|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
No ja też jestem ze szkoły wodno-panthenolowej (niczym nie zakrywać, niczym nie smarować), ale tak jak mówię - przetestowałam i się sprawdziło. A nie jest to taka totalna zalepiająca maść ale żel, chyba hydrokoloid - oddycha.
|
|
|
|
#842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
ciekawe ciekawe ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
seksu mi brak i wkurza mnie to, że TŻ musi cierpieć przeze mnie w sumie ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
muszę kupić
|
|||
|
|
|
#843 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#844 |
|
Zakorzenienie
|
ja boję się ryzykować wolę wrócić do swoich tabletek, które brałam kiedyś.
|
|
|
|
#845 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak na szybko zdaje relacje z wizyty bo zaraz biegnie do szkoły rodzenia
ze względu na to moje pieczenie pani zrobiła mi wymaz z pochwy i odbytu zawiozłam próbke do laboratorium i za 10 dni bedzie wynik, a bakterie co wyszły w badaniu ogolnym moczu mówiła że na nic nie wskazują.. pozatym mój mały jest ciągle za mały ciągle usg pokazuje 2 tyg mniej niż jestem, dziś 32,2 tc i on ma 1640g wogóle dziś się kiepsko pokazywał cały czas się zasłaniał pewnie przez to moje samopoczucie i to że dziś o suchym chlebie żyje i mały czuje się kiepsko. Pani dr stwierdziła że jeszcze ma trochę czasu i jak do 2,5 kg podrośnie bedzie ok biorąc pod uwagę moje gabaryty, kurcze ja się bede bała takie maleństwo trzymać ehss mam nadzieję że jeszcze chociaż do 3 kg podrośnie ![]() dostałam oczywiście recepte na żelazo Sorbifer Durules więc się jutro w aptece spłukam bo jeszcze witaminy mi się skończyły
|
#846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To my nosimy im tyle czasu dzieciaczki i oczywiscie wiaze sie to z wieloma przyjemnosciami ale tez wyrzeczeniami i bolem. Wiec przestan sie obwiniac.
|
|
#847 |
|
Zakorzenienie
|
Lena mi a zapomniałam Ci napisać,że w inter marche jest proszek Dzidziuś, 3 kg za 25, 99 zł
|
|
|
|
#848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka jestem...Bo wiecie jak to faceci może nie rozumieją ![]() wogóle nie zapytałam lekarza czy można współżyć czy nie, On też nic nie powiedział, a czytając ulotke wychodzi na to że można - dziwne
|
|
|
|
|
#849 |
|
Zakorzenienie
|
Jola nie mozna wspolzyc jak masz infekcje i jestes w trakcie leczenia.
|
#850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety muszę chyba wymienić pralkę bo podejrzewam, że mogę mieć tam jakieś grzyby (nagle zaczęło mi z niej dziwnie "pachnieć"). Wszystko dokładnie wyczyściliśmy, wczoraj włączyliśmy pustą pralkę z octem, dziś kupiłam specjalny płyn do dezynfekcji. Jak to nie pomoże to idziemy kupić nową pralkę, może tym razem pralko-suszarkę. Boję się dzidzię narażać na alergię ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- A co Ci przepisał ? |
|
|
|
|
#851 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
A to zalezy od infekcji,przy jednych mozna uprawiac seks, przy innych nie.
|
|
#852 |
|
Rozeznanie
|
Aguśka, super zdjęcie ze wstążką
|
|
|
|
#853 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
Ale szalejecie z tym pisaniem,maskara.... Bardzo się cieszę,że Mała już wróciła do domku ech Wy już pierzecie ciuszki,prasujecie a ja mam zaledwie kilka sztuk bodziaków i nic poza tym...Aż wstyd ale widzę,że sama z tym nie jestem;d co do proszku to tu jakoś nie widzę,żeby były specjalne dla dzieci..tylko jeden do tej pory przyuważyłam-"fairy".Ale jakoś mnie nie przkonuje..Znalazłam płyn o nazwie "Easy" i na nim pisze,że można dla dzieci go używać więc jak coś to z nim spróbuję...co do starań to jedna z tych ciężarnych koleżanek z pracy jest tylko rok starsza ode mnie a starali się 2lata zanim zaskoczyło. i o dziwo oboje są zdrowi... Tak jak dida napisała-to dziecko decyduje kiedy che sie pojawić,a nie rodzice ) nie brałam escapelle i ciąży też nie było. a teraz jak uważaliśmy i to bardzo ( planowaliśmy ślub na X tego roku i dopiero od wakacji mieliśmy się starać ) "zaskoczyło". I nawet tabletki nie pomogły.Tak miało być i już. ale ja chce na 1 dziecku jak na razie poprzestać i jak tylko się będzie dało to zakładam spiralkę. bo tabletkom nie zaufam już nigdy.a no i temat komentarzy co do imion był poruszony...Cieszę się trochę,że nie tylko ja tak mam...u nas opcją męską jest Julek. no i oczywiście zaraz pojawił się przytyk,że będzie: "głupkowaty król Julian jak z madagaskaru". i wiecie z czyich ust to wyszło?mojej mamy i siostry a co do tego,że mój brzuch jest mały to to tylko złudzenie jest... w pasie mam 131cm!! (a było85) więc kolos jednak jestem. i aż tak lekko mi nie jest.bo w porównaniu z zeszłym miesiącem to jest coraz gorzej. nie mogę nawet siedzieć bo mnie dusi jakoś dziwnie,tchu złapać nie mogę.a równo msc temu na schyłki jeszcze buty sznurowałam... teraz to codzień powtarzam że chce żeby był już marzec... ufff sie rozpisałam... sorki za długość miałam coś jeszcze napisać ale cierpię na ciążową demencję
|
#854 | |||||
|
Zadomowienie
|
U nas sie udalo za pierwszym podejsciem
choc nie bylo liczenia itp poprostu tak wyszlo -ale jak najbardziej chciane..jak urodze bede miala 28 lat![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
) to jest przeciez czlowiekiem myslacym. Pewne sytuacje zmieniają priorytety i nas tez to kosztuje sporo wyrzeczen. Tym bardziej uwazam, ze nie powinnas sie tym przejmowac, bo to sytuacja przejsciowaja wlasnie wrocilam z urzedu miasta i teraz grzecznie bede czekala na nowy dowod osobisty ))Robert wlasnie sobie puka pod zebrami,ale to takie przyjemne a nie nachalne Wlasnie dzwonil pan, jutro przywiozą nam podloge
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|||||
|
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znów,pewnie zależne to jest jak mocno są przenośne dane bakteriea jeszcze do starań wrócę, to ja mam chyba jakieś zdolności wyluzowania się " w tych chwilach" bo ja i jedno i drugie poczęcie mega obstawiłam obserwacjami tempki, śluzu .... Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-16 o 17:41 |
|
|
|
|
#856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
słuchaj jest może u Was taki środek "detol"? sprawdź w jakimś markcie.to środek odkażający jest. w takich tabletkach jak do zmywarki.wrzucasz do bębna i nastawiasz na jakiś program.naprawdę skutkuje. A jak skończysz prać to zostawiasz uchylone drzwiczki od pralki,żeby wyschła? bo to dużo daje... a ten zapach stąd może być,tzw stęchlizna to może być...
|
|
#857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- gyno-femidazol ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- zaszłaś w ciąże biorąc tabletki ? |
||
|
|
|
#858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do dżigi-dżigi to jak tylko położna powiedziała,że możemy jednak to jest tak,że ja bym chciała ale Tomek mówi nie... Przyśniło mu się,że zaczęłam rodzić w trakcie i tak się tym przejął,że co tylko proponuję to słyszę:NIE! dupia*ste uczucie. Przez myśl mi nawet przeszło,że to przez mój brzuch zaorany nie ma ochoty...
|
|
#859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#861 |
|
Rozeznanie
|
Jolkaa tak. cudowne poczęcie było...
|
#862 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny!
ostatnio nie miałam siły się udzielać, czytałam, ale jakoś weny do pisania nie było. Łapie mnie choróbsko, kaszle mnie, faszeruję się czym mogę, żeby uniknąć choroby, ale nie do końca coś się udaje. Jak nie przejdzie mi w ciągu najbliższych dni to idę do lekarza... idę robić racuchy z jabłkami może mi się trochę poprawi jak zjem coś dobrego
|
#863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale tym razem nic nie mówił, że dla TŻta też coś ma być. |
|
|
|
|
#864 |
|
Rozeznanie
|
to tego środka ja nie znam....
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#866 |
|
Zakorzenienie
|
a jakie brałaś tabletki?
mi w ciąże udało się zajść pół roku po przestaniu brania tabletek choć też często uważaliśmy po prostu, a czasami normalnie do nie patrząc czy to dni płodne czy nie... |
|
|
|
#867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-16 o 17:56 |
|
|
|
|
#869 |
|
Rozeznanie
|
Yaz
|
#870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- może, cholera go wie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

ciągle usg pokazuje 2 tyg mniej niż jestem, dziś 32,2 tc i on ma 1640g 

ale widzę,że sama z tym nie jestem;d co do proszku to tu jakoś nie widzę,żeby były specjalne dla dzieci..tylko jeden do tej pory przyuważyłam-"fairy".Ale jakoś mnie nie przkonuje..Znalazłam płyn o nazwie "Easy" i na nim pisze,że można dla dzieci go używać więc jak coś to z nim spróbuję...
) to jest przeciez czlowiekiem myslacym. Pewne sytuacje zmieniają priorytety i nas tez to kosztuje sporo wyrzeczen. Tym bardziej uwazam, ze nie powinnas sie tym przejmowac, bo to sytuacja przejsciowa