|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Temat na nowy wątek! | |||
| Letnie bobasy robią wygibasy.VII-VIII 2011 |
|
3 | 5,26% |
| Mamo, Tato spójrzcie na mnie - siadam, wstaje już tak ładnie! |
|
7 | 12,28% |
| Letnie bobasy i ich mamy radosne z niecierpliwością czekają na wiosnę. |
|
0 | 0% |
| Płatki śniegu i czerwone noski- a letnie maluszki są poprostu boskie. |
|
2 | 3,51% |
| Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkujac czekamy na wiosnę. |
|
25 | 43,86% |
| Na pierwsze ząbki czekamy, przez co spać mamie czasem nie damy. |
|
3 | 5,26% |
| Sześć miesięcy już prawie wszyscy mamy, ale na sanki się jeszcze w tym roku nie wybieramy. |
|
4 | 7,02% |
| Siadam, wstaje, podskakuje - czasem mamie dokazuje ! |
|
13 | 22,81% |
| Pierwsze ząbki już mamy i pięknie już siadamy. |
|
0 | 0% |
| Ząbki się już pokazują i radośnie mamy podskakują. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
Cytat:
noo to też wysoki wynik !! no przechodzimy powoli na zwykłe ![]() Cytat:
Telik jakie menu na jutro?? ja właśnie kopiuję przepisy ale na 2 fazie więcej słodkości znajduję niż propozycji na obiad |
||
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci.Mamy VII-VIII 2011r
hejka
napisze tylko buziaczki dla Adasia wszystko nadrobiłam ale sie nie odniose bo dzis drugi wieczór ze scrabble ![]() tak btw możecie polecić jakieś fajne gry planszowe dla dwojga??
|
#4263 |
|
Zakorzenienie
|
Paticzku - kupiłam Ci te zasłonki
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku jakie zasłonki?
|
#4265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aniu wielkie buziaki dla Twojego wielkiego mężczyzny - Adaś
|
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
kocham Cię Zaraz napiszę na priv. Oddalam się w objęcia Morfeusza. Nie wiadomo jak długo pośpię...
|
#4268 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czesc laski, co tam u was?? Spac mi sie chce straszliwie. Jutro mykam do lekarza z Szymkiem niech sprawdzi te liszaje.
|
|
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz daję Lenie Bebiko 2R, bo ta moja córka czasem nawet 150 ml nie wypije i dlatego taka chudzinka, a to gęściejsze mleko nawet lepiej jej smakuje niż zwykłe
|
#4270 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i na poprawę humoru Tz poszedł z nim się kąmpać... pod prysznic Boskie uśmiechy mieli oboje potem mleczko przytulanki i do łóżeczka i śpi Cytat:
z tym ze u mnie kolacja większa niz obiad bo z tztem jemy pasta jajeczna+bułka orkiszowa jogurt naturalny+ kiwi sałarka z suszonymi pomidorami i łososiem+ kromka chleba serek wiejski i paski papryki pieczony pstrąg surówka z kiszonej kapusty a u Ciebie ?
|
|
#4271 |
|
Zakorzenienie
|
Telik Ty tak smacznie gotujesz
![]() Wyjdziesz za mnie ?![]() U nas jako tako, górne jedynki będą wychodziły, bo dziąsła mega opuchniete. Zmęczona jestem ociupinke I wygłodniała...... :brzyd al:83monia boskie teksty Artura A co do gotowania, to ja się zgodze żanetka że słoiczki są wygodne Bo sama przecież korzystałam i teraz też stoją jakieś awaryjne, gdyby nie było czasu czy coś wyskoczyło. Tak jak teraz byłam chora i nie miałam siły gotować więc poszedł słoiczek. Ale odkąd gotuje to po pierwsze- sprawia mi to przyjemność, a po drugie nakupiłam mięsa, pozamrażałam i mam z głowy. Wychodzi dużo taniej. Ja gotuje na dwa dni, żeby było na świeżo i to naprawdę nie zajmuje dużo czasu. Chociaż na początku mi się nie chciało :P Ale fakt faktem, że lubie w kuchni spędzać czas. Ahh no i odkryłam super smak- a mianowicie ziemniak patat (słodki), zupka jest pyszna !! ![]() Co do jedzenia mam pytanie- dajecie już jajko ? Od kiedy można dać chrupka kukurydzianego ? Dobranoc
|
#4272 |
|
Wtajemniczenie
|
Zmalowana
a rybka Ci wyszła? ja nie moge sie doczekać az bede mogła gotować Jasiowi ale nie wyrzekam się słoiczków myślę że awaryjnie jakies w lodówce bedą
|
#4273 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nocka u nas dzisiaj prawie w całości nieprzespana. Domek kszlał i płakał, bo go bolało Cały czas tuliłam, szeptałam, nuciłam kołysanki-troszkę pospał. Po 4 zabrał go mąż, żebym się wyspała, bo rano na uczelnie. Zdrzemnęłam się 20 min i polazłam za nimi, bo tak mi go szkoda było, że tak cierpi ![]() Ja niestety dalej nie czuję się najlepiej ![]() Do tego wszystkiego Domek dostał uczulenia na buzi i brzuszku, stawiamy na claritine ![]() Cytat:
Cytat:
I jak wszystko wporządku?Cytat:
A z pracą współczuję Jednak szybko się przyzwyczaisz, zobaczyszCytat:
Chyba Cię dopadła jakaś deprecha, co? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miłego wieczorkuDziubku może być, że ta biegunka to od zmiany mleka, taka reakcja... Mam nadzieję, że minie!
|
||||||||
|
|
|
#4274 |
|
Zadomowienie
|
Lili Patik Dziubek moj Tz jest przemęczonybo pracuje na nocki nie wysypia sie i zdarza mu sie nagle zasnąć
wczoraj po pracy spał tylko 4 godziny a potem szliśmy spać o 1 . Dzisiaj było tak ze przysnął doslownie na 5 minut nawet nie wie kiedy i to niestety miało konsekwencje a z Krystkiem ok nic mu sie nie stało , już jak go podnioslam z podłogi to za chwile sie uśmiechał
|
|
|
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
Natko
Kurcze ale biedni jesteście życzę wam zdrówka Brumeczka brakuje
Edytowane przez telik Czas edycji: 2012-01-15 o 22:10 |
|
|
|
#4276 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A wcześniej budyniu nie jadałaś, czy dopiero teraz ją uczulił? Cytat:
KONIEC! Jesteś blond laska, masz dwójkę fajnych dzieci, dom z widokiem jak z bajki i męża, co wygrywa konkursy No i cały czas jesteś jeszcze dwudziestoparolatką, więc masz czas na wszytko: i na znalezienie pracy, i na dokształcanie się, i na odkrycie jakiejś pasji (o czym zresztą ja też marzę ). I zapamiętaj to sobie, bo nie będę powtarzać!!! ![]() ![]() ...i co tam jeszcze ładnego się wstawia... Cytat:
Cytat:
![]() O, to też ściskam Ciekawa jestem co powie...Cytat:
Cytat:
Od razu mi sie lekka zazdrość włączyła i chyba też gdzieś skoczę w tym tygodniu ![]() Ja uwielbiam MEMORY - takie coś, że masz karty z parami obrazków, rozkłada się je tak, że nie widać tych obrazków, a potem odkrywa i próbuje znaleźć parę. Ćwiczy pamięć I niby banalne, ale jak sie ma wersję z 164 parami, to można grać godzinami Jest jeszcze taka gierka Mistrz Słowa, coś podobnego do scrabble, bo układa sie słowa, ale jednak trochę inna. W Monopoly też grywaliśmy, ale jednak we dwie osoby to nudne. Fajna nawet ta - Zombiaki (http://www.gamesfanatic.pl/2004/05/19/zombiaki/). No i jest słynny Mastermind: http://pl.wikipedia.org/wiki/Masterm...a_planszowa%29 (choć ja nie lubię), Kolonix (http://www.zabawkii.pl/p,pl,5203,gra...a+kolonix.html - coś podobnego do MM, też taka czysto logiczna gra, ja tam wolę jakieś z fabuła . No i wiesz, są jeszcze erotyczne palnszówki ![]() A jak tam pupka małej? Były jakieś nowe "znaleziska? ![]() A takie z Ikei: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10070262/ ![]() Cytat:
![]()
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do sloikow, na razie podaje li wylacznie sloiczki malemu. Jak bedzie cos wiecej jadl, to mu bede gotowac. Jajka jeszcze nie daje. Chrupki owszem chociaz teraz przystopowalam. Odkrylam za to cos fajnego wafelki ryzowe z Hippa, superanckie. Tylko to dopiero po 7 miesiacu.
|
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie jutro śniadanko-jajecznica+chlebek żytni jabłko albo gruszka roladki z kurczaka (z serkiem nisko tłuszczowym,papryką i ogórkiem kiszonym) serek wiejski i na kolację muszę coś wymyśleć
|
|
|
|
|
#4279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ciężko macie ![]() Domka to gardziołko tak boli ,tak? A tej Claritiny jesteście pewni? Może jakieś nowe jedzonko? Szkoda by było jakbyś ją musiała odstawić ![]() Matko, jak ja Cię uwielbiam, kobieto! ![]() Zapomniałąm się pochwalić, ze kupiliśmy dziś Tymusiowi w Ikei huśtawkę Taką już na teraz. W sumie to na szkole rodzenia fizjoterapeutka ją polecała już od pierwszych dni życia Bo dziecko leży ZUPEŁNIE na płasko, bo to taka płaska płachta przyczepiana do sufitu: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40099198/Tylko sufit trochę trzeba uszkodzić ![]() A i my będziemy się mogli bujać, bo ona ma udźwig do 70 kg
