Żonki 2009 cz. XXXI - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 09:39   #4621
mona_ja
Wtajemniczenie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXXI

Cześć!

Katunia piękny ten pierwszy tryptyk, pasował by nam do salonu, wrzuć proszę namiary na niego

Gucia a wiesz że ja na niedziele tez chce te roladki zrobić i sie zastanawiam jak z sosem bo miałam juz ten pomysł na i wydaje mi się bardzo słony, mnie aż odrzucało chociaż lubie dobrze doprawione, możnaby coś z pomidorami w puszce pokombinować.

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:40   #4622
martucha84
Zakorzenienie

Gucia śmietana ser, bazylia papryka słodka oregano pieprz sól tyle

pochawliłam sie z klubie projektem do którego mnie zaproszono

idę walczyć z mym buntem dwulatka
Stary 2012-01-13, 09:44   #4623
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Cześć!

Katunia piękny ten pierwszy tryptyk, pasował by nam do salonu, wrzuć proszę namiary na niego

Gucia a wiesz że ja na niedziele tez chce te roladki zrobić i sie zastanawiam jak z sosem bo miałam juz ten pomysł na i wydaje mi się bardzo słony, mnie aż odrzucało chociaż lubie dobrze doprawione, możnaby coś z pomidorami w puszce pokombinować.
Właśnie dlatego pytam dziewczyn, bo one robiły same.

Ja myślałam o przecierze pomidorowym (tym z kartonika) ze śmietaną, albo o pomidorach z puszki, ale też z dodatkiem przecieru, bo mało by tego było... ale nie wiem. Najbardziej skłaniam się do pierwszej wersji, ale czekam na mądre głowy

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Gucia śmietana ser, bazylia papryka słodka oregano pieprz sól tyle

pochawliłam sie z klubie projektem do którego mnie zaproszono

idę walczyć z mym buntem dwulatka
A czyli, że w sosie serowym też może być... hmmm... no to teraz nie wiem na co mam większą ochotę czy na sos serowy czy na pomidorowy. Ale chyba zrobię ten serowy

A teraz seria głupich pytań: najpierw przygotowuje ten sos w rondelku i zalewam jak już ser jest roztopiony, czy na zimno zalewam?

A co Patowi się nie podoba, że buntu mu sie zachciało??

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:53   #4624
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:54   #4625
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
juz nawet jestem sklonna te roze kupic wcale nie glupie sa. tylko zobaczy czy grafitowy wzor by byl.o ten: gold jak myslisz?
Kliwia, porównałam jeszcze raz te róże i dla mnie zdecydowanie białe od razu mi sie spodobały, te czarne takie jakiejś smętne, żałobne

Dzięki za rady, faktycznie taki taboret podłużny na nózkach i jeszcze jakby był pikowany byłby idealny kustro w sebrnej ramie, wieszaków będę szukać dalej co ja bym bez Was zrobiła

tylko się nie smiejcie ale załączam Wam zdjęcia z Przeminęło z wiatrem (mój ukochany film). Pamietacie scenę w której Scarlet w czasie wojny potrzebuje nowej sukni i zrywa aksamine, zielone zasłony z którym postanawia uszyć suknie zeby olśnić Reth-a w więzieniu? Otóż to mój plan Bo aksamit jest ciężki, a ja mam jakby granatowy (mniej więcej jak Bonnie ) Będą od sufitu aż do ziemi, lekko upiete po srodku, tak jak pisze Kliwia

Katunia, mi się średnio podobają tryptyki i fotki z użyciem makro jakoś wolę widoki. Jeżeli Ci się podobają to je kup musiałąbym zobaczyć miejsce gdzie chcesz je powiesić żeby doradzić czy tam pasują czy nie. Wiesz, ważne jest całe wnetrze, jakie masz inne dodatki wokół Ja nadal nic nie powisiłam na ścianach, zero obrazów, zdjęć, nawet zegar który dostałam 2 mieisace temu leży w kartonie jestem strasznie wybredna jeżeli chodzi o dodatki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gone_with_the_wind-2233.jpg (48,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg scarlett-ohara.jpg (22,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 525089.jpg (61,1 KB, 17 załadowań)

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:01   #4626
Gucia0987
Zakorzenienie

Rossi dzięki! Wiesz, że o tym nie pomyślałam, a to jest genialny pomysł! Dziękuję

A co do zabawek, to nie wiem. Jak pięciolatka to może jakiegoś PetShopa, ale jak mówisz, że lubi blyskotki, to może jakiś zestaw bizu dla dzieci - nie wiem... a dla 2.5 latka myślę, że z kupnem samochodziku nie powinno być problemów. Weź męża, niech wybierze co mu się podoba

Gold ciekawa jestem jak ten aksamit będzie się u Ciebie prezentować A to chcesz w sypialni czy w salonie?
Scenę z filmu, oczywiście kojarzę

Stary 2012-01-13, 10:03   #4627
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Gold ciekawa jestem jak ten aksamit będzie się u Ciebie prezentować A to chcesz w sypialni czy w salonie?
Scenę z filmu, oczywiście kojarzę
w przedpokoju

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2012-01-13, 10:10   #4628
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
w przedpokoju
a ok

Stary 2012-01-13, 10:14   #4629
ktosia86
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ale u mnie wieje.
A jeszcze dzisiaj mam kolędę, dobrze, że mi opiekunka babci powiedziała, bo bym nie wiedziała Do kościola u siebie nie chodzę, a rodzice mi nawet nie przekazali, fajnie co?

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
bo na trzeźwo się niektórych rzeczy przyjąć nie da więc musiałam sobie wypić ktosibu i ubolewam bo wypiłam do zera...

no ja też żałuje... strasznie, tak mi przykro z tego powodu chyba bedę płakać,
ale nie ma tego złego bo pani nas zaprosiła na szklolenie też prze nią prowadzone :szkoła dla wychowawców: i to tylko 4 no max 5 spotkań, musze się zastanowic
No wiesz co, jeszcze się zastanawiasz? Chyba, że zastanawiasz się nad tym czy tak ważne sprawy da się przekazać w zaledwie (!) 5 spotkań
Stary 2012-01-13, 10:15   #4630
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-01-13, 10:18   #4631
mona_ja
Wtajemniczenie

Dziewczyny zastanawiam się nad menu na mężowe urodziny, z ciast zrobie tort nugatowy, karpatke, dyskoteke, potrzebuje przepisu na jeszcze jedno ciasto najlepiej z owocami i które nie trzeba przechowywać w lodówce.
Na kolacje będą kotlety z czipsami(piersi z kury posmarowane majonezem, posypane czipsami i zapieczone w piekarniku), jeszcze potrzebuję jeden rodzaj mięska, dwie sałatki no i myślałam do tego nad piree ze szczypiorkiem lub koperkiem. Macie jeszcze jakieś pomysły?

Gucia ja z serowym sosem też kiedyś robiłam ale jakoś mi nie podeszło, pomidorowy lepszy

Nasz Ślub 30.05.2009
Stary 2012-01-13, 10:24   #4632
Gucia0987
Zakorzenienie

Rossi mnie się te Pet Shopy strasznie podobają. U mnie kuzynki za nimi szaleją mam nadzieje, że coś znajdziesz.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Mona fajnie te kotlety w chipsach brzmią Ja robię w krakersach a o tym nie słyszałam - czad
Menu brzmi super! Za mną chodzi sałatka z tortellini, także ją polecam

Mówisz, że w pomidorowym lepsze... mącisz mi w głowie! Będę robić pierwszy raz, więc chcę żeby mężowi zasmakowało, bo on wybredny jest jeśli chodzi o eksperymenty
A jak miałaś ten z torebki sos pomidorowy, to on był ze śmietaną czy tak po prostu pomidorowy?

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-01-13 o 10:26
Stary 2012-01-13, 10:25   #4633
kliwia
Zakorzenienie

mona upiecz karkowke z rekawie
mozesz zorbic tez surowke, z pomidora ze szczypiorkiem
a ciasta 3 to chyba wystarcza
A i na przystawki zrob spznak na ciescie francuskim wg przepisu guci [w klubie]

gold mi sie te laweczki co CI pokazalam bardzo podobaja. na prawde by Ci pasowaly :d co do aksamitu, granatowy to nie wiem czy tam bedzie pasowal?
Jelsi nie bedzie pasowal. to ja bym zrobila zaslone z tafty

W spzitalu wieszajaa taka kotare z aksamitu na zime, by zimno nie wlatywalo jak sie drzwi otwieraja
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:26   #4634
mona_ja
Wtajemniczenie

Rossi może dla dziewczynki zestaw drewnianych koralików do robienia biżuterii?

Kliwia muszę zrobić 4 ciacha bo mam małe formy do pieczenia no i będzie ok 20 osób

A jaka surówka z pomidorem?

Nasz Ślub 30.05.2009

Edytowane przez mona_ja
Czas edycji: 2012-01-13 o 10:30
Stary 2012-01-13, 10:40   #4635
atomufka
Zakorzenienie

Cześć
jaki piękny dzień wreszcie słonko wyszło

india 75 km w jedną stronę to bardzooo dużo,my teraz mamy 50 km w dwie strony i zimową porą z dojazdem jest masakra.Wczoraj tak lało w drodze powrotnej ,że wróciłam cała roztrzęsiona z nerwów ja mam taką "super" trasę ok 10 km przez las ,gdzie nawet zasięgu nie mam Latem spoko się jeździło....

iwka w Pl to chyba mało kto może sobie pozwolić na dojazdy 150 km w jedną stronę...no chyba ,że firma płaci za dojazdy....

Aa wczoraj dotarły moje kalosze i są super wygodne i śliczne nawet miałam okazję je przetestować. Kliwia nie wlewa się woda do środka więc jest git

My też próbowaliśmy oglądać californication ,ale jakoś do mnie nie trafia ten serial....

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

Edytowane przez atomufka
Czas edycji: 2012-01-13 o 10:50
atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:51   #4636
kliwia
Zakorzenienie

atomufka no to super ze kalosze dobre! zorb fotke!! na spacerze ofkors

mona aaaa to zmienia postac rzeczy. z owocami bez lodowki to nie znam
A surowka z pomidora prosta - pomidory kroimi w kostke, do tego wkrajamy szczypiora z szalotka [z ta cebulka, a jak nie ma cebulki, to z ta biala czescia szczypiora]
dodajemy smietane lub jogurt naturalny, sol i pipeprz. I gotowe. pomidorwy puszcza duzo wody, ale tak ma byc, wtedy jest sosik i mozna maczac w nim kotelsiki i ziemniaczki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:10   #4637
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Ale kupiliśmy wczoraj krowę (Bzyczko zapłaciłam nie całe 50zł) i poszliśmy do znajomych. Mała na razie nieco się jej bała i była na nią nie co za duża - ale mam nadzieje, że się polubią )

i jeszcze mam pytanie do Celi i Martuchy laseczki, Wy robiłyście te roladki ze schabu... bo ja dzisiaj chcę je przygotować, a będą na obiad jutro albo w niedziele. Tylko powiedzcie mi jak robiłyście sos? Bo nie chcę kupować tej chemii tylko sama chcę zrobić

i wiecie co.... dzisiaj jest piątek to nic, że 13stego - piątek jest
kochana nie znam dziecka które się krowy nie boi, nas 2 tyg podchodził jak pies do jeża, ale teraz uwielbia, no i my upuszczlismy powietrze na poczatku i dotykal palcami
a dziś piątek 13 czyli cudny dzień

Cytat:
A co Patowi się nie podoba, że buntu mu sie zachciało??
sos w rondelku i zalezasz ciepłym
a pat nie wiem dojrzewa hahaha

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
chłopcu autko, a dziewczynce jakieś rzeczy do malowania dla dzieci błyszczyk etc
albo bransoletkę

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość

No wiesz co, jeszcze się zastanawiasz? Chyba, że zastanawiasz się nad tym czy tak ważne sprawy da się przekazać w zaledwie (!) 5 spotkań
otóż to ;D za mało spotkań jak na taką wiedzę
Stary 2012-01-13, 11:19   #4638
Gucia0987
Zakorzenienie

Martucha a wiesz, że wpadliśmy na to i spuściliśmy troszkę powietrza
I powiem Ci, że jak widziałam zdjęcia Pata na krowie, to myślałam, że ona taka duża będzie. W sklepie tak patrzę, kurde - małe to to. Tak samo pomyślała koleżanka, jak TŻ wszedł z krową A tu się okazało, że nie dość, że za duża to przy Ju już się taka mała nie wydawała

dziękuję za wskazówki i mam nadzieje, że z Patem sobie poradzisz

Stary 2012-01-13, 11:21   #4639
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczynki proszę o kciuki za tż dzisiaj a najmocniej od 13,30 przez 1,5 godziny (mam nadzieję że tyle mu to zajmie) a później napiszę o co chodzi

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:28   #4640
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Martucha a wiesz, że wpadliśmy na to i spuściliśmy troszkę powietrza
I powiem Ci, że jak widziałam zdjęcia Pata na krowie, to myślałam, że ona taka duża będzie. W sklepie tak patrzę, kurde - małe to to. Tak samo pomyślała koleżanka, jak TŻ wszedł z krową A tu się okazało, że nie dość, że za duża to przy Ju już się taka mała nie wydawała

dziękuję za wskazówki i mam nadzieje, że z Patem sobie poradzisz
dziewczyny na mamuśkach też kupowały pod choinkę i dzieci się większości bały nie liczne podeszły od razu, a teraz nie ma dziecka które nie śmiga, ja jeszcze widziałam jak dzieci znajomych strasze od Pata na niej szaleją i jest super, tylko wymaga czasu, na oswojenie a potem na załapanie równowagi, naukę odbijania, ale warto
Pata spacyfikowałam śpi

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Dziewczynki proszę o kciuki za tż dzisiaj a najmocniej od 13,30 przez 1,5 godziny (mam nadzieję że tyle mu to zajmie) a później napiszę o co chodzi
trzymam!!!!!!!!!!!
Stary 2012-01-13, 11:31   #4641
celi25
Rozeznanie

Gucia te z torebki to dajesz śmietanę a pomidory są z proszku . Jak chcesz sama pomidorowy zrobić to tak jak dziewczyny pisały: pomidory z puszki, śmietana i przyprawy jakie lubisz. Posyp żółtym serem i zapiecz

celi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:33   #4642
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-01-13, 11:42   #4643
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
ja uwielbiam tylko lubie mieć na to trochę czasu

dasz rade ostatecznie telefon do przyjaciela
Stary 2012-01-13, 11:56   #4644
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gold mi sie te laweczki co CI pokazalam bardzo podobaja. na prawde by Ci pasowaly :d co do aksamitu, granatowy to nie wiem czy tam bedzie pasowal? Jelsi nie bedzie pasowal. to ja bym zrobila zaslone z tafty
znalazłam taki opis:
,,Granat to kolor bardzo uniwersalny. Istnieje naprawdę wiele udanych zestawień, które można stworzyć z tym odcieniem. Pięknie współpracuje, a w niektórych zestawieniach kolorystycznych wypada nadspodziewanie efektownie. Granat świetnie gra w duecie z wszelkimi brązami, w tym z arcymodnym camelem. Z szarością tworzy zestaw chłodny, elegancki i szlachetny. Tandem z czerwienią jest zestawieniem dość odważnym, ale bardzo interesującym i energetycznym."

Nie wiem jak to będzie wygladało w rzeczywistosci, ale widze to oczami wyobraźni i jakoś innego koloru w tym miejscu nie widzę od razu jak wymyśliłam zasłonę w tym miejscu to wiedziałam, że musi być granatowa. No i aksamit, bo ma ocieplać wnętrze, dodawać przytulności- tafta jest zimnym materiałem, pięknym ale jakby surowym bo śliskim

Wczoraj nareszcie zdecydowałam się i kupiłam kosz na brudne ubrania jest wykonany z brązowych platikowych sznureczków imitujących wiklinę. Nie będzie pasował do mieszkania więc planuję uszyć na niego pokrowiec a Wy gdzie chowacie brudne rzeczy?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
Stary 2012-01-13, 12:12   #4645
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-01-13, 12:14   #4646
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona_ja Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się nad menu na mężowe urodziny, z ciast zrobie tort nugatowy, karpatke, dyskoteke, potrzebuje przepisu na jeszcze jedno ciasto najlepiej z owocami i które nie trzeba przechowywać w lodówce.
Na kolacje będą kotlety z czipsami(piersi z kury posmarowane majonezem, posypane czipsami i zapieczone w piekarniku), jeszcze potrzebuję jeden rodzaj mięska, dwie sałatki no i myślałam do tego nad piree ze szczypiorkiem lub koperkiem. Macie jeszcze jakieś pomysły?

Gucia ja z serowym sosem też kiedyś robiłam ale jakoś mi nie podeszło, pomidorowy lepszy
Tort nugatowy Daj przepis
I kotlety z chipsami brzmią świetnie!

Cytat:
Trzymam!

Wieści od Neski w k.

Gold ja na brudne rzeczy mam kosz pleciony, nie wiem czy to wiklina czy inne cuś. Kiedyś w jysku kupiliśmy

Edytowane przez ktosia86
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:20
ktosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:30   #4647
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Cześć
jaki piękny dzień wreszcie słonko wyszło

india 75 km w jedną stronę to bardzooo dużo,my teraz mamy 50 km w dwie strony i zimową porą z dojazdem jest masakra.Wczoraj tak lało w drodze powrotnej ,że wróciłam cała roztrzęsiona z nerwów ja mam taką "super" trasę ok 10 km przez las ,gdzie nawet zasięgu nie mam Latem spoko się jeździło....

iwka w Pl to chyba mało kto może sobie pozwolić na dojazdy 150 km w jedną stronę...no chyba ,że firma płaci za dojazdy....

Aa wczoraj dotarły moje kalosze i są super wygodne i śliczne nawet miałam okazję je przetestować. Kliwia nie wlewa się woda do środka więc jest git

My też próbowaliśmy oglądać californication ,ale jakoś do mnie nie trafia ten serial....
a u mnie nagle ciemno i się zrobił i zamieć śnieżna, dopiero przestał śnieg sypać

Cytat:
trzymam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 12:37   #4648
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość
Gucia te z torebki to dajesz śmietanę a pomidory są z proszku . Jak chcesz sama pomidorowy zrobić to tak jak dziewczyny pisały: pomidory z puszki, śmietana i przyprawy jakie lubisz. Posyp żółtym serem i zapiecz
właśnie o to mi chodziło Czy sos jest po prostu czerwony, czy dodaje się śmietany Dzięki Ci!

To już mam plan, wiem jak zrobię. Mam tylko nadzieje, że mi wyjdą

Cytat:
Treść usunięta
jak to straszne?? Śliczne są Mnie się szalenie podobają

Co do prezentów, mam podobnie,. Nie jestem w tym dobra.

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Wczoraj nareszcie zdecydowałam się i kupiłam kosz na brudne ubrania jest wykonany z brązowych platikowych sznureczków imitujących wiklinę. Nie będzie pasował do mieszkania więc planuję uszyć na niego pokrowiec a Wy gdzie chowacie brudne rzeczy?
myślę, że mam dokładnie taki kosz jak Ty Teraz wszędzie ich pełno. U mnie ten kosz stoi w łazience i pasuje także nic nie musiałam z nim robić Ja mam też taką metalową półeczkę, gdzie kupiłam koszyki dokładnie takie jak kosz (2 białe, jeden brązowy) i gra

Cytat:
Treść usunięta
Widziałam je i nawet zastanawiałam się czy ich czasem nie kupić. Jak mówisz, że fajne to kupię przy najbliższej okazji. Choć 60den to coś mało jak na tę porę roku. ja teraz chodzę w setkach

Bzyczka oczywiście trzymam kciuki!

Neska Ty też tam dzielna bądź!!

Byłam teraz w sądzie i musiałam wygladać czadowo, bo w płaszczy, czapce i okularach słonecznych Znajomy mnie na ulicy nie poznał

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2012-01-13 o 12:38
Stary 2012-01-13, 12:58   #4649
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

dzieki za opinie odniosnie obrazow

Gold - cykne fotke i pokaze gdzie chce umiescic obraz

klwia - juz jakies motywy kwiatowe sa w pokoju, pokaze jakie jak pocykam foto

mona - tryptyk u tego sprzedawcy ogladalam
fajnie ma ma kazdy z obrazow mozna zamowic w roznym rozmiarze i roznej formie
http://allegro.pl/tryptyk-numer1-art...032359165.html

Ale u mnie pieknie sypie snieg
Tom mial taka radoche jak jechalismy wozkiem na spacer

Edytowane przez Katunia:)
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:00
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:02   #4650
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości