Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 18:03   #1231
kism
Wtajemniczenie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
jej dziewczyny a pamiętacie dopiero był 3, 4 miesiąc a tu już połowy i więcej....niebawem będziemy się pytać czy już torby do szpitali gotowe....
Pamiętamy i oj, będziemy, będziemy... A lada moment później będą kolki, nocne niespanie, itd

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
No zleciało... Ja gonię większość z Was i mi się ciągnie.
Ale za to będziesz korzystać z naszych najświeższych doświadczeń

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj w Krakowie na połówkowym no i wielka ulga - lekarz wszystko dokładnie posprawdzał i nie ma się do czego doczepić, wszystko OK, dzidziuś się dobrze rozwija itd.
I jeszcze taka mała ciekawostka na temat fotelików Nie wiem czy to prawda, ale jak spytałam sprzedawcę o foteliki Maxi Cosi (że niby do tego Jumpera) to mi powiedział, że on wcale tych fotelików nie poleca, bo one tylko w PL mają taką dobrą opinię, a już za granicą (Niemcy, Włochy) niekoniecznie. A to dlatego, że podobno te strony polskie z rankingami redaguje gość, który je do Polski sprowadza. I jeszcze ten sprzedawca powiedział, że konstrukcję zarówno do fotelików Maxi Cosi jak i do tych standardowych, które są np. przy wózkach Tako robi jedna firma, a poszczególni producenci wózków tylko je indywidualnie obszywają - że to jest ta sama konstrukcja, więc bez różnicy. Ale podkreślam, że nie wiem czy to prawda, tak mówił ten sprzedawca. W każdym razie zaczęłam się zastanawiać nad opcją 3w1, czyli fotelik standardowy, a nie Maxi Cosi.
I jeszcze na koniec - wczoraj mi wizaz nie działał to siedziałam wyłącznie na stronach z wózkami - i znalazłam jeszcze jeden fajny, który aktualnie jest u mnie na topie (zaraz po: 2. Mikado Aston, 3. Tako Jumper):
http://www.sportline.riko.pl/produkty/alpina/?lang=pl
Tylko obawiam się, że nie będzie można go nigdzie w pobliżu zobaczyć, a opinii o nim na necie nie ma praktycznie wcale. Ale filmik jest zachęcający (link nad zdjęciem), a cena taka jak Jumper i Aston Jeśli coś wiecie o wózkach tej firmy to dajcie znać
Super, że wszystko dobrze
Z tymi fotelikami... Mało prawdopodobne mi się to wydaje... Ale w naszej pięknej Polsce wszystko jest możliwe. Generalnie wszystkie foteliki 0-13 kg mają podobną konstrukcję, tzn. kształt, więc pozostaje kwestia jakości użytych materiałów... Równie dobrze ten sprzedawca może mieć większą premię za sprzedaż tych "polskich" fotelików
Dobrze, że mąż już się przekonuje
Wizaż w ogóle nie działał i ja też dzięki temu pooglądałam nowe rzeczy, akurat meble wczoraj W ogóle udało mi się też zrobić listę rzeczy, które muszę dokupić dla Kaja, na podstawie listy z której robiłam zakupy dla Maksa... Doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o różne drobiazgi to nie jest źle: kosmetyki, pieluchy, uzupełnienie pościeli - w 500 zł powinnam się zmieścić, drobny remont pokoju - podłoga, lampy, rolety - 1000 mam nadzieję wystarczy I zostały mi trzy pozycje na liście: wózek, fotelik i meble A na to można wydać 3 tys, a można i 20, więc dalej przede mną sporo szukania i decyzja na ile wydatków możemy sobie pozwolić. Z jednej strony chcę jakieś meble lepsze i trwałe, a z drugiej i tak pewnie będzie się je za kilka lat wymieniać tym bardziej, gdybyśmy się zdecydowali na trzecie dziecko, które byłoby w pokoju z Kajem.... Ech, dużo tych decyzji, ale jakie to wszystko przyjemne
Tego wózka nie znam zupełnie, ale faktycznie w Tarnowie jest mały wybór, w Kr znalazłam o wiele więcej Z tym, że ponownie nie wiem, czy akurat takie, które Ciebie interesują, bo ja szukałam innych

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-01-14 o 18:06
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:09   #1232
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Tak ja bede miala Baby Shower Ale do moich obowiazkow nalezy wybranie zaproszen , dekoracji , prezentow itp a reszta zajmuje sie moja mam i przyjaciolki Tutaj zazwyczaj jest to niespodzianka dla ciezarnej A u was sama ciezarna to organizuje?
tak, z tego co zauważyłam tutaj organizuje to kobieta w ciąży, mi co prawda chciała pomóc przyjaciółka ale jak jej powiedziałam że będę musiała dla 9 osób znaleźć nocleg bo wszystkie są z mojego starego miasta, a do tego dochodzą znajomi R a ja już nie mam ani ochoty sprzątać po takiej ilości osób ani się martwić gdzie kogo ulokować i zdecydowanie na nie
Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja mam Jedo FYN 4DS i jestem szczerze zadowolona. Dla mnie skrętne kółka są rewelacyjne, sprawdziły się w każdej sytuacji, nawet w zimie, a w razie zasp zawsze kółka można zablokować.

mi też się podoba, ale przeważa clasyczny
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:28   #1233
libretka
Raczkowanie

Cześć mamusie, ja chyba zaraz pęknę, brakuje mi skóry na brzuchu, aż boli, zaraz umrę.

Ja też mam potworne bóle stawów, głównie nadgarstków i generalnie bolą w nocy, w dzień jest jako tako
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:53   #1234
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ja dopiero wróciłam z Łodzi. Byliśmy poglądać wózki i jesteśmy już zdecydowani na tego x-landera xq. W porównaniu z wózkami maxi cosi to jest leciutki, fajnie, lekko się prowadzi, wizualnie mi się podoba.
Co do fotelików, my wahaliśmy się między recaro a maxi cosi, ale w "namacalnym" starciu wybieramy recaro.
Jedyny minus tych wózków jak dla mnie to materiał, taki zamszowy, no ale czarny mi się nawet podobał.
Maxi cosi jest trochę mniejszy i mam wrażenie, ze recaro ma lepiej zabezpieczoną głowę malucha.

W każdym razie cieszę się z wyjazdu, bo rozwiał nasze wątpliwości, ale i tak zakupimy przez neta, bo biorąc pod uwagę te wszystkie dodatki typu folia przeciwdeszczowa, moskitiera itp to wychodzi jakieś 300-400zł taniej niż tam w sklepie jakby chciał caly komplet zakupić.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:55   #1235
anulka4771
Wtajemniczenie

Kism ja też się zdziwiłam że glukoze ale co tam,chce to mu zrobię.
U mnie na Żuławach katastrofa,tzn zalewa moje miasto,rzeka co płynie przez moje miasto wylewa,zalane ulice i domy...a ja mieszkam bardzo blisko tej rzeki i boję sie o auto,mianowicie o 2.Straż w kółko jeżdzi rozkładają worki z piachem.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:57   #1236
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Dziewczyny, nie było mnie 2 dni i mam chyba z 10 stron do nadrobienia , nie wiem czy zdzierżę

Byłam wczoraj w Krakowie na połówkowym no i wielka ulga - lekarz wszystko dokładnie posprawdzał i nie ma się do czego doczepić, wszystko OK, dzidziuś się dobrze rozwija itd. Tak że się strasznie cieszę, bo do tej pory to jeszcze była jakaś niepewność, że coś może być nie tak, a teraz wyluzowałam. I nie mogę się już doczekać jak się urodzi Acha i na 100% chłop

Przy okazji połaziłam trochę po sklepach dziecięcych, ale dalej nic nie kupiłam, a już szłam do kasy z pakiem bodziaków w H&M, ale jakoś mnie cofnęło, bo stwierdziłam, że może gdzieś indziej dostanę fajniejsze - chyba jakaś dziwna jestem

No i byłam w jednym sklepie z wózkami, bo się okazało, że jest zaraz koło szpitala, gdzie miałam badanie. Co prawda byłam tam tylko jakieś 15 min, bo nie było czasu, ale pierwsze co zrobiłam to podleciałam do wózków i zaczęłam sprawdzać jak się jeździ na skrętnych kółkach a jak na nieskrętnych No i BEZ PORÓWNANIA!!! Te skrętne kółka sprawiają, że wózek się wydaje o jakieś 10 kilo lżejszy! I tak łatwo się nim manewruje. I już zdecydowałam, że na 100% chcę skrętne kółka. Wieczorem gadałam o tym z mężem i już go prawie przekonałam, chociaż on dalej twierdzi, że musi sam spróbować, ale przynajmniej jest jakiś postęp, bo nie mówi od razu, że nie

W tym sklepie był ten wózek Tako Jumper, więc też sobie go tak z grubsza oglądnęłam i jest bardzo fajny. Tylko jak dla mnie to ma jedną wadę - trochę małą gondolę - i się boję, żeby mi dziecko z niej za szybko nie wyrosło.

I jeszcze taka mała ciekawostka na temat fotelików Nie wiem czy to prawda, ale jak spytałam sprzedawcę o foteliki Maxi Cosi (że niby do tego Jumpera) to mi powiedział, że on wcale tych fotelików nie poleca, bo one tylko w PL mają taką dobrą opinię, a już za granicą (Niemcy, Włochy) niekoniecznie. A to dlatego, że podobno te strony polskie z rankingami redaguje gość, który je do Polski sprowadza. I jeszcze ten sprzedawca powiedział, że konstrukcję zarówno do fotelików Maxi Cosi jak i do tych standardowych, które są np. przy wózkach Tako robi jedna firma, a poszczególni producenci wózków tylko je indywidualnie obszywają - że to jest ta sama konstrukcja, więc bez różnicy. Ale podkreślam, że nie wiem czy to prawda, tak mówił ten sprzedawca. W każdym razie zaczęłam się zastanawiać nad opcją 3w1, czyli fotelik standardowy, a nie Maxi Cosi.

I jeszcze na koniec - wczoraj mi wizaz nie działał to siedziałam wyłącznie na stronach z wózkami - i znalazłam jeszcze jeden fajny, który aktualnie jest u mnie na topie (zaraz po: 2. Mikado Aston, 3. Tako Jumper):
http://www.sportline.riko.pl/produkty/alpina/?lang=pl
Tylko obawiam się, że nie będzie można go nigdzie w pobliżu zobaczyć, a opinii o nim na necie nie ma praktycznie wcale. Ale filmik jest zachęcający (link nad zdjęciem), a cena taka jak Jumper i Aston Jeśli coś wiecie o wózkach tej firmy to dajcie znać
O, dzięki, że napisałaś o tych fotelikach. Jak będę oglądała wózki to przy okazji też o to zapytam.
A przede wszystkim gratuluję synka i dobrych wiadomości z połówkowego!
Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Ja już po obiadku... Mmm... W międzyczasie doczytałam... I odpisuję jak zwykle obszernie, wybaczcie, ale staram się nikogo nie pomijać

Mój też twierdził, że mamy jeszcze czas na wózek, to zapytałam co stoi na przeszkodzie, żebyśmy teraz zdecydowali i wybrali jakiś model, a potem na spokojnie rozglądali się za jakąś promocją tego konkretnego?
Co do szpitala dla mnie nie ma tam nic niepokojącego Już objaśniam - w tym 6 pkt jest napisane "bez wskazań medycznych", czyli jeśli pediatra uzna, że dziecko potrzebuje dokarmiania, to oczywiście będzie ono dokarmiane, ale jest druga strona medalu... I to zalecenie jest chyba właśnie bardziej dla takich położnych starej daty, jak u mnie w mieście, które bez zgody matki, a wręcz przy jej sprzeciwie (wiem z rozmów z rodzącymi znajomymi ) podają butlą mleko modyfikowane czy glukozę! Bo przecież one muszą się spokojnie kawki napić... Natomiast noworodkowi w pierwszejj czy drugiej dobie życia wystarcza bardzo mało pokarmu, w pierwszej dobie wręcz może to być kilka kropli na jeden posiłek, ale to początkowe mleko - siara jest właśnie bardzo wartościowe i odżywcze, bo i żołądek noworodka jest malutki Natomiast dokarmiane dziecko nie będzie chciało ssać, traci prawidłowy odruch ssania, laktacja nie rusza jak należy i niejednokrotnie jest to początek końca naturalnego karmienia.
Poza tym i przede wszystkim masz prawo do swojej decyzji! Jeśli poczujesz, że karmienie piersią Ci nie odpowiada, to zamiast "użerać się" z położnymi najlepiej od razu porozmawiać z pediatrą dziecka o tym, że zdecydowałaś, że ma być dokarmiane. A najlepiej jeśli w szpitalu jest doradca laktacyjny taki z sercem i faktycznie pomoże karmić, a nie jak niektóre położne "Przystawiać!" i tyle ich pomocy...
Dzięki! Mam nadzieję, że jednak nie będzie tak drastycznie jak myślałam. Przecież nie pozwolą zagłodzić maleństwa.
Cytat:
Ale przeszło szybko? Mnie gin uczulał (ze względu na chorą tarczycę), że gdybym czuła w plecach ból "jakby mi ktoś nóż wbił", to jechać na IP, bo to może być odklejające się łożysko... Swoją drogą skąd mam wiedzieć, jakie to uczucie akurat nóż w plecach ale myślę, że gdybym miała jakieś większe bóle, to nie będę się zastanawiać i pojadę...
Przestraszyłam się... Mam tak jak dużo chodzę albo coś robię. Wczoraj i przedwczoraj sprzątałam. Mam nadzieję, że to jednak kręgosłup.
Cytat:
Ale za to będziesz korzystać z naszych najświeższych doświadczeń
Co racja, to racja.
Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
Cześć mamusie, ja chyba zaraz pęknę, brakuje mi skóry na brzuchu, aż boli, zaraz umrę.

Ja też mam potworne bóle stawów, głównie nadgarstków i generalnie bolą w nocy, w dzień jest jako tako
Mnie i w dzień łypie, ale wcześniej też miałam problemy ze stawami.

Ale sypnęło śniegiem... Prawdziwa zima.
Stary 2012-01-14, 19:13   #1237
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

A mnie coś boli, ale nie wiem, czy to brzuch czy kręgosłup, to znaczy pobolewa.
Posprzątałam już te wszystkie ozdoby , ogólnie mieszkanie i zrobiłam obiadek - tortille z kurczakiem. Jeszcze poodkurzać i spokój. Ale to zaraz, najpierw czekoladka
Ten brzuch to nie wiem, czy mnie nie boli z zaparcia, znowu mnie męczy :/ I mam wrażenie, że mi pęknie, to niesamowite, że może urosnąć do tego rozmiaru :/
Tzn. żeby było jasne, jestem pewna, że w 40% ten rozmiar brzucha to nie "wina" dziecka.....

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-01-14 o 19:16
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 19:27   #1238
Tacca
Zakorzenienie

Miałam dziś rozbierać choinkę u rodziców, ale nie pojechaliśmy.
Za to trochę uporządkowaliśmy graty i rogacizna już się pręży na all. Mąż się śmieje, że jak nikt nie będzie chciał kupić to w garażu sobie zrobimy chatkę myśliwską...
Te "trofea" to po teściu. Nie polował, ale lubił takie "gadżety"... Mąż mówił, że razem z bratem pozbyli się jakiegoś poroża bawołu albo innego zwierza o rozpiętości 2.5m - tego nie dałoby się upchnąć w żadnej szafie. Ja zaraz po wprowadzeniu się do męża nakazałam zesłać na śmietnikowe wygnanie Hermana - olbrzymiej skóry z dzika, która zalegała w przedpokoju. Mąż nawet bardzo nie protestował.
Stary 2012-01-14, 19:46   #1239
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
wyobraz sobie, ze ja mieszkanie dalej mam babcie za sciana. jak moj tz idzie do pracy, ona o osmej rano puka i mowi zebym tyle nie spala bo to niezdrowo<dodam, ze my ogladamy filmy do polnocy albo dalej a babcia chodzi razem z kurami spac jak sie ciemno robi>
albo zebym nie piekla nic bo tylko sie pasiemy<jak nic nie upieke to tz sobie nakupi slodyczy wiec na to samo wyjdzie>nie omieszka tez mi kazdego dnia powiedziec, ze jaka ja jestem okraglutka! ;p
albo debaty na temat pieluch flanelowych ze przeciez nie bede ubierala pampersow i krzywdzila dziecka
czasami mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera
nie wiem jak bedzie jak sie urodzi dziecko, bede chyba najgorsza matka na swiecie, bo ubieram pampersy i wiem, ze bedzie milion rad zeby cieplej ubrac dzecko
mi w domu cieplo, z dupy mi sie leje a babcia przychodzi i mowi zebym skarpety ubrala bo jest zimno ...
mam nadzieje, ze to Cie pocieszylo ;p
Moj tz uwielbial moja babcie, ale odkad wynajmujemy mieszkanie dalej od roku to nie moze juz patrzec na moja babcie :P Ja wiedzialam, ze tak bedzie! No i jeszcze w ubiegly rok w sylwestra zmarl dziadek.... Baci sie teraz bardzo nudzi...
Jak wracamy z zakupow zawsze wychodzi na klatke i pyta co tam kupismy, jak cos poczuje na klatce pyta co gotuje... i tak w kolko :P Takze puka do nas pare- po parenacie razy dziennie<najczessciej jak nie ma tz> jAk sie pokloce z tz gumowe ucho slyszy wsyztko, w nast dzien mnie wypytuje czemu ja krzycze, ze sasiadka jakas slyszala, ze tak sie nie robi i woglole wyklad i czasami placze. Dodam, ze klocmy sie bardzooo zadko, ale jak sie poklocimy to podrzemy sie na siebie 5 min i tyle.
Do tego narzeka do mamy, ze malo ja odwiedzam! ale ja ja kocham strasznie, no ale mam jej juz dosc
Ostatnio rano po 7.... my sie seksimy, a tu cos mi szura na drzwiach.... Myslalam ze zawalu dostane tak sie pzrestraszylam! Poszlam cicho zobaczyc do ,,judasza,, co to tak szura, okazalo sie, ze babcia mi drzwi rano myje ...
Oj wiesz co babci nie zazdroszczę, ale one już takie są. Moja cały czas mnie pyta ile przytyłam, a na haslo, że nic - mówi, ze coś może być nie tak.

Cytat:
Huuuuraaaaaa!
Jest zima u mnie Wczoraj miałam taki fajny ten piątek 13ego (nie licząc niedziałania wizażu ), już sypnęło sporo i dziś od rana do południa dalej sypało
Poszłam sobie wczoraj do dwóch sklepów w poszukiwaniu ciążowego kostiumu kąpielowego. Okazało się, że w Tarnówku moim raczej takich cudów nie uświadczy zostaje internet, ale za to wstąpiłam do takiego fajnego, lubianego przeze mnie i moją mamę sklepu z butami i kupiłam sobie fajne kozaczki Już od miesiąca zbierałam się do jakichś poszukiwań w mieście czy w necie, choć mam w miarę porządne kozaki, ale baaardzo dopasowane do łydki i już nie daję rady w nich zamka zasunąć... (9kg na plusie...) Chciałam kupić coś najtańszego i badziewnego nawet, żeby tylko te 2 mies zimy jeszcze przetrzymać, a tu znalazłam na przecenie nienajgorze jakościowo, super ciepłe i wygodne kozaczki za 80 zł Kupiłam je od kopa Pierwszy sklep, pierwsze buty, które przymierzyłam... Tyle razy w życiu już tak miałam, że po złażeniu całego miasta i przesiedzeniu paru godzin przy allegro, wracałam po taką pierwszą upatrzoną rzecz, że stwierdziłam, że szkoda tym razem czasu Do zakupu przekonała mnie też właśnie śnieżyca, która rozpętała się podczas mojego pobytu w tym sklepie. Pierszy porządny śnieg tej zimy mamy, w końcu Nie mogłam się doczekać Maksiu z tż ulepili już wczoraj pięknego bałwana, a dziś ja się tak z Maksem wyszalałam na śniegu jak chyba od mojego dzieciństwa mi się nie zdarzyło Tzn. owszem jeździliśmy wcześniej na sankach, ale teraz ja nie mogę za bardzo Maks sam średnio lubi, więc przez ponad godzinę rzucaliśmy się śnieżkami, biegaliśmy, próbowaliśmy lepić bałwana Ale dziś nie chciał nam się lepić tak dobrze śnieg Jeszcze parę latek i też sobie dziewczynki - mamy po raz pierwszy przypomnicie dzieciństwo

A propos wyprzedaży byłam wczoraj w Tesco na szybkich zakupach i przechodząc obok działu dziecięcego, zobaczyłam, że sporo ubranek tam przybyło (poprzedni raz byłam tydzień temu), a dalej wiszą szyldy "-50%", "-70%". Wolałam się tam nawet nie zbliżać bo i tak nie powinnam nic kupować, w każdym razie myślę, że warto jeszcze zaglądać

Czy u Was też nie działający wczoraj wizaż wywołał lekkie uczucie zaniepokojenia i rozdrażnienia? Ach, to uzależnienie...

Tż robi dziś jakąś wypasioną zapiekankę na obiad, więc ja dotleniona z herbatką zasiadłam do Was Idę czytać...
U mnie troszkę popadało. Faktycznie w tesco mają super ciuszki, ale ceny już mniej ciekawe. Tzn są tańsze sklepy z tym, ze ponoć gatunkowo super są te ubranka.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31617543]A mnie coś boli, ale nie wiem, czy to brzuch czy kręgosłup, to znaczy pobolewa.
Posprzątałam już te wszystkie ozdoby , ogólnie mieszkanie i zrobiłam obiadek - tortille z kurczakiem. Jeszcze poodkurzać i spokój. Ale to zaraz, najpierw czekoladka
Ten brzuch to nie wiem, czy mnie nie boli z zaparcia, znowu mnie męczy :/ I mam wrażenie, że mi pęknie, to niesamowite, że może urosnąć do tego rozmiaru :/
Tzn. żeby było jasne, jestem pewna, że w 40% ten rozmiar brzucha to nie "wina" dziecka.....[/QUOTE]

Spróbuj kupić sobie lactulosę - to śodek przeciw zaparciom , można stosować od 4 miesiąca ciaży. Mi lekarz zalecił. Albo śliweczki wedzona, suszone - mnie pomaga.

Cytat:
Miałam dziś rozbierać choinkę u rodziców, ale nie pojechaliśmy.
Za to trochę uporządkowaliśmy graty i rogacizna już się pręży na all. Mąż się śmieje, że jak nikt nie będzie chciał kupić to w garażu sobie zrobimy chatkę myśliwską...
Te "trofea" to po teściu. Nie polował, ale lubił takie "gadżety"... Mąż mówił, że razem z bratem pozbyli się jakiegoś poroża bawołu albo innego zwierza o rozpiętości 2.5m - tego nie dałoby się upchnąć w żadnej szafie. Ja zaraz po wprowadzeniu się do męża nakazałam zesłać na śmietnikowe wygnanie Hermana - olbrzymiej skóry z dzika, która zalegała w przedpokoju. Mąż nawet bardzo nie protestował.

U mnie wczoraj też wizaż nie chodził i byłam tak wkurzona.
Byłam dzisiaj w baby maksie i wielka d...a. Powiem tak - ceny z kosmosu, asortyment nie powala. Jedyne co to mają przystepne ceny ubranek - np. półśpioszki nieuciskowe za 13 zł. Aaaa i obejrzalam sobie wózek tako jumper Xtak wiecie sama (bo u koleżanki juz też go obczaiłam) na spokojnie i pokazałam M. - jesteśmy na niego zdecydowani. M też sie podoba - mówi, ze kółka zwrotne to super sprawa.
Ale fajna rzecz pojechalismy do ikei i tam sluchajcie komplet dla dzidziusia tzn. łóżeczko, materacyk, stolik do przewijania, pościel i inne rzeczy mozna kupić dosłanwnie za -a kilkanaście, kilkadziesiat złotych a nie kilkaset złotych - tzn każdą rzecz i w gruncie rzeczy fajne to jest - miękkie, przyjemne w dotyku - tylko ogromny minus to taki, ze jak się kupi kołdrę w ikei to już trzeba tylko w ikeii kupowac ,bo nie ma rozmiarów, ale idzie przeboleć.
Dziewczyny ja dzisiaj zaczynam już 23 tydzień Normalnie ten czas tak leci, że hoho.

Mnie tez bolą stawy - najbardziej kostki u nóg w nocy maskara, aż spać nie mogę.
Stary 2012-01-14, 19:50   #1240
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj w baby maksie i wielka d...a. Powiem tak - ceny z kosmosu, asortyment nie powala. Jedyne co to mają przystepne ceny ubranek - np. półśpioszki nieuciskowe za 13 zł. Aaaa i obejrzalam sobie wózek tako jumper Xtak wiecie sama (bo u koleżanki juz też go obczaiłam) na spokojnie i pokazałam M. - jesteśmy na niego zdecydowani. M też sie podoba - mówi, ze kółka zwrotne to super sprawa.
Ale fajna rzecz pojechalismy do ikei i tam sluchajcie komplet dla dzidziusia tzn. łóżeczko, materacyk, stolik do przewijania, pościel i inne rzeczy mozna kupić dosłanwnie za -a kilkanaście, kilkadziesiat złotych a nie kilkaset złotych - tzn każdą rzecz i w gruncie rzeczy fajne to jest - miękkie, przyjemne w dotyku - tylko ogromny minus to taki, ze jak się kupi kołdrę w ikei to już trzeba tylko w ikeii kupowac ,bo nie ma rozmiarów, ale idzie przeboleć.
Dziewczyny ja dzisiaj zaczynam już 23 tydzień Normalnie ten czas tak leci, że hoho.

Mnie tez bolą stawy - najbardziej kostki u nóg w nocy maskara, aż spać nie mogę.
Ciekawe jakby porównać jumpera z x-landerem...
U mnie nie ma jeszcze ikei. Miała być i coś nagle utknęło w miejscu...

Gratuluję 23 tygodnia! klask i:
Stary 2012-01-14, 19:54   #1241
Konto usunięte

Cytat:
Spróbuj kupić sobie lactulosę - to śodek przeciw zaparciom , można stosować od 4 miesiąca ciaży. Mi lekarz zalecił. Albo śliweczki wedzona, suszone - mnie pomaga.

Śliwki mnie nie, ale pomaga z kolei chlebek z ziarnami lub kefir, muszę jutro kupić, bo eksploduję :P
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:04   #1242
Tacca
Zakorzenienie

Głodna jestem, tylko nie wiem na co... Może wykończę lody. Żeby nie wiedzieć, co się chce zjeść, to już dziwne.

Wiecie co... Wzięłam linijkę i poszłam do męża - gra sobie. Mówię mu, że wkraczamy powoli w 5 miesiąc, dziecko ma obecnie około 10-11cm (pokazuję mu na linijce) i zaczyna nabierać pierwszej warstwy tłuszczyku. [Patrzy się na mnie dziwnie...] To ja kontynuuję: bla, bla, bla... "Pod koniec tego miesiąca nasze maleństwo powinno ważyć już nawet około 400g i mieć wielkość około 25cm" (pokazuje na linijce). Mąż: "o matko! To już takie duże?!"...
A co. Trzeba chłopa trochę rozruszać. Chociaż myślę, że to czwartkowe usg i późniejsze połówkowe zmuszą go trochę do działania. A jeszcze jak kopniaka dostanie, to w ogóle będzie chodził jak w zegarku.

Przyznaję, że po porannych rozmowach zaczął się trochę zastanawiać, organizować... Te paskudztwa wyciągnął sam, obfocił itd. Także jesteśmy ciut do przodu, choć maleńkimi kroczkami.
Stary 2012-01-14, 20:07   #1243
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze nie wydaje mi sie zeby to byla prawda ... w stanach Maxi Cosi rowniez ma bardzo dobre opinie Wiec nie tylko w polsce ...

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
tak, z tego co zauważyłam tutaj organizuje to kobieta w ciąży, mi co prawda chciała pomóc przyjaciółka ale jak jej powiedziałam że będę musiała dla 9 osób znaleźć nocleg bo wszystkie są z mojego starego miasta, a do tego dochodzą znajomi R a ja już nie mam ani ochoty sprzątać po takiej ilości osób ani się martwić gdzie kogo ulokować i zdecydowanie na nie

a widzisz .. to jest roznica jak ciezarna kobieta w 8 miesiacu musi wszystko przygotowac a pozniej jeszcze sparzatac U mnie tym zajma sie przyjaciolki z mama ja przyjde juz na gotowe Bede miala jakies 20 osob ( same dziewczyny ) a maz razem z chlopakami pojada na gokarty w tym czasie a pozniej jak wroca to bedziemy razem siedziec

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:11   #1244
Konto usunięte

Ja TŻowi czasami czytam na ebrzuszku albo na mamazone, co tam już nasz dzieć umie, czasami też pokazuję wizualizacje i nawet, nawet go to interesuje.
Ale dzisiaj nie umiem wytrzymać z TŻ, tak mnie wnerwia...
Stary 2012-01-14, 20:16   #1245
Tacca
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31618888]Ja TŻowi czasami czytam na ebrzuszku albo na mamazone, co tam już nasz dzieć umie, czasami też pokazuję wizualizacje i nawet, nawet go to interesuje.
Ale dzisiaj nie umiem wytrzymać z TŻ, tak mnie wnerwia...[/QUOTE]
Mój na na widok baby ticker z podpisu się przeraził, że małe jest przeraźliwie chude. I jeszcze zapytał czy ono już takie duże jest.
Ja też mojemu czytam i mówię, ale to 25cm go poraziło.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Ja byłam na swojego wściekła z rana, bo nie dość, że do rodziców nie chciał iść, to jeszcze zasiadł do kompa i grać zaczął. Myślałam, że nie weźmie się za żadną robotę. Cóż, trochę się zrehabilitował. A i depresja mi minęła.
Stary 2012-01-14, 20:25   #1246
Konto usunięte

A ja nie wiem, mnie wnerwia, bo się źle popatrzy albo westchnie jakoś tak marudnie.... :/ Chyba i mi się udzielił zły nastrój dzisiejszego dnia...
Zjadłam tortillę z pyszną sałatką, a teraz jeszcze bym wsunęła chlebek
Stary 2012-01-14, 20:37   #1247
Tacca
Zakorzenienie

Mi małżyk kanapczynę robi.

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Hmmm. Jak to jest z tymi filmami 3D? Gdzieś mi się obiło o uszy, a raczej oczy, że w ciąży nie można oglądać. Tylko nie wiem, czy to prawda, czy jakieś baje...?
Stary 2012-01-14, 20:40   #1248
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ja mam Jedo FYN 4DS i jestem szczerze zadowolona. Dla mnie skrętne kółka są rewelacyjne, sprawdziły się w każdej sytuacji, nawet w zimie, a w razie zasp zawsze kółka można zablokować.
Nie mam to jak opinia posiadaczki choć w sklepie też dobre wrażenie na mnie wywarł.

Jeśli można to zapytam a ze spacerówki to również jesteś zadowolona? Bo mniej się jej przyjrzałam.

Edytowane przez Efijy
Czas edycji: 2012-01-14 o 20:43
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:41   #1249
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

mój też zakupy z "twardym dyskiem" tzn.kartka bądź wychodzi i mówi napisz mi sms co mam kupić, po czym jak znajduje się w sklepie to wiem, ze muszę mieć tel.włączony i zasięgu pilnować bo zaraz zadzwoni

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:42   #1250
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny.
Mam taki jakiś dziwny dzień
Od dwóch dni się nie wysypiam, bo mam głupie sny. Wczoraj np. śniło mi się, że mojego dzidziusia nie donosiłam i dali mi jakieś obce, starsze dziecko i martwiłam się, że te małe ciuszki co kupiłam nie będą pasowały
W ogóle to teraz na wieczór jakoś chce mi się płakać
Maleństwo się rusza, ale jakoś tak niemrawie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 20:47   #1251
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny.
Od dwóch dni się nie wysypiam, bo mam głupie sny. Wczoraj np. śniło mi się, że mojego dzidziusia nie donosiłam i dali mi jakieś obce, starsze dziecko i martwiłam się, że te małe ciuszki co kupiłam nie będą pasowały

w ciąży takie sny to norma mi się śniło jak z Olim byłam w ciązy że mnie napadają tną brzuch wyrywają dziecko

teraz mi się śni że ktoś mi oblewa drzwi benzyną podpala a ja nie mam jak przejść z Olafem

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:01   #1252
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
U mnie na Żuławach katastrofa,tzn zalewa moje miasto,rzeka co płynie przez moje miasto wylewa,zalane ulice i domy...a ja mieszkam bardzo blisko tej rzeki i boję sie o auto,mianowicie o 2.Straż w kółko jeżdzi rozkładają worki z piachem.
W styczniu? Rany Ech, zwariować można z tymi anomaliami pogodowymi. Trzymam kciuki, żeby było dobrze!

Cytat:
Przestraszyłam się... Mam tak jak dużo chodzę albo coś robię. Wczoraj i przedwczoraj sprzątałam. Mam nadzieję, że to jednak kręgosłup.
Ja też mam nadzieję, że to jednak "szpilki" od kręgosłupa, a nie "nóż" z opisu mojego gina! Ale wolałam podzielić się ostrzeżeniem na wszelki wypadek...

Cytat:
U mnie troszkę popadało. Faktycznie w tesco mają super ciuszki, ale ceny już mniej ciekawe. Tzn są tańsze sklepy z tym, ze ponoć gatunkowo super są te ubranka.
Nieee, na przecenach można tam pokupić naprawdę tanio. Mówię to jako matka prawie 6-latka... Najczęściej nabywam ubrania dla niego w ten sposób, że mniej więcej raz na rok kupuję pakę jakichś lepszych zagranicznych używek na allegro i uzupełniam co trzeba nowymi - a te nowe to prawie wszystko w Tesco kupuję. Jak są w lecie lub w zimie przeceny, to za 7-10 zł można kupić podkoszulki, 15-20 zł bluzy, spodnie... A jakość jak na taką cenę rzeczywiście niezła Wiadomo, że jak się kupuje z nowej kolekcji to drożej...

Cytat:
Cześć Dziewczyny.
Nie martw się Nas, dorosłe w ten weekend jakieś niemrawe humory dopadają (ciśnienie czy co? ), to może i maluszkowi się udzieliło. Poza tym, jak już nieraz pisałyśmy są dni bardziej i mniej aktywne. Ważne, żeby od ok. 23-26 tc codziennie czuć jakieś ruchy.
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:22   #1253
_agata
Zakorzenienie

Zasypało nas. Ale jest cudownie, wszędzie biało i mroźnie. Taką zimę kocham i niech tak będzie do końca marca.
Jak wyszliśmy z domu po 8 rano, tak dopiero niedawno wróciłam do domu.
Zrobiliśmy rundę zahaczając o budowę, spotkaliśmy się z kolejnym wykonawcą. Sensowny jest, fajnie robi, tylko musimy poczekać na wycenę.
Jutro kolejny, w środę i czwartej jeszcze dwa spotkania i musimy podjąć decyzję, bo w lutym powinniśmy zacząć żeby do końca marca skończyć wykańczanie i w kwietniu się przeprowadzać. Chociaż coś czuję, ze ja już będę z kanapy sterować
Po drodze obejrzeliśmy podłogi w kilku miejscach i chyba zdecydowaliśmy co będzie. Chyba. Przemyślimy sprawę i jeśli zdecydujemy, to w całaym miezkaniu będzie dębowy parkiet, olejowany. Tylko zamówić trzeba.

Cytat:
ok napjpierw napisze- pozniej nadrobie zaleglosci
zwolnienie mam od 13 stycznia do 11 lutego.
wizyte mam dopiero 13 lutego, lek wstecz moze mi napisac zwolnienie zeby byla ciaglosc ?
czy lepiej jakbym poszla 10 lutego? wtedy moze wypisac dzien wczesniej, tzn zwolnienie od ,,juttra,,?
pytam bo zapisala mnie na nast wizyte pielegniarka, 11 luty to sob takze bede musiala isc albo 10 albo 13.
no i glupio mi stawac na wadze u gina, przekroczylam juz moja magiczna granice, ktora chcialam przekroczyc rodzac
15 kg na plusie, w tym mcu przytylam 6 kilo! ja pierdu....
dostalam skierowanie na badania i na glukoze, mam zrobic w nast tygodniu
Może Ci wystawić 3 dni wstecz od dnia wizyty, więc spokojnie.

Co do wagi... faktycznie sporo. Ale jesli nie masz sobie nic do zarzucenia to widocznie taka Twoja uroda i nic na to nie poradzisz. Na nic głodówki, na nic diety, bo potrzebujesz dostarczać sobie i dziecku odpowiedniej ilości składników. Na diety będzie czas po porodzie. Udało Ci się wcześniej, uda i kolejny raz.

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Co raz bardziej zaczynam się stresować tym Chrzanowskim szpitalem....

Ja dzwoniłam do szpitala i zaczynamy od 2 lutego, nie byli zadowoleni że wtedy będę maiła 25 tydzień, ale później zaczynają w połowie marca i będzie wtedy 32 tydzień, więc troszkę za późno. więc star od 2 lutego Tak samo spotkani jest 6, zajęcia są płatne cały cykl kosztuje 120 zł.
Faktycznie w 32. to za późno. Ciażę uważa się za donoszoną w 36. tygodniu, więc skończyłabyś już po tym czasie. A co jeśli urodzisz wcześniej? A co jesli nagle okaże się, ze musisz leżeć i będziesz musiała przerwać zajęcia?
Poza tym w duuuuuużym brzuchem będzie trudniej, a teraz na pewno jesteś bardziej sprawna niż 3-4 tygodnie przed porodem

Cytat:
Witam!
Napisałam odpowiedzi i mi wcięło.... Już mi się nie chce pisać.

To nie tak, ze jestem zdecydowana na 100% nie karmić piersią. Tylko, jeżeli mi się nie spodoba, odrzuci mnie albo nie wiem co innego, to wolałabym mieć jakąś alternatywę. Wiem jak reaguję na przymus i obawiam się, że personel stworzy mi jakąś wielką traumę. Wolałabym tego uniknąć...

Szczerze mówiąc to mam jakiś uraz do moich piersi obecnie, przeszkadzają mi dosłownie. Nawet w nocy jak mnie przypadkiem mąż dotknie to się wzdrygam z obrzydzeniem. A przecież one jeszcze pewnie urosną i będzie jeszcze gorzej. Nie wyobrażam sobie chodzenia bez biustonosza a sama myśl o przystawieniu dziecka obecnie mnie mierzi... "Szpital przyjazny dziecku"... A co jest przyjazne kobiecie? [COLOR="Silver"]
Mnie też póki co bierze obrzydzenie na myślo o karmieniu piersią, ale nie mówię nie. Nie wiem jak będzie i co będze. A może okaże się, że będzie mi to pasowało... Poczekam, czas pokaże

Cytat:
Ja na tersciowa akurat nie moge ani slowa zlego powiedziec. Jest na czasie babka, bardzo inteligentna, nie wtraca sie nic a nic, ogolnie znam ja juz pare lat, mam nadzieje, ze to sie nie zmieni, ale kazdemu polecam by mial taka jak moja

Moja kocica dzis caly dzien spi....
I ja moją kocham. I nie zamieniłabym na żadną inną. I każdemu takiej życzę.
Mądrej, kochanej, opiekuńczej.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:32   #1254
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ----------

Hmmm. Jak to jest z tymi filmami 3D? Gdzieś mi się obiło o uszy, a raczej oczy, że w ciąży nie można oglądać. Tylko nie wiem, czy to prawda, czy jakieś baje...?
tez cos o tym slyszalam .. ale z tego co czytalam na necie ostatnio to sciema .. ciekawe jak z horrorami jest bo wyszedl fajny w kinie a moj sie uparl ze nie powinnam ogladac

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

I ja moją kocham. I nie zamieniłabym na żadną inną. I każdemu takiej życzę.
Mądrej, kochanej, opiekuńczej.
Ja tez mam super tesciowa

Jesli o karmienie piersia chodzi .. to jestem za

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:38   #1255
_agata
Zakorzenienie

Rany, cały czas szukam tytułu naszego poprzedniego wątku.

kism, dodałabyć do tematu jakiś emotikon obok?:prosi :

A, jeszcze chciałam napisać, że po tej glukozie miałam niewielkie rewolucje. Nie wiem czy nie pisałam... jak nie pisałam to już wiecie, jak pisałam to najwyżej się powtórzyłam.
Przeczyściło mnie wczoraj i dziś, porządnie.

o
Stary 2012-01-14, 22:13   #1256
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też mam nadzieję, że to jednak "szpilki" od kręgosłupa, a nie "nóż" z opisu mojego gina! Ale wolałam podzielić się ostrzeżeniem na wszelki wypadek...
No... Zapytam w czwartek koniecznie gina... Ale ogólnie czuję się dobrze, nic mnie nie boli. To musi być tylko kręgosłup.
Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Zasypało nas. Ale jest cudownie, wszędzie biało i mroźnie. Taką zimę kocham i niech tak będzie do końca marca.
Jak wyszliśmy z domu po 8 rano, tak dopiero niedawno wróciłam do domu.
Zrobiliśmy rundę zahaczając o budowę, spotkaliśmy się z kolejnym wykonawcą. Sensowny jest, fajnie robi, tylko musimy poczekać na wycenę.
Jutro kolejny, w środę i czwartej jeszcze dwa spotkania i musimy podjąć decyzję, bo w lutym powinniśmy zacząć żeby do końca marca skończyć wykańczanie i w kwietniu się przeprowadzać. Chociaż coś czuję, ze ja już będę z kanapy sterować
Po drodze obejrzeliśmy podłogi w kilku miejscach i chyba zdecydowaliśmy co będzie. Chyba. Przemyślimy sprawę i jeśli zdecydujemy, to w całaym miezkaniu będzie dębowy parkiet, olejowany. Tylko zamówić trzeba.

Mnie też póki co bierze obrzydzenie na myślo o karmieniu piersią, ale nie mówię nie. Nie wiem jak będzie i co będze. A może okaże się, że będzie mi to pasowało... Poczekam, czas pokaże
Dębowy parapet - fajna sprawa. Też bym chciała w drewnie.
Z tym karmieniem musi być ok. Okaże się, masz rację.
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
tez cos o tym slyszalam .. ale z tego co czytalam na necie ostatnio to sciema .. ciekawe jak z horrorami jest bo wyszedl fajny w kinie a moj sie uparl ze nie powinnam ogladac
Teraz wszystko co fajne to w 3D... Chciałabym do kina, kto wie kiedy później będziemy mogli pójść.
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
w ciąży takie sny to norma mi się śniło jak z Olim byłam w ciązy że mnie napadają tną brzuch wyrywają dziecko

teraz mi się śni że ktoś mi oblewa drzwi benzyną podpala a ja nie mam jak przejść z Olafem
Mi ostatnio się już nic nie śni. Całkiem się z tego cieszę.
Cytat:
Cześć Dziewczyny.
Dzisiaj taki dzień... Śnieg pada... Ogólnie dziwnie. Z pewnością wszystko jest dobrze.
Stary 2012-01-14, 22:31   #1257
Konto usunięte

A ja, mimo, że nie znoszę zimy, to cieszę się na tę pogodę. Nie cierpię zawieszenia i takiego stanu przejściowego. Jak jest lato, to ma być ciepło, zima - to zimno. Ostatnie lato było okropne, cały czas lało, a zima też strasznie się ciągnie, jest ponura i nieprzyjazna... Dzisiaj nasypało, nareszcie się zrobiło zimowo.
Niech taki będzie styczeń, no dajmy na to luty i wiosna..... Ale też prawdziwa wiosna, a nie nagle lato... Pory roku są porąbane
A mnie wieczorem złapała energia i w sumie zrobiłam wszystko, co chciałam dzisiaj. Nie wiem, rano i południe miałam okropnie leniwe, popołudnie jakoś lepsze.
Stary 2012-01-14, 22:46   #1258
Tacca
Zakorzenienie

Ja mam nadzieję, że w końcu zima będzie prawdziwa... Taka ze śniegiem skrzącym w słońcu i mrozem. Takie jasne i błyszczące mroźne dni jakoś mi się z dzieciństwem kojarzą.
Stary 2012-01-14, 22:48   #1259
_agata
Zakorzenienie

Dzisiaj u nas tak właśnie było. Dużo śniegu i słońce.
Okulary przeciwsłoneczne mam pod ręką.

o
Stary 2012-01-14, 22:51   #1260
Gaabbi
Wtajemniczenie

Dzidziuś się uaktywnił Daje czadu
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości