|
|
#571 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Serek homo naturalny jak najbardziej może być. Tak samo wiejski. Można też wymieszać twaróg z paroma łyżkami jogurtu naturalnego, żeby nie był suchy.
|
#572 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Polecam też twaróg z olejem lnianym lub właśnie z mlekiem i siemieniem lnianym prażonym na patelni (aż zacznie strzelać i pachnieć jak popcorn) potem zmielony w moździerzu (ja nie mam i mielę wałkiem To tego sól pieprz warzywa i gwarantuję sytość na 4h (jestem strasznym głodomorem , po tym nie mam ochoty na węgle ) ![]() Irisch lubisz jajecznicę? Makrelę wędzoną? Myślę że po takiej diecie jaka prowadziłaś te kilka ładnych lat, wystarczy naprawdę kilka zmian i schudniesz! np. 1,jajecznica z cebulą i pieczarkami+pomidor/papryka czy to tam akurat masz, na maśle lub dobrym oleju 2. dwie kromki razowca z pieczoną piersią z kurczaka sałatą i pomidorem (do pracy ) kilka marchewek do chrupania 3. wołowina, cielęcina, wątróbka, udko z kurczaka, coś z indyka, /łosoś mintaj lub jaka tam lubisz ryba parowana lub pieczona w folii, polana oliwą z oliwek + warzywa jakie lubisz i jakie możesz +jak jesteś głodna ryż brązowy/ kasza/ makaron razowy/kartofle w mundurku 4.twaróg który opisałam wyżej / cała puszka tuńczyka (ja jem połowę ze względu na dość wysoką cenę-5.35zł, ale możesz spokojnie zjeść całą bo to dobre źródło białka) do tuny jakiś tłuszcz/ pół makreli +warzywa pij wodę a owoce na czczo i będzie git. Aha i spróbuj sobie na czczo (zaraz po wstaniu i "ogarnięciu się " kubek ciepłej wody z połową cytryny i ew.łyżeczką miody, świetna sprawa Powodzenia i weź już się za siebie raz na zawsze to dostaniesz wsparcie i pomoc w postaci porady, a jak znowu "ostawisz kichę" to wiesz.... uznamy że sobie kpisz, i tyle.
Akcja-dieta ![]() cel 1: 70kg cel 2: 65kg cel 3: 60kg cel 4: 55kg Edytowane przez kawuza Czas edycji: 2012-01-14 o 15:38 |
|
|
|
|
#573 |
|
Zadomowienie
|
Moje wczorajsze U
śn., 6:10: muesli: po czubatej łyżce płatków żytnich i orkiszowych, łyżka otrąb pszennych, garść płatków "Zdrowy błonnik", łyżka płatków "Acti-Vita", łyżka żurawiny i rodzynek, garść orzechów, małe jabłko, zalane ciepłym mlekiem 1,5% 2śn., 9:30: 2 kromki wieloziarnistego z topionym serkiem i pomidorem, pomarańcza, 2 marchewki do chrupania o., 13:00: sałatka warzywna (na uczelni): ziemniaki, marchew, seler, korzeń pietruszki, groszek konserwowy, ogórki kiszone, jajko, 2 czubate łyżeczki majonezu (wieeem, zuooo ) i 2 łychy jogurtu nat.p., 16:20: 300ml barszczu, duża kawa zbożowa z mlekiem, piernik świąteczny w czekoladzie (te duże, w kształcie precelków mniam), spory gryz sernika (miał być zjedzony cały kawałek zamiast piernika, ale nie zasmakował mi specjalnie ;p)k., 19:45: biały ser z jogurtem i szczypiorkiem, sałatka: pomidor, ogórek zielony, kapusta pekińska, oliwki, groszek zielony + łyżeczka oliwy i przyprawy Oceńta. ![]()
|
|
#574 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
, o, ten: klik ![]() mniej zaufania mam do makaronu pełnziarnistego lubelli, bo obiło mi się o uszy, że oni oszukują z tym swoim 'pełnym ziarnem', ale ile w tym jest prawdy, to nie wiem
|
|
|
|
|
#575 |
|
Raczkowanie
|
U piątkowe
![]() 1.Bułka z dynią z manuelem + jajko, warzywka, plaster serka bri light 2.Bułka z sałatą, pomidorem, szynką 3.słonecznik ok 50 g 4.pierś z kurka ok 80 g, brokuł, sałatka z marchewki i jabłka po 2 krówki 5.2 kawałki pizzy domowej na cienkim cieście z brokułem, szynką papryką pieczarkami polane sosem czosnkowym i ketchupem 1,5 Redsa jabłkowego , garść chipsów Dzisiaj imprezowe U 1.bułka z dynią z szynką, serem light, jajkiem, ogórem, kawa z mlekiem 300 ml 2.5 faworków, szklanka kako pół na pół z wodą 3. 2 jabłko, 2 marchewki 4.mały kawałek pizzy wczorajszej 5. bardzo niezdrowa kolacja!! ![]() Jutro powrót do zdrowego R
|
|
|
|
#576 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
|
#577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#578 |
|
Rozeznanie
|
U
I jogurt naturalny z domowym musli owocowo-orzechowym, otrębami, cynamonem i jabłkiem II 2 naleśniki z białej mąki zwinięte jak tortilla - jeden z hummusem i ogórkiem, drugi z pekinką, tunczykiem, musztardą francuska i oliwkami III makaron pełnoziarnisty z resztą tunczyka, pomidorami i dużą ilością bazylii <3 kawałek jabłka i kawa IV ziemniaki zapiekane z brukselką i szpinakiem pod grubą kołderką z fety ![]() Dzisiejsze I grahamka na ciepło na pół - zapieczona z miodem i nerkowcami / twarogiem II wędzony dorsz zapieczony w sosie pomidorowo - ziołowym z kaszą gryczaną, do tego fasolka szparagowa i surówka z czerwonej kapusty III owoce (kawałki banana, jabłka, pomarańczy i granatu) z jogurtem frutica i gorącym twarożkiem IV orientalna zupa- krem pieczarkowa z sojowymi kuleczkami - solidna porcja bo trzeba skonczyc ;D Pokusi się ktos o zerknięcie? |
|
|
|
#579 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#580 |
|
Raczkowanie
|
Sama nie wiem U, bo P to nie jest na pewno. Zależy mi narazie żeby waga już nie spadała , potem bede musiała tyć
Ś: kajzerka z szynką i sałatą, jajko na twardo II: jabłko, serek twarogowy z syropem z wiśni 125g (150kcal mniej wiecej) O: kawałek łososia w ziołach prowansalskich z lidla, 2 łyżki ryżu, duża łyżka fasolki szparagowej P: jabłko K: pół bułki z sałatą, szynką i pomidorem, kromka chleba razowego z serkiem czosnkowym , 250 ml soku pomarańczowego świeżego Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-01-14 o 18:28 |
|
|
|
#581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#582 |
|
Rozeznanie
|
Moje P :
śniadanie : 3 kromki razowca z masłem i : 1 z serem żółtym i szynką, 2 z serem żółtym i ketchupem, 3 z białym serem i dżemem, kubek gorzkiego kakao na mleku 2%, jabłko, jog.nat. 180g II śniadanie : twarogowa owsianka ( 40g pł., 10 łyżek mleka, kostka gorzkiej czekolady, łyżka wiórek kokosowych, łyżeczka cukru waniliowego,4 łyżki twarogu), jabłko, pomarańcza, marchewka wpadło jabłko, 2 pl. polędwicy Obiad: kurczak z warzywami i do tego trochę więcej niż 1/2 woreczka białego ryżu - pewnie ok. 3/4 Deser : cappucino, pasek mlecznej czekolady, biszkopcik, daktyl suszony Podwieczorek: jog owocowy, 2 mandarynki, jabłko, szklanka soku pomidorowego Kolacja: 2 kromki razowca : 1 z pasztetem, 2 z serkiem kanapkowym, wieśniak - 200g, marchewka Potem : jabłko, pomarańcza, garść orzechów włoskich I jak to wygląda?
|
|
|
|
#583 |
|
Raczkowanie
|
Hej, podczytuję Wasze jadłospisy od pewnego czasu i mam nadzieję, że choć trochę nauczyłam się czegoś o zdrowym odżywianiu. Moim celem jest zrzucenie kilku kg, które przybrałam po wyjeździe na studia - jadłam duuużo słodyczy, ciast, ciastek i piłam kawy z bitą śmietaną... Ok, wstawiam swój jadłospis. Liczę na szczery komentarz, co jest źle, co mam poprawić itp.
Moje dzisiejsze R Śniadanie: mandarynka, 2 kromki chleba razowego z masłem i polędwicą sopocką, do tego cały pomidor. II śniadanie: kromka chleba razowego z masłem, polędwicą i calym pomidorem Obiad: makaron razowy, warzywa na patelnię i trochę babcinego pasztetu Podwieczorek: 1/3 puszki szprota w pomidorach Kolacja: 1/2 kostki twarogu półtłustego W międzyczasie wpadło kilka orzechów nerkowca i kostka gorzkiej czekolady. Edytowane przez dbsst Czas edycji: 2012-01-14 o 20:16 |
|
|
|
#584 |
|
Raczkowanie
|
Dzisiejsze P :
Iś: 4 (cięższe niż zwykle) żytniego: 1. i 2. z margaryną i twarogiem półtłustym 3. i 4. z margaryną, szynką z indyka, ogórkiem i musztardą paczka mentosów owocowych IIś: dużo płatków (chocapic i nesquick) z mlekiem 1,5% , pomarańcza, jabłko o: dużo ziemniaczków z bigosem p: jogurt Fantazja z dosypanym musli orzechowym kilkanaście cukierków lodowych k: 2 bułki orkiszowe : połówka z almette i pomidorem , połówka z margaryną, polędwicą sopocką i ogórkiem , połówka z sałatką z makreli , połówka z margaryną , szynką z indyka , musztardą i ogórkiem , 2 marchewki (dziwna zachcianka ) jutro ważenie .. trochę się boję ![]() oceni ktoś jadłospis ?
|
#585 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ważne żebyś tyła, a jeżeli tyjesz, jesz ze smakiem, to na co masz ochotę, to super
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
|
|
|
#586 |
|
Rozeznanie
|
moje U i problemy z jelitami;/;
przed; łyżeczka oleju lnianego śniad; bułka razowa 130g na 3 części, 2 z twarogiem chudym, kiełkami,pomidorem i ogórkiem, 1 z dżemem borówkowym 2śniad; kawałek sernika ( bez ciasta) chyba wiedeński, kawa z mlekiem obiad; gotowane udko z indyka w bulionie warzywnym, 2 ogórki kiszone, surówka z czerwonej kapusty podw; serek wiejski lekki z wkrojonym zielonym jabłkiem i mandarynką kolacja; kromka ciężkiego razowca na zakwasie, 100g twarogu chudego z łyżką serka homo, cebulką i kiełkami, kawałek pomidora i zielonego ogórka 1,5l wody, kilka herbat( zielona, rumianek,koperek) |
|
|
|
#587 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() do tej pory tyłam ( to już 4 kg ). ale postanowiłam się nie ważyć i nie mierzyć tylko tyć , aż inni powiedzą , że jest ok ( bo sobie ufać nie mogę ). Wczoraj bliska osoba - przyjaciółka - powiedziała mi , że wyglądam na 42 ! kg . Byłam w szoku bo ważę o wiele więcej więc w moim przypadku muszę patrzeć w lustro a nie na wagę
|
|
|
|
|
#588 |
|
Rozeznanie
|
Utrzymanie:
Śn: Placuszki owsiane (4 łyżki płatków, jajko) z pomidorem, pieczarkami i ketchupem, kawa z mlekiem. IIśn: Dwie kromki razowca z polędwicą drobiową, jajkiem na twardo, ogórkiem kiszonym i sałatą, jabłko. Ob: Filet z tilapii smażony na łyżce oliwy, pół woreczka kaszy gryczanej, surówka z kapusty kiszonej. Pod: Serek wiejski z garścią orzechów laskowych i cynamonem, mandarynka, kawa z mlekiem i łyżeczką cukru trzcinowego. Kol: Pół makreli wędzonej, sałatka: papryka, sałata, pomidor, oliwki, ogórek, potem dwie marchewki. Mogę prosić o ocenę?
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
Utrzymanie
1. Owsianka z połową serka wiejskiego, masłem orzechowym, jabłkiem duszonym z przyprawą korzenną i miodem. 2. Gotowana pierś z kurczaka, 3 placuszki z kaszy kukurydzianej z kukurydzą i curry, surówka (sałata lodowa, ogórek, papryka, oliwa). 3. Latte migdałowe z bitą śmietaną i gałką lodów waniliowych (szał ), kruche ciasteczko.4. Talerzyk sałatki z gotowaną piersią kurczaka, kukurydzą, ananasem, makaronem i sosem na bazie majonezu. |
|
|
|
#590 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Moje dzisiejsze ....P? 1. duża pszenna bułka z masłem, polędwicą drobiową, białym serem, pomidorem, chrzanem 2. mandarynka, serek wiejski i garść orzechów nerkowca kawa z mlekiem 2% (pół na pół) 3. gęsta pomidorowa zabielana śmietaną 18% z marchewką i sporą porcją makaronu 4. 3/4 woreczka kaszy gryczanej z gulaszem wieprzowym i sosem, surówka ze słoika, pół ogórka konserwowego przekąska: pieczone jabłko 5. grahamka z masłem: pół z serkiem wiejskim, pół z sałatką warzywną z majonezem, ogórek zielony, kiełki lucerny kawa z odrobiną mleka po: ze 3 łyżki serka wiejskiego prosto z pojemnika, marchewka Kubuś marchew-jabłko-pomarańcza 300ml w ciągu dnia: dużo niesłodzonych herbat, woda mineralna
Edytowane przez agniusia17 Czas edycji: 2012-01-14 o 21:22 |
|
|
|
|
#591 |
|
Raczkowanie
|
moje weekendowe (w weekendy zawsze wypada mi jeden posiłek) U/P (bardziej U):
/wstałam o 11:00/ start: dwie szklanki wody 11:00: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami: każda z masłem i smażoną na maśle jajecznicą z 2 jajek 15:00 (po powrocie z miasta): 3 naleśniki 18:00 (przekąska): pomarańcza (zjadłam z rozsądku, bo najadłam się naleśnikami) 20:00: 1,5 ciemnej bułki z ziarnami z masłem + 1,5 parówki wieprzowej z ketchupem + herbata z miodem + oczywiście 1,5 h marszu. proszę o ocenę
Edytowane przez sprotte Czas edycji: 2012-01-14 o 22:41 |
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
primo gusto, z tego co pamietam to jest w takim brazowym opakowaniu
---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Madziuniusia : I 8:00 4 albo 5 łyżek owsianki ugotowanej na wodzie, odcedzona, wymieszana z białym serem i rodzynkami <fajnie II 12:00 bułka ziarnista z białym serem i pomidorem <duzo sera? to ok III 15:00 makaron pełnoziarnisty wymieszany z sosem (tuńczyk, pomidor w kawałkach z puszki, papryka, pieczarki, cebula) <super przegryzka koło 17... garstka słonecznka, garstka pestek dyni <to jednak troche za malo IV 21:00 serek wiejski z mieszanką studencką <okej ![]() troszke za duzo nabialu, moim zdaniem, ale wiem ze sie zdarzaja takie dni ze jest wiecej,wiec ok no i troche brak warzyw
|
#593 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#594 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trochę dziwny ten jadłospis Mało urozmaicony i trochę chaotyczny. Ale nauczysz się wszystkiego
Edytowane przez Narc Czas edycji: 2012-01-15 o 14:59 |
|
|
|
|
#595 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#596 |
|
Raczkowanie
|
moja dzisiejsza luźna R
![]() śniadanie: 1,5 kromki chleba orkiszowego z szynka pasta jajeczna sałatą pomidorem 2 śniadanie: jabłko (wiem że mało ale to dlatego że późno wstałam ) obiad: 2 naleśniki z twarogiem i konfitura wiśniową przekąska: garść orzechów kolacja: 1,5 kromki chleba orkiszowego z szynka sałata pomidorem tuńczykiem do picia woda zielona herbata i kawa z mlekiem co o tym sądzicie? :P |
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
Sobotnie U:
śn., 10:15: 1/2 jabłka i pomarańczy, 2 łychy ziaren owocu granatu, po połowie małego jogurtu naturalnego i truskawkowego, po łyżce płatków orkiszowych, żytnich i otrąb pszennych, garść płatków "Zdrowy błonnik", łyżka słonecznika i nerkowców, kawa z mlekiem i kostka czekolady o., 13:00: makaron (wyjątkowo zwykły, nie pełnoziarnisty ), sos: kawałek kiełbasy wędzonej, dużo cebuli i czosnku, 2 łyżki śmietany 12% (obiecałam siostrze, że zrobię ten makaron, bo nie jadłyśmy go chyba z 1,5 roku... Dlatego trochę mniej zdrowy obiad dziś p., 16:00: koktajl: maślanka, truskawki mrożone, łyżeczka miodu, pół twixa, kawa, marchewki do pochrupania k., 19:40: 200g serka wiejskiego 5%, sałatka z pomidora, ogórka zielonego, oliwek w sosie musztardowo-chrzanowym I jak? (ze względu na obfity obiad dałam lżejszą kolację)
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze i dzisiejsze R
wczoraj I 9:00 owsianka z 4 łyżek ugotowana na wodzie wymieszana z białym serem i rodzynkami II 12:00 2 jajka na miękko z bułką wieloziarnistą + pomidor w kosteczkę z jogurtem naturalnym III 17:00 woreczek ryżu brązowego z mieszanką warzyw chińskich + pierś z kurczaka pokrojona w kosteczkę IV 19:00 szklaneczka rosołu V 20:00 biały ser z mieszanką studencką i gdzieś po drodze wpadła kostka czekolady gorzkiej... dziś I 5:30 owsianka z 4 łyżek ugotowana na wodzie wymieszana z serkiem wiejskim i rodzynkami II ok 10:00 pół makreli ok 10 dkg III ok 12:00 bułka wieloziarnista z polędwicą sopocką, pomidorem, ogórkiem i rzodkiewką III 13:00 rosół z domowymi kluseczkami i marchewką IV 14:00 pieczone udko bez skóry V 16:30 kawałek pizzy VI 20:00 garść wędliny, pomidor, ogórek, rzodkiewka Dzisiejsze punkty III, IV i V- to w pracy, zostałam zmuszona;] tyle dobrego, że udało mi się wyrzucic ziemniaki, a surówka była okropna, także niestety też wylądowała w koszu. Mogę prosić o ocenę?
Zostaniesz na stałe? Edytowane przez Madziuniusia Czas edycji: 2012-01-15 o 20:03 |
|
|
|
#599 |
|
Raczkowanie
|
U/P walcze z ed.
Ś: bułka, 1 połowa z jajecznicą, 2 połowa z szynką i sałatą IIŚ: froop i sok pomarańczowyO: kurczak w sosie ziołowym autorstwa mojej mamy, pieczony ziemniak z foli, łyżka brokuł i fasolki szparagowej P: jabuszko K: bułka z szynką i serem i sałatą, pomidor hmm, jakoś tak ubogo chyba. Oceni ktoś ?? |
|
|
|
#600 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:42.

kubek ciepłej wody z połową cytryny i ew.łyżeczką miody, świetna sprawa 
) i 2 łychy jogurtu nat.