Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-15, 22:38   #1381
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Moja mama przytyła przy mnie 17 kg, ja już też się nawet takiej liczby nie boję. Nie będę sobie niczego odmawiać teraz, no chyba, że będę zmuszona przez cukier.

Będę się martwić kilogramami po ciąży.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:00   #1382
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Właśnie. Będziemy się martwić później.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

Mąż po kanapkę poszedł... Będę twarda i się nie skuszę...
Stary 2012-01-15, 23:01   #1383
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Mogę dać ten, który ja miałam. Wyszły duuże i smaczne. Zobaczymy jak będzie z nimi jutro.
Bo czasami lubią się robić gumowate, dlatego najlepiej tego samego dnia.
KOCHANIE!!!! nawet mi nie próbj oliwy marnować

http://mrs-pereira.blogspot.com/2012...-tym-roku.html

QUOTE] mój przepis - obiecuję wrzucić jutro - bynajmniej jak z mamą robiłyśmy w domu, to na następny dzień są jeszcze lepsze, bo skórka robi się taka chrupiąca i pyszna, jest tylko jeden mały szczegół który w przpisie chyba jest nie uwzględniony - te pączki potrzebują ciepła, znaczy jak je się zrobi, odstawi na chwile ciasto, a potem je się formuje, to w domu musi być ciepło! bo inaczej klapa

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
ja mam super paznokcie! są strasznie twarde, błyszczące i strasznie szybko rosną. Włosy mam jakieś kiepskie za to...
ja ani paznokci, ani skóry, ani nawet włosów nie mam ładnych, cera okrpopna, problemy z dziąsłami i do tego łamliwe paznokcie - a miało być tak pięknie

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jesli chodzi o wyprawke to ja mam dokladnie tak samo, chcialabym po prostu juz miec to wszystko gotowe i niech sobie czeka a ja moglabym wtedy zajac sie innymi sprawami ale TZ wkolko powtarza ze to jeszcze za wczesnie i ze nie mamy gdzie tego trzymac. do tego jak bedziemy sie przeprowadzac to bedziemy musieli to wszystko targac ze soba.... i tak wkolko... mozna oszalec
jeszcze czeka Cię przeprowadzka? podziwiam... dlaczego się przeprowadzacie?

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja myślę, że zamknę się w 12kg. Nie chciałabym przytyć więcej.

Właśnie
ja też tak myślałam, dopóki nie minęłam 12 kg... i wtedy wkurzona bo zdrowo się odrzywiałam postanowiłam że mam dosyć pilnowania wszystkiego i od teraz zachcianki, skoro tyje to chociaż będę miała widoczny powód czemu

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31642361]Moja mama przytyła przy mnie 17 kg, ja już też się nawet takiej liczby nie boję. Nie będę sobie niczego odmawiać teraz, no chyba, że będę zmuszona przez cukier.

Będę się martwić kilogramami po ciąży.
ja się nie będę martwić - przez całe życie musiałam się odchudzać a ciąża to jedyny moment kiedy mogłam zostawić reżim za sobą i trochę poczuć się wolna, wiem co mmnie po urodzenia dziecka czeka - trudno - już czytam swoje nowe jadłospisy na "po" i się przygotowuję psychicznie że koniec hulanek
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-15, 23:18   #1384
Tacca
Zakorzenienie

Zmykam. Jutro trzeba rano wstać.
Dobrej nocki!
Stary 2012-01-15, 23:28   #1385
kism
Wtajemniczenie

Widzę, że dziś chwilowo bierze górę opcja tańszej gondoli i potem lepszej spacerówki. Dodam do tego istotną kwestię... (wybaczcie, że Wam mącę, ale pewnie też byście do tego niedługo doszły...) Przy tym rozwiązaniu sen z powiek spędzała mi pierwsza zima naszych dzieci, podczas której będą jeszcze dość małe, niechodzące, więc w małej spacerówce ciężko dobrze dziecię opatulić i tą amortyzację też jako tako chciałoby się jeszcze dziecku zapewnić. Jak znalazłam na allegro wózek głęboko-spacerowy z 2007 roku za 300 zł - następny model po tym, który miałam dla Maksa, to długo się nie zastanawiałam... Przewagą tego rozwiązania jest fakt, że mam dla Kaja za niewielkie pieniądze gondolę i wygodną spacerówkę na tą pierwszą zimę... I takie wózki z wyprzedaży wg mnie nie różnią się specjalnie od produkowanych w bieżącym roku przeróżnych tako, krasnali i wielu innych, które można znaleźć za kilkaset złotych na allegro czy około tysiąca w sklepach. Ale przyznam, że mi było o wiele łatwiej podjąć taką decyzję niż większości z Was, bo używałam prawie takiego samego wózka z tej samej firmy i wiedziałam, na co się decyduję. I przy takim wydatku nie boli już tak mocno fakt, że niedługo trzeba wydać pieniądze na drugi wózek...

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a ja sie witam po 3 dniach nieobecności jestem po połówkowym dzidziuś waży 430 gram, jest średniej wilekości dobrze wyglądającym bobasem , lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. jest dziewczynką kism możesz zrobić mnie na różowo od początku ciąży słyszłam od mamy i Tż'ta że będzie chłopak, bo że jem śledzie , bo po słodkim zgaga, bo lubię na ostro , tysiąc różnych przepowiedni i znaków a ja krzyczałam na nich żeby nie wmawiali ani sobie ani mi bo jak w brzuchu siedzi dziewczynka to sie na nich pogniewa
Gratulacje Już jesteś zrobiona
U mnie było to samo z tym, że wszyscy obstawiali dziewczynę, jakieś starsze babki z pracy, do tego mąż powtarzał, że na milion procent to jest dziewczynka, rodzina męża gadała do mnie w liczbie mnogiej żeńskiej np. "jakie Wy ładne dzisiaj" czy do brzucha "cześć, malutka". Straaaasznie mnie to wkurzało i coraz bardziej na przekór wszystkim powtarzałam, że obstawiam drugiego chłopaka. I okazało się, że mam co chciałam

Cytat:
Dziewczyny pamiętacie gdzie była wiadomość z listą wózków i ich wagą? Kto wklejał tę listę? Może link do niej można wkleić na pierwszą stronę?
Gabi, uważam, że ta lista jest mało miarodajna, bo były na niej podane wagi wózka z gondolą, a w praktyce większe znaczenie ma spacerówka... W internecie największą bazę wózkę, którą znalazłam, mają www.bobowozki.com.pl - przy każdym wózku na dole strony są wymiary i waga. Oczywiście zawsze można też szukać takiego info na stronie producenta, ale nieraz zajmuje to dużo czasu, żeby się dokopać

Cytat:
Załamka z tymi wózkami Teraz znowu chodzi mi po głowie pomysł kism, żeby kupić używaną gondolę, a postawić na porządną spacerówkę. Jak to ogarnąć???????????

Ja będę zmuszona wnosić wózek na II piętro więc najlepiej by było, gdyby ważył z 5kg I do tego dobrze się prowadził po nierównej nawierzchni i miał super amortyzację...ot takie małe wymagania Aha, no i musi być ładny
Też bym chciała ładny To najważniejsza cecha wózka dla mojego męża ale akurat te modele, które najlepiej spełniają moje praktyczne wymagania są takie... zwykłe A już jeśli chodzi o kolor, to naprawdę przyznam, że przy drugim dziecku to ostatnia rzecz, na którą zwracam uwagę Najważniejsze jest to, że ma być wygodny pod różnym kątem dla mnie i dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Mnie bardziej przeraża kupno fotelika na pierwsze miesiące, bo później to już się kupuje 9-34 kg, więc na dłużej. Ehhhh..... masakra
Oj, to dopiero początek wszelkich wyborów Jak już będą wózki wybrane, to będziemy wybierać leżaczki, łóżeczka, itp. Potem jak już minie trochę czasu spokojnie, dzieci będą mieć ze 3-4 miesiące, to zaczną się foteliki do karmienia i tak ciągle Niestety z fotelikami 9-36 kg też nie jest prosto, bo jest jeszcze wiele opcji pośrednich. Owszem, to zakup na wiele lat, ale taki roczny maluszek ginie w takim foteliku, jest on ogromny dla niego. Ja zdecydowałam się dla Maksa na opcję 9-25 z możliwością przechylania do spania, bo te 9-36 zwykle tego nie mają. Ale, ale! Zbytnio wyprzedzam fakty, jeszcze będzie na to czas...

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Proszę o opinie na temat spacerówek które mi sie podobają.http://allegro.pl/wozek-sprint-wozki-baby-design-rewelacja-wys-0-zl-i2042110479.html
i http://allegro.pl/nowy-wozek-spacero...055434313.html
przyznam że ten pierwszy jest dosyć spory,bo go widziałam,ma duże kółka które chyba w zime zdadzą egzamin a Espiro podoba mi się i jest zgrabny ale co to za kosz na zakupy???
Nie znam ich, ale powiem tyle - wielkość kół (w takim zakresie jak między tymi dwózkami) nie zawsze bezpośrednio przekłada się na wygodę. Tu jeszcze akurat odczucia różnych użytkowników wózków są bardzo różne, więc nie będę oceniać. Natomiast widziałam kilka wózków z taką konstrukcją stelaża jak ten Espiro i były fajnie amortyzowane - amortyzacja była gdzieś w połowie tych prętów między przednimi a tylnymi kołami i to tak jakby siedzisko było bezpośrednio amortyzowane. Nie potrafię lepiej tego wytłumaczyć

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
No właśnie dziewczyny, czy ta przekładana rączka jest aż tak ważna?
Wg mnie w okresie do roku jest to ważne. A jak nie przekładana rączka, to przynajmniej przekładane siedzisko.

Cytat:
Ja myślę, że zamknę się w 12kg. Nie chciałabym przytyć więcej.
Ha! Tylko niestety to za nas natura zdecyduje

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
A ja wolę nie myśleć ile... Żeby potem w jakąś depresję nie wpaść.
I dobrze Ja przez większość życia byłam szczupła, przez 10 lat tańczyłam po kilka-kilkanaście godzin w tygodniu i ciąży z Maksem przytyłam 27 kg, choć wydawało mi się, że nie objadam się jakoś ponad miarę Ale zrzuciłam to bez jakiejś specjalnej diety w 5 mies. Teraz miałam nadzieję, że mniej przytyję, ale od początku widzę, że waga nieubłaganie idzie w górę Już 9 kg w 24 tc, więc już przestałam się przejmować, taki mój urok widocznie Zrzuciłam raz, to zrzucę i drugi

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-01-15 o 23:31
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 05:05   #1386
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość

ja już mam wózków po dziurki w nosie
ja tez juz zaczynam

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
a ja sie witam po 3 dniach nieobecności jestem po połówkowym dzidziuś waży 430 gram, jest średniej wilekości dobrze wyglądającym bobasem , lekarz nie miał żadnych zastrzeżeń. jest dziewczynką kism możesz zrobić mnie na różowo od początku ciąży słyszłam od mamy i Tż'ta że będzie chłopak, bo że jem śledzie , bo po słodkim zgaga, bo lubię na ostro , tysiąc różnych przepowiedni i znaków a ja krzyczałam na nich żeby nie wmawiali ani sobie ani mi bo jak w brzuchu siedzi dziewczynka to sie na nich pogniewa no i powiem Wam że starałam sie ze wszystkich sił ale gdzieś tam podświadomie nastawiłam się na chłopaka a tu dziewczynka ale strasznie sie cieszę i oczywiście z tego że wszystko z nią dobrze też w ogóle lekarz mówił że dzidziuś ma 26 cm, a ja z niedowierzaniem zapytałam ile? a on znów 26cm. to mozliwe czy cos mu sie pomieszało?
...
gratuluje corci

Cytat:
Jabłuszko wcinam. Pyszności.
Jak Wasza włosy i paznokcie? Mi pazurki się sypnęły.
moje paznokcie zdecydowanie sie poprawily

Witajcie
My dzisiaj bylismy z mezem zobaczyc na wozki. Widzielismy wozek Maxi Cosi mi sie strasznie podoba mezowina dwa razy takze rozgladamy sie dalej ale pewnie wrocimy do niego Rozgladalismy sie tez za meblami do pokoju dzieciecego wpadly nam w oko dwa zestawy To samo jesli o posciel chodzi ... ale narazie nic nie kupujemy dopoki nie znamy plci dziecka

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 06:42   #1387
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Widzę, że dziś chwilowo bierze górę opcja tańszej gondoli i potem lepszej spacerówki. Dodam do tego istotną kwestię... (wybaczcie, że Wam mącę, ale pewnie też byście do tego niedługo doszły...) Przy tym rozwiązaniu sen z powiek spędzała mi pierwsza zima naszych dzieci, podczas której będą jeszcze dość małe, niechodzące, więc w małej spacerówce ciężko dobrze dziecię opatulić i tą amortyzację też jako tako chciałoby się jeszcze dziecku zapewnić. Jak znalazłam na allegro wózek głęboko-spacerowy z 2007 roku za 300 zł - następny model po tym, który miałam dla Maksa, to długo się nie zastanawiałam... Przewagą tego rozwiązania jest fakt, że mam dla Kaja za niewielkie pieniądze gondolę i wygodną spacerówkę na tą pierwszą zimę... I takie wózki z wyprzedaży wg mnie nie różnią się specjalnie od produkowanych w bieżącym roku przeróżnych tako, krasnali i wielu innych, które można znaleźć za kilkaset złotych na allegro czy około tysiąca w sklepach. Ale przyznam, że mi było o wiele łatwiej podjąć taką decyzję niż większości z Was, bo używałam prawie takiego samego wózka z tej samej firmy i wiedziałam, na co się decyduję. I przy takim wydatku nie boli już tak mocno fakt, że niedługo trzeba wydać pieniądze na drugi wózek...

I dobrze Ja przez większość życia byłam szczupła, przez 10 lat tańczyłam po kilka-kilkanaście godzin w tygodniu i ciąży z Maksem przytyłam 27 kg, choć wydawało mi się, że nie objadam się jakoś ponad miarę Ale zrzuciłam to bez jakiejś specjalnej diety w 5 mies. Teraz miałam nadzieję, że mniej przytyję, ale od początku widzę, że waga nieubłaganie idzie w górę Już 9 kg w 24 tc, więc już przestałam się przejmować, taki mój urok widocznie Zrzuciłam raz, to zrzucę i drugi
Ja nigdy się tak porządnie nie odchudzałam, ale ze względu na znaczną otyłość mamy będę walczyć z tłuszczykiem, oczywiście zdrową dietką. Nigdy nie pozwolę sobie doprowadzić się do takiego stanu. Ale nie wydaje mi się, żeby teraz należało się przejmować wagą. Najważniejsze, żeby brzuszek chował zdrowego bobasa. Reszta to pikuś.

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

moje paznokcie zdecydowanie sie poprawily

Witajcie
My dzisiaj bylismy z mezem zobaczyc na wozki. Widzielismy wozek Maxi Cosi mi sie strasznie podoba mezowina dwa razy takze rozgladamy sie dalej ale pewnie wrocimy do niego Rozgladalismy sie tez za meblami do pokoju dzieciecego wpadly nam w oko dwa zestawy To samo jesli o posciel chodzi ... ale narazie nic nie kupujemy dopoki nie znamy plci dziecka
Tak sobie pomyślałam, że z tymi moimi pazurkami, to jeszcze może być kwestia zmiany pilniczka - kupiłam sobie szklany i mam wrażenie, że on piłując niszczy/ rozdwaja? płytkę.
Też z wielkimi zakupami czekam na poznanie maleństwa płci. Pewnie po połówkowym zacznie się szaleństwo.

Szykuję się zaraz na badania. Doczytałam, że laboratorium od 7, to zaraz polecę. Na piechotkę mi się nie chce, więc podjadę te 2 przystanki autobusem. Autko póki co stoi u rodziców - trzeba się wziąć za garaż i zabrać samochód. Pewnie niedługo i do gina będzie mi ciężko doleźć. Choć teraz biegnę jak na skrzydłach... Byle do czwartku.

Zajrzę jak wrócę. Pa!
Stary 2012-01-16, 09:10   #1388
Tacca
Zakorzenienie

O... Ja myślałam, że tu już ze 2 stronki do nadrobienia, a tu cicho...
Stary 2012-01-16, 09:18   #1389
Torrini
Raczkowanie

Dziewczyny, dzwonił kupier i X-lander jest już w drodze. To ten z tej aukcji, którą czasem wrzucałyście. Niedługo im to zajęło.

Ale kurier mnie rozśmieszył, bo się pyta z obawą które to piętro, a ja sobie myśle "chłopie, ja 4 razy dziennie będę z nim smyrać a ty się boisz.."

Mąż dostał pączki do pracy, umył mi naczynia, Kochany, ja muszę jeszcze tylko ogarnąć łazienkę i znalazłam fajne przepisy na dania z moim ukochanym awokado, więc pewnie dziś też z tym posiedzę.

A buraczki mi wczoraj tak smakowały, że pół słoika wtrząsnęłam. Więc na badanie moczu idę jutro

A co do wagi, jutro zaczynam 24 tc^^ !!! i przytyło mi się (idę na wagę) koło 4,5 -5kg. No ale najgorsze przede mną Wolałabym nie wyjść poza te skichane i przerażające 70 kg, no ale trudno, jem w miarę zdrowo, czasem sobie dogadzam, ale tak naprawdę mało jem z tych słodyczy, które robię. Bardziej wolę ryby <3 i obiadowe takie.

Edytowane przez Torrini
Czas edycji: 2012-01-16 o 09:23
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:21   #1390
karola2546
Raczkowanie

Dzień dobry!
Jak tam wam mija poranek? W wielkopolsce pochmurno i smutno. Chcę śnieg!!!
Co do kilogramów w ciąży. W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg. To była masakra! Ciężko mi było to zrzucić i żle się z tym czułam. W tej ciąży jak narazie mam 5 na plusie po 19 tygodniach. Może uda mi sie jakoś nie przytyć tak dużo jak poprzednio. Ale jeśli nie to trudno. Byle dzidiuś był zdrowy a potem będę się zajmować swoja wagą.
Miłego dnia dziewczyny!
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:22   #1391
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja wstałam o 6, wyprawiłam męża, wróciłam do łóżka, zjadłam śniadanie i.. najchętniej znowu wróciłabym do łóżka O 11.30 przychodzą do mnie jakiś licznik odczytać, to ich wpuszczę, a potem chciałam jechać na zakupki, kosmetyki mi się kończą, a poza tym chciałam wstąpić do jakiegoś lumpka pooglądać ciuchy, choć głównie dla siebie. Ale nie wiem, ile uda mi się z tego zrealizować, bo energii jakoś nie mam
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:25   #1392
kism
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Cytat:
O... Ja myślałam, że tu już ze 2 stronki do nadrobienia, a tu cicho...
Poniedziałek czy co?
Ja też właśnie się zdziwiłam, że taka cisza...

Ja na razie oderwałam się trochę od rzeczy dziecięcych i postanowiłam uzupełnić jeszcze swoją garderobę - buszuję po allegro za tunikami i sukienkami, bo mało tego w mojej szafie. Staram się wybierać takie fasony, żeby po ciąży też mi posłużyły Któraś z Was użytkuje jakieś tuniczki z allegro? Jak już coś kupować, to wolałabym parę sztuk od jednego sprzedawcy... Zdaje się, że te tuniki od malgosia_zz dobrze się sprawują

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Tacca, patrz jaki odzew zaraz masz
Stary 2012-01-16, 09:27   #1393
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!

Wstałam! Zjadłam już śniadanie i napiłam się kawy

Wczoraj po obiedzie u rodziców poszliśmy na sanki z bratanicą, 2ma bratowymi i rodzicami. I co? patrzyłam z zazdrością jak oni szaleją na sankach i dupolotach.
Mama mi zabroniła na sankach, mąż na dupolocie.
Heh. Większą frajdę miały te dorosłe dzieci niż ta mała. Ona chciała iść na plac zabaw. ale przekonała się do zjeżdżania.

co do pączków, to ja znowu będę robiła je z mamą. jak co roku.
ale tym razem obejdzie się bez drinka.
smażymy tylko i wyłącznie na smalcu

co do paznokci i włosów, to z paznokciami nigdy nie miałam problemów. Jedynie przez pracę nie mogłam utrzymać ładnych paznokci, bo pudełka trzeba było pootwierać i w ogóle.
a jak siedzę w domu to są super.
z włosami nie mam też problemów. Na początku ciąży trochę bardziej się przetłuszczały.

Co do wagi, to ja chciałabym zmieścić się w 15 kg. No ale zobaczymy.
Tak czy siak, po okresie połogu wracam do biegania.

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:32   #1394
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzwonił kupier i X-lander jest już w drodze. To ten z tej aukcji, którą czasem wrzucałyście. Niedługo im to zajęło.

Ale kurier mnie rozśmieszył, bo się pyta z obawą które to piętro, a ja sobie myśle "chłopie, ja 4 razy dziennie będę z nim smyrać a ty się boisz.."

Mąż dostał pączki do pracy, umył mi naczynia, Kochany, ja muszę jeszcze tylko ogarnąć łazienkę i znalazłam fajne przepisy na dania z moim ukochanym awokado, więc pewnie dziś też z tym posiedzę.

A buraczki mi wczoraj tak smakowały, że pół słoika wtrząsnęłam. Więc na badanie moczu idę jutro

A co do wagi, jutro zaczynam 24 tc^^ !!! i przytyło mi się (idę na wagę) koło 4,5 -5kg. No ale najgorsze przede mną Wolałabym nie wyjść poza te skichane i przerażające 70 kg, no ale trudno, jem w miarę zdrowo, czasem sobie dogadzam, ale tak naprawdę mało jem z tych słodyczy, które robię. Bardziej wolę ryby <3 i obiadowe takie.
Pamiętam, jak kupowałam terrarium to mąż musiał schodzić i targać sam na górę. Czasem się zastanawiam za co się tym dziadom (za przeproszeniem) płaci... Przesyłkę kurierską powinno się dostać pod same drzwi, a oni czasem, w ogóle łaskę robią, że przywiozą. Kiedyś jeden gościu powiedział mi po mojej prośbie o dostarczenie przesyłki koło 17stej, że ON ma zamiar skończyć pracę najpóźniej do 16stej. Zero zrozumienia, że się pracuje do godziny 15.30 a do domu trzeba jeszcze dojechać.
Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Jak tam wam mija poranek? W wielkopolsce pochmurno i smutno. Chcę śnieg!!!
Co do kilogramów w ciąży. W pierwszej ciąży przytyłam 23 kg. To była masakra! Ciężko mi było to zrzucić i żle się z tym czułam. W tej ciąży jak narazie mam 5 na plusie po 19 tygodniach. Może uda mi sie jakoś nie przytyć tak dużo jak poprzednio. Ale jeśli nie to trudno. Byle dzidiuś był zdrowy a potem będę się zajmować swoja wagą.
Miłego dnia dziewczyny!
U nas ciągle pada, ale słonka nie ma. Ponuro mimo śniegu.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31645763]Ja wstałam o 6, wyprawiłam męża, wróciłam do łóżka, zjadłam śniadanie i.. najchętniej znowu wróciłabym do łóżka O 11.30 przychodzą do mnie jakiś licznik odczytać, to ich wpuszczę, a potem chciałam jechać na zakupki, kosmetyki mi się kończą, a poza tym chciałam wstąpić do jakiegoś lumpka pooglądać ciuchy, choć głównie dla siebie. Ale nie wiem, ile uda mi się z tego zrealizować, bo energii jakoś nie mam [/QUOTE]
W nocy znów nie mogłam zasnąć i normalnie chyba zaraz ucieknę spać. Tym bardziej, że kocię tak słodko drzemie...
Cytat:
Dzień dobry!

Poniedziałek czy co?
Ja też właśnie się zdziwiłam, że taka cisza...

Ja na razie oderwałam się trochę od rzeczy dziecięcych i postanowiłam uzupełnić jeszcze swoją garderobę - buszuję po allegro za tunikami i sukienkami, bo mało tego w mojej szafie. Staram się wybierać takie fasony, żeby po ciąży też mi posłużyły Któraś z Was użytkuje jakieś tuniczki z allegro? Jak już coś kupować, to wolałabym parę sztuk od jednego sprzedawcy... Zdaje się, że te tuniki od malgosia_zz dobrze się sprawują

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Tacca, patrz jaki odzew zaraz masz
Jak znajdziesz coś ciekawego, to wrzuć proszę linka. Też muszę sobie coś kupić a w ogóle nie mam na siebie pomysłu.
Stary 2012-01-16, 09:40   #1395
karola2546
Raczkowanie

Dziewczyny jak wkleić suwaczek żeby pokazywał sie pod wpisem?
Stary 2012-01-16, 09:42   #1396
_Maya_
Zakorzenienie

dzien dobry

czas na drugie śniadanko
wczoraj rzeczywiście była niedziela - czas odpoczynku, bo Maluszek tylko 2 razy kopną i poszedł spać a dzisiaj nowy tydzień i już zostałam skopana w nocy, rano i teraz
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:48   #1397
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jak wkleić suwaczek żeby pokazywał sie pod wpisem?
Wejdź w ustawienia, potem edytuj podpis i w podpisie wstaw link suwaczka.
Stary 2012-01-16, 09:49   #1398
karola2546
Raczkowanie

Hmm ciekawe czy wkleił sie suwaczek?
Stary 2012-01-16, 09:50   #1399
niunia32
Zakorzenienie

cholera, suszy mnie. chyba po tej kawie i bułce z serem

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-16, 09:51   #1400
Tacca
Zakorzenienie

Jest na miejscu.

Rety, nie wytrzymam... Idę się zdrzemnę ze 2 godzinki...

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
cholera, suszy mnie. chyba po tej kawie i bułce z serem
Też tak czasem mam... Cokolwiek bym piła to nie mogę się napić.
Stary 2012-01-16, 09:52   #1401
pola_m
Wtajemniczenie

witajcie poweekendowo

Siedzę dzisiaj cały dzień sama, bo mąż po pracy idzie sobie do teatru (a mieliśmy iść razem). Mam więc w planach miło spędzić czas. Dostałam parę książek od rodziców, ściągnęłam sobie audiobooka, pouczę się robić na drutach (to do tego audiobooka ). No i może się trochę pouczę ruskiego - śniła mi się dzisiaj klasówka

Co do tycia, nawet nie wiem, ile przytyłam teraz, bo nie mam wagi. u rodziców ostatnio jak się ważyłam (jakoś koło 23 t.c.) było dodatkowe 5-6kg. Za to w talii już 20cm Też się nie zamierzam przejmować - ile kg będzie, to będzie. Chociaż też nie zamierzam się objadać jakimś śmieciowym żarciem, słodyczami itp - bo to ani dla mnie, ani dla dziecka nie jest korzystne.

Aha, obejrzeliśmy ostatnio "Pierwszy krzyk" - polecam! Trochę się poryczałam, poza tym naprawdę ciekawy. I marzy mi się taki poród z delfinami w wodzie...
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:52   #1402
niunia32
Zakorzenienie

Karola wkleił się suwaczek i działa

Malinka

Haniusia
Stary 2012-01-16, 09:53   #1403
La Monica
La Moderatoiure

Hej
W weekend z mężem oglądaliśmy wózki i sprawdzaliśmy jak się prowadzą i stwierdziliśmy, że...czy taki za 1000zł czy inny za 2000zł - każdy ma luzy, chwieje się, klekocze, materiały jakościowo podobne...stwierdziliśmy, że wszystkie są po jednych pieniądzach. Tragedia.
Pisałyście o włosach...
...mam tragiczne, puszą się i są suche, non stop je odżywiam, jak nie myłam głowy 3-4 dni to była sucha ?! Paznokcie są super. Włosy na nogach jak rosły jak szalone tak od połowy ciąży przestały i mogę się tydzień nie golić.

No i napadaliśmy Mothercare były takie przeceny, że żal było nic nie kupić. Więc zakupione 3 pajace w za 64 zł (z 89zł), komplet (pajac, body, śliniak, czapeczka) za 34zł, 5 par kolorowych skarpeteczek 9zł (z 29zł), 2 tuniczko-bluzeczki 24zł, bluzeczka z dł. rękawem 11zł i...już nie pamiętam ? Wszystko rozmiar 0-3m.

Moja Waga: niecałe 4kg na plusie.

doris- gratuluję dziewuszki

Gotuję

Edytowane przez La Monica
Czas edycji: 2012-01-16 o 09:54
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 09:54   #1404
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Wejdź w ustawienia, potem edytuj podpis i w podpisie wstaw link suwaczka.
Udalo się. Dzięki.
Ostatnio któras z was wspominała o elektronicznych nianiach i monitorach oddechu. Z własne go doświadczenia wiemże niania to super sprawa. Ja najczęściej używałam jej w lecie. Gdzy córcia już spała mogłam wieczorem posiedzieć jeszcze przy grilu czy na balkonie i zawsze słyszałam co sie dzieje z małą. Także polecam!
Stary 2012-01-16, 09:56   #1405
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Hej
W weekend z mężem oglądaliśmy wózki i sprawdzaliśmy jak się prowadzą i stwierdziliśmy, że...czy taki za 1000zł czy inny za 2000zł - każdy ma luzy, chwieje się, klekocze, materiały jakościowo podobne...stwierdziliśmy, że wszystkie są po jednych pieniądzach. Tragedia.
Tzw. luzy działają nieraz na korzyść wózka, bo te sztywne modele to się rozklekotają zaraz na naszych chodnikach, nastomiast te z luzami jakoś bardziej to amortyzują. Pan z dużą wiedzą o wózkach w sklepie w Krakowie, o którym wspominałam, powiedział mi właśnie, jak się skrzywiłam, że któryś wózek taki "luźny" i rusza się cały, że te "z luzami" o wiele rzadziej wracają do reklamacji
Stary 2012-01-16, 10:05   #1406
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
witajcie poweekendowo

Siedzę dzisiaj cały dzień sama, bo mąż po pracy idzie sobie do teatru (a mieliśmy iść razem). Mam więc w planach miło spędzić czas. Dostałam parę książek od rodziców, ściągnęłam sobie audiobooka, pouczę się robić na drutach (to do tego audiobooka ). No i może się trochę pouczę ruskiego - śniła mi się dzisiaj klasówka

Co do tycia, nawet nie wiem, ile przytyłam teraz, bo nie mam wagi. u rodziców ostatnio jak się ważyłam (jakoś koło 23 t.c.) było dodatkowe 5-6kg. Za to w talii już 20cm Też się nie zamierzam przejmować - ile kg będzie, to będzie. Chociaż też nie zamierzam się objadać jakimś śmieciowym żarciem, słodyczami itp - bo to ani dla mnie, ani dla dziecka nie jest korzystne.

Aha, obejrzeliśmy ostatnio "Pierwszy krzyk" - polecam! Trochę się poryczałam, poza tym naprawdę ciekawy. I marzy mi się taki poród z delfinami w wodzie...
Hm... A dlaczego nie możesz pójść z mężem?

My się do kina wybieramy tylko musimy pomyśleć na co najpierw.
Cytat:
Napisane przez La Monica Pokaż wiadomość
Hej
Pisałyście o włosach...
...mam tragiczne, puszą się i są suche, non stop je odżywiam, jak nie myłam głowy 3-4 dni to była sucha ?! Paznokcie są super. Włosy na nogach jak rosły jak szalone tak od połowy ciąży przestały i mogę się tydzień nie golić.

No i napadaliśmy Mothercare były takie przeceny, że żal było nic nie kupić. Więc zakupione 3 pajace w za 64 zł (z 89zł), komplet (pajac, body, śliniak, czapeczka) za 34zł, 5 par kolorowych skarpeteczek 9zł (z 29zł), 2 tuniczko-bluzeczki 24zł, bluzeczka z dł. rękawem 11zł i...już nie pamiętam ? Wszystko rozmiar 0-3m.

Moja Waga: niecałe 4kg na plusie.

doris- gratuluję dziewuszki
Hm.. Ciekawe z tymi wózkami... Trzeba będzie dobrze się zastanowić.

Pewnie jak ja się wybiorę do mothercare to nie będzie tak ładnie pod względem cen.. Nic to.

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Udalo się. Dzięki.
Ostatnio któras z was wspominała o elektronicznych nianiach i monitorach oddechu. Z własne go doświadczenia wiemże niania to super sprawa. Ja najczęściej używałam jej w lecie. Gdzy córcia już spała mogłam wieczorem posiedzieć jeszcze przy grilu czy na balkonie i zawsze słyszałam co sie dzieje z małą. Także polecam!
Ja się nad nianią zastanawiam. Monitor oddechu, to sama nie wiem... Z takim sprzętem pewnie bym w jakąś paranoję wpadła.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Zmykam spać do 12stej... Oczy mi się same zamykają.
Stary 2012-01-16, 10:05   #1407
La Monica
La Moderatoiure

Cytat:
Tzw. luzy działają nieraz na korzyść wózka, bo te sztywne modele to się rozklekotają zaraz na naszych chodnikach, nastomiast te z luzami jakoś bardziej to amortyzują. Pan z dużą wiedzą o wózkach w sklepie w Krakowie, o którym wspominałam, powiedział mi właśnie, jak się skrzywiłam, że któryś wózek taki "luźny" i rusza się cały, że te "z luzami" o wiele rzadziej wracają do reklamacji
To już nie wiem. Dla mnie x-lander a np. jedo fyn - tak samo klekotał. Graco symbio był fajny (poza maluteńkim koszem pod wózkiem?!) ale jakaś mama ze smykiem na plecach 2 letnim narzekała, że go ma i jest dziadowski...I Bądź tu mądrym...

Cytat:
Hm.. Ciekawe z tymi wózkami... Trzeba będzie dobrze się zastanowić.

Pewnie jak ja się wybiorę do mothercare to nie będzie tak ładnie pod względem cen.. Nic to.
Z wózkiem jest koszmar jak dla mnie
Były też bodziaki w Mothercare z 69zł na 39zł (4szt) ale mam ich już sporo i nie wzięłam.

Nie będę kupować monitora oddechu- nie chcę się dodatkowo stresować.

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:50   #1408
anulka4771
Wtajemniczenie

Witam!
Synio mój przebrał się za batmana(załączam zdjęcie) i poleciał do przedszkola nawet mamusi buziaka nie dał taki był podekscytowany.Zaszalałam w lumpku wydałam 39zł za dwa pajace i 4 body to co kupiłam dzisiaj ma metki.
Śnieg się topi,chlapa na dworze
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdj_cie0052.jpg (40,7 KB, 41 załadowań)

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 10:54   #1409
kism
Wtajemniczenie

Już lekkiego oczopląsu dostaję od tych tunik, sukienek i sweterków

Tacca, proszę bardzo, tutaj kilku sprzedawców z niezłym wyborem i raczej przystępnymi cenami. Niektórzy mają maaasę aukcji, więc najlepiej wyszukiwać po rozmiarze i nie tylko w dziale "ciąża i macierzyństwo", bo w zwykłych też wiele rzeczy na ciążę jest. Ja coś spośród tego będę zamawiać.

Brzuchatki
dynia71
malgosiaz_zz
modaistyl2011
MODNEITANIE
modneitanie_pl

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Synio mój przebrał się za batmana(załączam zdjęcie) i poleciał do przedszkola nawet mamusi buziaka nie dał taki był podekscytowany
Łooo! Fajowy! Ja też muszę mojemu coś znaleźć/uszyć
Stary 2012-01-16, 11:00   #1410
8ewus8
Zadomowienie

Bry
Ale batmanik
Pamiętam jak mój brat poszedł na bal przebierańców w przedszkolu. Był przebrany za zorro. Wszedł do sali, okna były przysłonięte, wszędzie ozdoby, każdy poprzebierany i on w ryk. Tata musiał go do domu zabrać. Potem w domu się go pytają czemu tak uciekł i płakał a on mówi, że nikogo nie zna. Fakt, każdy przebrany i dziecko nie poznało kolegów.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości