|
|
#541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
nie mogłam wcisnąć:P taki miałam zamiar, ale nie udało się:P
|
#542 |
|
Rozeznanie
|
Całe szczęście poszłam do lekarza i okazało sie ze to mój sprzęt szwankuje hahh
Waga nie spadła więc bardzo się ciesze. Dzisiejsze U I omlet biszkoptowy z mąki sitkowej z otrębami z wkrojoną wędlina z piersi indyka - 3 plastry, oliwkami, pomidorem, ogórkiem, zielona cebulką i kawałkiem rzodkiewki II serek homo naturalny z duzym jabłkiem i orzechami brazylijskimi III zupa ogórkowa z ziemniakami i pieczony w cytrynach i pieprzu dorsz na kaszy gryczanej IV kromka żytniego chleba z folii (tego ciężkiego) z łososiem z puszki po grecku (nie miałam innego a że nie lubie tych sosów to wyjadłam całą rybkę )i pommidorem Wczorajsze: I duzy jogurt naturalny z domowym musli owocowo - orzechowym i jabłkiem II grahamka z grubą warstwą hummusu, ogórkiem i oliwkami III makaron penne pełnoziarnisty z sosem pomidorowym z kaparami i oregano z natka pietruszki po: kawałek gorgonzoli bo mialam ochotę a nie chcialam sobie zakłócać idealnej pasty <3 IV trochę pomelo i ostatni piernikowy ludzik ze świąt który się ostał V miseczka twarogu na ciepło z pieczonym pomidorem, rzodkwią i ogórkiem konserwowym po: jabłko Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-01-12 o 20:10 |
|
|
|
#543 |
|
Zakorzenienie
|
Wstawię swoje dziwne, chciałabym by ktoś spojrzał:
przed śniadaniem : cztery kratki czekolady milka z orzechami śniadanie: dwie kromki razowego z bardzo grubo posmarowaną pastą z łososia, pół wędzonej makreli, marchewka, trochę lodowej sałaty,pół małej papryki /duże jabłko/ 2śniadanie: owsianka( 6łyż.płatków owsianych na mleku z łyżeczką gorzkiego kakao) po: czerwony grejfrut /inka/ /kawa roz. z mlekiem, duża kratka milki nadziewanej/ obiad: tu był obiad ,ale był tak niedobry ,że zjadłam ze dwie łyżki brązowego ryżu i ok.3/4 słoika buraczków z papryką, że się nie najadłam to podjadłam trochę winogron różowych (kilka kulek)i jakoś po pół godz. stwierdziłam że zjem coś normalnego: obiad2: jajecznica z dwóch jaj z cebulą, pół małej czerwonej papryki i kromka razowego z bardzo grubo posmarowaną pastą z łososia to było ok 18.30 więc w planach mam zamiar zjeść jeszcze pół kostki twarogu półtłustego i może do nauki wpadnie kubek gorzkiego kakao Proszę o ocenę |
|
|
|
#544 |
|
Raczkowanie
|
R/U
1.bułka z dynią z margaryną,szynką i ogórkiem 2.bułka z dynią z margaryną, szynką plasterkiem sera bri light 3.2 jabłka, 4 małe marchewki 4. pół piersi z kuraka, brukselki, brokuł sos czosnkowy (jogurt, czosnek),buraczki 5. pół kuba jogurtu naturalnego, garść płatków fitness |
|
|
|
#545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wychodzisz z diety czy to ma być taka lekka eRka?
Edytowane przez emelie Czas edycji: 2012-01-12 o 22:26 |
|
|
|
|
#546 |
|
Raczkowanie
|
Hej , jestem nowa. Mam anoreksje i jakby próbuje przytyć , ale jak narazie dąże do tego i próbuje jeść więcej. Jak normalny człowiek. Bardzo długo ograniczałam jedzenie więc nie za bardzo pamiętam jak powinno wyglądać u normalnej osoby. Co o tym myślicie :
Ś: bułka kajzerka z makiem z polędwicą sopocką i sałatą IIŚ: jogurt froop, jabłko O: szklanka barszczu, kawałek kurczaka, 3 łyżki ryżu, 2 łyżki warzyw ( brokuły, marchew) + 250 ml soku pomarańczowego świeżego P: jabłko, jogurt owocowy 150 g K: bułka kajzerka , jedna połówka z szynka i sałatą , druga z serkiem czosnkowym Jem tak od dłużego czasu, waga nie wzrasta . Ale wydaje mi się że to dużo... |
|
|
|
#547 |
|
Zadomowienie
|
U:
- bułka duża razowa z ziarnami: z serem żółtym/ z masłem orzechowym, serkiem capri włoskim i dżemem czarna porzeczka; pomidorki koktajlowe, banan, kawa parzona z mlekiem - jogurt activia owoce leśne z musli; jabłkoa; kawa z mlekiem - zupa fasolowa gęsta z mięsem z persią z kurczaka - razowiec ze słonecznikiem z mozzarellą, twarożek domowy cały oraz cały got. burak
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
|
|
|
#548 |
|
Raczkowanie
|
R- proszę o ocenę bo dopiero zaczynam
![]() 10.00- 2 kanapki razowe, szynka drobiowa, warzywka 13.00- jabłko, kromka razowa, serek wiejski, papryka 16.00- rybka na parze, brokuł, fasolka na parze + ryż (1/4 woreczka) 19.00- tuńczyk w sosie własnym z kromką chleba razowego plus oczywiście piję wodę i herbatę białą. nie mogę się przemóc do jedzenia 5 posiłków co sądzicie?
|
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie
Dość długo mnie tu nie było Oceńcie proszę mój jadłospis U Śniadanie; bułka grahamka z ziarnami i rodzynkami, serek wiejski,kawa z mlekiem; 2Śniadanie;3 chrupkie pieczywka wasa graham,serek homogenizowany truskawkowy typu ,,hej",kawa Obiad 3 ziemniaczki z wody,mały kotlet z piersi kurczaka,kubeczek maślanki,2 ogóry kiszone; Podwieczorek;sporo słonecznika,2 kratki czekolady mlecznej; Kolacja kromka ciemnego chleba 7 ziaren,2 plasterki szynki,pomidor,1 plasterek sera żółtego,2 -3 chrupkie pieczywka wasa. I jak kochane to wygląda??nadaję sie to na U??czy może moja waga pójdzie w górę??Bardzo prosze o ocenianie z gory dziękuję podbijam i ładnie proszę o ocenkę
|
|
|
|
#551 |
|
Raczkowanie
|
heej, walcze z anoreksją i próbuje jeść jak normalny człowiek. Co o tym sądzicie ??
Ś: pół bułki kajzerki z szynką i sałatą, kromka razowca z serkiem czosnkowym IIŚ: jogurt froop kiwi, jabłko O: 2 koperty z ciasta francuskiego z warzywami w środku, szklanka barszczu, sok świeży pomarańczowy K: 2 kromki razowca z serkiem czosnkowym |
|
|
|
#552 |
|
Rozeznanie
|
MOje P ( a raczej obżarstwo
śniadanie: pełna miseczka pł kukurydzianych,pszennych i owsianych z garścią rodzynek i jog.nat.180g , jabłko, 2 mandarynki, 2 paski mlecznej czekolady, 2 biszkopty, kawa z mlekiem Szkoła: wafelek o smaku toffi - taki xxl 2 kromki razowca z serkiem kanapkowym jabłko Obiad: 2 talerze krupniku, talerzyk ( nawet z czubkiem - tzn. dużo) klusek ziemniaczanych polanych jog.nat i posypanych cukrem Deser: cappucino, jabłko, 2 biszkopty, pasek mlecznej czekolady Kolacja: serek wiejski - 200g, 2 kromki razowca z masłem, duża marchewka I jak? proszę o ocenę ![]() ![]() :pro si:
Edytowane przez nikol12 Czas edycji: 2012-01-13 o 17:27 |
|
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze UTRZYMANKO
ŚNIADANIE; -duża kromka grahama z ziarnami z serkiem z ziloami,2 plasterki szynki,plasterek sera zółtego, -mała kromka jw. z masłem i posmarowana serkiem wiejskim, -kawa parzona z mlekiem; 2ŚNIADANIE -2 chrupkie pieczywka wasa, jabłko, kawa parzona; OBIAD -miska dość duża fasolki po bretońsku( w składzie,groch, kiełbaska,wędlinka,troszk ę mięska z wołowiny) PODWIECZOREK -2 mandarynki,troszke paluszków schrupanych, kawa KOLACJA; -kromka grahama z ziarnami,zupka chińska(krewetkowa-wiem że to świństwo ale nie mogłam sie oprzeć ) i jak może byc jak na U ??? skusi sie ktos do oceny?? |
|
|
|
#554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mało..... |
|
|
|
|
#555 |
|
Raczkowanie
|
Skończyłam z lekką redukcją, teraz czas na U/lekkie P na masę (mięśniową
)I. Owsianka z 6 łyżek z serkiem wiejskim, gruszką, migdałami, suszonymi śliwkami i daktylami, kawa z mlekiem. II. Naleśniki pełnoziarniste z kurczakiem, brokułami, czerwoną fasolą i sosem czosnkowym. trening siłowy Po: banan III. Pół woreczka brązowego ryżu, dwa nieduże filety z mintaja pieczone w ziołach, brokuły skropione oliwą. IV. Cappuccino, kilka domowych ciasteczek owsianych, pasek gorzkiej czekolady. V. Makrela wędzona, dwie kromki chleba razowego, pomidor ze szczypiorkiem i cebulką. VI. Twaróg z jogurtem naturalnym i pestkami słonecznika.
...a ta pustka, ta pustka, ta pustka?! to najpewniej głód. w źrenicy tak pełnej żywej mgły nie ma nic... Edytowane przez Anianiani Czas edycji: 2012-01-13 o 16:36 |
|
|
|
#556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#557 |
|
Przyczajenie
|
Moje dzisiejsze R/U - obiecałam dodać z większą ilością posiłków
![]() 1. owsianka z zarodkami, serkiem wiejskim, kiwi, i bakaliami (żurawina, orzechy, wiórki) 2. duża kromka (~50g) razowca słonecznikowego z dżemem i twarożkiem. 3. kromka jw. z serkiem kanapkowym (dużo białka, mało tłuszczu), serem żółtym wędzonym i polędwicą sopocką. siłownia: 20 minut siłowych + 25 minut interwałowego marszobiegu 4. (od razu po) makaron razowy z piersią kurczaka, szpinakiem i odrobiną jogurtu naturalnego. 5. (będzie) 2 jajka gotowane, trochę sałatki jarzynowej (mało majonezu daję )i pewnie jakieś warzywa do tv. : ) przedtreningowy słaby, bo w szkole i nie mam innej opcji. wiem, że ser żółty i majonez na redukcji out, ale przypominam, że wychodzę z niej. ujdzie?
Edytowane przez inlovewithmusic Czas edycji: 2012-01-13 o 19:06 |
|
|
|
#558 |
|
Raczkowanie
|
Moje dzisiejsze P pt. "Początek ferii"
:Iś: 4 kromki grahama: dwie z margaryną, twarogiem półtłustym i ketchupem, dwie z serkiem topionym i ogórkiem , mandarynka IIś: banan, płatki nesquick z mlekiem 1,5% (duży talerz) jabłko (400g )o: 9 pierogów ruskich z tłuszczykiem p: podjadanie podczas robienia kolacyjki ![]() k: wielki kawał domowej pizzy
|
#559 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- Cytat:
troszke sera zoltego i majonezu to na redukcji ok, ja tez czasem zjem. bardzo ladny jadlospis! brawo
|
|
#560 |
|
Zakorzenienie
|
mój wczorajszy R
I 8:00 4 albo 5 łyżek owsianki ugotowanej na wodzie, odcedzona, wymieszana z białym serem i rodzynkami II 12:00 bułka ziarnista z białym serem i pomidorem III 15:00 makaron pełnoziarnisty wymieszany z sosem (tuńczyk, pomidor w kawałkach z puszki, papryka, pieczarki, cebula) przegryzka koło 17... garstka słonecznka, garstka pestek dyni IV 21:00 serek wiejski z mieszanką studencką proszę o ocenę
|
#561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#562 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#563 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
myślałam nad wzięciem sałatki z ryżem, ale niestety moja torba nie jest tak pojemna... 10 książek, buty, strój na wf, woda, obiad i kanapki ledwo to upchałam, więc nie wiem, czy wcisnęłabym jeszcze coś ![]() a dobry razowy chleb na przedtreningowy to naprawdę tak źle..? |
|
|
|
|
#564 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), ale spróbuję. Uwagi wyżej.I co jeszcze rzuciło mi się w oczy: nie jesz w ogóle warzyw! Pamiętaj, żeby dziennie zjeść 5 porcji (1 porcja wielkości ~pięści) warzyw i owoców. Owoce są w jadłospisie, ale to za mało (poza tym, nie można ich jeść za dużo- w końcu to cukry. Wprawdzie zdrowe, ale zawsze cukry )). Zamiast warzyw możesz popijać soki warzywne (polecam "Vega" z Tymbarka- mają 0.5l i są w kartoniku, więc zabierzesz je nawet do pracy, czy na zajęcia bez obawy (zazwyczaj tego typu soki są w szklanych butelkach), no ale przede wszystkim są pyszne; same znikają z kartonika
day by day GET HAPPIER! ![]() Aparatka ![]() 20.12.2012 - góra 21.03.2013 - dół + wyciągi Edytowane przez aniolbezskrzydel89 Czas edycji: 2012-01-14 o 10:45 |
|
|
|
|
#565 |
|
Zadomowienie
|
Redukcja
p.s. nie mogę jeść produktów sojowych, unikać powinnam kalafiora, brokułów (zwłaszcza bez obróbki "cieplnej"), rzepa, brukiew raczej tez odpada. i orzeszki ziemne też. ocenicie? |
|
|
|
#566 |
|
Raczkowanie
|
R
I owsianka z serkiem wiejskim, jabłkiem, cynamonem, parę śliwek suszonych (1 raz jadłam owsiankę i mniam ! ) II 2 kanapki razowe, szynka, ogórki i zjadłam trochę orzechów III pierś z kurczaka z ziołami usmażona na oliwie, makaron razowy i trochę pesto, fasolka szparagowa IV serek wiejski, kanapka razowca i papryka. |
|
|
|
#567 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#569 |
|
Zadomowienie
|
Riddle, dziekuję za ocenkę!
a mam pytanie- zamiast twarogu (nie przepadam..),może być serek homo? bo twaróg jest dla mnie jakiś suchy....
|
|
|
|
#570 |
|
Zadomowienie
|
tak, tylko naturalny, i zeby bylo duzo
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:23.

Bo na śniadanie 3 łyżki płatków to bardzo malutko
Waga nie spadła więc bardzo się ciesze. 

co sądzicie?

)
)
aż się zrobiłam głodna ! muszę koniecznie takich spróbować !
ledwo to upchałam, więc nie wiem, czy wcisnęłabym jeszcze coś