Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 22:28   #691
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
podbrzusze zaczęło mnie okresowo boleć Ale ból jest ciągły, brzuch miękki. Do tego boli mnie kręgoslup, mała wpycha nogi pod żebra.
Wziąć no-spe?
moze lepiej wez ciepla kapiel i sie poloz...
no chyba, ze bedziesz odczuwac skurcze jakies regularne

A ja w ogole to w ten weekend juz prawie wszystko przygotowalam... wozek przestawiony ze spacerowki na gondole, lozeczko podwyzszone i poscielone (przykryte na razie kocem, zeby sie nie kurzylo), ubranka na wyjscie ze szpitala dla malej tez gotowe, pare szpargalow do szpitala tez juz spakowalam... doslownie zaczelam sie szykowac jak gdybym miala isc rodzic jeszcze w tym tygodniu
ale jeszcze troche... no i dokumentow paru mi jeszcze brakuje, tzn musze w jedna teczke zebrac akty urodzenia i malzenstwa...
no i mimo iz jeszcze pare tygodni, to juz sie doczekac nie moge, zeby tulic corcie w ramionach
Stary 2012-01-15, 22:28   #692
agator74
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Siemka
dziewczyny mam pytanie odnosnie czapeczek, jaki rozmiar trzeba kupic na wyjscie ze szpitala??
Bo juz ogarniam rozmiary ubranek i to jaka nazwe maja ubranka hehe ale jakos czapeczek to nie wiem Pomozcie
I chyba kupie kombinezon dla malego, wiecie moze cos o jakichs przecenach?

Kubuś jest już z nami 19.03.2012
agator74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:29   #693
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Dlatego wiesz .. jaki wieli szok ja przeżyłam
Normalnie .. poczułam się jakby mi chłopa podmienili
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:29   #694
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
o matko pierwszy raz? zazdorsze choc nie jest to przyjemne uczucie

moj maz jak zmieni prace to bedzie wyjezdzal w delegacje w polske i wracal na wekeend ale nie przez caly rok, gora miesiac tak ale cos za cos
No pierwszy raz, z bólem.
Pomijam takie króciutkie po jakimś dłuższym spacerze czy coś takiego.
ale ten ból zdecydowanie mi się nie podoba :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:30   #695
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie mi brzuch stwardniał i boli
jej, straszne uczucie, a mam to pierwszy raz od początku ciąży. Leżę sobie... ale idę po nospe.
macica treningi zaczela pewnie no srednio to przyjemne uczucie, oddychaj sobie wtedy karolca, jak stoisz to usiadz albo ogolnie zmien pozycje.
a ten bol podbrzusza to moze jelita - moze zjadlas cos ciezkiego?
mnie tez od wczoraj brzuch twardnieje dosc czesto, jak leze to ok, chociaz tez potrafi sie postawic, ale jak wstane to juz srednio fajnie

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:30   #696
koniakonia
Zakorzenienie

Mała hej hej, fajnie ,że jesteś już w domu

Ja mam twardnienia, ale niebolesne, no i słabsze niż w poprzedniej ciąży, wnioskuję ,że tak jak poprzednio akcja się u mnie nie rozwinie nawet jak dadzą mi drina z oksytocyną.
Tż mi dzisiaj powiedział,że jestem teraz jak taka stara babcinka, bo niby nic mnie tak n rozkłada pojedynczo, konkretnie, ale mam takie elementy drobne spojenie, zgaga, hemoroidy ...stan błogosławiony

Nina dostała dzisiaj drugą kuchnię zabawkową, no ale jest inna, tamta jest z pralką i zmywarką ( normalnie się wszystko kręci, woda pluska w szybie) a ta ma palniki , które się świecą jakby się paliły,do tego mnóstwo sprzetu typu garnki itp.,szkoda że dodatkowego pokoju w prezencie , ja nie wiem gdzie się pomieścimy jak tak dalej pójdzie.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:43
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:30   #697
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pamiętam czy była rozmowa na temat wanienek Pamiętam tylko że było coś o tych wiaderkach do kąpieli ale one mnie jakoś nie przekonały. Jakie wanienki kupujecie?
W koncu kupilam taka tania i prosta z Ikei:
http://www.ikea.com/ie/en/catalog/products/00173388/
choc chcialam taka jak ma Ewelajna, w jakims jakims zywym kolorze i taka wyprofilowana pod najmniejsze bobaski. Ale wybor u mnie w sklepach byl marny. Jak mam placic 30euro za taka i tak nie do konca idealna to wole prosta za 7 euro
Ewelajna, ja mam przewijak z Ikei, mimo wszystko wydaje mi sie masywnniejszy i stabilniejszy niz te plastikowe. Ale najlepiej obejrzyj i obmacaj oba typy na zywo, bedzie Ci latwiej wybrac.
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:31   #698
alamig
Zakorzenienie

Mnie z kolei brzuch boli i bardzo ciągnie jak wstaję. Trwa to kilka sekund ale jest potwornie nieprzyjemne. Muszę o tym powiedzieć lekarzowi na następnej wizycie.
Stary 2012-01-15, 22:32   #699
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
moze lepiej wez ciepla kapiel i sie poloz...
no chyba, ze bedziesz odczuwac skurcze jakies regularne

Nie czuję skurczy. Ból jest zdecydowanie jednostajny.od prawie 10 minut :/
Chyba, że ból ma jakiś związek z tym, że mam wiaterki po zielonej herbacie zobaczę, jak przejdzie, to super. Jak nie, to będę się martwiła wizytą w szpitalu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 22:35   #700
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Od kilku dni mam zgage.Tzn dzis akurat nie,ale poprzednie kilka dni tak,od popoludnia mi sie zaczynala i zasypiajac jeszcze ja mialam.Kupilam sobie gaviscon jak juz bedzie nie do wytrzymania,zeby wziac.
Gosia, kupilas w syropie? Czemu chcesz czekac az bedzie nie do wytrzymania, Gavicon jest zupelnie bezpieczny w ciazy Ja biore malego lyczka jak tlyko poczuje pieczenie i pomaga na pare godzin! Czasem wystarczy raz dziennie a czasem biore z 4-5 lyczkow w trakcie dnia, ale za to mam spokoj zupelny. Plus staram sie ograniczac moje ukochane pomidory w kazdej postaci, niestety po nich zgaga murowana
Stary 2012-01-15, 22:37   #701
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Też się nad tym zastanawiałam, bo widziałam wątek na "Mamie z klasą" ja jeszcze nie mam wanienki, liczyłam że będą w Biedronce - często były takie fajne, nieduże, z jakąś postacią Disnaya i termometrem wbudowanym za niecałe 30zł, ale coś się nie pojawiają choć od września na nią czatuję...
też mi się podobają te z Disneya, chciałabym biała z kubusiem ale nie wiedziałam, że w Biedronce bywają wanienki... w jakiejś większej czy w każdej jak jest promocja?? jakbyś trafiła to daj bądź tak miła i daj znać, odwdzięczę się tym samym

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Ja też,zwykłą, tą mniejszą, jak Nina była większa to kąpała się w sumie na siedząco, przechylałam Ją tylko do mycia głowy,leżeć za bardzo nie chciała, a potem to już brodzik w prysznicu wszedł w grę,małą wanienką łatwiej manewrować i jak trzeba wynieść wylać wodę jest wygodniej niż z tą dużą .
też myślałam o mniejszej, ewentualnie potem większa- to nie taki duży wydatek, a od razu większa będzie za duża...

jeśli zaś chodzi o przewijaki z Ikei to sama się nad nimi zastanawiam... niby sklejka, ale moja koleżanka miała przy dwóch chłopakach i sobie chwali ten najtańszy za 80 zł nie miała z nimi problemów, wanienkę też na niego kładła i było ok.... myślę, że kto jak kto, ale Ikea to dba o takie rzeczy tzn. jak coś się dzieje z ich produktami to zaraz robią akcję, że można zwracać... np. z krzesełkami do karmienia ostatnio... a jakby coś nie tak było w takim przewijakiem, który dość długo jest już w ofercie to chyba by to wyszło prędzej czy później... bardziej bym się bała firm takich no name i sprzedają bez żadnych testów i atestów...
Jeśli już to stelaże metalowe na krzyż są dużo mniej stabilne mi się wydaje, ten szary z Ikei jak patrzyłam w sklepie się telepie rzeczywiście.

Zia_ masz tego singlara czy gullivera?

Edytowane przez monika_krk
Czas edycji: 2012-01-15 o 22:40 Powód: dopisanie
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:37   #702
Zia_
Zadomowienie

Mala, witaj z powotem Teraz juz 'z nami' zostan w domu, az do porodu
Stary 2012-01-15, 22:41   #703
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Siemka
dziewczyny mam pytanie odnosnie czapeczek, jaki rozmiar trzeba kupic na wyjscie ze szpitala??
Bo juz ogarniam rozmiary ubranek i to jaka nazwe maja ubranka hehe ale jakos czapeczek to nie wiem Pomozcie
Ja mialam obwód głowy 35 cm, Nina 36 cm, myślę,że czapeczki 38 cm są ok, zależy też jakie rozciągliwe są
przeciętna głowka ma średnice tak pewnie coś koło 10-12 cm ( tak sobie myślę po szerokości rozwarcia )
Stary 2012-01-15, 22:46   #704
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Dobry wieczorek
evcia i gosia dobrze ze humorki juz troche lepsze.

zdjecia na mailu sliczne!!!

no i chyba zdecydujemy sie jednak na 3D - zadzwonie jutro do kliniki i sie umowie.

lozeczko juz zlozone, stoi obok naszego lozka, duze jest!!

relaksujemy sie z Hania sluchajac smooth jazzu, mam nadzieje ze odziedziczy po mamusi zamilowanie do saksofonu, pianina i jazzowych brzmienale nic jej nie bede narzucac, poprostu taka muzyka bedzie w domu. u mnie w domu od dziecka pamietam dobry rock byl i liste w trojce i tak mi zostal smaczek do dobrej muzyki i jestem strasznie wybredna jesli o to chodzi

gosia no szczerze mowiac kazda moja znajoma narzekala jedynie na brak kontaktu z ludzmi podczas macierzynskiego. tutaj w UK to fakt trudno o przyjaznie. my przez 2 lata ponad mielismy tylko siebie, no nie liczac znajomych Anglikow z pracy z ktorymi czasami sie gdzies wyszlo, ale poza tym do Polakow tym bardziej tutaj nie mielismy szczescia. dopiero teraz po 3,5 mamy troszke znajomych, ale to nie sa przyjaciele - tylko znajomi. powiem szczerze ze mi to szczegolnie nie przeszkadza, bo ja podobnie jak desia z tych co lubia czas spedzac w swoim towarzystwie rowniez. ale moja znajoma ktora dzis przyjechala do nas popoludniu biedna nie moze sie oswoic tutaj, sa w UK pol roku, a ona nie cierpi swojej pracy, miejsca (gdzie to wies jest), ona z tych miastowych bardziej, brakuje jej rodziny i przyjaciol itd. jej facet az tak nie narzeka, ale kobieta wiadomo bardziej emocjonalna.
Bedzie dobrze zobaczysz, z dwojka dzieci a pozniej trojka nudzic sie nie bedziesz

co do delegacji, to nie zazdroszcze tym kobietom ktorych mezowie wyjezdzaja czesto, mojej kuzynki maz przyjezdza tylko w weekendy do domu, maja dwoje malych dzieci i wybudowali wlasnie dom, ale mimo wszystko musi byc im trudno;( sama tez jezdzilam dosc czesto bo raz w tygodniu na 2 dni przez jakies pol roku ponad, ale w sumie bralam te delegacje z wlasnej woli, bo dziewczyny w pracy byly albo w ciazy albo mialy rodziny, a ja z Tz juz bylam, ale on w wawie tez duzo pracowal, wiec widzielismy sie tylko w nocy bo pozno wracalismy do domu, a przy okazji zwiedzilam troche Polski, pomieszkalam w dobrych hotelach, ale z kolei starowki albo inne atrakcje widzialam w biegu bo jak spotkania rekrutacyjne zaczynalam o 8 rano to konczylam o 20 czasami pozniej, i na drugi dzien to samo. wymeczona bylam bardziej niz po normalnym dniu pracy.

Dobrej nocki Wam zycze
Dzieki dobra kobieto za dobre slowo No mam nadzieje,ze przy dzieciaczkach nie beda mnie takie nastroje dopadac.Chociaz ja to jednak jestem z tych co lubia towarzystwo innych.Wielu osob mi tu brakuje,bardzo przywiazuje sie do ludzi.Sama ze soba tez czasem lubie pobyc,ale to co innego gdy jest to swiadomym wyborem,a co innego gdy innych opcji nie ma.No ale cos za cos.W Polsce nie moglabym spelnic marzenia o duzej rodzinie.Tu tak

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Siemka
Mysle,ze 36 rozm.powinien byc ok,moze 38 jesli duze dziecko z duza glowka.Ja mam rozmiar newborn po prostu.

Cytat:
Mała hej hej, fajnie ,że jesteś już w domu

Ja mam twardnienia, ale niebolesne, no i słabsze niż w poprzedniej ciąży, wnioskuję ,że tak jak poprzednio akcja się u mnie nie rozwinie nawet jak dadzą mi drina z oksytocyną.
Tż mi dzisiaj powiedział,że taki jestem trochę teraz jak taka stara babcinka, bo niby nic mnie tak n rozkłada pojedynczo, konkretnie, ale mam takie elementy drobne spojenie, zgaga, hemoroidy ...stan błogosławiony

Nina dostała dzisiaj drugą kuchnię zabawkową, no ale jest inna, tamta jest z pralką i zmywarką ( normalnie się wszystko kręci, woda pluska w szybie) a ta ma palniki , które się świecą jakby się paliły,do tego mnóstwo sprzetu typu garnki itp.,szkoda że dodatkowego pokoju w prezencie , ja nie wiem gdzie się pomieścimy jak tak dalej pójdzie.

Fajne takie zabawki dla dzieci,ale to fakt potrzeba miejsca.Jak mieszkalam w Polsce mielismy bardzo malo miejsca,jeden pokoj dla naszej trojki i wszyscy uparcie dawali duze zabawki na swieta czy urodziny mlodej.
Stary 2012-01-15, 22:53   #705
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Ja po dzisiejszym spacerze ledwo sie ruszam, ale wykapalam sie i jest troche lepiej

Karolcia kurcze te twardnienia to wiadomo, ze normalne macica sie szykuje pomalu, ale do tego bol na okres... Zrob tak jak gucia Ci napisala, wez ciepla kapiel jak nie przejdzie a twardnienie brzuszka bedzie regularne przez jakis czas to moze jedz do lekarza.
Oby przeszlo bidulko.

Cytat:
Oj zaraz sprawdzę , ale wg mnie ilość dzieci nie ma znaczenia , tzn ta ilość która jest w domu nie ma znaczenia, urlop wydłuża się jeśli są bliźnięta itp. ale byłoby miło
http://urlopy.wieszjak.pl/macierzyns...ierzynski.html

no niestety musiałybyśmy mieć bliźnięta , a tak to jest jak jest, 20+4 i nie ma zmiłuj
No ja sie o to wlasnie delikatnie klocilam z mama, bo tez jej przytaczalam, ze chodzi o urodzenie jednego lub wiecej dzieci przy jednym porodzie. Ale jednak wyczytalam gdzies ze jesli drugie dziecko sie urodzi to ma sie o 2 tyg. wiecej. Zaraz poszukam Ci tego
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 22:58   #706
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja po dzisiejszym spacerze ledwo sie ruszam, ale wykapalam sie i jest troche lepiej

Karolcia kurcze te twardnienia to wiadomo, ze normalne macica sie szykuje pomalu, ale do tego bol na okres... Zrob tak jak gucia Ci napisala, wez ciepla kapiel jak nie przejdzie a twardnienie brzuszka bedzie regularne przez jakis czas to moze jedz do lekarza.
Oby przeszlo bidulko.
Teraz twardą mam jedną stronę brzucha i podbrzusze. Ale cała lewa strona mięciutka.
Pierwszy raz mi się tak zrobiło. Nie czuję żadnych skurczy ani nic. Po prostu stały ból, jakby w jajniku. I nogi małej pod żebrami.

Naleję sobie wody do wanny i poleżę chwilę, może to mała się tak dziwnie ułozyła i na coś naciska?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 23:00   #707
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

Oby przeszlo bidulko.

No ja sie o to wlasnie delikatnie klocilam z mama, bo tez jej przytaczalam, ze chodzi o urodzenie jednego lub wiecej dzieci przy jednym porodzie. Ale jednak wyczytalam gdzies ze jesli drugie dziecko sie urodzi to ma sie o 2 tyg. wiecej. Zaraz poszukam Ci tego
Oj to by było zbyt piękne, bo wiesz jak ktoś ma 5 dzieci , a juz nastoletnich to co? to ma dostać jeszcze macierzyński dłuższy z tego powodu ,że ma nastolatki w domu .
Tak jak piszą w tym linku co podałam , jeśli ma się bliźnięta np. to wtedy ten dodatkowy jest dłuższy
a tak sobie teraz myślę,że miałam na forum laski z drugimi dzieciaczkami i też tylko po 2 tygodnie miały dodatkowego w 2010 ,zresztą jak wypisują w szpitalu papier do macierzyńskiego to nikt nie pyta czy masz w domu jeszcze dzieci i w jakim wieku , a to by było istotne w tej sytuacji
Stary 2012-01-15, 23:01   #708
88natka
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie wanienki

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:02   #709
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz twardą mam jedną stronę brzucha i podbrzusze. Ale cała lewa strona mięciutka.
Pierwszy raz mi się tak zrobiło. Nie czuję żadnych skurczy ani nic. Po prostu stały ból, jakby w jajniku. I nogi małej pod żebrami.

Naleję sobie wody do wanny i poleżę chwilę, może to mała się tak dziwnie ułozyła i na coś naciska?
ja ostatnio mialam bol podobny do tego jak na @. Ale chwile to trwalo i nie twardnial mi przy tym brzuch. Wydaje mi sie ze maly uciskal mi na jelita i ten bol byl bardziej zblizony do biegunkowego. I potem mialam male rozwolnienie, wiec to bylo to ale tez sie wystraszylam troszke.
Moze mala gdzies uciska na jelita i dlatego tak czujesz. Chociaz jesli akurat pierwszy raz Ci stwardnial brzus to jest troche dziwne. Ale moze macica u Ciebie tak cwiczy. Koniecznie sie wygrzej w wannie i jesli przejdzie tzn ze jest ok. A to co opisalas to sa skurcze. To jak twardnieje brzus ze jedna strona sie uwypukla i jest to dosc nieprzyjemne, to skurcza sie macica.
SZYMONEK

Stary 2012-01-15, 23:03   #710
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Gosia, kupilas w syropie? Czemu chcesz czekac az bedzie nie do wytrzymania, Gavicon jest zupelnie bezpieczny w ciazy Ja biore malego lyczka jak tlyko poczuje pieczenie i pomaga na pare godzin! Czasem wystarczy raz dziennie a czasem biore z 4-5 lyczkow w trakcie dnia, ale za to mam spokoj zupelny. Plus staram sie ograniczac moje ukochane pomidory w kazdej postaci, niestety po nich zgaga murowana
A nie,kupilam w tabletkach.A masz porownanie co lepsze?Syrop pewnie szybciej zadziala.Wiem,ze jest bezpieczny,ja tylko jakas anty na leki jestem.Ale na pewno masz racje,bez sensu sie meczyc.Wiec przy potrzebie nie zawaham sie go uzyc
Stary 2012-01-15, 23:04   #711
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi odnośnie wanienki
tez Ci mialam napisac Ja mam najzwyklejsza wanienke, o taka:
http://allegro.pl/wanna-wanienka-kol...053946285.html
SZYMONEK

Stary 2012-01-15, 23:06   #712
karo_z
Rozeznanie

Cytat:

Tylko nie lej sobie za ciepłej wody
jak ja mam skurcz to też macica układa się tak dziwnie "stawia się" ale po minucie przechodzi...może to rzeczywiście dzidzia tak się ułożyła i naciska na wnętrzności...
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:06   #713
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Oj to by było zbyt piękne, bo wiesz jak ktoś ma 5 dzieci , a juz nastoletnich to co? to ma dostać jeszcze macierzyński dłuższy z tego powodu ,że ma nastolatki w domu .
Tak jak piszą w tym linku co podałam , jeśli ma się bliźnięta np. to wtedy ten dodatkowy jest dłuższy
a tak sobie teraz myślę,że miałam na forum laski z drugimi dzieciaczkami i też tylko po 2 tygodnie miały dodatkowego w 2010 ,zresztą jak wypisują w szpitalu papier do macierzyńskiego to nikt nie pyta czy masz w domu jeszcze dzieci i w jakim wieku , a to by było istotne w tej sytuacji
Kurcze wiem ze na pewno bylo cos takiego, ze przy urodzeniu drugiego dziecka dostaje sie w sumie 2 tyg wiecej tego urlopu. Nie mogeteraz tego znalezc ale szukam, bo czytalam o tym ostatnio gdzies.
No chyba ze sie zasady zmienily. Bo ja tez wszedzie czytalm o tej ilosci urodzonych dzieci przy jednym porodzie.
SZYMONEK

Stary 2012-01-15, 23:08   #714
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
A nie,kupilam w tabletkach.A masz porownanie co lepsze?Syrop pewnie szybciej zadziala.Wiem,ze jest bezpieczny,ja tylko jakas anty na leki jestem.Ale na pewno masz racje,bez sensu sie meczyc.Wiec przy potrzebie nie zawaham sie go uzyc
W przypadku tych leków na zgagę to chyba nawet lepiej nie zwlekać zbyt mocno, bo jak będzie więcej kwasów do zneutralizowania czy też więcej do powstrzymania przed wypływaniem poza żołądek to będzie trzeba więcej ostatecznie wypić, tak sobie myślę
Stary 2012-01-15, 23:10   #715
88natka
Zadomowienie

Cytat:

ja w piątek od rana i cała sobotę miałam taki jakby ból jajnika, a że miałam wtedy wizytę to lekarka mi sprawdziła i powiedziała że wszystko w porządku. Tylko ja ledwo chodziłam i nie mogłam się z łóżka podnieść. Powiedziałą mi że to miednica mi się rozciąga. Na szczęściedziś rano obudziłam się bez bólu.
Cytat:
ja też ma gaviscon lekarz mi przepisał to jest taki syrop, nie zbyt smaczny taki glutowaty (przepraszam za stwierdzenie) ale od razu pomaga i nie mam zgagi cały dzień. Przepisał mi go 4x dziennie ale ja biorę tylko wtedy jak mam zgagę.

niespodzianka
Stary 2012-01-15, 23:12   #716
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze wiem ze na pewno bylo cos takiego, ze przy urodzeniu drugiego dziecka dostaje sie w sumie 2 tyg wiecej tego urlopu. Nie mogeteraz tego znalezc ale szukam, bo czytalam o tym ostatnio gdzies.
No chyba ze sie zasady zmienily. Bo ja tez wszedzie czytalm o tej ilosci urodzonych dzieci przy jednym porodzie.
może tam była pomyłka,wystarczy,że ktoś źle zrozumiał ustawę, napisał artykuł i już jest zamieszanie albo nie dodał magicznego słowa ,że chodzi o dzieci z jednego porodu,
zaraz znajdę ustawę i tam powinno być jasno, bo wiesz jednak logiczne jest ,że ten dodatkowy urlop mamy bliźniąt , trojaczków itd. stosunkowo dłuższy niż mamy pojedynczych dzieci
Stary 2012-01-15, 23:13   #717
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja ostatnio mialam bol podobny do tego jak na @. Ale chwile to trwalo i nie twardnial mi przy tym brzuch. Wydaje mi sie ze maly uciskal mi na jelita i ten bol byl bardziej zblizony do biegunkowego. I potem mialam male rozwolnienie, wiec to bylo to ale tez sie wystraszylam troszke.
Moze mala gdzies uciska na jelita i dlatego tak czujesz. Chociaz jesli akurat pierwszy raz Ci stwardnial brzus to jest troche dziwne. Ale moze macica u Ciebie tak cwiczy. Koniecznie sie wygrzej w wannie i jesli przejdzie tzn ze jest ok. A to co opisalas to sa skurcze. To jak twardnieje brzus ze jedna strona sie uwypukla i jest to dosc nieprzyjemne, to skurcza sie macica.
a widzisz, to nawet nie wiedziałam, że skurcze macicy mogą tak wyglądać (jak się nie miało do tej pory nic takiego to skąd miałam wiedzieć? ).
Musiałam wyjść z psem na dwór na chwilkę i jest jakby lepiej. Mała zaczęła dokazywać. Będę się obserwowała i jak będzie się to powtarzało częściej to na milion procent jadę do lekarza.

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Tylko nie lej sobie za ciepłej wody
jak ja mam skurcz to też macica układa się tak dziwnie "stawia się" ale po minucie przechodzi...może to rzeczywiście dzidzia tak się ułożyła i naciska na wnętrzności...
O nie, nie. Zbyt ciepła nie może być. Ma być taka "akurat". Nie za chłodna, nie za ciepła

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-15, 23:13   #718
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Zia_ masz tego singlara czy gullivera?
Monika_krk, ja mam drewnianego Gullivera, tego wiekszego. Singlar jest nizszy o GUllivera i taki na oko mniej masywny. Gullivera wzielam tez lozeczko wiec mam 'komplet'.
Stary 2012-01-15, 23:16   #719
88natka
Zadomowienie

Cytat:
tez Ci mialam napisac Ja mam najzwyklejsza wanienke, o taka:
http://allegro.pl/wanna-wanienka-kol...053946285.html
Ja chyba też taką normalna kupię, miałam wziąć taka http://www.argos.co.uk/static/Produc...EASI+PEASI.htm ale nie wiem czy jest sens.
Jak przyjechałam do tego kraju to byłam w szoku, byłam u lekarza dał mi recepty, poszłam do apteki i dostałąm za darmo lekarstwa. Szkoda że tak w Polsce nie ma, ludźią by się dużo lepiej żyło.

niespodzianka
Stary 2012-01-15, 23:19   #720
Zia_
Zadomowienie

Cytat:

Gosia
, mam tlyko porownanie Rennie w tabletkach z Gavisconem w syropie i syrop dziala szybciej, w sumie natychmiastowo. Kupilam od razu z syrobie bo wyczytalam ze jednej wizazance juz nic nie pomagalo a syrop G ja uratowal W sumie to ja tez jestem antylekowa ale wyczytalam ze zgaga to normalka w ciazy, wiec sie nie zamierzam meczyc niepotrzebnie. Mysle ze tabletki tez ci na pewno pomoga
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości