|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
o rany współczuje mó jsynek się zanosi więc w takiej sytauacji chyba bym zawału dostała
|
|
|
|
#872 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło o chwała dla naszych dzielnych strażaków
|
|
#873 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
hej wieczornie
nadrobiłam i zaraz spadam spać, ja dziś cały dzień u rodziców byłam, bo mąż na narty się wybrał. I my również byliśmy na spacerku, nie jest jeszcze mocno mroźno więc trzeba korzystać ślicznie Marcelek trzyma główkę![]() [QUOTE=madzialena-lublin;31626199 W ogóle od jakiegoś czasu ma fazę na pakowanie piąstek do buzi... Próbowałam dawać smoczka zamiast, ale przeważnie go nie chce- krzywi sie i wypluwa. I nie wiem, czy mimo wszystko wpychać, czy niech sobie te piąstki kosztuje? Pytałam pediatry ostatnio, ale tak mi odpowiedziała, że nadal nie wiem [/QUOTE]mój też od jakiś dwóch tygodni wcina rączki ![]() Cytat:
ciekawe kiedy my sie wybierzemy, czy nam sie uda w tym roku, bo niestety u męża kiepsko z urlopem w lecie![]() [ tak po 30 zł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i dpoczywaj kochana![]() Cytat:
nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć
|
|
|
#874 |
|
Zadomowienie
|
zawału nie dostałam ale prawie... byłam raczej w amoku nie wiedziałam co z sobą robić gdy dziecko zaczęło płakać a potem przestało...
byłam bezradna... nie myślałam logicznie, nawet zastanawiałam się czy nie próbować zeskoczyć i iść do kogoś po pomoc... ale mieszkam na drugim piętrze i bałam się że bym się połamała albo co gorszego.. jutro tż będzie bezradny.. nie nie, żartuję..on się też zestresował jak do niego sąsiedzi zadzwonili...tak piszecie o wakacjach..hmmm... my zaczynamy w tym roku szybko bo na przełomie marca/kwietnia jedziemy może nawet na 2 tyg z małym do rodziny na Mazury mały uwielbia jeździć samochodem więc wybieramy ten środek transportu ![]() a w połowie sierpnia ze znajomymi wybieramy się na 2 tyg do Szwecji. Trochę się tego wyjazdu obawiam bo jak narazie to nie wyobrażam sobie tylu godz z małym spędzonych na promie a potem jeszcze 200km autem.. szok!! pędzę spać bo wzięłam dzisiaj relanium "na dobry sen" a w razie czego , gdybym nie wstała do małego to w salonie na kanapie śpi i czuwa moja kuzynka ![]() kolorowych
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#875 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- hmmmm wakacje.... my pewnie nigdzie się nie ruszymy |
|
|
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#878 |
|
Raczkowanie
|
Bordana współczuję przeżyć, aż mnie ciary przeszły jak to przeczytałam. Aż dałam TŻowi to przeczytać. Ja bym chyba wygryzła dziurę w tych drzwiach albo wcześniej na zawał padła... Na szczęście już synek jest bezpieczny. Wyśpij się porządnie.
Cotka Dziecię daje w kość? |
|
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#880 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#881 |
|
Raczkowanie
|
Może nie potrafi zasnąć albo nie jest głodny? Mój z kolei od kilku dni wyrywa się i zaczyna krzyczeć jak tylko go przystawiam do cyca.. jakby go parzył co najmniej.. I skąd ja mam wiedzieć o co mu chodzi? ehh Edytowane przez Aiszka22 Czas edycji: 2012-01-15 o 23:32 |
|
|
|
#882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my po karmieniu i spać nie mogę ---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:24 ---------- pewnie marudzi ze zmęczenia moja też tak nie raz ma i się nieziemsko wtedy denerwuje, ale nie mam złotej recepty aby Ci coś poradzić przykro mi podziwiam Cię, że spisz z dzieckiem pewnie nie jest to z wybory tylko z przymusu, ale mimo wszystko ja nie mogłam |
|
|
|
|
#883 | ||
|
Rozeznanie
|
BordAna... nie zazdroszczę. Dzielna kobitka z Ciebie!
cotynato - słoń rewelacja prawda? ![]() Cytat:
Cytat:
Pierwszy raz od ponad 4 miesięcy. Byliśmy w kinie, na basenie... Mmm miód, cud i orzeszki Czekam aż znowu dziadki nas wyręczą na chwilkę A jak dziewczyny po porodzie relacje z Waszymi tż? Zacieśniliście więzi? Oddaliliście się od siebie? Jak poród i dziecko wpłynęły na Wasz związek? My stanowimy rodzinę jak z obrazka, jest super... Noo tylko jeszcze te moje wahania nastrojów, ciąża to był pikuś Chyba chronię swojego terytorium i małego ssaka ![]() ![]()
Edytowane przez madziulkaa Czas edycji: 2012-01-16 o 01:40 |
||
|
|
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
Aniula, ja na początku też nie chciałam. Bałam się i w ogóle wiele słyszałam o tym wspólnym spaniu, więc przekładaliśmy. Spał sam, elegancko. A to jakoś ostatnio - z wygody, z zapomnienia i teraz spryciarz nie chce spać sam
![]() Madzia, no fajna, szkoda tylko, że takie krótkie to nagrywanie ;p nie? |
|
|
|
#885 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Spróbuję nadrobić ![]() Cytat:
Cytat:
ale jak możesz to daj jakieś namiary![]() Cytat:
Cytat:
Budzi się z płaczem, wpierw próbuję dać smoka, jak nie działa to biorę na ręce, a dzisiaj to już normalnie po kleiku chciał co 2h cyca nie mam na niego pomysłu![]() Cytat:
Cytat:
![]() O kurcze ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- A te cytaty mi jeszcze ukradło ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||||
|
|
|
#886 |
|
Rozeznanie
|
BordAna - strasznie wspolczuje przezyc
i chyba tez musze malzowi opowiedziec, bo my mamy zepsuta klamke w lazience - od wewnatrz sie zacina i nie da sie otworzyc, wiec ja sie juz nie zamykam, ale jakby mi tak drzwi trzasnely... ![]() Moje dziecie doprowadzilo mnie wczoraj do rozpaczy, zasnela kolo 20, a potem budzila sie na jedzenie co godzine do 1 i oczywiscie zjadala po 40-60ml i na razie, kima i nie szlo wcisnac wiecej. Juz myslalam, ze cala noc bedzie taka, ale potem obudzila sie po 4 i po 6. Teraz dosypia, a matka udaje, ze pracuje
|
|
#887 |
|
kosmitka
|
Natka ja myślę, nie wiem, czy słusznie, że na naszych synków przyjdzie jeszcze czas, jeszcze pewnie są za mali i dlatego z potrzeby budzą się na cyca (bo wątpię, czy z głodu). Wczoraj Franek nie jadł przez prawie 12h, bo zjadł tyle co nic, i ani marudził, ani nic. Czyli może takie mieć przerwy. Trzeba się pocieszyć, że chyba kiedyś z tego wyrosną.
Gorzej jak do pracy wrócę..... BordAna - przeżyć nie zazdroszczę, wiem pośrednio co czułaś, u nas kiedyś Franek zatrzasnął się w aucie wraz z kluczykami, to co przeżyłam, to też horror, ale mogłam chociaż go widzieć . Wspołczuję bardzo!
|
|
#888 |
|
Zadomowienie
|
BordAna ale dzielna kobieta z ciebie!!! ja bym panikowala i nie wiedziała co robic
![]() Ancia my ostatnio tez sie czesto budzimy w nocy jak byla niemowlakiem to miala przerwy po 3 godziny a dzis w nocy to najpierw od 21 walczylismy zeby zasneła padła przed 12 obudziła sie o 2 pozniej o 3:30 o 4:45 i pare minut przed 7 i najgorsze jest to ze pociumka 2 minuty i odpływa.... a jak jej smoka daje to nie chce
|
|
#889 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Poczytałam co tam się przez weekend wydarzyło...Już dawno nie było takiego "ruchu" na wątku w weekend ![]() Witam nowe mamy z nowymi ślicznymi dzieciątkami ![]() BordaAna jak ja Ci współczuję Kochana to nawet nie wiesz...I wierzę, że w końcu się u Was ułoży My w tym roku w czerwcu jedziemy z moimi rodzicami do Lądka Zdrój chyba na tydzień, a potem najprawdopodobniej poczatkiem września Chorwacja Stefek szaleje na macie - wygina się na wszystkie strony byle popatrzeć na tv ![]() Ancia gratulacje zaliczeń Tusia również
|
#890 |
|
Rozeznanie
|
BordAna ale przeżycia....współczuję
, ale najważniejsze że nikomu nic się nie stało, a maleństwo całe i zdrowe!
|
#891 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry- ja tak po trochę - ile zdąże
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co to jest randka??????? ![]() Cytat:
Mój to wyciąga sobie ost. namiętnie smoką rączką i też się raz zdiwiłam,ze wcelował z powrotem, ale takich cudów jak Towja to jeszcze nie wyczynia! Cytat:
![]() wow! Ja jakoś mam obawy jak nie widze nosa mego dziecia. Ale ogólnie to tez z czymś przy twarzy śpi |
||||||
|
|
|
#892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ sobie załatwiłam mały paluszek w stopie Wczoraj w nocy po ciemku kopnęłam w drzwi a dzisiaj poprawiłam jeszcze o stół skarpetka we krwi, ale paznokieć cały Ciekawe jak buty ubiorę![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- To na co się chodziło przed ślubem
|
|
|
|
|
#893 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
moje dziecię własnie drzemeczkę odbywa, pewnie z 15 min pośpi ale zdażyłam przeczytać MoniaZ ty mnie pytałaś jaki region w chorwacji polecam? zaczełam wczoraj odpisywać, ale Olga zaczela miałkać i zapomniałam dokończyć... POlecam całą Dalmację najpiękniejsze są wyspy - Korcula, Hvar, inne pewnie tez ale nie byłam - tyle ze trzeba płynąć tam promem co dość znacznie podnosi koszty i ogólnie jest tam drożej. Poza tym półwysep Peljesac -uwielbiam Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie dziwie ci sie zresztą, tez bym przebadała młodą na wszystkie strony gdyby ktoś mi zasiał ziarno niepokojuCytat:
Cytat:
brawo za zalicznieCytat:
tz należy sie ![]() Cytat:
Cytat:
Guni też się włącza guganie ok 7, ale biorę ja do siebie i utłamszam jeszcze tak do 8 ![]() Sharifa: oj to faktycznie Nadia dziubie jak księżniczka. Może jej nie smakuje to mleko? Cytat:
my sie wybieramy w okolice Zadar -Sibenik zeby nie było za daleko a juz Dalmacja
Edytowane przez danika Czas edycji: 2012-01-16 o 10:04 |
|||||||||
|
|
|
#894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak już wstanę i widzi, że się ubieram to leży i się cieszy cwaniaczek mały
|
|
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale liczyć to sobie mogę ![]() plus jest taki że wstaje regularnie jak w zegarku, 1-4-6 ostatnio postepo widzę bo po 6 jeszcze zasypia minimum godzine, a był z tydzien co budził się o 6 i nie ma przeproś, a teraz jak wiedział że my wtajemy o 8 to i on powaga budzik dzwoni, a ten z nami się przeciąga i oczy otwiera ![]() co do palca to współczuje, ostatnio upuściłam nóż ostrzem na dużego palca u stopy, krwi a krwi, i jeszcze sobie doprawiłam zawalając o kant łóżka także wiec co to za ból ![]() a z randki się usmiałam BordAna współczuje Ancia zadziwiłaś mnie że Franek mógł nie jeść tyle godzin, czy dziecko nie czuło aż tak głodu hmmmm
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz jak powiem do niej "wstajemy, ubieramy Gunie" to uśmiech wykwita na mordce
|
|
|
|
|
#897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas regularności nie widać niestety Teraz np. śpi już ponad godzinę z czego 3 razy obudził się z płaczem Musiałam go ponosić, utulić, dać smoka i śpi dalej Nie mam koncepcji dlaczego tak robi![]() Oj dzieci tak fajnie się przeciągają jak są wyspane Nożem po paluchach
|
|
|
|
|
#898 |
|
Zakorzenienie
|
żyje!
PS czy u Was też tak zima, zima?
|
|
|
|
#899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
Cytat:
wczoraj patrzylam na necie riwiere Makarska i jest tam bajecznie...chyba tam pojedziemy.... Malgos1983 wy tez do Chorwacji? Super. Moze jakos sie spotkamy ![]() A my chyba znowu musimy sie udac do lekarza bo mala sie drapie przy tej skazie.... zwlaszcza w nocy....
|
|
#900 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gratuluję zaliczeń a co to za pyskowanie hęęęęę ![]() Cytat:
ooooooo to widzę z Was takie ludki jak moja kumpela- też Indie na własną rękę, Tajlandia, wyspy Andamańskie itp. wszystko sami ![]() Martuś, dzięki, u nas stoją po 50zł na normalnym stoisku :/ BordAna, masakra, nie wyobrażam sobie takiej sytuacji Cytat:
![]() jakie macie termoopakowania na butelki? jak długo trzymają ciepło?
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-16 o 10:21 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

na szczescie wszystko dobrze sie skonczyło o chwała dla naszych dzielnych strażaków
[/QUOTE]

klask i
nawet nie wyobrażam sobie co musiałaś czuć

i oczywiscie zjadala po 40-60ml i na razie, kima i nie szlo wcisnac wiecej. Juz myslalam, ze cala noc bedzie taka, ale potem obudzila sie po 4 i po 6. Teraz dosypia, a matka udaje, ze pracuje
. Wspołczuję bardzo!