Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 19:03   #421
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dziewczyny zalalo nam cala kuchnie maz mi dzisiaj podlaczyl ciepla wode w kuchni, pod zlewem w szafce byl taki bojler i do niego trzeba bylo popodlaczac. Dobrze ze akurat bylismy oboje w kuchni bo chcielismy obiad gotowac jak nagle z tego bojlera zaczela leciec woda, jak z kranu doslownie, zaraz zalane szafki, cala podloga, maz zakrecil szybko wode, potem musielismy scierac wszystko, byl tam podlaczony jeden przedluzacz to poszedl caly, zwarcie i korki wywalilo ogarnelismy sytuacje naszczescie ale musimy dzwonic do spoldzielni zeby przyslali kogos zeby to naprawil, bo tam ewidentnie jakas dziura sie zrobila, a mysmy nie mieli na to wplywu tak sie zestresowalam ze bolal mnie brzuch, ale juz adrenalinka spadla i mamy sie dobrze, zaraz bedziemy jesc obiad w koncu
u mnie chwilowa awaria pieca CO, ale bez takich konsekwencji...

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
właśnie tego zestawu mi brakuje najbardziej w ciąży... lampa wina plus serek pleśniowy
Aaaaa
Bycza krew i camabert figura albo im bardziej zielony,tym lepszy :p
Nie mogę się doczekać!

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
u mnie w sklepie mała butelka spirytusu kosztuje... około 80 zł Jakaś starowinka przed świętami kupowała butelkę, to byłam w lekkim szoku
ja też w czerwcu robiłam ciasto truskawkowe ze spirytusem i widziałam po 12zł... a do pępucha wyczaiłam w doz tańszy odpowiednik octeniseptu - Asept-5,29zł.
Stary 2012-01-14, 19:06   #422
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość

Aaaaa
Nie mogę się doczekać!

ja też w czerwcu robiłam ciasto truskawkowe ze spirytusem i widziałam po 12zł... a do pępucha wyczaiłam w doz tańszy odpowiednik octeniseptu - Asept-5,29zł.
W moim domu - mój tato jest amatorem tego wina .... mnie na sam widok trzęsie .. nie potrafiłabym napić się tego wina .. Próbowałam .. przysięgam.. ale nie mogę brrrrrr nie wypiję tego wina
Stary 2012-01-14, 19:11   #423
karolca
Zakorzenienie

popełniłam murzynka
Tylko spód się trochę za mocno przypiekł, ale wreszcie jakieś ciasto mi sie udało w tym porabanym piekarniku (z jednej strony ciasto pieknie wysokie, z drugiej cienie, ale bez zakalca)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:16   #424
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

Aaaaa
Nie mogę się doczekać!
oj i oliwki do tego jeszcze
Stary 2012-01-14, 19:16   #425
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
popełniłam murzynka
Tylko spód się trochę za mocno przypiekł, ale wreszcie jakieś ciasto mi sie udało w tym porabanym piekarniku (z jednej strony ciasto pieknie wysokie, z drugiej cienie, ale bez zakalca)
a jak w murzynku odróżnić przypieczone od dobrego
w takim razie smacznego
ja odkąd mam nową kuchenkę już nie mam problemu z moim kochanym sernikiem
mój teść aż mi powiedział, że no stęsknił się za moim sernikiem (od zamieszkania razem z TZ piekłąm 2 lata na starym zdechłym piekarniku .., ani razu mi dobry sernik nie wyszedł
na szczęście to już przeszłość
Stary 2012-01-14, 19:16   #426
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:

Aaaaa
Nie mogę się doczekać!
.
żebyś nie zmarzła...

hehe, ja carlo rossi różowe albo białe albo coś innego i figura obowiązkowo wiecznie na diecie ale póki co, ani winka, ani pleśniaczka...
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:17   #427
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
popełniłam murzynka
karolca będziesz go jadła?
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:20   #428
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
a jak w murzynku odróżnić przypieczone od dobrego
w takim razie smacznego
ja odkąd mam nową kuchenkę już nie mam problemu z moim kochanym sernikiem
mój teść aż mi powiedział, że no stęsknił się za moim sernikiem (od zamieszkania razem z TZ piekłąm 2 lata na starym zdechłym piekarniku .., ani razu mi dobry sernik nie wyszedł
na szczęście to już przeszłość
Czepiasz się :P
Murzynek jest brązowy a przypalony spód jest czarny (fuj, ble). Ale odetnie się i jest smacznie.
Marzy mi się nowa kuchenka. Piekłabym ciasta non stop. Uwielbiam domowe wypieki, ale jeśli mam więcej wyrzucić niż zjeść, to nie piekę.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
karolca będziesz go jadła?
3 kawałki już zjadłam.
Jak po pół czekolady cukier mam 99 to murzynka mam sobie żałować

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-14, 19:22   #429
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

u mnie od jutra 31 tydzień zaczynam sie bac
Stary 2012-01-14, 19:25   #430
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
u mnie od jutra 31 tydzień zaczynam sie bac
U mnie od jutra 28 tydz.Ja sie jeszcze nie boje
Stary 2012-01-14, 19:26   #431
karolca
Zakorzenienie

ja za dwa/trzy dni tydzień 33

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-14, 19:30   #432
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Czepiasz się :P
Murzynek jest brązowy a przypalony spód jest czarny (fuj, ble). Ale odetnie się i jest smacznie.
Marzy mi się nowa kuchenka. Piekłabym ciasta non stop. Uwielbiam domowe wypieki, ale jeśli mam więcej wyrzucić niż zjeść, to nie piekę.

---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

3 kawałki już zjadłam.
Jak po pół czekolady cukier mam 99 to murzynka mam sobie żałować
eeee nieee nie czepiam sie
ja też kocham piec .... teściowa mnei do tego zaraziła.. a TZ też ma wymagania ... babeczki.. te takie mufiny
ja z kolei mój sernik bym piekął i piekła szkoda, że nie mam śliwek bo bym sobei upiekła ale moze lepiej nie bo tak jak mi waga stała to by teraz poszła w galop

a wiecie co mi cioci TZ dziś powiedziała
Gdy była w ciązy z bliźniakami to schudła (tak w ciąży schudła) 15 kg
Opowiadała, że jak szła do porodu wyglądała jak panie po porodzie
Dzieci jej sie tak poukładały, że w ogóle bęben jej nie wyrósł.. Jedno z bliźniąt np ułożyło się tuż pod wątrobą no i wyobraźcie sobie
..Mówi, że po cc jak ją zdjęli z łóżka .. nogi miała jak patyki .. Normalnie nie mogę uwierzyć 15 kg in minus .. wierzyć się nie chce

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
ja za dwa/trzy dni tydzień 33
ja mam dziś 26 tc
Stary 2012-01-14, 19:37   #433
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:

a wiecie co mi cioci TZ dziś powiedziała
Gdy była w ciązy z bliźniakami to schudła (tak w ciąży schudła) 15 kg
Opowiadała, że jak szła do porodu wyglądała jak panie po porodzie
Dzieci jej sie tak poukładały, że w ogóle bęben jej nie wyrósł.. Jedno z bliźniąt np ułożyło się tuż pod wątrobą no i wyobraźcie sobie
..Mówi, że po cc jak ją zdjęli z łóżka .. nogi miała jak patyki .. Normalnie nie mogę uwierzyć 15 kg in minus .. wierzyć się nie chce

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

ja mam dziś 26 tc
moja tesciowa schudla 5kg w ciazy a caly czas do dnia porodu wymiotowała po porodzie wazyla 45kg a ma 156cm wzrostu

moja siostra wczoraj w piątek 13tego urodziła córeczkę 3,70kg 51cm dzien przed terminem
Stary 2012-01-14, 19:39   #434
88natka
Zadomowienie

Cytat:
moja tesciowa schudla 5kg w ciazy a caly czas do dnia porodu wymiotowała po porodzie wazyla 45kg a ma 156cm wzrostu

moja siostra wczoraj w piątek 13tego urodziła córeczkę 3,70kg 51cm dzien przed terminem
fajna data Gratulacje dla niej

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:41   #435
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
To, że myślenie się zmienia to jest fakt niezaprzeczalny i nikt raczej z tym nie będzie polemizował (a już ja na pewno).. ale skoro sobie dyskutujemy to nie ma co przekonywać się że każda z nas pozjadała wszelkie rozumy...
Co do zakupów to tak .. kiedyś tutaj dyskutowałyśmy i dziewczyny mówiły (nie pamietam które ale były takie), że bez żenady kiedy trzeba będzie to nawe w nosidełku ( o właśnie nosidełko czy chusta ??) krótko po porodzie zabiorą dziecko na zakupy do hipermarketu.
Ja osobiście mam troszkę obawy, że (jeśli mowa o kilkumiesięcznym dziecku) to troszke za wcześnie jednak
Jeśli będę zabierać to będę się starać aby dziubdzik mój mały nie płakał.. jeśli jednak tak się zdarzy (a na pewno tak się zdarzy) to jeśli dziecko się rozkrzyczy do teog stopnia, że na t.zw hali nie da się go uspokoić to wyjdę z zakupów i tyle .. Na te halowe zakupy chciałabym i mam nadzieję, że uda się jak najczęściej, jeździć jednak z mężem.. Bo to wtedy jest jednak jakiś komfort
A tak to wiadomo, że nooo nie zawsze jest tak idealnie że dziecko jest grzeczne .. od nadmiaru bodźców się męczy i zaczyna kaprysić płakać .. i wtedy co .. zostawić zakupy na środku sklepu i lecieć uspokajać czy zapłacić jak najszybciej i uciekać??
Jak jest nas dwoje to jest dużo łatwiej rozwiązać taką sytuację

Co do pytania czy nie bałabym się zostawiać dziecko w bawialni .. niemowlaka - tak bałabym się (dlateog nie planuję w ogóle żłobka -choć to nie do końca to samo) ale jeśli chodzi o dziecko 5 -7 letnie raczej bym się nie bała
Wszystko zależy od tego również jaka to bawialnia.. ale zadając mi pytanie czy nie bałabym się zostawić w bawialni .. można równei dobrze zadać pytanie czy nie bałabym się zostawić w przedszkolu
Myślę, że jest to podobnego kalibru obawa .. może nie do końca .. ale chyba troszkę tak

i tak w ogóle to kubUsewa no plz no
no dla mnie bawialnia w markecie a przedszkole czy nawet żłobek to sa dwie różne kwestie. Bo w takiej bawialni mogą być osoby których nie jesteśmy w stanie sprawdzić a w przedszkolu jest inaczej. Każda z nas tak i tak będzie robiła jak uważa ja po prostu nie zawsze Antka zabieram ze sobą na większe zakupy zostaje u dziadków i nie ma problemu. Albo jadę po pracy i też jest spoko.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:42   #436
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:

no to pogratulować siostrze

wiecie co
mnie sie juz marzy spacer z malcem
w tym roku nie lubie śniegu nie chcę go i fuj .. uciekaj zimo
przywdziałam dziś wielki płaszcz.. i ha nawet nie było widać brzuszka
aaaale nie mam już siły odpowiadać na pytania: nooo jak sie czujesz, a ciężko Ci już noż a jak ma mi być....
gorzej, że zaczynam się wypinać .. znaczy .. brzuszek pcham do przodu.. bo jakoś tak mi lepiej na krzyżu wtedy
Stary 2012-01-14, 19:43   #437
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja dzisiaj upiekłam placek fale dunaju

Stary 2012-01-14, 19:44   #438
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla siostry

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-14, 19:46   #439
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
no dla mnie bawialnia w markecie a przedszkole czy nawet żłobek to sa dwie różne kwestie. Bo w takiej bawialni mogą być osoby których nie jesteśmy w stanie sprawdzić a w przedszkolu jest inaczej. Każda z nas tak i tak będzie robiła jak uważa ja po prostu nie zawsze Antka zabieram ze sobą na większe zakupy zostaje u dziadków i nie ma problemu. Albo jadę po pracy i też jest spoko.
Ja często pracuję w domu, także u mnie zakupy między pracą a domem delikatnie nie wypalą
Choć fakt.. zwykle proszę męża by kupił to czy tamto .. zwykle dostaję opierdziel, że no skoro siedze w domu to czemu nie pójdę .. ale teeeraz to hmmm .. mam pozwolenie leżeć więc ha mam wyłgarke
a w sumie fakt do rodziców mam bliziutko
Gdy była poprzednia dyskusja o tym.. gadałam z mamą i zaoferowała, że gdy będzie trzeba mi pojechać na zakupy zajmie się wnuczkiem... no to w sumie wsparcie jest
Stary 2012-01-14, 19:47   #440
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
no to pogratulować siostrze

wiecie co
mnie sie juz marzy spacer z malcem
w tym roku nie lubie śniegu nie chcę go i fuj .. uciekaj zimo
przywdziałam dziś wielki płaszcz.. i ha nawet nie było widać brzuszka
aaaale nie mam już siły odpowiadać na pytania: nooo jak sie czujesz, a ciężko Ci już noż a jak ma mi być....
gorzej, że zaczynam się wypinać .. znaczy .. brzuszek pcham do przodu.. bo jakoś tak mi lepiej na krzyżu wtedy
oj myślałam ze mnie te pytania irytują tylko
Stary 2012-01-14, 19:52   #441
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

mnie ogólnie pytania nie irytują tylko najgorzej jest w pracy te głupie pytania "a Ty jeszcze chodzisz do pracy" albo "ale masz duży ten brzuch" zdarzają się też miłe ładnie wygladasz, jesteś wytrwała itp.

Stary 2012-01-14, 19:56   #442
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
oj myślałam ze mnie te pytania irytują tylko
wiesz jak Cie mama pyta to jeszcze No bo wiadomo, że jednak z mamą gada się najczęściej ale tak .. pojedziesz do teściów to teściowa ooooo a jak brzuszek a ty jak sie czujesz .. sama nie wiem czy mowic: taak czuje sie super i w ogoel nic mnie nie boli (żeby sie nie martwila) czy mowic ze łoooj boli mnie krzyz i w ogole to kopy mlodego mi dokuczaja (niby to ani prawda ani nieprawda) ale kurna czy ludzie jak sie tak pytaja to liczą na to, że za każdym razem powiemy coś innego
Byliśmy dziś u teściów .. mieszkaja w podwórku z ciocia TZ no i ciocia nas zaczepila ze no wejdzcie na kawe
a poza wigilia to nie mialam okazji z nia gadac i oczywiscie co: noo a jak sie czujesz a nie ciezko Ci? ( iteraz uwaga teżczęste pytanie) a wymiotowałaś na początku
potem u tesciow .. okazalo sie ze przyjehala jakas znajoma tesciowej mojej i znowu uuu brzuszek co rośnie nie .... a jak przetrwalas pierwszy trymestr boże widzisz i nei grzmisz
nawet porządnie sprzede mnei brzucha nie widać a czuje sie przez takie pytania jak 500 tonowy słoń

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
mnie ogólnie pytania nie irytują tylko najgorzej jest w pracy te głupie pytania "a Ty jeszcze chodzisz do pracy" albo "ale masz duży ten brzuch" zdarzają się też miłe ładnie wygladasz, jesteś wytrwała itp.
u mnei jest coś śmiesznego .. wciąż mam obwód 90 noo 92 cm

na urodzinach TZ tesciowa ze swoja siostra zgodnie doszly do wniosku, że ja w ogole nie wygladam jakbym byla w ciazy
i generalnei taaak pięknie wygladam
chyba musze wam puscic zdjecie z tego dnia.. bo aż mnei rozwalilo
Bo czułam się przez dużzy czas fatalnie a teraz mówi mi się(i czesto to słysze) ze łooo jak ty dobrze w ciazy wygladasz i takei rozne ze noo ciaza CI sluzy
aż mi dziwnie jak sobei wspomne te poranki w objeciach pana klozeta
Stary 2012-01-14, 20:03   #443
Flowerbombka
Zadomowienie

Emigra te mebelki z Ikei bardzo fajne, a dywan to już wogóle wypas...córeczka będzie miała ślicznie w pokoju...Na ta lampę stojąca też się czaję
Śliczny brzuszek...

Gucia
co za szef Z takimi to się nie da ugodowo. najgorsze, że Ciebie ciężarną jeszcze na stresy naraża.

Mmraka mi lekarz nie kazał liczyć ruchów, ale pytał na ostatniej wizycie czy ogólnie je czuję.

Cytat:
u mnie w sklepie mała butelka spirytusu kosztuje... około 80 zł Jakaś starowinka przed świętami kupowała butelkę, to byłam w lekkim szoku
U mnie taki mały na szczęście 10 zł ale i tak chyba postawię na Octanisept.

Cytrynka gratulacje dla siostry Fajna data.

Cotton no jedyna wada jak dla mnie tego wózka to właśnie nieprzekładane siedzisko spacerowe...

W każdym razie wózeczek zarezerwowany 3 w 1 (w tym fotelik rozkłada się na płasko) i w przyszłym tygodniu jedziemy po niego.... Używany tylko 8 m-cy.
http://tablica.pl/oferta/casualplay-s4-3w1-IDDOOL.html
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:05   #444
cziqua
Zadomowienie

a my zaczęliśmy dziś 27 tydzień

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:10   #445
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz jak Cie mama pyta to jeszcze No bo wiadomo, że jednak z mamą gada się najczęściej ale tak .. pojedziesz do teściów to teściowa ooooo a jak brzuszek a ty jak sie czujesz .. sama nie wiem czy mowic: taak czuje sie super i w ogoel nic mnie nie boli (żeby sie nie martwila) czy mowic ze łoooj boli mnie krzyz i w ogole to kopy mlodego mi dokuczaja (niby to ani prawda ani nieprawda) ale kurna czy ludzie jak sie tak pytaja to liczą na to, że za każdym razem powiemy coś innego
Byliśmy dziś u teściów .. mieszkaja w podwórku z ciocia TZ no i ciocia nas zaczepila ze no wejdzcie na kawe
a poza wigilia to nie mialam okazji z nia gadac i oczywiscie co: noo a jak sie czujesz a nie ciezko Ci? ( i teraz uwaga teżczęste pytanie) a wymiotowałaś na początku
potem u tesciow .. okazalo sie ze przyjehala jakas znajoma tesciowej mojej i znowu uuu brzuszek co rośnie nie .... a jak przetrwalas pierwszy trymestr boże widzisz i nei grzmisz
nawet porządnie sprzede mnei brzucha nie widać a czuje sie przez takie pytania jak 500 tonowy słoń

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

u mnei jest coś śmiesznego .. wciąż mam obwód 90 noo 92 cm

na urodzinach TZ tesciowa ze swoja siostra zgodnie doszly do wniosku, że ja w ogole nie wygladam jakbym byla w ciazy
i generalnei taaak pięknie wygladam
chyba musze wam puscic zdjecie z tego dnia.. bo aż mnei rozwalilo
Bo czułam się przez dużzy czas fatalnie a teraz mówi mi się(i czesto to słysze) ze łooo jak ty dobrze w ciazy wygladasz i takei rozne ze noo ciaza CI sluzy
aż mi dziwnie jak sobei wspomne te poranki w objeciach pana klozeta
wrrr nie cierpie tego nie wymiotowałam na początku ciąży i meczy mnie odpowiadania każdemu na to samo pytanie, rozumiem troskę i zainteresowanie ale sorry

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

U mnie taki mały na szczęście 10 zł ale i tak chyba postawię na Octanisept.

ja sie wlasnie zastanawiam nad nim albo nad spitytem ale dzis była koleżanka z synkiem i mówi ze może mi oddać octanisept bo jej został
Stary 2012-01-14, 20:15   #446
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie w pracy takie teksty słyszałam codziennie
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:43   #447
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Ja osobiście mam troszkę obawy, że (jeśli mowa o kilkumiesięcznym dziecku) to troszke za wcześnie jednak
Jeśli będę zabierać to będę się starać aby dziubdzik mój mały nie płakał.. jeśli jednak tak się zdarzy (a na pewno tak się zdarzy) to jeśli dziecko się rozkrzyczy do teog stopnia, że na t.zw hali nie da się go uspokoić to wyjdę z zakupów i tyle .. Na te halowe zakupy chciałabym i mam nadzieję, że uda się jak najczęściej, jeździć jednak z mężem.. Bo to wtedy jest jednak jakiś komfort
jesli nie ma wyboru, to i zakupy sama zrobisz

poza tym trzeba wiedziec dlaczego dziecko placze... mnie sie kilka razy zdarzylo, ze SSandra najzwyczajniej w swiecie byla glodna... wtedy wychodzilam ze sklepu siadalam na jakiejs ustronnej lawce, zakrywalam cyca tetrowka, a mala ciagnela... tez zdarzylo mi sie 2-3 razy karmic w samochodzie

Cytat:

Gucia
co za szef Z takimi to się nie da ugodowo. najgorsze, że Ciebie ciężarną jeszcze na stresy naraża.
na szczescie ze stresami juz sie uporalam... zreszta twarda baba jestem ... teraz zostawiam sprawe losowi i prawu... a tak na wszelki wypadek ide i tak do psychloga, zeby miec kartoteke... i wydaje mi sie, ze prawo nie popusci temu, kto naraza ciezarna i jej dziecko na niebezpieczenstwo... w koncu potrzebuja dzieci w tym kraju
Stary 2012-01-14, 20:45   #448
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
oj i oliwki do tego jeszcze
Oooo, jak dziadek z Grecji przyśle takie fioletowe, to nie ma mocnych. Są wielkości śliwek... Mniam! I feta, tak krucha, że się rozpada na talerzu.

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
żebyś nie zmarzła...

hehe, ja carlo rossi różowe albo białe albo coś innego i figura obowiązkowo wiecznie na diecie ale póki co, ani winka, ani pleśniaczka...
nie zdążyłam zmarznąć, mąż uwinął się błyskawicznie
Słyszałam o tym Carlo rossi, moja siostra mówi, że przepyszne. No ale u mnie po byczej krwi stoi japońska śliwka i litrowa Kadarka z Biedronki

Cytat:

Gratuluję!
i zazdroszczę, że ma już swoje maleństwo.

Cytat:
Cotton no jedyna wada jak dla mnie tego wózka to właśnie nieprzekładane siedzisko spacerowe...

W każdym razie wózeczek zarezerwowany 3 w 1 (w tym fotelik rozkłada się na płasko) i w przyszłym tygodniu jedziemy po niego.... Używany tylko 8 m-cy.
http://tablica.pl/oferta/casualplay-s4-3w1-IDDOOL.html
No ja właśnie się przestraszyłam tego ciągnięcia wózka za sobą, bo brałabym xa. Tak się zastanawiałam, czy to aż takie potrzebne, bo z drugiej strony, gdzie my damy radę w razie czego półroczne dziecko razem z siedziskiem przełożyć na wietrze? Przecież to razem kilkanaście kilo będzie. A modelu na pompowanych skrętnych kołach z przekładaną rączką nie znalazłam z dobrej, godnej zaufania firmy.
Nie wiem, boję się, że Lenka będzie płakać nie widząc mnie, przynajmniej póki mała będzie, albo co gorsza, jak już wyrośnie z gondoli, zrobi się zimno - albo zacznie padać śnieg. I co jak mnie ten śnieg zaskoczy? Napada na małą, bo ja jej nie zasłonię.
Dla mnie przekładanie czy to siedziska, czy rączki to mus. Wolę mieć taką opcję i nie skorzystać, nić pluć sobie w brodę i uzależniać wyjścia z domu od pogody...
Stary 2012-01-14, 20:46   #449
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
jesli nie ma wyboru, to i zakupy sama zrobisz

poza tym trzeba wiedziec dlaczego dziecko placze... mnie sie kilka razy zdarzylo, ze SSandra najzwyczajniej w swiecie byla glodna... wtedy wychodzilam ze sklepu siadalam na jakiejs ustronnej lawce, zakrywalam cyca tetrowka, a mala ciagnela... tez zdarzylo mi sie 2-3 razy karmic w samochodzie

na szczescie ze stresami juz sie uporalam... zreszta twarda baba jestem ... teraz zostawiam sprawe losowi i prawu... a tak na wszelki wypadek ide i tak do psychloga, zeby miec kartoteke... i wydaje mi sie, ze prawo nie popusci temu, kto naraza ciezarna i jej dziecko na niebezpieczenstwo... w koncu potrzebuja dzieci w tym kraju

faktycznie że
Stary 2012-01-14, 20:59   #450
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo, jak dziadek z Grecji przyśle takie fioletowe, to nie ma mocnych. Są wielkości śliwek... Mniam! I feta, tak krucha, że się rozpada na talerzu.

nie zdążyłam zmarznąć, mąż uwinął się błyskawicznie
Słyszałam o tym Carlo rossi, moja siostra mówi, że przepyszne. No ale u mnie po byczej krwi stoi japońska śliwka i litrowa Kadarka z Biedronki

Gratuluję!
i zazdroszczę, że ma już swoje maleństwo
.

No ja właśnie się przestraszyłam tego ciągnięcia wózka za sobą, bo brałabym xa. Tak się zastanawiałam, czy to aż takie potrzebne, bo z drugiej strony, gdzie my damy radę w razie czego półroczne dziecko razem z siedziskiem przełożyć na wietrze? Przecież to razem kilkanaście kilo będzie. A modelu na pompowanych skrętnych kołach z przekładaną rączką nie znalazłam z dobrej, godnej zaufania firmy.
Nie wiem, boję się, że Lenka będzie płakać nie widząc mnie, przynajmniej póki mała będzie, albo co gorsza, jak już wyrośnie z gondoli, zrobi się zimno - albo zacznie padać śnieg. I co jak mnie ten śnieg zaskoczy? Napada na małą, bo ja jej nie zasłonię.
Dla mnie przekładanie czy to siedziska, czy rączki to mus. Wolę mieć taką opcję i nie skorzystać, nić pluć sobie w brodę i uzależniać wyjścia z domu od pogody...
jejku ale mi smaka robisz
tez sie ciesze ze siostra ma corcie juz ze soba ja natomiast mam nogi w zebrach non stop

od kiedy sie główkę myje szamponem maluszkowi?

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-14 o 21:03
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości