Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz. XVI - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 12:57   #4711
maruda80
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
Ja licencjat zamierzam robic z przedszkolno-wczesnoszkolnej, co by móc w razie czegoś mieć jakąś możliwośc pracy, a nad magisterką zastanawiam się nad resocjalizacją lub właśnie czymś całkiem nie związanym z nauką dzieciaków. Ale to dopiero za rok więc mam czas jeszcze.
A temat o cyberprzemocy- podziwiam
Moja siostra robi magisterkę z resocjalizacji i teraz żałuje bo ciężko zarówno o praktyki jak i pracę.

Z moich doświadczeń życiowo- zawodowych bardzo polecam pedagogikę przedszkolno-wczesnoszkolną.
Jak szukałam pracy na portalach oświatowych oraz w kuratorium było najwięcej ofert właśnie z tej specjalizacji.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:02   #4712
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Ostatni Panieński Sylwester przed nami, za rok spędzimy go z mężami- PM 2012 cz

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Moja siostra robi magisterkę z resocjalizacji i teraz żałuje bo ciężko zarówno o praktyki jak i pracę.

Z moich doświadczeń życiowo- zawodowych bardzo polecam pedagogikę przedszkolno-wczesnoszkolną.
Jak szukałam pracy na portalach oświatowych oraz w kuratorium było najwięcej ofert właśnie z tej specjalizacji.
Z ta pracą to wogóle szkoda gadać...

Ale dzięki za informacje

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:04   #4713
niut0
Zakorzenienie

My nie będziemy mieli zabaw oczepinowych, jedynie zabawy jako przerywniki na weselu.
Najbardziej przypadła mi do gustu "jaka to melodia", chociaż obawiam się, że nie mam szans z TŻtem
http://www.slubomania.pl/index.php/z...aka-to-melodia

Ta jest też całkiem niezła (lepiej z kartkami ONA/JA , ON/JA)
http://www.slubomania.pl/index.php/z...weselne/43-kto

Może też kareta, brzmi dosyć nudnie, ale jakoś na weselu zawsze jest dużo śmiechu
Cytat:
5. Kareta -
Jedna z popularniejszych weselnych zabaw. Do gry zapraszamy 9 osób różnej płci, które wcielają się w kolejne role: 4 koła karety, 2 konie, 1 woźnica, no i oczywiście Król (Pan Młody) i Królowa (Pani Młoda). Każdy musi zostać poinformowany kim jest. Zabawa weselna polega na szybkim reagowaniu na słowa opisujące poszczególne części lub osoby z karety (należy wstać i obiec szybko krzesło, na którym się siedzi). Za niezareagowanie na słowo dostaje się karę. Karę otrzymuje ten który nie zareagował i nie obiegł krzesła lub zrobił to z dużym opóźnieniem np. Król (czyli Pan Młody reprezentujący Króla). Winowajca za karę musi wypić kieliszek wódki bez popitki (choć warto przemyśleć rozwiązanie z plasterkiem cytryny, zwłaszcza dla króla i królowej).
Podpowiedź do czytanki:
Na słowo kareta muszą zareagować aż 4 części:
Kareta = woźnica + koła + król + królowa
Zaprzęg = woźnica + koła + król + królowa + konie

Innych fajnych nie znam, ale chętnie poczytam wasze pomysły
Myślę, że dobrym pomysłem jest też to, żeby zespół ogłaszając zabawę powiedział od razu na czym będzie polegać. Ja nigdy się do zabaw nie zgłaszam bo boje się, że będą obleśna, ale gdybym od samego początku wiedziała, że to będzie coś śmiesznego jak np jaka to melodia to bym chętniej poszła
Stary 2012-01-13, 13:04   #4714
magdziaS
Podróżniczka

Witajcie. Ale dzisiaj pogoda. Na zmianę sypie śnieg i świeci słońce.
Ja się czuje już lepiej Trochę tylko mnie przytyka, ale to nie to co na początku, więc odpukać choroba mnie opuszcza
Poza tym w weekend znowu załatwiamy zaproszenia. Tym razem mamy w dwa dni do rozdania 20 sztuk

MARGIDA - Wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń i pięknego ślubu

Cytat:
Napisane przez baskaeta Pokaż wiadomość
to co powiecie o tym:

" Zabawa dla pełnoletnich ze względu na finał imprezy. Oczywiście można ją zmodyfikować tak, by pasowała do każdego wieku. W zależności od prowadzącego podczas tańca wykonywane są przeróżne figury.

Tańczymy w kółeczkach, okręcamy panie, łączymy się w pary, wymieniamy partnerki, wracamy do swoich partnerów itd. W przypadku pełnoletnich możemy wprowadzić dodatkową figurę: panowie klęczą, a panie tańczą wokół panów. Na koniec zabawy role się odwracają: panie klękają, panowie stają naprzeciwko, cichnie muzyka. Wszyscy oczekują, że teraz panowie zaczną tańczyć wokół swoich partnerek, a wodzirej mówi: tak właśnie panie chciałyby podziękować swoim partnerom. "
Tą zabawę mieli też znajomi na weselu tym co teraz byliśmy Tylko, że było jeszcze zmodyfikowane w międzyczasie jak się zmieniało partnerów kilka razy wodzirej wymyślał, co partnera ma zrobić partnerowi lub odwrotnie np. pocałować w czoło, albo w kolano
Generalnie nie była najgorsza, gdyby nie to całowanie kolan

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
są przeróżne przyśpiewki ale najlepsze to zna mój dziadek na weselu siostry zrobił taką furorę że nawet dj się przyłączył do śpiewania
Ale będzie zabawa - juz nie mogę się doczekać

Ze spraw ślubnych - zrobiłam zakupy w jednym ze sklepów ślubnych - kupiłam wspomniane wcześniej tablice, tuby, podwiązkę i drzewkową księgę gości Mam nadzieję, że się przyjmie i goście będą się odciskać
Dzwoniłam też do pani zajmującej się robieniem figurek z modeliny i złożyłam zamówienie na figurkę Będziemy mieć spersonalizowaną. Podobną do tej w załączniku, piłka oczywiście zostaje (mój TŻ to piłkarz ) no i zmienimy kolory włosów i suknię
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Figurka_Pi__kars_4c14e4718de42.jpg (31,9 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:06
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:06   #4715
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Mam już w domu suknię, buty ślubne, welon i... podwiązkę (cudowna! firmy Esotiq)

Suknia jest cudowna (miałam ją ubraną, ale wiadomo, że pare kilo jeszcze musi spaść ) i nie muszę już z nią nic robić, na wzrost super! Buciki są baaaardzo wygodne i takie przepiękne, że chyba już 3 razy je z pudełka wyciągałam Welon też ładniutki, prosty delikatnie zakończony No i dostałam w prezencie naprawde prześliczną błękitną podwiązkę Esotiq

Jestem przeszczęśliwa!!

Przepraszam, ale zdjęć nie zrobiłam - chcę się Wam pokazać w pełnej krasie jak już będę zadowolona z figury Więc jeszcze troszeńkę

~~~~~~
Ktoś pytał o bukiet - ja planuję różowe goździki
suknia cudna
Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Ja w sklepie z butami tak babie marudziłam ze miała mnie już chyba dosyć Ogólnie nie przepadam za białymi butami bo się na co dzień w takich nie chodzi i też miałam problem z wyborem Stwierdziłam ze nie ma co szukać tylko brac bo praktycznie oprócz momentów typu wychodzenie z samochodu nie bedzie ich więcej widać dlatego postawiałam na wygodę, zamówiłam obcas 6 cm, ogólnie wzięłam te które mi najbardziej się podobały(chociaż nie było przy nich jakiegoś wielkiego zachwytu). I dziś Pani do mnie zadzwoniła że już są moje buty Umówiłam sie jeszcze w miedzy czasie do salonu na kolejną przymiarkę do długości i oto tym sposobem w poniedziałek odbieram bransoletkę, buty i szuram do salonu na przymiarkę Jeszcze w ten dzień zaklepujemy godzinę ślubu wiec załatwimy w sumie 4 rzeczy. Nie wiem tylko co zrobic podczas przymiarki, gdzie wysłać Tż bo nie chcę żeby mnie widział w sukni

Cytat:
Napisane przez arletka1313 Pokaż wiadomość
cześć, wpadłam na chwile żeby sie pochwalić ż ejuż CHYBA wszystko mamy!!!
obraczki, całe stróje, kwiaty zamówione, kieliszki są, organista umówiony, auto jest, zakupy zrobione, aaa..nie mamy wódki na bramy ale to niech sie młody martwi.
i co najważniejsze sejse ślubną w plenerze będziemy mieli za darmo!!!
to super matko to już niedługo ahhhh cóż za emocje
Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
A na zakończenie podzielę się dowcipem mojego TŻ (w reakcji na zdjęcie Bjoergen w sukience):

"Przychodzi Marit Bjoergen do lekarza:
- panie doktorze, włosy mi rosną....
- gdzie? na plecach??
- nie, na jajach"

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Ja nie miałabym żadnych wątpliwości - nawet do kościoła bym jej nie zapraszała.

Kurczę, dziewczyny strasznie smutno mi Już jedna "bliska" koleżanka ( u której byłam z Tż na weselu) powiedziała, żebym nawet jej zaproszenia nie dawała, bo ona chce karmić dziecko piersią, a teraz druga "bliska" stwierdziła, że jak sobie nie znajdzie chłopaka to też nie przyjdzie, poza tym tamtej z dzieckiem nie będzie. Już pomijając kwestię, że planowaliśmy poprosić ja na świadkową...Jest mi cholernie przykro i mam żal do tych dziewczyn. Nie spodziewałam się tego po nich. Gdybym wiedziała, że tamta pierwsza odwali mi taki numer, to w życiu nie poszłabym na to jej wesele. Z kolei ta druga była na weselu tej pierwszej (sama, bez osoby towarzyszącej!) i było o.k., a u mnie nagle jest źle. A argument, że tamtej nie będzie po prostu mnie powalił
Nie dość, że mam problem z wyborem świadkowej, w sumie nie mam żadnego wyboru to jeszcze te mi dowalają. Tak się na nich zawiodłam, że zaczynam się zastanawiać czy takie znajomości mają w ogóle sens.
kocha jeśli nie chcą nie ciągnij ich na siłę... ja bym czegoś takiego nigdy nie zrobiła którejś z moich koleżanek....
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Do naszego ślubu pozostało 100 dni
i to w piątek trzynastego jest nasza studniówka... :P

Cytat:
to co powiecie o tym:

" Zabawa dla pełnoletnich ze względu na finał imprezy. Oczywiście można ją zmodyfikować tak, by pasowała do każdego wieku. W zależności od prowadzącego podczas tańca wykonywane są przeróżne figury.

Tańczymy w kółeczkach, okręcamy panie, łączymy się w pary, wymieniamy partnerki, wracamy do swoich partnerów itd. W przypadku pełnoletnich możemy wprowadzić dodatkową figurę: panowie klęczą, a panie tańczą wokół panów. Na koniec zabawy role się odwracają: panie klękają, panowie stają naprzeciwko, cichnie muzyka. Wszyscy oczekują, że teraz panowie zaczną tańczyć wokół swoich partnerek, a wodzirej mówi: tak właśnie panie chciałyby podziękować swoim partnerom. "
jak dla mnie ta zabawa jest okropna i niesmaczna... lubię sobie pogadać czasami ze znajomymi na temat sexu pośmiać się i tak dalej ale na ślubie takie zabawy mi się nie widzą.

Margido Skarbie wszystkiego najlepszego zdrowia szczęścia pomyślności żeby w twoim życiu zawsze świeciło słoneczko a uśmiech niech nigdy nie znika z twojej twarzy
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:08   #4716
bluesky89
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki.
Mojego zapalenia ucha ciąg dalszy, choć miałam wrażenie, że już mi przeszło.
Madzia, u ciebie dziadek robi furorę przyśpiewkami, a u mnie mój wujek. Jak pojechaliśmy do Dąbrowy Górniczej na wesele (a jesteśmy z Podkarpacia) to goście ze Śląska i zespół w czasie przerwy podchodzili do wujka, żeby jeszcze coś zaśpiewał
Małgosiu, wszystkiego co najlepsze!
Kiciu, księga gości piękna!
A czy któraś z Was nie widziała jakiejś księgi gości ale w kolorach biel lub ecru, na ok 50 -60 stron i w granicach 50 -60 zł? Byłabym wdzięczna za propozycje
Stary 2012-01-13, 13:09   #4717
Blacky
Zadomowienie

U nas będzie kareta, ale ja i M. raczej nie będziemy brać udziału. Byłam na weselu, na którym Panna Młoda wywróciła się biegnąć, stłukła kolano i podarła pończochy. Ja nie będę ryzykować. Będziemy siedzieć i oceniać.

Fajny jest też Taniec z Gwiazdami, ale nie może być u nas, bo był u siostry ciotecznej w listopadzie, a już i tak mamy ich kapelę. Nie chcę, żeby było za dużo takich samych rzeczy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:09   #4718
kindziulindzia
Zakorzenienie

magdziaS za☠☠☠ista jest ta figurka
a jeśli chodzi o zaproszenia to zdarzyło się już Wam, że ktoś odmówił

i poka księgę
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:10   #4719
baskaeta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

jak dla mnie ta zabawa jest okropna i niesmaczna... lubię sobie pogadać czasami ze znajomymi na temat sexu pośmiać się i tak dalej ale na ślubie takie zabawy mi się nie widzą.

dlatego napisałam że my się usmieliśmy jak to przeczytaliśmy ale generalnie wiem że ludzie maja różnorodne podejście i dlatego skupimy sie na bardziej grzecznych zabawach bo nie chcemy urazić gosci
Stary 2012-01-13, 13:15   #4720
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

i poka księgę
u mnie odmówiła jedna para z tżcika strony ale to dziadkowie koło 80 i dziadek jest schorowany ma raka więc to było oczywiste że nie przyjdą ale zaproszenie dostali
Cytat:
dlatego napisałam że my się usmieliśmy jak to przeczytaliśmy ale generalnie wiem że ludzie maja różnorodne podejście i dlatego skupimy sie na bardziej grzecznych zabawach bo nie chcemy urazić gosci
dokładnie my też wychodzimy z tego samego założenia
Lili & Gabryś

Stary 2012-01-13, 13:16   #4721
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki.
Mojego zapalenia ucha ciąg dalszy, choć miałam wrażenie, że już mi przeszło.
Madzia, u ciebie dziadek robi furorę przyśpiewkami, a u mnie mój wujek. Jak pojechaliśmy do Dąbrowy Górniczej na wesele (a jesteśmy z Podkarpacia) to goście ze Śląska i zespół w czasie przerwy podchodzili do wujka, żeby jeszcze coś zaśpiewał
Małgosiu, wszystkiego co najlepsze!
Kiciu, księga gości piękna!
A czy któraś z Was nie widziała jakiejś księgi gości ale w kolorach biel lub ecru, na ok 50 -60 stron i w granicach 50 -60 zł? Byłabym wdzięczna za propozycje
http://allegro.pl/a4-duza-piekna-ksi...046210935.html

proszę Cię bardzo
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 13:19   #4722
melod_y
Zakorzenienie

Ok ja mykam na wykłady.

Stary 2012-01-13, 13:20   #4723
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:

i poka księgę
Dzięki
A księga, to drzewko zwykłe, będzie nadrukowane na dużym kartonie wymiary 50x70
Potem sobie je oprawimy

Stary 2012-01-13, 13:22   #4724
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dzwoniłam też do pani zajmującej się robieniem figurek z modeliny i złożyłam zamówienie na figurkę Będziemy mieć spersonalizowaną. Podobną do tej w załączniku, piłka oczywiście zostaje (mój TŻ to piłkarz ) no i zmienimy kolory włosów i suknię
Ale super Podaj proszę namiary na modelinową Panią Ile takie cudo kosztuje?
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:26   #4725
bluesky89
Zakorzenienie

Co do zabaw, to u nas na pewno będzie kareta, dla par, z przynoszeniem przedmiotów, ale na pewno nie na części garderoby! i w nagrodę jest np deskorolka, wygrani dostają dwie rolki papieru toaletowego a deskę mają sobie znaleźć za salą Oczywiście wszystko w formie żartu, i od nas dostaną flaszeczkę
Z przyśpiewek to na pewno 'kto w styczniu się urodził'
Dla nas zabawa, którą wkleiła niuto, z kartkami ONA/JA, ON/JA.
I nie wiem co jeszcze

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ----------

Cytat:
Dzięki
Też na nią właśnie wczoraj patrzyłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 13:27   #4726
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Dzisiaj jest:
piątek trzynastego

Wierzycie w jakieś zabobony?
a ja mam dzis kolede
Cytat:
No właśnie przyznam sie bez bicia ze ja nie mam poczucia humoru jeśli chodzi o takie zabawy
Serio, czuję sie zażenowana i wogole unikam tych zabaw jak mogę.
Tym bardziej że tango na ziemi to nic w porównaniu do picia z butelki na czas która jest między nogami facetów
ja tak samo, nie za bardzo mnie bawia takie glupie zabawy.. modlilam sie zeby na ost weselu mnie do niczego nie wzieli ale jednak wzielam udzial w jednej (oczywiscie nie z wlasnej woli:P)..

Cytat:
to pomyśl że na większości wesel jakich byłam, takie zabawy to norma...
Ostanio to facet by wygrać wódkę rozebrał się do majtek
Centralnie ściągnął wszystko (musiał sznur z ubrań zrobić czy coś takiego)
Nosz kurcze
no to juz przegiecie totalne.. ja na ostatnim wlasnie bralam udzial w takiej z zabiraniem jednego krzesla co zadanie i ostatnia osoba odpada, mielismy przynosic rozne rzeczy np krawat meski, buty meskie, spodnie meskie (i zakladac to i w tym latac) wiec TZ zostal w majtkach i koszuli, a ze ja mam noge 35 a TZ 43 to jak zalozylam jego buty to juz nie bylam w stanie byc szybka w tych kajakach i odpadlam.. a w finale mezczyzni 2 kobiet ktore zostaly musieli przyniesc kto szybciej... kolo zapasowe z auta (tylko glupio bo w sumie wiekszosc osob byla bez auta wiec nie mieli tu szans...) i szczerze tez tak srednio mi sie to podobalo. Zreszta wiekszosc na tym weselu mi sie wlasnie nie podobalo, np druzyny i na wyscigi kto wypije najszybciej wóde z gwinta po kolei jeden koles wypil chyba z pol flaszki na raz a potem mu tak walnelo ze zabieral mikrofon zespolowi i gadal glupoty i nie chcial oddac mikrofonu...
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
My nie będziemy mieli zabaw oczepinowych, jedynie zabawy jako przerywniki na weselu.
Najbardziej przypadła mi do gustu "jaka to melodia", chociaż obawiam się, że nie mam szans z TŻtem
http://www.slubomania.pl/index.php/z...aka-to-melodia

Może też kareta, brzmi dosyć nudnie, ale jakoś na weselu zawsze jest dużo śmiechu

Innych fajnych nie znam, ale chętnie poczytam wasze pomysły
Myślę, że dobrym pomysłem jest też to, żeby zespół ogłaszając zabawę powiedział od razu na czym będzie polegać. Ja nigdy się do zabaw nie zgłaszam bo boje się, że będą obleśna, ale gdybym od samego początku wiedziała, że to będzie coś śmiesznego jak np jaka to melodia to bym chętniej poszła
ej to naprawde dobry pomysl, bo ja dokladnie tak samo, balam sie bo nie wiedzialam co mnie bedzie czekalo w zabawie, wiec w sumie zapytam zespol jak oni to widza i czy bedzie ok zeby tak tlumaczyc na poczatku
Stary 2012-01-13, 13:27   #4727
ona8686
Zakorzenienie

Witam wpadłam się tylko przywitać
U mnie w końcu padał śnieg, jak dzieciaki go zobaczyły tak wszystkie do okna i nagle zapadał taka cisza stały i patrzyły

Aaa i mam buty ślubne a szlam po zwykłe balerinki do pracy a tu patrze likwidacja sklepu, wchodzę i widzę białe na paseczek, takie jak chciałam, patrze numer 37, myślę za małe, idę się spytać o większe, rozmiar 39 czasami 38, pani mówi, że nie ma i żebym zobaczyła te bo numeracje czasem są różne, ubieram i są idealne tak więc poszłam po coś innego a wróciłam z innym

A w weekend czekają nas nauki od rana do wieczora i zostanie tylko poradnia.

Coraz więcej rzeczy będzie można odhaczyć

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:28   #4728
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Ale super Podaj proszę namiary na modelinową Panią Ile takie cudo kosztuje?
Namiary poszły na PW. A koszt od 55 zł za gotową, a za zaprojektowaną od 65-90 zł, zależy od ilości dodatków i innych wymysłów, które pani musi zrobić do figurki

Stary 2012-01-13, 13:30   #4729
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
U mnie w końcu padał śnieg, jak dzieciaki go zobaczyły tak wszystkie do okna i nagle zapadał taka cisza stały i patrzyły

Aaa i mam buty ślubne a szlam po zwykłe balerinki do pracy a tu patrze likwidacja sklepu, wchodzę i widzę białe na paseczek, takie jak chciałam, patrze numer 37, myślę za małe, idę się spytać o większe, rozmiar 39 czasami 38, pani mówi, że nie ma i żebym zobaczyła te bo numeracje czasem są różne, ubieram i są idealne tak więc poszłam po coś innego a wróciłam z innym

kurcze z 39 wcisnęłaś się w 37 dobre ale oni produkują te buty każdy jak chce
Lili & Gabryś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 13:34   #4730
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Temat o nieletnich matkach bardzo dobry.. Łatwiej znaleźć właśnie osoby w domach samotnych matek itp..
Bo jesli chodzi o DDA... nie kazdy się do tego przyznaje i jest to na prawde utrudnione..
A mogę wiedzieć co studiujesz?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

a może pożyczysz mi swojego dziadka na wesele?
Powiedz że znalazłaś mu przyjemną pracę na 1.09

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
To ja wypożyczam od Ciebie dziadka

A swoją drogą też chcemy przyśpiewki na weselu. Jak to wygląda z DJ'em? Orientujesz się czy maja podkłady muzyczne, czy goście muszą tak na sucho zasuwać. Wiadomo, że z muzyczka byłoby lepiej
tylko się nie pobijcie o tego mojego dzidka
Cytat:
Witajcie. Ale dzisiaj pogoda. Na zmianę sypie śnieg i świeci słońce.
Ja się czuje już lepiej Trochę tylko mnie przytyka, ale to nie to co na początku, więc odpukać choroba mnie opuszcza
Poza tym w weekend znowu załatwiamy zaproszenia. Tym razem mamy w dwa dni do rozdania 20 sztuk

MARGIDA - Wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń i pięknego ślubu

Tą zabawę mieli też znajomi na weselu tym co teraz byliśmy Tylko, że było jeszcze zmodyfikowane w międzyczasie jak się zmieniało partnerów kilka razy wodzirej wymyślał, co partnera ma zrobić partnerowi lub odwrotnie np. pocałować w czoło, albo w kolano
Generalnie nie była najgorsza, gdyby nie to całowanie kolan

Ale będzie zabawa - juz nie mogę się doczekać

Ze spraw ślubnych - zrobiłam zakupy w jednym ze sklepów ślubnych - kupiłam wspomniane wcześniej tablice, tuby, podwiązkę i drzewkową księgę gości Mam nadzieję, że się przyjmie i goście będą się odciskać
szkoda Madziu że już nie lepię z modeliny, kiedyś zajmowałam sie tym namiętnie i gdybym była w pełni sił to bym wam takie fajne ulepiła

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Cytat:
Namiary poszły na PW. A koszt od 55 zł za gotową, a za zaprojektowaną od 65-90 zł, zależy od ilości dodatków i innych wymysłów, które pani musi zrobić do figurki
boszzz tak dużo za figurki? chyba znów muszę zacząc lepic można się na tym dorobic

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

aha Madziu gdzie kupiłaś tą drzewkową księgę gości?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:37   #4731
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Beasketa ja chyba zrobie ta zabawe o ktorej pisales, ale na odwrot Najpier panie beda kleczaly a pozniej panowie

Cytat:
To tez zależy od regionu. U nas teraz mnóstwo dziewczyn zrobiło wczesnoszkolno- przedszkolną i nie mają pracy. Moja szwagierka jest i nauczycielem j. niemieckiego i wczesnoszkolnym, a pracy od 2 lat znaleźć nie może. Koleżanki też w domu siedzą po tym kierunku. Z reszta z moich znajomych bardzo dużo dziewczyn na to poszła, bo zrobiło się bardzo popularne.

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

To jest świetne. U nas robi się to tak, że Młodzi siadaja plecami do siebie. Zdejmują buty i każdy ma w jednej ręce but młodego, a w drugiej młodej i jako odpowiedź dźwiga but, tego który pasuje do danej odpowiedzi. U nas to musi być. A na pyt. Kto bardziej będzie kochał teściową z pełną premedytacja podniosę but TŻta
No i tez preferujemy zabawy jako przerywnik podczas zabawy weselnej, zabaw oczepinowych nie chcę. Daremne przedłużanie czasu, a inni goście w tym czasie chętnie by sobie potańczyli.

Cytat:
Niestety tak.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:38   #4732
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Takie zakupy sa najlepsze Wstaw koniecznie fotki bucików
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:46   #4733
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
:

To tez zależy od regionu. U nas teraz mnóstwo dziewczyn zrobiło wczesnoszkolno- przedszkolną i nie mają pracy. Moja szwagierka jest i nauczycielem j. niemieckiego i wczesnoszkolnym, a pracy od 2 lat znaleźć nie może. Koleżanki też w domu siedzą po tym kierunku. Z reszta z moich znajomych bardzo dużo dziewczyn na to poszła, bo zrobiło się bardzo popularne.

Z którego regionu jesteś że takie problemy?

W Kraku nie ma większych problemów z pracą dla przedszkolanek - cały czas widzę ogłoszenia głównie nabór do przedszkoli prywatnych.

Koleżanka pracuje w przedszkolu międzynarodowym - zajęcia z dziećmi prowadzi po polski i angielsku, bardzo sobie chwali.
Przedszkole płaci jej za wszystkie kursy doszkalające zawodowe oraz też za kurs j. angielskiego.

Wcześniej zaraz po studiach rok była w Anglii jako au pair.

Edytowane przez maruda80
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:49
maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:48   #4734
(kicia)
Zakorzenienie

to tak dziś prawidziwy piątek 13stego

zerwałam się 7,30 żeby pojechać do piekarni na zjęcia okazało się że nikt na mnie powiedział z innych grup że dzisiejsze są odwołane... potem przemokłam jak nie wiem... teraz odpisała mi makijażstka bo jednak miały być u mnie 2 osoby na makijaż nie trzy.... i napisała mi że jak tak to za dojazd 120 zł a przy trzech osobach 50 zł... wiec szukam trzeciej osoby bo bez przesady tak to ja moge do lublina jej przyjechać (ale nie chce jezdzić)
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2012-01-13 o 13:51
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:58   #4735
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

W Kraku nie ma większych problemów z pracą dla przedszkolanek - cały czas widzę ogłoszenia głównie nabór do przedszkoli prywatnych.

Koleżanka pracuje w przedszkolu międzynarodowym - zajęcia z dziećmi prowadzi po polski i angielsku, bardzo sobie chwali.
Przedszkole płaci jej za wszystkie kursy doszkalające zawodowe oraz też za kurs j. angielskiego.

Rybnik, Wodzisław, Racibórz

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:02   #4736
Iwa87_18
Raczkowanie

GG do Iwa87_18

Z Innej beczki ..
szukam dobrej makijażystki w okolicach RYBNIKA ( Wodzisław Śl., Jastrzębie-Zdrój, Radlin, Żory) ..szukam kogoś naprawdę dobrego ..wiem że parę wątków temu ktoś wspominał o Majce i Basi ale może znajdzie się ktoś jeszcze bardziej unikatowy jakaś perełka ..czekam na jakiś odzew
Iwa87_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:02   #4737
(kicia)
Zakorzenienie

chce ktoś śniegu bo u mnie jest śnieżyca
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-13, 14:05   #4738
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
u mnie wlasnie tez i grzmoty burzowe

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:09   #4739
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
co????? u mnie jest bardzo ładnie są chmury ale słoneczko widać nic nie pada
Lili & Gabryś

Stary 2012-01-13, 14:11   #4740
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

Tyle że tutaj jest taka sprawa że po licencjacie można uczyć / ewentualnie w trakcie się dokształcać.
Dlatego pomysł że mgr zrobiłabym całkiem z czegoś innego, co może w razie braku pracy mi się przydać.
Zawsze to lepiej mieć dwie możliwości niż jedną.

Marzy mi się przeprowadzka do Krakowa, ale wtedy ciężko będzie nam odłożyć pieniążki na dom.
Aczkolwiek u siebie wiem że z pracą będzie baaaaardzo ciężko, wiec sama nie wiem.

Ok wogóle weszłam na chwile napisać że u mnie tez ŚNIEŻYCA!!
A zaraz musze jechać samochodem...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości