siłki ;p Czubasku jak wygladal ten gin co cie zapamietal na usg ??? ze taki sympatyczny ? w okularach bez zarostu kolo 30stki ?MalaStopko sliczne corusie masz Agatek nie smutaj sie tylko szybko wracaj do nas z kawalerem ![]() Kamciurka sprzedawca pierwsza klasa widac ze w porzadku gosc i nie traktujr ludzi przedmiotowo...Pearl wozek napewno mega ![]() Konczita słonce tez cie pamietam z poczatkow naszych perypetii... silna kobitka z ciebie dziel sie z nami swoimi radosciami w przyszlosci ![]() No moge isc spac.... napisala co wiedziala chyba zaraz przytule sei do meza zeby nie chrapal tak strasznie dobrej nocki dziewuszki i nie pisac duzo od rana bo nie wstane tak wczesnie
|
#4585 |
|
Zakorzenienie
|
No musieli mnie obudzić chłopacy tak z rana telefonem wrr
Jeszcze gratis od firmy - sms od Neski:"Od. 2.30 jestem w szpitalu, bo mam skurcze od północy, ale na razie się nic nie dzieje. Małe rozwarcie, wody nie odeszły. Ktg ok. Wolałabym jeszcze w domu poczekać ale tż trochę spanikował i przyjechaliśmy." No to trzymamy kciuki, aby się akcja porodowa zaczęła!!!!!!!
![]()
|
#4586 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
dziś piątek, 13. może jakiś dzieciaczek zdecyduje się wyjść?? znowu spać nie mogę, po 5 oczy jak na zapałki i kręciłam się w łóżku żadna nie zachwyciła się moją Pestką no właśnie nie wiem, muszę tż zagonić, żeby zobaczył czy dobrze robię ![]() Cytat:
![]() biedny kocurek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mój wczoraj rano miał w okolicach 115-120 i po prostu kazała po południu iść zrobić jeszcze raz, było już lepiej Cytat:
---------- Dopisano o 06:40 ---------- Poprzedni post napisano o 06:39 ---------- Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4587 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniało mi się
![]() No piękne psisko Ahh oczywiście się obudziłam z dziwnym mokrym ![]() No to ja Was żegnam! Już mi smutnawo, bez Was Trzymta sie i bądźcie silne! Życzę szybkich porodów i mało bolesnych, oraz bez powikłań! ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2012-01-13 o 07:07 |
|
|
|
#4588 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To teraz tak szybciutko i sprawnie, co by w ogóle nie cierpieć ![]() Cytat:
![]() My tu o Tobie będziemy ciągle myśleć i trzymać zaciśnięte mocno kciuki. Leć zapolować na jakiegoś przystojnego doktorka
|
|
#4589 |
|
Wtajemniczenie
|
AgaMili ładne te sukienki, ale jednak zdecydowałam, że przejdę się po sklepach, tak będzie lepiej, bo pewnie sukienka tak samo ładnie nie bedzie na mnie wygladac co na modelce w internecie
|
|
|
|
#4590 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Więc nie martw się, a jak masz być spokojniejsza to wybierz się na ponowne ktg ![]() Witajcie mamuśki, zjadłam na śniadanie dwa ciepłe wczorajsze nalesniki z serem i czekoladą i znowu będę leniuchować cały dzień ![]() miłego dnia Dziś 37 tydzień
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

ale nie ma niestety burzy
A JA UWIELBIAM BURZĘ 

.
kolejna z pozytywnym doświadczeniem po cc 

). Głowa od wczoraj mnie boli, co kilka godzin brałam paracetamol. Jeszcze mnie tz rano wkurzył strasznie i sobie popłakiwałam cały dzień. Do położnej nie poszłam, jutro rano muszę iść bo dzwoniła. Jak nic początek depresji. Jutro tż zapowiedział żę idziemy do pizza hut żebym się rozweseliła ale jak w sobotę nie zacznę rodzić to już w ogóle z łóżka nie wstaję!. Wszystko mam już gotowe, ubrane. Gondola w wózko - błyszczy, kosz Mojrzesza w salonie się kurzy ubrany, łóżeczko ubrane, torby spakowane. Straciłam zapał do wszystkiego, dom wygląda jak pobojowisko i bez kija do mnie lepiej nie podchodzić. Wystarczy zwykłe "czemu idziesz się kąpać" tż żebym wybuchła i się na niego wydarła. Co jest
upijam dziecko do tego stopnia że ma pijacką czkawkę 
"co? to ja włożyłam?? NIEMOŻLIWE" 
matko nienawidzę tego uczucia jak coś mi wpadnie do głowy i muszę to zjeść. Takie buraczki ze słoika w zalewie

Poproszę mojego kiedy o

Trzymta sie i bądźcie silne! Życzę szybkich porodów i mało bolesnych, oraz bez powikłań!