|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
To dobrze, że nie wspominasz źle. Chociaż w takich emocjonujących chwilach czas płynie chyba szybciej, ponieważ mi to moje 1,5 h minęło b. szybko, mimo, że czasami zabolało
|
|
|
|
|
#1022 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
) dostalam 4 duze puszki bebilonu pepti.... i co....i teraz jedziemy na zwyklym.... bede musiala komus je oddac..... ![]() Poczekam co sie wykluje przez te 3 tyg ..... a potem chyba zrobimy ten test na skaze..... Cytat:
no klate bedzie miec jak jakis silacz..... mamusia nie opedzi sie od dziewczyn , ktore beda chcialy sie z nim umowic
|
|
#1023 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my tez dostalysmy masc hydrokortyzon...mamy smarowac 2 razy dziennie... Wiec robiliscie test ?? Kurcze nie chce malej kuc.... ostatnio tak plakala przy tym.... Z dieta u nas tak samo...mamy czekac....O kapieli nic nam nie mowila.... z reszta mamy poczekac 3 tyg a potem zobaczymy A jak u Was ze skorka?? Lepiej??
|
|
#1025 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzieć śpi, małż w pracy więc mamuśka ma czas dla siebie
Jutro idziemy na szczepienie, ciekawe ile ten mój klocuś waży![]() Cytat:
GPS załatwiony, jutro do odbioru![]() Cytat:
![]() Hej Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj u nas ![]() Cytat:
One tak są chyba opisane po prostu, że niby 3 to średniak a 4 to już większyCytat:
|
||||||
|
|
|
#1026 |
|
Zakorzenienie
|
Sonia doczytałam o wizycie
super wieści =cholernie sie cieszea gdzie nastepna z wiesciami? bo kciuki zacisniete i zle mi sie pisze... ![]() laski j aautostrada jak pisałam jechałam jak była fajna pogoda a teraz nie wie mjak wam warunki pozwola , ale mysle ze gdzies około 40 min wam zejdzie bo ja was ładnei prosze o jechanie ostroznie i powoli
|
|
|
|
#1027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze mi podaj twoje tajne dane tak jak Acelinka
|
|
|
|
|
#1028 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ha i też hipcia dziś kupiłam, wreszcie się wybrałam do innej Biedrony, bo w tej koło mojego domu ani śladu po zabawkach nie było. Ja to się cieszyłam jak cokolwiek złapałam i było tego tyle, żeby mi to Piguła chciała przyjąć, a i tak zawsze marudziła, że mało i mogą badania nie wykonać (my mieliśmy zawsze ogólny i posiew).
|
|
#1029 |
|
Zadomowienie
|
natka
nie dziękuje...ale oby tak było ![]() monia dzięki Mała śpi ,ja obejrzę co nieco..i też spadam spać bo normalnie średnio jest... a pieluchy. nie wiem jakie używasz.. ale jak coś to popatrz albo na kilogramy-do ilu są, albo poproś o kolejny rozmiar. bo tak to będziesz szukać i szukać a dziś małą uśpiłam już o 19.30 mam nadzieje,że ja się nie rozłożę i mała nie załapie.. w środę mamy szczepienie
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-16 o 21:12 |
|
|
|
#1030 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie przejmuj sie, ja tez sie kiedys martwilam roznymi rzeczami ale dziewczynki stad + moja pediatra potrafia tak uspokoic czlowieka ze koniec, Twoje malenstwo jeszcze bedzie sie tak przekrecalo ze wiory beda lecialy, na wszytsko przyjdzie czas![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Juz ja mu dam dziewczyny, psssst, zakrece kula ziemska tak ze na naszym rejonie w promieniu 50 km beda sami faceci, o! Chociaz nie wiem co gorsze z dwojga zlego
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2012-01-16 o 21:14 |
||||
|
|
|
#1031 |
|
Zakorzenienie
|
Nastka wysłałam ju zdrugi raz , masz wiadomość????
|
|
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam, mam |
|
|
|
|
#1033 |
|
kosmitka
|
Lulla uwielbiam Cię.
Franek dzisiaj pokazał, jaki nerwowy z niego koleś. Nie płakał, tylko krzyczał Dzisiaj też było pierwsze próbowanie marcheweczki, ale wypadło fatalnie, nie smakowało mu zupełnie. No i uczę się, bo sesja przede mną. Gooopio tak się wbijać bez cytowania .---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Danika jak u Was wyglądają te plamki od śliny - te czerwone. Cotka brawo za zakupy, kiedy testowanie nowych smaczków? Twoja pediatra zaleciła, by dawać tylko na spróbowanie wszystko? A normalnie zacząć karmić dopiero w 7 mcu? Co ja tu jeszcze miałam...
|
|
#1034 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
słodka niuniaCotynato przejdź się na pocztę i spytaj o przesyłkę, czy nie ma jakiejś awizowanej bo to jest paczuszka która się do skrzynki nie mieści i może zostawił listonosz awizo a może i nie - bo słyszałam że też tak robią - powiedz że czekasz i już, może akurat leży na poczcie
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2012-01-16 o 21:27 |
|
|
|
#1035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lajty kochana, mnie tez laski nie linczowaly za brak cytowania, spokojnie o kurcze juz marcheweczka u was, ale ten czas leci a bedziesz jeszcze podawala marcheweczke czy na jakis czas przestaniesz?
|
|
|
#1036 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ejjjj a ostatnio pisałaś,że wolni jesteście ![]() ![]() a teraz co...![]() Cytat:
|
|
#1037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
A wy dostaliscie? Dawno? |
||
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podałam w sobotę Zuzi marchewkę i nie dość że jej w ogóle nie posmakowała - całą wypluła - to jeszcze ją wysypało baaaardzoooo także czekamy do 6 miesiąca cierpliwie |
|
|
|
|
#1039 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() Cytat:
.Cytat:
Za co chcesz bić? ![]() A nie napyskowałam jakoś szczególnie, ale zrobiłam to w złym momencie, przed ustnym zaliczeniem A nawrzucałam mu za to, że zrobił zaliczenie z niezapowiedzianego materiału, tak mnie poirytował.
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wieczornie
![]() Pędzicie z postami jak pociąg ekspresowy ![]() Dziecię moje jak zawsze samo zasypiało w kołysce tak teraz od kilku dni popłakuje, żali sie i trochę trwa, zanim zacznie...jeszcze jej jakieś krostki wyszły na brzuszku, nie wiem czy to uczulenie na marchewkę czy jabłko? mamy karmiące już słoiczkami, zdażyło się Waszym dzieciom mieć uczulenie po nowych pokarmach? Też dzis dostałam paczuszkę z Bebilonu Acelinko mowiąc o lekarzy miałam na myśli ginekologa ja chodzę z małą do przychodni na Reymonta, bo tam mam najbliżej, ogólnie jej lekarka jest ok, ale czasem mam wrażenie, jakby nie do końca tłumaczyła co i jak...no ale narazie tam zostaniemy. Spotkałyśmy sie chyba na festiwalu "Roztańczony Pantofelek", byłam tam z dzieciaczkami z przedszkola - też prowadzę zajęcia taneczne. A rodziłam przez cc 9 wrzesnia, ale nie u nas tylko w Raciborzu![]() Ancia moje dziecko jak coś sie jej nie podoba to też krzyczy i nie żeby tak cicho...tylko tak dobitnie, że pewnie ją slyszą piętro wyżej i niżej
|
|
|
|
#1041 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyobrazasz sobie? pewnego dnia przychodzi moj maly bączek i oznajmia mi sie ma dziewczyne? helooooł??????
|
|
|
#1042 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
Jeszcze spróbuję przez 2 dni podać tą marchewkę, jak będzie znowu taka reakcja, to spróbuję przemycić ją inaczej, tzn. podać deserek jabłko z marchewką. Jabłuszko to wcina już tak 2/3 słoiczka naraz. Cytat:
A co do marchewki - córeczkę mojej siostry bardzo po niej wysypuje, a po innych owocach, warzywach juz nie.
|
|
|
#1043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ze mozecie cos polecic.... ![]() Cytat:
na szczescie tatmto mleko bylo za free..... jesli okaze sie ze bedziemy jechac caly czas na normalnym to bede musiala komus oddac.....po co ma sie marnowac....Synus sam sobie wybierze fajna dziolszke.... ... pewnie jakas zarabiaszcza.....
|
|
#1044 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
. Ale tej dziewczyny, to sobie nie wyobrażam , mój Franuś i dziewczyna , ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj.---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Nam pediatra zaleciła szczepienie w piątek, ale chyba jeszcze odczekam, bo boję się tak szybko po antybiotyku.
|
|
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nooo ...bo miałam już fochem zarzucić daleko..to fakt..ale forumowo to blisko ![]() ja tam bym wolała by mój mały bączek przyszedł i by mi oznajmiła..że ma chłopaka... ale fakt.. pisze to jako meeega abstrakcyjne słowa.. nie no,nie wyobrażam sobie
|
|
#1046 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1048 |
|
Zadomowienie
|
a krzesełko mamy takie :
http://www.mamasandpapas.com/product...871800/type-i/
|
#1049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2012-01-16 o 21:48 |
|
|
|
|
#1050 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=MoniaZ82;31662778]ja nawet jeszcze nie ogladalam krzeselek.... jakos mi sie wydawalo ze za wczesnie.... no ale chyba czas zaczac poszukiwania....
chyba ze mozecie cos polecic.... ![]() Zależy od tego, czy chcesz np mieć takie krzesełko, żeby np służyło później jako krzeselko i stoliczek, jak np z KLUPŚ czy np tylko do karmienia, to wtedy wybór jest przeogromny, zależy też ile masz miejsca w domu...pooglądaj sobie na allegro...ja będę kupować coś w tyms tylu http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...034064814.html, tylko muszę znaleźć skladane, bo meijsca mam mało
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:14.

moze dlatego ze przygotowywałam sie na niesamowity ból nie do zniesienia i jak dalo sie przeżyć to już bylam mile zaskoczona

tez jestem na etapie urozmaicania diety. Mala je juz gotowanego ziemniaczka z marchewka na maselku i tarte jabłuszko i chyba miala juz wszystkie mozliwe deserki po 4 m-cu z hipp i bebiko:P
) dostalam 4 duze puszki bebilonu pepti.... i co....i teraz jedziemy na zwyklym.... bede musiala komus je oddac..... 

nie dziękuje...ale oby tak było
ale jak nozkami zamiata to zmienia pozycje:P

a bedziesz jeszcze podawala marcheweczke czy na jakis czas przestaniesz?