Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 11:35   #751
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ja już po sniadaniu..pierwszy dzien,gdzie chyba nie musze nic robic Zaden kurier nie przyjedzie ,nie trzeba jechac do zadnej Castoramy .Jedynie zlozyc wniosek o nowy dowod. Az z tej radosci chyba zrobie porzadek w szafie. Oczywiscie o 7 30 rano panowie pietro nizej uruchomili wiertare udarowa, wiec tyle bylo mojego spania.
Tez tak macie,ze ciezko Wam zasnac bez TZ? kurcze wczoraj chyba do 2 lezalam obracajac sie z boku na bok.

Dokladnie tez tak uwazam. O gustach sie nie dyskutuje i to przykre jak ludzie w chamski sposob zwracaja uwage. W koncu to naprawde kazdego osobista sprawa jak nazywa dziecko

Ja sadze,ze tj piszesz Ikea nie moze sobie pozwolic na jakies wielkie buble Oni sa chyba wyjatkowo pro rodzinni . Podejrzewam, ze dbaja o jakosc rzeczy lepiej niz niejedna firma.

Nasze mebelki z Bellamy stoja zafoliowane w nowym mieszkan. Nie pamietam ile te mebelki maja...ale w 3 czy 4 miejscach sa jakies drobne uszkodzenia tej listewki(to mozna poprostu dokleic) ,ale byc moze sie zdarzylo w trakcie przenoszenia.Sa bardzo ciezkie, takze T. wygladal jakby wrocil z silowni a nie przenoszenia mebli

Oo to ja tez cos takiego mam co jakis czas. Robi mi sie gula z jednej strony,ale zawsze mi sie wydawalo,ze to Maly sie wystawia pleckami badz pupą.Czasem czuje jak caly dol podbrzusza robi sie jednakowo gulą.
Dobrze,ze juz Ci przeszlo.

Co do wanienek to my kupujemy najzwyklejsza, a stelaz chyba dostaniemy w spadku.
Też tak mam Jakoś wtedy mam dziwnie dużo miejsca w łóżku i brakuje mi tego że TŻ zawsze w śnie mnie tuli

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moja kolezanka jak jej powiedzialam ze nasza cora bedzie sie nazywac Julia Viktoria to zrobila taka mine i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala.... a jej syn nazywa sie Julius
Nie wiem co jej się nie podoba w Julia Viktoria przecież to bardzo ładne nie wymyślne imiona. To prędzej można się tego Juliusa czepiać. Jeszcze tylko na drugie Cezar i mamy prawie Rzym

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzieci do 16 roku zycia maja leki za darmo,tabletki anty sa za darmo,leki dla ciezarnej sa za darmo i jak masz tax credit(czyli osoby o niskich dochodach)za darmo maja,bezrobotni zarejestrowani za darmo.Oni pytaja czy placisz,jak nalezy ci sie za darmo musisz zaznaczyc odpowiednia rubryke na recepcie(wierza ci na slowo,nie potwierdzasz tego w aptece)i sie podpisac.
No i tak powinno być. Bo ceny leków są masakryczne a nie wszystkich stać na to.
Stary 2012-01-16, 11:36   #752
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dzien dobry
choć dla mnie wcale nie taki dobry wczoraj wogóle nie tykałam kompa bo miałam straszny ból głowy, zdecydowałam jednak że pójde do kościoła myślałam że takie świeże mroźne powietrze dobrze mi zrobi, jednak jak wróciłam to zaczęłam wymiotować teraz tylko nie wiem od czego czy od tego silnego bólu głowy czy coś z obiadu mi zaszkodziło... póki co zjadłam dwie suche bułki wypiłam 3 herbaty i chyba jest ok, kusi mnie żeby zjeść coś słodkiego bo strasznie słaba jestem ale nie wiem czy ryzykować. Dziś mam jeszcze wizyte u gina i nie mam sił się na nią pieszo doczłapać, poczekam aż mąż wróci i mnie zawiezie, najwyżej nie pójde na szkołe rodzenia dziś bo o 18 mam ehsss ciągle tylko mam nadzieję że nie chwycił mnie ten panujący wirus, ale to bym pewnie dalej wymiotowała dziś i miała temp

ide was troche ponadrabiać.... o ile dam rade...
oj Bidulko, zdrówka życzę, mam nadzieję,że to tylko chwilowa niestrawnośc, a nie wirus..
Trzymam kciuki za wizytę!

Też mam dziś szkołę rodzenia - pierwsze zajęcia.. Ciekawa jestem co to tam będzie i jak mój mężuś się odnajdzie
Stary 2012-01-16, 11:41   #753
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Nie wiem co jej się nie podoba w Julia Viktoria przecież to bardzo ładne nie wymyślne imiona. To prędzej można się tego Juliusa czepiać. Jeszcze tylko na drugie Cezar i mamy prawie Rzym
tez jej nie rozumiem zaczela cos mowic ze ona znala taka Julie itp to jej powiedzialam zeby nawet nie konczyla opowiesci
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:42   #754
MoniaHan
Wtajemniczenie

aalegna oby Ci szybko przeszlo i powodzenia na wizycie!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:47   #755
koniakonia
Zakorzenienie

Hej hej,
za wszystkie wizyty ogromne kciukasy
A mnie chyba te hemoroidy wykończą, znaczenie utrudniają posiedzenia na tronie .

A propos durnych komentarzy to tak jak było z komentowaniem wyglądu tak jest i z imionami, nie wszyscy mają na tyle kultury ,żeby paszczę zamknąć w odpowiednim momencie, nie lubię takich ludzi.Nie wiem, może brak im też empatii.Nina ma nad noskiem naczyniaka płaskiego, pod noskiem też,trochę na nosie , teraz juz nie widać tego mocno, ale jak była Mała to się robiło czerwone i spotykam znajomą i pytanie : a to Jej zniknie nie? bo wygląda nieładnie to rozumiecie co wtedy czuje matka, to tak jakby kogoś z zezem czy inną wadą spytać kiedy to minie itd. I jak tu lubić takie osoby?Ja rozumiem szczerość, ale jeśli widać ,ze to jakaś przypadłość medyczna to kuźwa można pomyśleć trochę, tym bardziej że troski w tym pytaniu nie było słychać
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:47   #756
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
karolca jak Twoj brzus?
Ja mam ostatnio wiecej twardnien, wczoraj bylo spokojniej, ale ogolnie to juz nie ma dnia bez... Licze na to, ze to rutynowe cwiczenia mojej macicy
Po kąpieli nie mogłam znaleźć sobie miejsca w łóżku, ale jak tylko położyłam się na lewym boku, mała zaczęła fikać koziołki. Ale jak położyłam się w wannie, to ból minął (częściowo pomógł też spacer z psem). Ale wypchany jednostronnie brzuch miałam jeszcze przez jakiś czas.
Dzisiaj jest już wszystko w normie. Mała się kręciła, fikała z rana (w nocy chyba też).

Cytat:
tez jej nie rozumiem zaczela cos mowic ze ona znala taka Julie itp to jej powiedzialam zeby nawet nie konczyla opowiesci
o rety, co za kobieta... a te opowieści "znałam taką/takiego X...".

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 11:52   #757
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
No i co z tego że znała.... wkurza mnie to że imię jest ładne ale ktoś odrzuca je bo np. nie lubi jakiejś osoby o tym imieniu i jeszcze na dodatek aby czasem znajomi nie dali tak dziecku na imie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,
za wszystkie wizyty ogromne kciukasy
A mnie chyba te hemoroidy wykończą, znaczenie utrudniają posiedzenia na tronie .

A propos durnych komentarzy to tak jak było z komentowaniem wyglądu tak jest i z imionami, nie wszyscy mają na tyle kultury ,żeby paszczę zamknąć w odpowiednim momencie, nie lubię takich ludzi.Nie wiem, może brak im też empatii.Nina ma nad noskiem naczyniaka płaskiego, pod noskiem też,trochę na nosie , teraz juz nie widać tego mocno, ale jak była Mała to się robiło czerwone i spotykam znajomą i pytanie : a to Jej zniknie nie? bo wygląda nieładnie to rozumiecie co wtedy czuje matka, to tak jakby kogoś z zezem czy inną wadą spytać kiedy to minie itd. I jak tu lubić takie osoby?Ja rozumiem szczerość, ale jeśli widać ,ze to jakaś przypadłość medyczna to kuźwa można pomyśleć trochę, tym bardziej że troski w tym pytaniu nie było słychać
Ludzie są okropni nie wiem czy oni czerpią satysfakcję z tego że jednak sprawiają ból swoimi słowami rodzicom i samemu dziecku też. Takich to powystrzelać.
Stary 2012-01-16, 12:06   #758
koniakonia
Zakorzenienie

A jeszcze a propos cen leków...i że my w ciąży płacimy to jednak musimy przyznać,że nasze koleżanki z Wysp prawie wszystkie jeszcze pracują, a my już prawie wszystkie na l4 każda wie ile dostaje chorobowego i jakbyśmy pracowały to jednak na dużo leków by te pieniądze starczyły ....
no i takich różnic jest wiele, wiadomo dobrze nie jest u nas, ale musimy przyznać ,że my tamte kraje dopiero gonimy .....

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ----------

Cytat:
No i co z tego że znała.... wkurza mnie to że imię jest ładne ale ktoś odrzuca je bo np. nie lubi jakiejś osoby o tym imieniu i jeszcze na dodatek aby czasem znajomi nie dali tak dziecku na imie

Ludzie są okropni nie wiem czy oni czerpią satysfakcję z tego że jednak sprawiają ból swoimi słowami rodzicom i samemu dziecku też. Takich to powystrzelać.
U mnie to była taka drobnostka, ale sądzę ,że ta dziewczyna to by się nie powstrzymała przed durnym komentarzem , nawet jakby chodziło o coś gorszego.
Stary 2012-01-16, 12:18   #759
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej

Obiadek juz podszykowalam, dzis z rosolku pomidorowka i usmazylam nalesniczki z komfitura i serkiem bialym
I juz Was czytam
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:22   #760
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze a propos cen leków...i że my w ciąży płacimy to jednak musimy przyznać,że nasze koleżanki z Wysp prawie wszystkie jeszcze pracują, a my już prawie wszystkie na l4 każda wie ile dostaje chorobowego i jakbyśmy pracowały to jednak na dużo leków by te pieniądze starczyły ....
no i takich różnic jest wiele, wiadomo dobrze nie jest u nas, ale musimy przyznać ,że my tamte kraje dopiero gonimy .....
Ja dostaję 100% pensji. I powiem Ci, że gdybym miała kupować jakieś droższe leki niż moje witaminy to byłoby ciężko. Bez względu na to, czy bym pracowała czy nie (bo 50 zł premii motywacyjnej nie robi różnicy).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:24   #761
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej

Obiadek juz podszykowalam, dzis z rosolku pomidorowka i usmazylam nalesniczki z komfitura i serkiem bialym
I juz Was czytam
No to witaj w klubie Aguśka - właśnie skończyłam naleśniki z serem
Stary 2012-01-16, 12:25   #762
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

I juz Was czytam
A u nas wyjadamy po imprezach, tzn. jest do wyboru:bigos, golonka, sałatka warzywna, devolaye, rigatoni, schab ze śliwką

Mam więc luz kuchenny,ale jak minie mi leń to muszę pranie zrobić ciuszków malusich
Stary 2012-01-16, 12:25   #763
emigra
Zakorzenienie

Nalesniki
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 12:30   #764
MoniaHan
Wtajemniczenie

Bigos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:34   #765
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jolka, Niki trzymam kciuki za Wasze wizyty!

karolca super, ze przeszlo

aalegna bidulko, oby to byla tylko niestrawnosc Mysle ze szkole rodzenia sobie podaruj jak jestes slabiutka, a za wizyte trzymam kciuki!

konia nie rozmawialabym z taka osoba ktora w ten sposob by mi powiedzialaNie znosze takich ludzi!

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
No to witaj w klubie Aguśka - właśnie skończyłam naleśniki z serem
no prosze telepatycznie sie zgadalysmy
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-16 o 12:46
Stary 2012-01-16, 12:39   #766
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a u nas mały stresik maz poszedl na rozmowę o prace...
poza tym tez nie potrafię zasnąć bez niego u boku nawet jak sie pokłócimy
Stary 2012-01-16, 12:41   #767
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
dzien dobry
choć dla mnie wcale nie taki dobry wczoraj wogóle nie tykałam kompa bo miałam straszny ból głowy, zdecydowałam jednak że pójde do kościoła myślałam że takie świeże mroźne powietrze dobrze mi zrobi, jednak jak wróciłam to zaczęłam wymiotować teraz tylko nie wiem od czego czy od tego silnego bólu głowy czy coś z obiadu mi zaszkodziło... póki co zjadłam dwie suche bułki wypiłam 3 herbaty i chyba jest ok, kusi mnie żeby zjeść coś słodkiego bo strasznie słaba jestem ale nie wiem czy ryzykować. Dziś mam jeszcze wizyte u gina i nie mam sił się na nią pieszo doczłapać, poczekam aż mąż wróci i mnie zawiezie, najwyżej nie pójde na szkołe rodzenia dziś bo o 18 mam ehsss ciągle tylko mam nadzieję że nie chwycił mnie ten panujący wirus, ale to bym pewnie dalej wymiotowała dziś i miała temp

ide was troche ponadrabiać.... o ile dam rade...
Biedactwo mam nadzieję, że już będzie tylko lepiej i dolegliwości nie wrócą. Odpoczywaj! No i za wizytę

Cytat:
A u nas wyjadamy po imprezach, tzn. jest do wyboru:bigos, golonka, sałatka warzywna, devolaye, rigatoni, schab ze śliwką
Same smakołyki a u mnie nie wiem co dziś będzie, nic mi się nie chce robić...

Gardło mnie drapie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 12:45   #768
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
za Twego TŻ i jego rozmowę

A ja dziś na obiad mam rosołek, kluski i kurczaka sałatkę wezmę jakąś ze słoika z piwnicy

Ale coś pizza za mną chodzi może jutro zrobię

Jaki proszek polecacie aby wyprać ubranka dla dziecka??
Wczoraj w końcu wzięłam ciuszki jakie mama miała odłożone i jutro zamierzam prać.
Stary 2012-01-16, 12:47   #769
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

Mam więc luz kuchenny,ale jak minie mi leń to muszę pranie zrobić ciuszków malusich

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Nikii ja pralam i piore w Loveli. Dla mnie ma delikatny zapach
SZYMONEK

Stary 2012-01-16, 12:52   #770
Nikii89
Zakorzenienie

Dzięki Aguśka właśnie najczęściej w sklepie spotykam się właśnie z tym proszkiem. Myślałam aby go kupić, ale zawsze też lepiej poznać zdanie osoby która już go wypróbowała
Stary 2012-01-16, 12:55   #771
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to trzymam kciuki zeby bylo pozytywnie

przyszla mi paczka wlasnie z nawilzaczem powietrza szok ze tak szybko, bo w sobote rano maz zamowil tylko wielkie to cholerstwo, wiec sprawdzimy jak maz wroci i rozpakuje

---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

ale mi narobilyscie smaka na nalesniki z serem ... ale mi nigdy nie wychodza nalesniki, zawsze je przypalam wiec poczekam az mama bedzie to mi nasmazy pysznych a dzisiaj chyba zadowole sie racuchami, a na obiad ugotuje cos ala chilli con carne
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 12:56   #772
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ja na obiad mam brokuła z feta i makaronem
emigra jaki nawilżacz kupiłaś?
Stary 2012-01-16, 13:01   #773
emigra
Zakorzenienie

trzeba by bylo sie ogarnac i isc w koncu do tego sklepu
u nas dzisiaj znowu sloneczko i blekitne niebo, ale zimnica, bo chyba z 4 stopnie tylko
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 13:02   #774
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość

[/COLOR]
Zapomnialam sie wypowiedziec na ten temat Otoz tez podnosi mi sie cisnienie jak ktos komentuje czyjes wybrane imie lub rzuca swoje propozycje. Az mi sie cisnie na usta- bedziesz mial/a swoje to bedziesz wybierac! Ale oczywiscie przemilczam, na razie nie mialam takich niemilych doswiadczen, bo nie mowilam nikomu o imieniu (jeszcze mamy nie wybrane), ale propozycje juz byly.... Druga sprawa to denerwuje mnie jak sie ludzie dopytuja o plec, a zapominaja zapytac czy np.wszystko w porzadku i jak sie czujesz? I jak sie dopytuja o plec kobiety, ktore juz byly w ciazy i nikomu nie mowily o tym czy spodziewaja sie chlopca czy dziewczynki. I pomijam tu fakt, ze ja nigdy nikogo o to nie pytalam.

No ja tam zawsze pytam o płeć, czy już znana i o imię, ale na pewno nie nachalnie i zawsze pytam o samopoczucie itp zanim zapytam o płeć. Kobiety chyba lubią o tym rozmawiać, ja np lubię, i jak nikt mnie nie zapyta o samopoczucie, a nie widzial mnie dłuższy czas to czuję się zignorowana

A co do kobiet wypytujących, które same będąc w ciąży nabierały wody w usta, to mam koleżankę-dzwoniła do mnie regularnie, by wypytać, czy już udało nam się zajść w ciąże a podczas spotkan towarzyskich wygłaszała uwagi do mojego TZ, ze jak to, jeszcze nic mu sie nie udało zdziałać??? Teraz sama stara sie o bobaska, odczuwa presje czasu, bo już jest po 30 i jest starsza od swojego meża który dziecka wcale tak jak ona nie chce, i wszystkim zapowiedziała, by jej nei pytać, czy już zaszła, bo bedzie sie stresowac jeszcze bardziej. Odpowiedziałam jej, ze musze sie zastanowic gleboko nad tym, czy przychyle sie do jej prosby, gdyz ona robila mi regularna inwiligacje mimo moich protestow

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Ja tak miałam (pisałam Wam o tym). Nic nie brałam, tylko leżałam i przeszło. Lekarz powiedział, że jeśli ból nie utrzymuje się dłużej niż kilka godzin i nie jest bardzo silny, to nie trzeba się przejmować. Jeśli jednak będzie się utrzymywać lub nasilać, to lepiej to skontrolować. I powiedział, żeby nie brać nospy, bo nie jest się wtedy w stanie zdiagnozować czy ból sie nasila.
Ja tam miewam twardnienia nawet dosc czesto, ale mijaja szybko, wiec tym sie wiecej nie przejmuje chco czasem towarzyszy temu niemile odczucie. Zgłaszałam to i GP i lekarzowi w Pl, ale odpowiedz byla ta sama, ze to skurcze przygotowujace i mam sie nie przejmowac, chyba ze sa bardzo liczne, bolesne i dlugotrwale. Nie zazywam nic, bo samo przechodzi.

A jutro idziemy na wizyte do szpitala, mam miec robiony skan, po poludniu tego samego dnia mamy zas szkołe rodzenia a w srode wizyte u poloznej.

Przewijak w sumie mam taki nakładany na łóżeczko, ale troche si eboje, ze w nocy jak bede przebierac po omacku i na wpoł senna moge pobrudzic wnetrze łóżeczka i zmieniac póżniej cała pościel!!!

Poza tym potrzebuję miejsca na ciuszki dla maleństwa, kosmetyki i tego typu akcesoria więc coś kupić muszę na pewno. I zaczynam w tym tyg pranie, bo ciuszków mamy chyba ze 100, na szczęscie wszystkie prawie darowane-albo po rocznej bratanicy albo nówki sztuki z prezentów od rodziny i znajomych dla dzidzi.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 13:03   #775
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
ja na obiad mam brokuła z feta i makaronem
emigra jaki nawilżacz kupiłaś?
Maz kupil wlasciwie, bo to jemu moje chrapanko przeszkadzalo dokladnie ten mamy http://www.amazon.de/gp/product/B004...pf_rd_i=301128
on jest z oczyszczaczem powietrza odrazu, zbiera jakies tam pylki i kurze i inne czary mary mam nadzieje ze bedzie na tyle cichy ze bedzie mogl w nocy byc wlaczony w sypialni
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 13:03   #776
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agator74 Pokaż wiadomość
Siemka
dziewczyny mam pytanie odnosnie czapeczek, jaki rozmiar trzeba kupic na wyjscie ze szpitala??
Bo juz ogarniam rozmiary ubranek i to jaka nazwe maja ubranka hehe ale jakos czapeczek to nie wiem Pomozcie
I chyba kupie kombinezon dla malego, wiecie moze cos o jakichs przecenach?
ja mam rozmiar 1 i 38, ale 36 chyba też są.

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mnie z kolei brzuch boli i bardzo ciągnie jak wstaję. Trwa to kilka sekund ale jest potwornie nieprzyjemne. Muszę o tym powiedzieć lekarzowi na następnej wizycie.
Mam to samo, szczególnie po bokach i w pachwinach, ale mnie też ciągnie w nocy, przy zmienianiu boku, albo podnoszeniu nogi. Lekarz mówi, że to rozciąganie więzadeł, całkowicie normalne.

Cytat:
Moja kolezanka jak jej powiedzialam ze nasza cora bedzie sie nazywac Julia Viktoria to zrobila taka mine i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala.... a jej syn nazywa sie Julius
Lol ale jak dla mnie wygrywa pani, która chciała bardzo oryginalnie nazwać syna i gdyby nie dość rozumny mąż, dziecko miało by na imię Żyraf.

Cytat:
Też tak mam Jakoś wtedy mam dziwnie dużo miejsca w łóżku i brakuje mi tego że TŻ zawsze w śnie mnie tuli
Dokładnie Tym bardziej, że mój twierdzi, że w trakcie nocy sprawdzam ręką, czy jest - zazwyczaj pacając go po czuprynie.

Cytat:

Nikii ja pralam i piore w Loveli. Dla mnie ma delikatny zapach
ja kupiłam proszek biały jeleń - pieni się masakrycznie, a w opakowaniu śmierdzi jak farba do włosów. ale ubranka są miękkie i bez zapachu. Cena ok. 15zł za 1,5kg.

A mój dylemat na dziś to jakiś mebelek na ciuszki małej. Nie mam zbyt wiele miejsca, więc myślałam najpierw o komodzie (np Kullen - ikea) a obecnie o jakimś tworze zrobionym jakby z komody i nakładki z otwartymi półkami na nią, jakby regał? Nie wiem jak to nazwać.
Ma któraś z was takie?

Coś jak Hensvik ale z szufladami na dole : http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50077247/
Stary 2012-01-16, 13:06   #777
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

A co do kobiet wypytujących, które same będąc w ciąży nabierały wody w usta, to mam koleżankę-dzwoniła do mnie regularnie, by wypytać, czy już udało nam się zajść w ciąże a podczas spotkan towarzyskich wygłaszała uwagi do mojego TZ, ze jak to, jeszcze nic mu sie nie udało zdziałać??? Teraz sama stara sie o bobaska, odczuwa presje czasu, bo już jest po 30 i jest starsza od swojego meża który dziecka wcale tak jak ona nie chce, i wszystkim zapowiedziała, by jej nei pytać, czy już zaszła, bo bedzie sie stresowac jeszcze bardziej. Odpowiedziałam jej, ze musze sie zastanowic gleboko nad tym, czy przychyle sie do jej prosby, gdyz ona robila mi regularna inwiligacje mimo moich protestow

uważam że dobrze zrobiłaś. Na drugi raz zastanowi się o co pyta lub co mówi.
Stary 2012-01-16, 13:06   #778
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
za Twego TŻ i jego rozmowę

A ja dziś na obiad mam rosołek, kluski i kurczaka sałatkę wezmę jakąś ze słoika z piwnicy

Ale coś pizza za mną chodzi może jutro zrobię

Jaki proszek polecacie aby wyprać ubranka dla dziecka??
Wczoraj w końcu wzięłam ciuszki jakie mama miała odłożone i jutro zamierzam prać.
Ja prałam w Dzidziusiu, teraz też mam Dzidziusia, ale używałam też Loveli
Stary 2012-01-16, 13:09   #779
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
No ja tam zawsze pytam o płeć, czy już znana i o imię, ale na pewno nie nachalnie i zawsze pytam o samopoczucie itp zanim zapytam o płeć. Kobiety chyba lubią o tym rozmawiać, ja np lubię, i jak nikt mnie nie zapyta o samopoczucie, a nie widzial mnie dłuższy czas to czuję się zignorowana

Ja tam miewam twardnienia nawet dosc czesto, ale mijaja szybko, wiec tym sie wiecej nie przejmuje chco czasem towarzyszy temu niemile odczucie. Zgłaszałam to i GP i lekarzowi w Pl, ale odpowiedz byla ta sama, ze to skurcze przygotowujace i mam sie nie przejmowac, chyba ze sa bardzo liczne, bolesne i dlugotrwale. Nie zazywam nic, bo samo przechodzi.

A jutro idziemy na wizyte do szpitala, mam miec robiony skan, po poludniu tego samego dnia mamy zas szkołe rodzenia a w srode wizyte u poloznej.

Przewijak w sumie mam taki nakładany na łóżeczko, ale troche si eboje, ze w nocy jak bede przebierac po omacku i na wpoł senna moge pobrudzic wnetrze łóżeczka i zmieniac póżniej cała pościel!!!

Poza tym potrzebuję miejsca na ciuszki dla maleństwa, kosmetyki i tego typu akcesoria więc coś kupić muszę na pewno. I zaczynam w tym tyg pranie, bo ciuszków mamy chyba ze 100, na szczęscie wszystkie prawie darowane-albo po rocznej bratanicy albo nówki sztuki z prezentów od rodziny i znajomych dla dzidzi.
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 13:18   #780
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Maz kupil wlasciwie, bo to jemu moje chrapanko przeszkadzalo dokladnie ten mamy http://www.amazon.de/gp/product/B004...pf_rd_i=301128
on jest z oczyszczaczem powietrza odrazu, zbiera jakies tam pylki i kurze i inne czary mary mam nadzieje ze bedzie na tyle cichy ze bedzie mogl w nocy byc wlaczony w sypialni
dzieki
mamy koleżankę która ma juz 33 lata i ostatnio cos gadaliśmy kiedy beda sie z mężem starać o dziecko bo ponoć ona chce a ostatnio stwierdziła ze musi sie wybawić jeszcze na weselu we wrześniu niektórzy ludzie mnie rozwalają, ona myśli ze jeden "strzal" i juz zaskoczy serio

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości