Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 21:12   #4171
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Marinko, brawa za ząbka!
Kajool, fajnie że mąż przyjeżdża!

Adaś zrobił okropny koncert wieczorem, zaczął się w wannie, gdzie zwykle się śmieje. Płacz na maksa, z wielkimi łzami - czyli coś bolało. Kiedy wreszcie ten ząb wyjdzie....
teraz śpi, ciekawe jak długo....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:15   #4172
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
fajnie to ma jego portfel
Ahhh, no tak... wybacz

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
sie robi marinko

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
ale ze mnie gapa!!

marinko całusy dla Twojego uroczego zębulka za 7 miesięcyidzie cie z zębami jak burza
im szybciej wyjdą tym prędzej Rogi stanie się Igorkiem
hehe racja!
No idą mu jak szalone, ma już wysokie dwie dolne jedynki, dwójki dolne kiełki, i teraz jedynka ( ale to dosłownie taka biała kreska jeszcze).

zdążyłam już wsiąść prysznic. Normalnie zorganizowana się zrobiłam, jak nie ma M., mówię Wam dziewczyny Teraz przełożę malca z wózka do łóżka.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:32   #4173
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Marinko, brawa za ząbka!
Kajool, fajnie że mąż przyjeżdża!

Adaś zrobił okropny koncert wieczorem, zaczął się w wannie, gdzie zwykle się śmieje. Płacz na maksa, z wielkimi łzami - czyli coś bolało. Kiedy wreszcie ten ząb wyjdzie....
oj bidulek ucałuj go od ciotki , nic nie pomoże ale może będzie mu miło

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Ahhh, no tak... wybacz

hehe racja!
No idą mu jak szalone, ma już wysokie dwie dolne jedynki, dwójki dolne kiełki, i teraz jedynka ( ale to dosłownie taka biała kreska jeszcze).

zdążyłam już wsiąść prysznic. Normalnie zorganizowana się zrobiłam, jak nie ma M., mówię Wam dziewczyny Teraz przełożę malca z wózka do łóżka.
za kolejnego ząbka, my tam hen za Wami z dwoma 1 dolnymi na zewnątrz i dwoma górnymi prawie na zewnątrz

widzisz jakie plusy jak chłop z domu poszedł rozpraszał Cię tylko
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:33   #4174
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Całusy dla Idy i Igorka

co do tego zarazka to ja wiem jak wygląda miałam chyba z 9 lat jak poleciałam do mamy powiedzieć i cała rodzinka od razu się leczyła...

A odnośnie ząbków na 100% Lence się wyrzyna dolna jedynka bo jest kreseczka Dziś na wieczór się dopatrzyłam.

Ja ostatnio chodzę zdezelowana, wszystko mnie boli, nie raz po dwie mam na kolanach albo niosę obie a trzeba im liczyć jakieś 16kg razem i mam czasem dość przez co są częste fochy na TŻ...
Stary 2012-01-14, 21:40   #4175
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Jeszcze tylko jedno pytanko- co bardziej polecacie laptopa, czy noteboka? Ma slużyc w zasadzie głownie do serfowania po necie.
Jeśli tylko do serfowania, to pewno netbook by się nadał Tym bardziej, że kosztuje dużo mniej. I są fajne, poręczne.
Notebook jeśli masz zamiar wykorzystywać go do wielu innych rzeczy. I jeśli o notebooki chodzi, to ja polecam tylko firmę DELL.

Cytat:
zapałeczko na pewno tż zmądrzeje, w końcu ma przepiękną żonę i cudnego Natanka. Oj, jakbym o sobie czytała z zębami, chyba wszystkich dentystów przerabiałam już w mielcu, zacząwszy od Tomczyków z początku mielca, skończywszy na rachwałowej z końca mielca. I tak jak u Ciebie, jak byłam panienką ( Boże, jak to brzmi ) to mama mi robiła zęby, a teraz ciężko znaleść na dentystę. I też do końca będę miała problem z zębami, bo mam mega słabą kość.
No to chyba obie zostaniemy bez zębów na starość
Stary 2012-01-14, 21:41   #4176
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
PYTANIA :
1.Czy jest jakaś mama która nie szczepi na pneumo ?
2.Czy dzieciom którym wychodzą zęby bądź już wyszły - drapały się po uszach ?
1. ja nie szczepiłam
2. też jestem tego ciekawa, bo moja zaczęła uszy tarmosić
Cytat:
Mamy pierwszego ząbka

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Maz dzis pierwszy raz karm marchewka kinge i zawolal artura "chodz, tata kinge, bedzie karmic". Na to artur"ale tata, nie ma cyckow!"

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kurde wiecie co jest nie fajnie pogorszyły mi się ślepia z 0,75 na 2 i z 1 na 2,5 mówicie mi kurczak mały!
łoj, a w jakim czasie? przez ciążę?
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku i co? Pewnie wiecie co, wizaz sie rozsypal. Wydaje mi sie, ze cos czesto maja problemy techniczne.
No to skladam jeszcze zyczenia dla polroczniakow: Krystka Vaniliowej i Domka Natki bo o nich zawsze pamietam (ur 12 i 13 lipca) i poczytam co tam u was jak mi Ida pozwoli. Wlasnie sie obudzila.
My wczoraj w ramach swietowania zjedlismy pol torcika wedlowskiego na pol roczku.
za pół roczku kochana
Cytat:
aa ja dziś odkryłam dlaczego Lila tak źle ostatnio sypia
mianowicie robiła dziś kupę, rozpięłam jej pampersa i dostrzegłam w kupie jedną niteczkę owsika
idę z nią w poniedziałek do pediatry, to da nam lek.
Przechodziłam to już kiedyś z Filipem, po leku jak ręką odjął. Tylko zastanawia mnie skąd złapała to dziadostwo? może na basenie? albo od psów? bo my wszyscy zdrowi, żadnych objawów.
musze jej zrobić badania , Filipa też przebadam dla pewności
Powymieniałam pościele, prześcieradła, ręczniki etc
ech

sory za taki temacik
brrr, kurcze to niefajnie :/ trzeba uważać bo to cholerstwo zaraźliwe
Cytat:
bananowe robale były czarne wiec albo masz albinosa albo inną rasę

hejo
Karolina w końcu po godzinie zasnęła. To dziecko ma ADHD, bez kitu, normalnie czasem to nie wiem skąd ma tyle energii a już w nocy to w ogóle- ziewa, trze oczka, to ją kąpiemy, karmię ją, ona powoli odpływa, kładę ją do łóżeczka - i się zaczyna demolka normalnie jakiś diabeł w nią wstępuje, rzuca się, śmieje, szarpie ochraniacze, rozkopuje kołderkę...masakra jakaś! Oj będziemy się my z nią mieli

Igorku wszystkiego najlepszego i kolejnego ząbka gratuluję
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:45   #4177
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam!
Chcialam do was zagladac wczoraj wieczorem, pochwalic sie, ze Ida wczoraj skonczyla pol roku i co? Pewnie wiecie co, wizaz sie rozsypal. Wydaje mi sie, ze cos czesto maja problemy techniczne.
No to skladam jeszcze zyczenia dla polroczniakow: Krystka Vaniliowej i Domka Natki bo o nich zawsze pamietam (ur 12 i 13 lipca) i poczytam co tam u was jak mi Ida pozwoli. Wlasnie sie obudzila.
My wczoraj w ramach swietowania zjedlismy pol torcika wedlowskiego na pol roczku.
dla Idy od cioci i Domka

Cytat:
mianowicie robiła dziś kupę, rozpięłam jej pampersa i dostrzegłam w kupie jedną niteczkę owsika
Przechodziłam to już kiedyś z Filipem, po leku jak ręką odjął. Tylko zastanawia mnie skąd złapała to dziadostwo? może na basenie? albo od psów? bo my wszyscy zdrowi, żadnych objawów.
ech

sory za taki temacik
Ojjj, nie wiedziałam, że takie maluszki też mogą się zarazić Biedna Lilka, to pewnie one jej dokuczają

[QUOTE=Marina1;31620495
hehe racja!

zdążyłam już wsiąść prysznic. Normalnie zorganizowana się zrobiłam, jak nie ma M., mówię Wam dziewczyny Teraz przełożę malca z wózka do łóżka.[/QUOTE]
za zębole
Widzisz jak pięknie sobie radzisz

Cytat:
Biedny Adaś Tulę go

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Całusy dla Idy i Igorka

co do tego zarazka to ja wiem jak wygląda miałam chyba z 9 lat jak poleciałam do mamy powiedzieć i cała rodzinka od razu się leczyła...

A odnośnie ząbków na 100% Lence się wyrzyna dolna jedynka bo jest kreseczka Dziś na wieczór się dopatrzyłam.

Ja ostatnio chodzę zdezelowana, wszystko mnie boli, nie raz po dwie mam na kolanach albo niosę obie a trzeba im liczyć jakieś 16kg razem i mam czasem dość przez co są częste fochy na TŻ...
dla Lenki
Nooo to masz co nosić
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:47   #4178
Lili 83
Zakorzenienie

Idę nakarmię Głodomora mojego kochanego i do spania

Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:47   #4179
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Karolina w końcu po godzinie zasnęła. To dziecko ma ADHD, bez kitu, normalnie czasem to nie wiem skąd ma tyle energii a już w nocy to w ogóle- ziewa, trze oczka, to ją kąpiemy, karmię ją, ona powoli odpływa, kładę ją do łóżeczka - i się zaczyna demolka normalnie jakiś diabeł w nią wstępuje, rzuca się, śmieje, szarpie ochraniacze, rozkopuje kołderkę...masakra jakaś! Oj będziemy się my z nią mieli
jakbym o moim łobuzie czytała flachę doi już prawie na śpiąco a za chwilę zaczyna się wariactwo ostatnio mamy ubaw z mężem bo moje dziecko jak śpi to pilnuje łóżeczka zasypia na boku i rączką trzyma się do góry za barierkę, nie ma mowy , żeby puścił jak się obraca na drugi bok to druga rączka ląduje na barierce
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 21:57   #4180
brumek
Zakorzenienie

Hello

Wróciliśmy dopiero niedawno od znajomych, gdzie spędziliśmy przemiły dzień Tymcio był rozkosznym aniołkiem, oprócz niedługiego marudzenia, kiedy strasznie zachciało mu się spać, ale oczywiście spać nie chciał iść W końcu zasnął na mnie, kiedy go karmiłam i dał się dołożyć, a po 20 minutach drzemki był jak nowo narodzony

Cytat:
co do tż to niczym konkretnym mi nie podpadł, jednak mamy ostatnio gorszy okres, nie potrafimy ze sobą się porozumieć

poza tym czasem mamy oboje takiego doła, że wiecie.... - od 3 lat właściwie nasze życie kręci się wokół dzieci, każdy dzien taki sam, wieczory w domu, nie pamiętam już kiedy byłam na imprezie.
niby za tym nie tesknie ale jak mam gorszy dzien to tak sobie mysle ile to kiedys mialam czasu dla siebie, fryzjer, kosmetyczka, ciuchy, a teraz?
on tak samo.. jak mieszkalismy w wawie to codziennie jezdzil na rowerze, wieczorami wychodzilismy na spacery, do kina, parku itd, a tu na tej wsi, w nocy ciemno i wszyscy w domach seidzą, nigdzie nie można wyjśc..
Rozumiem, że jest ciężko My, odkąd jesteśmy rodzicami, też nie robimy nic tylko we dwoje. Przy czym na razie zupełnie nam (obojgu - to ważne) tego nie brakuje, bo cała ta sytuacja jest nowa, fascynująca i na razie nas "zaspokaja". Ale zdaję sobie sprawę, że dla dobra związku trzeba się czasem gdzieś wyrwać, bo rutyna zabija i nie jest to żaden slogan, tylko najszczersza prawda!

Marzę o drugim dziecku, ale zdaję sobie sprawę (i trochę się tego boję), że to będzie już zupełnie inna bajka. Koniec celebrowania każdej chwili, tylko zdrowy zachrzan Bo tego czasu, którego i teraz przecież w ogóle nie ma, będzie o połowę mniej. Gdzie tu zmieścić dbanie o związek? Jeśli, o ile w ogóle trafi się jakaś wolna chwilka, to marzysz tylko o drzemce

Pocieszające, że - choć może brzmi naiwnie i głupiutko - prawdziwa miłość powinna przetrwać tych kilka trudnych lat. Oczywiście obie strony muszą tego chcieć i mieć świadomość, że takie warczenie na siebie i kryzysy, to "znak czasów".

A ze Wy jesteście mądrzy i macie tę świadomość ( z tego co piszesz0, To będzie dobrze

Koniec wykładu

Cytat:
Wczoraj bylismy na szczepieniach( ostatnie pneumokoki)
Wszystko ok, ale dostaliśmy skierowanie do ginekologa dziecięcego w Lbn, z powodu tych sklejonych warg sromowych- podobno przepisze masc. A!!! no i musimy zrobic Juleczce TSH z mojego powodu
Powiedziałam również o tym, ze ja mam dużą wadę wzroku, no i dostalismy też skierowanie do okulisty dziecięcego też w Lbn-ale to tak profilaktycznie, żeby sprawdzic.
No to czeka Was niezły maraton po doktorach Będę trzymać kciuki A powiedz, jaka to wada wzroku? Bo ja też mam sporą i zastanowiłaś mnie tym.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Brumek dzięki Tak, jak będziesz to bierz w ciemno.
Nie byłam dziś, to pewnie i jutro nie dam rady Ale jakby co, to dam znać

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

YOUYOU i IUSTYNA --->
Przychodzi taki dzien w zyciu gdzie ZABAWA nie znaczy juz wychodzenie na dyskoteki, picie, przychodzenie pozno w nocy do domu, czy myslenie tylko o sobie! ZABAWA znaczy ogladanie bajek Disneye'a , rodzinne kolacje, opowiadanie bajek na dobranoc, pieszczoty, balagan w domu i slyszenie glosy mowiace "Kocham Cie". Zostac rodzicem nie zmienia Nas. Zdajemy sobie sprawe ze Ci malutcy ludzie ktorych stworzylismy wymagaja poswiecenia cennego, naszego czasu ;]
Mi się wydaje, że ani Justyna, ani Youyou nie miały na myśli dyskotek, picia i imprezowania
A bycie rodzicem faktycznie nas nie zmienia, ale nasze życie codzinne zmienia bardzo

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
mam czasem ochote napisać ogłoszenie..
oddam niemowle, w dobre ręce, odbiór natychmiast.
a w przypadku braku chętnych..
oddam niemowle, w dobre ręce, dopłacę(cena to uzgodnienia) za odbiór natychmiastowy
Biorę

Cytat:
Ale musimy też zrobić coś tylko dla nas, bo poza byciem rodzicami jesteśmy też mężem i żoną.
Kidyś mi taki jeden psycholog, bardzo mądry facet, podkreślał, że zawsze powinno sie pamiętać, że najpierw jest się mężem i żoną, a dopiero potem rodzicem. Trudne - odkąd mam Tymcia, wiem że trudne. Ale najzdrowsze i dla związku i dla dziecka.

Cytat:
Mamy pierwszego ząbka

Cytat:
a mi nie zalezy na czasie tylko dla siebie. ja bym chciala miec z kim spedzac czas.. i zeby ten ktos chcial swoj wolny czas spedzac ze mna..
i kiedys powiedziałam Marcinowi, znaczy spytałam nawet, czy zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie
Należy mu się, żeby mu ktoś porządnie do tyłka nakopał, wiesz?
Stary 2012-01-14, 21:59   #4181
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Osłuchowo jest jednak całe szczęście czysty, przepisała nam lekarstwa na ten brzydki kaszel. Ma jakieś zmiany skórne, muszę skonsultować się z naszą pediatrą, bo dzisiaj miała jakaś inna dyżur.
Ja się dalej czuję fatalnie, ale trochę lepiej niż wczoraj, więc jest szansa, że przechodzi
Super że to tylko drobne przeziębienie. Na pewno szybko przejdzie: ehem: Ciebie mi bardzo szkoda, ale mam nadzieję że też w końcu odpuści. I to i ta diabelna alergia

Cytat:
Witam!
Brawo dla dużej pannicy
A wizaż naprawdę często ma problemy techniczne

Cytat:
O żesz! No, bardzo ciekawe gdzie je złapała. Jak na basenie, to już się boję

Cytat:
Z tej okazji witamy dziś nowego ząbka, górną jedynkę !

Cytat:
Pyyycha ale daliśmy rade tylko pół porcji zjesc
Wiedziałam że tak będzie

Cytat:
potem pojechaliśmy do rodziców bo w nocy leca na urlop i chciałam ich odprawić i tam przy przewijaniu zauważyliśmy że Jaśma dziwnie ułożone jąderka
tj jedno jajko było w górnej cześci woreczka i tak jakby spuchnięte
Tzt narobił paniki i zadzwonił do pediatry
ten przyjechał i jajeczka wyglądały juz lepiej
okazało się że to taka asymetria jakaś(nie pamietam fachowej nazwy) całkowicie naturalna
Dobrze, że to nic złego. O tym, że jądra mogą się lekko przemieszczać (oczywiście w pewnych granicach) to wiem, czy być asymetryczne, ale to spuchnięcie pewnie też by mnie zaniepokoiło. Fajnie że zamiast sie martwić, to od razu wezwaliście lekarza i macie spokój

Cytat:

Cytat:
Czekam na tżta bo usypia Filipa i uciekam z W. będziem grali w scrabble - w ramach pracy nad naszym związkiem
Lubię takie dbanie o związek

Cytat:

Ale się męczy biedactwo kochane

Cytat:

Cytat:
Ty to masz hardcore

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-01-14 o 22:13
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:01   #4182
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
iustyna widać ze jedziemy na tym samym wózku bo zrozumiałaś mnie idealnie
podpisuje się pod tym co napisałaś w 100%.
z drugim dzieckiem już naprawde jest inaczej..

Naszym motorem są dzieci, kochamy je oboje bezgranicznie i nie wyobrażam sobie życia bez nich.
Ale musimy też zrobić coś tylko dla nas, bo poza byciem rodzicami jesteśmy też mężem i żoną.
No jedziemy, jedziemy na tym samym wózku. Do tego inne problemy się nawarstwiają i

Cytat:
moj Potwór gardzi nawet kleikiem kukurydzianym
A pamiętam jak się bałaś, że nie będzie chciała jeść mleka, jak zaczniesz jej rozszerzać dietę

Cytat:
Ja dzisiaj to zrobię,
gratis oddam ,,wyposażenie". Butlę, zabawki...
Mój dzisiaj przechodzi samego siebie.
Drze się i drze. Dałam nurofen i zasnął w końcu. Zęby go męczą pewnie.
Mnie też dziś boli ząb, a kasy brak na dentystę. WRRRRRRRRRR
U mnie też brak kasy, na dentystę musiałabym wydać 3 tys na implant. Inaczej z góry mi się ząb zsunie i chyba wypadnie (na dole nie mam 2 ). Nie mam nawet 100 zł wolnych a co dopiero 3 tys...Aaaa ucałuj swojego wielkoluda od cioci !

Cytat:
no niestety nie jest latwo dbac o zwiazek przy dwojce dzieci i braku czasu. Mozesz mi dzieciaki podrzucic coby uzadzic sobie hot randke z mezem
To nawet nie tyle dzieci, co inne problemy powodują spięcia. Ale dziękuję za propozycję . Oszczędzę Ci tej wątpliwej przyjemności

Cytat:
Wierzę, Tobie to dopiero nie jest lekko ! Podziwiam Cię, tak rzadko się na cokolwiek skarżysz

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
kurde wiecie co jest nie fajnie pogorszyły mi się ślepia z 0,75 na 2 i z 1 na 2,5 mówicie mi kurczak mały!
byłam dziś na basenie na razie sama z mężem ale fajnie się tak zmęczyć
łojoj a to czemu?

Cytat:
ech

sory za taki temacik
No co Ty? Biedna malutka.

Cytat:
Monia wariat jesteś

My mamy gości, nocują u nas - zaprzyjaźnione małżeństwo. Ukradłam lapka i "usypiam" Kubę, tzn. on już zasnął a ja zamiast zejść, to nadrabiam . Ale już lecę do towarzystwa . Buziaki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:14   #4183
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
My mamy gości, nocują u nas - zaprzyjaźnione małżeństwo. Ukradłam lapka i "usypiam" Kubę, tzn. on już zasnął a ja zamiast zejść, to nadrabiam . Ale już lecę do towarzystwa . Buziaki

Na odwyk z nią!
Stary 2012-01-14, 22:14   #4184
83monia
Zakorzenienie

a ja mam super meza (dobrze ze niec zyta bo by w piorka obrósł!) bo ostatnio podczas przytulanek powiedzial miz e kocha mnie z wszystkimi moimi niedoskonalosciami i mankamentami (takze fizycznymi). bo mi tak troche niefajnie z moim cialem sflaczalym, grubasnym gdzieniegdzie, z rozstepami, celulitem i innymi niefajnosciami. do tego porody neco mnie tam rozszerzyly, a brak naciecia i szycia zostawil stan mocno zmieniony co jednak zmniejsza nam obu doznania podczas.... fajnie cos takiego uslyszec....

a teraz KTO CHCE DZIECKO CHODZACE SPAC O POLNOCY?

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:21   #4185
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, szkoda, ze mnie nie bylo kilka dni na Wizazu, bo bym Ci Teliku identycznej porady za darmo udzielila...
Swoja droga lekarz zapewne zatarl raczki, ze latwa kaska wpadnie, bo wiadomo, ze jakby bylo zapalenie czy cos nie tak to po dziecku byloby widac chorobe.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:23   #4186
Bartessa
BAN stały

Cytat:
a ja mam super meza (dobrze ze niec zyta bo by w piorka obrósł!) bo ostatnio podczas przytulanek powiedzial miz e kocha mnie z wszystkimi moimi niedoskonalosciami i mankamentami (takze fizycznymi). bo mi tak troche niefajnie z moim cialem sflaczalym, grubasnym gdzieniegdzie, z rozstepami, celulitem i innymi niefajnosciami. do tego porody neco mnie tam rozszerzyly, a brak naciecia i szycia zostawil stan mocno zmieniony co jednak zmniejsza nam obu doznania podczas.... fajnie cos takiego uslyszec....

Zazdroszczę Ci...

Ja mam dziś doła, własnie przez to jak wyglądam... Zamiast schudnac to tylko tyje
Karol ma juz pol roku, po porodzie waylam 75 kg a teraz znow 80, gdyby bylo mniej o kolejne 5 kg to juz wyglądalabym zupelnie inaczej. Przez ostatnie pol roku caly czas wmawiam sobie ze od jutro bede się odchudzac, i mam taki efekt

Moj tż często mi mowi ze moglabym wziąsc się za siebie, jest czasem chamski jezeli chodzi o moj wygląd, mowi mi ze ladna jestem ale troche za duzo sadelka mam.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:29   #4187
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

Maz dzis pierwszy raz karm marchewka kinge i zawolal artura "chodz, tata kinge, bedzie karmic". Na to artur"ale tata, nie ma cyckow!"

Czekam na takie zdania od Emilie

Cytat:
a mi nie zalezy na czasie tylko dla siebie. ja bym chciala miec z kim spedzac czas.. i zeby ten ktos chcial swoj wolny czas spedzac ze mna..
i kiedys powiedziałam Marcinowi, znaczy spytałam nawet, czy zechciałby poswiecic tylko mi jeden, tylko jeden, wieczor w tygodniu. usłyszałam, ze po☠☠☠ało mi sie w łbie
To fest.

Cytat:

my mamy tak:
do 7:30 UU
9-10 kaszka
12-13 obiadek
potem caly czas UU
w miedzy czasie pijemy wode, chrupiemy chrupki itp.
czesc dziubku!!! Zdrowka wam zycze i dziekuje za odp. Jednak chyba tez mamy skaze Odstawilam na dwa dni MM i zaczelo znikac, dzisiaj znowu podalam i zobaczymy co bedzie jutro.

Ile Ci tej kaszki zjada?
Wczoraj zrobiłam 1 łyżkę,zjadła raz dwa.
Dzisiaj 2 i dupa nie zjadła całego

Cytat:
ech

sory za taki temacik
będę w kupe teraz zagladała chyba z lumpą

Cytat:
: hahaha:

Cytat:

Ja nie chcę.
Ja tez często słyszę, jaka to piękna i idealna jestem.
Codziennie milion razy słyszę, że mnie kocha i nie wyobraża sobie życia beze mnie. Kiedy gotuję przytula się, kiedy wieszam pranie przytula się.Kiedy chodzę w dresie nie umalowana mówi, że pięknie wyglądam.
Kiedy celulit mam na zadku mówi, że zejdzie.Kupuje mi zestawy do ćwiczeń,motywuje,zachęca. .no tak jak u Ciebie chodzący ideał
Ja mówię, że wyglądam jak potworzyca, odpowiada mi : " ale MOJA potworzyca"

Co powiedział, jeszcze Arturek fajnego ?

BRUNETKA?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 22:45   #4188
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dzisiaj ja Cos weny nie mam. Także przywitam sie tylko

:Hi: :Hi:
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:05   #4189
83monia
Zakorzenienie

zaneta - a prosze bardzo, teksty artura

jak przypadkiem nie zdazy do wc rano i posciel mokra "mamo, spociłem sie"

artur wybudza sie niewiem czemu z placzem i twierdzi że "zniszczył boże narodzenie, tam były znaki ostrzegawcze, w jaskini kubusia puchatka i prosiaczka..."

dzis lezal na podlodze i twierdzil ze nie zyje bo mu psiknelam nasivinem do nosa...

kiedys upieral sie ze niebedzie sam jadl rekoma bo go noga boli...

"mama, nie całuj kigi, ona jest z PLASTIKU!"

podczas jazdy samochodem "mamo, a droga to jest zrobiona z dziur..."

różne dziwaczne przekręcenia:
lafi - było sobie zycie (la vie) - uzywane np."mamo, chce ogladac lafiego"
przekornie o to prosimy - pokornie o to prosimy (fragmnet modlitwy)
módl sie za nami grzecznymi - módl sie za nami grzesznymi (fragment modlitwy)
piękny urodzin - tort
samolot karetkowy - awionetka
golasowe nogi - gołe kolana itd.

ulubiona zabawa - golasowanie (rozbieranie sie do naga i wskakiwanie pod pierzynę)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2012-01-14 o 23:07
Stary 2012-01-14, 23:07   #4190
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Arturek the besciak
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 23:13   #4191
83monia
Zakorzenienie

żarcik sytuacyjny z arturem: swego szasu namiętnie wchodzil do duzego kartonu od klockow, siadal w nim i spiewal "swiety swiety swiety, pan bog zastępów..."

Stary 2012-01-14, 23:15   #4192
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
jakbym o moim łobuzie czytała flachę doi już prawie na śpiąco a za chwilę zaczyna się wariactwo ostatnio mamy ubaw z mężem bo moje dziecko jak śpi to pilnuje łóżeczka zasypia na boku i rączką trzyma się do góry za barierkę, nie ma mowy , żeby puścił jak się obraca na drugi bok to druga rączka ląduje na barierce
to ci aparat
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kidyś mi taki jeden psycholog, bardzo mądry facet, podkreślał, że zawsze powinno sie pamiętać, że najpierw jest się mężem i żoną, a dopiero potem rodzicem. Trudne - odkąd mam Tymcia, wiem że trudne. Ale najzdrowsze i dla związku i dla dziecka.
Uważam, że właśnie tak powinno być. Kiedyś dzieci się usamodzielnią i wyprowadzą się z domu i zostanie się w domu tylko z tż i oby wtedy nie okazało się, że tylko dzieci was łączyły ...

Monia Arturek ma mistrza

idę spać, dobranoc
Stary 2012-01-15, 00:01   #4193
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
żarcik sytuacyjny z arturem: swego szasu namiętnie wchodzil do duzego kartonu od klockow, siadal w nim i spiewal "swiety swiety swiety, pan bog zastępów..."
Ale dlaczego w pudle??? Uśmiałam się.

---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:34 ----------

Czytam i czytam. Dziękujemy wszystkim ciociom za gratulacje.
Czytam o pierwszych i kolejnych ząbkach (Oliweczka, Bella, Marina) a u nas nadal uśmiech jest bezzębny.
I jeszcze coś wam powiem: od 6 miesięcy każdego dnia z mężem rozpływamy się nad łóżeczkiem jak Mała śpi. Każdego wieczora przychodzimy, zaglądamy do łóżeczka i zachwycamy się naszą córeczką. Nie wiem czy kiedyś nam to minie?? Oby nie.
Kupiłam dziś nowy kombinezon zimowy na przecenie, bo ten co mamy już ciasny. Dobrze, że przynajmniej ten pierwszy dostałam od koleżanki po jej córce. Eh Mała już nie taka mała.

W sprawie laptop kontra notebook trzeba sobie zadać pytanie czy taki mały ekran pozwoli Ci na komfortową pracę, bo nie każdy to dobrze toleruje. Dużo też zależy od wielkości tego notebooka. Np 9" jest bardzo mały i ma malutką klawiaturę. IMHO 10" jest dużo lepszy. Pozostaje jeszcze kwestia oglądania filmów - te dużo lepiej ogląda się na większym ekranie. Jeśli chodzi o notebooki to ja polecam eeepc.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 00:31   #4194
DaKaro
Zadomowienie

Nadrobilam po lebkach, ne bijcie...

Czekam na BigMaca, a maz jak na zlosc nie przyjezdza, o jest.

Do jutra .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 03:29   #4195
Brida
Rozeznanie

Widzę, że nie tylko ja nastawiłam się na piątek,13-go z wizażem i nie wypaliło...
Dopiero teraz mam czas nadrobić.
Filutek zjadł no i poczekam chwilę aż uśnie, bo ja w ciągłym strachu przed zakrztuszeniem.

Wstawiłam zdjęcie do klubu prze IS - powiedzcie mi - nie ma tam automatu zmniejszającego zdjęcia - moje się nie chcą ładować, muszę zmniejszać "ręcznie" w jakimś programie

Idę czytać....

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

BArdzo pozytywnie na mnie wpływacie - jestem na diecie i zaczęłam działać w sprawie ślubu/wesela. Rosną szanse, ze się odbędzie
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 06:56   #4196
ellika
Rozeznanie

hejo
Oczywiście, że już nie śpimy
Właśnie próbuje sobie ściągnąć skarpetki warcząc przy tym
Wczoraj jak ją rozebrałam do kąpieli to tak słodko stópki zażerała palucha od stopy jak zaciągnęła to ino furczało

Miłej niedzieli dziewuszki

Brida świetny awatar
Stary 2012-01-15, 08:12   #4197
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

TŻ o 4.00 pojechał do pracy, więc niedzielę spędzam sama..
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
oj bidulek ucałuj go od ciotki , nic nie pomoże ale może będzie mu miło
bardzo miło mu się zrobiło i odwzajemnia
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Biedny Adaś Tulę go

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Cytat:
a śpi do rana? jeśli tak to wezmę
Artur jest the best

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Moj tż często mi mowi ze moglabym wziąsc się za siebie, jest czasem chamski jezeli chodzi o moj wygląd, mowi mi ze ladna jestem ale troche za duzo sadelka mam.
co za facet

Brida, śliczny avatar

A Adaś dziś kończy 7 miesięcy

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 08:24   #4198
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hejo Mamusie
Moje cudo właśnie "rozkminia" nową matę
wiec mam jakies 3 minuty

Adaś Stoooo lat

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Też słyszałam taką opinie i wydała mi się dość ...niedorzeczna. Ale kiedy mocniej się zastanowić to jest prawda bo:
-dziecko kiedyś dorośnie i pójdzie sobie swoją drogą a my dwoje zostaniemy i musimy mieć życie poza sprawami dot. dziecka
-dzieci intensywnie przyglądają się nam i wdrażają te wzorce w swoję życie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Ci...

to tak niestety jest ze chciałybyśmy usłyszec cos miłego od faceta ale zarazem żeby to był prawdziwy komplement. Z dwojga złego wole szczerą opinie. Mój daaaawno temu jak mu smęciłam że pewnie za gruba dla niego jestem odpowiedział-"może razem pobiegamy" no i do był sygnał że muszę się wziąć za siebie,
do dziś to wspominamy i on twierdzi że poprostu chciał mi pomóc
sumując "facet to świnia" oni poprostu tak mają
nawet jeśli chcą być delikatni w słowach nie potrafią

Cytat:
zaneta - a prosze bardzo, teksty artura

jak przypadkiem nie zdazy do wc rano i posciel mokra "mamo, spociłem sie"

artur wybudza sie niewiem czemu z placzem i twierdzi że "zniszczył boże narodzenie, tam były znaki ostrzegawcze, w jaskini kubusia puchatka i prosiaczka..."

dzis lezal na podlodze i twierdzil ze nie zyje bo mu psiknelam nasivinem do nosa...

kiedys upieral sie ze niebedzie sam jadl rekoma bo go noga boli...

"mama, nie całuj kigi, ona jest z PLASTIKU!"

podczas jazdy samochodem "mamo, a droga to jest zrobiona z dziur..."

różne dziwaczne przekręcenia:
lafi - było sobie zycie (la vie) - uzywane np."mamo, chce ogladac lafiego"
przekornie o to prosimy - pokornie o to prosimy (fragmnet modlitwy)
módl sie za nami grzecznymi - módl sie za nami grzesznymi (fragment modlitwy)
piękny urodzin - tort
samolot karetkowy - awionetka
golasowe nogi - gołe kolana itd.

ulubiona zabawa - golasowanie (rozbieranie sie do naga i wskakiwanie pod pierzynę)
cudowne

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Czekam na BigMaca, a maz jak na zlosc nie przyjezdza, o jest.
.
coooo???

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość

Wstawiłam zdjęcie do klubu prze IS - powiedzcie mi - nie ma tam automatu zmniejszającego zdjęcia - moje się nie chcą ładować, muszę zmniejszać "ręcznie" w jakimś programie

Idę czytać....

---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:26 ----------

BArdzo pozytywnie na mnie wpływacie - jestem na diecie i zaczęłam działać w sprawie ślubu/wesela. Rosną szanse, ze się odbędzie
Piękny avatarek

to znak że musisz być z nami

Jaś jest taki słodki jak się obudzi
dziś wstał ok 7 i z 20 minut sobie sam radośnie gaworzył w łóżeczku zanim go zabrałam na mleczko. Facet ma klasę i rozumie że te 20 minut snu dla mamy to baaaardzo dużo

zmykam go wycałować

Miłej niedzieli

Edytowane przez telik
Czas edycji: 2012-01-15 o 08:26
telik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 08:26   #4199
Marina1
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

Ale jestem wku******.
Byłam odśnieżyć auto, póki Igor śpi, bo mam plan do mamy jechać, i co, dupa, jakiś h** mnie zastawił całkiem. Wrrrrrrrrrrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:03   #4200
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Witam dziewczynki

Doszlam wczoraj do wniosku ze TZ musi kapac mala i usypiacposzlam na kawe z kolezankami, wracam a moje dziecie 20 spi wykapane i najedzone.

Uciekam do kosciolka, bo tak bialo i ladnie, ze Marysi musze porobic zdjecia na sniegu, bo zaraz go pewnie nie bedzie.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Cytat:
Cześć dziewczyny!

Ale jestem wku******.
Byłam odśnieżyć auto, póki Igor śpi, bo mam plan do mamy jechać, i co, dupa, jakiś h** mnie zastawił całkiem. Wrrrrrrrrrrr
a nie wiesz kto?? dzwon na straz - co ci pozostaje. Jak nie umie parkowac to sie nauczy
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości