Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 09:13   #721
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Dzień dobry!
Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Tż mnie tylko pociesza, że mały czeka do 17.01. (do wtorku) bo u nas w rodzinie jest już troje dzieci, które właśnie wtedy się urodziły.

Bardzo bym chciała w końcu się wyspać. Już chyba od dwóch tygodni budzę się o 3:00 i już nie mogę zasnąć. Mam ostatnie dni w których mogłabym się wyspać a tu nic z tego
BACHA! a no moze - ale będą urodziny! mocno tule z powodu niewyspania:c mok:

Cytat:
Napisane przez amilcia Pokaż wiadomość
Witam.

Ja tylko się melduję narazie i pozdrawiam
Lecimy do p-la

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość

najchętniej zostałabym cały dzień w łóżku, ale mój syn dba, żebym się nie zapuszczała w nim
5.30 jedzonko a potem przez ponad godzinę zabawa (za to był uśmiech z głosem hehe )
u śmiech z głosem : love:
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
ahh, ale jestem.... podekscytowana

Lekarz mnie badał, mówił, że tyci tyci brakuje i jak dobrze to rozegramy to do poniedziałku mogę nie wytrzymać i wyszedł na korytarz i powiedział tż, że ma działać hihi, zobaczymy
Moze jutro? bo jutro sobota i tradycja byłaby zachowana!!!!!!!!

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:15   #722
Cookie24
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X

Cytat:
dzień dobry!
Znowu spać nie mogę, ale to chyba przez wizyty budzę się tak wcześnie...

:
Czyliii dzialajcie grzecznie hihih

Kochana apropo cesarki.... Wczoraj mnie polozna nastrzaszyla, ze za waska jestem i mam poprosic o skierowanie na cesarke.... Nie wiem co mam robic....

Cytat:
Witam.

Ja tylko się melduję narazie i pozdrawiam
Lecimy do p-la
Odmeldowana

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
hejka u Was tez tak wieje???
A jak.... strach wyjsc z domku.............

Cytat:

najchętniej zostałabym cały dzień w łóżku, ale mój syn dba, żebym się nie zapuszczała w nim
5.30 jedzonko a potem przez ponad godzinę zabawa (za to był uśmiech z głosem hehe )

Jem śniadanie i czytam książkę Uśnij wreszcie może coś tam mądrego przeczytam

dobrego dnia życzę
Milego dzionka

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja już myślałam, że moje problemy ze snem się kończą, ale ostatnio znowu to wraca. Do tego dochodzą koszmary o małych dzieciach... echhh
Na dodatek chyba naprawdę się od Was uzależniłam, bo mi też się śniło, ze do Was wszystkich dzwoniłam, ale nie miałyście mojego numeru, tylko Lucy i inutil mi napisały smsa, a zeberka i pani się zastanawiały kto to i jeszcze do kogoś dzwoniłam ale nie pamiętam do kogo
heheh chyba wiekszosc z Nas miala sny zwiazane z Dziewczynami z forum hihih
Cookie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:33   #723
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Ja już myślałam, że moje problemy ze snem się kończą, ale ostatnio znowu to wraca. Do tego dochodzą koszmary o małych dzieciach... echhh
Na dodatek chyba naprawdę się od Was uzależniłam, bo mi też się śniło, ze do Was wszystkich dzwoniłam, ale nie miałyście mojego numeru, tylko Lucy i inutil mi napisały smsa, a zeberka i pani się zastanawiały kto to i jeszcze do kogoś dzwoniłam ale nie pamiętam do kogo
kurde, to niedobrze rozmawiasz o tym z tż? z kimkolwiek?

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Amilcia mi wypisał normalne zwolnienie, bez pytania czy proszenia może to zależy rzeczywiście od lekarza.

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
Moze jutro? bo jutro sobota i tradycja byłaby zachowana!!!!!!!!
może....

Cytat:
Napisane przez Cookie24 Pokaż wiadomość

Kochana apropo cesarki.... Wczoraj mnie polozna nastrzaszyla, ze za waska jestem i mam poprosic o skierowanie na cesarke.... Nie wiem co mam robic....
hmm, a co lekarz mówił? Ja dzisiaj pytałam o tą cesarkę, jak to jest. powiedziałam mu, że chciałabym naturalnie, ale jak będzie trzeba to będzie trzeba. Powiedział mi, że warto spróbować naturalnie i tam w szpitalu jest tak, że przy wywołaniu podają osytocynę i jeśli po dwóch nie ma postępu to od razu cesarka. No ale powiedział, że może być tak, że wszystko idzie ładnie, jest pełne rozwarcie ale mały się nie pcha (nie wchodzi w kanał, albo się cofa) to też cesarka. No i bywa tak, że po 16 godzinach np. jest cesarka...

no i jak się przyjedzie na porodówkę to oni badają takim "cyrklem' jakby czy główka przejdzie i czasem jak wyjdzie za mała miednica to od razu cesarka. Pogadaj z lekarzem, bo chyba na oko tego nie da się określić.

Nooo, a co do działania, to grzecznie nie ma mowy. Zalecenie lekarskie było: ostry sex (cytat)
Stary 2012-01-13, 09:39   #724
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Zalecenie lekarskie było: ostry sex (cytat)
no jak mus to mus a małżonek na miejscu czy jednak w rozjazdach?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:40   #725
black secret
Wtajemniczenie

dzien dobry

Magus mam nadzieje,ze te koszmary szybko mina....
Intuli hehe czyli zastosowac sie do zalecen lekarze wypadaloby.....

Jade na 11:30 na rozmowe o prace.... i mam stresa....

black secret jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:44   #726
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
znalazłam coś takiego:
(...)Białka mogą zaburzać wynik badania, więc lepiej jest prowadzić oznaczenia formy wolnej tych hormonów: fT3 i fT4. Produkcję tych hormonów w tarczycy wyzwala TSH (tyreotropina) – hormon wytwarzany w przysadce mózgowej. Jego wydzielanie jest hamowane na zasadzie ujemnej pętli sprzężenia zwrotnego przez hormony tarczycy (ściśle fT3). Dlatego przy nadmiarze hormonów tarczycy poziom TSH maleje, przy niedoborze – wzrasta.

czyli że niby to od fT3 ifT4 zależne jest TSH
czarna magia
Bo (upraszczając) nadmiar hormonów tarczycy hamuje wydzielanie tsh, a ich niedobór stymuluje jego wydzielanie.
hehe jak się to dokładnie przeanalizuje to staje się jaśniejsze.
Właściwie cały układ hormonalny to łańcuch wzajemnych powiązań i zależności. Dzięki temu cały nasz organizm zgodnie współpracuje.
Tak to powiedział biolog
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 09:46   #727
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
kurde, to niedobrze rozmawiasz o tym z tż? z kimkolwiek?
W zasadzie to tylko z TŻ rozmawiam o tym, nie wiem skąd mi to teraz bierze. Może dlatego, że będziemy powoli myśleć o starankach... Z tych lżejszych to jest sen np że jestem gdzieś w szpitalu, dają mi dziecko malutkie, ja się cieszę, a oni mi mówią, że mogę sobie je potrzymać, ale to nie jest moje

Cytat:
Nooo, a co do działania, to grzecznie nie ma mowy. Zalecenie lekarskie było: ostry sex (cytat)
TŻ w domu? To do dzieła

Black trzymam kciuki za rozmowę

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 09:49   #728
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też dokładnie to samo powiedział. Ja zrobiłam i jakoś wcale nie czuję się nakręcona. Po prostu zrobiłam to dla siebie i swojego spokoju
bo lekarze wychodzą z założenia, że większość 1 poronień to przypadek, ale większość to nie znaczy wszystkie.
no a jak tak jak u mnie wyjdzie pewna nie prawidłowość która mogła się do poronienia przyczynić?
Oczywiście mogło by sie też wszystko za 2 razem udać bo to nie ten czynnik zadziałał tylko genetyka.
A jakby mnie 2 # spotkało i wtedy bym się dowiedziała, że można było temu zaradzić? o tym lekarze już nie myślą.
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-01-13, 09:50   #729
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:

hmm, a co lekarz mówił? Ja dzisiaj pytałam o tą cesarkę, jak to jest. powiedziałam mu, że chciałabym naturalnie, ale jak będzie trzeba to będzie trzeba. Powiedział mi, że warto spróbować naturalnie i tam w szpitalu jest tak, że przy wywołaniu podają osytocynę i jeśli po dwóch nie ma postępu to od razu cesarka. No ale powiedział, że może być tak, że wszystko idzie ładnie, jest pełne rozwarcie ale mały się nie pcha (nie wchodzi w kanał, albo się cofa) to też cesarka. No i bywa tak, że po 16 godzinach np. jest cesarka...

no i jak się przyjedzie na porodówkę to oni badają takim "cyrklem' jakby czy główka przejdzie i czasem jak wyjdzie za mała miednica to od razu cesarka. Pogadaj z lekarzem, bo chyba na oko tego nie da się określić.
wizyte mam za 2 tyg... Wiem , ze mierza.... ale powiedziala, ze moge trafic na taki zespol ktory mnie wymeczy a pozniej i tak cesarka a moge uniknac.... tego wszystkiego...
Jeszcze sie dowiem , tylko to spadlo na mnie tak nagle a nie zastanawialm sie wiesz........
A to polozna z SR... Wydaje mi sie godna zaufania... ona tez ma mnie zmierzyc u siebie......

Cytat:
Napisane przez black secret Pokaż wiadomość
dzien dobry

Powodzonka trzymam kciuki.................
Stary 2012-01-13, 09:56   #730
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
no jak mus to mus a małżonek na miejscu czy jednak w rozjazdach?
no do zaleceń trzeba się stosować z tż pojechał właśnie do Charzykowy, więc będzie za kilka godzin i jest już cały MÓJ (taką mam nadzieję). Do Poznania nie musi jechać, zresztą się trochę boi...

Cytat:
ahh, nic nie pisałaś...

kciuki trzymamy i kopniak na szczęście
Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Bo (upraszczając) nadmiar hormonów tarczycy hamuje wydzielanie tsh, a ich niedobór stymuluje jego wydzielanie.
hehe jak się to dokładnie przeanalizuje to staje się jaśniejsze.
Właściwie cały układ hormonalny to łańcuch wzajemnych powiązań i zależności. Dzięki temu cały nasz organizm zgodnie współpracuje.
Tak to powiedział biolog

Cytat:
W zasadzie to tylko z TŻ rozmawiam o tym, nie wiem skąd mi to teraz bierze. Może dlatego, że będziemy powoli myśleć o starankach... Z tych lżejszych to jest sen np że jestem gdzieś w szpitalu, dają mi dziecko malutkie, ja się cieszę, a oni mi mówią, że mogę sobie je potrzymać, ale to nie jest moje
Może... mam nadzieję, że będzie tylko lepiej.

dziś poszłam do pracy znowu (i zaraz idę na kawę) a ta jedna pinda znowu palnęła tekst "no widzisz, najpierw nie chciał się zagnieździć a teraz nie chce wychodzić... " :conf used:
Stary 2012-01-13, 09:57   #731
Lucy1111
Zakorzenienie

dzień dobry
ja tylko na chwilkę sprawdzić jak się sprawy mają... i co widzę - Inutil w super humorku Kochana, działajcie ile się da Skoro tyci, tyci zostało
Aaa, ale jestem podekscytowana

Bleck, za rozmowę!
Pani, jak to komórka umarła? co jej? niech se jaj nie robi!!
Cookie, kurcze, nie wiem co Ci poradzić znam wiele kobiet bardzo szczupłych, które rodziły naturalnie i dawały sobie świetnie radę. Hmm, no ale lekarz chyba wie lepiej
Natalia, uśmiech Mikołajka to pewnie największa radość dla Ciebie, co?
Amilcia odmeldowana, jeszcze Bacha i wiadomość od Sofci

A ja zmykam działać dalej
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:02   #732
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
ooo zaciskam pięści. w piątek, i to 13 musi się udać!!!!

Cytat:
"no widzisz, najpierw nie chciał się zagnieździć a teraz nie chce wychodzić... " :conf used:
noszzzzz walnąć w łeb.... bez wyczucia! wrrrrr mam nadzieję, że jej coś powiedziałaś do słuchu!

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Pani, jak to komórka umarła? co jej? niech se jaj nie robi!!
wczoraj w nocy przestała współpracować... heh na dożynkach była od 1,5 miesiąca, ale nie wiedziałam że tak nagle padnie i się nie przygotowałam. Koleżanka mi dała swój telefon, więc mam komórę ale bez większości numerów (mój numer ma 12 lat....). Np. nie mam numeru do ojca, matki, brata, chłopa ale do wszystkich profesorów UJ tak

Pokażesz efekt, nie?!

Stary 2012-01-13, 10:09   #733
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:

Lekarz mnie badał, mówił, że tyci tyci brakuje i jak dobrze to rozegramy to do poniedziałku mogę nie wytrzymać i wyszedł na korytarz i powiedział tż, że ma działać hihi, zobaczymy
a jak nie to zaprasza w poniedziałek, to zobaczymy się na pewno, bo on we wtorek ma dyżur. Szkoda, że nie w poniedziałek, no ale trudno.

normalnie cieszę się nie wiem z czego, chyba już nie mogę się doczekać, a poniedziałek to już blisko

sofciaa
czekamy na wieści jakiekolwiek, allleeee emocje

taaak, daje nieźle

co to za książka?

uśmiech z głosem musi być fantastyczną nagrodą za jedzonko o 5.30
no, dobry chłopak, chce żeby mama nie gniła w łóżku cały dzień
o proszę
Może po badaniu zejdzie ci czop śluzowy ;d mi po ostatnim zaczął wylatywać dzień po badaniu
są emocje, my też mieliśmy problem z tymi zaleceniami lekarza ale sam się rozwiązał
Może tradycja sobotnich narodzin bedzie zachowana

Książka fajna, widzę już jakie błedy popełniam ogólnie chodzi o to żeby maluch sam zasypiał i nauczył się spać mam w pdf więc mogę podesłać jak ktoś chce.

Uśmiech z głosem rekompensuje karmienie o 0:26, 2:26, 5:26 Mój syn lepszy niż zegarek szwajcarski
Cytat:
Do poczytania dla zainteresowanych o tym, że od 38 tygodnia można zaczynać macierzyński nie koniecznie chcąc
http://m.wyborcza.pl/wyborcza/1,1057...nie_na_L4.html

http://www.goldenline.pl/forum/11671...p-macierzynski

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

I z tego wynika wielka d...
to ciekawe czemu ja dostałam w 39tc i 5 d

Cytat:

na oko babka wróżyła, chyba ta położna jakaś kiepska Jak może bez zmierzenia coś takiego mówić, przecież ty drobniutka jesteś i pewnie twoje dzieciątko bedzie też małe.
U mnie oczywiście na porodówce nie zdąrzyli mnie pomierzyć ale pod koniec ciązy wchodzilam do swoich gaci z przed ciąży, tylko oczywiście nie dopinałam - rozmiar 34

Myślę, że o tym czy dasz radę urodzić określi twój lekarz, bo że tak powiem on Cię ogląda i wie jakie bedzie dziecko.

Cytat:
dzien dobry

Magus mam nadzieje,ze te koszmary szybko mina....
Intuli hehe czyli zastosowac sie do zalecen lekarze wypadaloby.....

trzymam mocno kciuki, co to za praca ??? poradzisz sobie

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:20   #734
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:

dziś poszłam do pracy znowu (i zaraz idę na kawę) a ta jedna pinda znowu palnęła tekst "no widzisz, najpierw nie chciał się zagnieździć a teraz nie chce wychodzić... " :conf used:
Co za brak ..... wyczucia i dobrych manier

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dzień dobry

Cookie, kurcze, nie wiem co Ci poradzić znam wiele kobiet bardzo szczupłych, które rodziły naturalnie i dawały sobie świetnie radę. Hmm, no ale lekarz chyba wie lepiej

A ja zmykam działać dalej
Poczekam do wizyty za 2 tyg....
Dzialaj dalej hihihih

Cytat:
o proszę

Książka fajna, widzę już jakie błedy popełniam ogólnie chodzi o to żeby maluch sam zasypiał i nauczył się spać mam w pdf więc mogę podesłać jak ktoś chce.

na oko babka wróżyła, chyba ta położna jakaś kiepska Jak może bez zmierzenia coś takiego mówić, przecież ty drobniutka jesteś i pewnie twoje dzieciątko bedzie też małe.
U mnie oczywiście na porodówce nie zdąrzyli mnie pomierzyć ale pod koniec ciązy wchodzilam do swoich gaci z przed ciąży, tylko oczywiście nie dopinałam - rozmiar 34

Myślę, że o tym czy dasz radę urodzić określi twój lekarz, bo że tak powiem on Cię ogląda i wie jakie bedzie dziecko.
Mi miozesz podeslac jak bedziesz miala czas... na pw wysle adresik

Wiem, dlatego nie bralam pod uwage zadnej cesarki..... Ona ma mnie zmiarzyc , a wizyte u gina mam za 2 tyg wiecsie wypytam...
Tak tylko przezylam szok maly , wczoraj to wogole mialam kiepski nastroj i jeszcze "taka wiadomosc ""
Stary 2012-01-13, 10:23   #735
amilcia
Wtajemniczenie

black - powodzenia kochana

cookie - dopytaj lekarza, jak radzi położna - one czasem lepiej się znają i szczerze mówią co się dzieje przy porodach. Moja szwagierka męczyła się kilkanaście godzin i skończyło się cesarką bo ona wąska była a okazało się że dzidzia była większa niż pokazywało usg.

Inutil, Natalia - bo Wasi lekarze są "ludźmi" i zwyczajnie, nie boja się Zusu !

Ale dzwoniłam do szpitala i pani mi powiedziała, że będę mieć u nich zwolnienie ciążowe dopóki nie urodzę a macieżyński zacznę jak urodzę więc jestem już spokojna

Lucy - wrzuć co nieco do klubu

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
amilcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:27   #736
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:

cookie - dopytaj lekarza, jak radzi położna - one czasem lepiej się znają i szczerze mówią co się dzieje przy porodach. Moja szwagierka męczyła się kilkanaście godzin i skończyło się cesarką bo ona wąska była a okazało się że dzidzia była większa niż pokazywało usg.

Ale dzwoniłam do szpitala i pani mi powiedziała, że będę mieć u nich zwolnienie ciążowe dopóki nie urodzę a macieżyński zacznę jak urodzę więc jestem już spokojna

:
Tego sie obawiam wlasnie.... heh

A o tych przpisach musze poczytac bom ja zielona.... I do ZUSU sie wybrac......

Jak bylaby roznica jakbys wczesniej macierzynski zaczela ?
Stary 2012-01-13, 10:33   #737
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:

Wiem, dlatego nie bralam pod uwage zadnej cesarki..... Ona ma mnie zmiarzyc , a wizyte u gina mam za 2 tyg wiecsie wypytam...
Tak tylko przezylam szok maly , wczoraj to wogole mialam kiepski nastroj i jeszcze "taka wiadomosc ""
heh a mnie wszystkie znajome męczą swoimi uwagami i spostrzeżeniami typu ty nie dasz rady urodzić masz za wąskie biodra, napewno będziesz miec cesarkę, weź sobie cesarke bo sie będziesz męczyć, lekarz nie mówił ci że nie urodzisz
boszzzz znawczynie się odezwały położne lekarki dyplomowane noszzz

oczywiście żaden lekarz na tym etapie nie będzie ferował poglądami na ten temat, bo przede wszystkim to nie od samych bioder zależy a od całego układu kości w miednicy, a po drugie w czasie ciąży cała miednica się zmienia, wiezadła się luzują itp
a te mi tu trują w kółko to samo
Bezpowrotnie elipsa ma"
Stary 2012-01-13, 10:38   #738
amilcia
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak bylaby roznica jakbys wczesniej macierzynski zaczela ?
- straciłabym 2 tygodnie bycia z maluszkiem.
Tak straciłam jak byłam z Melą w ciąży, poszłam do pracy jak miała 3,5 miesiąca Żałuje, że nie wiedziałam jak ominąć wtedy tych durnych przepisów i nikt mi nie doradził.

Zebra - A Ty dlaczego chcesz wcześniej macierzyński wykorzystać ?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012
Stary 2012-01-13, 10:40   #739
shehzadi
Zadomowienie

Dzień dobry! Przeziębienie mnie dopadło, bleee.
Cytat:

a jak nie to zaprasza w poniedziałek, to zobaczymy się na pewno, bo on we wtorek ma dyżur. Szkoda, że nie w poniedziałek, no ale trudno.

normalnie cieszę się nie wiem z czego, chyba już nie mogę się doczekać, a poniedziałek to już blisko
i
Cytat:
Może była pełnia, bo słyszę, że dużo osób miało problemy ze snem.
Cytat:
Powodzenia.
Cytat:
Co za głupia baba. Zero wyczucia.
Amilcia z tym zwolnieniem najwidoczniej zależy od lekarza. Dobrze, że Ci w szpitalu wydadzą. Wkurzają mnie takie niejasne przepisy, interpretowane według czyjegoś widzimisię.
Sofcia się na razie nie odzywała, jakby co, to dam Wam znać

shehzadi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 10:43   #740
amilcia
Wtajemniczenie

sheh - kuruj się kochana, bierzesz jakieś leki ?

To czekamy na jakieś wieści od Sofci, z doświadczenia wiem, że niekoniecznie będzie coś wiedziała przez weekend ale może da znać co ogólnie u niej, może samo ją złapie ze stresu ?

Amelka - 07.12.2006
Aniołek - 30.11.2010
Daria - 29.01. 2012

Edytowane przez amilcia
Czas edycji: 2012-01-13 o 10:45
Stary 2012-01-13, 10:44   #741
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
heh a mnie wszystkie znajome męczą swoimi uwagami i spostrzeżeniami:
Nio wkurzajace, ja juz nie slucham swoich....
A co najlepsze jeszcze jak bylam dziwczynka , nie wiem moze z 14 lat mialam spotkalam sie taka uwaga , ze pierwsze dziecko # na pewno bo za chuda jestem... Do dzis to pamietam, pamietam tez kto tak powiedzial heh.........
Stary 2012-01-13, 10:52   #742
maksikola
Wtajemniczenie

Cytat:
tyci tyci brakuje
to teraz marsz na spacer i męża wykorzystaj a wieczorem wylądujesz na porodówce. Dobrze, że wreszcie coś ruszyło

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
A co najlepsze jeszcze jak bylam dziwczynka , nie wiem moze z 14 lat mialam spotkalam sie taka uwaga , ze pierwsze dziecko # na pewno bo za chuda jestem...
mądre to nie było. Są ludzie i ludziska...
maksikola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 10:53   #743
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
- straciłabym 2 tygodnie bycia z maluszkiem.
Tak straciłam jak byłam z Melą w ciąży, poszłam do pracy jak miała 3,5 miesiąca Żałuje, że nie wiedziałam jak ominąć wtedy tych durnych przepisów i nikt mi nie doradził.

No tak logiczne.... Nie skojarzylam...
Myslalam wogole, ze to normalne po porodzie sie liczy nie wiedzialam , ze jest z tym problem.....

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez maksikola Pokaż wiadomość

[/COLOR]
mądre to nie było. Są ludzie i ludziska...
Niom... a jakie prawdziwe sie okazalo.. heh Durnota ludzka....
Stary 2012-01-13, 11:01   #744
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
Co za brak ..... wyczucia i dobrych manier

Poczekam do wizyty za 2 tyg....
Dzialaj dalej hihihih

Mi miozesz podeslac jak bedziesz miala czas... na pw wysle adresik

to podeślij linka
hm... a ty w ogóle masz jeszcze trochę czasu na rozluźnienie miednicy, mnie tak przed samym porodem trochę poszerzyło, więc spokojnie Poza tym koleżanka też chuda jak my urodziła naturalnie dwóch synów ponad 4 kg Więc wszystko zależy od tego jak twoja miednica bedzie miała rozmiary w dniu porodu i od personelu.

Do do męczenia, a potem CC nie dokońca tak wygląda. Myślę, że ten personel wie co robi. Jak akcja porodowa się zaczyna, wytwarzają się hormony które pomagają dziecku się przygotować na świat. Pobudzają się receptory czucia, musi się organizm przygotować do zamkniecia przegrody między przedsionkami i wiele innych rzeczy które dzieją się w malutkiej istocie w trakcie porodu. Jak jest cesarka zaplanowana w jednej chwili dzieciątko musi się przystosować do naszego świata..
Wydaje mi się że warto się trochę pomęczyć, żeby pomóc malcowi .

Cytat:
moja gin urodziła 5 dzieci więc kuma czaczę z tym macierzyńskim

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:02   #745
pani22ka
Zakorzenienie

News od Sofci
dopiero położyli ją na sali (przyjęcie długo trwało). ma 1,5 cm rozwarcia, jak do jutra nie ruszy to jej pomogą Julcia waży ok. 4 kg!!!! także jest Kluseczka!!!! Pozdrowienia dla wszystkich!

Stary 2012-01-13, 11:06   #746
Cookie24
Zadomowienie

Cytat:
to podeślij linka
hm... a ty w ogóle masz jeszcze trochę czasu na rozluźnienie miednicy, mnie tak przed samym porodem trochę poszerzyło, więc spokojnie Poza tym koleżanka też chuda jak my urodziła naturalnie dwóch synów ponad 4 kg Więc wszystko zależy od tego jak twoja miednica bedzie miała rozmiary w dniu porodu i od personelu.

Do do męczenia, a potem CC nie dokońca tak wygląda. Myślę, że ten personel wie co robi. Jak akcja porodowa się zaczyna, wytwarzają się hormony które pomagają dziecku się przygotować na świat. Pobudzają się receptory czucia, musi się organizm przygotować do zamkniecia przegrody między przedsionkami i wiele innych rzeczy które dzieją się w malutkiej istocie w trakcie porodu. Jak jest cesarka zaplanowana w jednej chwili dzieciątko musi się przystosować do naszego świata..
Wydaje mi się że warto się trochę pomęczyć, żeby pomóc malcowi .

moja gin urodziła 5 dzieci więc kuma czaczę z tym macierzyńskim
Mialam sie Ciebie wlasnie pytac przy okazji jak to moze wygladac....
Ale nie ufam personelom szpitala... hmmmmm
Stary 2012-01-13, 11:19   #747
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Kurde wchodzę i wypatruję wieści od Sofcii, jakaś nadpobudliwa jestem mam pełno energii i jakoś mi 'fajnie'. A nic nie brałam

Zaraz jadę zawieść teściową na drugi koniec miasta, na rehabilitacje. Tak mega dziury więc może coś wytrzęsie. Potem tż wróci, bo dzwonił, że jest już na miejscu i niedługo wraca. Muszę jechać jeszcze po stanik, mam nadzieję, że dowieźli rozmiarówkę może jakieś zakupy i sprzątanko w domu.

Lucy, jak idzie? Tylko się nie przemęczaj bo

Cytat:
noszzzzz walnąć w łeb.... bez wyczucia! wrrrrr mam nadzieję, że jej coś powiedziałaś do słuchu!
Nie powiedziałam, bo nie ma sensu. Z parapetami się nie gada...

Cytat:
o proszę
Może po badaniu zejdzie ci czop śluzowy ;d mi po ostatnim zaczął wylatywać dzień po badaniu
są emocje, my też mieliśmy problem z tymi zaleceniami lekarza ale sam się rozwiązał
Może tradycja sobotnich narodzin bedzie zachowana

Uśmiech z głosem rekompensuje karmienie o 0:26, 2:26, 5:26 Mój syn lepszy niż zegarek szwajcarski

moje spodnie w 3 miesiącu były ciasne w biodrach tak mnie poszerzyło...
przy badaniu sam powiedział, że trochę mnie pomaltretuje, może coś się ruszy. A w sumie mnie za wiele nie bolało, więc chyba dobrze to świadczy. A paluchy wkładał i kręcił wokoło nimi chyba... (takie uczucie)

Ja bym chciała książkę, wyślę Ci maila na priv, chyba że masz.
Ja ostatnio czytałam ten 'język niemowląt' i całkiem fajna ta książka
Cytat:

dobrze, że zadzwoniłaś i jesteś spokojniejsza. Potem to każdy dzień z Maluchem w domu się liczy

Cytat:
To czekamy na jakieś wieści od Sofci, z doświadczenia wiem, że niekoniecznie będzie coś wiedziała przez weekend ale może da znać co ogólnie u niej, może samo ją złapie ze stresu ?
dlatego ja się cieszę, że tam gdzie rodzę nie ma patologii ciąży i jak się przychodzi na wywołanie to od razu działają. nie czekają kilku dni.

Cytat:
News od Sofci
dopiero położyli ją na sali (przyjęcie długo trwało). ma 1,5 cm rozwarcia, jak do jutra nie ruszy to jej pomogą Julcia waży ok. 4 kg!!!! także jest Kluseczka!!!! Pozdrowienia dla wszystkich!
ahh, to chyba nasze Kluski nadrabiają braki wagowe Szczypiorka.
No to może będzie sobotni dzieciaczek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 11:26   #748
Cookie24
Zadomowienie

inutil moglabys mi podeslac jeszcze raz ta ksiazke ? Bo tamta mam w moim popsutym kopie a jeszcze nie wiem czy dane odzyskam...
Stary 2012-01-13, 11:42   #749
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Powodzenia! choc już pewnie po!
Cytat:

no coz za pipipipipipipipi! duran jakaś1 na mózg jej padło czy co?

Cytat:
A co najlepsze jeszcze jak bylam dziwczynka , nie wiem moze z 14 lat mialam spotkalam sie taka uwaga , ze pierwsze dziecko # na pewno bo za chuda jestem... Do dzis to pamietam, pamietam tez kto tak powiedzial heh.........
no następny mądry! dajcie mi karabin powystrzelam!!!!!!!!

Cytat:
News od Sofci
aaaaaaaa juz emocje jutro będea a moze jeszcze dziś!

Cytat:
Kurde wchodzę i wypatruję wieści od Sofcii, jakaś nadpobudliwa jestem mam pełno energii i jakoś mi 'fajnie'. A nic nie brałam

Zaraz jadę zawieść teściową na drugi koniec miasta, na rehabilitacje. Tak mega dziury więc może coś wytrzęsie. Potem tż wróci, bo dzwonił, że jest już na miejscu i niedługo wraca. Muszę jechać jeszcze po stanik, mam nadzieję, że dowieźli rozmiarówkę może jakieś zakupy i sprzątanko w domu.
INITIL! czyżby endorfiny zaczynałay działac! Zobaczycie na porodówce będzie wyścig która pierwsza Sofcia czy Inutil!!!!!!!!! A Ty słonko kogo zawiadomisz z nas?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 11:43   #750
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
n

czyli wtedy to nie był przypadek... a taką miałam nadzieję, że jej się "wymsknęło". To głupia pipa
Cytat:
Pokażesz efekt, nie?!
Cytat:
Lucy - wrzuć co nieco do klubu
na razie mogę Wam pokazać ścianę przed i po.
W chwili obecnej z boku jest zielona trawa, a do przymocowania została lampka i półka. Brakuje jeszcze literek, rameczek i innych bzdetów
Cytat:
News od Sofci
emocje rosną....
Cytat:
Lucy, jak idzie? Tylko się nie przemęczaj bo
spoko, spoko na szczęście jestem od wczoraj w dobrej formie (obym tego nie wypowiedziała w złej godzinie ), więc mogę robić
Ja bym chciała książkę, wyślę Ci maila na priv, chyba że masz.
Ja ostatnio czytałam ten 'język niemowląt' i całkiem fajna ta książka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1090530.jpg (38,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1090543.jpg (34,1 KB, 26 załadowań)
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości