Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 09:12   #1021
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Byłam na glukozie.

Poszłam przed 8, pobranie, glukoza i ponieważ mam z laboratorium dosłownie 5 minut piechotą, to mogłam pójść do domu coby tam nie siedzieć jak kołek. A książkę miałam ze sobą, bo przygotowałam się na 2 godziny siedzenia.
Muszę się stawić na 10 na drugie pobranie.
Nie wiem skąd ten mit, że to obrzydliwe jest. Słodki ten roztwór, ale nie tak żeby kołkiem w gardle stawał.
Rozpuściła mi to pielęgniarka w jakichś 150 ml wody, więc dwa większe łyki i po sprawie. Gorsze rzeczy się w ustach miało.

Wiem, że smak to sprawa indywidualna każdej z nas, ale jak wody jest niedużo i łyknie się szybko, to bułka z masłem jest.

Ale głodna jestem przeokropnie!

Umówiłam się dzisiaj w wykonawcą mieszkania (znaczy kandydatem ). Akurat wykańcza mieszkanie w okolicy gdzie teraz mieszkam (dokładnie w bloku na przeciwko), ale póki co zaczynają, więc dużo nie zobaczyłam. Ale... w okolicy mojego nowego mieszkania niedawno skończył, to tam z nim podjadę i obejrzę.
Fajny, konkretny facet. A pracowników jakich ma. No, robią aż miło popatrzeć.

Jutro z kolejnym.
I w niedzielę z jeszcze jednym.

Póki co siedzę i czekam na wyjście na drugie pobranie.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:12   #1022
martita_891
Zadomowienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
Tacca niespodzianka niespodzianką ale gdzie jest siusiak
Gratulacje Pandziu Będziesz miała parkę a Olaf będzie miał się o kogo troszczyć Fajnie jest mieć starszego brata
A gdzie siusiak? Może lekarz zbyt wcześnie określił i po prostu nie był to siusiak a siuśka (?). Jakiś czas temu wrzuciłam zdjęcia jak wyglądają narządy płciowe u chłopca a jak u dziewczynki i do 20 tyg. można się pomylić jeśli lekarz określa na podstawie "jest coś między nóżkami więc to chłop"

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:14   #1023
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
Gratulacje Pandziu Będziesz miała parkę a Olaf będzie miał się o kogo troszczyć Fajnie jest mieć starszego brata
A gdzie siusiak? Może lekarz zbyt wcześnie określił i po prostu nie był to siusiak a siuśka (?). Jakiś czas temu wrzuciłam zdjęcia jak wyglądają narządy płciowe u chłopca a jak u dziewczynki i do 20 tyg. można się pomylić jeśli lekarz określa na podstawie "jest coś między nóżkami więc to chłop"

ech a tak już się napaliłam a teraz nawet imienia nie mam ot i sprawiedliwość jak chciałam pierwszą córkę to jest synio a jak chciałam drugiego siuśka w domu to będzie bułeczka ot

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:18   #1024
martita_891
Zadomowienie

Cytat:
ech a tak już się napaliłam a teraz nawet imienia nie mam ot i sprawiedliwość jak chciałam pierwszą córkę to jest synio a jak chciałam drugiego siuśka w domu to będzie bułeczka ot
A jak chciałaś pierwszą mieć córę to nie myślałaś nad imieniem? Zapytaj synka jak chciałby żeby jego siostrzyczka miała na imię, na pewno coś fajnego doradzi

SYNEK

I ZNÓW SERCA MAM DWA
martita_891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:19   #1025
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Tacca niespodzianka niespodzianką ale gdzie jest siusiak
moze odpadl jak ogonek zrobil Cie w konia,co za maly cwaniak moj tak sie chwali swoim sprzetem,ze zawsze gin az glowe do tylu ochyla i mowi no no
to juz pewne na 100%? ale niespodzianka!
wynikami moczu sie nie przejumuj po furaginie na pewno przejdzie
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:23   #1026
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a i kupiłam dziś witaminy PHARMATON Matruelle z Omega-3, bo po falvit mama niestety wymiotuję i kiedyś o mało nie spóźniłam się do pracy

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ----------

Cytat:
Napisane przez martita_891 Pokaż wiadomość
A jak chciałaś pierwszą mieć córę to nie myślałaś nad imieniem? Zapytaj synka jak chciałby żeby jego siostrzyczka miała na imię, na pewno coś fajnego doradzi
nie sądzę nie bardzo on chce gadać podstawy i ostatnio już określa siebie jako "ja" to już postęp w tej dziedzinie
ja chciałam Greta albo Marika ale mój mąż mówi że mam nei równo pod kopułką

---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
moze odpadl jak ogonek zrobil Cie w konia,co za maly cwaniak moj tak sie chwali swoim sprzetem,ze zawsze gin az glowe do tylu ochyla i mowi no no
to juz pewne na 100%? ale niespodzianka!
wynikami moczu sie nie przejumuj po furaginie na pewno przejdzie

no z Olafem mam zdjecie w 21tyg i siusiak jak ta lala od razu było widać a co Ty teraz też mi powiedział że jeszcze nie na 100% i żebym nie mówiła. Bo śmiechu może być

Stary 2012-01-13, 09:25   #1027
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Gorsze rzeczy się w ustach miało.

mi to tylko sie zawsze z jednym kojarzy
Ostatnio tz przyszedl do domu i powiedzial czy jestem glodna czy chce kanapki,a ja mowie ze chce cos cieplego,bo nic dzisiaj cieplego w ustach nie mialam padlismy ze smiechu
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:33   #1028
karola2546
Raczkowanie

Dzień dobry! U mnie dzisiaj świeci słońce ale wiaterek też nieżle dmucha. Blanka w przedszkolu, śniadanko zjedzone i zaraz brykam na zakupy bo mężuś wraca dzisiaj po tygodniu z pracy.
Pandzia niezły psikus z tą córeczką.Ale dziewczynki też sa fajne. Pamietam ciebie z wątku dukanowskiego. Widzę że po ciąży razem wracamy do dietki.
Dziękuję za porady dotyczące kosmetyków. Miłego dnia!!!
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:38   #1029
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
TO się jeszcze na córę nie napalaj. Bo kto wie co wyjdzie finalnie...

Cytat:
a i kupiłam dziś witaminy PHARMATON Matruelle z Omega-3, bo po falvit mama niestety wymiotuję i kiedyś o mało nie spóźniłam się do pracy
A jak w pracy? Podpisałaś umowę?

Cytat:

Ostatnio tz przyszedl do domu i powiedzial czy jestem glodna czy chce kanapki,a ja mowie ze chce cos cieplego,bo nic dzisiaj cieplego w ustach nie mialam padlismy ze smiechu

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
Dzień dobry! U mnie dzisiaj świeci słońce ale wiaterek też nieżle dmucha. Blanka w przedszkolu, śniadanko zjedzone i zaraz brykam na zakupy bo mężuś wraca dzisiaj po tygodniu z pracy.
Pandzia niezły psikus z tą córeczką.Ale dziewczynki też sa fajne. Pamietam ciebie z wątku dukanowskiego. Widzę że po ciąży razem wracamy do dietki.
Dziękuję za porady dotyczące kosmetyków. Miłego dnia!!!
U mnie właśnie sypie śnieg. A zaraz muszę wychodzić...

o
Stary 2012-01-13, 09:40   #1030
anulka4771
Wtajemniczenie

Pandzia ale niespodzianka
Ide na 12 do endokrynologa i uwaga,uwaga jestem 36 ludzie czy oni nie mają litości.Ja nie moge tyle stać w kolejce bo o 15 muszę odebrać Filipa.
Mój M wczoraj mówił że najpierw trzeba kupić łóżeczko a ja już mu mówie,że pojedziemy po wypłacie do carrefoura bo tam ostatnio były body 3-pak po 30 zł.Więc on mi znowu o tym łóżeczku na to ja mu mówię że i tak bede kupować więc po co to mu

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:46   #1031
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

_agata czekam dalej

Stary 2012-01-13, 09:58   #1032
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!
U mnie dziś piękne słońce, myślałam, że znowu wiosennie będzie, ale jednak jak uchyliłam balkon, to prawie mrozem powiało... Ja chcę śnieg i normalną zimę... Żeby te choroby wymroziło w końcu... Chociaż Maksiu i tak pobija wszystkie swoje rekody, od świąt jest zdrowy, aż nie dowierzam

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
My jedziemy do lodzi jutro polukać wózki, ale już raczej jesteśmy zdecydowani na tego x-landera xq, ale chcemy jeszcze popatrzeć na żywo na niego.
ewus, to już z góry miłego i konstruktywnego oglądania życzę i żeby x-lander okazał się fajny, bo u mnie co się na coś "prawie zdecydowałam" to w sklepie cała koncepcja mi się wywylała do góry nogami

Cytat:
Dzidzia waży 349g wszystko ok. aleee najlepsze teraz lekarz do mnie "śmiech na sali ostatnio mówiliśmy,że chłopak ale teraz wydaję mi się że dziewczynka" i poprawił w karcie ciąży S na C
Ale numer! Ale przecież powiedział, że też nie jest jeszcze pewny, to co on będzie tak tam kreślił tam i z powrotem? To co tam, Pandziu, zrobić z Tobą na liście? Zaróżowić, zostawić na niebiesko czy z powrotem zazielenić?

