|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#421 | ||
Konto usunięte
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Po co ta ironia... Gdybym nie wspomniała o tym, to byś założył, że ma problem z popędem.
Cytat:
Cytat:
![]() edit (już pomijając fakt, że jesteśmy szczerzy wobec siebie ;p naprawdę nie we wszystkich związkach kobieta jest zasadnicza i konserwatywna, a facet unika mówienia prawdy by jej nie zranić. mam absolutnie luźne podejście do seksu i natury mężczyzn, i naprawdę, pomysł, że on nagle by mi zmyślał - no po prostu absurd. ![]() Edytowane przez 2016071135 Czas edycji: 2012-01-12 o 15:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#422 | |||
BAN stały
|
Dot.: Jakie potrzeby mężczyzny powinna zaspokajać kobieta, aby związek był szczęśliwy
Cytat:
OK Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Jak mi napiszesz, że nie lubisz jak ktoś wkłada Ci palec do odbytu, to odpiszę, że widocznie nie robiła Ci tego odpowiednia osoba. Daj sobie wytłumaczyć, że nie każdy lubi to co Ty. Chłopak mojej koleżanki swego czasu podszedł do mnie na przystanku i się przedstawił. Wyjaśnił, że koleżanka o mnie opowiadała, pokazała fotkę, a on nie miał okazję się przedstawić nigdy. Muszę jej powiedzieć, że chciał zdradzić taką piękność jak ona ze mną ![]() Widać nie, bo już to obaliłam ![]() I daruj sobie proszę protekcjonalny ton.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#424 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A to, że go cisnęło, mam na myśli, że po prostu chciał się kochać. Ale nie cisnęło go na zasadzie "muszę, bo nie wyrobię" ![]() Odpowiedz mi proszę na pytanie, po co miałby mi kłamać, skoro wie, że mi to wszystko jedno? ![]() (znów pominę fakt, że potrafię poznać, gdy on kłamie, i potrafię również poznać, a gdy rozmawiamy poważnie i szczerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 | |||||||||||
ma zielone pojęcie
|
Owszem, nie musisz się mylić. Po prostu swoje sądy uznałeś za jedyne słuszne. A myślę, że to jednak TŻ Karoliny zna swoje potrzeby najlepiej
![]() Cytat:
Ale możliwe, że po prostu seks nie jest dla niego tak ważny jak ileś innych rzeczy, które wymienił. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Za to dla prostytutki to nowość, że ktoś nie przychodzi do niej po seks, ale po zrozumienie. Bo jednak prostytutka zarabia na seksie, a nie na słuchaniu o problemach klientów ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#426 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie mają różne priorytety i potrzebują różnych rzeczy do szczęścia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Gdyby TŻ Karoliny wiedział, że dla niego seks jest najważniejszy, to raczej by go wymienił na swojej liście. Widać ileś rzeczy było ważniejszych od seksu.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() ![]() Na plotkowym króluje siska81, tutaj eos50 ![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#429 |
Rozeznanie
|
tak a propos wątku:
http://zdrowie.onet.pl/zycie-intymne...6,artykul.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw - w życiu bym takiego eksperymentu nie zrobiła, musiałoby mnie chyba pogiąć, prędzej to ja bym uschła z braku seksu niż on. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#432 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1) pisze "nie chce mi się" - w odpowiedzi na niewygodne pytanie 2) pisze "załóż na ten temat wątek i tam zapytaj" - w odpowiedzi na niewygodne, ale bardzo ciekawe pytania typu "co według niego biały człowiek zyskał na zniesieniu niewolnictwa murzynów" 3) zadaje szereg innych pytań, mających najczęściej do celu odwrócenie kota ogonem, które tylko coraz bardziej oddalają go od istoty zadanych mu pytań 4) zarzuca rozmówcy, że ma obsesję na jego punkcie i myśli tylko o nim, pewnie chce w ten sposób ośmieszyć rozmówcę i jego argumenty, na które i tak nie ma inteligentnej i logicznej riposty 5) zwyczajnie ignoruje niewygodne wypowiedzi lub też pytania proszę, proszę i kto tu jest taki przewidywalny? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#433 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
Jak pisałam, śmieszy mnie to, bo widzę że chłopak bardzo chce coś udowodnić, ale chyba coś mu nie wyszło ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się boję takich ludzi jak on, serio. ludzi którzy myślą jedynie rozumem, nigdy sercem, którzy wszystko kalkulują na chłodno (i jeszcze są z tego dumni!), którzy dzielą świat na "my" i "oni", i którzy robią wszystko, żeby to im było dobrze, nawet kosztem szczęścia innych. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2012-01-12 o 23:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Ja się boję fanatyków. On to sobie może...pleść wianki i wrzucać do falującej wody ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na malarza iść kobiecie nie wolno, bo jakiś pan malarz nie dostanie tej pracy, mimo że jest gorszy i będzie mu przykro a na dodatek będzie przykro jego rodzinie. a już fakt, że przykro byłoby kobiecie, która by z tej roboty zrezygnowała (i jej rodzinie też by było przykro, a co!), to nie jest ważny. mało tego, facet w domu nie powinien musieć w ogóle sprzątać, w jego domu zawsze powinna znaleźć się zawsze jakaś kobieta, która upierze mu majcioszki (bo on ma za delikatne rączusie do tego typu prac), nieważne czy będzie to matka, zatrudniona sprzątaczka, czy w końcu "ukochana" kobieta. ja w ogóle nie potrafię sobie wyobrazić, jak miałoby wyglądać moje życie, gdybym miała dostosować się do jego wizji kobiety. utrzymuję się sama, ale tak naprawdę to powinnam tę pracę rzucić, bo nie daj Boże przecież mogę zabierać to stanowisko jakiemuś mężczyźnie. i kto mnie ma w takim razie utrzymywać? rodzice? facet? ale z jakiej paki miałabym nagle podpiąć się pod jego pensję, skoro związek póki co w żadnym poważnym kierunku nie zmierza? nie wiem, może powinnam siedzieć na zasiłku. a może nie? bo może ten zasiłek również zabiorę jakiemuś mężczyźnie? i jego rodzina będzie miała mi to za złe...? nijak nie widzę siebie w eosowej wizji świata ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
jestę wieszczę
|
Eosiu chyba zapomniał, że w tym kraju jest zbyt wiele miejsc pracy, by pracować mogli tylko mężczyźni. Co to, facet to jakiś uprzywilejowany jest? Czemu ja mam z czegoś rezygnować, bo jakiś facet chce? Dla mnie to niedorzeczność i tyle.
Źle bym się czuła, nie mając swojej kasy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#438 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=219 W odniesieniu do cytowanego fragmentu zadałam pytanie, na czym, polega ta "inność" męskiej solidarności, czym różni się ona solidarności jajników, ale chyba się nie doczekam jakiejkolwiek odpowiedzi na temat. ![]() 3. Obejdzie się. 4. Nic sobie nie będę wbijać do głowy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 5. Ok. Przyjmuję Twoją kapitulację z powodu braku argumentów. ![]() 6. WTF? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Życie jest za krótkie, żeby pić marne wino. Życie jest za krótkie, by miłości dać zginąć. Życie jest za krótkie, żeby się nie spieszyć. Życie, jest za krótkie, by się nim nie cieszyć. ![]() Edytowane przez tacyta Czas edycji: 2012-01-13 o 10:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raczej: jest to typ znany pod nazwą: 'oszołom'. Na swój wiek ma bardzo mało odkrywczych jakichś spostrzeżeń. W sumie, w ramach eksperymentu, jak najbardziej możnaby z nim prowadzić taką dyskusję, jakiej się on chwyta. A mianowicie: tak stawiać kobiety wyżej, a facetów jako dodatek - że niezła burda by z tego wynikła, jakby te dwa osądy się starły. Świetna okazja na trolowanie ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2012-01-13 o 12:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
jestę wieszczę
|
Miałam kiedyś manię robienia tak, żeby wszystkim było dobrze. Obecnie uznałam, że z potrzeb do zaspokajania, to powinnam się dobrze wysypiać i robić sobie drobne przyjemności. Wtedy jestem milsza dla innych, optymistycznie patrzę w przyszłość. Drogie panie, najważniejsze to dbać o swój komfort psychiczny, reszta ułoży się sama
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#443 | |||||||||||||||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Założyłbym wątek - W jaki sposób facet odczuwa potrzebę miłości? Czym dla niego jest? Co to znaczy? Ale nie założę, bo znowu zrobi się jatka, a dodatkowo nie mogę się wyrobić z tymi, które już założyłem. Załóż go, a zobaczysz, że jest tyle definicji ile gwiazd na niebie. Tak naprawdę każdy kto kocha czuje przez skórę co to jest, ale niewielu potrafi to opisać. No może poza poetami. I to wybitnymi. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
'A ja powiem tak, im starsza jestem tym bardziej rozumiem, że udany seks stanowi podstawę związku. ... Dlatego dla mnie białe małżeństwo to bzdura! Chyba, że obydwie strony nie mają żadnych potrzeb seksualnych.' ~B Może i Wy z wiekiem pewne rzeczy zrozumiecie lepiej podobnie jak ta pani. Cytat:
Cytat:
Cytat:
1. i 2. gdy nie chce mi się odpowiadać na pytania nie związane z tematem. 3. Pytania zadaję w bardzo wielu momentach. To o czym mówisz dzieje się wtedy, gdy chciałbym, aby ktoś doszedł sam do wniosku nie sugerując się moją odpowiedzią. Pamiętaj, że my rozmawiamy ze sobą, ale dużo więcej osób nas czyta. OK. Mogę spróbować to zmienić i gdy zadam pytanie pomocnicze jednocześnie odpowiem jak ja to widzę. 4. To dotyczy tylko paru wpatrzonych we mnie panienek, które nie mogą się z mojego powodu skoncentrować na wątku i piszą o mojej osobie zamiast o meritum sprawy. 5. Zadaj mi te wszystkie pytania, na które Ci nie odpowiedziałem. Cytat:
Motylku Drogi mnie nie zależy na tym żeby mnie ktokolwiek popierał, czy mi przyklaskiwał. Mam swoje zdanie i je Wam przedstawiam. To wszystko. Chcecie mi wierzyć to ok, nie chcecie to też ok. |
|||||||||||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#444 | |||
BAN stały
|
Cytat:
4a. Czyli paru już było? Ciekawe ile obecny wytrzyma, chociaż tak naprawdę życzę Ci, aby wytrzymał przez całe życie, jeśli jego właśnie chcesz. Nawet zatwardziałe feministki zasługują na szczęście! 4b. Myślę podobnie z tym, że ja nazywam to zasadami. Można być grzeczną dziewczynką, dobrą dla faceta i największym jego skarbem '3 w 1', a mimo wszystko nie pozwalać sobie na wszystko. Można być niegrzeczną i chodzić tam gdzie się chce, ale niekoniecznie z kimś. Samej zawsze! A z kimś, to już osobna bajka. Ja z niegrzecznymi mogę iść wszędzie, ale szybko wracam. 5. Proszę Cię bardzo. 6. A ja podtrzymuję swoje zdanie, że jak podchodzi, to chce seksu. O wiele częściej tylko tego (podobno w dzisiejszych czasach 80% mężczyzn, gdy idzie z nowopoznaną kobietą po raz pierwszy do łóżka - nie kocha jej), czasem również paru rzeczy więcej, gdy się zakocha. Ale zaczyna się od seksu, bo tak to natura sobie wymyśliła. Gdy chce tylko seksu i go dostanie odchodzi. Gdy chce zostać sprawdza resztę. Pasuje - zostaje. Nie pasuje - odchodzi. To co piszesz o przekształcaniu się przyjaźni też oczywiście występuje tyle, że wtedy facet nie podchodzi. Spotkali się w pracy, nie poczuł pociągu fizycznego i tak sobie się przyjaźnili, aż ... całkiem nagle poczuł ten pociąg. Z tym, że jest to dużo częstsze u kobiet niż mężczyzn, że najpierw facet ich nie kręci, a gdy poznają jego charakter, jego wnętrze to zaczyna być dla nich interesujący. Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
To nie znaczy, że każdy lubi. Wbij sobie do głowy, że nie reprezentujesz wszystkich ludzi ![]() Jestem jej przyjaciółką, dużo mu opowiadała o mnie i pokazywała fotki z imprez, gdzie byłyśmy razem. Jakoś nigdy nie zdarzyło się nam poznać, więc kiedyś sam się przedstawił. Ja tylko przedstawiłam dowody, dlaczego uważam Twoją tezę za błędną. Mogłabym się mylić, gdyby się okazało, że jest jak myślisz, ale tak nie jest. Analogicznie, jeżeli mówisz mi, że każdy chomik lubi proso, a ja mam chomika, który prosa nie lubi i go nie je, to mam rację mówiąc, że Twoje założenie jest błędne, bo nie sprawdza się u każdego chomika. To Twoja teza. Być może nie znasz innych zachowań. Ja znam i na tej podstawie wyciągam wnioski. Tamten był pierwszy ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- "Nie ułoży się, jeśli stracisz z oczu potrzeby partnera, a będziesz dbała wyłącznie o własne." Z mojego postu wynika, że moje potrzeby powinny być dla mnie najważniejsze. Jak będę szczęśliwa, będę potrafiła dawać szczęście innym. Jak będę kochać siebie, kocham też innych.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 | ||||||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I co z tego? Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#447 | |||||||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Poza tym, badanie dotyczyło tylko łatwości w powiedzeniu „przytyłaś”/„przytyłeś”, a nie w powiedzeniu innych rzeczy. Może 31% facetów ma problem z powiedzeniem „przytyłaś”, a z powiedzeniem np. „masz suchą skórę” czy „masz odciski na stopach” problem ma już powiedzmy 3% mężczyzn? ![]() Cytat:
![]() Inna sprawa, że całe to bycie ze mną to nie tylko bycie ze mną w łózku (choć to również). To dzielenie ze mną życia. Dzielenie dobrych i złych chwil, wspieranie, pomaganie, chęć mieszkania ze mną oraz zasypiania i budzenia się obok mnie, rozmawianie ze mną na różne tematy, słuchanie o moich pasjach, opowiadanie o swoich pasjach, dbanie o mnie i moje zdrowie, spędzanie ze mną dużo czasu itd. Z nikim innym TŻ nie chce tak dzielić swojego życia ![]() Cytat:
Ale może ja się kieruję jakąś pokrętną kobiecą logiką, zamiast zrozumieć, że jak facet mówi x to ma na myśli x, a nie y czy z ^^ Cytat:
![]() Cytat:
Sporo ludzi umarło już z niedożywienia, ale nie słyszałam, by ktokolwiek zmarł z braku seksu z kobietą ![]()
![]() |
![]() |
#448 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
piszemy po pierwsze o dwóch różnych sprawach. napisałeś, że, cytuję: "Dla kobiety pocałunek to mityczne doznanie powodujące ciarki na placach, drżenie kolan i mrowienie w piętach. A dla faceta? To tylko pierwszy etap w drodze do właściwego celu." a ja Ci piszę cały czas, że u mnie w związku jest odwrotnie -> to dla mnie gra wstępna jest etapem w drodze do właściwego celu, a dla mojego faceta jest to takim mitycznym doznaniem, które, jak by nie było, prowadzi do również do tego samego celu. Myślisz, że każdej kobiecie wystarczy gra wstępna, bo jest taka och i ach i że nie potrzebna jej będzie na koniec penetracja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 | ||
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Nie może być... Nic go nie zafascynowało. Po prostu zamiast chcieć mnie przelecieć (miał dziewczynę milion razy bardziej atrakcyjną) chciał się zwyczajnie zapoznać z najlepszą przyjaciółką dziewczyny, o której tyle słyszał. Odpowiedź jest chyba oczywista... Jestem odpowiedzialna za to, co napisałam. Nie za to, co zrozumiałeś. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Gdzieś czytałam, że buddyjscy mnisi potrafią poprzez medytację nie odczuwać potrzeby jedzenia i nie umrzeć z głodu. Czyli jest to możliwe.
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
edit Po głębszym zastanowieniu uważam jednak, że kurczę - facet chyba wie, co mówi. Jest świadomy tego, co jest dla niego ważne. On jest szczęśliwy gdy może spędzić życie z kimś, w kim jest zakochany, kogo kocha. Wie więc, że brak seksu by przebolał, a po czasie by się przyzwyczaił - bo nie chciałby kończyć czegoś, co daje mu szczęście, przez coś mniej wartego. Cóż, cieszę się, że chociaż troszkę zmieniłeś swoje podejście do analizy naszych przykładów i bierzesz je pod uwagę ![]() Edytowane przez 2016071135 Czas edycji: 2012-01-13 o 23:38 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.