|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#871 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
w Polsce dbają i tyle... A tu dopiero jak się coś dziać zaczyna to buzie szeroko otwierają... nie wiem,może nie zdają sobie sprawy z tego jak to może zaszkodzić... niby mają cośtam dać jak będę rodzić,ale cały czas mam obawy,że zapomną o tym i moje dziecko spotka to,co Twoją Malutką...
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
ja brałam yasmin ponoć one są podobne i jak bym miała powrócić do tabletek to chyba do nich.
Brałam je najpierw kilka lat potem zrobiłam sobie przerwe 3miesięczną i znowu zaczęłam je brać i było ok |
|
|
|
#873 |
|
Rozeznanie
|
ja na Yazie byłam 1.5roku. wcześniej próbowałam plastry ale nie zdały egzaminu u mnie. a po Yazie dobrze się czułam,nie tyłam,cera i włosy były w super kondycji, krwawienia nie były obfite,bólu też nie czułam.zadowolona byłam i to bardzo z nich.aż do czasu....
|
#874 |
|
Zakorzenienie
|
a jak długo je brałaś ?
|
|
|
|
#875 |
|
Rozeznanie
|
oki zmykam na razie obiad robić. dziś pomidorówka (na rosole wczorajszym a jakby inaczej),bitki a na deser naleśniki z serem. i żeby nie było nie zgapiałam od Aguśki
śnilo mi się,że taki miałam obiad![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- no 1.5 roku
|
#876 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
Pomysl nie moj, ale wstazka mojaCytat:
![]() Moim zdaniem w trakcie leczenia infekcji powinno sie powstrzymac od wspolzycia i tak samo twierdzi moj lekarz. aalegna u mnie z maluszkiem bylo tak, ze na poczatku ciazy byl o tydzien za maly ale z biegiem tygodni sie wyrownalo. Lekarz mowil wtedy ze moze pozniej doszlo do zaplodnienia. A u Ciebie byc moze drobniejszy bobas bedzie, poza tym te pomiary usg, to tez tak do konca nie sa takie miarodajne. Nie martw sie kochana
|
|
#877 |
|
Zakorzenienie
|
ogólnie jest napisane i powiedziane, że tabletki zawodzą wiadomo w małych % ale jakieś małe ryzyko tam jest.
Czasem też miałam myśli i obawy, że i mi może coś takiego się wydarzyć. Ogólnie ja zrezygnowałam z tabletek tylko i wyłącznie dlatego, że pewnie lekarz powiedział, że mój TŻ jest bezpłodny i jeżeli cokolwiek by się udało to musiał by być cud więc stwierdziliśmy, że po co mam wydawać na tabletki to raz, a dwa że nawet jak by stało się, że jestem w ciąży to byśmy się cieszyli bo chcemy być ze sobą już na zawsze. I wyszło jestem w ciąży, TŻ twierdzi, że to może jego jedyna szansa i cud. |
|
|
|
#878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#880 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dzis moze aura dobra na smazenie nalesnikow i robienie pomidorowek z rosolkow
|
|
#881 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam, że go zamorduję. Całe szczęście, żelaznej woli to on nie ma. Ale i tak nie mogę stwierdzić, że jestem zadowolona z częstości... |
|
|
|
|
#882 |
|
Zakorzenienie
|
ciągle jestem dziś głodna
![]() właśnie wszamałam pomarańcza i mi mało
|
|
|
|
#883 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tak samo... Tylko zjadłam dużą chałwę
|
#884 |
|
Zakorzenienie
|
cały czas zastanawiam się nad imieniem dla dziecka i sama już nie wiem jakie damy
![]() ---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- chałwa oj zjadłabym
|
|
|
|
#885 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuski!
Ja dzis mialam taki zajety dzien w rpacy ze wogole nie moglam podczytywac. Jeszcze was calkiem nie nadrobilam, dokoncze w domu jak wroce. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#886 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja wychodzila o tydzien mniejsza nizeli wiek ciazy wskazywal, ale ostatnio (w 31 tc) juz odpowiadala wiekowi ciazy Cytat:
Piorac na niskich temp (najczesciej 30-40°) nie gina wszystkie bakterie, zbieraja sie, a pozniej czuc wlasnie taki brzydki zapach z pralki. Wysoka temp je wybije Cytat:
tez chce zeby juz byl marzec Cytat:
po prostu boi sie o dziecko, ze to mu bedzie przeszkadzac, albo ze zaczne wlasnie rodzic czy cos. A o rozstepach moich mowi, ze on nie patrzy na nie jak na defekt mojego ciala tylko jako na dowod ze dam mu corke, wiec mam byc z nich nawet dumna. Mile, choc wiem, ze wolalby zeby moje cialo bylo nieskazitelne, ale nie mozna miec wszystkiego chcielismy miec dzieciatko, to musimy pogodzic sie ze teraz bede wygladala inaczej ... Ja je bralam ok 5 miesiecy, masakra jak dla mnie. Ja w przeciwienstwie do Ciebie nie mialam ich odpowiednio dobranych, bo czulam sie ciagle jakbym w ciazy byla ), plastrach evra i na ringach Mezyk wrocil z pracy, zjedlismy obiadek i teraz sie nudze, bo on wrocil do komputera glowa mnie troszku boli
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#887 |
|
Zakorzenienie
|
pytałam dziś położnej co mam zabrać do szpitala ta mi powiedziała, że mam jechać tak jak stoje czyli bez niczego bo i tak ubiorą mnie na początek w szpitalną koszule, a potem może dowieźć mi ktoś rzeczy, ale mam nie przesadzać.
Powiedziała, że tam niby wszystko mają - ale wiadomo.. (więc mam zabrać ze sobą to co trzeba czyli wszystko, ale nie w jakiś gigantycznych ilościach) No i dziecko przebywa na sali ze mną cały czas, więc chyba żadna pielęgniara nie ukradnie mi kremów czy pampersów mam nadzieje ![]() ale ja i tak nie wyobrażam jechać sobie tak jak stoje pojade od razu z rzeczami. |
|
|
|
#888 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny!!!
Ale naprodukowałyście wiadomości od wczoraj! Chyba z pół godziny mi zajęło, żeby to wszystko przeczytać! Dzięki za miłe powitanie Cieszę się, że mogłam do Was dołączyć ; )MoniaHan, evvcia_, 88natka, tynka88, MegMakeUp, Aguśka83, lena_mi, karo_z – wielkie dzięki za informacje o laktatorach : ) Też mi się wydaje, że na początek kupię ręczny, tylko jeszcze nie wiem czy z Aventu czy z Medeli, bo opinie są strasznie podzielone .... No i jakbym miała jakieś problemy, czy naprawdę potrzebę intensywnego odciągania, wtedy zastanowię się nad elektrycznym... Na początek to jest za duży koszt, tym bardziej, że już jest teraz ogrom wydatków Nikii – ja też mam taki ból w górnej części brzucha i drętwienie. Mój gin mówił, że wszystko ok, że to taki ucisk i że jeśli brzuch ogólnie nie jest napięty, to nie ma się czym zupełnie przejmować... Mam to zwłaszcza jak dłużej posiedzę, np. przy komputerze, więc może faktycznie to jakiś ucisk z uwagi na przyjętą pozycję (?) Zwykle to było samo drętwienie, a wczoraj pierwszy raz miałam coś jakby drętwienie + ból... w sumie do przeżycia, więc nie panikowałam Widzę, że u większości z Was jest podobnie... że jak Tatusiowie położą rękę na brzuszku to Maleństwa się uspokajają .... U nas się śmiejemy, że to mój Mąż będzie usypiał Małego, skoro już sobie tak świetnie radzi Ale teraz często są takie mocne kopniaki, że widać gołym okiem, nawet ręki przykładać nie trzeba. Wtedy to jest radocha Tatusia ![]() Macie też tak, że czasami jest taki dzień i dziecko jest strasznie spokojne w brzuszku? Mnie to od razu zastanawia i niepokoi, ale w sumie na szkole rodzenia też nam mówili, że dziecko może mieć bardziej leniwy dzień i mniej się ruszać ... właśnie mam wrażenie, że u mnie jest tak cyklicznie... ale jak zacznie kopać to potem "żałuję", że go namawiałam ![]() Jeśli chodzi o proszek do prania to ja zakupiłam JELPA, gdyż podobno najmniej uczula (tak czytałam na różnych forach i mówili na szkole rodzenia), ale kto wie jak to będzie ... Teraz właśnie jestem na etapie prania i prasowania wszystkiego co kupię Nawet nowe rzeczy piorę, bo nigdy nie wiadomo, gdzie to się włóczyło zanim trafiło do nas do domu ![]() No nic .. idę robić jakąś kolację, bo zgłodnieliśmy. Pozdrawiam Was serdecznie i miłego wieczorka!
|
#889 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U mnie bejbik jakoś ostatnio mniej aktywny
|
|
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie bejbik wczoraj był mało aktywny, dziś już lepiej
![]() znowu mnie ssie powoli - masakra ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- a co do laktatora ja mam ręczny z TT ale za cholere nie wiem jak sterylizatora się używa |
|
|
|
#893 |
|
Rozeznanie
|
ej ej... wiem o czym pomyślałaś...
wracając do anty to ja właśnie po Evrze miałam wrażenie,że jestem w ciąży... Ale Yaz ponoć wielu dziewczynom nie podpasował... no i cholernie drogi jest. w czerwcu jak byłam w Polsce to za opak było 49zł. i niepotrzebnie kupiłam aż 6paczek,bo za miesiąc okazało się że będziemy mieli dziecko. Całe szczęście,że gin mojej siostrze też je przepisał to przynajmniej mogłam jej je dać
|
#894 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, dostałam nową gazetkę z tesco, proszek lovela color 5kg za 40zł.
http://www.tesco.pl/promocje/gazetki/wyprz-47_31755835/ |
|
|
|
#895 |
|
Rozeznanie
|
Moje umuzykalnione dzieciątko właśnie z moich żeber zrobiło sobie cymbałki i napier*dziela po nich ostro....
|
#896 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja Mała też była ostatnio ponad tydzień mniejsza niż z OM...ładny ten komplecik ja chcę łóżko bez pełnego boku bo będzie do mojego łóżka tą stroną stał, bo inaczej się nie zmieści, a chcę widzieć dziecko...Cytat:
![]() Cytat:
choć nie jest tak ogólnie dostępny jak Lovela i muszę na niego gdzieś zapolować
|
|||
|
|
|
#897 |
|
Wtajemniczenie
|
No hej ja właśnie też kupiłam JELPA
Polecały mi go siostry męża mojego. Może w tym tygodniu się zabiorę za te ubranka, zobaczę jeszcze
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miałam sie zapytać i ciagle mi z głowy wypada, czy w pologu używałyście i czy trzeba używać specjalnych płynów do higieny intymnej czy wystarczy ten co uzywam na codzien np Ziaja. po drugie maz byl na rozmowie i ma 2 opcje: praca w Warszawie przy projektowaniu albo praca wyjazdowa w teren tam gdzie jest dana inwestycja czyli wracanie na weekend przez np pol roku praca byla by od czerwca a zima raczej wiecej w domu bo w mroź malo robi sie w terenie kupiłam chusteczki nawilżone Dada zobaczymy czy sie sprawdza pieluch jedynek oczywiście nie ma, sa dwójki 3-6kg tylko puki co
|
|
|
|
|
#900 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się cieszę bo wszystko mam uprane i wyprasowane poza pieluchami które dziś albo jutro wyprasuje i będzie koniec tego zostały same pierdoły
typu rzeczy dla mnie (koszula, maść bo reszte mam) i dla malucha termometr, coś do pępka itp. a tak wsio jest a na dniach jeszcze będzie łóżeczko i koniec ![]() idę zaraz zjeść jakąś kolacje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

śnilo mi się,że taki miałam obiad
znów,pewnie zależne to jest jak mocno są przenośne dane bakterie

oj zjadłabym
i spytala czy napewno, jak zobaczyla tylko moj wzrok to zaczela wykrecac, ze nie ze ladne imie i w ogole ale ona by tak nie nazwala....
ciągle usg pokazuje 2 tyg mniej niż jestem, dziś 32,2 tc i on ma 1640g
moja wychodzila o tydzien mniejsza nizeli wiek ciazy wskazywal, ale ostatnio (w 31 tc) juz odpowiadala wiekowi ciazy ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)