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Właśnie jak to przeczytałam to i mam w lodówce, ale tak z rana?? Hmmm chyba jednak nie wytrzymam. Ale narobiłaś smaka.
Eee... To co, że z rana? W ciąży jesteś Można

Cytat:
Ale głodna jestem przeokropnie!
Właśnie to dla mnie główny powodów nieprzyjemności przy tym badaniu Ja będę tak kwitnąć na głodzie w przychodni, bo do mojego fajnego laboratorium mam kawałek...
A Ty już pewnie lada moment będziesz po 2. pobraniu i śniadanku...
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:05   #1033
Torrini
Raczkowanie

A u nas taki śmieciowy śnieg pada, niby dużo, ale już się chlapa powoli robi :/

Urósł wam już nr stopy? Połowa moich butów jest za ciasna, zimowe na płaskim musiałam 40 kupić... może to częściowo wina opuchlizny? Chociaż nie mam jej za bardzo...

Ja sobie za to wczoraj dogodziłam, upiekłam czekoladowca ^^ tż dostał połowę do pracy, ja idę pstryknąć 2 foteczki i załaduję na bloga. Normalnie taką miałam ochotę na tort czekoladowy wczoraj.... pierwszy raz na słodycze
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:06   #1034
lijuana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
To chyba ogólnopolskie powiedzenie...

Też z moim spędzam mało czasu... Wszystko przez te gry... A potem jest zmęczony i marudny.

Fajny wózek. Mi też się podoba.
Faceta nie przekonasz, a jak kupisz ten co chcesz i będzie jakiś problem, to powie albo spojrzy znacząco: nie mówiłem?

Słusznie zrobiliście z tą policją. To zakrawa na nękanie. Takim ludziom to tylko
Powiem Ci, że z tego nie wyrastają... Mój ma 38 lat i jest dużym dzieckiem w pewnych sprawach... Nie dalej jak wczoraj sobie pomyślałam, że będę miała dwoje dzieci i o wszystko sama się będę musiała martwić. Jeszcze tata mój zaczyna stękać, że ten mój się niczym nie interesuje jeśli chodzi o budowę domu... Fakt, też nie widzę zaangażowania. Zastanawiam się na co mi to wszystko.

My też połówkowe za 2-3 tygodnie... Wizyta za tydzień (już niecały ), ale to będzie 18 tc i 5dni. I też chcemy prywatnie na 3D w 23-24 tygodniu. Chyba, że mój gin to nowe usg będzie miał aż tak wypaśne.

Algidę ślij, pewnie!

Wstałam dziś rozbita i zmęczona. Zaraz muszę się ubierać i lecieć... Tzn. nie tak zaraz, ale ostatnio strasznie długo mi wybieranie schodzi.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Ja się chyba na tego XA zdecyduję... Zobaczymy.
Eh no tacy są faceci (nie wszysycy oczywiście) mój nie inetersuje sie remontem mieszkania bo nie umie on ma przekonannie ze nie musi bo przyjdą ludzie i to za niego zrobią...i wkurza mnie to bo po moim byłym byłam przyzwyczajona że facet wszystko sam w domu zrobi...no ale cóż nadrabia innymi zaletami
Cytat:
Super że bedzie parka o ile ten lekarz znowu nie zmieni zdania
Stary 2012-01-13, 10:28   #1035
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
_agata czekam dalej
Fatalnie. A kasa? Dostajesz?
NAwet na zwolnienie iść nie możesz gdyby coś...

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Właśnie to dla mnie główny powodów nieprzyjemności przy tym badaniu Ja będę tak kwitnąć na głodzie w przychodni, bo do mojego fajnego laboratorium mam kawałek...
A Ty już pewnie lada moment będziesz po 2. pobraniu i śniadanku...
Już dawnoooooooo...

Po wypiciu nieco głód zelżał, ale ja muszę coś do buzi włożyć i pomemłać. Wtedy wiem, że zjadłam.
Jeszcze mnie rozwolnienie dopadło po tej glukozie.:brzyda l: Ale ciiii...

o
Stary 2012-01-13, 10:29   #1036
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość

Urósł wam już nr stopy? Połowa moich butów jest za ciasna, zimowe na płaskim musiałam 40 kupić... może to częściowo wina opuchlizny? Chociaż nie mam jej za bardzo...

Ja sobie za to wczoraj dogodziłam, upiekłam czekoladowca ^^ tż dostał połowę do pracy, ja idę pstryknąć 2 foteczki i załaduję na bloga. Normalnie taką miałam ochotę na tort czekoladowy wczoraj.... pierwszy raz na słodycze
Mi nr stopy się nie zmienił, ale może jeszcze się coś zmienić. Stopy mi puchły tylko od stani w pracy, ale jak jestem na L4 to zero objawów.

Jak możesz to proszę wklej przepis na czekoladowa, bo ostatnio Tż było oddawać krew ii przyniósł dużo czekolady i nie ma co z nimi zrobić, to może chociaż ciasto upiekę Dzięki Torrini
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:36   #1037
8ewus8
Zadomowienie

kism widziałam ten wózek kilka razy gdzieś na zakupach, jak inna matka prowadziła, ale nie miałam śmiałości podejść i poprowadzić
Ostatnio w rossmanie też spotkałam panią z dzieckiem, ale miała podpięty fotelik samochodowy.
Kiedy wchodzą kolekcje 2012 wózków? bo widzę, że niektóre firmy już mają. Boję się, ze będzie coś fajniejszego

_agata dobrze, że to napisałaś na temat glukozy, bo to badanie mnie trochę przeraża, ale może to przeżyję jakoś.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:39   #1038
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

kism może zostaw na razie pociesze się faktem ze może chłopak jeszcze

_agata no na razie siedze

Stary 2012-01-13, 10:59   #1039
blueelektron
Rozeznanie

tak was czytam i podjadam śniadanko, po porannych wymiotach dopiero teraz doszłam do siebie, a tak porażka od rana<codziennie tak samo>. U mnie za oknem świeci słoneczko i wieje wietrzyk. Jutro mam zamiar pochodzić po sklepach więc może coś w końcu uda mi się zakupić dla małego.
blueelektron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:06   #1040
Dasti80
Zakorzenienie

Pandzia fajnie że będzie parka ale widzę że wolałabyś drugiego chłopca

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:06   #1041
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość

Jak możesz to proszę wklej przepis na czekoladowa, bo ostatnio Tż było oddawać krew ii przyniósł dużo czekolady i nie ma co z nimi zrobić, to może chociaż ciasto upiekę Dzięki Torrini
Proszę
http://mrs-pereira.blogspot.com/2012...oladowiec.html
Zżarłam ostatni kawałek Ale wypiłam kefir na dietetyczne wyrzuty sumienia

Kupiliśmy wózek - tego X Landera XA w końcu - był za 1099 na allegro z gondolką i całą resztą.. najgorzej, że wycofali kolor, który mi się podobał najbardziej, taki czarno-fioletowy zdecydowaliśmy się więc na Deserta.
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:24   #1042
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Pandzia fajnie że będzie parka ale widzę że wolałabyś drugiego chłopca

ja już sama nie wiem co będzie a przecież nie będę latać po innych lekarzach i wydawać kasę żeby zbaczyć płeć

Stary 2012-01-13, 11:52   #1043
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
O... A to niespodzianka...

Heh... Ranek nie przeszkadza. Ja sobie chyba kupię sama, co tam na małża liczyć.
U nas wiało, ale burzy nie było.
Udanego przeglądu, może coś kupisz?

Najważniejsze, że już lepiej.
Też mam ambitny plan się pouczyć... Zobaczymy co z tego wyjdzie.
wątpię bo już w tym miesiącu wydalam ponad 200 zł na ciuszki i pierdołki tzn spiworek, ręczniczki z kapturkiem i takie tam.

Cytat:

Mi też.
Stary 2012-01-13, 12:03   #1044
8ewus8
Zadomowienie

ja w tym miesiącu wydałam ponad 400zł a jak tak patrzę to może 1/3 potrzebnych rzeczy to jest.

Pandzia_2010 fajnie, ze dziewczynka, ale moim zdaniem lepiej jak lekarz nie mówi jak nie jest pewien, bo jednak człowiek się nastawia, że ma w środku synka a potem trzeba przestawić myślenie, co nie jest proste.
Mój maz bardzo był nastawiony na córkę, po genetycznym chodził jakiś taki dziwny, nie mogło to do niego dotrzeć, teraz widzę, że przyjął do wiadomości, ze syn i się cieszy
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:10   #1045
karozka
Raczkowanie

Cytat:
ja byłam wczoraj na wizycie. Wyniki moczu nie specjalne krwinki białe luźno usiewają pole widzenia dostałam furaginę do wtorku mam brać i zrobić analizę znów jeśli znów będą złe wyniki znów do gina masakra.

Dzidzia waży 349g wszystko ok. aleee najlepsze teraz lekarz do mnie "śmiech na sali ostatnio mówiliśmy,że chłopak ale teraz wydaję mi się że dziewczynka" i poprawił w karcie ciąży S na C
Trzymam kciuki żeby wyniki wyszły w porządku

Ale numer dobrze, że teraz powiedział bo przy porodzie to dopiero by była niespodzianka

Cytat:
U mnie o niebo lepiej, już chyba wiem poniekad skad te bole i skurcze, w ciagu paru dni macica powiekszyla mi sie o 6cm do gory, czyli byla 3 palce pod pepkiem a teraz jest juz nad, oby bylo juz "w miare" bo "w ok" to juz watpie zaraz łykam tabsy i relanium,znwu bede walczyc ze soba zeby nie zasnac a obiecalam sobie ze bede sie edukowac
Persephone jak tam sie czujesz dzisiaj, mam nadzieje ze bol glowy odpuscil
Milego dnia dziewuszki
Bardzo się cieszę, że już lepiej się czujesz

Cytat:

niezłe

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
tak was czytam i podjadam śniadanko, po porannych wymiotach dopiero teraz doszłam do siebie, a tak porażka od rana<codziennie tak samo>. U mnie za oknem świeci słoneczko i wieje wietrzyk. Jutro mam zamiar pochodzić po sklepach więc może coś w końcu uda mi się zakupić dla małego.
biedulka mam nadzieję, że już niedługo Ci te wymioty przejdą

U mnie za oknem też się dzieje, wieje, leje i pada śnieg w nocy też było ciekawie
Cieszę się, że dziś nigdzie nie wychodzę :P

Przerażające, że takie rzeczy się zdarzają
http://dzieci.pl/page,1,pgid,1330015...mat_ciaza.html

Edytowane przez karozka
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:14
karozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:10   #1046
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Perse i Gabi, my chyba jesteśmy na tym samym etapie ciąży, czujecie już coś, bo wydaje mi się, że któraś pisała, że jeszcze nie.
Ja czuję, ale tylko jak leżę lub stoję długo i wciąż tylko bąbelki i przesuwania, nic mocniejszego. I wciąż nie jestem pewna, czy to dzieć :P

Jeśli chodzi o USG - miałam i 2D i 3D i 4D - faktycznie wszystkie pomiary robi się na 2D, na 3D może coś na połówkowym będzie sprawdzać, ale na pewno 3D daje fajny efekt wizualny, jak widzisz tę słodką buźkę U nas już są kłótnie, po kim ma nos :P

Tacca mój oczywiście też, wróci od mamy, chwilę pogadamy i on gra. Ma 30 lat, a nic nie sprawi mu większej frajdy pod choinką, niż gra.

ania_85 dziękuję, dzisiaj już dobrze. W sumie wzięłam wczoraj 1,5 Apapu, po konsultacji z lekarzem i dzisiaj dopiero przeszło.

Nie straszcie mnie z tymi butami, ja nie chcę, żeby mi noga urosła, bo będą wszystkie buty do wymiany ;(

Ja zaraz idę na zakupy małe, choć ta pogoda mnie bawi. Nocą burza była jak w maju, rano śnieg padał jak w grudniu, a teraz słońce wychodzi jak w kwietniu
Mam smaka na muesli i sobie je kupię i będę jeść na śniadanko, albo lepiej sama coś wymieszam.
I robicie mi takie smaka na lody... Dzisiaj siedzę sama w domu, to sobie kupię jakiś mały kubełek i zjem

A jeszcze co do płci:
my jeszcze nie wiemy, ale ostatnio lekarz mówił, że ma pewne podejrzenia, ale nie chce póki co zdradzać, bo są niepewne. I mąż stwierdził, że na pewno dziewczynka (a bardzo chciał chłopaka:P). Ja też tak podejrzewam, ale na razie nic nie mówię Myślę, że chłopaka łatwiej by "wykrył" Ale zobaczymy

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:14
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:20   #1047
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Fatalnie. A kasa? Dostajesz?
NAwet na zwolnienie iść nie możesz gdyby coś...

Już dawnoooooooo...

Po wypiciu nieco głód zelżał, ale ja muszę coś do buzi włożyć i pomemłać. Wtedy wiem, że zjadłam.
Jeszcze mnie rozwolnienie dopadło po tej glukozie.:brzyda l: Ale ciiii...
ja dziś glukoze kupiłam i od razu obok jest labo to się na środe umówiłam na 7.30 wejdę pierwsza, babeczka pow że zapewne będą się ludzie burzyć ale to dlatego że trzeba 2godz czekać a pandzi zapewne jeszcze umowy nie chce dać bo wie że na zwolnienie pójdzie od razu
Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Pandzia ale niespodzianka
Ide na 12 do endokrynologa i uwaga,uwaga jestem 36 ludzie czy oni nie mają litości.Ja nie moge tyle stać w kolejce bo o 15 muszę odebrać Filipa.
Mój M wczoraj mówił że najpierw trzeba kupić łóżeczko a ja już mu mówie,że pojedziemy po wypłacie do carrefoura bo tam ostatnio były body 3-pak po 30 zł.Więc on mi znowu o tym łóżeczku na to ja mu mówię że i tak bede kupować więc po co to mu
jakieś fajne bodziaki?ja tam ostatnio kupiłam jedne za 4zł

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
u mnie nagle zrobiło się ciemno i zamieć teraz jest

Cytat:
ja w tym miesiącu wydałam ponad 400zł a jak tak patrzę to może 1/3 potrzebnych rzeczy to jest.

Pandzia_2010 fajnie, ze dziewczynka, ale moim zdaniem lepiej jak lekarz nie mówi jak nie jest pewien, bo jednak człowiek się nastawia, że ma w środku synka a potem trzeba przestawić myślenie, co nie jest proste.
Mój maz bardzo był nastawiony na córkę, po genetycznym chodził jakiś taki dziwny, nie mogło to do niego dotrzeć, teraz widzę, że przyjął do wiadomości, ze syn i się cieszy
nawet nie mówi ile rzeczy jest potrzebnych, pierdółek a się nazbiera to i tamto i wychodzi kolosalna kwota no ale cóż przecież dziecka nie zawinę w koc tylko

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:25   #1048
karozka
Raczkowanie

Ja nie wiem co Ci faceci mają z tymi grami
Mój pod choinką to tylko gry uznaje
Pół dnia potrafi przy tym przesiedzieć jak dzieciak jakiś

Ja mam nadzieję, że 21 się dowiem jaka jest płeć
Cały czas tżtowi nudzę, że mam nadzięję na pomyłkę lekarza i ,że jednak to dziewczynka a on się oburza
Stary 2012-01-13, 12:26   #1049
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Kiedy wchodzą kolekcje 2012 wózków? bo widzę, że niektóre firmy już mają. Boję się, ze będzie coś fajniejszego
Generalnie raczej już są, a takie ryzyko zawsze istnieje, że po zakupie znajdziesz jeszcze coś, czego nie widziałaś wcześniej

Cytat:
kism może zostaw na razie pociesze się faktem ze może chłopak jeszcze
OK

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Kupiliśmy wózek - tego X Landera XA w końcu - był za 1099 na allegro z gondolką i całą resztą.. najgorzej, że wycofali kolor, który mi się podobał najbardziej, taki czarno-fioletowy zdecydowaliśmy się więc na Deserta.
Gratuluję zakupu!

Cytat:
ja już sama nie wiem co będzie a przecież nie będę latać po innych lekarzach i wydawać kasę żeby zbaczyć płeć
Czyli właściwie pozostaje Ci czekanie do usg w III trym, co?

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31593289]Ja zaraz idę na zakupy małe, choć ta pogoda mnie bawi. Nocą burza była jak w maju, rano śnieg padał jak w grudniu, a teraz słońce wychodzi jak w kwietniu [/QUOTE]

U mnie też tak dziwnie. Rano było piękne słońce, a teraz na zmianę śnieg, słońce, wichura Na przyszły tydzień widziałam, że zapowiadają u mnie jakiś lekki mróz i śnieg. Może się taka miła delikatna zima zrobi Ja też idę na jakieś zakupy i drobne załatwienia, i po Maksia do przedszkola. Mam nadzieję, że mnie nie sponiewiera ta wichura
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:31   #1050
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

U mnie słonce swieci od rana, ale juz z godz. temu snieg padał, nic nie było widac, po 5 min. spokoj, znów słonce.
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości