|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#53161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
yarrowia a w jakiej był cenie?
![]() U mnie pewnie jeszcze nie ma w Rossmannie, bo co nieraz piszecie, to u mnie jeszcze nie ma (bynajmniej nie ma na półkach)
|
#53162 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53163 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() Cytat:
kolorek śliczny, orzechowym brązem robisz hennę? |
||
|
|
|
#53164 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Ciekawe czy zmieniają czy będą obie wersje. Na stronie są obie, jak pisałam wyżej.
|
|
|
|
#53165 |
|
Nindżopesz
|
Kurcze, chciałam kupić niebieską Joannę bez spłukiwania z lnem i rumiankiem bodajże i tej akurat nie ma :/ Gdzieś w Warszawie ją dostanę?
|
|
|
|
#53166 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#53167 |
|
Zakorzenienie
|
Ewcia, pokaż włoski
![]() Po trzymaniu pół dnia, całą noc i jeszcze jeden dzień kokosa na głowie, zmyciu go BD i nałożeniu garniera avocado mam włosy przepływające przez palce Zobaczymy co będzie jak wyschną Poza tym znowu chce być brunetką! Boże jestem nienormalna. Byłam blond, RAZ nałożyłam farbę brązową na włosy i nigdy mi się nie wypłukała ten brąz co jest dziwne, bo włosy miałam białe a na takich farby się wypłukują bardzo szybko. Potem bawiłam się w czerwienie (i w sumie dobrze wyglądałam) potem zrobiłam sobie ombre i wszystko było fajnie, nie musiałam farbowac bo kolor był identyczny jak mój naturalny, i tu nagle stwierdziłam ze chce być blond i zjarałam włosy a teraz znowu chce tamten kolor.
|
|
|
|
#53168 |
|
Zakorzenienie
|
kobietki wiecie co kupiłam skuszona promocją w sephorze coś do stylizacji loka z silikonem zmywanym slsem ;/
http://eleven.se/en/hip-pure-curl-serum-16280.html no i to jest paskudne.. włosy były tragiczne bleh bleh bleh! zmyłam już slsem i zrobiłam odżywianie pod czepcem babasem i avocado garniera.. |
|
|
|
#53169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie, pół na pół henna z amlą i jatrophą i ciemny brąz, ale pod tym jest fioletowa farba chemiczna Cytat:
Opyl na allegro
|
||
|
|
|
#53171 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
pamiętam, że chciałaś troszkę skręt zmniejszyć...zajrzyj tutaj, KLIK! może się przyda, wypróbować na pewno nie zaszkodzi
|
|
|
|
|
#53172 |
|
Raczkowanie
|
A ja wczoraj zmylam kokos po calej nocy i sama nie wiem. Szalu nie ma, lepiej bylo po oliwie z oliwek wloski sie nie plataly byly takie elastyczne
Najgorsze jest to ze wlasciwie nie wiem czy to wina kokosa ale wlosy mi sie jakos mniej kreca Uzylam po raz drugi joanne b/s miod i cytryna i umylam skalp tym szamponem alterra z morela, to moze jego wina? Albo tej joaski... Chyba ze wlosy maja gorszy dzien, sa takie wstretne jakies ze musialam je zwiazac w kucyk.Tak czy siak do kokosa raczej nie wroce, teraz chce sprobowac olejek z BD albo z alterry, a w srode ide na dalsze poszukiwania jantaru bo zaliczylam juz 4 apteki i po pytaniu czy dostane taki specyfik patrzyli na mnie jak na wariatke, w moim miescie cokolwiek dostac to jest jakas porazka, jakies zacofanie tutaj panuje
|
#53173 |
|
Zakorzenienie
|
natalkaa7522 pokażę włosy dopiero w środę, teraz to wyglądam jakby piorun w miotłę strzelił
![]() We wtorek nałoże olej z orzechów włoskich, a w środę umyję ![]() Póki co, widzę, że wyszedł mi dość ciepły, ciemny brąz.... DMkAnia a to trzeba użyć do tego suszarki niestety się nie skuszę póki co, ale dziękuję Może kiedyś przejdzie mi takie pedanckie chronienie od wszystkiego włosów. Stronę zapisałam w ulubionych
|
#53174 |
|
Raczkowanie
|
ach ach ach, przeczytałam na blogu Anwen o płukance z l-cysteiną no i jak nic muszę zrobić nowe zamówienie na zsk
Ciekawa jestem czy efekt faktycznie będzie się utrzymywał aż miesiąc? I czy wpływa on an skręt? Boże, ale jestem słaba
|
|
|
|
#53175 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Agatka, każde włosy maja gorszy dzień, moje od wczoraj moczyły sie w oliwce BD, dzis rano im dołozyłam oliwe z oliwek z keratyną jedwabiem i pantenolem zmieszane z alterrą z granatem, umyłam BD metodą kubeczkową, d/s garnier AiK b/s joaśka z miodem zel lniany i teraz plunking ![]() się zaraz okaże co u mnie wyszło, ale juz podczas nakładania żelu miałam równe fale. |
|
|
|
|
#53176 |
|
Rozeznanie
|
Wstawiłam do codziennika zdjęcia moich włosów po hennie
A co!
|
|
|
|
#53177 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No faktycznie recenzji jest dużo, ale ja zwracam główne uwagę na wpisy o półproduktach i kosmetykach naturalnych. |
|
|
|
|
#53178 | ||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
wielkimi krokami zbliża sie moje hennowanie ale będe zua na to irańskie błotko![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- dziewczyny ponawiam prośbę, żebyście doradziły mi jakąs suszarkę z dyfuzorem. Skoro po niej są ładniejsze fale/loczki a i przy okazji krócej fryzure sie ułoży to ja bym chciała cos takiego. http://allegro.pl/suszarka-carrera-z...056473306.html http://allegro.pl/suszarka-clatronic...058142988.html http://allegro.pl/suszarka-suszarki-...051923563.html |
||
|
|
|
#53179 |
|
Zakorzenienie
|
pati_bc masz tak, ze po hennowaniu włosy schną Ci szybciej niż zwykle? Ja wczoraj to zauważyłam
|
#53180 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Mogę się do Was przyłączyć? Podczytuję i stosuję się do Waszych rad (wcześniej bardzo nie regularnie, od 2 tygodni sumiennie) od bardzo dawna. Teraz postanowiłam napisać, żeby dzielić się z Wami moimi doświadczeniami i czerpać z Waszych. Mam włosy mniej więcej do linii pach (jak naciągnę ) jak są pokręcone to do ramion. Dół włosów skręca m się w korkociągi, góra jest prawie prosta , ale pracuję nad tym.Kiedyś farbowałam włosy, od kilku miesięcy mam całe w swoim kolorze. Marzą mi się długie, pięknie kręcące się włosy... Co z nimi robię? A więc tak: ograniczyłam używanie prostownicy (kiedyś mój nałóg) do maksymalnie jednego razu w miesiącu (ale odkąd zmieniłam pielęgnację nie prostowałam jeszcze włosów), nie suszę. Myję włosy odżywką (joanna naturia) teraz już raz na dwa dni, wcześniej codziennie, ale odkąd myję odżywką coraz rzadziej. Po umyciu jak mam czas to maska (obecnie kallos latte), później jako odżywkę do spłukiwania znów naturię stosuję. Nie używam grzebyka, włosy palcami przeczesuję. Co jakiś czas przed myciem na noc olejuję włosy. Szamponu nie używałam już jakieś 2,5 tygodnia, a włosy coraz dłużej są świeże i coraz ładniej się skręcają... |
|
|
|
#53181 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka_1987 pokażesz zdjęcia?
|
#53182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy się miesiąc utrzyma - nie wiem, może zobaczę, może przepłukam wcześniej Pati
|
|
#53183 |
|
Zakorzenienie
|
whiteska, kascysko nie kuście!
|
#53184 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak TTy to robisz, że z każdym zdjęciem Twoje włosy wyglądają na bardziej gęste i lśniące?Cytat:
|
|
#53185 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Wykorzystuje moment nieobecnośći TŻ i zaraz nadrabiam, robiąc obiad.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witch, ja robię z maską Gloria, ale myślę, że z Bingo też możesz machnąć gloss. Chodzi o to żeby nie była zbyt bogata i niedroga, bo do glossu trochę potrzeba. Bingo bogatsze od Glorii, ale zaszkodzić nie zaszkodzi chyba. Emerald, ależ proszę, zapisuj, bardzo miło mi będzie. Tylko pamiętaj,że to zdjecie z lampą , w rzeczywistosci nie są tak jaskraworude (a szkoda), bo mam ciemne swoje wyjściowe. Pati, widziałąm już Twoje po hennie. Cudne! I jak urosły!!!! I zakrętasów coraz więcej widać. Chatul, tak, tym razem zrobiłam samym lnianym. I faktycznie lepiej niż z Isana. Cytat:
Cytat:
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-15 o 13:08 |
|||||||
|
|
|
#53186 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Witaj ![]() Dokładnie to samo pomyślałam, kiedy zobaczyłam włosy Pati. |
|
|
|
|
#53187 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Z kolei następne mają te dyfuzory z mocno wysuniętymi wypustkami. Pamiętam , jak Eloe pisała,że najlepszy dyfuzor jest taki, gdy po przyłożeniu do głowy ta plastikowa otoczka przylega i nie widać tych wypustek. W pzreciwnym wypadku włosy mogą sie mocno rozwiewać podczas suszenia i robić puch.Tylko w tej chwili trudno dostać takie dyfuzory z wysoką kryzą. Jeden model Eloe polecała na wątku o dyfuzorach, ale za Chiny nie pamiętam, który to był. Jedna z nas tu też taką kupiła, ale również nie pamiętam kto. (katie moze?-ale dawno jej nie było). Jeśli masz dobrą suszarkę(dużą, z regulacją temperatury i obrotów) , mozesz dokupić sam dyfuzor. Ja właśnie tak zrobiłam. Kupiłam taki i świetnie pasuje na mojego Philipsa. Wprawdzie nie przylega idealnie ta kryza do głowy(jest przerwa ok. 1cm), ale też nie odstaje tak bardzo jak w tych, które pokazałaś i nie rozwiewa mi. Cytat:
Cytat:
Ale muszę się Wam przyznać,ze jeszcze nie do końca się z falami identyfikuję. Juz od sierpnia bez prostowania, a jak teraz się zobaczyłam w mokrych prostych-to jakaś taka bardziej do siebie podobna się sobie wydałam. W końcu 8 lat takiego wizerunku zrobiło swoje -w świadomości to moje prawdziwsze ja. Teraz uczę się siebie w falach. Do prostych mam jednak wciaz sentyment. Natomiast TŻ zdecydowanie fale wielbi.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-01-15 o 14:40 |
||||
|
|
|
#53188 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Żarcik, żarcik
|
|
|
|
|
#53189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#53190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wzbogacania odżywek boję się, że mi to za bardzo przeciąży włosy, bo myję tylko odżywką. Chociaż wcześniej myślałam, że odżywką oleju nie zmyję, a zmywa się bardzo ładnie... Musze się przyzwyczaić do myśli, że odżywką da się umyć włosy i czyste są nawet dłużej niż po szamponie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.

-47-48-49-50 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Zobaczymy co będzie jak wyschną

Opyl na allegro
Uzylam po raz drugi joanne b/s miod i cytryna i umylam skalp tym szamponem alterra z morela, to moze jego wina? Albo tej joaski... Chyba ze wlosy maja gorszy dzien, sa takie wstretne jakies ze musialam je zwiazac w kucyk.
Może kiedyś przejdzie mi takie pedanckie chronienie od wszystkiego włosów. Stronę zapisałam w ulubionych 

Czego użyłaś do układania włosów? Standardowo żelu lnianego, czy coś zmieniłaś?