|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Byłam na glukozie.
![]() Poszłam przed 8, pobranie, glukoza i ponieważ mam z laboratorium dosłownie 5 minut piechotą, to mogłam pójść do domu coby tam nie siedzieć jak kołek. A książkę miałam ze sobą, bo przygotowałam się na 2 godziny siedzenia. Muszę się stawić na 10 na drugie pobranie. Nie wiem skąd ten mit, że to obrzydliwe jest. Słodki ten roztwór, ale nie tak żeby kołkiem w gardle stawał. Rozpuściła mi to pielęgniarka w jakichś 150 ml wody, więc dwa większe łyki i po sprawie. Gorsze rzeczy się w ustach miało. Wiem, że smak to sprawa indywidualna każdej z nas, ale jak wody jest niedużo i łyknie się szybko, to bułka z masłem jest. ![]() Ale głodna jestem przeokropnie! ![]() Umówiłam się dzisiaj w wykonawcą mieszkania (znaczy kandydatem ). Akurat wykańcza mieszkanie w okolicy gdzie teraz mieszkam (dokładnie w bloku na przeciwko), ale póki co zaczynają, więc dużo nie zobaczyłam. Ale... w okolicy mojego nowego mieszkania niedawno skończył, to tam z nim podjadę i obejrzę.![]() Fajny, konkretny facet. A pracowników jakich ma. Jutro z kolejnym. I w niedzielę z jeszcze jednym. ![]() Póki co siedzę i czekam na wyjście na drugie pobranie.
|
|
#1022 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Gratulacje Pandziu
Będziesz miała parkę a Olaf będzie miał się o kogo troszczyć ![]() A gdzie siusiak? Może lekarz zbyt wcześnie określił i po prostu nie był to siusiak a siuśka (?). Jakiś czas temu wrzuciłam zdjęcia jak wyglądają narządy płciowe u chłopca a jak u dziewczynki i do 20 tyg. można się pomylić jeśli lekarz określa na podstawie "jest coś między nóżkami więc to chłop"
|
|
|
|
#1023 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ech a tak już się napaliłam a teraz nawet imienia nie mam ot i sprawiedliwość jak chciałam pierwszą córkę to jest synio a jak chciałam drugiego siuśka w domu to będzie bułeczka ot
|
|
#1024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapytaj synka jak chciałby żeby jego siostrzyczka miała na imię, na pewno coś fajnego doradzi
|
|
|
|
|
#1025 |
|
Rozeznanie
|
moze odpadl jak ogonek
zrobil Cie w konia,co za maly cwaniak moj tak sie chwali swoim sprzetem,ze zawsze gin az glowe do tylu ochyla i mowi no no to juz pewne na 100%? ale niespodzianka! wynikami moczu sie nie przejumuj po furaginie na pewno przejdzie
|
|
|
|
#1026 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a i kupiłam dziś witaminy PHARMATON Matruelle z Omega-3, bo po falvit mama niestety wymiotuję i kiedyś o mało nie spóźniłam się do pracy
---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
nie bardzo on chce gadać podstawy i ostatnio już określa siebie jako "ja" to już postęp w tej dziedzinie ![]() ja chciałam Greta albo Marika ale mój mąż mówi że mam nei równo pod kopułką ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
no z Olafem mam zdjecie w 21tyg i siusiak jak ta lala od razu było widać a co Ty teraz też mi powiedział że jeszcze nie na 100% i żebym nie mówiła. Bo śmiechu może być
|
|
#1027 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! U mnie dzisiaj świeci słońce ale wiaterek też nieżle dmucha. Blanka w przedszkolu, śniadanko zjedzone i zaraz brykam na zakupy bo mężuś wraca dzisiaj po tygodniu z pracy
Pandzia niezły psikus z tą córeczką.Ale dziewczynki też sa fajne. Pamietam ciebie z wątku dukanowskiego. Widzę że po ciąży razem wracamy do dietki .Dziękuję za porady dotyczące kosmetyków. Miłego dnia!!! |
|
|
|
#1029 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1030 |
|
Wtajemniczenie
|
Pandzia ale niespodzianka
![]() Ide na 12 do endokrynologa i uwaga,uwaga jestem 36 Mój M wczoraj mówił że najpierw trzeba kupić łóżeczko a ja już mu mówie,że pojedziemy po wypłacie do carrefoura bo tam ostatnio były body 3-pak po 30 zł.Więc on mi znowu o tym łóżeczku na to ja mu mówię że i tak bede kupować więc po co to mu |
|
|
|
#1031 |
|
Wtajemniczenie
|
_agata czekam dalej
|
#1032 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
U mnie dziś piękne słońce, myślałam, że znowu wiosennie będzie, ale jednak jak uchyliłam balkon, to prawie mrozem powiało... Ja chcę śnieg i normalną zimę... Żeby te choroby wymroziło w końcu... Chociaż Maksiu i tak pobija wszystkie swoje rekody, od świąt jest zdrowy, aż nie dowierzam Cytat:
Cytat:
To co tam, Pandziu, zrobić z Tobą na liście? Zaróżowić, zostawić na niebiesko czy z powrotem zazielenić? ![]() Cytat:
Można ![]() Właśnie to dla mnie główny powodów nieprzyjemności przy tym badaniu Ja będę tak kwitnąć na głodzie w przychodni, bo do mojego fajnego laboratorium mam kawałek...A Ty już pewnie lada moment będziesz po 2. pobraniu i śniadanku...
|
|||
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
A u nas taki śmieciowy śnieg pada, niby dużo, ale już się chlapa powoli robi :/
Urósł wam już nr stopy? Połowa moich butów jest za ciasna, zimowe na płaskim musiałam 40 kupić... może to częściowo wina opuchlizny? Chociaż nie mam jej za bardzo... ![]() Ja sobie za to wczoraj dogodziłam, upiekłam czekoladowca ^^
|
|
|
|
#1034 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Fatalnie. A kasa? Dostajesz?
NAwet na zwolnienie iść nie możesz gdyby coś... ![]() Cytat:
Po wypiciu nieco głód zelżał, ale ja muszę coś do buzi włożyć i pomemłać. Jeszcze mnie rozwolnienie dopadło po tej glukozie. :brzyda l: Ale ciiii...
|
|
|
#1036 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak możesz to proszę wklej przepis na czekoladowa, bo ostatnio Tż było oddawać krew ii przyniósł dużo czekolady i nie ma co z nimi zrobić, to może chociaż ciasto upiekę Dzięki Torrini
|
|
|
|
|
#1037 |
|
Zadomowienie
|
kism widziałam ten wózek kilka razy gdzieś na zakupach, jak inna matka prowadziła, ale nie miałam śmiałości podejść i poprowadzić
Ostatnio w rossmanie też spotkałam panią z dzieckiem, ale miała podpięty fotelik samochodowy. Kiedy wchodzą kolekcje 2012 wózków? bo widzę, że niektóre firmy już mają. Boję się, ze będzie coś fajniejszego ![]() _agata dobrze, że to napisałaś na temat glukozy, bo to badanie mnie trochę przeraża, ale może to przeżyję jakoś. |
|
|
|
#1038 |
|
Wtajemniczenie
|
kism może zostaw na razie
pociesze się faktem ze może chłopak jeszcze ![]() _agata no na razie siedze
|
#1039 |
|
Rozeznanie
|
tak was czytam i podjadam śniadanko, po porannych wymiotach dopiero teraz doszłam do siebie, a tak porażka od rana<codziennie tak samo>. U mnie za oknem świeci słoneczko i wieje wietrzyk. Jutro mam zamiar pochodzić po sklepach więc może coś w końcu uda mi się zakupić dla małego.
|
|
|
|
#1040 |
|
Zakorzenienie
|
Pandzia fajnie że będzie parka
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#1041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() http://mrs-pereira.blogspot.com/2012...oladowiec.html Zżarłam ostatni kawałek Ale wypiłam kefir na dietetyczne wyrzuty sumienia ![]() Kupiliśmy wózek - tego X Landera XA w końcu - był za 1099 na allegro z gondolką i całą resztą.. najgorzej, że wycofali kolor, który mi się podobał najbardziej, taki czarno-fioletowy |
|
|
|
|
#1042 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już sama nie wiem co będzie a przecież nie będę latać po innych lekarzach i wydawać kasę żeby zbaczyć płeć ![]()
|
|
#1043 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1044 |
|
Zadomowienie
|
ja w tym miesiącu wydałam ponad 400zł a jak tak patrzę to może 1/3 potrzebnych rzeczy to jest.
Pandzia_2010 fajnie, ze dziewczynka, ale moim zdaniem lepiej jak lekarz nie mówi jak nie jest pewien, bo jednak człowiek się nastawia, że ma w środku synka a potem trzeba przestawić myślenie, co nie jest proste. Mój maz bardzo był nastawiony na córkę, po genetycznym chodził jakiś taki dziwny, nie mogło to do niego dotrzeć, teraz widzę, że przyjął do wiadomości, ze syn i się cieszy
|
|
|
|
#1045 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale numer dobrze, że teraz powiedział bo przy porodzie to dopiero by była niespodzianka Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że już niedługo Ci te wymioty przejdąU mnie za oknem też się dzieje, wieje, leje i pada śnieg w nocy też było ciekawie Cieszę się, że dziś nigdzie nie wychodzę :P Przerażające, że takie rzeczy się zdarzają http://dzieci.pl/page,1,pgid,1330015...mat_ciaza.html Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-01-13 o 12:14 |
||||
|
|
|
#1046 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli chodzi o USG - miałam i 2D i 3D i 4D - faktycznie wszystkie pomiary robi się na 2D, na 3D może coś na połówkowym będzie sprawdzać, ale na pewno 3D daje fajny efekt wizualny, jak widzisz tę słodką buźkę U nas już są kłótnie, po kim ma nos :PTacca mój oczywiście też, wróci od mamy, chwilę pogadamy i on gra. Ma 30 lat, a nic nie sprawi mu większej frajdy pod choinką, niż gra. ania_85 dziękuję, dzisiaj już dobrze. W sumie wzięłam wczoraj 1,5 Apapu, po konsultacji z lekarzem i dzisiaj dopiero przeszło. Nie straszcie mnie z tymi butami, ja nie chcę, żeby mi noga urosła, bo będą wszystkie buty do wymiany ;( Ja zaraz idę na zakupy małe, choć ta pogoda mnie bawi. Nocą burza była jak w maju, rano śnieg padał jak w grudniu, a teraz słońce wychodzi jak w kwietniu Mam smaka na muesli i sobie je kupię i będę jeść na śniadanko, albo lepiej sama coś wymieszam. I robicie mi takie smaka na lody... Dzisiaj siedzę sama w domu, to sobie kupię jakiś mały kubełek i zjem ![]() A jeszcze co do płci: my jeszcze nie wiemy, ale ostatnio lekarz mówił, że ma pewne podejrzenia, ale nie chce póki co zdradzać, bo są niepewne. I mąż stwierdził, że na pewno dziewczynka (a bardzo chciał chłopaka:P). Ja też tak podejrzewam, ale na razie nic nie mówię Myślę, że chłopaka łatwiej by "wykrył" Ale zobaczymy
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-13 o 12:14 |
|
|
|
|
#1047 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wejdę pierwsza, babeczka pow że zapewne będą się ludzie burzyć ale to dlatego że trzeba 2godz czekać a pandzi zapewne jeszcze umowy nie chce dać bo wie że na zwolnienie pójdzie od razu Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie wiem co Ci faceci mają z tymi grami
Mój pod choinką to tylko gry uznaje ![]() Pół dnia potrafi przy tym przesiedzieć jak dzieciak jakiś Ja mam nadzieję, że 21 się dowiem jaka jest płeć ![]() Cały czas tżtowi nudzę, że mam nadzięję na pomyłkę lekarza i ,że jednak to dziewczynka a on się oburza |
|
|
|
#1049 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31593289]Ja zaraz idę na zakupy małe, choć ta pogoda mnie bawi. Nocą burza była jak w maju, rano śnieg padał jak w grudniu, a teraz słońce wychodzi jak w kwietniu [/QUOTE]U mnie też tak dziwnie. Rano było piękne słońce, a teraz na zmianę śnieg, słońce, wichura Na przyszły tydzień widziałam, że zapowiadają u mnie jakiś lekki mróz i śnieg. Może się taka miła delikatna zima zrobi Ja też idę na jakieś zakupy i drobne załatwienia, i po Maksia do przedszkola. Mam nadzieję, że mnie nie sponiewiera ta wichura
|
||||
|
|
|
#1050 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie słonce swieci od rana, ale juz z godz. temu snieg padał, nic nie było widac, po 5 min. spokoj, znów słonce.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Będziesz miała parkę a Olaf będzie miał się o kogo troszczyć 

.

Żeby te choroby wymroziło w końcu... Chociaż Maksiu i tak pobija wszystkie swoje rekody, od świąt jest zdrowy, aż nie dowierzam
To co tam, Pandziu, zrobić z Tobą na liście? Zaróżowić, zostawić na niebiesko czy z powrotem zazielenić?
i mam w lodówce, ale tak z rana?? Hmmm chyba jednak nie wytrzymam. Ale narobiłaś smaka.

dobrze, że teraz powiedział bo przy porodzie to dopiero by była niespodzianka
mam nadzieję, że już niedługo Ci te wymioty przejdą

Na przyszły tydzień widziałam, że zapowiadają u mnie jakiś lekki mróz i śnieg. Może się taka miła delikatna zima zrobi