Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-14, 11:06   #2101
Koshatka
Zakorzenienie

Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII

Cytat:
Napisane przez Nusia7 Pokaż wiadomość
za zakupy? Czy ja pomyliłam wątki?

Cytat:
Napisane przez carrola Pokaż wiadomość
No oczywiście tylko moje. Twoje są odłożone całkiem gdzie indziej i czekają.
Nieźle. Ciekawa jestem czy dasz radę bez obrzydzenia zużyć wszystkie. Ja kończę pierwszą butlę 500 ml i już mam trochę dość tego zapachu a u Ciebie czeka jeszcze jedna
Nie kupuj tej Joanny, nie ucieknie a i tak nie będziesz teraz używać.
Stary 2012-01-14, 11:12   #2102
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
A dziś miałam 1 jazdę i było super! Nawet nienajgorzej mi szło. Tylko raz mi szarpał i zgasł jutro druga lekcja to już pewnie wyjadę w miasto. Dziś jak na razie uczyłam się, jak wszystko ustawić, gdzie co jest, ruszania, hamowania, zmiany biegów i tak jeździłam w kółko
To świetnie Pamiętam jeszcze jak ja zaczynałam Na pewno super Ci pójdzie na mieście, a jak będą jakieś małe wpadki, to się nie przejmuj

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Ubraniowo: musztardową czapkę (spodobała mi się w grudniu, ale powiedziałam, że więcej niż 20 zł za nią nie dam i nie dałam , teraz przydałby się szalik w podobnym kolorze ), kolejny multipack majtek bokserek F&F w Tesco, bo dorzucili nowe wzory (lepiej niech już nie dorzucają, bo nie wiem czy się oprę kolejnym) , jasną koszulę z długim rękawem we wzorek, którego nie umiem opisać (), ładnie dopasowana w talii i biuście, guziki schowane pod listewką, baaardzo mi się podoba
Kosmetycznie: świąteczny zestaw kosmetyków Kamill Sensitiv z przeceny w SuperPharmie; w zestawie balsam do ciała 250 ml, balsam do rąk i paznokci 125 ml, krem do rąk i paznokci 100 ml, a do kartonika doklejony był jeszcze oliwkowy żel pod prysznic 250 ml. Zapłaciłam za to 20,99 zł.
To się odkupiłaś Myślałam, że bardziej zaszalałeś kosmetycznie

Muszę mieć ten żel

Edytowane przez Nusia7
Czas edycji: 2012-01-14 o 11:13
Nusia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:30   #2103
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:
Muszę mieć ten żel

ja go mam , ale poszedł do zapasów.
carrolla co za zbiór omg, super kolorowo
hosenko Twój zbiór to jak mała drogeria piękny, zazdroszcze żelu naturals z migdałami
luskap jazdy w miescie sie nie bój jest super, ja na pierwszej jezdzie wsiadłam za kierownice gość pokazał gdzie co jest i kazał mi jechac do miasta sasiedniego i tam jeździłam po skrzyzowaniach

gratuluje zbiorowo zużyć
u mnie 6 zuzytych pełnowymiarowych i beda kolejne zużycia

edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:32   #2104
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez edyta29 Pokaż wiadomość
mam pytanie bo zauwazylam ze czesto koncza Ci sie tusze do rzes jak Ty to robisz ze Ci sie tak szybko zuzywaja,bo ja przewaznie jeden tusz mam ok roku.
Ja jeśli kupuję Maybelline lub Max Factor w tych pękatych tubkach to też mam je ponad pól roku.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
U mnie tusz żyje ok 3 miesiące
A właśnie słyszałam, że te tańsze tusze po 3 miesiącach już się nie nadają do zużycia i wysychają. Mam pierwszy raz tusz Wibo, więc zobaczymy jak szybko pójdzie.

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31523087]Trzymam kciuki, żeby wszystko Ci się ułożyło jak należy...
[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez ganimedea Pokaż wiadomość
za owocną naukę i poprawę sytuacji z TŻ, a za zużycia
Cytat:
Powodzenia w zaliczeniach Mam nadzieję, że z TŻ-em wszystko się ułoży Wiadomo, nie zawsze jest kolorowo, ale może to tylko przejściowe Mam też nadzieję, że za niedługo znów będziesz się regularnie udzielać.
Brawo za zużycia, zwłaszcza za podkład

Cytat:
Powodzenia, oby się wszystko ułożyło jak najszybciej.
Cytat:
Napisane przez luskap Pokaż wiadomość
zywieczdroj, trzymam kciuki za pomyślne zdanie egzaminów ja jak miałam jakieś egz. i dużo nauki, to chodziłam zła jak osa i bez kija do mnie nie podchodzić! Może po egz. z TŻtem się ułoży
Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość
Zywieczdroj
Dziękuję dziewczyny za taki odzew, jesteście kochane Od razu mi się zrobiło lepiej Z TŻ już ok, przeprowadziłam się do niego póki co, bo mam tu dużo czasu na naukę, TŻ też się uczy i nie mamy zbytnio czasu dla siebie, ale chociaż przebywając w jednym mieszkaniu i czując swoją obecność wcale nie jest źle Co do egzaminów, to szkoda gadać. Jestem załamana. W dodatku musimy w sesji odrabiać zajęcia, któe przepadły np. 11 listopada lub 6 stycznia. Przecież to nie zgodne z regulaminem! Do końca stycznia szykuję mi się 11 zaliczeń/egzaminów. Już mam dość, a to dopiero początek

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Dzięki za szampony, ten z Natury wydaje się być godny spróbowania, więc jak uporam się z tymi pootwieranymi to spróbuję.
Cieszę się, że mogłam pomóc. Polecam się na przyszłość Ja dzisiaj chyba ostatni raz zużyję Natur Vital i będę musiała iść do DN po następny.
Cytat:
Otworzyłam wczoraj balsam z Joanny z bzem Co za zapach Delikatny, prawdziwy bez
A masz może porównanie z jaśminowym? Bo chciałam go kupić. A ten bez pachnie tak jak z YR? Długo się zapach utrzymuje na skórze? Widzę te balsamy często w promocji w gazetce DN, ale stacjonarnie ich nie widziałam
zywieczdroj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 11:36   #2105
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
za zakupy? Czy ja pomyliłam wątki?
Nie pomyliłaś, to tylko ja jestem ślepa i zobaczyłam tam "zużycia"

Cytat:
ja go mam , ale poszedł do zapasów.

u mnie 6 zuzytych pełnowymiarowych i beda kolejne zużycia
Ślicznie pachnie?
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez zywieczdroj Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za taki odzew, jesteście kochane Od razu mi się zrobiło lepiej Z TŻ już ok, przeprowadziłam się do niego póki co, bo mam tu dużo czasu na naukę, TŻ też się uczy i nie mamy zbytnio czasu dla siebie, ale chociaż przebywając w jednym mieszkaniu i czując swoją obecność wcale nie jest źle Co do egzaminów, to szkoda gadać. Jestem załamana. W dodatku musimy w sesji odrabiać zajęcia, któe przepadły np. 11 listopada lub 6 stycznia. Przecież to nie zgodne z regulaminem! Do końca stycznia szykuję mi się 11 zaliczeń/egzaminów. Już mam dość, a to dopiero początek
Cieszę się, że z TŻ-em lepiej A co do egzaminów... Sporo rzeczywiście, ale na pewno dasz sobie świetnie radę Piszesz, że masz dużo czasu na naukę, więc się przyłóż teraz, a w lutym odpoczniesz A byliście gdzieś w tej sprawie?
Stary 2012-01-14, 11:57   #2106
zywieczdroj
Zakorzenienie

Cytat:
Ciąg dalszy.
7 maseczki do twarzy, sera, olejki (peeling tu się zaplątał, miał być na następnym zdjęciu )
8 oczyszczanie twarzy
9 żele
10 balsamy / masła
11 peelingi + rzeczy które nie wiedziałam gdzie wsadzić (dezodorantów w sumie nie używam, tylko antyperspirant, ale nie umieszczam tego w bilansie bo nigdy nie mam zapasu i zawsze zakupy robi mama, ten jeden był w zestawie )
O kurczę Zużywanie tego zajmie Ci kilka ładnych lat

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Nie wiem

Nigdy (chyba jako jedyna) nie spisywałam swoich "zbiorów", ale sporo, tzn kilka pełnowymiarowych i ze 30 - 40 mini balsamów 30ml nivea.
Na chwilę obecną pozbyłam się wszystkich saszetek balsamów co uznaje za sukces
Teraz czas na mini balsamy

Zanim tu się znalazłam miałam wszystko pootwierane, popróbowane.
A teraz jedna rzecz z danej kategorii a jak się skończy to otwieram nowe. To trochę motywuje też do używania
No cóż regularne używanie - balsamy zimą średnio ra w tygodniu, latem 2 razy dziennie.
Regularnie używam maseczki - pewnie dlatego nie mam tu zapasu

Fajnie tu u Ciebie
Ja też się cały czas męczę z miniproduktami i próbkami jeszcze. Ale przez to zużycia pełnowymiarowe stoją w miejscu.

Cytat:
Napisane przez porzeczka2602 Pokaż wiadomość
Zużyłam tonik z avonu 200ml, no i na razie nie przewiduję zużyć poza próbkami

Za to w niedziele może pojadę wreszcie na zakupy do galerii, kurcze cieszę sie jak dziecko bo dawno nie wychodziłam nigdzie żeby tak połazić.
Ja chciałam jechać dziś, ale mam tyle nauki, że chyba braknie mi czasu. Odebrałam kartę do Rossmanna, parę rzeczy się kończy, chciałam kupić jeszcze zakolanówki i białą bokserkę, a chyba do lutego nie znajdę czasu na zakupy. Chyba, że TŻ dziś wieczorem wyciągnę jak się trochę z nauką obrobię, ale wątpię.

Cytat:

Cieszę się, że z TŻ-em lepiej A co do egzaminów... Sporo rzeczywiście, ale na pewno dasz sobie świetnie radę Piszesz, że masz dużo czasu na naukę, więc się przyłóż teraz, a w lutym odpoczniesz A byliście gdzieś w tej sprawie?
Dzięki Na razie zmieniamy jednego wykładowcę, który był w tym semestrze 5 razy na zajęciach, z czego na 3 było kolokwium... W ogóle facet jest strasznym chamem i takie teksty rzuca, że aż niemiło.... Zajęcia i tak pewnie będziemy musieli odrobić, bo podobno kierownik Katedry ma prawo do takiego zarządzenia. Szkoda, że nigdzie to nie jest napisane....

Gratuluję Wam wszystkich zużyć
Stary 2012-01-14, 12:02   #2107
Hosenka*
Zakorzenienie

Żwyieczdrój: zapach "bzu" w YR to nie bez, zupełnie mi nie podszedł ani zbytnio z bzem się nie kojarzył. Bez z Joanny to prawdziwy bez

Zużyłam peeling do stóp

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:14   #2108
Ł@siczk@
Zakorzenienie

Wlasnie kliknelam na Allegro palete Sleek Sparkle

Zrodlo zdjec:

http://filthygorgeousmakeup.blogspot...ith-sleek.html
http://www.musingsofamuse.com/2010/1...y-palette.html
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sleek-Makeup-I-Divine-Sparkle-Palette-1.jpg (132,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0949.jpg (101,3 KB, 10 załadowań)

GOSIA [13.08.2015]

Dzięki Ci Boże za korektor pod oczy i Dębowe Mocne
Ł@siczk@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:30   #2109
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
To się odkupiłaś Myślałam, że bardziej zaszalałeś kosmetycznie
Kosmetyczne zakupy ograniczam do minimum, żeby nie wydawać za wiele pieniędzy na zapasy. Za to ubraniowe w większości uzasadnione. Szykuje mi się w tym roku kilka wyjazdów, więc staram się oszczędzać.

Byłam wczoraj na saunie i dałam się później namówić na chodzenie po dworze w samym ręczniku, kiedy sypał śnieg. Teraz boli mnie gardło. Ale sam pobyt w saunie super, powinnam częściej chodzić.

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2012-01-14 o 13:32
aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 13:31   #2110
zywieczdroj
Zakorzenienie

Zużycia:

- Acne Derm
- Szampon Natur Vital
- Nivea, Intimo, płyn do higieny intymnej 6ml
- Yves Rocher, Pure System, żel do mycia twarzy 5 ml
- Lirene, Body Sensitive, mineralno-pielęgnujący krem-mus do ciała 25 ml
- balsam jeżynowy Yves Rocher, 50 ml

Musze się wziąć za naukę. Tak mi sie nie chcę
Stary 2012-01-14, 13:32   #2111
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Ja swoją sprzedałam niedawno. Nie używałam jej, raz tylko troszkę czerwonego cienia. Szkoda, że niektóre z cieni są słabo napigmentowane

Kończę sprzatanie, czekam aż TZ przyjedzie na obiad i potem razem jedziemy do naszego mieszkania do roboty. Wczoraj pojechaliśmy zaraz po mojej pracy i siedzieliśmy do po 21. Plecy mnie bolą

W związku z tymi cięciami i tym, że praca jest tam niepewna (mimo iż jestem chwalona i ostatnio kierownik się oburzył jak mi kolega w żartach powiedział, że gdzieś tam poszukują modelki i żebym wysłała CV, że przecież ja już mam pracę i nigdzie mnie nie puszczą) będę składać CV do podobnej pracy jak teraz, z tym, że tym razem jakby z drugiej strony - kobieta z salonu jubilerskiego, z którą współpracuję w sprawie reklamy szuka pracownika. Co prawda nie spełniam wymagań (staż pracy i wyksztalcenie) ale co mi szkodzi spróbować

Instagram

Stary 2012-01-14, 13:35   #2112
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Kupiłabym na Twoim miejscu Swoją drogą w jakiej aptece jest tylko za 29 zł? W jakiejś sieciowej?
Podaję stronę gdzie jest ten krem. To jest apteka Gemini z Gdańska, można odbierać osobiście lub wysyłają kurierem. Krem IsisPharma z kwasem 12% kosztuje 29,99

Poza tym są w super cenie kremy Iwostin odżywczy z wit C+E (26,79) oraz intensywnie nawilżający z filtrem SPF 20 (26,99) i hypoalergiczny nawilżający (17,99)

Polecam!!!!

Cytat:
Ubraniowo: musztardową czapkę (spodobała mi się w grudniu, ale powiedziałam, że więcej niż 20 zł za nią nie dam i nie dałam ,
Kosmetycznie: świąteczny zestaw kosmetyków Kamill Sensitiv z przeceny w SuperPharmie; w zestawie balsam do ciała 250 ml, balsam do rąk i paznokci 125 ml, krem do rąk i paznokci 100 ml, a do kartonika doklejony był jeszcze oliwkowy żel pod prysznic 250 ml. Zapłaciłam za to 20,99 zł.

A jak duża ta promocja, tzn. ile kosztuje ten krem zazwyczaj? Bo krem z kwasem glikolowym 12% w cenie 29 zł to brzmi jak mega promocja. Ja bym kupiła teraz. W końcu miałabyś go używać jako przedłużenie kuracji. Kiedy kończysz kwasy, jak efekty?

Super czapka Kosmetyki Kamill rzeczywiście w super cenie ale nie będę szukać po Superpharmach bo znów coś kupię...

Ten krem z kwasem normalnie kosztuje około 80 zł.

Co do kwasów to miałam w tym roku dopiero 1 zabieg. W zeszłym robiłam serię 7 -8 zabiegów i efekty są super. Mam cerę mieszaną więc strefa T jest tłusta, po nałożeniu podkładu oil-free oraz pudru jako wykończenie i tak po jakiś 3 godzinach muszę się zmatowić, o swiece sie jak choinka - co mnie denerwuje. Po kwasach moja cena sie nie swieci!!!!!!!!! Wręcz trzeba ją delikatnie natłuszczać. Efekt u mnie utrzymuje sie bardzo długo, bo robiąc kwasy zimą dopiero na jesieni zauważyłam powrót do świecenia. Jestem bardzo zadowolona choc zabiegi nie sa tanie - 1 kosztuje mnie 100 zł ale uważam ze warto. Poza tym jak to przy kwasach wszelkie ślady po trądziku znikają i spłycają się zmarszczki, blizny. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odp.
KonikGarbusek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:02   #2113
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Kupiłam dziś śliczny eyeliner z limitowanki Catrice Las Vegas, ale z kolorówką nie mam problemu i jej nie spisuję, więc przyszłam się tylko pochwalić
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:02   #2114
carrola
Zadomowienie

Cytat:
Nie kupuj tej Joanny, nie ucieknie a i tak nie będziesz teraz używać.
Właśnie dzięki zrobieniu zdjęć i zobaczeniu wszystkiego w jednym miejscu odechciało mi się na razie zakupów. Pozwalam sobie tylko na tą bzową kąpiel, ale jednej rzeczy nie opłaca się zamawiać, a póki co nie znalazłam w sklepach.

Cytat:
Cieszę się, że z TŻ już lepiej! Masz dużo egzaminów, ale przetrwasz to jakoś, a nasze kciuki mogą zdziałać cuda.

Cytat:
Zużycia:

carrola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 15:09   #2115
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Nagrzeszylam 2 lakiery i 3 cienie doszly do mojej kolekcji.

cuciola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 16:29   #2116
rachuciachu
Rozeznanie

Dzięki wszystkim za odzew.
Ja też staram się najpierw zużyć jedną rzecz, a dopiero potem otworzyć następną. Wyjątkiem są tu żele pod prysznic i balsamy/masła do ciała- zawsze używam dwóch sztuk na przemian, bo dość szybko znudziłby mi się jeden zapach.
Zastanawiałam się po prostu czy np. równoczesne używanie kilku rzeczy nie "opóźniałoby" gromadzenia nowych zapasów. Opakowania wolniej znikałyby więc może kolejny owocowy balsam nie kusiłby tak bardzo.
Mam sporo żeli pod prysznic, ale zastanawiam się czy nie kupić tego z Isany o zapachu palonych migdałów- w moim Rossmanie ostatnio zostały tylko dwa, a że to edycja limitowana to pewnie później już go nie zdobędę. :x
Na razie dzielnie walczę ze sobą, ale zobaczymy...

Moje zużycia z tego tygodnia:
- suchy szampon z Isany
- odżywka do włosów z Avonu (Męczyłam się z nią chyba rok- tania, wydajna, ale aż pękała w szwach od sikilonów. Nikomu nie polecam :P)
- szampon Joanny z Rzepą (szampon fajny, ale zapach trochę odrzuca)
- mleczko do ciała z Yves Rocher

rachuciachu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-14, 18:26   #2117
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

UWAGA KUSZĘ
kupiłam dziś żel The Body Shop ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ic.html&next=1 i pachnie identycznie jak płukanka malinowa do włosów z YR

spowiadam się
The Body Shop, Raspberry Ripple Bath & Shower Gel (Malinowy żel do kąpieli i pod prysznic) 250ml
The Body Shop, Candied Ginger Bubble Bath 400ml
The Body Shop, Satsuma Body Polish 75ml
The Body Shop, Love Etc... Body Butter (Masło do ciała do skóry normalnej) 50ml
The Body Shop, Love Etc... Body Wash 50ml x2
The Body Shop, Hemp Hand Protector (Krem do rąk) 30ml

za wszystko razem 58,02 bo Hemp krem i peeling mandarynkowy za free z karty stałego klienta i dostałam próbasy serii z wit C

i L`Biotica, Biovax Latte, Intensywnie regenerująca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne saszetka 20ml po 2,99. Byłam w SP, twardo 2 x brałam i odkładałam szampon CECE Med za 19,90 z algami i nie kupiłam w końcu.

Za to nabyłam nową kurtkę skórzaną jest bossssska, choć przyznam, że kosztowała majątek oprócz tego spodenki od pidzamy z kotem z Alicji w Krainie Czarów w OYSHO, bluzeczkę w Tally Weijl (zwykła czarna) i legginsy skórzanopodobne

No, to chyba tyle

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

aha, i szukałam peelingu z ziai czekoladowego w SP, ale nie było (jakieś pomarańczowe czy inne rebuild'y były, ale tego nie)
Stary 2012-01-14, 18:59   #2118
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Ok robie spis zapasow narobionych w Pl nacieszcie oczy Polowa to prezenty od mamy, kolezanki i dziewczyny mojego brata

-pasta do zebow lacalut aktiv
-gabeczki do fluidu AnnCo
-roz z jedwabiem i wit E Wibo
-odzywka diamentowa do paznokci Eveline
-maly kremik Nivea 30 ml
-peeling do ciala winogronowy Be beauty 200 ml
-ujedriajace maslo do ciala Be beauty z ekstraktem z guarany 200 ml
-balsam do ciala Eveline kokos i mango 500 ml
-peelingi Joanna: porzeczkowy, grejpfrutowy, z gruszka, z kiwi,z pomarancza, z truskawka
-2 jedwaby Biowax silk 15 ml
-zel pod prysznic nature secrets oriflame z jojoba i mango
-plyn do demakijazu Ziaja
-krem do rak Oriflame 100 ml
-krem do rak Beauty Milky Bielenda 75 ml
-maseczka oczyszczajaca Oriflame swedish spa 50 ml
-peelingujacy zel do mycia twarzy Be beauty 150 ml
-krem do twarzy Perfecta cera sucha 50 ml
-krem do twarzy Bielenda bawelna 50 ml
-miodek czekoladowy Oriflame
-krem do rak Sweet berries Christmas suprises 75 ml
-olejek do ciala Skin so soft rozowy 125 ml
-mydelko mieta i malina Oriflame
-blyszczyk oriflame gloss buster peach
-maseczki w saszetkach (7): perfecta,lirene, dermika
-dezodorant Rexona bamboo
-olejek do kapieli Bielenda pomarancza i cynamon 300 ml
-zel pod prysznic Beyonce Heat 75 ml
- 3 pedzle: oriflame miotelka, essence do pudru, essence do rozu
-max factor fluid smooth effect
-tusz do rzes max factor FLE fusion
-odzywcza pomadka poziomkowa Hean
-wanna Sephora z olejkiem i zestawem mini zelu i mini balsamu, olejek rozswietlajacy o zapachu ciasteczkowym
-blyszczyk Sephora
-3 male lakiery miss selene
-3 cienie z Inglota
-kuferek z Biedronki w ktorym wiekszosc zapasow spoczywa

Agniesia w tym miesiacu nie mam serca nikogo bic

Edytowane przez cuciola
Czas edycji: 2012-01-14 o 19:25
Stary 2012-01-15, 00:16   #2119
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Na razie zmieniamy jednego wykładowcę, który był w tym semestrze 5 razy na zajęciach, z czego na 3 było kolokwium... W ogóle facet jest strasznym chamem i takie teksty rzuca, że aż niemiło.... Zajęcia i tak pewnie będziemy musieli odrobić, bo podobno kierownik Katedry ma prawo do takiego zarządzenia. Szkoda, że nigdzie to nie jest napisane....
No niestety często jest, że nie ma jakiegoś punktu w regulaminie i jest jak jest, bo "ktoś tam tak powiedział" Musisz to jakoś przecierpieć...

Cytat:
Napisane przez Ł@siczk@ Pokaż wiadomość
Wlasnie kliknelam na Allegro palete Sleek Sparkle
Kolory fajne, ale za bardzo się świeci jak dla mnie

Cytat:
Kosmetyczne zakupy ograniczam do minimum, żeby nie wydawać za wiele pieniędzy na zapasy. Za to ubraniowe w większości uzasadnione. Szykuje mi się w tym roku kilka wyjazdów, więc staram się oszczędzać.

Byłam wczoraj na saunie i dałam się później namówić na chodzenie po dworze w samym ręczniku, kiedy sypał śnieg. Teraz boli mnie gardło. Ale sam pobyt w saunie super, powinnam częściej chodzić.
To fajnie, że planujesz wyjazdy Ja z TŻ-em ostatnio kupiłam taki kupon i jedziemy 13-15.02 (w rocznicę )
Niezbyt mądry pomysł to był A sauna super, też bardzo lubię. Ale parową, bo sucha zupełnie mi nie pasuje '

Cytat:
Zużycia:

Musze się wziąć za naukę. Tak mi sie nie chcę

Dasz radę, przesyłam pozytywną energię

Cytat:
W związku z tymi cięciami i tym, że praca jest tam niepewna (mimo iż jestem chwalona i ostatnio kierownik się oburzył jak mi kolega w żartach powiedział, że gdzieś tam poszukują modelki i żebym wysłała CV, że przecież ja już mam pracę i nigdzie mnie nie puszczą) będę składać CV do podobnej pracy jak teraz, z tym, że tym razem jakby z drugiej strony - kobieta z salonu jubilerskiego, z którą współpracuję w sprawie reklamy szuka pracownika. Co prawda nie spełniam wymagań (staż pracy i wyksztalcenie) ale co mi szkodzi spróbować
Spróbować zawsze warto Mam nadzieję, że się uda

Cytat:
Napisane przez KonikGarbusek Pokaż wiadomość
Podaję stronę gdzie jest ten krem. To jest apteka Gemini z Gdańska, można odbierać osobiście lub wysyłają kurierem. Krem IsisPharma z kwasem 12% kosztuje 29,99

Co do kwasów to miałam w tym roku dopiero 1 zabieg. W zeszłym robiłam serię 7 -8 zabiegów i efekty są super. Mam cerę mieszaną więc strefa T jest tłusta, po nałożeniu podkładu oil-free oraz pudru jako wykończenie i tak po jakiś 3 godzinach muszę się zmatowić, o swiece sie jak choinka - co mnie denerwuje. Po kwasach moja cena sie nie swieci!!!!!!!!! Wręcz trzeba ją delikatnie natłuszczać. Efekt u mnie utrzymuje sie bardzo długo, bo robiąc kwasy zimą dopiero na jesieni zauważyłam powrót do świecenia. Jestem bardzo zadowolona choc zabiegi nie sa tanie - 1 kosztuje mnie 100 zł ale uważam ze warto. Poza tym jak to przy kwasach wszelkie ślady po trądziku znikają i spłycają się zmarszczki, blizny. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odp.
Dziękuję ślicznie Super mają tam promocje Niestety teraz nie mam kasy, ale na pewno kiedyś się skuszę.
Ja mam za sobą 5 mikrodermabrazji (w tym tygodniu idę na 6-stą i jednocześnie ostatnią) i też widzę pozytywne efekty Trądziku już nie mam (czasem coś tam pojedynczego wyskoczy), ale zostały mi po nim blizny i teraz się spłyciły. Na tym mi najbardziej zależało, także bardzo się cieszę. I ogólnie buźka jest wygładzona. W przyszłym roku zrobię serię kwasów.

Cytat:
Właśnie dzięki zrobieniu zdjęć i zobaczeniu wszystkiego w jednym miejscu odechciało mi się na razie zakupów.
Cóż, skuteczna motywacja

Cytat:
Napisane przez cuciola Pokaż wiadomość
Nagrzeszylam 2 lakiery i 3 cienie doszly do mojej kolekcji.
Jakie?

Cytat:
Napisane przez rachuciachu Pokaż wiadomość
Moje zużycia z tego tygodnia:

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
UWAGA KUSZĘ

aha, i szukałam peelingu z ziai czekoladowego w SP, ale nie było (jakieś pomarańczowe czy inne rebuild'y były, ale tego nie)
Ty to chyba kochasz TBS
Ja właśnie ostatnio kupiłam go w SP, więc na pewno jest. Być może wykupiono, a nie mieli nowych na stanie?

Cytat:
Ok robie spis zapasow narobionych w Pl nacieszcie oczy
Napiszę jedno: WOOOW
Stary 2012-01-15, 09:15   #2120
gabipati
Zadomowienie

pochwale się styczniowymi zużyciami

-masło do ciała BeBeauty Brazylia SPA 200 ml.
-krem do rąk odżywczy BeBeauty 75 ml
-maseczka do twarzy Avon Planet SPA Morze Martwe 75 ml
-woda toal.Make Me Wonder Avon 50 ml
-krem pod oczy Ziaja Sopot SPA 15 ml
-szampon dyscyplinujący Avon AT 250 ml

pójdzie jeszcze krem Alantandermoline z wit.A+E na noc , wprawdzie do czerwca ma ważność ale na lato jest za tłusty więc muszę go wykończyć zimą.Więcej zużyć nie przewiduje, chyba że coś mnie zaskoczy.

mam za oknem piękną białą zimę
gabipati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 09:51   #2121
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Ty to chyba kochasz TBS
Ja właśnie ostatnio kupiłam go w SP, więc na pewno jest. Być może wykupiono, a nie mieli nowych na stanie?
Noooo, chyba kocham
co do peelingu to chyba wogole nie mieli, ale to jest taki malutki SP, w Poznaniu mają dużo większy, więc jak będę na Walentynki to może się przejdę i znajdę

p.s. u mnie też śnieg leży, ale jak na złość słonko nie chce wyjść, a bym poszła foty pocykać
Stary 2012-01-15, 10:42   #2122
porzeczka2602
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość

-masło do ciała BeBeauty Brazylia SPA 200 ml.
-krem do rąk odżywczy BeBeauty 75 ml
-maseczka do twarzy Avon Planet SPA Morze Martwe 75 ml
-woda toal.Make Me Wonder Avon 50 ml
-krem pod oczy Ziaja Sopot SPA 15 ml
-szampon dyscyplinujący Avon AT 250 ml

pójdzie jeszcze krem Alantandermoline z wit.A+E na noc , wprawdzie do czerwca ma ważność ale na lato jest za tłusty więc muszę go wykończyć zimą.Więcej zużyć nie przewiduje, chyba że coś mnie zaskoczy.

ładne zużycia

Poproszę o codzienny głos
porzeczka2602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:05   #2123
edyta29
Wtajemniczenie

Cytat:

Ślicznie pachnie?
Gratulacje

dziękuje
co do żelu w opakowaniu pachnie ślicznie az poszłam wczoraj do drugiego sklepu i kupiłam drugi bo w promocji sa teraz i kupiłam jeszcze ten drugi z owocami goji bo w poprzednim sklepie nie było.

ale przypał wczoraj coś szukałam w kosmetyczce i znalazłam 4 olejki na gorąco z oriflame i mój stan poczatkowy z 84 kosmetyków podskoczył na 88

mam 7 zużyć jak narazie przewiduje jeszcze ok 5
i 6 zakupów i dojda 2 z avonu czyli 8 zakupów

ciuciola niezłe zakupy z pl .ja lece w marcu na ponad miesiąc więc się też obkupie choć nie powinnam

Edytowane przez edyta29
Czas edycji: 2012-01-15 o 11:13 Powód: dopis
edyta29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:08   #2124
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

U mnie 3 zużycia na 3 przybycia, ale z tych 3 nowych kosmetyków kupiłam tylko 1, potrzebny
Liczę jeszcze na 3-4 zużycia.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 11:44   #2125
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
Jakie?
cienie: czekoladowy braz, bialy z microdrobinkami, ciemny granat Kiko
A lakiery: sure azure Essence, think pink Essence

Stary 2012-01-15, 12:15   #2126
Nusia7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabipati Pokaż wiadomość

Bardzo ładnie
U mnie też tak jest, wczoraj się zaczęła. Lepiej 14. stycznia, niż wcale...

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
Noooo, chyba kocham
co do peelingu to chyba wogole nie mieli, ale to jest taki malutki SP, w Poznaniu mają dużo większy, więc jak będę na Walentynki to może się przejdę i znajdę
Chciałabym kilka rzeczy z TBS, ale dla mnie to tam jest drogo
Aha, no to już za miesiąc, nie ucieknie

Cytat:
co do żelu w opakowaniu pachnie ślicznie az poszłam wczoraj do drugiego sklepu i kupiłam drugi bo w promocji sa teraz i kupiłam jeszcze ten drugi z owocami goji bo w poprzednim sklepie nie było.

mam 7 zużyć jak narazie przewiduje jeszcze ok 5
i 6 zakupów i dojda 2 z avonu czyli 8 zakupów
Jak dobrze, że nie mam żelowego problemu i będę mogła sobie go niedlugo kupić
No to ładnie, więcej zużyć niż zakupów

Cytat:
cienie: czekoladowy braz, bialy z microdrobinkami, ciemny granat Kiko
A lakiery: sure azure Essence, think pink Essence
Piękny Przypomina mi Szarą Migotkę Barbry, który chcę mieć. Może w lutym zrobię tam zamówienie
Stary 2012-01-15, 12:44   #2127
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Piękny Przypomina mi Szarą Migotkę Barbry, który chcę mieć. Może w lutym zrobię tam zamówienie
a ja ją mam śliczna jest
Stary 2012-01-15, 12:51   #2128
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Cytat:
Ok robie spis zapasow narobionych w Pl nacieszcie oczy

Ale zakupy . Daj znać jak spisują się te maseczki z Ori.

Ja wyjęłam z szuflady wszystkie kosmetyki, które chcę w tym miesiącu zużyć. Nie chodzi mi o namnażanie zużyć ale o to, żeby pozbyć się prawie pustych opakowań w któeych jest kosmetyku na dosłownie kilka zużyć a zalega mi w szafie. I tak zapełniłam cały nocny stolik "resztkami". Mam m.in prawie puste serum rozgrzewające na cellulit z Ziaji, resztkę maski do włosów oliwkowej Avon, tonik Clean & Clear, maseczka YR, krem do stóp Neutrogena, 2 mgiełki z Avon, mleczko do ciała z LRP i wiele wiele innych rzeczy, które naprawdę wystarczą na kilka użyć i powiem im "bye, bye"

Zamówiłam te kremy z apteki Gemini. Kupiłam 1 krem Isis Pharma z 12% kwasami, krem Iwostin odżywczy z wit C+E oraz hypoalergiczny nawilżający też z Iwostin, zapłaciłam za nie ponad 70 zł (wiem, że dużo) ale uważam to za uzasadnione zakupy - krem z kwasami jako przedłuzenie kuracji kwasami, poza tym w dobrej cenie, na krem z wit C+E bardzo długo się czaję i też jest w dobrej cenie a ten ostatni był za 17,99 - bo też z wyprzedaży. We wtorek idę odebrać. I mówię zakupom na styczeń " do widzenia", bo mam w tym miesiącu jeszcze do ubezpieczenia samochód i inne wydatki na które musi mi starczyć.

Także teraz wielkie zużywanie, żeby nie zatonąć w zapasach.
Stary 2012-01-15, 13:08   #2129
Hosenka*
Zakorzenienie

Szara Migotka jest piękna http://lakierowo.blogspot.com/2011/0...ra-nr-452.html

Zużyłam antyperspirant Activ z Ziai

Instagram

Stary 2012-01-15, 13:14   #2130
KonikGarbusek
Zakorzenienie

Hosenko jakie ty masz boskie paznokcie takie długie i mocne. Ja niestety mam kruche i bardzo rozdwajające się . Używam różnych odżywek ale nie dają super efektów. Teraz mam odżywkę 8 w 1 Eveline - podobno działa cuda- zobaczymy.

A tak na marginesie gdzie kupujecie lakiery Barbra? W osiedlowych drogeriach? Ja jeszcze ich nie spotkałam.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości