Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku?
Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. 3 4,29%
Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. 5 7,14%
Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. 3 4,29%
Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. 2 2,86%
Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. 5 7,14%
Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. 3 4,29%
Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. 7 10,00%
Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! 42 60,00%
Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 14:53   #1441
kapukat
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31651940]Co za koszmarny dzień...
Nie umiem się zmobilizować, żeby cokolwiek zrobić, ale spać też nie umiem, choć mi się chce... Masakra :/ Jutro muszę się jednak położyć jak mąż pójdzie do pracy, bo inaczej jestem nie do życia :/[/QUOTE]
witaj w klubie

Cytat:
Napisane przez Torrini Pokaż wiadomość
Ja się właśnie wzięłam za szycie prześcieradełka do materacyka w wózku. Szyje je z dosyć grubej tkaniny a i tak chyba będę musiała zrobić 2.

Dziecko się kładzie do tego na kocyku czy wystarczy pieluszka - tetrowa czy flanelowa?

Noo za 1,5 godziny skończę szycie, ale powiem Wam, że bardzo ożywia wózek i ślicznie wygląda
pierwsze słyszę ale dobrze wiedzieć że jest coś takiego jak prześcieradło do wózka - obszywasz to ręcznie czy maszynowo?
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:03   #1442
Tacca
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III

Muszę się za obiad wziąć... Miałam takie plany... Miałam się pouczyć do egzaminu, sprzątnąć... Przejrzeć książki... Pewnie jak mężuś przyjdzie, to zjemy i walniemy się spać...
Stary 2012-01-16, 15:04   #1443
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Witam!
Synio mój przebrał się za batmana(załączam zdjęcie) i poleciał do przedszkola nawet mamusi buziaka nie dał taki był podekscytowany.Zaszalałam w lumpku wydałam 39zł za dwa pajace i 4 body to co kupiłam dzisiaj ma metki.
Śnieg się topi,chlapa na dworze
ale fajny chłopak

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość

Powiedzcie dziewczyny, czy Wy też macie teraz takie dziwaczne, a czasem straszne sny jak ja?

Naprawdę, śnią mi się jakieś dziwactwa i koszmary, wczoraj nad ranem śniło mi się, że poroniłam ;( tak się przestraszyłam, że to naprawdę się dzieje... na szczęście zaraz po tym śnie dzidziuś dał o sobie znać
wyczuł nastrój Mamuśki
Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Uuuu... Ale miałaś koszmarrr..

Mi się śnią czasem głupoty, teraz już mniej. Dziś mi się śniło, że 2 dolne zęby 4 i 5 mi wypadły... Brrrr... Takie dziwne były niby zdrowe a bez korzeni... Dobrze, że krwi nie było.
ja chyba tu jeszcze nie pisałam o swoich snach, ale sa tak realistyczne, że az się zastanawiam czy to mi się sniło czy było naprawdę.

Ostatnio miałam sen z karmieniem - M. dał mi do prowadzenia wózek i ja nim jeździłam jak kosiarką- bez skrętnych kół i rączka była taka meeega długa, że dziecka nie widziałam w wózku - za chwilę chłopiec - bo mieliśmy syna zaczął płakać, ze chce jeść, ale był tak strasznie ciężki, że nie mogłam go utrzymać przy wyjmowaniu z wózka. Jakoś przetaszczyłam go na kolano a on mi się po nogach sturlał na żwirową uliczkę... jak rozpięłam bluzkę do karmienia i przekręciłam Małego tak żeby widzieć jego twarz to całą miał w żwirku....

chyba będę zła matką bo nie ruszył mnie ten widok, tylko M. się bałam, żeby nie krzyczał że dziecko upuściłam....
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:08   #1444
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=kism;31643507]Widzę, że dziś chwilowo bierze górę opcja tańszej gondoli i potem lepszej spacerówki. Dodam do tego istotną kwestię... (wybaczcie, że Wam mącę, ale pewnie też byście do tego niedługo doszły...) Przy tym rozwiązaniu sen z powiek spędzała mi pierwsza zima naszych dzieci, podczas której będą jeszcze dość małe, niechodzące, więc w małej spacerówce ciężko dobrze dziecię opatulić i tą amortyzację też jako tako chciałoby się jeszcze dziecku zapewnić. Jak znalazłam na allegro wózek głęboko-spacerowy z 2007 roku za 300 zł - następny model po tym, który miałam dla Maksa, to długo się nie zastanawiałam... Przewagą tego rozwiązania jest fakt, że mam dla Kaja za niewielkie pieniądze gondolę i wygodną spacerówkę na tą pierwszą zimę... I takie wózki z wyprzedaży wg mnie nie różnią się specjalnie od produkowanych w bieżącym roku przeróżnych tako, krasnali i wielu innych, które można znaleźć za kilkaset złotych na allegro czy około tysiąca w sklepach. Ale przyznam, że mi było o wiele łatwiej podjąć taką decyzję niż większości z Was, bo używałam prawie takiego samego wózka z tej samej firmy i wiedziałam, na co się decyduję. I przy takim wydatku nie boli już tak mocno fakt, że niedługo trzeba wydać pieniądze na drugi wózek...

No własnie ostatnio też się zastanawiałam trochę nad kwestią dziecka i jego pierwszej zimy w spacerówce bo tez tak troche zastanawiałam się czy by nie kupić najpierw samej gondoli a potem spacerówkę może mniejszą ale w zimie to własnie w takiej mniejszej spacerówce trudno będzie obtulić dziecko które jeszcze będzie małe wiec wolałabym jednak żeby na zimę ta spacerówka była stabilniejsza i tak do punktu wyjscia znowu doszłam ehhh
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:09   #1445
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość

ja chyba tu jeszcze nie pisałam o swoich snach, ale sa tak realistyczne, że az się zastanawiam czy to mi się sniło czy było naprawdę.

Ostatnio miałam sen z karmieniem - M. dał mi do prowadzenia wózek i ja nim jeździłam jak kosiarką- bez skrętnych kół i rączka była taka meeega długa, że dziecka nie widziałam w wózku - za chwilę chłopiec - bo mieliśmy syna zaczął płakać, ze chce jeść, ale był tak strasznie ciężki, że nie mogłam go utrzymać przy wyjmowaniu z wózka. Jakoś przetaszczyłam go na kolano a on mi się po nogach sturlał na żwirową uliczkę... jak rozpięłam bluzkę do karmienia i przekręciłam Małego tak żeby widzieć jego twarz to całą miał w żwirku....

chyba będę zła matką bo nie ruszył mnie ten widok, tylko M. się bałam, żeby nie krzyczał że dziecko upuściłam....
Złą matką nie będziesz z pewnością!

Ale fakt, te sny są takie realistyczne, że po przebudzeniu, rzeczywiście człowiek ma mieszane uczucia.

Przestałam opowiadać rodzicom co mi się śni. Mój tata na sny jest bardzo wrażliwy, bo jemu się sprawdzają. Najgorzej, jak mu się jego mama śni... Kiedyś mi się śniło, że mielone robiłam i to mielone mięso surowe takie jakieś okropne było, potem tata przeżywał i wydzwaniał czy wszystko dobrze... Od tego czasu nie dręczę swoimi snami rodzinki.
Stary 2012-01-16, 15:10   #1446
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Mnie na szczęście chwilowo chore sny opuściły, oby na dłużej. Ale przerabiałam już w snach wielokrotnie szpitale, poronienia i takie tam. Po prostu wychodzą najgorsze stresy, które chcemy zepchnąć do podświadomości.

Sukces, wzięłam prysznic. Żel pod prysznic mi się kończy, to zamiast jechać do sklepu po nowy (a czekają mnie większe zakupki, więc powinnam się cieszyć...) to się myję żelem męża Co ciekawe, męskie kosmetyki zawsze mnie tak orzeźwiają... Już dawno stwierdziłam, że mają o wiele lepsze zapachy niż damskie. Teraz będę pachnieć przez pół godziny jak facet, ale i tak jestem sama, to co najwyżej kotom się może pomylić :P Do czasu jak pan małżonek wróci, zapach wywietrzeje
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:14   #1447
Tacca
Zakorzenienie

Moje kocie dziś tak zaspane, że nawet do mnie do łóżka pospać nie przyszło. Jak wstałam zastałam ją w tym samym miejscu, gdzie była wcześniej. Zawsze przychodziła do mnie pospać trochę.
Boziuuu, jak mi się nie chce tego obiadu robić...
Stary 2012-01-16, 15:15   #1448
_agata
Zakorzenienie

Czy któraś z wcześniejszych mam używała pieluch wielorazowych?
Zgłębiam od kilku dni temat i właściwie jestem już przekonana.
Wiąże się to z wydatkiem na początku, ale po około pół roku inwestycja się zwraca

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:17   #1449
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Wiąże się to z wydatkiem na początku, ale po około pół roku inwestycja się zwraca
O tych majteczkach z wkładami mówisz? Sama się nad tym zastanawiam.
Stary 2012-01-16, 15:19   #1450
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja dzisiaj chyba zrobię makaron z pesto i serem, nie chce mi się gotować, a wczoraj był wypaśny obiadek, to dzisiaj tak na szybko. Chciałam ze szpinakiem, ale.. nie chce mi się iść po szpinak
Ale zwalam to na jakiś Blue Monday, od jutra muszę się zmobilizować, bo nie można tak przespać życia ;(
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:21   #1451
Dasti80
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ale smętny dzień dzisiaj. Muszę zaraz się szykować na wizytę u gina a nic mi się nie chce

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Tak, ale Jane Unlimit Reverse dlatego tyle waży, że transporter to straszny grzmot - waży ok 7 kg! Dlatego jak na stelaż wepniecie spacerówkę albo tą leciutką gondolkę to wózek będzie leciutki. Dlatego go zamówiłam juz się nie mogę doczekać Ja wzięłam Matrix Light jako gondolę (to jest gondola z fotelikiem samochodowym w jednym - w kwietniu mają ją dac do testów ADAC) - u mnie będzie na wózek jako gondola z możliwością podniesienia jak fotelik. Fotelik taki porządny mam po synku, ale i tak raczej w testach powinna wyjść dobrze tak myślę.
A Ty już kupiłaś ten wózek? O transporterze nawet nie myślę, pomijając wagę to wydaje mi się jakoś mocno zabudowana na wiosnę/ lato, myślałam o matrixie light, a ostatnio zobaczyłam gondolę mikro

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:22   #1452
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Ja mam obiad z wczoraj- rosół O tyle dobrze, ze nie musze gotowac, bo mam lenia strasznego
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:24   #1453
Tacca
Zakorzenienie

Takie, prawda? http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...048705779.html
Muszę o tym więcej poczytać.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Ach, prawda... Obiad... Idę do kuchni. Mąż już z pracy wyszedł...
Stary 2012-01-16, 15:35   #1454
kapukat
Zakorzenienie

no my też myslimy nad tymi pieluszkami....i myslimy nadal ja tam bym zainwestowała, ale to jeszcze z polski jakos trzeba odebrać
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:36   #1455
8ewus8
Zadomowienie

My się napaliliśmy na tego x-landera xq ale nigdzie nie ma już tego koloru rocky, który my chcieliśmy. Kontaktowaliśmy się z facetem, który zajmuje się sprzedażą tych wózków i powiedział, że już tego koloru nie będzie w sprzedaży.
Powiedział, że w połowie lutego wchodzi kolekcja 2012 i on sugeruje, żeby poczekać.
No i chyba poczekamy.

Byłam dziś u lekarza. Dziecko ma 307 g
Wszystko ok, fajnie już przypomina człowieczka.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:44   #1456
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Takie, prawda? http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy...048705779.html
Muszę o tym więcej poczytać.
O to, to! Tylko koleżanka, która używa, odradza te najtańsze.
Ona używa tych: http://ekomaluch.pl/wonderoos-v2---p...ml?podstrona=2 i tych: http://ekomaluch.pl/bumgenius-one-si...,p1810,l1.html

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:01   #1457
Torrini
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
witaj w klubie

pierwsze słyszę ale dobrze wiedzieć że jest coś takiego jak prześcieradło do wózka - obszywasz to ręcznie czy maszynowo?
jest taki mały miękki materacyk, ale jak mówiłam mi kolorystyka gondoli średnio się widziała, a to prześcieradełko ładnie ją ożywia.

Robię niestety ręcznie a trwa to tyle, bo wszywam jeszcze gumkę

Też mam straszne sny.... bardzo chcialabym ich juz nie mieć są straaaasznie długie w dodatku dobrze, że koło męża się budzę

Mamy kilka pieluch wielorazowych - 3 na razie i będziemy wypróbowywać różne opcje bez nastawiania się na żadną na razie... wolalabym oczywiście wielorazowe, ale ile to trzeba kasiory wyłożyć mimo, że się zwraca... ile liczycie trzeba ich mieć?

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Ona używa tych: http://ekomaluch.pl/wonderoos-v2---p...ml?podstrona=2 i tych: http://ekomaluch.pl/bumgenius-one-si...,p1810,l1.html

Najśliczniejsze wzory są na pieluszkarni, ale cena, cena...
Torrini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:16   #1458
śliweńka
Zakorzenienie

ja tam za wygodna jestem, nie będzie mi się chciało prać ich, więc wybiorę jednorazowe

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:23   #1459
karola2546
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
ja tam za wygodna jestem, nie będzie mi się chciało prać ich, więc wybiorę jednorazowe
Ja też jestem za wygodna tym bardziej że taki maluszek na dobę zużywa pewnie koło 10 pieluszek. Trzeba wiec prać na bierząco. Doliczyć do tego proszek prąd i czas. Poza podejściem ekologicznym nie widzę nic więcej co by mnie przekonało. Leniwiec ze mnie
karola2546 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:24   #1460
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:

Tak sobie pomyślałam, że z tymi moimi pazurkami, to jeszcze może być kwestia zmiany pilniczka - kupiłam sobie szklany i mam wrażenie, że on piłując niszczy/ rozdwaja? płytkę.
Też z wielkimi zakupami czekam na poznanie maleństwa płci. Pewnie po połówkowym zacznie się szaleństwo.

Szykuję się zaraz na badania. Doczytałam, że laboratorium od 7, to zaraz polecę. Na piechotkę mi się nie chce, więc podjadę te 2 przystanki autobusem. Autko póki co stoi u rodziców - trzeba się wziąć za garaż i zabrać samochód. Pewnie niedługo i do gina będzie mi ciężko doleźć. Choć teraz biegnę jak na skrzydłach... Byle do czwartku.

Zajrzę jak wrócę. Pa!
calkiem mozliwe ze to wina pilniczka

Powodzenia na badaniach

Cytat:
Napisane przez karola2546 Pokaż wiadomość
Hmm ciekawe czy wkleił sie suwaczek?
tak widac

Cytat:
Witam!
Synio mój przebrał się za batmana(załączam zdjęcie) i poleciał do przedszkola nawet mamusi buziaka nie dał taki był podekscytowany.Zaszalałam w lumpku wydałam 39zł za dwa pajace i 4 body to co kupiłam dzisiaj ma metki.
Śnieg się topi,chlapa na dworze
ale superowy

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:34   #1461
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny, ja też się poważnie zastanawiam nad pieluszkami wielorazowymi... czytałam coś w necie ale dalej niewiele wiem. musze na SR polozna podpytac bo nikt ze znajomych nie uzywa. a ja chcialabym chociaz bedac w domu bo zawsze chyba to zdrowsze i pupka bardziej oddycha - jak myslicie? nie wiem czy te pieluszki sa od takiego malenkiego rozmiaru zeby od razu na noworodka byly dobre - wiecie moze? no i ile ich trzeba zakupic? czy te "majtki" pierzemy też za kazdym razem czy wystarczy tylko te wklady prać???

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:39   #1462
marhalczar
Zadomowienie

Puk, puk...mozna????

Bede po raz drugi mamusia w czerwcu,zaczelam 18 t.c., data porodu wyznaczona na 21.06.2012.
Bedzie to synek, Martín, potwierdzony w ubieglym tygodniu przez badanie amiocentesis.

Mam juz córeczke 19 miesieczna-Amelie.

Do uslyszenia,

Mar
Stary 2012-01-16, 16:55   #1463
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

pytałam o to jakiś czas temu, na naszym wątku nikt się nie zgłosił, ale tu masz wątek na ten temat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=432012&page=28
Jest też fajna stronka, która objaśnia, co i jak (i można sie zaopatrzyć we wszystko):http://www.pieluszkarnia.pl/
i jeszcze jedno forum http://www.chusty.info/forum/forumdisplay.php?f=79

Trochę tego jest, ale poczytałam sporo i jesteśmy prawie zdecydowani na takie.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
no my też myslimy nad tymi pieluszkami....i myslimy nadal ja tam bym zainwestowała, ale to jeszcze z polski jakos trzeba odebrać
spoko spoko, niekoniecznie. one są bardzo popularne na zachodzie, nie wiem, jak w sklepach "naziemnych, ale na ebayu jest ich sporo
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:00   #1464
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cześć Dziewczyny
Zaraz nadrobię to co nasmarowałyście dzisiaj, ale teraz na gorąco Wam napiszę wrażenia z wizyty w sklepie z wózkami
Obejrzałam kilka modeli i jestem na 90% zdecydowana na Navington cadet http://www.navington.com/produkty/29/wozek-cadet/ Podoba mi się jego wygląd i jest w miarę przystępny wagowo. Zastanawiam się nad kombinacją tzn. czy brać tylko gondolę, czy gondolę i spacerówkę Muszę to przemyśleć i przedyskutować z drugą połówką.
Dowiedziałam się też, że ma wyjść w tym roku nowy model x-landera, który będzie miał zalety xq, a koła xa Może to którąś z Was zainteresuje, bo dla mnie niestety jest on za ciężki :/

Poza tym odebrałam badania krwi i moczu i wszystko jest ok Jutro wizyta u ginki, już się nie mogę doczekać
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:15   #1465
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
My się napaliliśmy na tego x-landera xq ale nigdzie nie ma już tego koloru rocky, który my chcieliśmy. Kontaktowaliśmy się z facetem, który zajmuje się sprzedażą tych wózków i powiedział, że już tego koloru nie będzie w sprzedaży.
Powiedział, że w połowie lutego wchodzi kolekcja 2012 i on sugeruje, żeby poczekać.
No i chyba poczekamy.

Byłam dziś u lekarza. Dziecko ma 307 g
Wszystko ok, fajnie już przypomina człowieczka.
Ciekawa jestem tej nowej kolekcji. Dzięki za info!
Cytat:
Fajne. Serio, poważnie muszę się zastanowić...
Cytat:
Napisane przez aaaggusia Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja też się poważnie zastanawiam nad pieluszkami wielorazowymi... czytałam coś w necie ale dalej niewiele wiem. musze na SR polozna podpytac bo nikt ze znajomych nie uzywa. a ja chcialabym chociaz bedac w domu bo zawsze chyba to zdrowsze i pupka bardziej oddycha - jak myslicie? nie wiem czy te pieluszki sa od takiego malenkiego rozmiaru zeby od razu na noworodka byly dobre - wiecie moze? no i ile ich trzeba zakupic? czy te "majtki" pierzemy też za kazdym razem czy wystarczy tylko te wklady prać???
Myślę, że majtki też trzeba prać, przecież dziecko w nie sika a we wkłady to wsiąka...
Cytat:
Napisane przez marhalczar Pokaż wiadomość
Puk, puk...mozna????

Bede po raz drugi mamusia w czerwcu,zaczelam 18 t.c., data porodu wyznaczona na 21.06.2012.
Bedzie to synek, Martín, potwierdzony w ubieglym tygodniu przez badanie amiocentesis.

Mam juz córeczke 19 miesieczna-Amelie.

Do uslyszenia,

Mar
Witaj! Gratuluję syneczka!
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Zaraz nadrobię to co nasmarowałyście dzisiaj, ale teraz na gorąco Wam napiszę wrażenia z wizyty w sklepie z wózkami
Obejrzałam kilka modeli i jestem na 90% zdecydowana na Navington cadet http://www.navington.com/produkty/29/wozek-cadet/ Podoba mi się jego wygląd i jest w miarę przystępny wagowo. Zastanawiam się nad kombinacją tzn. czy brać tylko gondolę, czy gondolę i spacerówkę Muszę to przemyśleć i przedyskutować z drugą połówką.
Dowiedziałam się też, że ma wyjść w tym roku nowy model x-landera, który będzie miał zalety xq, a koła xa Może to którąś z Was zainteresuje, bo dla mnie niestety jest on za ciężki :/

Poza tym odebrałam badania krwi i moczu i wszystko jest ok Jutro wizyta u ginki, już się nie mogę doczekać
Trzymam kciuki za wizytę!
Nowy x-lander... Brzmi obiecująco, bo w tej chwili XA u mnie numero uno.
Stary 2012-01-16, 17:20   #1466
aaaggusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

pierwszy raz widze ten wózek i powiem że całkiem fajnie wyglada i prezentuje sie bardzo funkcjonalnie. no i cena rewelacyjna

mamusia najszczęśliwsza na świecie
14.05.2012 Mikołaj
aaaggusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:27   #1467
Tacca
Zakorzenienie

Zaraz się wścieknę... Drugi tydzień coś wiercą... Na dodatek chyba jakąś nędzną wiertarką, bo tak męczą... Co za ludzie... Nawet wczoraj wieczorem się tłukli...
Stary 2012-01-16, 17:37   #1468
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Zaraz się wścieknę... Drugi tydzień coś wiercą... Na dodatek chyba jakąś nędzną wiertarką, bo tak męczą... Co za ludzie... Nawet wczoraj wieczorem się tłukli...
nie wiesz że złość piękności szkodzi
i jeszcze maluszkowi

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:40   #1469
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiesz że złość piękności szkodzi
i jeszcze maluszkowi
Tylko głowa zaczyna mnie od tego hałasu boleć... Oj, źle będzie...

---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Normalnie tak męczą tą wiertarą... Zamiast zrobić szybko i porządnie, to tak po trochę... Ile można wiercić?
Stary 2012-01-16, 17:45   #1470
ania_85
Rozeznanie

Czesc dziewczyny

Ale dzisiaj koszmarny dzien, dopiero wstalam, co prawda podnioslam sie 3 razy zeby zjesc i zrobic sikua tak to caly czas odlatuje. Kurde znowu brzuch mi twardnial, zaczyna mnie to wszystko irytowac:/
Wczoraj mialam byc sama w domu i tescie zaproponowali mi ze mnie przejma do siebie, zgodzilam sie pod warunkiem ze jak bede z nimi spedzac czas to bede mogla lezec na kanapie, oczywiscie sie zgodzili Pogadalismy godzinke i odlecialam (godz wczesniej wzielam relanium) i tyle sie mna nacieszyli
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości