|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
i współpraca wyszła wyśmienicieNie wiem czy wypada głosować na własne tytuły jak nikt inny nie dal,ale niech będzie 6 będzie sprawiedliwy co do mamuś lutowych Cytat:
dziękuje dziołszki za zyczenia
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-13 o 16:38 |
||
|
|
|
#4682 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Wkurrrrr......ia mnie moj tz niemilosiernie. W ogole nie mozna sie z nim dogadac w sprawie zakupow. Jak zwykle ja chce troche przyoszczedzic, bo w tym miesiacu jeszcze mam usg prywatnie do zrobienia, a w tym cholernym miescie za taniej niz 200 zl sie nie da, a ten jak zwykle ma w dupie i kupuje nie patrzac na ceny. Niech sobie sam robi te pieprzona parapetowke, jak jest taki madry. Nie gadam z nim, a mamy jechac na szkole rodzenia, a tam maja byc jakies cwiczenia. Ciekawe, jak to zrobimy bez odzywania sie do siebie.
Ech...ciekawe jak Neska? Eliza, sto lat !!!! Usmiechu i szczescia oraz cudownego dzieciaczka Fajnie, ze Agatek ma kolezanke w szpitalu i ze upasla tak Zajaczka ![]() Kamciurko, to Twoj wozek musi przyjac przydomek "SKŁADAK" MalaStopka, to masz teraz wesolo. Iga smiejaca sie z kupki Majki - fajnie ![]() AgaMili, oj, Ty to zaraz chyba urodzisz Dzisiaj bysmy sie mega dogdaly - ja tez zla jak osa ![]() Mijus, no to beda nas wytykac palcami, kiedy za oknem bedzie chlapa i bloto, a my z takimi kremowcami na spacerku Jaki masz wozeczek, bo zapomnialam?![]() Zoska, pochwal sie sukienka ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- a co do tytulu to jestem za wspolpraca Eliza-Kamciurka, czyli za 6
|
#4683 |
|
Zadomowienie
|
I jestesmy juz po wizycie pediatry.
Mala zdrowa nic nie slychac na pluckach, okaz zdrowia Wazy 2500 gram. ![]() A tak po za tym lekarka b. mila Myslalam , ze moze bedzie sie krzywo patrzec, ze jestem jakas przewrazliwiona , ale nie Mowila , ze z takimi maluchami lepiej dmuchac na zimne kasik, ja jestem za 5
|
#4684 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i ze chyba slabe swiatlo daje ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() no tak myslalam z ta lampka
|
|
#4685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj go tak nie będzie męczyć Cytat:
Pearl , ten Twój TZ rozrzutny jest Ale już chyba tak ma, sama mówiłaś to już nie raz (tym bardziej, że szasta nie swoja kasą ) Wiecie co, my chyba też zamówimy jasny wózek
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-13 o 17:04 |
||
|
|
|
#4686 |
|
Zadomowienie
|
tz wrócił wlasnie z pracy i za godz jedzie do tej drugiej i bedzie ok 2 w nocy
|
#4687 |
|
Wtajemniczenie
|
Agawoo, oj jest. I wkurza mnie to jak cholera. Gdyby sam zarabial i swoje wydawal - nic mi do tego! Ale poki zyjemy na koszt Rodzicow i tesciow, to moglby sie, kur..., nauczyc troche oszczednosci.
Witaj w gronie jasnowozow ![]() Sandra, fajnie, ze wizyta udana i Malutka jest zdrowa
|
#4688 | ||||
|
Rozeznanie
|
Agatek super, że masz ze sobą koleżankę, to przynajmniej nie zanudzisz się do porodu
![]() Pearl przypomniało mi się, że miałaś robiony wymaz na paciora tylko z pochwy. Ja też i nawet mnie to troszkę dziwiło, ale mi i tak wyszło, że go mam, więc już się nie będę pytała o drugą dziurkę, bo i tak to nic nie zmieni ![]() Mała stopka zapomniałam napisać, że masz śliczne dziewczynki A przypomnij mi jaka jest między nimi różnica wieku? Może też tak z drugim zceluję ![]() Eliza wszystkiego najlepszego A takie ciacho to najchętniej codziennie bym jadła ![]() No to już spokój będziesz miała Ja jak w ostatnim uprałam ostatnie rzeczy typu jakiś kombinezon i dosłownie jedne śpiochy to do tej pory ich nie wyprasowałam Może się dzisiaj zmobilizuję ![]() Cytat:
A taka kąpiel cała to i tak powinna trwać góra do 8 minut (tyle zdążyłam gdzieś wyczytać ), więc to raczej nie będzie wysuszało skóry tak jak nam półgodzinna kąpiel ![]() Cytat:
Aż się zaczęłam bać, że dzidek będzie miał po mnie humory i w tym tygodniu już troszkę stopuję ![]() Cytat:
Jak tak, to będziesz miała wesołego bobasa ![]() Nadrobiłam Ostatnie 2 dni jeździliśmy za materacykiem i nie spałam w dzień. Byłam taka zmęczona, że myślałam, że wieczorem, to polegnę, a tu się okazało, że jeszcze zasnąć nie mogłam A wiecie jaką miałam przeprawę z materacami? Pojechaliśmy z Mężulem do hurtowni no i mówię, że chcę lateksowy. Pani wyciąga mi lateksowy, ale po obu stronach ma kokos. No to mówię, że chcę sam lateks. No i wyciągnęła mi drugi i mówi, że ten ma jeszcze jakieś strefy. Ja uradowana wzięłam ten materac za 185 zł. W domu myślałam, że szału dostanę, bo okazało się, że materac jest nie z lateksu ale z pianki wysokoelastycznej!!! Niby fajny, ale prosiłam o lateks!!! Wczoraj byłam go oddać. Na szczęście nie robili problemu ze zwrotem. A ta dziewczyna, co nam go wcisnęła jeszcze z tekstem, że ja chciałam strefowy a nie z lateksu Na necie znalazłam wczoraj firmę niedaleko nas, która sprzedaje materace Hevea. Pojechaliśmy tam i już miałam brać ale patrzę, a on jest strasznie mięciutki... Zgłupiałam. Jeszcze znajoma mi mówi, że jej synek ma z lateksu i że widzi, że główka mu się troszkę zapada w tym materacyku i że ogólnie zaczął tak odchylać teraz tą główkę... No to się troszkę przeraziłam. W końcu wróciłam wczoraj do domu i na allegro zamówiłam materac z pianki wysokoelastycznej i z jednej strony kokos W końcu przestałam się zadręczać tym materacem i mam tylko nadzieję, że Wojtusiowi podpasuje ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#4689 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś była u nas pani położna i Misiu ma już 4680 a w poniedziałek miał 4510 wiec ładnie przybiera na wadze no nie powiem jest co dzwigac dziś mieliśmy drugi dzień werandowania może w niedziele jak będzie ładnie to się uda pójść troszke na spacer bo będe u rodziców atam jest nasz wóziczek więc moze uda sie wykorzystać - dziadek już zaapelował że jak by co to on prowadzi fure z Miśkiem hahahah nie ma sprawy już sie dziadzio nie może doczekać spacerku z wnukiemgłowa mnie dziś boli makabrycznie jeszcze do tego maluda przez ponad godzine mi się darła do ucha nie wiem już co mu jest teraz go trochę ululałam położyłam na brzuszku i śpi ale jak tak dalej będzi eto i ja sie wykończe i dziecko jeszcze czasami załapie jakąś depresje poporodową bo już ryczę razem z małym jak on tak mi płacze strasznei a ja niewiem co mu jest ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- http://allegro.pl/komplet-dres-bluza...051835490.html zobaczcie jakie fajne śliczności
|
|
#4690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obstawiam 6 Kasikzaki - Konczita dopisana do wrześniówek! |
|
|
|
|
#4691 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pearl musisz nauczyć męża oszczędności,pewnie potrwa to troche skoro on taki rozrzutny ale jak będziesz mu tak wiercić o tym głowę to w końcu sie nauczy.Zacznij już na zakupach spożywczych.Mój też czasami by nawydawał kasy na pierdoły,ale go stopuje bo ja trochę takie skompiradło jestem i go powstrzymuje.
|
|
#4692 |
|
Rozeznanie
|
MONIA no Michalek to juz powazny facet, gratki 3 tyg !!
Powiedz mi a jaki rozmiar nosi twój synuś, urodził sie duzy i zastanawiam sie czy miesci sie w 62 ??
|
|
|
|
#4693 |
|
Zadomowienie
|
Eliza wszystkiego najnajlepszego!!!
|
#4694 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4695 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4696 |
|
Zakorzenienie
|
był
cały wieczór się śmiałam ![]() Właśnie czytam wątek mam wrzesień-październik i ryczę bo przypomniałam sobie jak to było u mnie na początku a tu juz prawie koniec. Mąż dziś robił w aptece ostatnie zakupy Jutro kończę pakowanie toreb do szpitala
|
|
|
|
#4697 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ___________________ Mąż na studniówce, wygalował się, że Byliśmy znów na ktg, bo lekarz dzwonił... serduszko super, mały się wiercił, a skurcze coraz mocniejsze i częstsze ![]() Zaraz biorę się za poprasowanie ostatnich kilku sztuk ciuszków, pieluch (na razie tylko kilka), no i torbę bym musiała przepakować
|
|
#4698 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Konczita z całego serca GRATULUJE ![]() |
|
|
|
|
#4700 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Elizka sto lat kochana
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4701 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4703 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4704 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczitko cudowne wieści ;*
Sukienki jeszcze nie mam ,w następnym tygodniu kupię jakąś i myślę, że zrobię jakieś zdjęcie by sie Wam pokazać. |
|
|
|
#4705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4708 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądałam w klubie własnie pokoje Waszych pociech, normalnie cudeńka no!! Aż zazdroszczę, bo my póki co będziemy mieli Malutką w sypialni.
Wszystko u Was takie przemyślane w ogóle, piękne są te pokoje! |
|
|
|
#4709 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() trzymam mocno kciuki za Ciebie i malenstwo ![]() Eliza sto lat *******Agatko mam nadziej ze juz za niedługo WAsza niespodzianka bedzie z Wami ![]() :
|
|
|
#4710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję dziewczynki
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.

Dzisiaj bysmy sie mega dogdaly - ja tez zla jak osa 

Myslalam , ze moze bedzie sie krzywo patrzec, ze jestem jakas przewrazliwiona , ale nie
Mowila , ze z takimi maluchami lepiej dmuchac na zimne 
robil tylko takie malenkie kupki.. wiec wyslalam tzta po czopki.. a na nich pisze dziecko po 6mcaach pol czopka w wczesniej po konsultacji z lekarzem... i dupa nie wiedzilalm ile wiec nie dalam zjadlam gruszeke i jakos poszlo..
Ale już chyba tak ma, sama mówiłaś to już nie raz (tym bardziej, że szasta nie swoja kasą