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-15 o 22:19 |
|
|
|
|
#4280 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku pochwalisz się jak zamontujecie ta huśtawkę
? oczywiście z Tymkiem
|
#4281 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mężowi nie chce się jej co prawda montować, ale właśnie mu powiedziałam, że jak ją powiesi jutro to ... mu się oddam
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-15 o 22:22 |
|
|
|
|
#4282 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to faktycznie ciężko ma facet. Dobrze ,że z Krystkiem wsio ok Cytat:
zdrówka !!!no ja się właśnie obawiam,że to przez mleko a tak bym chciała,żeby ta głupia skaza minęła no nic jak się jutro powtórzy to wracamy do HA i pustego portfela... zdrowie Szymka najważniejsze !
|
||
|
|
|
#4283 |
|
Zakorzenienie
|
Lili i Patik moja corcia to Maria nie Maja
- a faktycznie podobna jest do mnie. Szkoda, ze nie zarejestrowalam wczoraj miny mojego TZ na widok mojego zdjecia. Ale dzis wszystkim powtarzal, ze corka miala byc podobna do niego. W takim razie syn jak bedzie w przyszlosci musi byc do niego podobny.brumku to ja na taka sie nie lape |
|
|
|
#4284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4286 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.
Iustyna nie smutaj sie. Brumek dobrze napisała. Podpisuje sie pod tym dwoma ręcoma. Zaneczko witaj Corcia Eveewe ma na imie Marysia a nie Majka Adasiu najlepsze zyczenia U nas Dzis tez dzien taki sobie. Moj maz miał stluczke Dzis. Facet mu w bok wjechał. Tylne drzwi wgniecione i porysowane. Listwa odpadła. Będziemy o odszkodowanie występować. Najlepsze to ze gosc najnowszym audi A8 jechał (mówił ze firmowe) Lewe oczko poszłoooo... Ale jak sie nie uważa takie są skutki. Wczoraj zabralam sie i ja za gotowanie dla dziecka. Na parze ugotowalam ziemniaki, marchewke i brokuly. Zblendowalam ziemniak i marchew, oraz oddzielnie ziemniak i brokuly. Wyszły dwa smaki. W sumie 6 sloiczkow do zamrozenia i na dwa dni w lodówce. Wiki smakowalo. Nie robiłam deserkow i chyba nie Bede. Taniej wyjdzie kupic gotowy sloiczek chyba. Edit: Eveewe Juz sprostowala |
|
|
|
#4287 |
|
Raczkowanie
|
cześć laseczki
dostałam @buuuuuuuuuuuuuuuuuuu nie było jej 16 miesięcy ![]() nie mam veny...;(((( buziaki dla Was trzymajcie za nas kciuki- jutro trzecie szczepienie iwona |
|
|
|
#4288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-01-15 o 22:36 |
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam spać, take jestem śpiąca ,że szok !!
pewnie dlatego,że moje kochane dziecko machnęło o 7 rano koopkę i już było po spaniu no i mężuś tęskni za swoim laptopem ![]() ale jutro już mój wraca z naprawy będę Was miała na wyłączność kolorowych snów kochane |
|
|
|
#4290 | |
|
Zakorzenienie
|
Czy zadziała to zobaczymy jutro
Jak nie to poczuję sie mało atrakcyjna ![]() Cytat:
Współczuję, bo z czyjej winy by to nie było, to zawsze przykra i stresując sytuacja. Nie mówiąc o tym, ile zachodu jest z załatwianiem naprawy i kasy z ubezpieczenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:02.

często sie z moim męzem przez dzieci kłucimy,... może nie przez same dzieci co zmęczenie,rutynę i brak czasu dla siebie...oj też marzę o tym luzie,którego doświadczaliśmy wcześniej...ale jeszcze tylko ze 3 lata i będzie ok
kocham moje dzieciaczki,ale brakuje mi przespanych nocy, wyjścia na kolację do restauracji co weekend, spotkań ze znajomymi bez myślenia: rano trzeba wstać, w nocy trzeba karmić etc...

będę w kupe teraz zagladała chyba z lumpą

- nie wybudzałam ją bo byli goście,

Wyjdziesz za mnie ?

Jednak szybko się przyzwyczaisz, zobaczysz
KONIEC! Jesteś blond laska, masz dwójkę fajnych dzieci, dom z widokiem jak z bajki i męża, co wygrywa konkursy
ciekawe co mi powie z tym cięciem ...