Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 15:11   #811
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Jolka jak moj maz kladzie mi wieczorem lub rano reke na brzuchu to maly strasznie sie uaktywania az mnie bebechy w środku bolą
Stary 2012-01-16, 15:12   #812
lena_mi
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

A co do starań o dzidzię to trochę się obawiałam jak to będzie bo brałam b.długo tabletki anty, ale udało się nam zaskoczyć za pierwszym podejściem co do wieku - w kwietniu kończę 28 lat;/
Stary 2012-01-16, 15:12   #813
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja mam 28 lat i rok czasu sie staraliśmy
Ja mam tyle samo, i staraliśmy się od razu po slubie a nawet przed, i zajeło nam prawie rok. Nie pomagało nakręcanie sie i stres, dlatego następnej ciązy jeśli bedziemy chcieli zdecydować się na 2 dziecko już nie będę tak szczególowo planowała tylko pójdziemy na zywioł

Cytat:
ja mam proszek Bobas i jest ok jesli chodzi o zapach
Dziś wybiore się na zakupy potrzebnych detergentów, bo na razie mam tylko płyn do płukania dla dzidziusi, a chciałabym rozpocząc akcję PRANIE. Chyba, ze zaczekam na komode, to wtedy bede mogla od razu poprasowac i pochowac, a tak to nie miałabym gdzie, a nie chce znow pchac do pudeł.

Dziś u nas na obiad planuję zapiekanego faszerowanego bakłażana. Jadłam ostanio i mi strasznie posmakowało i chciałabym odtworzyć we własnej kuchni. Z tym, że raz robiliśmy z TZ mussakę i wyszła paskudnie, cała wylondowała w śmieciach bo była niezjadliwa, i teraz muszę jakoś go przekonać, że tym razem bakłażan będzie pycha
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:13   #814
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
położna powiedziała, że waga jest super a ja na to, że pewnie przy końcu podskoczy jak cholera

a z ręką masakra tak piecze

ja to wogóle dzisiaj mam jakiegoś pecha 3razy się potknęłam, ziemniaki jak odcedzałam to wyleciały mi wszystkie do zlewu...;/
może byś musiała do apteki kogoś posłać po środek na oparzenia , może jakąś maść chłodzącą mają

ja dzisiaj rozlałam kawę, wysypałam cukier z cukierniczki i aż się boję co jeszcze wywinę
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:19   #815
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
nigdzie nie jest tak pięknie,żeby nie mogło być lepiej

Szkoda ,że z tą ręką jeszcze nie jest ok, ale w sumie lepiej to teraz porządnie wyleczyć , bo przy dziecku tez ręce się męczą
No masz racje,przy dzidziusiu jest co robic,lepiej zeby rece byly sprawne

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Mravka, Jolka, MoniqW śliczne spore brzuszki))
a balbinka Ty za to masz malutki i pewnie dzięki temu Ci wygodniej! nie martw się rozstępami, chyba prawie każdą z nas to czeka..

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

oo pranko się szykuje?
na mnie czeka prasowanie...;0

gosia mam nadzieję, że uda Ci się wyleczyć łapkę jak najszybciej? A bardzo jeszcze boli? uciążliwe to jest?
No boli niestety,staram sie co moge robic lewa.Jak nie ruszam nia to jest ok,ale jak mocniej porusze to bol jest mocny.Moze ta masc cos pomoze.Dzisiaj lekarz tez mi sie zapytal,czy moge pracowac,bez uzywania tej reki...A ze pracuje jako pakowaczka na linii produkcyjnej,to sie nie da.Zreszta malo jest raczej prac w ktorych reki sie nie uzywa.

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
to się jeszcze pochwalę że przyszły mi właśnie 2 pieluszki wielorazowe z allegro o takie:
http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...057963277.html
i jestem bardzo zadowolona, bo wyglądają na porządne. No i są bambusowe w środku a na zewnątrz milusi PUL (minkee) czyli oddychający ale nie przepuszczający wilgoci materiał. No i do środka zamiast tej wkładki można zakładać tetrę.
Nie żebym była jakąś ekofanatyczką (co do końca nie jest takie złe tylko okropnie meczące i kosztowne) ale chcę spróbować jak takie pieluszki będą się sprawować a poza tym są takie milusie że sama bym sobie w takiej bieliźnie pochodziła

No i ponieważ mama mnie ubezpieczyła dodatkowo w PZU to przyszło mi 360 zł za 8 dni szpitala i karta apteczna na 200 zł (niech sobie ta kasę trzymają, ja wole być zdrowa - ale skoro się należy ...) no i się już zwróciło co mama na mnie łoży (od października po 50 zł, bez karencji). A karta apteczna nie powiem przyda się, a mamie może coś kupię za to że za mnie to wszystko załatwia.

Fajne te pieluszki.Tez o tym myslalam,ale w koncu chyba pojde na latwizne i wybiore pampersy.A o tym moze pomysle jak bede dziecko chciala odzwyczajac od pieluszek,bo mysle ze w takich szybciej sie nauczy.A jak nie to,to sa tez majteczki treningowe.Chociaz one sa takie ladne,moze bede uzywac troche takich troche takich.No i w sumie to mi sie podoba takie bycie "eko"

Cytat:
położna powiedziała, że waga jest super a ja na to, że pewnie przy końcu podskoczy jak cholera

a z ręką masakra tak piecze

ja to wogóle dzisiaj mam jakiegoś pecha 3razy się potknęłam, ziemniaki jak odcedzałam to wyleciały mi wszystkie do zlewu...;/
Oj biedactwo No czasem jest taki dzien.Bedzie lepiej!
Stary 2012-01-16, 15:21   #816
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Ja mam tyle samo, i staraliśmy się od razu po slubie a nawet przed, i zajeło nam prawie rok. Nie pomagało nakręcanie sie i stres, dlatego następnej ciązy jeśli bedziemy chcieli zdecydować się na 2 dziecko już nie będę tak szczególowo planowała tylko pójdziemy na zywioł
jak sie planuje to najczęściej niz tego nie wychodzi
Stary 2012-01-16, 15:25   #817
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a skąd wiadomo kiedy dziecko jest owinięte pępowiną?

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:25   #818
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
jak sie planuje to najczęściej niz tego nie wychodzi
Coś w tym jest

Jolkaa, dokładnie, czasem każdy ma gorsze dni, gdy wszystko leci z rąki i wszystko wkurza, a w ciązy w szczególności! Smaruj może czymś tą rękę, jakimś preparatem na oparzenia żeby zagoiła się prędzej i nie przejmuj się ziemniakami. Mój TZ potrafi przy okazjiodcedzania makaronu wywalić do zlewu także pół garnka, a w ciąży nie jest
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:31   #819
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka jak moj maz kladzie mi wieczorem lub rano reke na brzuchu to maly strasznie sie uaktywania az mnie bebechy w środku bolą
a to zazdroszczę bo mój szaleje tylko na moją rękę, a TŻ chyba się boi

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
może byś musiała do apteki kogoś posłać po środek na oparzenia , może jakąś maść chłodzącą mają

ja dzisiaj rozlałam kawę, wysypałam cukier z cukierniczki i aż się boję co jeszcze wywinę
chciałam wysłać TŻta ale on pił piwo, a brat poszedł do pracy.
Ale chyba nie będzie, aż tak źle czuję lekką ulge. Oby nie chwilowo.

chyba się rozpędziłam bo znowu piecze

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Oj biedactwo No czasem jest taki dzien.Bedzie lepiej!
a no chyba sobie wynagrodze to czymś słodkim

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Jolkaa, dokładnie, czasem każdy ma gorsze dni, gdy wszystko leci z rąki i wszystko wkurza, a w ciązy w szczególności! Smaruj może czymś tą rękę, jakimś preparatem na oparzenia żeby zagoiła się prędzej i nie przejmuj się ziemniakami. Mój TZ potrafi przy okazjiodcedzania makaronu wywalić do zlewu także pół garnka, a w ciąży nie jest
ziemniakami się nie przejmuję, tylko ta ręka masakra a na oparzenia nic nie mam totalnie nic

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 15:36   #820
karolca
Zakorzenienie

jeśli chodzi o oparzenia, to mam na to pewien "niekonwencjonalny" sposób. Opatrunki hydrożelowe.
Kiedyś prysnął mi rozgrzany olej na przedramię (całe szczęście, ża tylko tam). Skóra momentalnie zeszła, zrobiły sie ropiejące pęcherze, które w ciągu kilku minut po przyłozeniu lodu (od razu przyłozyłam, na szczęście miałam), zaczęły pękać, leciała mi z tego krew i ropa a skóra dookoła była brązowa :/
(wybaczcie szczególowy opis).
Mama miała ten opatrunek. Przyłozyła go do rany (stosuje sie bezpośrednio na ranę), owinęła bandażem. Do rana opaturenk "wysechł", ale w aptece kupiłam nowe krążki i zmieniałam tak często, jak było trzeba. Fakt, początkowo rana wyglądała paskudnie, wszystko, co się "wylewało", przywierało do krążka. Ale gojenie trwało tydzień. Po tygodniu miałam tylko jasną plamę, po miesiącu tylko wspomnienie. Teraz latem minął rok i nie ma śladu po moim wypadku.
http://kikgel.com.pl/?p=114

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:40   #821
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
za wizyte
dziękuję za kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 15:41   #822
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
A co do starań o dzidzię to trochę się obawiałam jak to będzie bo brałam b.długo tabletki anty, ale udało się nam zaskoczyć za pierwszym podejściem co do wieku - w kwietniu kończę 28 lat;/
Ja mam 22 lata (w maju 23) a maz 36 i nam potrzeba bylo 3 cykli

Bylam na zakupach, ledwie doczlapalam sie do domu a teraz siedze, bo wszystko mnie boli i brzuszek mnie ciagnie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:41   #823
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Odnosnie "milych" kolezanek tez moge cos powiedziec. Tych milych, ktore tak slodza Ci, rozmawiaja z Toba normalnie a potem za plecami tak tylek obrobia, ze suchej nitki nie zostawia.
Interesuja sie Twoim zyciem prywatnym, zeby potem miec o czym rozmawiac.
Niestety przekonalam sie na wlasnej skorze, ze bycie milym i kochanym dla wszystkich nie rowna sie z otrzymaniem tego samego.
Przykladem sa niektore kolezanki w pracy, ktore myslalam kiedys ze sa fajne, mozna z nimi pogadac, ze wogole mam super atmosfere w pracy, ktora potem okazalo sie, ze jest sztuczna!
Nabralam przez to duzego dystansu do ludzi, nauczylam sie by bylekomu nie mowic o osobistych przezyciach, o swoim prywatnym zyciu, bo wiele z nich to potem wykorzysta przeciwko Tobie.
A konkretnie napisze Wam w skrocie o co chodzilo w moim przypadku.
Jak przyszlam do pracy nie bylam jeszcze dzieciata ani nawet mezata, mialam narzeczonego (obecnego meza) i bylam zawsze wiadomo wyspana, usmiechnieta, mialam wiekszego powera do pracy itd itd....
Niestety kiedy urodzilam Filipka, przez to, ze dawal czadu w nocy, przychodzilam do pracy zmeczona, ale dalej usmiechnieta, radosna dla pacjentow, kolezanek..Pacjenci na mnie nie narzekali, wrecz przeciwnie, zawsze moja zmiana (czyli ja z moimi kolezankami ze zmiany) bylysmy chwalone, ze jestesmy pomocne, usmiechniete, dobre itd itd.... Po prostu nas lubiano.
I tak: Ja zostalam rowno obgadana, ze co sie ze mna stalo? Zawsze fruwalam po oddziale, a teraz chodze taka inna, ze nie ma we mnie tyle euforii co kiedys kiedy nie mialam dziecka (co nie znaczy ze mniej pracowita, bo oczywiscie zadnych ulg nie mialam bo urodzilam, bo mam w domu male dziecko, nigdy nikt na to nie patrzal! Nie wymagalam tego, jednak bardziej oczekiwalam zrozumienia).
A zamiast zrozumienia i otrzymania dobroci za dobroc, to wiem, ze byly komentarze co sie ze mna dzieje?
A nigdy ani zadnej skargi na mnie nie bylo, wrecz pochwaly, ale to jeszcze nie koniec.
Na dodatek, ze nasza zmiana tak dobrze pracuje, ze pacjenci nas lubia, chwala itd. to "uprzejme"kolezanki, ktore dra sie na chorych, ktore sa niemile dla nich, niektorzy pacjenci sie ich boja wrecz, to te kolezanki nawymyslaly na nas (w sumie na zmianie jest nas 4) i rowniez falszywa pierwsza przelozona, postanowila, ze rozwali nasza brygade, bo nie moze byc tak dobrze, bo co to za zmiana ktora swietnie sie dogaduje, ktora jest lubiana. Wiec nas rozwalono.
Jedna z kolezanek z mojej zmiany byla w szoku, bo pracuje juz tam na oddziale 20 lat i nie spodziewala sie takiej obludy, klamstw, po niektorych dziewczynach.
Wiec powiem Wam tylko, ze ta sytuacja bardzo mnie zmienila, jestem dalej jaka bylam, ale mam duzo mniej zaufania do ludzi, jest mi bardzo przykro ze jest tyle zazdrosci i obludy.
Na szczescie mam kilka zaufanych ludzi i z nimi wiem ze moge porozmawiac, bo sa szczere (przynajmniej tak mi sie wydaje, bo zycie jest rozne i niczego pewnym byc nie mozna)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:48   #824
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o oparzenia, to mam na to pewien "niekonwencjonalny" sposób. Opatrunki hydrożelowe.
Kiedyś prysnął mi rozgrzany olej na przedramię (całe szczęście, ża tylko tam). Skóra momentalnie zeszła, zrobiły sie ropiejące pęcherze, które w ciągu kilku minut po przyłozeniu lodu (od razu przyłozyłam, na szczęście miałam), zaczęły pękać, leciała mi z tego krew i ropa a skóra dookoła była brązowa :/
Mama miała ten opatrunek. Przyłozyła go do rany (stosuje sie bezpośrednio na ranę), owinęła bandażem. Do rana opaturenk "wysechł", ale w aptece kupiłam nowe krążki i zmieniałam tak często, jak było trzeba. Fakt, początkowo rana wyglądała paskudnie, wszystko, co się "wylewało", przywierało do krążka. Ale gojenie trwało tydzień. Po tygodniu miałam tylko jasną plamę, po miesiącu tylko wspomnienie. Teraz latem minął rok i nie ma śladu po moim wypadku.
a to w aptece można kupić?

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Jolka Tobie też za wizytę!
dziękuję za kciuki

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Nalesniki
nie mówcie mi nic o naleśnikach bo padne taką mam ochotę na nie ajjj

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jolka, Niki trzymam kciuki za Wasze wizyty!
dziękuję za kciuki

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 15:48   #825
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a to w aptece można kupić?

Tak, bez problemu powinnaś dostać w aptece. Ale najpierw zadzwoń do kilku najbliższych i zapytaj, podobnie jak o cenę. Są drogie, ale naprawdę skuteczne. Warto mieć w swojej apteczce takie opatrunki.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-16, 15:51   #826
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jolka infekcja sie nie przejmuj, kazda z nas w ciazy jest jednak narazona bardziej Co do oparzenia, to poleccam masc Scaldex. Jest rewelacyjna.
Nie wiem czy mozna w ciazy, jakby cos to podpytalabys lekarza.
SZYMONEK

Stary 2012-01-16, 15:54   #827
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Tak, bez problemu powinnaś dostać w aptece. Ale najpierw zadzwoń do kilku najbliższych i zapytaj, podobnie jak o cenę. Są drogie, ale naprawdę skuteczne. Warto mieć w swojej apteczce takie opatrunki.
drogie tzn. ile mniej więcej?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 15:55   #828
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jolka wysylam Ci na maila ulotke, bo tu nie moge niektorych linkow wkleic ;/
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-01-16 o 16:03
Stary 2012-01-16, 15:56   #829
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka infekcja sie nie przejmuj, kazda z nas w ciazy jest jednak narazona bardziej Co do oparzenia, to poleccam masc Scaldex. Jest rewelacyjna.
Nie wiem czy mozna w ciazy, jakby cos to podpytalabys lekarza.
Ok dziękuję

Infekcji to ja już mam dość, nie dość że libido słabe to jeszcze infekcje
Aż mi źle z tym, że nasze stosunki nie są takie jak kiedyś...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 15:58   #830
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ok dziękuję

Infekcji to ja już mam dość, nie dość że libido słabe to jeszcze infekcje
Aż mi źle z tym, że nasze stosunki nie są takie jak kiedyś...
mi tez ... ale wierze gleboko w to, ze po porodzie i pologu i libido wroci i ta namietnosc malzenska
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 16:03   #831
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
Witam
u mnei to standard .. dlatego ja to wykorzystuje jak chce zasnac wieczorem
Robiłam tak samo, a teraz mała uaktywnia się właśnie na głos męża "Kochanie, wróciłem z pracy" rękę, czy postukiwanie paluchem w brzuch (odpukuje w tym samym miejscu). A mąż zachwycony, bo z racji mojego wałeczka tłuszczu stosunkowo późno poczuł pierwszego kopa.

Cytat:
Ja dostałam w brzuch buchnięciem pary z żelazka :/ smarowałam propolisem i dłuuugo się goiło, no i 2 bluzki ubrudziłam nieodwracalnie.
Obecnie odkryłam małe cudo na oparzenia i ranki - Fenistil Na Rany. Malutka tubeczka, chyba15ml służy mi od roku, kosztowała 7zł. Uratowało mnie to, kiedy sobie rok temu podpaliłam ciało pod paznokciem (zapalanie zapalniczki na wietrze bez osłonięcia od wiatru - ale na bombie, więc się nie liczy )
Stary 2012-01-16, 16:10   #832
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka wysylam Ci na maila ulotke, bo tu nie moge niektorych linkow wkleic ;/
Dziękuję Ci bardzo

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
mi tez ... ale wierze gleboko w to, ze po porodzie i pologu i libido wroci i ta namietnosc malzenska
no właśnie chciałabym, ale czuję że wtedy będzie strach przed kolejną ciążą a wiadomo, że podczas karmienia tabletek anty nie będę brała, a gumki odpadają są fatalne i co to to nie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 16:13   #833
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
no właśnie chciałabym, ale czuję że wtedy będzie strach przed kolejną ciążą a wiadomo, że podczas karmienia tabletek anty nie będę brała, a gumki odpadają są fatalne i co to to nie.
Znam ten ból. Ale póki co plan dotyczy Unimil Skyn - jak już coś, to to jest chyaba najlepsze rozwiązanie. Jak dla mnie, najmniej denerwujące.
Stary 2012-01-16, 16:21   #834
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Znam ten ból. Ale póki co plan dotyczy Unimil Skyn - jak już coś, to to jest chyaba najlepsze rozwiązanie. Jak dla mnie, najmniej denerwujące.
jak dla mnie żadne totalnie żadne.

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

kupiłam zestaw TT ze sterylizatorem, ale ja jestem ciemna masa że nie wiem jak tego niby się używa

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 16:36   #835
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Nikii ja w domu prałam w proszku BOBAS i płukałam w płynie zmiękczającym JELP. A teraz zamierzam chyba kupić Dzidziusia lub właśnie JELP. Lovela mnie kiedyś uczuliła

aaagga smutno, że musisz tyle się nacierpieć ale już coraz mniej zostało i mam nadzieję, że dzidziuś wynagrodzi Ci wszystkie te bóle.

gosia2612 może maść pomoże wreszcie na rękę. A jakoś ją sobie usztywniasz, np. bandażem elastycznym?

Jolkaaa oj i Ty teraz poszkodowana w łapkę. Zrób sobie jakiś zimny okład i daj jej odpocząć. Świetnie, że glukoza ok no z infekcją mniej, ale może podleczysz tymi globulkami. Mi też brakuje seksu, ale niestety na USG lekarz doradził, żeby się wstrzymać, bo dzidzia ma bardzo nisko główkę i on odradza. Także jeszcze długo, długo, długo nic

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:36   #836
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
a u nas mały stresik maz poszedl na rozmowę o prace...
poza tym tez nie potrafię zasnąć bez niego u boku nawet jak sie pokłócimy

no ja dzisiaj właśnie spałam w drugim pokoju bo sie poprztykaliśmy z tż oj nocka była ciężka myślę że dla maleństwa teżbo większośc nocy przepłakałam niestety z tym że tym razem to z mojej winy ,pogodziliśmy się można tak powiedziec dopiero rano jak wychodził do pracy ah czasami palnę coś zanim pomyślę i w dodatku w nieodpowiednim momencie ale tż powiedział że jeszcze mnie kocha ale mam myślec zanim coś powiem czasami .

Ja się przedwczoraj poparzyłam wyciągałam kurczaka w worku z piekarnika worek przekłuty łapię za nacz. żarodoodporne i nacisnęłam ten worek i para z worka poparzyło mi łapkę

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:38   #837
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Dla wszystkich zainteresowanych rzeczy dla maluszków od następnego poniedziałku w Lidlu

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=23976
dzięki

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Ja sadze,ze tj piszesz Ikea nie moze sobie pozwolic na jakies wielkie buble Oni sa chyba wyjatkowo pro rodzinni . Podejrzewam, ze dbaja o jakosc rzeczy lepiej niz niejedna firma.

Nasze mebelki z Bellamy stoja zafoliowane w nowym mieszkan. Nie pamietam ile te mebelki maja...ale w 3 czy 4 miejscach sa jakies drobne uszkodzenia tej listewki(to mozna poprostu dokleic) ,ale byc moze sie zdarzylo w trakcie przenoszenia.Sa bardzo ciezkie, takze T. wygladal jakby wrocil z silowni a nie przenoszenia mebli
dokładnie o to mi chodziło z IKEA
przypomnij mi którą ty masz kolekcję z Bellamy?

Cytat:
Też mam dziś szkołę rodzenia - pierwsze zajęcia.. Ciekawa jestem co to tam będzie i jak mój mężuś się odnajdzie
ja zaczynam jutro i najbardziej boję się właśnie o męża... wiadomo, że ja się już naczytałam i mniej więcej to sobie już wyobrażam z tym porodem, ale on choć zaangażowany w nasze codzienne życie to raczej teorii i przebiegu nie zna no chyba, że podczytuje w tajemnicy

Cytat:
Napisane przez DIDA22 Pokaż wiadomość
Ja to nazywam "iskrą bożą", to dziecko decyduje kiedy chce przyjść na świat, a nie na odwrót. Ale to taka moja teoria.

Jak patrzę, na znajomych, to dzieci bezproblemowo pojawiały się w związkach, w których nie było tzw. parcia na dziecko. Natomiast w związkach, w których bardzo mocno starano się o dziecko, trudności z zajściem były/są.
zgadzam się z Tobą w 100%!! U mnie w otoczeniu jest dokładnie tak samo... Głównie dzieci nieplanowane, a Ci co im zależy to próbują i nie wychodzi... U mnie chciane, ale nieplanowane, więc za 1 razem w sumie to planowane, ale starania miały być od stycznia 2012, czyli teraz- hehe i wtedy jestem przekonana nie przyszłoby to nam tak łatwo

Cytat:
no ja też sama nie wiem bo lekarz wylicza mi inaczej, położna inaczej
internet tak samo jak lekarz
a ja sama według obliczeń mam dziś 29tc1dzień
Jolkaaa ja mam dokładnie tak samo 29tc1dzień= 77 dni do porodu... i dla mnie to oznacza, że za nami 29 tygodni i dzisiaj jest 1 dzień 30 tygodnia, więc zaczynamy 30 tc ciekawe, która będzie pierwsza
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:39   #838
emigra
Zakorzenienie

Jolka, sa specjalne tabletki dla karmiacych mam, z tym ze trzeba pilnowac sumiennie ich przyjmowania (co do minuty doslownie) aby byly skuteczne. My najpierw bedziemy gumek uzywac, a pozniej zarzuce nuva ring
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-16, 16:55   #839
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
drogie tzn. ile mniej więcej?
z tego co ja pamiętam chyba 5 lub 10 zł/sztuka

A Fenistil na rany do mnie nie przemawia. Od zawsze uczyłam się, że ran oparzeniowych nie powinno się niczym smarować.

Ehh, coraz szybciej się męczę.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-16, 17:01   #840
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka, sa specjalne tabletki dla karmiacych mam, z tym ze trzeba pilnowac sumiennie ich przyjmowania (co do minuty doslownie) aby byly skuteczne. My najpierw bedziemy gumek uzywac, a pozniej zarzuce nuva ring
ale ja wiem czy te tabletki dla karmiących są dobre ? jak utyje po nich to dopiero będzie wolę skończyć karmić i wtedy zacząć brać jakieś.
A gumki na 100% odpadają

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości