Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 17:01   #841
cottonpuma
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
z tego co ja pamiętam chyba 5 lub 10 zł/sztuka

A Fenistil na rany do mnie nie przemawia. Od zawsze uczyłam się, że ran oparzeniowych nie powinno się niczym smarować.

Ehh, coraz szybciej się męczę.
No ja też jestem ze szkoły wodno-panthenolowej (niczym nie zakrywać, niczym nie smarować), ale tak jak mówię - przetestowałam i się sprawdziło. A nie jest to taka totalna zalepiająca maść ale żel, chyba hydrokoloid - oddycha.
Stary 2012-01-16, 17:03   #842
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
dzięki
Jolkaaa ja mam dokładnie tak samo 29tc1dzień= 77 dni do porodu... i dla mnie to oznacza, że za nami 29 tygodni i dzisiaj jest 1 dzień 30 tygodnia, więc zaczynamy 30 tc ciekawe, która będzie pierwsza
a no to wychodzi na to samo
ciekawe ciekawe

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość

Jolkaaa oj i Ty teraz poszkodowana w łapkę. Zrób sobie jakiś zimny okład i daj jej odpocząć. Świetnie, że glukoza ok no z infekcją mniej, ale może podleczysz tymi globulkami. Mi też brakuje seksu, ale niestety na USG lekarz doradził, żeby się wstrzymać, bo dzidzia ma bardzo nisko główkę i on odradza. Także jeszcze długo, długo, długo nic
już tak nie boli bardzo mocno
seksu mi brak i wkurza mnie to, że TŻ musi cierpieć przeze mnie w sumie

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
z tego co ja pamiętam chyba 5 lub 10 zł/sztuka

A Fenistil na rany do mnie nie przemawia. Od zawsze uczyłam się, że ran oparzeniowych nie powinno się niczym smarować.

Ehh, coraz szybciej się męczę.
ok dziękuję muszę kupić

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:07   #843
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję Ci bardzo

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

no właśnie chciałabym, ale czuję że wtedy będzie strach przed kolejną ciążą a wiadomo, że podczas karmienia tabletek anty nie będę brała, a gumki odpadają są fatalne i co to to nie.
Ja przy karmieniu malej mialam robione zastrzyki anty,ktore sa bezpieczne.Jeden zastrzyk na 3 m-ce i z glowy.Dodatkowo nie byly drogie,ale to 8 lat temu bylo

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Nikii ja w domu prałam w proszku BOBAS i płukałam w płynie zmiękczającym JELP. A teraz zamierzam chyba kupić Dzidziusia lub właśnie JELP. Lovela mnie kiedyś uczuliła

aaagga smutno, że musisz tyle się nacierpieć ale już coraz mniej zostało i mam nadzieję, że dzidziuś wynagrodzi Ci wszystkie te bóle.

gosia2612 może maść pomoże wreszcie na rękę. A jakoś ją sobie usztywniasz, np. bandażem elastycznym?

Jolkaaa oj i Ty teraz poszkodowana w łapkę. Zrób sobie jakiś zimny okład i daj jej odpocząć. Świetnie, że glukoza ok no z infekcją mniej, ale może podleczysz tymi globulkami. Mi też brakuje seksu, ale niestety na USG lekarz doradził, żeby się wstrzymać, bo dzidzia ma bardzo nisko główkę i on odradza. Także jeszcze długo, długo, długo nic
Dzieki za zainteresowanie.Bandaz nie pomaga mi,zreszta lekarz powiedzial,ze raczej nic nie da bo tego nie trzeba usztywniac.A masc...Posmarowalam nia i myslalam,ze umre!Czulam jakby reka mi plonela,zrobila sie cala czerwona,a ja plakalam z bolu.Wiec nie moge jej uzywac.To jakas rozgrzewajaca masc z alkoholem.Wiec jutro znow do lekarza powiedziec,ze tego nie moge,zeby cos innego mi zapisal.
Stary 2012-01-16, 17:12   #844
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja przy karmieniu malej mialam robione zastrzyki anty,ktore sa bezpieczne.Jeden zastrzyk na 3 m-ce i z glowy.Dodatkowo nie byly drogie,ale to 8 lat temu bylo
ja boję się ryzykować wolę wrócić do swoich tabletek, które brałam kiedyś.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 17:17   #845
aalegna
Wtajemniczenie

ja tak na szybko zdaje relacje z wizyty bo zaraz biegnie do szkoły rodzenia
ze względu na to moje pieczenie pani zrobiła mi wymaz z pochwy i odbytu zawiozłam próbke do laboratorium i za 10 dni bedzie wynik, a bakterie co wyszły w badaniu ogolnym moczu mówiła że na nic nie wskazują..
pozatym mój mały jest ciągle za mały ciągle usg pokazuje 2 tyg mniej niż jestem, dziś 32,2 tc i on ma 1640g wogóle dziś się kiepsko pokazywał cały czas się zasłaniał pewnie przez to moje samopoczucie i to że dziś o suchym chlebie żyje i mały czuje się kiepsko. Pani dr stwierdziła że jeszcze ma trochę czasu i jak do 2,5 kg podrośnie bedzie ok biorąc pod uwagę moje gabaryty, kurcze ja się bede bała takie maleństwo trzymać ehss mam nadzieję że jeszcze chociaż do 3 kg podrośnie
dostałam oczywiście recepte na żelazo Sorbifer Durules więc się jutro w aptece spłukam bo jeszcze witaminy mi się skończyły
Stary 2012-01-16, 17:19   #846
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
seksu mi brak i wkurza mnie to, że TŻ musi cierpieć przeze mnie w sumie
Jola prosze Cie... nie dosc ze znosisz wszystkie dolegliwosci ciazowe, Ty musisz urodzic, Ty bedziesz miala nawal pokarmu i bolace okolice intymne a nie twoj tz i Ty sie jeszcze obwiniasz ze tz cierpi przez Ciebie no kochana blagam Cie...
To my nosimy im tyle czasu dzieciaczki i oczywiscie wiaze sie to z wieloma przyjemnosciami ale tez wyrzeczeniami i bolem.
Wiec przestan sie obwiniac.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:20   #847
koniakonia
Zakorzenienie

Lena mi a zapomniałam Ci napisać,że w inter marche jest proszek Dzidziuś, 3 kg za 25, 99 zł
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:22   #848
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Jola prosze Cie... nie dosc ze znosisz wszystkie dolegliwosci ciazowe, Ty musisz urodzic, Ty bedziesz miala nawal pokarmu i bolace okolice intymne a nie twoj tz i Ty sie jeszcze obwiniasz ze tz cierpi przez Ciebie no kochana blagam Cie...
To my nosimy im tyle czasu dzieciaczki i oczywiscie wiaze sie to z wieloma przyjemnosciami ale tez wyrzeczeniami i bolem.
Wiec przestan sie obwiniac.
No tak racja, ale mimo wszystko obwiniam się i tak taka jestem...
Bo wiecie jak to faceci może nie rozumieją

wogóle nie zapytałam lekarza czy można współżyć czy nie, On też nic nie powiedział, a czytając ulotke wychodzi na to że można - dziwne

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 17:26   #849
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

wogóle nie zapytałam lekarza czy można współżyć czy nie, On też nic nie powiedział, a czytając ulotke wychodzi na to że można - dziwne
Jola nie mozna wspolzyc jak masz infekcje i jestes w trakcie leczenia.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:27   #850
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Lena mi a zapomniałam Ci napisać,że w inter marche jest proszek Dzidziuś, 3 kg za 25, 99 zł
Ja właśnie dzięki Tobie go tam znalazłam i w zeszłym tygodniu zakupiłam

Niestety muszę chyba wymienić pralkę bo podejrzewam, że mogę mieć tam jakieś grzyby (nagle zaczęło mi z niej dziwnie "pachnieć"). Wszystko dokładnie wyczyściliśmy, wczoraj włączyliśmy pustą pralkę z octem, dziś kupiłam specjalny płyn do dezynfekcji. Jak to nie pomoże to idziemy kupić nową pralkę, może tym razem pralko-suszarkę. Boję się dzidzię narażać na alergię

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

Cytat:

A co Ci przepisał ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:28   #851
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Moj akurat rozumie.Tzn ja moge seks uprawiac,ale np po pologu,nie uslyszalam ani slowa popedzania,czekal az bede gotowa.I teraz tez wystarczy slowo,ze nie mam ochoty,czy jestem zmeczona i on to rozumie.

A to zalezy od infekcji,przy jednych mozna uprawiac seks, przy innych nie.
Stary 2012-01-16, 17:30   #852
iw32
Rozeznanie

Aguśka, super zdjęcie ze wstążką
Stary 2012-01-16, 17:33   #853
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cześć dziewczynki!
Ale szalejecie z tym pisaniem,maskara....
Bardzo się cieszę,że Mała już wróciła do domku teraz kochana odpoczywaj jak najwięcej,żebyś za wcześnie na porodówkę nie jechała

ech Wy już pierzecie ciuszki,prasujecie a ja mam zaledwie kilka sztuk bodziaków i nic poza tym...Aż wstyd ale widzę,że sama z tym nie jestem;d co do proszku to tu jakoś nie widzę,żeby były specjalne dla dzieci..tylko jeden do tej pory przyuważyłam-"fairy".Ale jakoś mnie nie przkonuje..Znalazłam płyn o nazwie "Easy" i na nim pisze,że można dla dzieci go używać więc jak coś to z nim spróbuję...

co do starań to jedna z tych ciężarnych koleżanek z pracy jest tylko rok starsza ode mnie a starali się 2lata zanim zaskoczyło. i o dziwo oboje są zdrowi... Tak jak dida napisała-to dziecko decyduje kiedy che sie pojawić,a nie rodzice u mnie to też się jakby "sprawdziło" . bo nam na początku się kilka razy zdarzyły "pęknięcia". i (proszę nie komentujcie naszej nieodpowiedzialności:pros i: doceńcie szczerość...) nie brałam escapelle i ciąży też nie było. a teraz jak uważaliśmy i to bardzo ( planowaliśmy ślub na X tego roku i dopiero od wakacji mieliśmy się starać ) "zaskoczyło". I nawet tabletki nie pomogły.Tak miało być i już. ale ja chce na 1 dziecku jak na razie poprzestać i jak tylko się będzie dało to zakładam spiralkę. bo tabletkom nie zaufam już nigdy.

a no i temat komentarzy co do imion był poruszony...Cieszę się trochę,że nie tylko ja tak mam...u nas opcją męską jest Julek. no i oczywiście zaraz pojawił się przytyk,że będzie: "głupkowaty król Julian jak z madagaskaru". i wiecie z czyich ust to wyszło?mojej mamy i siostry za chiny nie mogą się pogodzić z tym,że tak będzie i już.ale to nasza wyłącznie sprawa jest. przykro mi tylko,że akurat moja mama takie teksty puszcza.nam to imię się od razu spodobało,pasuje do nazwiska Tomka,Anglicy nie będą mieli problemu z wymówieniem,ale oczywiście nie dogodzi się wszystkim...

a co do tego,że mój brzuch jest mały to to tylko złudzenie jest... w pasie mam 131cm!! (a było85) więc kolos jednak jestem. i aż tak lekko mi nie jest.bo w porównaniu z zeszłym miesiącem to jest coraz gorzej. nie mogę nawet siedzieć bo mnie dusi jakoś dziwnie,tchu złapać nie mogę.a równo msc temu na schyłki jeszcze buty sznurowałam... teraz to codzień powtarzam że chce żeby był już marzec...

ufff sie rozpisałam... sorki za długość miałam coś jeszcze napisać ale cierpię na ciążową demencję

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:37   #854
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja mam 28 lat i rok czasu sie staraliśmy
U nas sie udalo za pierwszym podejsciem choc nie bylo liczenia itp poprostu tak wyszlo-ale jak najbardziej chciane..jak urodze bede miala 28 lat
Cytat:
Wrocilam od lekarza.Mam zwolnienie na 2 tygodnie Oby przeszlo przez ten czas.I dostalam masc zamiast paracetamolu o dziwo.

Moja corka jest Wiktoria Julia...

No nie wszystko jest tu takie super.Opieka lekarska jednak mysle w Polsce lepsza.I za zwolnienia tez lepiej placa.

Ja przy pierwszym dziecku...od pierwszego razu,kiedy guma pekla Przy drugim po dwoch m-cach.
zdrowka w takim razie, zeby juz Ci w koncu przeszlo na dobre
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Mravka, Jolka, MoniqW śliczne spore brzuszki))
a balbinka Ty za to masz malutki i pewnie dzięki temu Ci wygodniej! nie martw się rozstępami, chyba prawie każdą z nas to czeka..

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

oo pranko się szykuje?
na mnie czeka prasowanie...;0

gosia mam nadzieję, że uda Ci się wyleczyć łapkę jak najszybciej? A bardzo jeszcze boli? uciążliwe to jest?
dziekuje

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A co do starań o dzidzię to trochę się obawiałam jak to będzie bo brałam b.długo tabletki anty, ale udało się nam zaskoczyć za pierwszym podejściem co do wieku - w kwietniu kończę 28 lat;/
ja tez sie tego balam, ale tabsy odstawilam jakies pol roku wczesniej...aby tak zaraz po nie probowac, nawet udalo mi sie brac kwas foliowy jakies 2mc;]
Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
dzięki

dokładnie o to mi chodziło z IKEA
przypomnij mi którą ty masz kolekcję z Bellamy?

ja zaczynam jutro i najbardziej boję się właśnie o męża... wiadomo, że ja się już naczytałam i mniej więcej to sobie już wyobrażam z tym porodem, ale on choć zaangażowany w nasze codzienne życie to raczej teorii i przebiegu nie zna no chyba, że podczytuje w tajemnicy

zgadzam się z Tobą w 100%!! U mnie w otoczeniu jest dokładnie tak samo... Głównie dzieci nieplanowane, a Ci co im zależy to próbują i nie wychodzi... U mnie chciane, ale nieplanowane, więc za 1 razem w sumie to planowane, ale starania miały być od stycznia 2012, czyli teraz- hehe i wtedy jestem przekonana nie przyszłoby to nam tak łatwo

Jolkaaa ja mam dokładnie tak samo 29tc1dzień= 77 dni do porodu... i dla mnie to oznacza, że za nami 29 tygodni i dzisiaj jest 1 dzień 30 tygodnia, więc zaczynamy 30 tc ciekawe, która będzie pierwsza
Ja mam kolekcje Hubi biały

Cytat:

mysle,ze maz zrozumie. W koncu mimo tego,ze jest facetem () to jest przeciez czlowiekiem myslacym. Pewne sytuacje zmieniają priorytety i nas tez to kosztuje sporo wyrzeczen. Tym bardziej uwazam, ze nie powinnas sie tym przejmowac, bo to sytuacja przejsciowa

ja wlasnie wrocilam z urzedu miasta i teraz grzecznie bede czekala na nowy dowod osobisty))

Robert wlasnie sobie puka pod zebrami,ale to takie przyjemne a nie nachalne

Wlasnie dzwonil pan, jutro przywiozą nam podloge ...polezy kilka dni i beda klasc.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:37   #855
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
mój gin zawsze pyta czy jest współżycie i jeśli tak to dla tż też przepisuje leczenie, bo co z tego jak ja u siebie wybije dziadostwo, a tż mi to sprzeda znów,pewnie zależne to jest jak mocno są przenośne dane bakterie

a jeszcze do starań wrócę, to ja mam chyba jakieś zdolności wyluzowania się " w tych chwilach" bo ja i jedno i drugie poczęcie mega obstawiłam obserwacjami tempki, śluzu ....

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-16 o 17:41
Stary 2012-01-16, 17:38   #856
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Ja właśnie dzięki Tobie go tam znalazłam i w zeszłym tygodniu zakupiłam

Niestety muszę chyba wymienić pralkę bo podejrzewam, że mogę mieć tam jakieś grzyby (nagle zaczęło mi z niej dziwnie "pachnieć"). Wszystko dokładnie wyczyściliśmy, wczoraj włączyliśmy pustą pralkę z octem, dziś kupiłam specjalny płyn do dezynfekcji. Jak to nie pomoże to idziemy kupić nową pralkę, może tym razem pralko-suszarkę. Boję się dzidzię narażać na alergię

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

A co Ci przepisał ?

słuchaj jest może u Was taki środek "detol"? sprawdź w jakimś markcie.to środek odkażający jest. w takich tabletkach jak do zmywarki.wrzucasz do bębna i nastawiasz na jakiś program.naprawdę skutkuje. A jak skończysz prać to zostawiasz uchylone drzwiczki od pralki,żeby wyschła? bo to dużo daje... a ten zapach stąd może być,tzw stęchlizna to może być...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 17:45   #857
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no też mi się tak wydaje, a na ulotce jest napisane że można

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:

A co Ci przepisał ?

gyno-femidazol

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Cytat:
Moj akurat rozumie.Tzn ja moge seks uprawiac,ale np po pologu,nie uslyszalam ani slowa popedzania,czekal az bede gotowa.I teraz tez wystarczy slowo,ze nie mam ochoty,czy jestem zmeczona i on to rozumie.

A to zalezy od infekcji,przy jednych mozna uprawiac seks, przy innych nie.
No mój też rozumie tak mówi i niby widzę to, ale czuję czasami jakieś wyrzuty sumienia itp. po prostu jakoś tak dziwnie mi z tym.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
bo tabletkom nie zaufam już nigdy.
zaszłaś w ciąże biorąc tabletki ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 17:46   #858
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
mój gin zawsze pyta czy jest współżycie i jeśli tak to dla tż też przepisuje leczenie, bo co z tego jak ja u siebie wybije dziadostwo, a tż mi to sprzeda znów,pewnie zależne to jest jak mocno są przenośne dane bakterie
to się gin nazywa... Tutaj jak poprosiłam,żeby coś Tomkowi przepisał na tego mojego paciorkowca to powiedzieli jak zwykle,że nie trzeba... i taka z nimi gadka...

a co do dżigi-dżigi to jak tylko położna powiedziała,że możemy jednak to jest tak,że ja bym chciała ale Tomek mówi nie... Przyśniło mu się,że zaczęłam rodzić w trakcie i tak się tym przejął,że co tylko proponuję to słyszę:NIE! dupia*ste uczucie. Przez myśl mi nawet przeszło,że to przez mój brzuch zaorany nie ma ochoty...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 17:46   #859
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

mysle,ze maz zrozumie. W koncu mimo tego,ze jest facetem () to jest przeciez czlowiekiem myslacym. Pewne sytuacje zmieniają priorytety i nas tez to kosztuje sporo wyrzeczen. Tym bardziej uwazam, ze nie powinnas sie tym przejmowac, bo to sytuacja przejsciowa
no i pewnie rozumie, ale mimo wszystko jakoś mi źle

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 17:47   #860
iw32
Rozeznanie

Cytat:
słuchaj jest może u Was taki środek "detol"? sprawdź w jakimś markcie.to środek odkażający jest. w takich tabletkach jak do zmywarki.wrzucasz do bębna i nastawiasz na jakiś program.naprawdę skutkuje. A jak skończysz prać to zostawiasz uchylone drzwiczki od pralki,żeby wyschła? bo to dużo daje... a ten zapach stąd może być,tzw stęchlizna to może być...
Chcę kupić coś takiego co jest na obrazku, podobno pomaga. Oczywiście nigdy nie domykam drzwiczek i szufladki po praniu. Często też czyścimy filtry i wyjmujemy szufladkę, żeby pod nią wyczyścić, odchylamy gumę w bębnie, żeby ja umyć itd. Mimo tego zaczęło od jakiegoś czau dziwnie pachnieć.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dr-beckmann-plyn-do-czyszczenia-pralek,6073646_3.jpg (29,8 KB, 13 załadowań)
Stary 2012-01-16, 17:48   #861
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Jolkaa tak. cudowne poczęcie było...

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 17:48   #862
Karo89
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny!

ostatnio nie miałam siły się udzielać, czytałam, ale jakoś weny do pisania nie było. Łapie mnie choróbsko, kaszle mnie, faszeruję się czym mogę, żeby uniknąć choroby, ale nie do końca coś się udaje. Jak nie przejdzie mi w ciągu najbliższych dni to idę do lekarza...

idę robić racuchy z jabłkami może mi się trochę poprawi jak zjem coś dobrego

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:48   #863
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no czasami jak byłam u gina z jakimiś infekcjami czy coś to dla TŻ też przepisywał coś i to nie raz bo chyba 2 albo 3 nie pamiętam.

ale tym razem nic nie mówił, że dla TŻta też coś ma być.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 17:49   #864
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

to tego środka ja nie znam....

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 17:50   #865
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
to się gin nazywa... Tutaj jak poprosiłam,żeby coś Tomkowi przepisał na tego mojego paciorkowca to powiedzieli jak zwykle,że nie trzeba... i taka z nimi gadka...

a co do dżigi-dżigi to jak tylko położna powiedziała,że możemy jednak to jest tak,że ja bym chciała ale Tomek mówi nie... Przyśniło mu się,że zaczęłam rodzić w trakcie i tak się tym przejął,że co tylko proponuję to słyszę:NIE! dupia*ste uczucie. Przez myśl mi nawet przeszło,że to przez mój brzuch zaorany nie ma ochoty...
no ten mój to u mnie bardzo na bakterie uważa, bo już raz paciorkowiec zaatakował nam dziecko
Stary 2012-01-16, 17:50   #866
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolkaa tak. cudowne poczęcie było...
a jakie brałaś tabletki?

mi w ciąże udało się zajść pół roku po przestaniu brania tabletek choć też często uważaliśmy po prostu, a czasami normalnie do nie patrząc czy to dni płodne czy nie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-16, 17:50   #867
iw32
Rozeznanie

Cytat:
no też mi się tak wydaje, a na ulotce jest napisane że można

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

gyno-femidazol

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

No mój też rozumie tak mówi i niby widzę to, ale czuję czasami jakieś wyrzuty sumienia itp. po prostu jakoś tak dziwnie mi z tym.

---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ----------

zaszłaś w ciąże biorąc tabletki ?
Wiesz co, nawet jak jest napisane, że można współżyć to bym tego nie robiła. Wtedy takie leczenie nie ma po prostu sensu.
Stary 2012-01-16, 17:53   #868
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
no czasami jak byłam u gina z jakimiś infekcjami czy coś to dla TŻ też przepisywał coś i to nie raz bo chyba 2 albo 3 nie pamiętam.

ale tym razem nic nie mówił, że dla TŻta też coś ma być.
może to co podejrzewa nie jest przenośne jakoś bardzo

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-16 o 17:56
Stary 2012-01-16, 17:53   #869
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
a jakie brałaś tabletki?

mi w ciąże udało się zajść pół roku po przestaniu brania tabletek choć też często uważaliśmy po prostu, a czasami normalnie do nie patrząc czy to dni płodne czy nie...
Yaz

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2012-01-16, 17:55   #870
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Wiesz co, nawet jak jest napisane, że można współżyć to bym tego nie robiła. Wtedy takie leczenie nie ma po prostu sensu.
no ja nie zamierzam, ale tylko mówię

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
może to co podejrzewa nie jest przenośne jakoś bardzo
może, cholera go wie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości