Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 21:24   #661
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pamiętam czy była rozmowa na temat wanienek Pamiętam tylko że było coś o tych wiaderkach do kąpieli ale one mnie jakoś nie przekonały. Jakie wanienki kupujecie?
Zwykła, najzwyklejszą. Siostra załatwiła ten wkład anatomiczny do wanienki, może przyda się później. Ale mogę nalać trochę wody do zwykłej wanny jak dziecko będzie większe.

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Karolca a te figurki sami wybieraliście czy cukiernia już odgórnie miała przygotowane?
Mogliśmy zrezygnować z tych, które dała cukiernia na rzecz własnych. Ale pokazali nam kilka opcji, wybraliśmy tę, która nam się spodobała. Były ręcznie robione przez cukiernika. TO był mały zakład, prowadzony przez małzeństwo. Ona zajmowała się zamówieniami i wszystkim a mąż-cukiernik - wypiekami.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Karolca moze maz tak bardzo skupiał sie na tym zeby kupic Ci to co chciałas ze o wszystkim zapomnial
mój TZ tez czesto zapomina mi kupic to o co go prosze, ale piwa nigdy nie zapomni
Tak... nawet nie zapytał się co chcę :/

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Swoją drogą biedny piesek
Biedulka wystraszyła się
Taaa. nie wiem czego. Historia powtarza się od kilku miesięcy jak tylko mąż wyjdzie z kundlem na dwór. O wyjściu bez smyczy może zapomnieć, bo pies zwyczajnie nie wyjdzie. Nie wiem o co chodzi. Może mąż ma złe nastawienie do tych spacerów i pies to odbiera? Nie wiem, naoglądałam się "Zaklinacza psów"

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:29   #662
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Matylda jest ładnym imieniem. Mi sie podoba, ale mąż jest "wybredny" jeśli chodzi o imiona, i pozwoliłam najpierw jemu się wykazać
Ja nie krytykuję imion, jakie wybierają inni swoim dzieciom, mogę jedynie powiedziec, że mi osobiście imię się nie podoba. Bo podobać się nie musi, prawda? Ale nie powiem, że jest brzydkie, głupie, śmieszne czy cokolwiek. iChocby dlatego, że nie wypada obrazać uczuć innych osób. Ot, zwykła kultura.
Wiadomo, moge sobie skomentowac w myślach czy gdzies tam na boku, ale znając mnie i zycie, zapomniałabym o tym bardzo szybko
Odpoczywaj, odpoczywaj
Nam obojgu to imię się podoba, w dodatku stoi za tym zabawna historia Mojej siostrze się zaś i szwagrowi nie podobalo i o tym po prostu powiedzieli, bo sami gdyby mieli mieć córeczkę, wymyślili inne, które z kolei nam się nie podoba Ale zrobili to grzecznie, i po kilku dniach gdy wszyscy już do brzucha zwracali się po imieniu, przyznali, że się przyzwyczaili i nie jest takie złe hihi No ale przykre, że takie sytuacje jak wymieniłam się zdarzaja i to od znajomych. Cóż, mogłam jej odpowiedzieć, że oczywiście, przemyslę sobie kwestię imienia, a najlepiej niech mi po prostu powie co jej sie pdooba, to tak nazwe dzidzie haha

Cytat:
Dziewczyny nie pamiętam czy była rozmowa na temat wanienek Pamiętam tylko że było coś o tych wiaderkach do kąpieli ale one mnie jakoś nie przekonały. Jakie wanienki kupujecie?
My już mamy wanienkę, w ślicznym, słonecznym żółtym kolorze. Kupiliśmy ją nie sprawdzając wcześniej opinii, po prostu wpadła nam w oko i z dostępnych wanienek wydała mi się najbardziej uniwersalna, bo i dla maluszka i dla starszaka. Bratowa z bratem kupowali w sumie 2 razy, bo najpierw małą a potem musieli kupić znów duzą...

Cytat:
nam polozna mowila ze najlepiej kupic zwykkla bez zadnych siedzisk i innych urozmaicen, my tez kupilismy zwykła w ladnych kolorkach ,tyle ze dosc duza ,zeby starczyła na dluzej

Karolca moze maz tak bardzo skupiał sie na tym zeby kupic Ci to co chciałas ze o wszystkim zapomnial
mój TZ tez czesto zapomina mi kupic to o co go prosze, ale piwa nigdy nie zapomni
Nasza ma siedzisko-wydała mi się idealna, bo będę większośc czasu sama zajmować się dzieckiem a rodzinka daleko, więc chciałam sobie ułatwić sprawę.

Dziś wysłałąm męża do sklepu, zeby kupił wieszaki na kurtki, takie, co się przybija do ściany. Wrócił......z wieszakami do kubków i kuchennych ręczników, i jeszcze twierdzi, że to żadna różnica a innych nie mógł znaleść!

Teraz zaś przy kubkach goracej herbaty będziemy się oddawać lekturze zakupionych niedawno książek w oczekiwaniu na dziecko i 1 rok życia dziecka. Mnóstwo przydatnych informacji! A ból żeber i w sumie całego prawego boku mi nie mija, nie wiem już, czy to od jedzenia czy dziecko tak się ułożyło

Tu linki do wanienki oraz do przewijaków, jakie ostanio znalazłąm, bo już nie wiem sama, co kupic! Poradzcie, czy ikea czy to na kółkach?!

http://www.mothercare.ie/cosatto-web...an-zoodle.html

http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/70153805/

http://www.babystyle.pl/Wanienka+ana...by_p12852.html
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:36   #663
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
TŻ szedł do sklepu... wcisnęłam mu psa na spacer od razu. Miał kupić przy okazji coś słodkiego.
Pies mu zwiał (kolejny raz), kupił tylko to, co sam lubi a ja nie (nienawidzę wafelków z kremem owocowym). Oczywiście moj mały kundel w strachu zaatakował innego psa (ponoć dużego).
Nie wiem co takiego mąż robi na spacerach... ja mogę z psem iść bez smyczy a ta nawet nie spojrzy na innego. Zawsze idzie grzecznie koło nogi. Raz mi uciekła sprzed sklepu i biegała przestraszona po okolicy, ale tylko dlatego, że nie wiedziała, do którego sklepu weszłam (smycz przegryzła przy samym zapięciu do obroży).
No i jakiś czas temu wbiegła z wózkiem do sklepu. Mama nie zauważyła, że wózki są darmowe.
Ojej, psi uparciuch A myślałaś o smyczce z łańcuszka poprzetykanego plecionką? Nie przegryzie. Bo szkoda nerwów na ucieczki, szukania, czy wydatków jeżeli tfu,tfu, coś jej się stanie albo wlepią wam mandat za brak smyczy.

Cytat:
Plastik na stelażu, myślę o wkładce pomniejszającej, bo to koszt 12zł a mimo wszystko większa pewność, że namydlone maleństwo się nie wyśliźnie do wody.
wanienka taka: http://img07.allegroimg.pl/photos/or.../96/2039989609
wkładka mniej więcej taka: http://img16.allegroimg.pl/photos/or.../79/2044137906

Cytat:
nam polozna mowila ze najlepiej kupic zwykkla bez zadnych siedzisk i innych urozmaicen, my tez kupilismy zwykła w ladnych kolorkach ,tyle ze dosc duza ,zeby starczyła na dluzej

A mówiła, czemu takie siedziska nie?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Nam obojgu to imię się podoba, w dodatku stoi za tym zabawna historia Mojej siostrze się zaś i szwagrowi nie podobalo i o tym po prostu powiedzieli, bo sami gdyby mieli mieć córeczkę, wymyślili inne, które z kolei nam się nie podoba Ale zrobili to grzecznie, i po kilku dniach gdy wszyscy już do brzucha zwracali się po imieniu, przyznali, że się przyzwyczaili i nie jest takie złe hihi No ale przykre, że takie sytuacje jak wymieniłam się zdarzaja i to od znajomych. Cóż, mogłam jej odpowiedzieć, że oczywiście, przemyslę sobie kwestię imienia, a najlepiej niech mi po prostu powie co jej sie pdooba, to tak nazwe dzidzie haha

My już mamy wanienkę, w ślicznym, słonecznym żółtym kolorze. Kupiliśmy ją nie sprawdzając wcześniej opinii, po prostu wpadła nam w oko i z dostępnych wanienek wydała mi się najbardziej uniwersalna, bo i dla maluszka i dla starszaka. Bratowa z bratem kupowali w sumie 2 razy, bo najpierw małą a potem musieli kupić znów duzą...

Nasza ma siedzisko-wydała mi się idealna, bo będę większośc czasu sama zajmować się dzieckiem a rodzinka daleko, więc chciałam sobie ułatwić sprawę.

Dziś wysłałąm męża do sklepu, zeby kupił wieszaki na kurtki, takie, co się przybija do ściany. Wrócił......z wieszakami do kubków i kuchennych ręczników, i jeszcze twierdzi, że to żadna różnica a innych nie mógł znaleść!

Teraz zaś przy kubkach goracej herbaty będziemy się oddawać lekturze zakupionych niedawno książek w oczekiwaniu na dziecko i 1 rok życia dziecka. Mnóstwo przydatnych informacji! A ból żeber i w sumie całego prawego boku mi nie mija, nie wiem już, czy to od jedzenia czy dziecko tak się ułożyło

Tu linki do wanienki oraz do przewijaków, jakie ostanio znalazłąm, bo już nie wiem sama, co kupic! Poradzcie, czy ikea czy to na kółkach?!

Przewijaki z IKEA jak dla mnie odpadają. Singlar - drewno i sklejka jest baaardzo niestabilny, chwieje się na boki, a denka są z cieniutkiej dykty!Ten jest dość podobny, może idź do ikei i potrząsnij nim zdrowo, tak jak małe dziecko potrafi się wiercić.
Jest jeszcze ciekawy jakby na stelaży krzyżakowym, coś jak krzesełko wędkarza - również mu nie ufam.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50144765/
Stary 2012-01-15, 21:38   #664
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy z tą pępowiną - też się cieszę, że lekarz zauważył tą pępowinę na karku (dobrze, że nie zawinięta wokół szyi). Jutro w szpitalu poproszę przy usg (bo pewnie będzie robione) czy nadal tak jest. Jeszcze jak dotrwam to pójdę do tego lekarza w 38 tc i niech sprawdzi. W ogóle jakoś się zaczynam bać porodu i dla mnie to wielka niewiadoma, a to najbardziej przerazą, ale musi byc dobrze
Roksape dzięki za wiadomość o tych ruchach - bardzo przydatne

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
ivona84 trzymaj sie w szpitalu , dobrze ze lekarz wychwycil ta pepowinke.

WIEM juz o co mialam zapytac. czy warto zrobc USG 3D jak bede w 32-33 tc?
Dzięki
Wg mnie warto, bo buzia jest taka bardziej pucułowata i ładniejsza niż w tym usg połówkowym

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
A moze dziewczyny napiszecie tydz ciazy, ile wam przybylo w brzuszku i ile kg na plus?Wiem ciekawskie jajo ze mnie
U mnie zaczął się 32 tc - obwód brzucha 108 cm (było ok 75), waga +19 kg

Milego wieczorku dziewczyny - jutro do tego szpitala Nienawidzę szpitali, ale zdrówko dzidzi najważniejsze
Buziaki i do czwartku

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:40   #665
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Ojej, psi uparciuch A myślałaś o smyczce z łańcuszka poprzetykanego plecionką? Nie przegryzie. Bo szkoda nerwów na ucieczki, szukania, czy wydatków jeżeli tfu,tfu, coś jej się stanie albo wlepią wam mandat za brak smyczy.
Miałam. Zerwała
Na szczęście daleko nigdzie z nią nie idę, a jesli coś takiego się stanie, zawsze mogę wziąć psa pod pachę i iść parę metrów dalej do sklepu zoologicznego po nową smycz. Obecną ma już dwa jakieś dwa czy trzy lata, ale też w dwóch miejscach próbowała ja przegryźć.
Pies jest ze schroniska, panicznie boi się niemal wszystkiego. Nie dał rady na jej psychikę specjalista od zachowań behawioralnych dla psów, więc nie wiem, jak ją uczyć, że przecież "zaraz przyjdę". W domu wyganiam ją ciągle na swoje miejsce, ale nie, ona musi mnie widzieć.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 21:48   #666
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
my bedziemy uzywac sudokremu i krochmalu (z polecenia poloznej)
ale sudokrem bedzie w razie odparzen dopiero, jako profilaktyke bede chyba uzywac masci bepanthen

ale kolejnosc taka
u nas tak samo, na szczęście odparzeń nie było

Witam wieczorem, nadrabiam, ale jestem wypompowana po tych baletach
Gosia pewno,że to wahania nastroju od hormonów, ja teraz mam mniejsze, ale w pierwszej ciąży to była masakra, tż wszystkim mówił,że niczego się nie boi w związku z drugim dzieckiem jak tego,że będę mieć znów humory .Trzymaj się, jeszcze chwila i będziemy mieć inne nastroje
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 21:51   #667
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

Cytat:
Miałam. Zerwała
Na szczęście daleko nigdzie z nią nie idę, a jesli coś takiego się stanie, zawsze mogę wziąć psa pod pachę i iść parę metrów dalej do sklepu zoologicznego po nową smycz. Obecną ma już dwa jakieś dwa czy trzy lata, ale też w dwóch miejscach próbowała ja przegryźć.
Pies jest ze schroniska, panicznie boi się niemal wszystkiego. Nie dał rady na jej psychikę specjalista od zachowań behawioralnych dla psów, więc nie wiem, jak ją uczyć, że przecież "zaraz przyjdę". W domu wyganiam ją ciągle na swoje miejsce, ale nie, ona musi mnie widzieć.
No to może trzeba jej zrobić posłanie gdzieś blisko
U nas ta kotka moja też... znajda.. ale taka uciekająca... ode mnie coraz mniej a od wszystkich innych łłłoooooooojjj byle dalej byle wyżej
ale co bardzo ciekawe.. nie lubiła do tej pory być przy mnie ....przychodziła za mną do pokoju i owszem nawet kładła się na pufie koniecznie obok mojego fotela, ..... gdy ja przechodziłam z pokoju do pokoju docierała za mną .. ale gdy wołałam na kolana to nieee oooo nieee nie ma mowy .. uciekała
a ostatnio siedze sobie przed kompem na fotelu a tu nagle hop i kot na kolanach siada
... sotatnio doszło do tego że rozkłada się na fotelu, za moimi plecami ... po dłuższej chwili ja siedze na skrawku a ona rozwalona śpi

a w nocy
był taki moment, że jak tylko gasło światło było tylko: hyc.. miaaaaaał i kot kokosił się na linii moje oko - telewizor
Takie "doświadczone" zwierzaki są bardzo mądre, ale jednocześnie baaardzo nieufne
Myślę, że trzeba zrobić jej posłanko gdzieś w takim miejscu, żeby CIe widziała a Twój TZ.. może zachowuje się podobnie jak jej poprzedni właściciel i dlatego ona tak się zachowuje ... w sumei to ciężko powiedzieć w końcu ja nie jestem behawiorystą psim
ale wygląda na to, że jesteś dla psa przewodnikiem stada a Twój TŻ hmmmm nie mam pojęcia ale może właśnie mała pamieta jakieś akcje które przypomina Twój TZ

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2012-01-15 o 21:53
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:00   #668
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No to może trzeba jej zrobić posłanie gdzieś blisko

Myślę, że trzeba zrobić jej posłanko gdzieś w takim miejscu, żeby CIe widziała a Twój TZ.. może zachowuje się podobnie jak jej poprzedni właściciel i dlatego ona tak się zachowuje ... w sumei to ciężko powiedzieć w końcu ja nie jestem behawiorystą psim
ale wygląda na to, że jesteś dla psa przewodnikiem stada a Twój TŻ hmmmm nie mam pojęcia ale może właśnie mała pamieta jakieś akcje które przypomina Twój TZ
Nie może być za blisko bo do wyboru jest przedpokój (przy drzwiach od szafy wnękowej), albo obok łóżka - a to już sypialnia i moj teren.
Przedpokój już testowaliśmy i miałam dość - pełno sierści... poza tym jak zostawała sama w domu, to była zbyt blisko drzwi wejściowych i za bardzo pilnowała - szczekała i wyła bez przerwy. Teraz ma do dyspozycji jedynie kuchnię. Tam sprząta się częściej... poza tym nie chciałabym mieć niespodzianki na wejściu do mieszkaniu w postaci psiej biegunki. Wolę mieć chwilę na rozebranie się z okrycia wierzchniego i przystąpić do porządków. A ona uwielbia chorować na choroby układu pokarmowego wtedy, kiedy ja jestem sama i źle się czuję. Generalnie coraz częściej myślę o tym, aby pies powędrował do mojej mamy. Ale to też nie jest takie hop-siup, bo chcę najpierw kundla nauczyć, że jest dziecko i ono jest wyżej w stadzie niż ona.

A jeśli chodzi o męża. Od samego początku był problem z akceptacją mężczyzn. Nie wiem co jej zrobili, nie wiem co przeżyła trafiając do schroniska. Ale wiem jedno. Następny pies będzie u nas dopiero, jak będziemy mieli dom. Jeśli nie, to żadnego psa.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 22:01   #669
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a mi zimno i gorąco na zmianę i duszno na dodatek :/
Stary 2012-01-15, 22:03   #670
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolka po siuskach nie musisz przecierac chusteczka. Wystarczy chwilke powietrzyc pachwinki (czyli chwilke odczekujesz po zdjeciu brudnej pieluszki jesli masz czas) i dopiero ubierasz nowa pieluszke

Czyli wiesz jak to jest. Ja bardzo z tego powodu cierpialam, bo tak naprawde te pierwsze lata zycia sa najpiekniejsze i nie wroci sie tych chwil;/ Teraz mam dola troche z tego powodu, ze drugi maluszek tez bedzie przeze mnie zaniedbany z powodu pracy dlatego tak bardzo chcialam ja zmienic na lzejsza, a cudowna opcja by byla gdybym mogla na pol etatu pracowac, ale niestety to niemozliwe poki co....
Kochana a teraz w sumie Tobie i mnie naleza nam sie w sumie 26 tygodni macierzysnkiego (wliczajac w to dodatkowy urlop macierzynski o ktorym pisalam wczesniej) Bo podstawowy urlop macierzynski-20tygodni plus 2 tygodnie bo urodzenie drugiego dziecka, plus 4 tyg. tego urlopu macierzynskiego dodatkowego.

Ja nie odpruwalam metek, przynajmniej tych malych ktore nie draznily, ale oczywiscie jesli byla jakas wieksza i widzialam, ze Filipa to drazni to pewnie bez wahania. Jemu ma byc przede wszystkim wygodnie.
Oj zaraz sprawdzę , ale wg mnie ilość dzieci nie ma znaczenia , tzn ta ilość która jest w domu nie ma znaczenia, urlop wydłuża się jeśli są bliźnięta itp. ale byłoby miło
http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...ierzynski.html

no niestety musiałybyśmy mieć bliźnięta , a tak to jest jak jest, 20+4 i nie ma zmiłuj
Stary 2012-01-15, 22:08   #671
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam nazwyklejszą wanienkę, do tego taka wkładka anatomiczna wyjmowana, zobaczymy czy się sprawdzi.
Stary 2012-01-15, 22:09   #672
karolca
Zakorzenienie

podbrzusze zaczęło mnie okresowo boleć Ale ból jest ciągły, brzuch miękki. Do tego boli mnie kręgoslup, mała wpycha nogi pod żebra.
Wziąć no-spe?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 22:10   #673
lena_mi
Zakorzenienie

Też nie lubię jak ktoś komentuje imiona nad którymi się zastanawialiśmy. "ee to to nie, wybierz lepiej tamto..". Myślę, że każdy ma prawo miec swoje zdanie ale nie powinien nic narzucac, albo krytykowac.
Stary 2012-01-15, 22:10   #674
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie może być za blisko bo do wyboru jest przedpokój (przy drzwiach od szafy wnękowej), albo obok łóżka - a to już sypialnia i moj teren.
Przedpokój już testowaliśmy i miałam dość - pełno sierści... poza tym jak zostawała sama w domu, to była zbyt blisko drzwi wejściowych i za bardzo pilnowała - szczekała i wyła bez przerwy. Teraz ma do dyspozycji jedynie kuchnię. Tam sprząta się częściej... poza tym nie chciałabym mieć niespodzianki na wejściu do mieszkaniu w postaci psiej biegunki. Wolę mieć chwilę na rozebranie się z okrycia wierzchniego i przystąpić do porządków. A ona uwielbia chorować na choroby układu pokarmowego wtedy, kiedy ja jestem sama i źle się czuję. Generalnie coraz częściej myślę o tym, aby pies powędrował do mojej mamy. Ale to też nie jest takie hop-siup, bo chcę najpierw kundla nauczyć, że jest dziecko i ono jest wyżej w stadzie niż ona.

A jeśli chodzi o męża. Od samego początku był problem z akceptacją mężczyzn. Nie wiem co jej zrobili, nie wiem co przeżyła trafiając do schroniska. Ale wiem jedno. Następny pies będzie u nas dopiero, jak będziemy mieli dom. Jeśli nie, to żadnego psa.
No to historia niezła
i wiesz co
nie chcę wyjść na zoologicznego freake'a ale no nie wiem czy to tak dobrze najpierw brać psa ze schroniska a potem oddawać go mamie ... wiem, że mnie nie żyjąc z Twoimi problemami, ciężko oceniać.. ale myślę, że powinnaś mocno przemyśleć oddanie pieska
Ja maaaaaaaarzę o psie ale no dopiero jak wybudujemy dom będę miała na własność (czekam na owczarka berneńskiego)
aaaa ale słuchajcie dziś rano przyszedł mój TZ i mówi: jak zrobimy pokoik (dla Gabrysia ) to potem zrobimy sobie nowe szafki w kuchni wielki szok i meeega oszołomienie bo mojego TZ ciężko namówić było na zrobienie remontu w kuchni i kupienie zmywarki kuchenki a tu dziś takie newsy Dziewczyny ciesze sie baaardzo
No chyba, że to wybieg, aby odwrócić moją uwagę od zrywania boazerii i montażu szaf wnekowych (z przesuwnymi dzwiami) w zamian. aaale łaaaał nie spodziewałam się tego w ogóle
Stary 2012-01-15, 22:12   #675
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Ja mam nazwyklejszą wanienkę, do tego taka wkładka anatomiczna wyjmowana, zobaczymy czy się sprawdzi.
tez mam zamiar kupić najzwyklejsza wanienkę
Stary 2012-01-15, 22:14   #676
lena_mi
Zakorzenienie

Ivona 84 trzymam kciuki!

zmykam już spac Dziewczynki, dobrej nocki!
Stary 2012-01-15, 22:15   #677
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No to historia niezła
i wiesz co
nie chcę wyjść na zoologicznego freake'a ale no nie wiem czy to tak dobrze najpierw brać psa ze schroniska a potem oddawać go mamie ... wiem, że mnie nie żyjąc z Twoimi problemami, ciężko oceniać.. ale myślę, że powinnaś mocno przemyśleć oddanie pieska
Pies ma już prawie 8 lat, mama mieszka ok. 500 m od nas, więc niemal przez płot
Jeśli pies nie będzie przy dziecku "normalny", to nie będę miała wyjścia. Dla wlasnego spokoju będę musiała to zrobić. Lepiej tak, niż miałabym psa oddać komuś obcemu. U mojej mamy też będzie miała dobrze. W tym samym bloku są dwa psy, z którymi bardzo się lubi, więc będzie miała towarzystwo na spacery. No i 8 lat temu nie planowałam dziecka, nie wiedziałam nawet, że pies jest tak "pokręcony".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 22:17   #678
MoniaHan
Wtajemniczenie

Dobry wieczorek
evcia i gosia dobrze ze humorki juz troche lepsze.

zdjecia na mailu sliczne!!!

no i chyba zdecydujemy sie jednak na 3D - zadzwonie jutro do kliniki i sie umowie.

lozeczko juz zlozone, stoi obok naszego lozka, duze jest!!

relaksujemy sie z Hania sluchajac smooth jazzu, mam nadzieje ze odziedziczy po mamusi zamilowanie do saksofonu, pianina i jazzowych brzmienale nic jej nie bede narzucac, poprostu taka muzyka bedzie w domu. u mnie w domu od dziecka pamietam dobry rock byl i liste w trojce i tak mi zostal smaczek do dobrej muzyki i jestem strasznie wybredna jesli o to chodzi

gosia no szczerze mowiac kazda moja znajoma narzekala jedynie na brak kontaktu z ludzmi podczas macierzynskiego. tutaj w UK to fakt trudno o przyjaznie. my przez 2 lata ponad mielismy tylko siebie, no nie liczac znajomych Anglikow z pracy z ktorymi czasami sie gdzies wyszlo, ale poza tym do Polakow tym bardziej tutaj nie mielismy szczescia. dopiero teraz po 3,5 mamy troszke znajomych, ale to nie sa przyjaciele - tylko znajomi. powiem szczerze ze mi to szczegolnie nie przeszkadza, bo ja podobnie jak desia z tych co lubia czas spedzac w swoim towarzystwie rowniez. ale moja znajoma ktora dzis przyjechala do nas popoludniu biedna nie moze sie oswoic tutaj, sa w UK pol roku, a ona nie cierpi swojej pracy, miejsca (gdzie to wies jest), ona z tych miastowych bardziej, brakuje jej rodziny i przyjaciol itd. jej facet az tak nie narzeka, ale kobieta wiadomo bardziej emocjonalna.
Bedzie dobrze zobaczysz, z dwojka dzieci a pozniej trojka nudzic sie nie bedziesz

co do delegacji, to nie zazdroszcze tym kobietom ktorych mezowie wyjezdzaja czesto, mojej kuzynki maz przyjezdza tylko w weekendy do domu, maja dwoje malych dzieci i wybudowali wlasnie dom, ale mimo wszystko musi byc im trudno;( sama tez jezdzilam dosc czesto bo raz w tygodniu na 2 dni przez jakies pol roku ponad, ale w sumie bralam te delegacje z wlasnej woli, bo dziewczyny w pracy byly albo w ciazy albo mialy rodziny, a ja z Tz juz bylam, ale on w wawie tez duzo pracowal, wiec widzielismy sie tylko w nocy bo pozno wracalismy do domu, a przy okazji zwiedzilam troche Polski, pomieszkalam w dobrych hotelach, ale z kolei starowki albo inne atrakcje widzialam w biegu bo jak spotkania rekrutacyjne zaczynalam o 8 rano to konczylam o 20 czasami pozniej, i na drugi dzien to samo. wymeczona bylam bardziej niz po normalnym dniu pracy.

Dobrej nocki Wam zycze

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:18   #679
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Miałam. Zerwała
Psia ninja
Moje śmietnikowe kocisko najpierw miało rehabilitowane łapki (krzywił do środka siadając), a potem okazało się, że z dorosłych nie boi się tylko mnie i męża. Do dzieci ciągnie jak do miodu. Też mogę się domyślać jak i po jakich przeżyciach trafił na osiedlowy śmietnik...
Stary 2012-01-15, 22:19   #680
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Ja bym wybrała ten z Ikea...nie widziałam na żywo i nie wiem jak z jakością, ale ja będę zamawiała podobny tylko z kółkami. Mniej więcej taki:
http://e-partner.net.pl/pl,product,5...,szczeble.html

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy z tą pępowiną - też się cieszę, że lekarz zauważył tą pępowinę na karku (dobrze, że nie zawinięta wokół szyi). Jutro w szpitalu poproszę przy usg (bo pewnie będzie robione) czy nadal tak jest. Jeszcze jak dotrwam to pójdę do tego lekarza w 38 tc i niech sprawdzi. W ogóle jakoś się zaczynam bać porodu i dla mnie to wielka niewiadoma, a to najbardziej przerazą, ale musi byc dobrze
Roksape dzięki za wiadomość o tych ruchach - bardzo przydatne

Dzięki
Wg mnie warto, bo buzia jest taka bardziej pucułowata i ładniejsza niż w tym usg połówkowym

U mnie zaczął się 32 tc - obwód brzucha 108 cm (było ok 75), waga +19 kg

Milego wieczorku dziewczyny - jutro do tego szpitala Nienawidzę szpitali, ale zdrówko dzidzi najważniejsze
Buziaki i do czwartku
Dasz radę!

Ja mam 28tc i 7kg na plusie...
Obwodów nie znam :/
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:21   #681
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
tez mam zamiar kupić najzwyklejsza wanienkę
Ja też,zwykłą, tą mniejszą, jak Nina była większa to kąpała się w sumie na siedząco, przechylałam Ją tylko do mycia głowy,leżeć za bardzo nie chciała, a potem to już brodzik w prysznicu wszedł w grę,małą wanienką łatwiej manewrować i jak trzeba wynieść wylać wodę jest wygodniej niż z tą dużą .
Stary 2012-01-15, 22:22   #682
karolca
Zakorzenienie

właśnie mi brzuch stwardniał i boli
jej, straszne uczucie, a mam to pierwszy raz od początku ciąży. Leżę sobie... ale idę po nospe.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 22:22   #683
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Pies ma już prawie 8 lat, mama mieszka ok. 500 m od nas, więc niemal przez płot
Jeśli pies nie będzie przy dziecku "normalny", to nie będę miała wyjścia. Dla wlasnego spokoju będę musiała to zrobić. Lepiej tak, niż miałabym psa oddać komuś obcemu. U mojej mamy też będzie miała dobrze. W tym samym bloku są dwa psy, z którymi bardzo się lubi, więc będzie miała towarzystwo na spacery. No i 8 lat temu nie planowałam dziecka, nie wiedziałam nawet, że pies jest tak "pokręcony".
masz już pieska 8 lat .. zareaguje jak blondynka: łaaaaał a tak poważnie to masz rację, jeśli zwierzak "zagraża" dziecku to jedyne co można zrobić
a ja .... mam dwie fretki i kotka
wbrew pozorom nie boję się fretek a troszke boję się kotka
moja mama prawie się mnie wyrzekła gdy powiedziałam, że nie chcę oddawać fretek, a ja teraz niby jestem jakoś tak spokojna .. ale troszkę kotek mnie niepokoi.. CHoć może to moje jakieś wewnętrzne demony
aaale na razie nie panikuję
skoro Gabryś ma mieć swój pokoik to przecież nic złego stać sie nie może i już
Planuję nie pozwalać na spotkanai zwierząt z dzieckiem bez nadzoru mojego lub TZ ... także teoretycznie będę miałą wszyskto pod kontrolą i już ;D

jaaa już idę spać .. po wypiciu całego stada tabletków

Edytowane przez kubusewa
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:24
kubusewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:23   #684
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
u nas tak samo, na szczęście odparzeń nie było

Witam wieczorem, nadrabiam, ale jestem wypompowana po tych baletach
Gosia pewno,że to wahania nastroju od hormonów, ja teraz mam mniejsze, ale w pierwszej ciąży to była masakra, tż wszystkim mówił,że niczego się nie boi w związku z drugim dzieckiem jak tego,że będę mieć znów humory .Trzymaj się, jeszcze chwila i będziemy mieć inne nastroje
Na pewno masz racje Niedlugo dominujacym uczuciem bedzie zmeczenie Oprocz oczywiscie wielkiej radosci z narodzin maluszka

Cytat:
podbrzusze zaczęło mnie okresowo boleć Ale ból jest ciągły, brzuch miękki. Do tego boli mnie kręgoslup, mała wpycha nogi pod żebra.
Wziąć no-spe?
Jak masz sie meczyc,to wez.Ja biore dopiero jak nie moge wytrzymac.2 razy bralam tabletke na bol glowy(pol tabletki paracetamolu ).Teraz lekarz kazal mi brac na ta reke 8 tabletek dziennie,a ja wcale nie biore,bo to bol dosc mocny,ale do wytrzymania.

Od kilku dni mam zgage.Tzn dzis akurat nie,ale poprzednie kilka dni tak,od popoludnia mi sie zaczynala i zasypiajac jeszcze ja mialam.Kupilam sobie gaviscon jak juz bedzie nie do wytrzymania,zeby wziac.
Stary 2012-01-15, 22:23   #685
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Wziąć no-spe?
Ja tak miałam (pisałam Wam o tym). Nic nie brałam, tylko leżałam i przeszło. Lekarz powiedział, że jeśli ból nie utrzymuje się dłużej niż kilka godzin i nie jest bardzo silny, to nie trzeba się przejmować. Jeśli jednak będzie się utrzymywać lub nasilać, to lepiej to skontrolować. I powiedział, żeby nie brać nospy, bo nie jest się wtedy w stanie zdiagnozować czy ból sie nasila.
Stary 2012-01-15, 22:24   #686
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

ja w bloku mieszkajac nie zdecydowalabym sie na psa ani na kota, tak chcielismy w wawie wziac pas albo kota i sie ciesze ze tego nie zrobilismy.
np. nie wiem co by bylo gdyby Ivor zostal sam w domu...bylaby masakra, nie wiem czy cos by zostalo, a tak zostawiamy mu drzwi otwarte do slonecznego pokoju gdzie on ma swoje lozko i biega sobie po duzym podworku kiedy chce, fakt ze to podworko tez zdemolowal, ale ma wybor kiedy chce moze sobie spac w lozku swoim albo biegac i demolowac w czasie kiedy jestesmy w pracy, jak go obserwuje z biura to on wiecznie jest taki zajety w tym naszym ogrodzie
nawet jak jest maly ogrodek to zawsze cos.

no teraz to juz dobranoc

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:25   #687
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
No to historia niezła
i wiesz co
Ja maaaaaaaarzę o psie ale no dopiero jak wybudujemy dom będę miała na własność (czekam na owczarka berneńskiego)
aaaa ale słuchajcie dziś rano przyszedł mój TZ i mówi: jak zrobimy pokoik (dla Gabrysia ) to potem zrobimy sobie nowe szafki w kuchni wielki szok i meeega oszołomienie bo mojego TZ ciężko namówić było na zrobienie remontu w kuchni i kupienie zmywarki kuchenki a tu dziś takie newsy Dziewczyny ciesze sie baaardzo
No chyba, że to wybieg, aby odwrócić moją uwagę od zrywania boazerii i montażu szaf wnekowych (z przesuwnymi dzwiami) w zamian. aaale łaaaał nie spodziewałam się tego w ogóle
Jak fajnie że facet potrafi jeszcze zaskoczyć

Ja sobie nie wyobrażam takiej propozycji z ust mojego tż
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:26   #688
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
masz już pieska 8 lat .. zareaguje jak blondynka: łaaaaał a tak poważnie to masz rację, jeśli zwierzak "zagraża" dziecku to jedyne co można zrobić
a ja .... mam dwie fretki i kotka
wbrew pozorom nie boję się fretek a troszke boję się kotka
moja mama prawie się mnie wyrzekła gdy powiedziałam, że nie chcę oddawać fretek, a ja teraz niby jestem jakoś tak spokojna .. ale troszkę kotek mnie niepokoi.. CHoć może to moje jakieś wewnętrzne demony
aaale na razie nie panikuję
skoro Gabryś ma mieć swój pokoik to przecież nic złego stać sie nie może i już
Planuję nie pozwalać na spotkanai zwierząt z dzieckiem bez nadzoru mojego lub TZ ... także teoretycznie będę miałą wszyskto pod kontrolą i już ;D

jaaa już idę spać .. po wypiciu całego stada tabletków
Ha, mam to samo, ale moje futro potrafi otwierać sobie drzwi...
Stary 2012-01-15, 22:26   #689
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie mi brzuch stwardniał i boli
jej, straszne uczucie, a mam to pierwszy raz od początku ciąży. Leżę sobie... ale idę po nospe.
o matko pierwszy raz? zazdorsze choc nie jest to przyjemne uczucie

moj maz jak zmieni prace to bedzie wyjezdzal w delegacje w polske i wracal na wekeend ale nie przez caly rok, gora miesiac tak ale cos za cos
Stary 2012-01-15, 22:27   #690
kubusewa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Jak fajnie że facet potrafi jeszcze zaskoczyć

Ja sobie nie wyobrażam takiej propozycji z ust mojego tż
Dlatego wiesz .. jaki wieli szok ja przeżyłam
Normalnie .. poczułam się jakby mi chłopa podmienili

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości