|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
czy miałyście problem z plesniawkami?
u mnie cała buzia (tzn u małego )
|
|
|
|
#842 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Ja jak oglądałam ta masakrę którą dzieci robią z jedzeniem czyt. wszytko ląduje na podłodze, to jakoś nie mam ochoty próbować....Wolę sama nakarmić łyżeczką.
Zresztą mała z babcią zostanie jak ja wrócę do pracy, wątpię żeby moja mama się dała przekonać do tego "samokarmienia"...
https://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgd9bgm22r.png Edytowane przez AneczkaJ Czas edycji: 2012-01-15 o 18:34 |
|
|
|
#843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#844 |
|
Raczkowanie
|
Sonia004Mieszkam w Zajączkach czyli jeszcze bliżej
![]() AntiopaZ tego co wiem na pleśniawki stosuje się aphtin lub nystatynę ( na gazik i ścieramy). A karmisz piersią czy mm? Bo jeżeli piersią to warto też piersi smarować. (ale mogę się mylić) ![]() AneczkaJjedyne co mnie przeraża to właśnie ten bałagan. Ale oglądając filmiki dzieciaczki zadowolone |
|
|
|
#845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Miałam kiedyś chłopaka z Zajączek![]() Domyślam się, że to mężul Cię ściągnął ze Śląska na wieś
|
|
|
|
|
#846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#847 |
|
Rozeznanie
|
Na wstępie chciałam podziękować dziewczynie, która zwróciła uwagę na promocję w Biedronce na interaktywne zabawki
Olek się w nim po prostu zakochał. To światełko na grzbiecie go hipnotyzuje... funkcja nagrywania naszych wygłupów bomba... no i nawet samemu uda mu się pociągnąć za ogonek. Świetna zabawka! I to za jaką cenę... Co do ubierania się to my też już kombinowaliśmy jak go ubierać w tą zimo-wiosnę. Na początku z racji pory roku był kombinezon, ale mały tak się pocił, że szybko z niego zrezygnowaliśmy. Po prostu ubieramy go na cebulkę. Polar, ciepłe spodnie na to i kocyk. Wczoraj pierwszy raz miał na sobie uzasadniony kombinezon zimowy Widać było mu w tym ciepło... ale w sklepie żeby go rozebrać, ubrać... horror! Wasze pociechy też nie cierpią się tak ubierać? |
|
|
|
#848 | |||
|
Rozeznanie
|
Cześć mamuski w ten zaśnieżony podwieczorek. Przede wszystkim dziekuje w imieniu Fabiego za komplementy
Cytat:
Cytat:
![]() ślicznosci Cytat:
|
|
#849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już jasadzasz? Urocza
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-15 o 21:42 |
|
|
|
|
#850 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzieki za info . ktos mi mowił ze aphtin jest dla wiekszych dzieci. na razie posmarowałam mu cała buzke wewnatrz fioletem ... zobaczymy co bedzie dalej. karmie piersia. |
|
|
|
|
#851 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te domki właśnie te co wkleiłaś. W domku z takim brzdącem wygodnie, tym bardziej, że tam są altany i nie daj Bóg jakby padało to zawsze coś. Cytat:
tak Cytat:
|
|||
|
|
|
#852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#853 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale jak smarujesz fioletem to powinno zejsc bo jak ja chodziłam z małym do lekarza to pediatra powiedziałą z ejak po aphtinie nie zejda to własnie zeby fioletem robic bo to mocniejsze ponc i bardziej pomaga
|
||
|
|
|
#854 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=agnieszka 0605;31638683]
tak Dzięki za odpowiedzi
|
|
|
|
#855 |
|
kosmitka
|
Jestem jestem. W szkole byłam. Franek strajkował i nie jadł z butli, łącznie od 4 rano do 4 wieczorem. Przez ten czas mama wmusiła w niego raz jakieś 50 gram i drugi raz jakieś 80 gram. Macie pojęcie? Moonik, Cotka Aga - u nas jakby były tylko 3 pobudki, to byłabym szczęśliwa, bo bywa różnie. Natka - niezły ten Twój Szymuś, myślałam, że po kleiku śpi cały czas. A jak dajesz cyca jak się obudzi, to nie chce i musisz lulać?? Aa2- brawa dla Marcelka!! Ładnie głowkę trzyma, widzisz, niepotrzebne były niepokoje, wszystko przyszło w swoim czasie, nie bez uporu mamy oczywiście
|
|
#856 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agus1978;31639847]ja tez wychodze, a na wózek mam folie ochronna wiec małemu ni eleci nic na buzialka
|
|
|
|
#857 |
|
kosmitka
|
A Franek ma wysypkę jakąś, chyba od śliny, bo od ślinienia się nasila.
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia no własnei trzyma
w czwartek umówiłam sie na wizyte do tej pediatry co dała skierowanie do tej neurolog i zsatanawiam sie co powie jak jej opowiem przebieg wizyty..... zreszta powiem jej tez z e teraz od razu mam mi dac skierowanie do kardiologa i zrobic morfologie... ja chce sparwdzic wszystko, a i na rehabilitacje jej powiem ze ma mi dac skierowanie bo bardziej wierze ze osoba która wiecej czasu popatrzy na małego moze stwierdzic czy faktycznie jste cos nie tak niz kobita która zerkała na niego przez 10 minut)a jak tam u was? |
|
|
|
#859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslalam, ze w ogole tak nie mozna mamy slonika calkiem fajne to---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#860 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=cotynato;31640580]aaaa, nie doczytalam
myslalam, ze w ogole tak nie mozna Na długo nie, ale na chwilkę myślę, że nie zaszkodzi... poza tym jedni piszą i mówią, że już w tym wieku można inni że nie...więc bądź tu człowieku madry![]() Mykam już, dziecię właśnie pije mleczko i trzeba iść spać, by rano wstać. Życzę wszystkim słodkich i kolorowych snów
|
|
|
|
#861 |
|
kosmitka
|
Asia Ty to jesteś taka mamcia, co sobie nie da w kaszę dmuchać, już bym się bała na miejscu pediatry
. Ale dobrze, Marcelek zostanie wzdłuż i wszerz przebadany i mamcia będzie spokojniejsza .U nas bez zmian, czyli ok . Wczoraj był kryzys, bo Franek nie chce spać w dzień już jakoś wcale, za bardzo go tu pochwaliłam.---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- I temat wakacji widzę, my nic nie planujemy. Jakoś Franek słabo znosi podróże autem i nie wiem, czy byłabym gotowa na wypoczynek gdzieś dalej. Zresztą tak wcześnie nigdy nie planuję , tylko jakieś last minute.---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cotka my nie sadzamy, ale na kolanach już siedzi, zresztą sam się podnosi do siadania i w miarę trzyma. Pediatra powiedziała, że może siedzieć, jak sam chce, ale nie na siłę, tzn nie wolno okładać poduszkami itp. Dobrze siedzi, nie wiem, czy za wcześnie.
|
|
#862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do spania w dzień to Franio zgadał sie chyba z moim małym jak przysni eto spi około 30-40 min a potem nie , a pod koniec dni ato ju zdramat bo zmeczony dzis po 17 dał troszke popalic bo własnei prawie cały dzien nie spał i oczy miał jak królik, ale za to po kapieli i jedzeniu to padł w locie i teraz spi
|
|
|
|
|
#863 |
|
kosmitka
|
Nie wiem, jak nie dogania rówieśników??? Jakaś bzdura totalna. To co by powiedziała o Franiu. Ale wiesz, u nas też czepnęli się tego, że on ma jakąś niby asymetrię, bo na jedną stronę się patrzy, i tych piąstek zaciśniętych, akurat były zaciśnięte na rehabilitacji. Wszystko mu przeszło z wiekiem i tyle.
---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Ponieważ wstałam o 3 w nocy, pojechałam do szkoły, zaliczyłam ( ![]() Kolorowych!
|
|
#864 |
|
Zadomowienie
|
ja tak na momencik dosłownie...
indygo: u nas w rodzinie nikt nie chciał być chrzestnym, spotykaliśmy się z odmową... dlatego wybraliśmy znajomych tż (małżeństwo). natka: sprawdzone noclegi nad morzem?. u mnie w domu Aguś i o_lena: witajcie dzieciaczki śliczne ja dziisaj jestem wykończona, wogóle to podziwiam siebię że dałam radę jeszcze na wizaż wejść.. chyba zaraz się położe bo mam już dość użalania się nad swoim marnym żywotem.. jak tż rano z pracy wróci to Go chyba pozaduszam własnymi rękoma.. ![]() no dobra, opowiem Wam..może będzie mi lżej.. w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze.. Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków... co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale... szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka... spał.. na szczęśćie... Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę... a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać... pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=agus1978;31640775]
Cytat:
Poza tym chciałam przeprosić za to , że napisałam o córeczce jako o chłopczyku. Ciężki czas teraz u mnie i w sumie wpadam na chwilę tylko bo myślami jestem daleko- i właśnie stąd takie gafy |
|
|
|
|
#866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak zaliczyłas i napyskowałaś to jasne ze odpoczynek zasłużony-mam nadzieje że Franio tez to uhonoruje i da mamusi pospac) dobranoc |
|
|
|
|
#867 |
|
Wtajemniczenie
|
Bordana wspolczuje sytuacji i mocno Cie przytulam....
![]() musialas niezle to przezyc..... ja tez bym na Twoim miejscu tz-a ![]() czasami trzeba przewidziec takie sytuacje tym bardziej ,ze w domu jest maluszek. Na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#869 |
|
Zakorzenienie
|
Bord ana ja bym zawału dostała, nie dziwie sie ze jestes roztrzeiona-masakra
|
|
|
|
#870 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Widzę, że sprowokowałam temat wakacyjno- wyjazdowy
Cytat:
Cytat:
Ciekawe co się poprzestawiało Amelce Może skok jakiś? Oby szybciutko wróciła na dobre tory Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak sobie przypomniałam jak czytałam w jakiejś mądrej książce, że dzieci poznają świat przez buzię właśnie, stąd wpychanie do niej wszystkiego. I pewnie stąd te piąstki- w końcu dopiero odkrywa że je ma, to trzeba posmakować co to ![]() A jak długo to trwa? Cytat:
Cytat:
W końcu się najesz mamuśka Bogisu bym się bała, ale czekoladę już wcinam. Ja też w zasadzie jem już prawie wszystko poza fasolą, kapustą i grzybami (nawet pieczarek nie ruszam). A tych ostatnich bardzo mi brakuje. Marzy mi się zupa kurkowa ![]() Cytat:
Słodziak Cytat:
Matko, aż mi się słabo zrobiło jak przeczytałam Dobrze, że wszystko się dobrze skończyło, ale że Ty tam na zawał nie padłaś, to cud jakiś.---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Bardzo fajną wychodną niedzielę dzisiaj mielismy. Pojechalismy do moich rodziców na obiad, Kamcia została z dziadkami a my poszliśmy ze znajomymi do kina na Szerloka a potem na pizzę (pierwszy raz jadłam pizzę, mam nadzieję że Małej nie zaszkodzi, ale w sumie wzięłam bezpieczne dodatki). No a teraz dobiłam się herbatką i ciastem co to je zrobiłam rano Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2012-01-15 o 22:30 |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.

)

, dzieci spia a mamusie pisza
.
. zdjecie zamieszcze jak kupie kabelek bo stary przepadl na amen.

Dawaj go do mnie- chłop się wykaże (bez skojarzeń 
W końcu się najesz mamuśka