Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 18:25   #4141
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Maz dzis pierwszy raz karm marchewka kinge i zawolal artura "chodz, tata kinge, bedzie karmic". Na to artur"ale tata, nie ma cyckow!"
monia padłam, razem z tż
Stary 2012-01-14, 18:35   #4142
agadus
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Maz dzis pierwszy raz karm marchewka kinge i zawolal artura "chodz, tata kinge, bedzie karmic". Na to artur"ale tata, nie ma cyckow!"
, dumny tata ,że Kingę karmi, dla nas to takie....normalne,a że tata cysiorów nie ma, hee dobre dobre

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:52   #4143
meszsares
Zadomowienie

youyou, iustyna - i ja dolaczam do waszego grona, wiem co macie na mysli ech... i rzeczywiscie - przy dwojce jest juz zupelnie inaczej

monia - moje dziecie (starsze oczywiscie) rowniez rozwinelo dzisiaj rolke papieru toaletowego, a przed chwila chcialo to zrobic z druga... o co im chodzi z tym papierem, Klara codziennie na niego poluje...?
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:00   #4144
Natka_
Zakorzenienie

Hej

dla Igorka

Youyou smęć, smęć

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ale nakarmić go teraz to wyczyn. Rozgląda się ciągle, odrywa od piersi, dźwiga, śmieje, czasem mu śpiewam, żeby go na chwilę zająć, już nie wspomnę, w jakich pozycjach się karmimy Jedynie na śpiocha je normalnie
Dokładnie jak u nas....

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
mój mówi "dzień dobry dwa bobry"

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Heja hoo
macie pozdrowienia od Beatki
Dziękujemy. A sama nie może wpaść?
Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Maluch waży 7800 i ma 65cm
No i tyle musze spadac.....

Jeszcze tylko jedno pytanko- co bardziej polecacie laptopa, czy noteboka? Ma slużyc w zasadzie głownie do serfowania po necie.

Vaio, Hp, Asus

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka

Cytat:
moje dziecie, i maz spia, drugie rozwinelo w pokoju rolke papieru toaletowego. Nawet nie chce mi sie reagowac. Robi z niego Kulki I wklada w samochodzik...

Ja jak byłam mala to podobno robiłam kulki z papieru toaletowego i wsadzałam do nosa
A z hasła Artura pękłam

Ja dzisiaj byłam na uczelni.Miałam już pierwsze kolokwium. Zerwałam się wcześniej i byłam z Domkiem u lekarza. Osłuchowo jest jednak całe szczęście czysty, przepisała nam lekarstwa na ten brzydki kaszel. Ma jakieś zmiany skórne, muszę skonsultować się z naszą pediatrą, bo dzisiaj miała jakaś inna dyżur.
Ja się dalej czuję fatalnie, ale trochę lepiej niż wczoraj, więc jest szansa, że przechodzi
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:22   #4145
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Na podłodze rokładam koc, bo też mamy same panele i jakoś tak niep[rzyjemnie na gołych leżeć. Oczywiście sarenka ucieka z koca, to jej głne zadanie, ja ja odkładam na koc i tak co chwile A koc wielki 200x160 (dostałam od mamy pod choinke) więc jest z czego uciekać

Jestesmy w programie dla wcześniaków neurolog, rehabilitant, logopeda, psycholog i tak sobie chodzimy na kontrolne wizytki.

Zrób więcej, zaraz bede

Orkisz to chyba gluten.
masz racje, wlasnie wygooglalam. Tylko gdzies kiedys czytalam, ze nie zawiera, bo to inny rodzaj pszenicy ale teraz widze, ze zdanie zostalo zmienione i

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja beztalencie kulinarne i jeszcze nic Igorowi nie ugotowałam, ale - uwaga uwaga- dostałam królika ( takiego zdechłego, znaczy już obrobionego ) do jedzenia.
Ja nie wiem co z tym zrobić, sama nie dotknę dla siebie, może bym dziecku zrobiła?
Ale jak, z czym, do czego, w co...pomożecie?
( ale pamiętajcie, że ja dupna z gotowania i musicie tłumaczyć po kolei wszystko jak 1-klasistce )
sama nie wiem i podepne sie po pod pytanie

Cytat:
i mnie Zuza doprowadza nie raz do szału... ale wiecie.. im jest wieksza tym bardziej ja kocham ! chociaz tez mysle, ze dziecko jednak nie jest moim powolaniem, to mam tylko ją. i ona mnie kocha i coraz wyrazniej potrafi to okazac. pewni, lubi tez innech.. ale zawsze jak jest jej zle albo sytuacja ja przerasta i przytlacza to szuka mamy kiedys sie wkurzalam jak wstawala w nocy, a teraz juz nie.. bo ona potrafi sie obudzic tylko po to zeby dać mi mega mokrego całusa i pociągnąć za włosy, pogadac, obslinic mi cala twarz i zaraz sama wklada smoczek i zasypia a ja ją trzymam za reke
Ladnie napisane

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
To co 2h podajesz jeść i te UU też jest co 2h,zawsze popija po obiadku czy deserku? a zamiast mm nie chcesz kaszki podać? Kurde ja jakoś myślę, aby te mm wziąć ominąć łukiem i podać właśnie kaszkę.Muszę się zastanowić. Dzisiaj dostała i kaszkę i obiadek z glutenem,zajadała się smakiem więc jestem dumna, że jej mamusiowy obiadek smakował
my mamy tak:
do 7:30 UU
9-10 kaszka
12-13 obiadek
potem caly czas UU
w miedzy czasie pijemy wode, chrupiemy chrupki itp.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
aania,patik,brumek,natka, brida,justyna,blondynka

PAtik , tak chcę dać Szymka do żłobka od stycznia przyszłego roku ale marne szanse ,że się dostanie-1 żłobek w mieście

Kajool słońce pytałaś o skazę, u nas pojawiła się wysypka na buzi, wstępnie pomylona z trądzikiem niemowlęcym, kolejna pediatra stwierdziła skazę. Buzia była cała chropowata, potem rozeszło się to na całe ciało, klatka piersiowa, brzuszek i nawet nóżki. Oprócz tego było bardzo mocne ulewanie wręcz chlustanie.
czesc dziubku!!! Zdrowka wam zycze i dziekuje za odp. Jednak chyba tez mamy skaze Odstawilam na dwa dni MM i zaczelo znikac, dzisiaj znowu podalam i zobaczymy co bedzie jutro.

Cytat:
Heja hoo
macie pozdrowienia od Beatki
My pozdrawiamy Betke

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Shira nam energię dawał nawet głupi kilkugodzinny wyjazd do Ikei (jak Kubę teściom sprzedaliśmy). Teraz to nierealne:
* kasa
* 2 dzieci (nie chcę tak obciążać teściów)
* brak wolnego czasu Tż

Nie mamy kiedy zadbać o swój związek, wieczorem oboje jesteśmy tak zmęczeni i pełni frustracji, że zamiast spędzić ze sobą czas, to o jakąś głupotę się pokłócimy i tyle miłego. Na szczęście oboje zdajemy sobie z tego sprawę i nie gniewamy się na siebie długo.

Jak się ma poważniejsze problemy, to tak bywa. Ja też jestem na siebie zła, że zamiast wspierać Tż (a jest poważny powód żeby go wspierać), to się z nim kłócę, ale czasami nie potrafię nad tym zapanować.
no niestety nie jest latwo dbac o zwiazek przy dwojce dzieci i braku czasu. Mozesz mi dzieciaki podrzucic coby uzadzic sobie hot randke z mezem

Moje dziecko spalo dzisiaj az godzine. Bylismy u mojej babci a on sie caly czas smial i gaworzyl Przyjechalismy do domu to padl. Ja tez jestem straasznie zmeczona. Ale tez bardzo szczesliwa bo moj TZ przybywa !!!! Dostal rozpiske urlopowa i juz wiem, ze w lutym bedzie mial pare dni wolnego i przyjedzie. Ale sie ciesze.

BUZIAKI DLA MOJEGO UKOCHANEGO ROGUSIA!!!

Edytowane przez Kajool
Czas edycji: 2012-01-14 o 19:24
Kajool jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:26   #4146
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dostałam od rodziców samochód, mąż własnie poszedł do rodzicow odebrać,( bo my samochodu nie mamy), to samochód rodziców, mało jeżdzony, prawie nowy, mimo kilku lat, wszystko ppowymieniane, zero dziur, matiz, maly bo maly lae swoi, wiecie jak się cieszę, nie będę musiała się prosić, żeby ktoś mnie zawiózł tu czy tu, samochód będzie na mnie ale oboje będziemy jeździć, w końcu coś wlasnego( tzn. mojego) bo mieszanie po teściach, przypisane na mężą, to w sumie nie nasze, tylko męża

oj koniec tego biadolenia
no to super , będziesz niezależna jak samochód pod domem
a co do wielkości matiza to możesz sie zdziwić
my jadąc w lecie na działkę spakowaliśmy się mniej więcej tak:
do bagażnika-stelaż wózka, kółka , łóżeczko turystyczne w torbie
w samochodzie: gondola, leżaczek, torba małego z jedzeniem, ciuchami itd
my i mały w foteliku

Cytat:
a mi nie zalezy na czasie tylko dla siebie. ja bym chciala miec z kim spedzac czas.. i zeby ten ktos chcial swoj wolny czas spedzac ze mna..
i kiedys powiedziałam Marcinowi, znaczy spytałam nawet, czy zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie

a na o tekście tego pana to nic nie powiem bo bym bana dostała, przykre to bardzo że osoba z którą jest się blisko mówi coś takiego ...

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka

dostałam miejscówkę przy lapku oby dziś wizaż działał

u nas dzień fajny, mały w dobrym humorze , swoje pospał , wybawił się a teraz wciągnął mleczko z kleikiem i spi
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:44   #4147
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Padam miałam mega nudne zajęcia z biomedyki, z panią typu "co to nie ona" najmądrzejsze dzieci, wiecznie zdrowa, perfekcyjna bla bla bla. a zajęcia mega beznadziejne.
Agatula dzień z ojcem miała.

Przeczytałam wszystko ale zapomniałam co miałam komu odpisać

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:44   #4148
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
czesc dziubku!!! Zdrowka wam zycze i dziekuje za odp. Jednak chyba tez mamy skaze Odstawilam na dwa dni MM i zaczelo znikac, dzisiaj znowu podalam i zobaczymy co bedzie jutro.

Ale tez bardzo szczesliwa bo moj TZ przybywa !!!! Dostal rozpiske urlopowa i juz wiem, ze w lutym bedzie mial pare dni wolnego i przyjedzie. Ale sie ciesze.
dziekujemy !!no skoro po odstawieniu zaczęło znikac to moze to jednak skaza kurcze tak duzo malenst ma takie problemy
a moze spróbuj podawac mleczko HA ??

cieszę się Twoim szczęściem - super że mężus będzie !!
Stary 2012-01-14, 19:52   #4149
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka

Cytat:
klask i:
u nas jeszcze ni ma
U nas też ni ma jeszcze

Cytat:
a mi nie zalezy na czasie tylko dla siebie. ja bym chciala miec z kim spedzac czas.. i zeby ten ktos chcial swoj wolny czas spedzac ze mna..
i kiedys powiedziałam Marcinowi, znaczy spytałam nawet, czy zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie
Świnia (mam nadzieję, że się nie gniewasz)
Ale on kiedyś przejrzy na oczy...

Agadus super, że masz samochód
Tak jak Dziubek pisała, będziesz niezależna.
Zapakujesz dziewczynki i heja na wycieczkę

dla miesięczników !
dla potrzebujących. Dziś tak zbiorowo

Cześć!
U mnie też wizażu wczoraj nie było.
Siedziałam i cały czas stronę odświeżałam bo myślałam, że neta nie ma w ogóle. Ale to tylko na wizażu nie było

TŻ kupił dzisiaj telewizor i parowar

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Dziewczyny a ile kaszki dzieć powinien zjadać?
Jakie porcje robicie i podajecie?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:55   #4150
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

od razu mi lepiej

W ogóle dzień zabiegany, po pracy pojechaliśmy na basen, wróciliśmy niedawno. Oczywiście odśnieżać nie ma kto bo tradycyjnie zima zaskakuje, więc w niektórych miejscach w mieście lodowisko. Mało nas nie uderzył dostawczak który z niewielkiej górki do skrzyżowania jechał jak na sankach....ale poza tym ok, mały na basenie szalał zadowolony
Kupiłam sobie szpinak, strasznie mi na niego ochota przyszła, idę robić
wiedziałam, że się podliże

oo co robisz ze szpinakiem bo kupiłam mrożony i nie wiem co dalej nigdy nie jadłam

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka

Cytat:
zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie
ooo co za romantyk kopni go w kostkę jak będzie spał od ciotki Shiry

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Vaio, Hp, Asus

Ja się dalej czuję fatalnie, ale trochę lepiej niż wczoraj, więc jest szansa, że przechodzi
o tak ASUS rządzi
będzie dobrze trzymam kciuki

młody Żbik padł po 180ml mleka hipp na noc już prawie zasypiał a tu ni stąd ni zowąd mega czkawa chciałam sobie wybić oko flaszką małego z tej okazji ale nie dało się bo smoczek mi się w oku zapadał no ale koniec końców śpi a tfu tfu na psa urok.....
kurde wiecie co jest nie fajnie pogorszyły mi się ślepia z 0,75 na 2 i z 1 na 2,5 mówicie mi kurczak mały!
byłam dziś na basenie na razie sama z mężem ale fajnie się tak zmęczyć

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a ile kaszki dzieć powinien zjadać?
Jakie porcje robicie i podajecie?
hmm nie wiem ile powinny, ale Żbik je codziennie 150 ml.
Stary 2012-01-14, 19:57   #4151
CrazyMachine
Zadomowienie

Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku i co? Pewnie wiecie co, wizaz sie rozsypal. Wydaje mi sie, ze cos czesto maja problemy techniczne.
No to skladam jeszcze zyczenia dla polroczniakow: Krystka Vaniliowej i Domka Natki bo o nich zawsze pamietam (ur 12 i 13 lipca) i poczytam co tam u was jak mi Ida pozwoli. Wlasnie sie obudzila.
My wczoraj w ramach swietowania zjedlismy pol torcika wedlowskiego na pol roczku.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:00   #4152
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
hmm nie wiem ile powinny, ale Żbik je codziennie 150 ml.
Dziękuję Żbikowa Mamo

Podpinam się pod pytanie o szpinak.
Mam kilka paczek mrożonego i rozdrobnionego.
Robiłam do ziemniaków i z makaronem.

Robicie jakoś inaczej?

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku
to za wczorajsze pół roczku
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:01   #4153
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku i co? Pewnie wiecie co, wizaz sie rozsypal. Wydaje mi sie, ze cos czesto maja problemy techniczne.
No to skladam jeszcze zyczenia dla polroczniakow: Krystka Vaniliowej i Domka Natki bo o nich zawsze pamietam (ur 12 i 13 lipca) i poczytam co tam u was jak mi Ida pozwoli. Wlasnie sie obudzila.
My wczoraj w ramach swietowania zjedlismy pol torcika wedlowskiego na pol roczku.
dla Idusi !!
Stary 2012-01-14, 20:06   #4154
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka
gratulacje!!!
Cytat:

Cytat:
za to - to mu się należy solidnie
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
wiedziałam, że się podliże

oo co robisz ze szpinakiem bo kupiłam mrożony i nie wiem co dalej nigdy nie jadłam

podsmażyłam na odrobinie oleju, dodałam wyciśnięty czosnek, trochę słodkiej śmietanki, przyprawiłam solą, pieprzem i sokiem z cytryny i bezczelnie zeżarłam

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:12   #4155
CrazyMachine
Zadomowienie

Lili, Dziubku dziekujemy. Doczytalam ze kochane cioteczki pamietaly o nas mimo ze nas wczoraj nie bylo. Vaniliowa, JustPi, Iustyna dziekujemy ogromnie wiecej nie doczytalam bo.... Musze sie Ida zajac, mam nadzieje ze jeszcze uda mi sie cos pozniej poczytac.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:13   #4156
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dziękuję Żbikowa Mamo
you are welcome

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

podsmażyłam na odrobinie oleju, dodałam wyciśnięty czosnek, trochę słodkiej śmietanki, przyprawiłam solą, pieprzem i sokiem z cytryny i bezczelnie zeżarłam
oo takie proste to ja też zrobię
Stary 2012-01-14, 20:21   #4157
youyou
Zakorzenienie

aa ja dziś odkryłam dlaczego Lila tak źle ostatnio sypia
mianowicie robiła dziś kupę, rozpięłam jej pampersa i dostrzegłam w kupie jedną niteczkę owsika
idę z nią w poniedziałek do pediatry, to da nam lek.
Przechodziłam to już kiedyś z Filipem, po leku jak ręką odjął. Tylko zastanawia mnie skąd złapała to dziadostwo? może na basenie? albo od psów? bo my wszyscy zdrowi, żadnych objawów.
musze jej zrobić badania , Filipa też przebadam dla pewności
Powymieniałam pościele, prześcieradła, ręczniki etc
ech

sory za taki temacik

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2012-01-14 o 20:23
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:28   #4158
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mianowicie robiła dziś kupę, rozpięłam jej pampersa i dostrzegłam w kupie jedną niteczkę owsika
Przechodziłam to już kiedyś z Filipem, po leku jak ręką odjął. Tylko zastanawia mnie skąd złapała to dziadostwo? może na basenie? albo od psów? bo my wszyscy zdrowi, żadnych objawów.
ech

sory za taki temacik
naprawdę, o luuudzie a jak to poznalaś?? ruszał się?? nie wiem pytam się bo nigdy nie widziałam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:31   #4159
83monia
Zakorzenienie

heh, ja kiedys mysllam z artur ma robale a okazalo sie ze wprowadzenie banana (nie ze sloika) spowodowalo wystepwanie niteczek w kupie - zwyczajnie niteczek niestrawionego banana...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:35   #4160
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę, o luuudzie a jak to poznalaś?? ruszał się?? nie wiem pytam się bo nigdy nie widziałam

ruszał się, taka biała niteczka, gibał się jak plemnik

monia Lila dziś i wczoraj jadła banana w całości (nie ze słoiczka) ale to na bank nie była nitka z banana, no chyba że jakoś ożyła
Stary 2012-01-14, 20:39   #4161
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
ech

sory za taki temacik

Powaznie? Kurcze nigdy bym nie pomyslala, przeciez Filip nie chodzi do przedszkola, a wtedy o to latwiej... a moze to jak Monia pisze po bananach?
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:44   #4162
youyou
Zakorzenienie

kurcze może to po tych bananach no ale ona gorzej sypia już od wielu dni, wierci się i przebudza w nocy...

zrobie jej badania w poniedziałek i się upewnię.
Stary 2012-01-14, 20:45   #4163
Marina1
Zakorzenienie

Kochane cioteczki Rogi dziękuje Wam bardzo, bardzo !!!
Z tej okazji witamy dziś nowego ząbka, górną jedynkę !
Przepraszam, że nie odniosę się do postów ( aaaa teściowa właśnie dzwoni, nie odbieram, niech dzwoni, nie chcę sobie psuć wieczoru ).

Ida buzi za pół roczku!
( qrde znowu dzwoni, nie odbieram )

moni Artuś i jego teksty rozkładają na łopatki

youyou łączę się z Tobą, choć mam jedno dziecko, ale czasem czuję się wypompowana gorzej niż dentka od mojego starego rometa...A gdzież tu znalec czas i ochotę na jakies miłe słowo dla męża, czy coś. Zmęczenie robi swoje.
Własnie, ruszał się owsik ?

agadus mi też nie przeszkadza bycie kurą domową, chodzi o to, tak jak piszesz, że wyszłabym gdzies raz czasem, ale nic, musze poczekać aż mały podrośnie cieszę się, że samochód będziesz miała!

Dałam małemu dziś 2 razy po 3,5 ml nurofenu, przed południem i na noc, bo dzisiaj się darł na maksiora ( jedynka górna przebita ).

Oliweczko gratulowałam już zęba? Bo mam zaćmę. jak nie to gratuluję!

zapałeczko na pewno tż zmądrzeje, w końcu ma przepiękną żonę i cudnego Natanka. Oj, jakbym o sobie czytała z zębami, chyba wszystkich dentystów przerabiałam już w mielcu, zacząwszy od Tomczyków z początku mielca, skończywszy na rachwałowej z końca mielca. I tak jak u Ciebie, jak byłam panienką ( Boże, jak to brzmi ) to mama mi robiła zęby, a teraz ciężko znaleść na dentystę. I też do końca będę miała problem z zębami, bo mam mega słabą kość.

Igor się obudził ( dopieo uśpiłam)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:48   #4164
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Jak wyszedł obiadek?

:
Pyyycha ale daliśmy rade tylko pół porcji zjesc

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość

Moje dziecko spalo dzisiaj az godzine. Bylismy u mojej babci a on sie caly czas smial i gaworzyl Przyjechalismy do domu to padl. Ja tez jestem straasznie zmeczona. Ale tez bardzo szczesliwa bo moj TZ przybywa !!!! Dostal rozpiske urlopowa i juz wiem, ze w lutym bedzie mial pare dni wolnego i przyjedzie. Ale sie ciesze.
!
A Twój Tzt gdzie pracuje? w Niemczech?

Cytat:
Witam!
Braaaaawo dla półrocznej księżniczki
Cytat:
)
Kurcze ja nie wiem czy bym umiała rozpoznać??Duża ta niteczka?

Jaś miał dziś dzieńz serri bardziej marudnych
rozłożyliśmy dziś nową matę
Na początku bardzo mu się podobało ale potem nastał dziki płacz
zmęczyła go zbyt duża ilość kolorowych zabawek i dżwięków

potem pojechaliśmy do rodziców bo w nocy leca na urlop i chciałam ich odprawić i tam przy przewijaniu zauważyliśmy że Jaśma dziwnie ułożone jąderka
tj jedno jajko było w górnej cześci woreczka i tak jakby spuchnięte

Tzt narobił paniki i zadzwonił do pediatry
ten przyjechał i jajeczka wyglądały juz lepiej
okazało się że to taka asymetria jakaś(nie pamietam fachowej nazwy) całkowicie naturalna
Asymetria ta widoczna jest przy zmianie temp. A u rodziców chłodno.

a pozatym to chooolernie zimmmnooo dziś
Stary 2012-01-14, 20:49   #4165
Marina1
Zakorzenienie

pokołysałam w wózku ( ale nie tak buju buju lekko, tylko hard corowo, az mu głowa odskakuje )

patik Igora miałam dziś na czas zajęć podrzucić do ciotki marka ( dwa razy go w życiu widziała tylko ), bo nie miałam innego wyjścia. Na szczęście problem rozwiązał się sam, bo odwołali zjazd.

Cookie no żesz, jak on moze takie rzeczy wygadywać! co za złamas! skop mu dupę ode mnie.

Kajool bardzo się cieszę, że mąż przybywa! luty juz niebawem, zleci raz dwa! Fajnie, i może dołączysz nowe fotki ze swoimi dwoma przystojniakami specjalnie dla ciotki marinki hihi

Telik o jej, nie wiedziałam, że występuje takie cos u chłopców. Dobrze wiedzieć! Fajnie macie z tym pediatrą, że przyjeżdza jak jest potrzeba. U nas tak nie ma.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2012-01-14 o 20:52
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:53   #4166
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
ruszał się, taka biała niteczka, gibał się jak plemnik

monia Lila dziś i wczoraj jadła banana w całości (nie ze słoiczka) ale to na bank nie była nitka z banana, no chyba że jakoś ożyła
bananowe robale były czarne wiec albo masz albinosa albo inną rasę

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:57   #4167
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
A Twój Tzt gdzie pracuje? w Niemczech?
w Niemczech, niemczech

Hmm youyou zobacz tutaj masakra z tym zarazaniem.
Stary 2012-01-14, 20:57   #4168
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Telik o jej, nie wiedziałam, że występuje takie cos u chłopców. Dobrze wiedzieć! Fajnie macie z tym pediatrą, że przyjeżdza jak jest potrzeba. U nas tak nie ma.
fajnie to ma jego portfel
Stary 2012-01-14, 20:59   #4169
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
pokołysałam w wózku ( ale nie tak buju buju lekko, tylko hard corowo, az mu głowa odskakuje )

patik Igora miałam dziś na czas zajęć podrzucić do ciotki marka ( dwa razy go w życiu widziała tylko ), bo nie miałam innego wyjścia. Na szczęście problem rozwiązał się sam, bo odwołali zjazd.

Cookie no żesz, jak on moze takie rzeczy wygadywać! co za złamas! skop mu dupę ode mnie.

Kajool bardzo się cieszę, że mąż przybywa! luty juz niebawem, zleci raz dwa! Fajnie, i może dołączysz nowe fotki ze swoimi dwoma przystojniakami specjalnie dla ciotki marinki hihi

sie robi marinko
Stary 2012-01-14, 21:02   #4170
youyou
Zakorzenienie

ale ze mnie gapa!!

marinko całusy dla Twojego uroczego zębulka za 7 miesięcyidzie cie z zębami jak burza
im szybciej wyjdą tym prędzej Rogi stanie się Igorkiem

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Kurcze ja nie wiem czy bym umiała rozpoznać??Duża ta niteczka?

a pozatym to chooolernie zimmmnooo dziś
nie taka parę mm, może z 5mm, gibała się jak plemnik

u nas też zimno nie wyszliśmy dziś na dwór, bo wieje, śnieg padał, teraz chyba jakiś grad bo w okna mi nieźle coś uderza

Czekam na tżta bo usypia Filipa i uciekam z W. będziem grali w scrabble - w ramach pracy nad naszym związkiem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości