|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31637948]To ja teraz ładnie poproszę o jakiś przepis na pączki wraz z instrukcją (jak facet
) jaki olej mam kupić, bo ja w ogóle oleju nie używam, jak już to oliwę z oliwek, a na tym to chyba szkoda smażyć, zważywszy, że musi być cały gar.. [/QUOTE]Mogę dać ten, który ja miałam. Wyszły duuże i smaczne. Zobaczymy jak będzie z nimi jutro. Bo czasami lubią się robić gumowate, dlatego najlepiej tego samego dnia. KOCHANIE!!!! nawet mi nie próbj oliwy marnować http://mrs-pereira.blogspot.com/2012...-tym-roku.html Z resztą oliwa bardzo zmienia smak potrawy, do słodkości nawet z tego względu się nie nadaje. Najlepszy jest smalec, a nawet taniej - taki olej z biedronki - naprawdę tu tłuszcz ma mieć po prostu dobrą temperaturę, czyli taką, żeby jak wrzucisz kawałeczek ciasta, szybko Ci wypływało. Potwierdzam sposób na ziemniaka - pomaga też obniżyć temperaturę. Ale się narobiłam dziś z nimi, najgorzej, że mnie ręka na której śpię ostatnio pobolewa, a tu ciasto wyrób ^^ Edytowane przez Torrini Czas edycji: 2012-01-15 o 20:56 |
|
|
|
#1352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam długie,mocne paznokcie i włosy fakt wypadają ale się w ogóle nie przetłuszczają.Szkoda że to stan przejściowy.
|
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za opinie, wlasnie u mnie w miescie jest ten x-lander 2w1 za 1100 zl, wiec jutro podjade go ogladnac
mysle ze kupujac poza allegro byloby jeszcze taniej ![]() a fotelik wlansie raczej maxi-cosi zeby bylo taniej, bo i tak nie bedziemy nigdzie daleko wozic dziecka, moje miasto jest bardzo male takze mysle, ze bedzie wystarczajacy. Jakis lepszy sie kupi juz ten nastepny fotelik, wtedy poszukam moze recaro Narazie ogolnie malo kasy, takze ten x-lander to i tak spory wydatek plus fotelik. Chyba, ze kupimy jakis fajny uzywany do maja za dobra cene to nie bede kupowala x-landera, no ale jesli nic sensownego nie kupie uzywanego to kupie x-landera po porodzie bo wtedy juz czasu nie bedzie na marudzenie i wybieranie ;] fotelik tylko kupie z miesiac wczesniej.
|
#1356 |
|
Zadomowienie
|
agatka661 na allegro na pewno taniej. U nas różnica w całym zestawie wynosiła prawie 400zł w porównaniu ze sklepem.
Oprócz gondoli i spacerówki w zestawie jest fotelik recaro właśnie + ta baza do auta do montażu fotelika, te wszystkie przeciwdeszczowe osłonki, moskitiery, torby. Jak dla mnie róznica bardzo duża. Na szczęście teściowie funduja
|
|
|
|
#1357 |
|
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/x-lander-2-w-1-jak...038517067.html
ja mam takiego x landera i mój się rozkłada do pozycji siedzącej,rozkłada do pozycji leżacej i uważam że jest stabilny. |
|
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie paznokcie w fatalnym stanie. Rozdwajają się dramatycznie. Cera też dramat. Natomiast włosy okej, ale z nimi nigdy nie było problemów. No i przyznam Wam się, że włosy na nogach to ja mogę spokojnie co dwa dni golić i cały czas jestem gładka wcześniej mogłam się ogolić rano, a wieczorem już kaktusa strasznego miałam
|
#1359 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1360 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję za przepisy i porady, jak zrobię pączki, to się na pewno pochwalę
![]() Właśnie zjadłam popcorn i lody, w życiu bym nie pomyślała, że mój żołądek ma taką pojemność... ![]() DDTVN nie oglądałam, bo wstałam po 11 Chyba nawet o 11.30 i byłam zła na siebie, że tyle dnia zmarnowałam... Ale od jutra znowu wstawanie o 6, więc trudno. A skóra, włosy, paznokcie - super. Wprawdzie z dwiema ostatnimi rzeczami nigdy nie miałam większych problemów, ale teraz wszystko jest super
|
|
|
|
#1361 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31637948]To ja teraz ładnie poproszę o jakiś przepis na pączki wraz z instrukcją (jak facet
) jaki olej mam kupić, bo ja w ogóle oleju nie używam, jak już to oliwę z oliwek, a na tym to chyba szkoda smażyć, zważywszy, że musi być cały gar.. [/QUOTE]Jeśli pączki, to tylko na smalcu. I nie bój się, ze będą smakowały smalcem. Nie będą, a smak nieporównywalnie lepszy niż na oleju ![]() Albo na Plancie. Z ilością nie przesadzam, bo smażę na raz po 3 pączki, nie więcej. Najlepszy jest szeroki rondel, żeby się łatwo obracało i dobrze było widać co i jak się smaży. Tłuszcz rozgrzewaj powoli, żeby nie przegrzać. Przygotuj się na to, że pierwsze 2 partie mogą się w środku nie dosmażyć, później temperatura tłuszczu będzie odpowiednia i będą sie pięknie smażyć. Cytat:
|
|
|
#1362 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A skóra, włosy, paznokcie - super. Wprawdzie z dwiema ostatnimi rzeczami nigdy nie miałam większych problemów, ale teraz wszystko jest super [/QUOTE]U mnie włosy nie wypadają, ale się przetłuszczają.... W zasadzie co dzień powinnam myć, ale robię to co drugi dzień, żeby ich nie niszczyć. Końcówki się niestety rozdwajają... Cera paskudna, już nic nowego mi się bardzo nie robi, ale zostały czerwone ślady. Paznokcie dotąd były super, teraz zaczęły się łamać. ![]() A futerko na nogach... Nie wiem już jak z nim walczyć. Nawet na brzuchu zaczęły rosnąć ciemne i grube... |
||||
|
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak, oba wózki widziałam na żywo w różnych sklepach. Emmaljunga jest ładna, wygląda na porządnie zrobioną, jest trochę większa od Teutoni np. siedzisko ma o 3 cm większe od teutoni, ale nie ma przekładanej rączki. No właśnie dziewczyny, czy ta przekładana rączka jest aż tak ważna? Do czwartku podejmuję decyzję, a potem już nie chcę słyszeć o tych wózkach bo na dłuższą metę to naprawdę wkurzający temat. O rany, a ja zawsze kupuję drogą extra vergin bo myślałam, że tak smażenie będzie zdrowsze. |
|
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1367 |
|
Konto usunięte
|
Ja chyba padnę.
Zjadłam po obiedzie 14/15 Tofifi, popcorn (pół paczki) i lody, wypiłam herbatę, a jeszcze bym coś zjadła.... A włosy myję raz na 2 dni (jak chodziłam do pracy to codziennie, ech męczarnia przy długich włosach), o goleniu nawet lepiej nie wspominam
Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-01-15 o 21:41 |
|
|
|
#1368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O miesiączce też sobie ostatnio przypomniałam i fajnie, że jej nie ma Szkoda, że wróci, ale u mnie może nie na długo Ja zjadłam właśnie pyszną kolację i mam ochotę na jeszcze. Nie wiem, czy to chwilowy napad głodu, czy tak mi już zostanie do końca ciąży Boję się, że z 2-3kg na plusie do piątego miesiąca może się zrobić nawet 20 na plusie do końca ciąży
|
|
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
ja to w ciąży ciągle jestem głodna
mi włosy na brzuchu pociemniały a na nogach jakbym w ogóle ich w ciąży nie miała ![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
|
|
#1370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy mi rosną jak oszalałe...łydki mam jak sarenka po 2 dniach a z brzucha M. się śmieje, że ma zwierzątko w domu - futerkowe, bo na całym brzuchu mam meszek |
|
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
Ewunia_1984 mnie się wydaje, że rączka jest dosyć istotna, wygodniej masz jeśli sobie decydujesz czy chcesz dziecko przodem do siebie czy zeby oglądało co ma przed sobą.
Temat wózków na dłuższą metę jest męczący, ja już cieszę się, że mam zdecydowane, nie czytam już nic, nie porównuje. Zamówi się kiedyś i po sprawie, Persephone_ ja właśnie skończyłam toffifee, nie zjadłam całej paczki, bo mnie trochę zemdliło. Niepotrzebnie dostałam tyle słodyczy na święta, teraz wyciągam zapasy. Dzisiaj się zważyłam i 3 kg więcej od początku ciąży a długo waga stała w miejscu. Jutro ide do lekarza to jeszcze u niego się zważę. Jesli chodzi o włosy to ja tylko zauwazyłam że bardzo mi wypadają, Cera przez pierwsze miesiące była ok, teraz jest różnie. Nieraz mam taki tygodniowy wysyp, potem wraca do normalności i tak w kółko. |
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dlatego zjadłam już 2 porcje lodów i jestem rozgrzeszona |
|
|
|
|
#1373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31640739]Ja chyba padnę. Zjadłam po obiedzie 14/15 Tofifi, popcorn (pół paczki) i lody, wypiłam herbatę, a jeszcze bym coś zjadła.... A włosy myję raz na 2 dni (jak chodziłam do pracy to codziennie, ech męczarnia przy długich włosach), o goleniu nawet lepiej nie wspominam [/QUOTE]Też jak pracowałam, to myłam codziennie. I głodna jestem. Strasznie mnie na rybkę jakąś naszło. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jutro idę rano na badania. Bez śniadanka...
|
|||
|
|
|
#1374 |
|
Zadomowienie
|
Ja liczę, że do 10 kg przytyje, to takie moje marzenie. Nie wyobrażam sobie, że więcej przybędzie, nawet ciężko mi sobie siebie wyobrazić.
Miałam koleżankę, która przytyła 30 kg, nie wiem jakbym się wtedy poruszała. |
|
|
|
#1375 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna tyje 10-12, a inna 30. Ale żeby od razu pisać, ze na pewno przytyje więcej...
|
|
|
#1376 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesli chodzi o wyprawke to ja mam dokladnie tak samo, chcialabym po prostu juz miec to wszystko gotowe i niech sobie czeka a ja moglabym wtedy zajac sie innymi sprawami ale TZ wkolko powtarza ze to jeszcze za wczesnie i ze nie mamy gdzie tego trzymac. do tego jak bedziemy sie przeprowadzac to bedziemy musieli to wszystko targac ze soba.... i tak wkolko... mozna oszalec
|
|
|
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja póki co też powstrzymuję się z zakupami, bo czeka nas przeprowadzka, a to tylko dodatkowe rzeczy do przewożenia.
|
|
|
#1378 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też moje marzenie.A ja wolę nie myśleć ile... Żeby potem w jakąś depresję nie wpaść.
|
|
|
|
|
#1380 |
|
Wtajemniczenie
|
Depresji z powodu kg się nie boję. Najwyżej, pierwszy raz w życiu, będę się odchudzała
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

) jaki olej mam kupić, bo ja w ogóle oleju nie używam, jak już to oliwę z oliwek, a na tym to chyba szkoda smażyć, zważywszy, że musi być cały gar..
[/QUOTE]
nawet mi nie próbj oliwy marnować 

wcześniej mogłam się ogolić rano, a wieczorem już kaktusa strasznego miałam ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
W tygodniu robię, nie ma siły