Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 20:31   #1021
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez malina201 Pokaż wiadomość
cotynato bóle nie byly krzyzowe wiec porod byl moim zdaniem lekki moze dlatego ze przygotowywałam sie na niesamowity ból nie do zniesienia i jak dalo sie przeżyć to już bylam mile zaskoczona
Malgosia1983 to zalezy od jej chumoru dzis byla bardzo grzeczna, choc tak gadala ze glowa mnie boli po calym dniu za to wczoraj momentami chcialo mi sie plakac kladlam ja spac od 19 (jak zwykle) dala za wygrana o 22... o 21:30 poszlam do pokoju, ona nie spala ale lezala cichutko w lozeczku (chyba zebym nie przychodzila) jak mnie zobaczyla, zaczela spiewac i usmiechac sie, a ja nie wiedzialam czy sie smiac czy plakac ale co tam:P uroki maciezynstwa
Aaa, ja to przy moich krzyżowych to bym pewnie nie dała rady 20h.
To dobrze, że nie wspominasz źle. Chociaż w takich emocjonujących chwilach czas płynie chyba szybciej, ponieważ mi to moje 1,5 h minęło b. szybko, mimo, że czasami zabolało

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:33   #1022
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
przepraszam ze nie pisalam ale byl czas kąpieli

miala 3230 i 54cm jak sie urodzila termin na 26.sierpnia wiec tydzien przenoszona porod 20h ale zle nie bylo tez jestem na etapie urozmaicania diety. Mala je juz gotowanego ziemniaczka z marchewka na maselku i tarte jabłuszko i chyba miala juz wszystkie mozliwe deserki po 4 m-cu z hipp i bebiko:P
20 h

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Monia takie rzeczy u lekarza...kurde wcale isę nie dziwię że jesteś skołowana...Co lekarz to opinia...masakra jakaś...I co? Co postanowiłas? Zresztą chyba nie bardzo masz wybór bo Ci mleka nie przepisała?

.
Gosiu najlepsze jest to ze tydzien temu bylam po recepte na mleka ( pisalam o tym ) dostalam 4 duze puszki bebilonu pepti.... i co....i teraz jedziemy na zwyklym.... bede musiala komus je oddac.....
Poczekam co sie wykluje przez te 3 tyg ..... a potem chyba zrobimy ten test na skaze.....

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje dziecie dzisiaj oszalalo, marudka niesamowita ale robi coraz wieksze obroty i tak sie przy tym zlosci ze koniec jeszcze jak probuje podnisc glowke to zamiast podpierac sie na raczkach to podpiera sie na klatce piersiowej, ahhh coz to bedzie za klata

no klate bedzie miec jak jakis silacz.....
mamusia nie opedzi sie od dziewczyn , ktore beda chcialy sie z nim umowic
Stary 2012-01-16, 20:33   #1023
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
W życiu was nie nadrobię. Jak to napisała Archi za Chiny ludowe.
Od rana cytowałam i cytowałam i co?
nie cytuj pisz co u was
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:37   #1024
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
U nas podobne historie były- co lekarz to inna opinia. Po badaniach i próbie diety bezbiałkowej skaza białkowa została wykluczona. Ignaś ma atopowe zapalenie skóry i tyle wiemy. Mamy maści sterydowe i nawilżające, do kąpieli olejek Balneum, do smarowania całego ciała krem Balneum. A i jedną robiona maść z hydrokortyzonem. Diety nie możemy rozszerzać do 6 miesiąca, pijemy mleko HA.

Mamy się kąpać jak najrzadziej, bo woda podrażnia skórę. Tak więc Ignaś jest kąpany maksymalnie 2 razy w tyg. A żałuje, bo bardzo to lubił. No tyle, że faktycznie pogarszało mu to skórę.

my tez dostalysmy masc hydrokortyzon...mamy smarowac 2 razy dziennie...
Wiec robiliscie test ?? Kurcze nie chce malej kuc.... ostatnio tak plakala przy tym.... Z dieta u nas tak samo...mamy czekac....O kapieli nic nam nie mowila.... z reszta mamy poczekac 3 tyg a potem zobaczymy

A jak u Was ze skorka?? Lepiej??
Stary 2012-01-16, 20:42   #1025
19natka88
Zakorzenienie

Dzieć śpi, małż w pracy więc mamuśka ma czas dla siebie Jutro idziemy na szczepienie, ciekawe ile ten mój klocuś waży

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

Mi się wydaje że autostrada będzie ok

Wczoraj ponoć była niezła, tż jechał do szkoły nawet 110km/h

hehhe Natalka prawie zawsze robi sobie drzemkki w samochodzie, ale gorzej jak trzeba stanąć w korku albo nawet na światłach niekiedy czuje że jest w miejscu i się budzi

U nas podobnie

a czujecie jakby się nam wszystie dzieciaczki u Asi na raz rozpłakały?

Nie zdziwię się jak tak się stanie

z Gotartowic na Żory? jest otwarta, obok lotniska tylko wachadłowy ruch jest
czy godzina wystarczy nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że tak? Asia nam podpowie zaraz wysyłam moje tajne dane
To super GPS załatwiony, jutro do odbioru Dzięki za tajne dane

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Natka ... no niedobra niedobra..ale to akurat zło by mogło zostać już na stałe
To trzymam kciuki żeby się to utrzymało

Cytat:
Napisane przez caroline_1988 Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Hej Co tam słychać?

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Kochane ciocie wizazowe dziękujemy za kciuki

Bioderka jeszcze do szerokiegi układania, ale tylko na noc. Jest poprawa Kolejna wizyta za 2 miesiące. Mam nadzieję, że już ostatnia.

U pediatry też wszystko ok. Badania mamy powtórzyć, ale nie ma pośpiechu za 4-6 tyg. ewentualnie zrobić posiew moczu (haha jak to usłyszałam, że trzeba łapać środkowy mocz ze strumienia, to zapowiedziałam mężowi, że bierze na ten dzie urlop).
Reszta wyników ok.
Ważymy prawie 6 kg czyli jak dla nas to sukces!!! (na spotkaniu będziemy najmniejsi)
No i dostaliśmy zielone światło na rozszerzenie diety (na razie bez glutenu, z tego względu, że jest podejrzenie tej skazy) soczki, zupki, kaszki bezmleczne i sinlac. Cotka też zakupiłam soczek i zupkę

Małgoniu pasuje mi jak najbardziej . Napiszę na priv. Fajnie, że Tusia też będzie
Świetne wieści

Cytat:
Dziewczyny a to spotkanie to w środę nie? Bo ja mam cały czas wrażenie, że jutro i przegapie
A wiesz, że mam to samo?

Cytat:
4 wrzesnia 2011 rodzilam i juz daje zdjecie małej
Witaj u nas Córcia słodka

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Acelniko wlasnie ze nigdzie nie widze 3 maxi a my jedziemy na 3 midi... a potem juz tylko sa 4 maxi dzisiaj znowu szukalam i nic....
nie wiem jakie jej kupic
Moniś bo chyba nie ma 3 maxi One tak są chyba opisane po prostu, że niby 3 to średniak a 4 to już większy bo 5 to mają opis junior.

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Rurka miała całe 30 cm i była normalna metalowa. Ale miał minę lekarz jak mu powiedziałam czym się tam urządziłam

Nie dziwię się, ze był w szoku

Napisałam smsa do męża że potrzebuję iść na randkę, i obiecał jakiś wypad w weekend

Oo proszę, chłopu to trzeba bezpośrednio

Próbuję wybrać krzesełko do karmienia. A Wy jakie kupujecie?Nawet założyłam wątek, żeby popytać co wizażanki myślą o krzesełkach z Ikea:

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post31656767
My mamy krzesełko z Drewexu, te większe, z możliwością zamiany na stolik i krzesełko, jak narazie wygląda ok, ciekawe jak w praktyce.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:47   #1026
aa2
Zakorzenienie

Sonia doczytałam o wizycie super wieści =cholernie sie ciesze

a gdzie nastepna z wiesciami? bo kciuki zacisniete i zle mi sie pisze...
laski j aautostrada jak pisałam jechałam jak była fajna pogoda a teraz nie wie mjak wam warunki pozwola , ale mysle ze gdzies około 40 min wam zejdzie bo ja was ładnei prosze o jechanie ostroznie i powoli
Stary 2012-01-16, 20:57   #1027
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Sonia doczytałam o wizycie super wieści =cholernie sie ciesze

a gdzie nastepna z wiesciami? bo kciuki zacisniete i zle mi sie pisze...
laski j aautostrada jak pisałam jechałam jak była fajna pogoda a teraz nie wie mjak wam warunki pozwola , ale mysle ze gdzies około 40 min wam zejdzie bo ja was ładnei prosze o jechanie ostroznie i powoli
Tak jest panie kapitanie!
Jeszcze mi podaj twoje tajne dane tak jak Acelinka

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-16, 20:57   #1028
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez o_lena Pokaż wiadomość
I ciągłam go a Tymek w chuście.

Przyszła paczka reklamowa z bebiolonu

Niedawno z angielskiego ze starszakiem wróciłam, a przy okazji wstąpiłam do B po hipopotama
Do mnie też dziś paczuszka z Bebilonu przyszła- próbka mleka 2 i śliniaczek.
Ha i też hipcia dziś kupiłam, wreszcie się wybrałam do innej Biedrony, bo w tej koło mojego domu ani śladu po zabawkach nie było.

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
a co do łapania środkowego strumienia moczu to faktycznie - powodzenia
Ja to się cieszyłam jak cokolwiek złapałam i było tego tyle, żeby mi to Piguła chciała przyjąć, a i tak zawsze marudziła, że mało i mogą badania nie wykonać (my mieliśmy zawsze ogólny i posiew).
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:09   #1029
stokrotka_
Zadomowienie

natka nie dziękuje...ale oby tak było

monia dzięki Mała śpi ,ja obejrzę co nieco..i też spadam spać bo normalnie średnio jest...
a pieluchy. nie wiem jakie używasz.. ale jak coś to popatrz albo na kilogramy-do ilu są, albo poproś o kolejny rozmiar. bo tak to będziesz szukać i szukać

a dziś małą uśpiłam już o 19.30
mam nadzieje,że ja się nie rozłożę i mała nie załapie.. w środę mamy szczepienie

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:12
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:11   #1030
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
z moja jest jeszcze taki problem ze nie ma faz przejsciowych tzn smieje sie gaworzy bawi a w doslownie jednej chwili jej chumor sie zmienia na bardzo zly bo zrobila sie glodna i zaczyna sie drzec niemilosiernie czlowiek biega w kolko bo nie wie co sie dzieje jakby chodziac na chwile zrobila sie marudna wiedzialabym o co kaman i zdazyla zrobic jej papu zanim zrobi sie tak zle:P

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

lullaby_ml jakie obroty robi twoje dzieciatko? odwraca sie z brzuszka na plecy lub odwrotnie? czy kreci sie w kolko?:P moja jeszcze obrotow nie opanowala ale jak nozkami zamiata to zmienia pozycje:P
nieeee, z pleckow na brzuszek, narazie jest w stanie sie przekrecic na calkowity bok bo do przewrotu na brzuszek brakuje mu jeszcze paru dni mysle bo coraz blizej nie przejmuj sie, ja tez sie kiedys martwilam roznymi rzeczami ale dziewczynki stad + moja pediatra potrafia tak uspokoic czlowieka ze koniec, Twoje malenstwo jeszcze bedzie sie tak przekrecalo ze wiory beda lecialy, na wszytsko przyjdzie czas

Cytat:
Marudzi bo się obrócić nie potafi Mój tęz próbuje a co się nasteka przy tym to szok
Hehehe mały ćwiczy już siłke

A je Ci regularnie co ileś? Bo może spróbuj jak się zbliża pora karmienia dać jej parę minut wcześniej? U nas jak się zbliża godzina karmienia to ja już mam przygotowane mleko w podgrzewczu. Pare minut wcześniej nie zaszkodzi zrobić...bo tak to nie wiem czy trzymać ryczącego Kwilona czy robić mleko tak się drze
Silke

Cytat:
W życiu was nie nadrobię. Jak to napisała Archi za Chiny ludowe.
Od rana cytowałam i cytowałam i co?
Pieprz cytowanie, pisz co u was i jak Franus

Cytat:
20 h

Gosiu najlepsze jest to ze tydzien temu bylam po recepte na mleka ( pisalam o tym ) dostalam 4 duze puszki bebilonu pepti.... i co....i teraz jedziemy na zwyklym.... bede musiala komus je oddac.....
Poczekam co sie wykluje przez te 3 tyg ..... a potem chyba zrobimy ten test na skaze.....

no klate bedzie miec jak jakis silacz.....
mamusia nie opedzi sie od dziewczyn , ktore beda chcialy sie z nim umowic
AAAAAA czyli Wy juz na normalnym???? ualala, to nie sa tanie rzeczy
Juz ja mu dam dziewczyny, psssst, zakrece kula ziemska tak ze na naszym rejonie w promieniu 50 km beda sami faceci, o! Chociaz nie wiem co gorsze z dwojga zlego

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:14
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:13   #1031
aa2
Zakorzenienie

Nastka wysłałam ju zdrugi raz , masz wiadomość????
Stary 2012-01-16, 21:19   #1032
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
natka nie dziękuje...ale oby tak było

monia dzięki Mała śpi ,ja obejrzę co nieco..i też spadam spać bo normalnie średnio jest...
a pieluchy. nie wiem jakie używasz.. ale jak coś to popatrz albo na kilogramy-do ilu są, albo poproś o kolejny rozmiar. bo tak to będziesz szukać i szukać

a dziś małą uśpiłam już o 19.30
mam nadzieje,że ja się nie rozłożę i mała nie załapie.. w środę mamy szczepienie
Zdrówka

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Nastka wysłałam ju zdrugi raz , masz wiadomość????
Mam, mam

Dominik

Martynka
Stary 2012-01-16, 21:24   #1033
anciaahk
kosmitka

Lulla uwielbiam Cię.

Franek dzisiaj pokazał, jaki nerwowy z niego koleś. Nie płakał, tylko krzyczał . Nie wiedziałam, że mój synek to taki nerwusek.\
Dzisiaj też było pierwsze próbowanie marcheweczki, ale wypadło fatalnie, nie smakowało mu zupełnie.
No i uczę się, bo sesja przede mną.

Gooopio tak się wbijać bez cytowania .

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Danika jak u Was wyglądają te plamki od śliny - te czerwone.

Cotka brawo za zakupy, kiedy testowanie nowych smaczków? Twoja pediatra zaleciła, by dawać tylko na spróbowanie wszystko? A normalnie zacząć karmić dopiero w 7 mcu?

Co ja tu jeszcze miałam...

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:25   #1034
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
4 wrzesnia 2011 rodzilam i juz daje zdjecie małej
Hello kolejny dzieciaczek z 4 września słodka niunia

Cotynato przejdź się na pocztę i spytaj o przesyłkę, czy nie ma jakiejś awizowanej bo to jest paczuszka która się do skrzynki nie mieści i może zostawił listonosz awizo a może i nie - bo słyszałam że też tak robią - powiedz że czekasz i już, może akurat leży na poczcie

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:27
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:26   #1035
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla uwielbiam Cię.

Franek dzisiaj pokazał, jaki nerwowy z niego koleś. Nie płakał, tylko krzyczał . Nie wiedziałam, że mój synek to taki nerwusek.\
Dzisiaj też było pierwsze próbowanie marcheweczki, ale wypadło fatalnie, nie smakowało mu zupełnie.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cotka brawo za zakupy, kiedy testowanie nowych smaczków? Twoja pediatra zaleciła, by dawać tylko na spróbowanie wszystko? A normalnie zacząć karmić dopiero w 7 mcu?

Lajty kochana, mnie tez laski nie linczowaly za brak cytowania, spokojnie o kurcze juz marcheweczka u was, ale ten czas leci a bedziesz jeszcze podawala marcheweczke czy na jakis czas przestaniesz?
Stary 2012-01-16, 21:27   #1036
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

Juz ja mu dam dziewczyny, psssst, zakrece kula ziemska tak ze na naszym rejonie w promieniu 50 km beda sami faceci, o! Chociaz nie wiem co gorsze z dwojga zlego
no my też na bebilonie-aptamilu tutejszym( to to samo)

ejjjj a ostatnio pisałaś,że wolni jesteście a teraz co...

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Zdrówka

Cytat:
Lulla uwielbiam Cię.

gooopio to się nie odzywać do NAS !!!:ehe m:

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Stary 2012-01-16, 21:30   #1037
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Lulla uwielbiam Cię.

a twoj jak zaleca?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello kolejny dzieciaczek z 4 września słodka niunia

Cotynato przejdź się na pocztę i spytaj o przesyłkę, czy nie ma jakiejś awizowanej bo to jest paczuszka która się do skrzynki nie mieści i może zostawił listonosz awizo a może i nie - bo słyszałam że też tak robią - powiedz że czekasz i już, może akurat leży na poczcie
Mowisz? Chyba pojde....
A wy dostaliscie? Dawno?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:32   #1038
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla uwielbiam Cię.

My dopiero w 7 miesiącu będziemy podawać nowe smaki ale to ze względu na skazę, ale moja szwagierka karmiła piersią i dietę rozszerzała też dopiero po 6 miesiącu

Podałam w sobotę Zuzi marchewkę i nie dość że jej w ogóle nie posmakowała - całą wypluła - to jeszcze ją wysypało baaaardzoooo także czekamy do 6 miesiąca cierpliwie

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-01-16, 21:33   #1039
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ale pewnie w słoiczkach te same, albo i gorsze skoro nie widać jak wyglądają to można i odpady zmielić oczywiście tak sobie dumam- bo nie wiem . No cóż, chyba pozostają te chemiczne w końcu muszą się maleństwa przyzywczajać, że jak swojego ogródka się nie ma to takie już do końca się będzie jadło

A sok to właśnie widziałam te kupne takie, co sama je lubię I jak dużo wypija mała Acelineczka?
A Ty ciągle tym słoiczkom nie ufasz?
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
no własnie chciałabym tak, ale u nas jest bardzo często ciąg wsteczny w łazience - cały pion ma okna plastikowe, tylko u nas stare, wszyscy się szczelnie zamykają i niestety do domów idzie zimno;/ i o ile my to zniesiemy, to nie chcę małej narażać. Dlatego kąpiel jest w pokoju. Poczekamy do lata A długo tak się pluskacie? ile wody się nalewa? Ja tak się jeszcze czaję,żeby pod prysznicem z Julikiem stanąć
Też mam ciąg wsteczny, to jakaś wada bloku chyba .
Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
a ja mam kolejną jutro
chciałabym spytać, czy mnie zabierzesz .
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Ancia zadziwiłaś mnie że Franek mógł nie jeść tyle godzin, czy dziecko nie czuło aż tak głodu hmmmm
Mnie też zdziwił, ale widocznie mocniej był uparty niż głodny. Ale walczymy z butelką teraz już codziennie, bo kolejny zjazd w sobotę.
Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
no
gratuluję zaliczeń a co to za pyskowanie hęęęęę
Za co chcesz bić?

A nie napyskowałam jakoś szczególnie, ale zrobiłam to w złym momencie, przed ustnym zaliczeniem . Potem pół grupy mnie prosilo, bym wchodziła jako ostatnia , a że zaliczaliśmy trójkami, to znalazło się dwóch odważnych, by ze mną wejść, jeden dla obrony a drugi z ciekawości, jak koleś mnie zmasakruje. Próbował i nie dał rady - młodszy ode mnie, hehe. I postawił 4.
A nawrzucałam mu za to, że zrobił zaliczenie z niezapowiedzianego materiału, tak mnie poirytował.

Stary 2012-01-16, 21:34   #1040
agus1978
Wtajemniczenie

Witam wieczornie
Pędzicie z postami jak pociąg ekspresowy
Dziecię moje jak zawsze samo zasypiało w kołysce tak teraz od kilku dni popłakuje, żali sie i trochę trwa, zanim zacznie...jeszcze jej jakieś krostki wyszły na brzuszku, nie wiem czy to uczulenie na marchewkę czy jabłko? mamy karmiące już słoiczkami, zdażyło się Waszym dzieciom mieć uczulenie po nowych pokarmach?
Też dzis dostałam paczuszkę z Bebilonu

Acelinko mowiąc o lekarzy miałam na myśli ginekologaja chodzę z małą do przychodni na Reymonta, bo tam mam najbliżej, ogólnie jej lekarka jest ok, ale czasem mam wrażenie, jakby nie do końca tłumaczyła co i jak...no ale narazie tam zostaniemy. Spotkałyśmy sie chyba na festiwalu "Roztańczony Pantofelek", byłam tam z dzieciaczkami z przedszkola - też prowadzę zajęcia taneczne. A rodziłam przez cc 9 wrzesnia, ale nie u nas tylko w Raciborzu

Ancia moje dziecko jak coś sie jej nie podoba to też krzyczy i nie żeby tak cicho...tylko tak dobitnie, że pewnie ją slyszą piętro wyżej i niżej
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:34   #1041
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
no my też na bebilonie-aptamilu tutejszym( to to samo)

ejjjj a ostatnio pisałaś,że wolni jesteście a teraz co...

No Sarcia to co innego noooo, ale wy daleko jestescie wyobrazasz sobie? pewnego dnia przychodzi moj maly bączek i oznajmia mi sie ma dziewczyne? helooooł??????
Stary 2012-01-16, 21:36   #1042
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Lajty kochana, mnie tez laski nie linczowaly za brak cytowania, spokojnie o kurcze juz marcheweczka u was, ale ten czas leci a bedziesz jeszcze podawala marcheweczke czy na jakis czas przestaniesz?
Linczu mowisz nie będzie??
Jeszcze spróbuję przez 2 dni podać tą marchewkę, jak będzie znowu taka reakcja, to spróbuję przemycić ją inaczej, tzn. podać deserek jabłko z marchewką. Jabłuszko to wcina już tak 2/3 słoiczka naraz.
Cytat:

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
My dopiero w 7 miesiącu będziemy podawać nowe smaki ale to ze względu na skazę, ale moja szwagierka karmiła piersią i dietę rozszerzała też dopiero po 6 miesiącu

Podałam w sobotę Zuzi marchewkę i nie dość że jej w ogóle nie posmakowała - całą wypluła - to jeszcze ją wysypało baaaardzoooo także czekamy do 6 miesiąca cierpliwie
A widzisz, czyli jak czytałam w hippie, żeby rozszerzać wcześniej, bo wcale akrmienie nie chroni przed alergią, to była jakaś głupota.
A co do marchewki - córeczkę mojej siostry bardzo po niej wysypuje, a po innych owocach, warzywach juz nie.

Stary 2012-01-16, 21:37   #1043
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzieć śpi, małż w pracy więc mamuśka ma czas dla siebie Jutro idziemy na szczepienie, ciekawe ile ten mój klocuś waży

to za jutrzejsze szczepienie i wazenie....

To super GPS załatwiony, jutro do odbioru Dzięki za tajne dane

To trzymam kciuki żeby się to utrzymało

Hej Co tam słychać?

Świetne wieści

A wiesz, że mam to samo?

Witaj u nas Córcia słodka

Moniś bo chyba nie ma 3 maxi One tak są chyba opisane po prostu, że niby 3 to średniak a 4 to już większy bo 5 to mają opis junior.

Dzieki Natka ...kupie jakies male opakowanie 4 i zobacze czy beda ok...

My mamy krzesełko z Drewexu, te większe, z możliwością zamiany na stolik i krzesełko, jak narazie wygląda ok, ciekawe jak w praktyce.
ja nawet jeszcze nie ogladalam krzeselek.... jakos mi sie wydawalo ze za wczesnie.... no ale chyba czas zaczac poszukiwania....
chyba ze mozecie cos polecic....

Cytat:
tak od poludnia na normalnym.... na szczescie tatmto mleko bylo za free..... jesli okaze sie ze bedziemy jechac caly czas na normalnym to bede musiala komus oddac.....po co ma sie marnowac....

Synus sam sobie wybierze fajna dziolszke.... ... pewnie jakas zarabiaszcza.....
Stary 2012-01-16, 21:38   #1044
anciaahk
kosmitka

Cytat:
No Sarcia to co innego noooo, ale wy daleko jestescie wyobrazasz sobie? pewnego dnia przychodzi moj maly bączek i oznajmia mi sie ma dziewczyne? helooooł??????
Nooo, ja też sobie wyobrażam np. przyszłe buty Franka, przecież będą chyba jakieś kajaki, bo ma takie wielkie stopy .
Ale tej dziewczyny, to sobie nie wyobrażam, mój Franuś i dziewczyna , ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Nam pediatra zaleciła szczepienie w piątek, ale chyba jeszcze odczekam, bo boję się tak szybko po antybiotyku.

Stary 2012-01-16, 21:41   #1045
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

nooo ...bo miałam już fochem zarzucić daleko..to fakt..ale forumowo to blisko

ja tam bym wolała by mój mały bączek przyszedł i by mi oznajmiła..że ma chłopaka... ale fakt.. pisze to jako meeega abstrakcyjne słowa.. nie no,nie wyobrażam sobie

Stary 2012-01-16, 21:41   #1046
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
ja nawet jeszcze nie ogladalam krzeselek.... jakos mi sie wydawalo ze za wczesnie.... no ale chyba czas zaczac poszukiwania....

tak od poludnia na normalnym.... na szczescie tatmto mleko bylo za free..... jesli okaze sie ze bedziemy jechac caly czas na normalnym to bede musiala komus oddac.....po co ma sie marnowac....

Synus sam sobie wybierze fajna dziolszke.... ... pewnie jakas zarabiaszcza.....
Patrz a ja mialam cala puche normalneto bebilonu, 800 g, ehhh. No to super ze na normalnym, tzn ze alergia poszla w dal!

Cytat:
Nooo, ja też sobie wyobrażam np. przyszłe buty Franka, przecież będą chyba jakieś kajaki, bo ma takie wielkie stopy .
Ale tej dziewczyny, to sobie nie wyobrażam, mój Franuś i dziewczyna , ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj.

---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Nam pediatra zaleciła szczepienie w piątek, ale chyba jeszcze odczekam, bo boję się tak szybko po antybiotyku.
No wiec wlasnie. Nasze malutkie pierdzioszki zawsze beda malutkimi pierdzioszkami pomimo tego ze beda w wieku 20 lat i beda masakrycznie przystojni, my bedziemy widzialy jedno-pieluche i uroczego bobasa
Stary 2012-01-16, 21:44   #1047
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
a twoj jak zaleca?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Mowisz? Chyba pojde....
A wy dostaliscie? Dawno?
u nas na poczcie już słyszałam o takich sytuacjach że nie było awiza a przesyłka leżała na poczcie. My dostaliśmy jakoś tydzień przed świętami, także wychodziło by jakoś 2 tygodnie przed 4 miesiącem także śmigaj na pocztę - przejść się nie zaszkodzi a może akurat coś tam dla Was leży

Cytat:
Linczu mowisz nie będzie??
Jeszcze spróbuję przez 2 dni podać tą marchewkę, jak będzie znowu taka reakcja, to spróbuję przemycić ją inaczej, tzn. podać deserek jabłko z marchewką. Jabłuszko to wcina już tak 2/3 słoiczka naraz.

A widzisz, czyli jak czytałam w hippie, żeby rozszerzać wcześniej, bo wcale akrmienie nie chroni przed alergią, to była jakaś głupota.
A co do marchewki - córeczkę mojej siostry bardzo po niej wysypuje, a po innych owocach, warzywach juz nie.
Jabłko niestety też nas wysypało, może nie piszą głupot w hippie - może po prostu Zuzię uczuliło - bo nie wydaje mi się żeby to pogorszenie się skóry nie było spowodowane jabłkiem i marchewką skoro przed ich podaniem było cacy

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2012-01-16, 21:45   #1048
stokrotka_
Zadomowienie

a krzesełko mamy takie :
http://www.mamasandpapas.com/product...871800/type-i/

Stary 2012-01-16, 21:46   #1049
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

mój to jak pójdzie po tatusiu to kajaki jak sie patrzy mąz ma 45-46 dobrze ze teraz mu buty znalazłam(małemu) bo jakby wyglądał, kutka i w skarpetach

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2012-01-16 o 21:48
Stary 2012-01-16, 21:46   #1050
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=MoniaZ82;31662778]ja nawet jeszcze nie ogladalam krzeselek.... jakos mi sie wydawalo ze za wczesnie.... no ale chyba czas zaczac poszukiwania....

Zależy od tego, czy chcesz np mieć takie krzesełko, żeby np służyło później jako krzeselko i stoliczek, jak np z KLUPŚ czy np tylko do karmienia, to wtedy wybór jest przeogromny, zależy też ile masz miejsca w domu...pooglądaj sobie na allegro...ja będę kupować coś w tyms tylu http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...034064814.html, tylko muszę znaleźć skladane, bo meijsca mam mało
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości