|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odwyk od zakupów kosmetycznych (grupa wsparcia) - część VIII
za zakupy? Czy ja pomyliłam wątki? ![]() Cytat:
Ciekawa jestem czy dasz radę bez obrzydzenia zużyć wszystkie. Ja kończę pierwszą butlę 500 ml i już mam trochę dość tego zapachu a u Ciebie czeka jeszcze jedna ![]() Nie kupuj tej Joanny, nie ucieknie a i tak nie będziesz teraz używać.
|
|
#2102 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na pewno super Ci pójdzie na mieście, a jak będą jakieś małe wpadki, to się nie przejmuj ![]() Cytat:
Myślałam, że bardziej zaszalałeś kosmetycznie ![]() Muszę mieć ten żel Edytowane przez Nusia7 Czas edycji: 2012-01-14 o 11:13 |
||
|
|
|
#2103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja go mam , carrolla co za zbiór hosenko Twój zbiór to jak mała drogeria ![]() luskap jazdy w miescie sie nie bój jest super, ja na pierwszej jezdzie wsiadłam za kierownice gość pokazał gdzie co jest i kazał mi jechac do miasta sasiedniego i tam jeździłam po skrzyzowaniach ![]() ![]() gratuluje zbiorowo zużyć ![]() ![]() u mnie 6 zuzytych pełnowymiarowych i beda kolejne zużycia |
|
|
|
|
#2104 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie słyszałam, że te tańsze tusze po 3 miesiącach już się nie nadają do zużycia i wysychają. Mam pierwszy raz tusz Wibo, więc zobaczymy jak szybko pójdzie. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;31523087]Trzymam kciuki, żeby wszystko Ci się ułożyło jak należy... ![]() [/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Co do egzaminów, to szkoda gadać. Jestem załamana. W dodatku musimy w sesji odrabiać zajęcia, któe przepadły np. 11 listopada lub 6 stycznia. Przecież to nie zgodne z regulaminem! Do końca stycznia szykuję mi się 11 zaliczeń/egzaminów. Już mam dość, a to dopiero początek ![]() Cytat:
Ja dzisiaj chyba ostatni raz zużyję Natur Vital i będę musiała iść do DN po następny.Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie pomyliłaś, to tylko ja jestem ślepa i zobaczyłam tam "zużycia"
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Piszesz, że masz dużo czasu na naukę, więc się przyłóż teraz, a w lutym odpoczniesz |
||
|
|
|
#2106 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję Wam wszystkich zużyć
|
||||
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Żwyieczdrój: zapach "bzu" w YR to nie bez, zupełnie mi nie podszedł ani zbytnio z bzem się nie kojarzył. Bez z Joanny to prawdziwy bez
![]() Zużyłam peeling do stóp
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie kliknelam na Allegro palete Sleek Sparkle
![]() Zrodlo zdjec: http://filthygorgeousmakeup.blogspot...ith-sleek.html http://www.musingsofamuse.com/2010/1...y-palette.html
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Kosmetyczne zakupy ograniczam do minimum, żeby nie wydawać za wiele pieniędzy na zapasy. Za to ubraniowe w większości uzasadnione.
Szykuje mi się w tym roku kilka wyjazdów, więc staram się oszczędzać. ![]() Byłam wczoraj na saunie i dałam się później namówić na chodzenie po dworze w samym ręczniku, kiedy sypał śnieg. Teraz boli mnie gardło.
...and then she'd say: It's OK, I got lost on the way but I'm a Supergirl and Supergirls don't cry! Edytowane przez aktogimka Czas edycji: 2012-01-14 o 13:32 |
|
|
|
#2110 |
|
Zakorzenienie
|
Zużycia:
- Acne Derm - Szampon Natur Vital - Nivea, Intimo, płyn do higieny intymnej 6ml - Yves Rocher, Pure System, żel do mycia twarzy 5 ml - Lirene, Body Sensitive, mineralno-pielęgnujący krem-mus do ciała 25 ml - balsam jeżynowy Yves Rocher, 50 ml Musze się wziąć za naukę. Tak mi sie nie chcę |
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kończę sprzatanie, czekam aż TZ przyjedzie na obiad i potem razem jedziemy do naszego mieszkania do roboty. Wczoraj pojechaliśmy zaraz po mojej pracy i siedzieliśmy do po 21. Plecy mnie bolą W związku z tymi cięciami i tym, że praca jest tam niepewna (mimo iż jestem chwalona i ostatnio kierownik się oburzył jak mi kolega w żartach powiedział, że gdzieś tam poszukują modelki i żebym wysłała CV, że przecież ja już mam pracę i nigdzie mnie nie puszczą) będę składać CV do podobnej pracy jak teraz, z tym, że tym razem jakby z drugiej strony - kobieta z salonu jubilerskiego, z którą współpracuję w sprawie reklamy szuka pracownika. Co prawda nie spełniam wymagań (staż pracy i wyksztalcenie) ale co mi szkodzi spróbować
|
|
#2112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym są w super cenie kremy Iwostin odżywczy z wit C+E (26,79) oraz intensywnie nawilżający z filtrem SPF 20 (26,99) i hypoalergiczny nawilżający (17,99) Polecam!!!! Cytat:
Super czapka Kosmetyki Kamill rzeczywiście w super cenie ale nie będę szukać po Superpharmach bo znów coś kupię...Ten krem z kwasem normalnie kosztuje około 80 zł. Co do kwasów to miałam w tym roku dopiero 1 zabieg. W zeszłym robiłam serię 7 -8 zabiegów i efekty są super. Mam cerę mieszaną więc strefa T jest tłusta, po nałożeniu podkładu oil-free oraz pudru jako wykończenie i tak po jakiś 3 godzinach muszę się zmatowić, o swiece sie jak choinka - co mnie denerwuje. Po kwasach moja cena sie nie swieci!!!!!!!!! Wręcz trzeba ją delikatnie natłuszczać. Efekt u mnie utrzymuje sie bardzo długo, bo robiąc kwasy zimą dopiero na jesieni zauważyłam powrót do świecenia. Jestem bardzo zadowolona choc zabiegi nie sa tanie - 1 kosztuje mnie 100 zł ale uważam ze warto. Poza tym jak to przy kwasach wszelkie ślady po trądziku znikają i spłycają się zmarszczki, blizny. Jeśli masz jakieś pytania to chętnie odp.
|
|
#2113 |
|
Konto usunięte
|
Kupiłam dziś śliczny eyeliner z limitowanki Catrice Las Vegas, ale z kolorówką nie mam problemu i jej nie spisuję, więc przyszłam się tylko pochwalić
|
|
|
|
#2114 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozwalam sobie tylko na tą bzową kąpiel, ale jednej rzeczy nie opłaca się zamawiać, a póki co nie znalazłam w sklepach. Cytat:
![]()
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Nagrzeszylam
|
|
|
|
#2116 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki wszystkim za odzew.
![]() Ja też staram się najpierw zużyć jedną rzecz, a dopiero potem otworzyć następną. Wyjątkiem są tu żele pod prysznic i balsamy/masła do ciała- zawsze używam dwóch sztuk na przemian, bo dość szybko znudziłby mi się jeden zapach. Zastanawiałam się po prostu czy np. równoczesne używanie kilku rzeczy nie "opóźniałoby" gromadzenia nowych zapasów. Opakowania wolniej znikałyby więc może kolejny owocowy balsam nie kusiłby tak bardzo. ![]() Mam sporo żeli pod prysznic, ale zastanawiam się czy nie kupić tego z Isany o zapachu palonych migdałów- w moim Rossmanie ostatnio zostały tylko dwa, a że to edycja limitowana to pewnie później już go nie zdobędę. :x Na razie dzielnie walczę ze sobą, ale zobaczymy... ![]() Moje zużycia z tego tygodnia: - suchy szampon z Isany - odżywka do włosów z Avonu (Męczyłam się z nią chyba rok- tania, wydajna, ale aż pękała w szwach od sikilonów. Nikomu nie polecam :P) - szampon Joanny z Rzepą (szampon fajny, ale zapach trochę odrzuca) - mleczko do ciała z Yves Rocher
|
#2117 |
|
Lady of Harley-Davidson
|
UWAGA KUSZĘ
![]() kupiłam dziś żel The Body Shop ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ic.html&next=1 i pachnie identycznie jak płukanka malinowa do włosów z YR spowiadam się The Body Shop, Raspberry Ripple Bath & Shower Gel (Malinowy żel do kąpieli i pod prysznic) 250ml The Body Shop, Candied Ginger Bubble Bath 400ml The Body Shop, Satsuma Body Polish 75ml The Body Shop, Love Etc... Body Butter (Masło do ciała do skóry normalnej) 50ml The Body Shop, Love Etc... Body Wash 50ml x2 The Body Shop, Hemp Hand Protector (Krem do rąk) 30ml za wszystko razem 58,02 bo Hemp krem i peeling mandarynkowy za free z karty stałego klienta i dostałam próbasy serii z wit C ![]() i L`Biotica, Biovax Latte, Intensywnie regenerująca maseczka odbudowa osłabionych włosów + proteiny mleczne saszetka 20ml po 2,99. Byłam w SP, twardo 2 x brałam i odkładałam szampon CECE Med za 19,90 z algami i nie kupiłam w końcu.Za to nabyłam nową kurtkę skórzaną oprócz tego spodenki od pidzamy z kotem z Alicji w Krainie Czarów w OYSHO, bluzeczkę w Tally Weijl (zwykła czarna) i legginsy skórzanopodobne ![]() No, to chyba tyle ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- aha, i szukałam peelingu z ziai czekoladowego w SP, ale nie było (jakieś pomarańczowe czy inne rebuild'y były, ale tego nie)
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
Ok robie spis zapasow narobionych w Pl
nacieszcie oczy Polowa to prezenty od mamy, kolezanki i dziewczyny mojego brata-pasta do zebow lacalut aktiv -gabeczki do fluidu AnnCo -roz z jedwabiem i wit E Wibo -odzywka diamentowa do paznokci Eveline -maly kremik Nivea 30 ml -peeling do ciala winogronowy Be beauty 200 ml -ujedriajace maslo do ciala Be beauty z ekstraktem z guarany 200 ml -balsam do ciala Eveline kokos i mango 500 ml -peelingi Joanna: porzeczkowy, grejpfrutowy, z gruszka, z kiwi,z pomarancza, z truskawka -2 jedwaby Biowax silk 15 ml -zel pod prysznic nature secrets oriflame z jojoba i mango -plyn do demakijazu Ziaja -krem do rak Oriflame 100 ml -krem do rak Beauty Milky Bielenda 75 ml -maseczka oczyszczajaca Oriflame swedish spa 50 ml -peelingujacy zel do mycia twarzy Be beauty 150 ml -krem do twarzy Perfecta cera sucha 50 ml -krem do twarzy Bielenda bawelna 50 ml -miodek czekoladowy Oriflame -krem do rak Sweet berries Christmas suprises 75 ml -olejek do ciala Skin so soft rozowy 125 ml -mydelko mieta i malina Oriflame -blyszczyk oriflame gloss buster peach -maseczki w saszetkach (7): perfecta,lirene, dermika -dezodorant Rexona bamboo -olejek do kapieli Bielenda pomarancza i cynamon 300 ml -zel pod prysznic Beyonce Heat 75 ml - 3 pedzle: oriflame miotelka, essence do pudru, essence do rozu -max factor fluid smooth effect -tusz do rzes max factor FLE fusion -odzywcza pomadka poziomkowa Hean -wanna Sephora z olejkiem i zestawem mini zelu i mini balsamu, olejek rozswietlajacy o zapachu ciasteczkowym -blyszczyk Sephora -3 male lakiery miss selene -3 cienie z Inglota -kuferek z Biedronki w ktorym wiekszosc zapasow spoczywa ![]() Agniesia w tym miesiacu nie mam serca nikogo bic
Edytowane przez cuciola Czas edycji: 2012-01-14 o 19:25 |
|
|
|
#2119 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz to jakoś przecierpieć...Kolory fajne, ale za bardzo się świeci jak dla mnie Cytat:
Ja z TŻ-em ostatnio kupiłam taki kupon i jedziemy 13-15.02 (w rocznicę ![]() Niezbyt mądry pomysł to był A sauna super, też bardzo lubię. Ale parową, bo sucha zupełnie mi nie pasuje ![]() Dasz radę, przesyłam pozytywną energię Cytat:
Mam nadzieję, że się uda Cytat:
Ja mam za sobą 5 mikrodermabrazji (w tym tygodniu idę na 6-stą i jednocześnie ostatnią) i też widzę pozytywne efekty Cytat:
![]() Jakie? ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja właśnie ostatnio kupiłam go w SP, więc na pewno jest. Być może wykupiono, a nie mieli nowych na stanie? Napiszę jedno: WOOOW
|
||||||
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
pochwale się styczniowymi zużyciami
![]() -masło do ciała BeBeauty Brazylia SPA 200 ml. -krem do rąk odżywczy BeBeauty 75 ml -maseczka do twarzy Avon Planet SPA Morze Martwe 75 ml -woda toal.Make Me Wonder Avon 50 ml -krem pod oczy Ziaja Sopot SPA 15 ml -szampon dyscyplinujący Avon AT 250 ml pójdzie jeszcze krem Alantandermoline z wit.A+E na noc , wprawdzie do czerwca ma ważność ale na lato jest za tłusty więc muszę go wykończyć zimą.Więcej zużyć nie przewiduje, chyba że coś mnie zaskoczy .mam za oknem piękną białą zimę |
|
|
|
#2121 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() co do peelingu to chyba wogole nie mieli, ale to jest taki malutki SP, w Poznaniu mają dużo większy, więc jak będę na Walentynki to może się przejdę i znajdę p.s. u mnie też śnieg leży, ale jak na złość słonko nie chce wyjść, a bym poszła foty pocykać
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ładne zużycia |
|
|
|
|
#2123 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuje co do żelu w opakowaniu pachnie ślicznie ale przypał wczoraj coś szukałam w kosmetyczce i znalazłam 4 olejki na gorąco z oriflame mam 7 zużyć jak narazie przewiduje jeszcze ok 5 i 6 zakupów i dojda 2 z avonu czyli 8 zakupów ciuciola niezłe zakupy z pl .ja lece w marcu na ponad miesiąc więc się też obkupie choć nie powinnam Edytowane przez edyta29 Czas edycji: 2012-01-15 o 11:13 Powód: dopis |
|
|
|
#2124 |
|
Konto usunięte
|
U mnie 3 zużycia na 3 przybycia, ale z tych 3 nowych kosmetyków kupiłam tylko 1, potrzebny
![]() Liczę jeszcze na 3-4 zużycia. |
|
|
|
#2125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A lakiery: sure azure Essence, think pink Essence |
|
|
|
|
#2126 | |||
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie
U mnie też tak jest, wczoraj się zaczęła. Lepiej 14. stycznia, niż wcale... ![]() Cytat:
![]() Aha, no to już za miesiąc, nie ucieknie ![]() Cytat:
![]() No to ładnie, więcej zużyć niż zakupów Cytat:
|
|||
|
|
|
#2127 | |
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Ale zakupy Ja wyjęłam z szuflady wszystkie kosmetyki, które chcę w tym miesiącu zużyć. Nie chodzi mi o namnażanie zużyć ale o to, żeby pozbyć się prawie pustych opakowań w któeych jest kosmetyku na dosłownie kilka zużyć a zalega mi w szafie. I tak zapełniłam cały nocny stolik "resztkami". Mam m.in prawie puste serum rozgrzewające na cellulit z Ziaji, resztkę maski do włosów oliwkowej Avon, tonik Clean & Clear, maseczka YR, krem do stóp Neutrogena, 2 mgiełki z Avon, mleczko do ciała z LRP i wiele wiele innych rzeczy, które naprawdę wystarczą na kilka użyć i powiem im "bye, bye" ![]() Zamówiłam te kremy z apteki Gemini. Kupiłam 1 krem Isis Pharma z 12% kwasami, krem Iwostin odżywczy z wit C+E oraz hypoalergiczny nawilżający też z Iwostin, zapłaciłam za nie ponad 70 zł (wiem, że dużo) ale uważam to za uzasadnione zakupy - krem z kwasami jako przedłuzenie kuracji kwasami, poza tym w dobrej cenie, na krem z wit C+E bardzo długo się czaję i też jest w dobrej cenie a ten ostatni był za 17,99 - bo też z wyprzedaży. We wtorek idę odebrać. I mówię zakupom na styczeń " do widzenia", bo mam w tym miesiącu jeszcze do ubezpieczenia samochód i inne wydatki na które musi mi starczyć. Także teraz wielkie zużywanie, żeby nie zatonąć w zapasach.
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
Szara Migotka jest piękna
Zużyłam antyperspirant Activ z Ziai
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Hosenko jakie ty masz boskie paznokcie
. Używam różnych odżywek ale nie dają super efektów. Teraz mam odżywkę 8 w 1 Eveline - podobno działa cuda- zobaczymy.A tak na marginesie gdzie kupujecie lakiery Barbra? W osiedlowych drogeriach? Ja jeszcze ich nie spotkałam.
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:23.

Czy ja pomyliłam wątki?
Twoje są odłożone całkiem gdzie indziej i czekają.
Ciekawa jestem czy dasz radę bez obrzydzenia zużyć wszystkie.
Ja kończę pierwszą butlę 500 ml i już mam trochę dość tego zapachu a u Ciebie czeka jeszcze jedna 

), kolejny multipack majtek bokserek F&F w Tesco, bo dorzucili nowe wzory (lepiej niech już nie dorzucają, bo nie wiem czy się oprę kolejnym) 

za owocną naukę i poprawę sytuacji z TŻ, a za zużycia
Do końca stycznia szykuję mi się 11 zaliczeń/egzaminów. Już mam dość, a to dopiero początek 
Co za zapach