Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-13, 13:50   #4891
branzoletka
Branzoletka

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
kładnie budowę serduszka zbadamy na połówkowym i że sprawdzi wszystko dokładnie bo dzidzia może być narażona na wadę seduszka bo ja sama urodziłam się z wrodzoną wadą serca.
Przepraszam za ciekawość ale byłaś może operowana? Jesteś już zdrowa czy coś jest jednak nie tak?Pytam, bo zmartwiłabym się gdybym dowiedziała się na połówkowym, że dzidzia ma serduszko chore

Cytat:
Napisane przez luby957 Pokaż wiadomość
(...)Już zapowiedziałam TZ'towi ze jak bedzie mial urlop to robimy cała zamrażarke pieorgów
Gorzej będzie jak ci ta miłość przejdzie

nitka jak czujesz się ciążowo nadal, wiesz tak ogólnie, to nie masz się czym martwić, bo kiedyś te niefajne mdłości itp. przecież mijają Gdy ja kiedyś poroniłam, wcześniej zatrzymały mi się nagle wszystkie objawy ciąży i nawet schudłam, po prostu czułam się jak przed zapłodnieniem.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:52   #4892
Irmusia81
Zakorzenienie

Cześć wszystkim

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Powiedział, że jak się będzie powtarzać, to muszę to dokładniej zbadać. Nie znam tego lekarza nawet Myślę jednak, że bardzo dobrze wczoraj się mną zajął i dokładniej niż musiał obejrzał Maluszka. Jestem mu wdzięczna. A powiem, że dziś czuję się lepiej niż kiedykolwiek odkąd miałam pierwsze objawy ciąży - czyli od jakichś 8-9 tygodni! Jak mi się to utrzyma, to jutro uczę się na studia i zdam ostatni rok jeszcze przed wakacjami, byłoby cudnie
Cieszę się, że lepiej się czujesz Ja (nie zapeszając) od wczoraj też zdecydowanie lepiej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
U mnie już po wszystkim. Wszystko dobrze Zmierzone zostało wszystko łącznie z badaniem przepływów....
Jestem bardzo szczęśliwa.
Maluszek ma 6,1 cm
Zaktualizowano mi termin porodu na 22 lipca. Jestem już w 13 tc !!!

Dziewczyny macie wynik na pismie? Ja tak i zainteresowały mnie te wyliczone ryzyka, te z badania są ileś razy mniejsze niż z wieku
Super Tak ja mam wszystkie wymiary na piśmie plus zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
No a my z tż mamy ciche dni, bo się wkurzyłam na niego, że jak wrócił po trzech dniach po pracy, to zamiast mi poświęcić troche uwagi to od razu po jedzeniu komputer i tv No to on strzelił focha na mnie i teraz cisza Bosze z facetami jak z dziećmi
Ojej współczuję Może spróbuj z nim spokojnie porozmawiać a swoim samopoczuciu i oczekiwaniach.

Cytat:
Ja wiem, że to tylko faceci ale kurcze tak mi potrzeba teraz dodatkowego zainteresowania a on czeka aż nam się stresy skończą i jak to powiedział przez tel. wczoraj "powinno nam też życie seksualne wrócić do normy" Wkurza mnie to nasze rozmiękczenie w ciąży a może tylko ja tak mam, że nie mam siły się z nim kłócić tylko poszłabym do kąta i popłakała
Żal mi Ciebie Kochana Tylko się nie stresuj. Przejdzie mu

Cytat:
Napisane przez sas Pokaż wiadomość
rozumiem Cie, faceci czasem mysla nie ta polkola mozgu co powinni, palna cos nie zdając sobie sprawy z tego ze nas to drazni czy rani. Niektorzy skacza kolo kobiet w ciazy a niektorzy- moj tez sie do nich zalicza, interesuja sie, martwia z umiarem... ale zalzy im i na nas i na dzidziolach i zaloze sie, ze gdyby tylko nie daj Boze cos zaczelo sie dziac nie tak on by byl pierwszy przy tobie
Mój na razie skacze koło mnie Ciekawe jak długo jeszcze
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:52   #4893
gooha3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
a ja jestem zrospaczona ze bede musiala mieszkac z rodzicami i babka juz widze te ,,dobre rady"
Babki szczegolnie !
Ona jest taka upierdliwa
moje ciuszki sama bym sobie popatrzyla to stala nademna jak otwieralam kartony jak jakis Kat
i sie wpiepszala ze to za duze to niech zostanie w kartonie , myslalam ze szalu dostane
oj znam ten ból, tele że ja mieszkam z tesciami pierwsze 2 lata to byl dla mnie koszmar i chciałam z tamtąd uciec. Zero swobody. Teściowa niby z troski ale cięgłe te jej "dobre rady" doprowadzały mnie do szału.

Teraz jest troszkę lepiej, poprostu zaczynam olewac głupie gadanie i robie swoje.

Mareczek 24 II 2010r

Karolinka 23 VIII 2012
gooha3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 13:56   #4894
natee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
A termin pierwszego USG masz/miałaś wytyczony właśnie według OM? Bo mi wyznaczyła termin na 14 tyd według OM, twierdząc że będzie to dokładnie 12 tyd. Już nic nie rozumiem, chyba nie ma reguły
tak mialam wyznaczony wg OM, pierwsze usg powinno byc miedzy 12-14, mi wypadlo na 14, bo bylam w PL i ustalilismy date zaraz po powrocie.
chociaz i tak usg pokazało swoje,bo byłam w trakcie 12tc

natee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:00   #4895
prince_polo
Zakorzenienie

tak aczytam m waszych tż mój to całuje brzuch i skacze koło mnie ciągle wyrecza mnie ze wszystkiego jak wróci z pracy

jak lezalam z zebem to nawet obiad mi robil taki jaki potrafił ale robil
no i chodzi za mnie z psem a zawsze chodzilismy razem

mówił mi wczoraj we jak zobaczył dziecko ma usg ostatnim to tak jakoś już się nie może go doczekać

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:05   #4896
ivoncia16
Wtajemniczenie

a ja juz po obiadku
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:13   #4897
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka1983 Pokaż wiadomość
Kurde ja właśnie teraz tak mam, że czuję się z ciążą zostawiona sama sobie wczoraj mnie to dopadło... TŻ wrócił później, ja sobie akurat uciełam drzemkę, a on dzwoni i dzwoni do drzwi zamiast sobie kuźwa otworzyć... Więc mnie oczywiście obudził. I mówi do mnie tak żartem "no jak to, ja wracam z pracy a Ty sobie śpisz? A gdzie obiad i gorąca herbatka dla zmęczonego męża?"... i powiem Wam, że to jakoś przeważyło szalę... niby powiedziane żartem ale strasznie mnie rozjuszyło. Zaczęłam sobie myśleć o całej tej sytuacji i kuźwa on o mnie nie dba bardziej niż wcześniej chodzę do pracy, wychodzę z psem tak jak wcześniej, sprzątamy w soboty razem, ale już o obiedzie ja muszę myśleć, pozmywać... zero jakieś takiej troski że może mi ciężko, czy może mi jakoś pomóc, coś dla mnie zrobić, albo żeby chociaż nie wiem.... soczek mi jakiś kupił. To by było miłe, a kuźwa jest tak samo jak przed ciążą. Mógłby się bardziej wczuć! bo przecież może i brzcha jakiegoś wielkiego jeszcze nie mam ale w moim organiźmie trwa wielka rewolucja! mam mega pryszcze, łapię zadyszkę jak wchodzę po schodach na 3 pietro, męczą mnie gazy i ciążą mi cyce(( czuję, że awantura wisi w powietrzu... bo on oczywiście też po powrocie z pracy, jak już dostał żądany obiad i herbatkę co zrobił???? ZASIADŁ PRZED KOMPUTEREM... później w łóżku też nie przytulił tylko grał w jakąś durną gierkę na komórce. Wrrrrrrrrrr

Sorki, że wylałam tu swoje żale ale może Wy mnie zrozumiecie
Biedactwo Myślę, że powinniście spokojnie porozmawiać o nowej dla Was obojga sytuacji. Atmosfera się oczyści i będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
hehe, no to jak z moim Książka o ciąży też leżała długo nieczytana, aż codziennie zaczęłam go pytać, czy czytał I awantury też czasem są potrzebne, żeby nim potrząsnąć
A my czytamy razem albo ja czytam na głos w łóżku

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Witam (ponownie)! Chciałam też zapytać, bo podczytywałam Was (prawie regularnie), że duża część z Was robi/ła usg genetyczne.
Robicie usg genetyczne, bo lekarz Wam zalecił, istnieje jakieś ryzyko, czy jak?
Mnie skierował lekarz, ale i bez tego bym poszła
Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
dziewczyny czy Wam też nie przyjęli moczu w pojemniku z apteki?
kazali mi kupić u nich probówkę i przelać.....
wszędzie tylko ciśnienie podnoszą
U mnie zawsze przyjmują pojemniki z apteki

[QUOTE=buena;31591229]
Cytat:
USG genetyczne zaleca się robić profilaktycznie każdej ciężarnej, bez jakichś konkretnych wskazań.
[/nie QUOTE]

Ale czego to ma być profilaktyka? Żeby nie było, że się czepiam czy coś, próbuję zrozumieć.
Bo z tego, co mi mówił mój lekarz, to w sumie żadna profilaktyka. Przecież nic się już nie zrobi.
Dziwny ten Twój lekarz To jest bardzo ważne badanie. Jeżeli ryzyko wystąpienia wad genetycznych jest bardzo duże (a to można stwierdzić dzięki usg genetycznemu) robi się dalsze badania, żeby wykluczyć lub potwierdzić diagnozę. Jeżeli badania potwierdzają, że dziecko jest chore, można już zacząć je leczyć, a jeśli wady są bardzo duże można się zastanowić nad przerwaniem ciąży lub być przygotowanym na to, że dziecko nie dożyje do porodu. To trochę brutalne, ale taka jest prawda.

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
nie zgadzam się. Mój ma 35 lat i jest wspaniały

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Zapomnialam napisac, ze w nocy mialam rozowe plamienia, nie chce na komorke do lekarza dzwonic, poczekam do 15 i umowie sie na wizyte dzisiaj albo jutro jesli bedzie mial czas, jak nie bedzie miejsc do zadzwonie. Martwie sie.
Kochana trzymam kciuki, żeby to nie było nic złego Idź dziś koniecznie do lekarza
Stary 2012-01-13, 14:14   #4898
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

A my czytamy razem albo ja czytam na głos w łóżku
dobry pomysł ja mojemu też czytałam fragmenty, ale on jest wzrokowcem i najlepiej zapamiętuje jak sam przeczyta. Jak się coś mówi, to mu jednym uchem wpada, drugim wypada, albo po drodze wszystko pokręci

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:35   #4899
lipus89
Rozeznanie

hej byłam wczoraj u gina, myśłałam może że zrobi mi usg jakieś, ale narazie tylko normalne badanie i cytologię. No i termin mam na 27 sierpnia, czyli pewno jako jedna z ostatnich na wątku. Jeszcze chciał mi dać skierowania na badania, ale stwierdził że wyniesie mnie to majątek i chce mnie wysłać do szpitala jak skończe chodzić do pracy
Przyszedł piątek i matoły do szkoły :P ale mi się nie chce ... odkąd jestem w ciąży to mnie tam nie było ...

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:35   #4900
mlodaj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
tak aczytam m waszych tż mój to całuje brzuch i skacze koło mnie ciągle wyrecza mnie ze wszystkiego jak wróci z pracy

jak lezalam z zebem to nawet obiad mi robil taki jaki potrafił ale robil
no i chodzi za mnie z psem a zawsze chodzilismy razem

mówił mi wczoraj we jak zobaczył dziecko ma usg ostatnim to tak jakoś już się nie może go doczekać
Mój też codziennie całuje mnie po brzuchu a ostatnio wyczytał że dziecko trzeba już w brzuchu umuzykalniać więc puszcza muzykę i przykłada mi słuchawki do brzucha
Poza tym jeszcze pół godziny pracy a ja już wytrzymać nie mogę. Dziś to nawet udało mi się parę minut zdrzemnąć przed kompem

mlodaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:36   #4901
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mój ma 33 w tym roku i jedyne co mu mogę zarzucić to to, że za dużo pracuje

Byłam w tm sklepie Viki i mają spory wybór wózków pan mi rozłożył siedzisko w x-landerze xa zupełnie na płasko więc się da bo mnie to ostatnio zaintrygowało
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:40   #4902
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dottta Pokaż wiadomość

Byłam w tm sklepie Viki i mają spory wybór wózków pan mi rozłożył siedzisko w x-landerze xa zupełnie na płasko więc się da bo mnie to ostatnio zaintrygowało
no patrz, czyli jednak Może w starszych modelach się nie dało?

Stary 2012-01-13, 14:42   #4903
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
ale mnie głowa boli

spać mi się chce ciągle
ciśnienie jest niskie

Cytat:
Napisane przez nitka_88 Pokaż wiadomość
W ogóle dręczą mnie wątpliwości, które rozwieje dopiero wtorkowe USG. Otóż, jeszcze nie dawno pytałam się Was, jak długo będą trwać nudności bo mam już dość, a tu nagle odeszły jak ręką odjął. Od 3 dni czuję się super pod tym względem, a to dopiero 10 tyd. Apetyt wrócił, nie mam zachcianek... Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku
Na pewno wszystko jest w porządku U mnie też tak było na tym etapie, że na kilka dni objawy znikały, a potem znów wróciły
Stary 2012-01-13, 14:44   #4904
dottta
Zakorzenienie

Cytat:
no patrz, czyli jednak Może w starszych modelach się nie dało?
nie mam pojęcia

w xq są podobno kubełkowe foteliki i tam się nie da

idę zjem coś i biorę się za obiad
dottta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:48   #4905
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nitka jak czujesz się ciążowo nadal, wiesz tak ogólnie, to nie masz się czym martwić, bo kiedyś te niefajne mdłości itp. przecież mijają Gdy ja kiedyś poroniłam, wcześniej zatrzymały mi się nagle wszystkie objawy ciąży i nawet schudłam, po prostu czułam się jak przed zapłodnieniem.
Przykro mi, że u Ciebie tak się skończyło Ale nie zgodzę się z tym, że taki całkowity zanik objawów musi być powodem do zmartwienia. Ja już w 9tc miewałam takie dni, że byłąm pełna energii i jakby wcale "nie w ciąży", a maluszek rośnie i ma się dobrze. Każdy oragnizm sest inny. Pewnie, że warto sprawdzać takie rzeczy, ale to nie musi oznaczać niczego złego
Stary 2012-01-13, 14:49   #4906
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Branzoletka ja urodziłam się z przeciekiem międzykomorowym i zwężeniem tętnicy płucnej, kilka razy jako niemowlak zsiniałam i przestałam oddychać ale kardiolog pod którego byłam opieką do 18 roku życia stwierdził że ta dziurka w sercu stopniowo się zmniejsza i że nie potrzebna jest operacja. Ale niestety ta wada może mieć podłoże genetyczne więc dzidzia też może mieć chore serduszko boję się tego ale cóż zrobić, w najgorszym wypadku maluszek będzie miał operację
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 14:55   #4907
Irmusia81
Zakorzenienie

To teraz pokażę Wam ubranka, które zdobyłam już dla Maluszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 014.jpg (39,3 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 015.jpg (38,0 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 016.jpg (31,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 017.jpg (21,7 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 018.jpg (28,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 019.jpg (30,1 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-01-13, 15:02   #4908
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
Branzoletka ja urodziłam się z przeciekiem międzykomorowym i zwężeniem tętnicy płucnej, kilka razy jako niemowlak zsiniałam i przestałam oddychać ale kardiolog pod którego byłam opieką do 18 roku życia stwierdził że ta dziurka w sercu stopniowo się zmniejsza i że nie potrzebna jest operacja. Ale niestety ta wada może mieć podłoże genetyczne więc dzidzia też może mieć chore serduszko boję się tego ale cóż zrobić, w najgorszym wypadku maluszek będzie miał operację
Kochana musisz być dobrej myśli napewno maluszek będzie rósł zdrowo i pięknie!
Cytat:
śliczne
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:08   #4909
branzoletka
Branzoletka

ooolllccciiiaaa Ojej przykro mi kurcze zwłaszcza twoi rodzice mieli stracha non stop Na szczęście teraz są te szczegółowe badania i możliwość operacji w razie W jeszcze podczas ciąży, choć wiadomo, że lepiej jak dzidzia jest super zdrowa- czego ci szczerze życzę

Irmusia ale fajnie, że już takie słodziaki masz

A ja zjadłam rybę z puszki i wcale nie o to mi jednak chodziło- dalej głodna jestem Może coś na słodko? Najchętniej jakieś knedle albo naleśniki z serem

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-13, 15:10   #4910
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie dobrze Kochana Dzidziuś jest zdrowy
Stary 2012-01-13, 15:14   #4911
agunia82
Zakorzenienie

Oooolllccciiiaaa ja też mam stracha jeśli chodzi o wady serca, bo brat mojego męża urodził się z wadą serca i niewydolnością krążenia, żył tylko dobę po porodzie
Ale póki co wszystko jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie

Aha, i może Cię uspokoję, raz jedna pani ginekolog powiedziała mi, że ryzyko wad serca w większym stopniu przechodzi z linii ojca niż matki, więc tym bardziej u Ciebie prawdopodobieństwo, że coś może być nie tak jest mniejsze

No właśnie przekroczyłyśmy 5000 postów!

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-01-13 o 15:16
Stary 2012-01-13, 15:20   #4912
Paula SHIN
Zakorzenienie

to ktora zaklada nowy temat?

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:24   #4913
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:
ooolllccciiiaaa Ojej przykro mi kurcze zwłaszcza twoi rodzice mieli stracha non stop Na szczęście teraz są te szczegółowe badania i możliwość operacji w razie W jeszcze podczas ciąży, choć wiadomo, że lepiej jak dzidzia jest super zdrowa- czego ci szczerze życzę

Irmusia ale fajnie, że już takie słodziaki masz

A ja zjadłam rybę z puszki i wcale nie o to mi jednak chodziło- dalej głodna jestem Może coś na słodko? Najchętniej jakieś knedle albo naleśniki z serem
jeju knedle ale bym zjadła
agunia napewno będzie dobrze

o kurde rzeczywiście nowy wątek!!!

Edytowane przez muminek82
Czas edycji: 2012-01-13 o 15:25
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:46   #4914
ivoncia16
Wtajemniczenie

zakladajcie dziewczyny zakladajcie
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 15:59   #4915
Paula SHIN
Zakorzenienie

gotowe
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post31598431

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-01-13, 16:01   #4916
branzoletka
Branzoletka

nie ma chętnych Ja się nie pisze

edit: już jest

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

13.08.12 mój mały cud
Stary 2012-01-13, 16:57   #4917
wanilllka82
Wtajemniczenie

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-01-13 o 16:58
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-13, 16:58   #4918
Paula SHIN
Zakorzenienie

jest podany wyzej.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post31598431

Nasze Drugie Dziecko

Stary 2012-01-14, 09:18   #4919
phdwao
Zakorzenienie

hej hej witam o poranku, wczoraj forum sie wywaliło

dzis mamu usg genetyczne wieczorem

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
to było moje pierwsze usg, bo tutaj u mnie robia je dopiero od 12 tc, wiec nie mam pojecia jakmszybciej rozwijalo sie maleństwo. Ale pare dziewczyn napisało mi, że moje dzieciatko jest duże i aż poszukałam w necie jakiś inf na temat wielkości płodu w ciąży (nie znam się kompletnie na tym), no i rzeczywiście wg tych tabel jego wielkość odpowiada 14 tc... mam nadzieję, ze to nic złego dla mnie nie znaczy
jak dziecko ładnie rosnie to tylko się ciesz gdyby nie roso trzeba sie martwic
Cytat:
sliczne
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:15   #4920
marta_86
Raczkowanie

Cytat:
Oooolllccciiiaaa ja też mam stracha jeśli chodzi o wady serca, bo brat mojego męża urodził się z wadą serca i niewydolnością krążenia, żył tylko dobę po porodzie
Ale póki co wszystko jest ok i mam nadzieję, że tak zostanie

Aha, i może Cię uspokoję, raz jedna pani ginekolog powiedziała mi, że ryzyko wad serca w większym stopniu przechodzi z linii ojca niż matki, więc tym bardziej u Ciebie prawdopodobieństwo, że coś może być nie tak jest mniejsze

No właśnie przekroczyłyśmy 5000 postów!
Cześć dziewczyny! Mam na imię Marta, termin na 28 lipca, ciąża druga- za ścianą śpi 2,5 letnia córeczka- po 2 operacjach serduszka. Nie popadajmy w paranoję Wady serca są, ale rzadko kiedy genetyczne... po prostu czasem się tak dzieje... u mnie wykryto dopiero po porodzię parę godzin. A piszę dlatego, że jedno jest pewne: Polska ma znakomitych specjalistów w dziedzinie serduszek... nie życzę nikomu takich przeżyć jakie miałam, ale sama decyzja o ciąży wiąże się z ryzykiem miliona różnych wad. Na pewno nasze maleństwa będą zdrowe, a to o czym piszemy, to tylko teoria. P.S. Jasne, że warto przebadać dokładnie serduszko, bo w razie czego zapewnimy maluchowi odpowiednią opiekę głowa do góry!!
marta_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości