|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Cytat:
![]() Nikotynka bardzo Ci wspolczuje moja w nocy budzi sie co 2-3godz i siedze z nia srednio 1,5h, czasami jest to 3h, a raz meczylam sie z nia od 4h do 8h bo nie chciala zasnac. dzis pozwolila mi wkoncu troszke odpoczac. Fakt, ze nie spala ciagiem dluzej niz 3h (spala liczac od 20h- 3h, 3h, 2h, 2h), ale karmilam ja najdluzej 1hAgatek to ladnie zajaczek przybral na wadze
|
|
#4772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok za pasem, czas przywitać się z Bobasem-mamy styczniowo-lutowe 2012
Hej!
Wpadłam na momenciora ![]() Dziękuję za słowa otuchy i nic nie robią ze mną Wczoraj mieli 18 cesarek i oni muszą moje oxy 'zaplanować' U mnie spoko luzik, tylko nudiii, bo łikend Na jutro mój ulubiony doktorek (bybella wiesz który nic nie ma!!!! ![]() Chodzę se po schodach, masuję suciory tak, że leje mi się z nich i nic niech tylko wyjdzie!!!! ---> ![]() Żarcie takie se- kupiłam se makrelę wędzoną ![]() U tż spadł śnieg, nawet dziś (wow) miał robotę ![]() Oczywiście co do imienia nadal nie możemy się dogadac i chyba ta Kinga w razie co zostanie ![]() Agawoo ta moja położna myślała, że tyle biorą kasy u nas w szpitalu i była w szoku ale dziś się dowiedziałam, że w zeszłym roku brała 400 zł, więc teraz może brać 500. W razie co, kasa będzie ![]() Inutil wow i co, doktorek przekonał tżcika?? ![]() kasiahexe jak można trzymać kawę sypaną w lodówce?? i po co?![]() anankee fajnie, że już jesteście w domku sandra 'wrócę rozdwjona' mnie rozwaliło!!! A tym straszeniem się nie przejmuj- z wszystkim tak straszą 'żeby nie było'
|
#4773 |
|
Wtajemniczenie
|
Czytałam znowu o którejś z Waszych teściowych, ja stwierdziłam, że moja też nie jets idealna, aż mnie nerwy biorą jak słyszę jej gadke. Do dziecka sie narazie nie wtrąca, bo go jeszcze nie ma. Ostatnio jak tu była to wypytywała mnie o kobiety swojego byłego męża:/ Czy bardziej lubię te baby czy ją i ciąglę chciała wiedzieć jakie one są, stwierdziłam, że nic nie mówię, że zostawię to dla siebie, a ona obróciła to przeciwko mnie i stwierdziła, że opinie o niej tez pewnie zostawiam dla siebie. no matko jedyna!!
Do tego TŻ wczoraj ledwo co w nocy wrócił z Niemiec i pobiegł na kawalerski, do mnie ani nie wpadł sie przywitać , nawet nie wiem co sie z nim dzieje. Ehh |
|
|
|
#4774 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U Ciebie to mogłaby być prawda i dopiero byś się zdziwiła ![]() Cytat:
![]() Buziaki dla Was ![]() Cytat:
![]() Jak na to reagujesz? Do kiedy teściowa zostaje u Was? Cytat:
A do mnie dzisiaj znajomi przyjeżdżają Męża nie ma, ale za to z bratem robimy mini imprezkę Uświadomiłam sobie, że po porodzie to już nie będzie takie proste, więc chcę skorzystać jeszcze z chwili wolności Obym tylko przy nich nie zaczęła rodzić
|
||||
|
|
|
#4775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba większość z nas się tego boi. JA jak tylko o tym pomyśle to już mnie nerwy biorą tylko w moim przypadku chodzi o teściową. |
|
|
|
|
#4776 |
|
Zakorzenienie
|
Też jestem za tytułem 1 lub 4 - jesli się nie spóźniłam
Ja upasłam zajączka??? słucham????? ![]() Dziś pytałam położnej jak to wygląda z hipotrofią, ona pyta o wagę, mówię ile, to wielkie oczy i patrzy jak na wariatkę i że w takiej sytuacji raczej nie, bo dużo waży, nie jest maleńkie dziecko może jutro będzie normalny lekarz to sie spytam raz jeszcze, bo dziś jest lekarz z którego się każdy smieje: "jak się pani ciuje?? " naśladuję go Eliza Wszystkiego co najlepsze! Konczitawow!!! wielkie gratulacje!!!!!!
|
#4777 |
|
Zakorzenienie
|
kamusia ja dam Ci dam 'beczeć'
gów...iara no Neska już gratulowałam, ale jeszcze raz GRATULUJĘ SZYBKIEGO PORODU Czubasku dziękuję, że przekazujesz wiadomości!!! ![]() BebiBebi nie dostałam żadnego smska ![]() Renata osz Ty małpo!!!!!!!!!! ![]() Ona i tak wie, że jest jedna jedyną Także wiesz, nie zdołasz nas skłócić!!! ![]() N1kotnko wiem, że może się odkleić łożysko Spadam, bo koleżanka się na mnie wścieknie ![]() Całuski dziewojki
|
#4778 |
|
Rozeznanie
|
Gdyby to chodziło o teściową to jakoś bym się mniej przejmowała, ale nie chcę zrobić przykrości mojej mamie. Tym bardziej, że ona jest chora i ogólnie chciałaby pomóc, ale nie daje rady i przez to czuje się niepotrzebna. Przez to dochodzi między nami do spięć :/
|
|
|
|
#4779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mogłabym być wyjątkiem tak obudzić sie i mieć dziodziola obok siebie![]() Cytat:
ja męczyłam się 29 godzin bezustannie niemalże teraz boję się myśleć ile będę stękać![]() Agatek, chyba słabo masujesz te suciory pfffTrzym sie kobito i pokaz im co potrafisz
|
|
#4780 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Agatku, ja mysle, że zarówno u ciebie jak i Pearl bedzie chłop, także szykuj imie dla chłopca, a Kinge narazie zostaw Super, że Tż ma dodatkowa prace zawsze to parę groszy wiecej, a przy dziecku to pieniażki ida jak woda... ![]() Pytanie do mamus karmiących ile wasze pociechy "wisza" na cycu, bo mój leniwiec possie 1 min i zasypia, no i zastanawiam sie czy on sie najada, niby spi poźniej przynajmniej z 2 godz ale czas ssania wydaje mi sie za krótki?
|
|
#4781 |
|
Raczkowanie
|
dziekuje dziewuszki za pozytywne komentarze fryzury
![]() powoli sie otrząsam po szoku hehe - pierwsza w zyciu grzywka, ale jak wam sie podoba to chyba nie jest zle dziekuje ![]() Nikotynka trzymaj sie słonce dzielnie klopoty zaraz miną i bedziesz mogla sie nacieszyc swoim serduszkiem Oluska kojarzy mi sie twoja twarz nie masz nic wspolnego z Łodzia ?? :P jakbym cie juz gdzies widziala ![]() Agatona nie ma i jaki spokoj tylko 3 strony od rana do nadrobienia... ![]() (ja ci dam gówniare ty ...ty... ty dzieciorze Ty masuj suty i dawaj bobasa na te strone bo czekamy)a u mnie po seksiku nic nie rusza.... ech maliny trza bedzie kupic ;/
|
#4782 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogłam wleźć na wizaż wczoraj od popołudnia do nocy
Nie wiem czy któraś urodziła i w ogóle jak sobie pomyślę, że mam nadrabiać tyle to aż ![]() Idę nadrabiać
|
#4783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-01-14 o 16:12 |
||
|
|
|
#4784 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
Dziękuję i trzymam kciuki żeby się zaczęło samo,a jak nie to żeby choć szybko poszło Zmykam bo zaraz przyjedzie rodzinka na tort z tortem bo mamuśka robiła śmietankowo ananasowy ![]()
|
|
#4785 |
|
Rozeznanie
|
mam pytanie do dziewczyn ,które mają już swoje kruszynki,w czym śpią Wasze pociechy?w rożku ,śpiworku,pod kocykiem???
co do teściowych to bardzo współczuje tym ,które mają załzowate mamuśki,moja teściowa jest chyba taka o jakiej każda by marzyła,nie wtrąca się wcale,wpada jak ją zaproszę,dzwoni często ale to dlatego ,że czekają na Bartusia jak samo jak i my ![]() bardzo mi się podobają takie albumy,sama nie wiem czy zamówic czy nie heeh http://allegro.pl/album-mojego-dziec...052463956.html http://allegro.pl/moje-pierwsze-piec...043546610.html http://allegro.pl/album-dla-dzieci-n...045378457.html a zobaczcie jakie to fajne http://allegro.pl/chrzest-smoczek-sw...030203331.html Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2012-01-14 o 17:02 |
|
|
|
#4786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak nie, to będzie kurza twarz, motyla stopa
|
|
#4788 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak go dorwę to mu nogi z pewnej częsci ciała powyrywam...
Normalnie "Kac Vegas" sobie urządził... Jego telefon przywiózł mi jego kolega, bo go gdzies tam zostawił na kawalerskim.Był ten kolega u TŻta w domu żeby oddać mu ten telefon, ale go nie ma nigdzie, dom otwarty, ale jego nie ma nigdzie, przeszukali cały dom i nic. A ja chyba zaraz do głowy dostanę z tych nerwów, strasznie zaczynam sie bać. Poza tym przeczytałam w jego telefonie coś o czym chciałabym nawet nie wiedzieć..Znowu wraca do starych przyzwyczajeń.. a ja za 3 tygodnie mam termin... Ah znowu zaczynam się użalać, a miałam tego nie robić.. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Jak go dorwę to mu nogi z pewnej częsci ciała powyrywam... Normalnie "Kac Vegas" sobie urządził... Jego telefon przywiózł mi jego kolega, bo go gdzies tam zostawił na kawalerskim.Był ten kolega u TŻta w domu żeby oddać mu ten telefon, ale go nie ma nigdzie, dom otwarty, ale jego nie ma nigdzie, przeszukali cały dom i nic. A ja chyba zaraz do głowy dostanę z tych nerwów, strasznie zaczynam sie bać. Poza tym przeczytałam w jego telefonie coś o czym chciałabym nawet nie wiedzieć..Znowu wraca do starych przyzwyczajeń.. a ja za 3 tygodnie mam termin... Ah znowu zaczynam się użalać, a miałam tego nie robić.. |
|
|
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Mam w brzuchu kosmitkę
![]() sami zobaczcie jakie pozy przyjmuje |
|
|
|
#4790 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4792 |
|
Raczkowanie
|
hejcia
![]() ja dzis po kolejnej wizycie u gina... ostatnio zapowiedzial mi ze to juz bedzie ostatnia i da mi skierowanie na wtorek najpozniej do szpitala a dzis mi mowi ze we wtorek na wizyte (w srode mam termin!) wyludzic tylko kase chce stwierdzilam i sie odezwalam ze juz mialam podobno dostac skierowanie... wiec powiedzial ze jesli tak bardzo chce do szpitala to mi da na poniedzialek rano na 8 mam sie stawic. po czym mnie zbadal, powiedzial ze tam jest glucho i cicho i nie rozumie czemu chce juz skierowanie... a co mu mialam powiedziec przepraszam?! ze mi przez jego co tygodniowe wizyty a osatnio 2 razy w tyg. zostalo 100 zl do konca mc?? i maz jak zaplaci za kolejna to nie bedzie mial na paliwo zeby mnie do szpitala zawiezc? jakby nie mogl mi dzis od razu dac skierowania na srode do szpitala tylko we wtorek wizyta i dopiero skierowanie na srode! chore! strasznie w ogole dzisiaj rozdrazniona jestem jakas kazdy halas mi przeszkadza.... i strasznie boli mnie krocze... jakos tak dziwnie... skurczy zadnych ahh..mam takie pytanie jeszcze, 17go konczy mi sie zwolnienie lekarskie, a 16 ide do szpitala.... a szpital wystawia zwolnienie dopiero jak sie zz niego wychodzi chyba tak? a w pracy musialam donosic nastepnego dnia po skonczonym zwolnieniu, zeby dostac kolejne pieniazki z zusu. jak to bedzie teraz wygladalo?? wiecie moze? |
|
|
|
#4793 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Albumy całkiem fajne, ale ja wolę zrobić swój (czyli chyba coś takiego jak ten ostatni). Na ślub robiliśmy rodzicom albumy (identyczne) z różnymi cytatami i zdjęciami naszymi. Zamawiałam puste albumy i sama je wyklejałam Jest tam jeszcze mielsce, to dokleimy im zdjęcia naszej dzidzi. Ale pomyslę jeszcze czy nie zrobić takiego albumu córeczce - zamówię taki sam i go powyklejam ![]() Cytat:
Niezła impreza musiała być, skoro nawet domu nie zamknął Rozumiem, że chodzi o narkotyki Czy jeszcze coś innego? Kuka, wydawało się, że już u Was lepiej ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Nieźle, nawet nie wiedziałam z której strony to zdjęcie oglądać Cytat:
Cytat:
A szpital wystawia zwolnienie dopiero po wyjściu. Mi się wydaje, że nie musisz donosić zwolnienia od razu, tylko poinformować pracodawcę, że dostaniesz takowe, bo jesteś w szpitalu. Ale nie wiem jak to jest z wypłatą kasy. Mi płaci pracodawca, więc nie muszę tak pilnować zwolnienia
|
|
|
#4794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z lewej strony mam biust a z prawej nogi, leże na pleckach Jak to wczoraj z tztem zobaczyliśmy to mało nie padliśmy
|
|
|
|
|
#4795 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a teściówkę staraj się olewać, jednym uchem wpuszczaj , a drugim sama wiesz.. mam nadzieje, ze moja taka nie będzie choć podstawy do tego ma![]() Cytat:
matko jedyna ile tych cesarek?? szok! ![]() to ci się nie nudzi w tym szpitalu, jak masz na kim oko zawiesić hehe ależ sobie lekarza wybrałam, nie myślałam, że ma takie wielbicielki nie jedz za dużo makreli, bo się zrazi do ciebie jak będziesz rybą jechać![]() fajnie, że kaska wam wpadnie trzymaj się tam!ja zrobiłam porządek w dokumentach swoich, jenyy jaki syf tam był a jutro chyba w dzieciowych rzeczach posprzątam wreszcie, bo dziś już nic mi się nie chce
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4797 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
- bo w ogóle się nie wtrąca i w ogóle do mnie nie przychodzi ufff, jak mamy ochotę to idziemy do niej na obiad niedzielny lub tż jedzie i przywozi zapasy dzisjaj faworki![]() Cytat:
albumy fajne ale może poczekaj może ktoś przyniesie na oglądanie dzidzi Cytat:
współczuję niestety faceci czasami nie myślą że my o nich się martwimy ![]() szkoda też że nie odwiedził Ciebie i dzidzi super moja też tak wychodzi boczkiem - a to aż boli
|
|||
|
|
|
#4798 | |
|
Rozeznanie
|
Mój też tak robi, ale jak łapię za telefon, żeby zrobić zdjęcie, to przestaje Nygusek jeden
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny kupujecie elektroniczne nianie? Ja mieszkam w domu piętrowym i chciałabym ją mieć. Polecane są te Angelcare, ale są dość drogie. Zastanawiam się nad Baby ono, ale w sumie żadnych opinii o nich nie znam. Wiecie coś o nich? |
|
|
|
|
#4799 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4800 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamuśki
![]() Neska gratulacje i witamy Igorka Agatek może będzie jednak niedzielna niespodzianka, ale 18 cesarek i brak miejsca masakra, ja też jak nic się nie ruszy to ok 20 na wywołanie mam nadzieję, że chociaż miejsce będzie N1kotynka współczuję przejść, dobrze że z Natalką już lepiej, teraz trzymam kciuki za Ciebie i jak najwięcej cierpliwości żeby wytrzymać z teściową. kamusia178 super zmiana, jak dla mnie z grzyweczką lepiej. Ja też mam ale teraz to już wręcz grzywa jest i czekam tylko kiedy urodzę i od razu tel do mojej pani fryzjerki żeby przyjechała i zrobiła mnie na ludzi Wczoraj walczyłam z wizażem i oczywiście dopiero dzisiaj mogłam nadrobić, ja już ledwo się kulam ale dziecię się zawzięło i wyjść nie chce i powoli już nastawiam się na to wywołanie chociaż wolałabym żeby samo się zaczęło. Powoli łapię już doła. Co więcej nie pamiętam niestety bo za długą przerwę miałam i nie dam rady napisać każdej tego co bym chciała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:26.

a baranica nie spytala bo miała zakręcony dzień
moja w nocy budzi sie co 2-3godz i siedze z nia srednio 1,5h, czasami jest to 3h, a raz meczylam sie z nia od 4h do 8h
bo nie chciala zasnac. dzis pozwolila mi wkoncu troszke odpoczac. Fakt, ze nie spala ciagiem dluzej niz 3h (spala liczac od 20h- 3h, 3h, 2h, 2h), ale karmilam ja najdluzej 1h

i nic nie robią ze mną
Wczoraj mieli 18 cesarek
nic nie ma!!!!
i nic

ale dziś się dowiedziałam, że w zeszłym roku brała 400 zł, więc teraz może brać 500. W razie co, kasa będzie
i po co?