Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek!
Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 3 5,26%
Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! 7 12,28%
Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. 0 0%
Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. 2 3,51%
Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. 25 43,86%
Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. 3 5,26%
Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. 4 7,02%
Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! 13 22,81%
Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. 0 0%
Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. 0 0%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 14:20   #4351
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Carmela- to ekspres na zwykłą kawę , z młynkiem i parowaniem.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:26   #4352
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Lili Patik Dziubek moj Tz jest przemęczonybo pracuje na nocki nie wysypia sie i zdarza mu sie nagle zasnąć wczoraj po pracy spał tylko 4 godziny a potem szliśmy spać o 1 . Dzisiaj było tak ze przysnął doslownie na 5 minut nawet nie wie kiedy i to niestety miało konsekwencje a z Krystkiem ok nic mu sie nie stało , już jak go podnioslam z podłogi to za chwile sie uśmiechał
Dobrze, że Krystkowi nic się nie stało

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A i my będziemy się mogli bujać, bo ona ma udźwig do 70 kg
O, zazdroszczę!
Widzisz, ja sama bym się na niej huśtać nie mogła a co dopiero z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Lili i Patik moja corcia to Maria nie Maja
Ja wiem
U nas też jest tak jak u Mariny
Na Marię mówimy Majka, Mania
No ale teraz już będę pisała Maria

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczęta ja tak na szybko wpadam bo mam urwanie głowy z hanią...moja siostra właśnie rodzi !!!!!! proszę Was o kciuki żeby szybko i pomyślnie poszło!!!!!!!!!!!
a ja jestem zestresowana jakbym znowu to ja rodziła

Cytat:
Napisane przez casablanca102 Pokaż wiadomość
Witajcie,
Jak Wasze pierwsze spacery saneczkowe?
My na sanki pójdziemy jak Radek będzie pewnie siedział.
Teraz to tylko wózkiem.

Halooo

Byłam dziś u dentysty... Do kontroli.
Znalazła mały ubytek między jedynkami górnymi z tyłu
niby nie bolało ale miałam ciary jak mi wierciła...raz grubym, raz cienkim...
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:30   #4353
Shira_83
Zadomowienie

Bry mamy!

Cytat:
Napisane przez zapałeczka Pokaż wiadomość

Mój na szczęście się w nocy rzadko budzi, ale ostatnio oglądnęłam taki film, że się w nocy boję sama do wc iść
ha no to mnie rozumiesz

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
wyobrażam sobie ale żeby nie było że ja taka wredna - sama mam czasem stracha w nocy

Jak się mój łobuz wyśpi to jedziemy w odwiedziny do dziadka (jego pradziadka), a co będę tak w domu siedzieć bez TŻa
tak bo ty się śmiejesz z mojej piżamki w sowę!!
jasne jedź szkoda w domu doopkęplaszczyć

Cytat:
Napisane przez Ala_1988 Pokaż wiadomość
Witam,
mam wielka prosbe do wszystkich Mam niemowlakow!
Wybaczcie mi na poczatek, ze Wam tutaj przerywam, ale sama nie wiedzialam, gdzie to zamiescic.
Jestem studentka biotechnologii medycznej w Szczecinie i pisze prace magisterska nt pokarmow dla niemowlat. Musze przebadac pokarm dla niemowlat - te mleka w proszku (Bebiko, Bebilon, Nan etc.) - jak najwieksza ich ilosc i najlepiej jak najbardziej rozna.
Otoz potrzebuje tego zaledwie 20 mg, a jak same wiecie jest to szalenie drogie. I tutaj prosba do Was - potrzebuje te pare mg do pracy od Was. Czy moglybyscie mi odsypac doslownie ciut tego pokarmu jakiego uzywacie do karmienia swoich pociech? Nawet nie jeden gram jest mi potrzebny do analizy, a zaledwie 20 mg... Blagam Was o pomoc, a odwdziecze sie wynikami, ktory pokarm co w sobie ma. Jesli ktoras Mama jest skora do pomocy, to ja podam swoj adres, koszta przeslania mi listu oczywiscie zwracam! Z gory bardzo Wam dziekuje i pozdrawiam! Ala
Ja ci moge wysłać bebilon1, i hiip 2 napisz na pirve!

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość

docen to co pisze - bo nie latwo mi to przychodzi. zycze ci takich wspanialych nocy jak najwiecej, bo mnie one nie sa dane., ten maly terrorysta wstaje co godzine po polnocy. dzis w nocy zsiusial sie 3 razy poza pampka i trzeba bylo zmieniac. potem zeby. a potem... a potem to bya 4:30 i on gotowy do zabaw porannych

kto ma chec niech powtarza ze mna: KOCHAM SWOJE DZIECKO! KOCHAM SWOJE DZIECKO!!
doceniam i bardzo rozumiem jak Żbik wróci z kosmosu to ciekawe jak wrócę do przykrej rzeczywistości??
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Co do jedzenia mam pytanie- dajecie już jajko ?
Od kiedy można dać chrupka kukurydzianego ?

Dobranoc
ja daję jajko i chrupki jakieś dwa tygodnie temu zaczełam

Pieleszko trzymam za siostrę!!!

lecę na spacer z małym....
Stary 2012-01-16, 14:42   #4354
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Ja tak na szybko, bo Szymon marudzi. U nas wszystko ok, w sobotę rozpoczęliśmy remont pokoiku małego
Dziewczyny odeprałam z ubranek plamy po marchewce - nie ma ani śladu - uwaga - PŁYNEM DO MYCIA NACZYŃ FAIRY

Miłego dnia

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:50   #4355
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

a tak w ogóle to ciekawe jak jacieeee w pracy??
Stary 2012-01-16, 14:50   #4356
pieleszka
Wtajemniczenie

dziewczęta dziękuję ślicznie za kciuki i proszę o jeszcze, bo nadal się moja siostrzenica Natalka rodzi
najgorsze jest to, że moja siostra mieszka w Szkocji..jest tak daleko od nas i jakoś przez to jestem jeszcze bardziej zestresowana
no i czekam na wiadomość, więc wpatruje się w telefon a tu cisza ciągle...

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:12   #4357
nerola
BAN stały

Dzień dobry

Moja cudowna córeczka za 5 minutek kończy 8 miesięcy!!!!

Pieleszko trzymam kciuki za Natalkę
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:22   #4358
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
No ciekawe... też dzisiaj o niej myślałam

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:28   #4359
ellika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Byłam dziś u lekarza...mam skierowanie do neurologa... w nocy jak sie budzę do karmienia nie mogę otworzyć lewej powieki, otwieranie na siłe palcami przyprawia mnie o ból...jakieś 2-3 minuty nie mogę otworzyć oka,po czym samo przechodzi,oko się otwiera i wszystko ok.Tak się dzieje co noc...lekarka wytrzeszczyła oczy jak jej powiedziałam co się dzieje... nie słyszałyście o czymś takim trochę się martwię
A nie śpisz przypadkiem na tej połowie buzi co ta powieka? może jakieś odrętwienie tylko
Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam tak na zachęte dla mamuś ,które mogłyby mnie odwiedzić kupiłam nowy ekspres do kawki oto on i to co wyprawia

ZAPRASZAM
pędzę lecę
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
dziewczęta dziękuję ślicznie za kciuki i proszę o jeszcze, bo nadal się moja siostrzenica Natalka rodzi
najgorsze jest to, że moja siostra mieszka w Szkocji..jest tak daleko od nas i jakoś przez to jestem jeszcze bardziej zestresowana
no i czekam na wiadomość, więc wpatruje się w telefon a tu cisza ciągle...

Cytat:
Dzień dobry

Izuniu wszystkiego najlepszego

Witajcie
W taki dzień jak dzisiaj człowiek uzmysławia sobie, że zawsze może być gorzej naciągnęłam mięśnie karku w nocy, jak cudowałam z jednoczesnym karmieniem i spaniem, no i teraz cholernie mnie boli głowy obracać na boki nie mogę, a jak małą podnoszę to normalnie gwiazdy widzę. W takim stanie byłam dziś we Wrocku, musiałam - pierwszy raz jechałam tylko na lusterkach, bez oglądania się.

No i mamy ustalony termin badania słuchu - 23 stycznia, za tydzień
Tak strasznie mam rozbujaną nadzieję ...
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:36   #4360
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

A mojemu troche jedno oczko lzawi, tyle ze bez ropki.

U nas jest tak samo, musze wychodzic do innego pokoju, bo karmienie przy dziewczynach juz nie wchodzi w rachube, one sa ciekawsze nic UU.

Ja teraz 3 dni sama z cala menazeria, bez mozliwosci wychodzenia na spacer... Kota dostane!
Wiecie, ze moja 3-latka spi w dzien lepiej od 4-miesieczniaka? Ona spi juz 2 godz, a on pospal 35 min i finito.
U nas też oczko łzawi. Nie wiem dlaczego
Z karmieniem to mam cyrk. Wierzyć mi się nie chce, że to dziecko kiedyś potrafiło wisieć na cycu cały dzień. Jeszcze chwila i będę musieć gonić za nim z cycem
A ja już chyba kota dostałam W piatek wyszłąm na spacer, to musiałąm się wracać, bo zaczął wyć (za późno wyszliśmy i nie mógł zasnąć) i na małą zamieć trafiliśmy W sobotę był wiatr, więc odpuściłam spacer, wczoraj już miałam iść i znowu zaczęło wiać i sypać śniegiem Dziś ubralismy się, schodzę do wózkowni... i ktoś zepsuł zamek w drzwiach Poszłąm do dozorczyni, ale muszę czekać na ślusarza ze spółdzielni i znowu nici ze spaceru Normalnie jak w więzieniu

W ogóle to gratuluję kolejnych zaczętych miesięcy! Ale juz duże te dzieci!
Przepraszam, że nie odniosę się do Waszych postów. Mały śpi, to mam pół godziny wolnego. Chyba brzuszek go boli, bo jakiś taki niespokojny jest...

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
nie ile Szymek zjada kaszki :P

bylismy u lekarki i
u nas z wprowadzaniem MM doopa.Maly dostal tylko kaszke na MM i dostal jakis krostek plus suche miejsca mu sie porobily. Bylam u lekarki dzisiaj i kazala na razie pozostac na piersi, za jakis czas sprobowac inne mleko. Nie wiem co o tym wszystkim myslec, chyba jestem lekko skolowana i zmeczona. Z jednej strony super, ze Szymek jeszcze bedzie ssal, z drugiej wracam do pracy i nie wiem na ile wystarczy mi sil, przy takim trybie: dieta,praca,karmienie piersia w nocy co dwie albo 1,5 h. Bo ostatnio Szymek tak sie w nocy budzi. No i pytanie czy inne, zwykle mleko cos da?? Bo ja sie boje, ze jeszcze zaostrzy stan. Kazala podac NAN. Zwariowac idzie.

Aaa mam puszke enfamilu O-Lac niezaczeta i druga zaczeta, ktoras chce??

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Pieleszka dla siostry!

Wczoraj mi się śniło, że mam rodzić drugie dziecko Tylko zastanawiałąm się jak, bo nie miałam żadnych skurczy...
A dzisiaj z kolei mi się śniło, że czuję ruchy dziecka (takie wyraźne - fajne były), a potam chyba straciłam to dziecko - było takie małe, może z 10 cm i na pewno to był chłopiec. Tylko jakaś nieczuła jestem, bo mnie to w ogóle nie wzruszało.
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:37   #4361
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Carmela- to ekspres na zwykłą kawę , z młynkiem i parowaniem.
Właśnie takim bym chciała, na zwykła kawe. Podasz linka jaki jest ten twój.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:38   #4362
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

Ale zleciało!
Stary 2012-01-16, 15:45   #4363
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

No to czeka Was niezły maraton po doktorach Będę trzymać kciuki A powiedz, jaka to wada wzroku? Bo ja też mam sporą i zastanowiłaś mnie tym.
Mam -9 i -9,5

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:52   #4364
brumek
Zakorzenienie

Jesteśmy po spacerku, gdzie tak nas zaśnieżyło, że wyglądaliśmy (ja wyglądałam), jak małe bałwanki A zdążyłam wejść do domu, śnieg przestał padać

Cytat:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa zapomniałam tak na zachęte dla mamuś ,które mogłyby mnie odwiedzić kupiłam nowy ekspres do kawki oto on i to co wyprawia
JADĘ!!!
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Brumek no widzisz, nie wiem czemu sobie ubzdurałam, że Ty zza Wisły to jak Ty się na Gocławek wprowadzałaś, to ja po 20 latach wyprowadzałam się z Gocławia
Za WIsłą to ja się urodziłam i wychowałam: urodziłam na Mokotowie i tam mieszkałam do 8 r.ż, a potem kilkanaście lat na Woli

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
aa brumek zapomniałam napisać że blisko mojej teściówki mieszkasz bo oni na Gocławiu
My na Gocław do przychodni chodzimy. A Ty gdzie się tu może wychowywałaś?
za lekarza

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Zła jestem na siebie, bo zjadłam całą milkę i kit kata... Ale mam @ i na słodkie mnie ciągnie, że hej.
Ale Tobie to chyba w żaden sposób nie zaszkodzi, z tego co piszesz masz przemianę materii samochodu wyścigowego

Cytat:
Ja teraz 3 dni sama z cala menazeria, bez mozliwosci wychodzenia na spacer... Kota dostane!
Wiecie, ze moja 3-latka spi w dzien lepiej od 4-miesieczniaka? Ona spi juz 2 godz, a on pospal 35 min i finito.
Z Ciebie to dopiero jest He-manka

Cytat:
Brumeczku u mnie skolioza straszna a i kregi szyjne takie niestabilne
fizjoterapeuta polecił mi poprosic od ogólnego lekarza skierowanie na serooe zabiegów
bo te kregi uciskją mi na jakiś nerw i czesto kreci mi sie w głowie itd
Uuu, biedactwo Szkoda że nie znajdziesz czasu na zabiegi, bo one chyba najlepiej potrafią pomóc.
Cytat:
a ta huśtawka dużą ma średnicę??
92 cm

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Cytat:
Byłam dziś u lekarza...mam skierowanie do neurologa... w nocy jak sie budzę do karmienia nie mogę otworzyć lewej powieki, otwieranie na siłe palcami przyprawia mnie o ból...jakieś 2-3 minuty nie mogę otworzyć oka,po czym samo przechodzi,oko się otwiera i wszystko ok.Tak się dzieje co noc...lekarka wytrzeszczyła oczy jak jej powiedziałam co się dzieje... nie słyszałyście o czymś takim trochę się martwię
Ojej, brzmi bardzo dziwnie i faktycznie można się zaniepokoić NIgdy się z takim objawem nie spotkałam.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
poza tym strajkuje i nie chce cyca, wmusiłam jej tylko trochę kaszki ale też nie za dużo. Obstawiam zęby, nawet przy tym szlochu zauważyłam już prześwitujące delikatnie dwie dolne jedynki (tak myślę, że to to, bo wcześniej tego nie było ) dałam przeciwbólowy, bo żel nie zadziałał teraz siedzi w leżaczku i krzyczy, trochę się uspokoiła... Jeść nadal nie chce, a jadła ostatnio o 8 (poza tą kaszką w międzyczasie)
Kochana, u nas to samo. Wczoraj i dziś jest strajk głodowy. Dosłownie wścieka się na widok piersi. Ssał od rana za każdym razem max 4 minuty. Nie lubię jak tak się dzieje, bo mam wrażenie, że nie przybierze i że to źle, ale tłumaczę sobie, że zdrowe niemowlę zagłodzić się nie da i mu odpuszczam
A przyczyn może być kilka na raz: i te zęby, które idą, i ból brzuszka (bo u nas od 4 dni znowu kupy nie było) i na pewno ciekawość świata

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Mam -9 i -9,5
O, to rzeczywiście wielka.
Stary 2012-01-16, 15:54   #4365
zanetaa88
Zakorzenienie

Kajool na NAN ? a jaka jest rożnica między bebiko,bebilon a NAN ? Ja wiem, że jak dokarmili mi raz Emilie w Szpitalu to właśnie NAN'em i ją wysypało...dostałaś próbki z Hippa odnośnie mleka?i wydaję mi się że jeżeli ma placki to od mleka HA się zaczyna.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:54   #4366
DaKaro
Zadomowienie

Nerolka dla Izuni.

Marinka Ty bys mogla 10 czekolad zjesc od razu, a i to nie wplynie negatywnie na Twoja figure .

Malwis spala prawie 50 min. Toz to sukces . Obudzila sie z usmiechem, po czym po raz pierwszy zlapala sie za stope . Moja mala akrobatka .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:57   #4367
brumek
Zakorzenienie

Baboniku - tak na szybko poszukałam czegoś o takiej powiece jak Twoja i wyskoczyło kika chorób/dolegliwości z takim objawem, np: chlamydioza (ale to akurat rzadki objaw), burksizm i chociażby zaawansowany zespół suchego oka.
Szczegolnie to ostatnie pasuje do Twojego opisu, popatrz:

"Zmniejszenie wydzielania łez bywa wynikiem procesu starzenia się organizmu, ponieważ w obrębie oczu także dochodzi do zaniku gruczołów łzowych i śluzówek. Jednak zespół suchego oka może pojawić się też, gdy dochodzi do zaburzeń hormonalnych towarzyszących menopauzie, po radioterapii albo przy zespole Sjögrena. Skarżymy się wtedy na kłucie, pieczenie, światłowstręt, uczucie piasku pod powiekami, przekrwienie spojówek.
W nocy, w czasie snu, oczy wydzielają mniej łez, dlatego dolegliwości nasilają się rano. Trudno jest wtedy otworzyć powieki - bywa, że towarzyszy temu silny ból.

Objawy są bardziej uciążliwe również np. po długotrwałym czytaniu, obsługiwaniu komputera, prowadzeniu samochodu, oglądaniu telewizji. Mogą je nasilać także niektóre leki (moczopędne, na nadciśnienie, hormonalne, przeciwuczuleniowe). Dolegliwości są silniejsze w miejscach klimatyzowanych, zakurzonych, a zmniejszają się, kiedy bierzemy prysznic albo gdy dzień jest deszczowy lub mglisty.
W cięższych przypadkach zespołu suchego oka dochodzi czasami do przewlekłego zapalenia brzegów powiek i bliznowacenia rogówki, a nawet jej owrzodzeń. Osłabia to ostrość widzenia, a gdy dojdzie do przebicia owrzodzeń do wnętrza gałki ocznej, można stracić wzrok.
Chorzy z objawami zespołu suchego oka muszą udać się do okulisty. Wstępne rozpoznanie potwierdza tzw. próba Schirmera (między gałką oczną a dolną powieką umieszcza się specjalne paski bibuły filtracyjnej i mierzy się, ile milimetrów każdego paska nawilży się łzami przez 5 minut). Okulista dodatkowo ogląda oczy w lampie szczelinowej. Pozwala to wykryć drobne uszkodzenia nabłonka rogówki oka."
Stary 2012-01-16, 16:01   #4368
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Najlepsze życzenia dla Izy z okazji skończenia kolejnej miesięcznicy

Nerolko pokaż Nam Izę

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:32   #4369
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, u nas to samo. Wczoraj i dziś jest strajk głodowy. Dosłownie wścieka się na widok piersi. Ssał od rana za każdym razem max 4 minuty. Nie lubię jak tak się dzieje, bo mam wrażenie, że nie przybierze i że to źle, ale tłumaczę sobie, że zdrowe niemowlę zagłodzić się nie da i mu odpuszczam
A przyczyn może być kilka na raz: i te zęby, które idą, i ból brzuszka (bo u nas od 4 dni znowu kupy nie było) i na pewno ciekawość świata
Przy wychodzącym drugim zębie, to Patryk, kiedy już w końcu zaczął jeść, to chwytał pirś, zasysał i wypuszczał z płaczem... Jak mi go żal było... Ale był taki głodny...

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Patryk właśnie śpi mi na rękach, a raczej na kolanach - wstał po półgodzinnej drzemce, jadł i zasnął Chyba musiał sobie odbić ten spacer Aż szkoda mi go ruszać

Zmalowana dzisiaj dopiero przyjrzałam się dokładnie Twojemu avatarkowi - aż tak się zraziłaś do miłości? Wierz mi, to przejdzie
Stary 2012-01-16, 16:33   #4370
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

No masz rację -przyczyn może być kilka ale najprawdopodobniej są to jednak zęby. Chyba, że brzuszek... Bo kupa na pewno nie bo poszła rano gigant

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Przy wychodzącym drugim zębie, to Patryk, kiedy już w końcu zaczął jeść, to chwytał pirś, zasysał i wypuszczał z płaczem... Jak mi go żal było... Ale był taki głodny...
No u nas dziś było podobnie po 15 w końcu zjadła, musiała być już bardzo głodna bo obaliła dwa cycki

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:37   #4371
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Refleksja nr 1
Baboniku mam nadzieję, że to nic poważnego
Refleksja nr 2.
Izunia już duża dziewczynka
Refleksja nr 3
Dlaczego w niemczech jest tak ogromny wybór kaszek bezmlecznych i bezcukrowych, a u nas nie. Carmelko będziemy dziś próbować jaglanki
Refleksja nr 4
Moja Agata zaczyna dziś 8 miesiąc. A nie dawno była taka malusia.
Refleksja nr 5
Mam ochote iść do kina na Dziewczyne z tatuaze.

Koniec refleksji na dziś

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:37   #4372
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Kajool na NAN ? a jaka jest rożnica między bebiko,bebilon a NAN ? Ja wiem, że jak dokarmili mi raz Emilie w Szpitalu to właśnie NAN'em i ją wysypało...dostałaś próbki z Hippa odnośnie mleka?i wydaję mi się że jeżeli ma placki to od mleka HA się zaczyna.
no sama jestem tym wszystkim skolowana, tez myslalam, ze dostaniemy jakies ha albo pepti a tutaj zwykle NAN. Ale przypomnialo mi sie, ze w szpitalu Szymek tez dostal NAN i wszystko bylo ok. No nic zobaczymy. A co do probek dostalam ale ostatnio wywalilam Naewt mialam ten NAN a teraz znowu muszekupowac mleko
Stary 2012-01-16, 16:43   #4373
iustyna1
Wtajemniczenie

A u nas niedługo będzie prawa dolna jedynka, bo już jest kreseczka i ząbek lada moment się przebije . No w końcu... potem będzie lewa, bo też powoli widać kreseczkę. Dziwnie,bo dziąsła wcale nie spuchnięte.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:47   #4374
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Dzień dobry

sto latek
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:54   #4375
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
A u nas niedługo będzie prawa dolna jedynka, bo już jest kreseczka i ząbek lada moment się przebije . No w końcu... potem będzie lewa, bo też powoli widać kreseczkę. Dziwnie,bo dziąsła wcale nie spuchnięte.

Agatka,Izunia STO LAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:55   #4376
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

tyle bylo mowy dzis o tej kawie ze az mi sie drugiej zachcialo i nie wiem czy pic czy dac spokoj
dla Agatki tez sto latek od Marysi i ciotki eve

czy tylko ja mam dzis dola?? osz k... jak czlowieka cos takiego dopadnie to masakar
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:56   #4377
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Powiedz, czy Twoj przedszkolak nie zaraza Hani? I jak tak chodzisz z nia do przedszkola, to nie boisz sie, ze cos zlapie?
Pytam, bo u mnie tez przedszkolaki, jeden akurat chory, no i tylko spogladam na Antka, co z nim.

I bry!

niestety zaraża, na szczęście jakoś łagodnie. Do tej pory Hania miała 4 razy katar i ostatnio po świętach było najgorzej bo dorobiła się kaszlu i charczała jak stary gruźlik, ale osłuchowo było ok i ponoć to od kataru, ale byliśmy na wyjeździe u jakiegoś bliżej nieznanego lekarza. Daję jej codziennie po ok 5 kropli cebionu i mam nadzieję, że w połączeniu z cyckiem ma troszkę większą odporność. (choć czasami mam wrażenie, że ten katar to jest nonstop tylko zmienia się nasilenie)
Jeżeli chodzi o wchodzenie do przedszkola, to nie mam wyjścia. Małż jeździ na 7 do roboty, czyli wychodzi chwilę po 6 z domu, a przedszkole w tym czasie jeszcze zamknięte i odprowadzanie spadło na mnie. Zostawiam wózek przed szatnią i na szczęście dzieciaki się nim nie interesują i do środka nie zaglądają.
A bać oczywiście się boję.
Oby Antoś zdrowo się trzymał.
wytrwałości z "menażerią"
Cytat:
JustPi własnie kolba w poprzednim ekspresie dobijała mnie na maxa teraz czyściutko,wygodnie,mogę zrobić kilka kaw i nie latać z kolbą po kuchni

A na kawkę zapraszam, jak widać na mapie mieszkam koło Bochni Monia Ty masz chyba do mnie najbliżej

A do neurologa jestem zapisana na piątek rano.[COLOR="Silver"]
dla mnei samej kolba wystarcza, bo Tż nie pija kawy, ale jak ktos przychodzi i trzeba kilka zrobić, to właśnie bajzel się robi i trwa to w nieskończoność.... ale póki jest na chodzie to o nowym nie ma mowy
mam nadzieję, że wizyta u neurologa wyjaśni problem

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
bylismy u lekarki i
u nas z wprowadzaniem MM doopa.Maly dostal tylko kaszke na MM i dostal jakis krostek plus suche miejsca mu sie porobily. Bylam u lekarki dzisiaj i kazala na razie pozostac na piersi, za jakis czas sprobowac inne mleko. Nie wiem co o tym wszystkim myslec, chyba jestem lekko skolowana i zmeczona. Z jednej strony super, ze Szymek jeszcze bedzie ssal, z drugiej wracam do pracy i nie wiem na ile wystarczy mi sil, przy takim trybie: dieta,praca,karmienie piersia w nocy co dwie albo 1,5 h. Bo ostatnio Szymek tak sie w nocy budzi. No i pytanie czy inne, zwykle mleko cos da?? Bo ja sie boje, ze jeszcze zaostrzy stan. Kazala podac NAN. Zwariowac idzie.

Aaa mam puszke enfamilu O-Lac niezaczeta i druga zaczeta, ktoras chce??
a próbowałaś może sinlaca? moja starsza nie chciała MM, a po wszystkich kaszkach na MM dostawała wysypek, o ile cokolwiek zjadała, za to sinlac był strzałem w dziesiątkę.
moja 4latka ostatnio potrafi częściej się budzić od prawie półrocznej Hani

Cytat:
Dzień dobry

jej ale Izunia już duża

Cytat:
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:02   #4378
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Zaraz przychodzi kuzynka małża (17 lat). Fajna dziewczyna nawet, lubi małego, widać to. Może ją wykorzystam w niecny sposób do bawienia, powiem, że muszę podskoczyć do biblioteki, a pójdę na hennę brwi? Hmmm. Tak zrobię Igor ją zna już, bo często przychodzi do mnie.

ypuyou jak barszcz ? a ja nie umiem barszczu zrobić .

dobra jesteś kombinatorka
z barszczem też dobre.

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Refleksja nr 1
Baboniku mam nadzieję, że to nic poważnego
Refleksja nr 2.
Izunia już duża dziewczynka
Refleksja nr 3
Dlaczego w niemczech jest tak ogromny wybór kaszek bezmlecznych i bezcukrowych, a u nas nie. Carmelko będziemy dziś próbować jaglanki
Refleksja nr 4
Refleksja nr 5

Koniec refleksji na dziś

hehehe

Moje refleksje:
- Scio też dzisiaj myślałam o kinie, nie byłam z rok. dla Agatona

-Babonik skarbie post Brumka dużo mówi, może to Twoja przypadłość? oby nic poważnego. Kawka apetycznie wygląda

- Jaciee myślałam o Tobie. Jak w pracy było?

-Pieleszka kciuki za siostrę. Daj znać jak będzie Nati na świecie.

-Kajool hm.. dziwne rzeczywiście. Najpierw każe rezygnować z cyca, teraz jednak znowu nie...nie myślałaś na własną rękę ha prowadzić?
Jak piszesz, ciężko będzie pociągnąc taki tryb życia- biorąc pod uwagę Twoją odporność .

-Natka zdrowiejcie. Masz coś dla Domka na ból gardła? Biedaczek się męczy.

-Madziulka w takim razie wypróbuję fairy,

-Zmalowana ja chcę na zlot. Tylko póki co do Świdnika dotrzeć nie mogę

-Telik może to powikłania po zabiegu? a może czasami to normalne..

więcej nie pamiętam

Byliśmy u pediatry. Mamy przechodzić na jakieś mleko ha. Doradźcie jakie Sweet pisałaś o jakiejś promo na bebilon? daj namiary albo Dziubek..
Sarcia miała pobieraną krew z żyły - ale pani super to zrobiły- szybko i sprawnie, najpierw wyczuły żyłę pod palcem a nie szukały igłą jak to raz miało miejsce Na szczęście malutka ma tsh w normie
Stary 2012-01-16, 17:15   #4379
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Nerola ucałuj swoją wielką córeczkę ode mnie!!!

Cytat:
Ja mam wrażenie, że będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki i wierzę w to, że musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Refleksja nr 4
Refleksja nr 5

Koniec refleksji na dziś
Ucałuj Agatka ode mnie !

Ja zaczęłam na zalukaj oglądać Millenium: Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet - to ten sam film, tylko zrobiony przez szwedów. Faaajny, jeszcze nie skończyłam Zuziak nie daje)

Marina miałam pytać, Iguś już normalnie się załatwia, czy nadal tak męczy jak na początku? Jak sobie sama radzisz?
Iwona jak tam po szczepieniu?
Dziubek , masz już lapka?
Jacieeeee przeżyłaś
Babonik mam nadzieję, że z okiem to nic poważnego. Za kawę powinnaś dostać, ja takiej pysznej nie mam . Ja jeżdżę z małą po Kubę i wszędzie normalnie z nią chodzę, czasami jakieś dziecko do niej podejdzie i nie odganiam. Nie mam innego wyjścia, muszę ją zabierać. Fotelika już nie daję rady nieść z nią, więc ją na rękach, Kubę za rękę i do auta . A jak nie ma miejsca i muszę dalej zaparkować to

No i zapomniałam: Pieleszka ja też od rana trzymam
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-01-16 o 17:17
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:33   #4380
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość

No ciekawe... też dzisiaj o niej myślałam
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

- Jaciee myślałam o Tobie. Jak w pracy było?
Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Jacieeeee przeżyłaś
Dziękuję za pamięć .
Przeżyłam
A miałam takie urwanie głowy, że nie było czasu się wysikać, zjeść, czy nawet kawy napić. I pewnie tak cały tydzień póki się nie przystosuję. Choć dziś to pełna improwizacja była

Pieleszka kciuki za siostrę
Scio, Nerola dla dużych panien
Babonik zdrowia Mam nadzieję, że to nic poważnego
Telik oby Jasiowi przeszło

Więcej nie pamiętam, bo nadrabiam po łebkach

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości