|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
u mnie chwilowa awaria pieca CO, ale bez takich konsekwencji...Cytat:
![]() Bycza krew i camabert figura albo im bardziej zielony,tym lepszy :p Nie mogę się doczekać! ja też w czerwcu robiłam ciasto truskawkowe ze spirytusem i widziałam po 12zł... a do pępucha wyczaiłam w doz tańszy odpowiednik octeniseptu - Asept-5,29zł. |
||
|
|
|
#422 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
brrrrrr nie wypiję tego wina
|
|
|
|
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
popełniłam murzynka
![]() Tylko spód się trochę za mocno przypiekł, ale wreszcie jakieś ciasto mi sie udało (z jednej strony ciasto pieknie wysokie, z drugiej cienie, ale bez zakalca)
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w takim razie smacznego ![]() ja odkąd mam nową kuchenkę już nie mam problemu z moim kochanym sernikiem mój teść aż mi powiedział, że no stęsknił się za moim sernikiem (od zamieszkania razem z TZ piekłąm 2 lata na starym zdechłym piekarniku .., ani razu mi dobry sernik nie wyszedł ![]() na szczęście to już przeszłość
|
|
|
|
|
#426 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hehe, ja carlo rossi różowe albo białe albo coś innego i figura obowiązkowo wiecznie na diecie ale póki co, ani winka, ani pleśniaczka...
|
|
|
|
|
#427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Murzynek jest brązowy a przypalony spód jest czarny (fuj, ble). Ale odetnie się i jest smacznie. Marzy mi się nowa kuchenka. Piekłabym ciasta non stop. Uwielbiam domowe wypieki, ale jeśli mam więcej wyrzucić niż zjeść, to nie piekę. ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- 3 kawałki już zjadłam. Jak po pół czekolady cukier mam 99 to murzynka mam sobie żałować
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie od jutra 31 tydzień
zaczynam sie bac
|
|
|
|
#430 |
|
Gang Iren
|
U mnie od jutra 28 tydz.Ja sie jeszcze nie boje
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
ja za dwa/trzy dni tydzień 33
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też kocham piec .... teściowa mnei do tego zaraziła.. a TZ też ma wymagania ... babeczki.. te takie mufiny ja z kolei mój sernik bym piekął i piekła szkoda, że nie mam śliwek bo bym sobei upiekła ale moze lepiej nie bo tak jak mi waga stała to by teraz poszła w galopa wiecie co mi cioci TZ dziś powiedziała Gdy była w ciązy z bliźniakami to schudła (tak w ciąży schudła) 15 kg ![]() Opowiadała, że jak szła do porodu wyglądała jak panie po porodzie Dzieci jej sie tak poukładały, że w ogóle bęben jej nie wyrósł.. Jedno z bliźniąt np ułożyło się tuż pod wątrobą no i wyobraźcie sobie ..Mówi, że po cc jak ją zdjęli z łóżka .. nogi miała jak patyki .. Normalnie nie mogę uwierzyć 15 kg in minus .. wierzyć się nie chce ![]() ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- ja mam dziś 26 tc
|
|
|
|
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po porodzie wazyla 45kg a ma 156cm wzrostu moja siostra wczoraj w piątek 13tego urodziła córeczkę 3,70kg 51cm dzien przed terminem
|
|
|
|
|
#434 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratulacje dla niej
|
|
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiecie co mnie sie juz marzy spacer z malcem w tym roku nie lubie śniegu nie chcę go i fuj .. uciekaj zimo przywdziałam dziś wielki płaszcz.. i ha nawet nie było widać brzuszka ![]() aaaale nie mam już siły odpowiadać na pytania: nooo jak sie czujesz, a ciężko Ci już noż gorzej, że zaczynam się wypinać .. znaczy .. brzuszek pcham do przodu.. bo jakoś tak mi lepiej na krzyżu wtedy |
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj upiekłam placek fale dunaju
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć fakt.. zwykle proszę męża by kupił to czy tamto .. zwykle dostaję opierdziel, że no skoro siedze w domu to czemu nie pójdę .. ale teeeraz to hmmm .. mam pozwolenie leżeć więc ha mam wyłgarke a w sumie fakt do rodziców mam bliziutko ![]() Gdy była poprzednia dyskusja o tym.. gadałam z mamą i zaoferowała, że gdy będzie trzeba mi pojechać na zakupy zajmie się wnuczkiem... no to w sumie wsparcie jest
|
|
|
|
|
#440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#441 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ogólnie pytania nie irytują tylko najgorzej jest w pracy te głupie pytania "a Ty jeszcze chodzisz do pracy" albo "ale masz duży ten brzuch" zdarzają się też miłe ładnie wygladasz, jesteś wytrwała itp.
|
|
|
|
#442 | |
|
Zakorzenienie
|
wiesz jak Cie mama pyta to jeszcze No bo wiadomo, że jednak z mamą gada się najczęściej ale tak .. pojedziesz do teściów to teściowa ooooo a jak brzuszek a ty jak sie czujesz .. sama nie wiem czy mowic: taak czuje sie super i w ogoel nic mnie nie boli (żeby sie nie martwila) czy mowic ze łoooj boli mnie krzyz i w ogole to kopy mlodego mi dokuczaja (niby to ani prawda ani nieprawda) ale kurna czy ludzie jak sie tak pytaja to liczą na to, że za każdym razem powiemy coś innego
Byliśmy dziś u teściów .. mieszkaja w podwórku z ciocia TZ no i ciocia nas zaczepila ze no wejdzcie na kawe a poza wigilia to nie mialam okazji z nia gadac i oczywiscie co: noo a jak sie czujesz a nie ciezko Ci? ( iteraz uwaga teżczęste pytanie) a wymiotowałaś na początku potem u tesciow .. okazalo sie ze przyjehala jakas znajoma tesciowej mojej i znowu uuu brzuszek co rośnie nie .... a jak przetrwalas pierwszy trymestr boże widzisz i nei grzmisz nawet porządnie sprzede mnei brzucha nie widać a czuje sie przez takie pytania jak 500 tonowy słoń ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
na urodzinach TZ tesciowa ze swoja siostra zgodnie doszly do wniosku, że ja w ogole nie wygladam jakbym byla w ciazy i generalnei taaak pięknie wygladam chyba musze wam puscic zdjecie z tego dnia.. bo aż mnei rozwalilo Bo czułam się przez dużzy czas fatalnie a teraz mówi mi się(i czesto to słysze) ze łooo jak ty dobrze w ciazy wygladasz i takei rozne ze noo ciaza CI sluzy aż mi dziwnie jak sobei wspomne te poranki w objeciach pana klozeta |
|
|
|
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Emigra te mebelki z Ikei bardzo fajne, a dywan to już wogóle wypas...córeczka będzie miała ślicznie w pokoju...Na ta lampę stojąca też się czaję
Śliczny brzuszek... Gucia co za szef Z takimi to się nie da ugodowo. najgorsze, że Ciebie ciężarną jeszcze na stresy naraża.Mmraka mi lekarz nie kazał liczyć ruchów, ale pytał na ostatniej wizycie czy ogólnie je czuję. Cytat:
ale i tak chyba postawię na Octanisept.Cytrynka gratulacje dla siostry Fajna data.Cotton no jedyna wada jak dla mnie tego wózka to właśnie nieprzekładane siedzisko spacerowe... W każdym razie wózeczek zarezerwowany 3 w 1 (w tym fotelik rozkłada się na płasko) i w przyszłym tygodniu jedziemy po niego.... Używany tylko 8 m-cy.http://tablica.pl/oferta/casualplay-s4-3w1-IDDOOL.html |
|
|
|
|
#444 |
|
Zadomowienie
|
a my zaczęliśmy dziś 27 tydzień
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#445 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#447 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() poza tym trzeba wiedziec dlaczego dziecko placze... mnie sie kilka razy zdarzylo, ze SSandra najzwyczajniej w swiecie byla glodna... wtedy wychodzilam ze sklepu siadalam na jakiejs ustronnej lawce, zakrywalam cyca tetrowka, a mala ciagnela... tez zdarzylo mi sie 2-3 razy karmic w samochodzie ![]() Cytat:
... teraz zostawiam sprawe losowi i prawu... a tak na wszelki wypadek ide i tak do psychloga, zeby miec kartoteke... i wydaje mi sie, ze prawo nie popusci temu, kto naraza ciezarna i jej dziecko na niebezpieczenstwo... w koncu potrzebuja dzieci w tym kraju
|
|
#448 | |||
|
Rozeznanie
|
Oooo, jak dziadek z Grecji przyśle takie fioletowe, to nie ma mocnych. Są wielkości śliwek... Mniam! I feta, tak krucha, że się rozpada na talerzu.
![]() Cytat:
![]() Słyszałam o tym Carlo rossi, moja siostra mówi, że przepyszne. No ale u mnie po byczej krwi stoi japońska śliwka i litrowa Kadarka z Biedronki ![]() Cytat:
i zazdroszczę, że ma już swoje maleństwo. Cytat:
Nie wiem, boję się, że Lenka będzie płakać nie widząc mnie, przynajmniej póki mała będzie, albo co gorsza, jak już wyrośnie z gondoli, zrobi się zimno - albo zacznie padać śnieg. I co jak mnie ten śnieg zaskoczy? Napada na małą, bo ja jej nie zasłonię. Dla mnie przekładanie czy to siedziska, czy rączki to mus. Wolę mieć taką opcję i nie skorzystać, nić pluć sobie w brodę i uzależniać wyjścia z domu od pogody... |
|||
|
|
|
#449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie że
|
|
|
|
|
#450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tez sie ciesze ze siostra ma corcie juz ze soba ja natomiast mam nogi w zebrach non stop ![]() od kiedy sie główkę myje szamponem maluszkowi? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-14 o 21:03 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.

maz mi dzisiaj podlaczyl ciepla wode w kuchni, pod zlewem w szafce byl taki bojler i do niego trzeba bylo popodlaczac. Dobrze ze akurat bylismy oboje w kuchni bo chcielismy obiad gotowac jak nagle z tego bojlera zaczela leciec woda, jak z kranu doslownie, zaraz zalane szafki, cala podloga, maz zakrecil szybko wode, potem musielismy scierac wszystko, byl tam podlaczony jeden przedluzacz to poszedl caly, zwarcie i korki wywalilo
u mnie chwilowa awaria pieca CO, ale bez takich konsekwencji...

brrrrrr nie wypiję tego wina

zaczynam sie bac