|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł IV cz. naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe imiona dla dzieci mają prawie gotowe. |
|
3 | 4,29% |
| Majowo-czerwcowe mamy - imiona dla dzieci wybieramy. |
|
5 | 7,14% |
| Jak ten czas szybciutko leci, wybieramy imiona dla dzieci. |
|
3 | 4,29% |
| Minie zima, przyjdzie wiosna, każda mama będzie radosna. |
|
2 | 2,86% |
| Zima minie, wiosna nadejdzie, przy każdej mamie dziecko będzie. |
|
5 | 7,14% |
| Miną II, III, IV... W maju pierwsze dzieci ujrzymy na świecie. |
|
3 | 4,29% |
| Co to pajac, rogal, pomocy! Plotkujemy od rana do nocy. |
|
7 | 10,00% |
| Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! |
|
42 | 60,00% |
| Głosujący: 70. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
Cytat:
nie mówiąc o proszku, i ściekach z tym proszkiem, i straconym czasie na pieluchy
|
|
#1562 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze brzuchy szybko rosną, urodzimy późną wiosną. Mamusie V-VI 2012 cz. III
Cytat:
ale są i o wiele mniejsze. Chcę wózek który składa się w jednej części (można w razie potrzeby nieść go jedną ręką - zawsze warto mieć tą możliwość), żeby w bagażniku móc zmieścić jeszcze dużo bagaży i jechać w świat Ale natomiast powiem, że jak na taki wózek to on jest lekki - 11,4 kg w wersji spacerowej to znacznie poniżej przeciętnej tego typu wózków ![]() Podsumowując ma plusy i minusy, jak każdy. Dla mnie zdecydowanie więcej plusów niż minusów, rozważałam go przez pewien czas, ale teraz mam już inny typ. Chciałam tylko podzielić się opinią. Napisałam o minusach, bo plusy zapewne dobrze znasz ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;31659484]Czego Wam najbardziej brakuje w ciąży? Mi właściwie tylko picia kawy, bez reszty się obejdę, ale bez kawy jestem jak zombie.[/QUOTE] Z przyjemnością stwierdzam, że w pierwszej chwili nie mogłam znaleźć odpowiedzi na to pytanie. Dopiero po dłuższym zastanowieniu stwierdzę mało oryginalnie, że winka od czasu do czasu (obejdę się bez tych paru łyków, a po co ryzykować, że te % z mojej krwi dopłyną do dziecka) i zgrabnej figury Choć w sumie z brzuszkiem też czuję się rewelacyjnie. Jeszcze jak mi nowe wygodne ubrania z allegro przyjdą, to będę czuła się jeszcze lepiej - dopóki nie zaglądnę na konto Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to jak ze swoimi majtkami. Też zawsze muszę pamiętać żeby nie zostać z wczorajszymi idąc do pracy. ![]() Cytat:
![]() To w kwestii ekonomii i ekologii. A co do samego używania, nikogo namawiać nie będę. Spróbuję, przekonam się. I mam nadzieję, ze mi się uda
|
|
|
#1564 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1565 |
|
Zadomowienie
|
Powiem Wam, że bujaczek odsyłamy. Straszna kaszana, złożyliśmy go, przy bujaniu tak trzeszczy, że nawet muzyczkę zagłusza. Nie da się nic z tym zrobić.
Ten mechanizm jest strasznie głośny, nie wiem czy wszystkie tak mają czy nam się trafił taki egzemplarz. Co lepsze on ma takiego liścia z zabawkami, włożyliśmy tego liścia i teraz nie możemy go zdjąć. Godzinę się męczyliśmy i liść nie zszedł, mąż wkurzony, że lepiej się do niego nie zbliżać. Jak nie zdejmiemy tego liścia to nam się huśtawka nie zmieści do pudełka. HELPPP |
|
|
|
#1566 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to bym tak z 3 strzeliła, żeby zaszumiało w głowie Wcale nie potępiam matek, które piją alkohol w czasie ciąży (rozsądnie), czy palą papierosy, to ich sprawa. Ja jednak nie chcę ryzykować i tak jak wyżej napisałam, drażnić zmysłów ![]() Cytat:
Cytat:
Szczerze, to leży teraz w kącie Jakoś tak dużo miejsca na łóżku zajmuje i jak mam się z niego wyplątać, żeby wstać np. do wc to mnie szlak trafia Poczekam, aż będę miała większy brzuch, może wtedy kojec zda egzamin.
|
||||
|
|
|
#1567 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To nie o ilość/wielkość, ale o jakość chodzi Twój opis rozmiaru leży jak ulał do moich piersi a karmiłam rok.A na poważnie... Mleko produkowane jest przez gruczoł mlekowy, który u wszystkich kobiet jest podobnej wielkości niezależnie od wielkości piersi. Jeśli nie zaburzy się odruchu ssania u dziecka i prawidłowo podaje pierś, to tak samo dobrze jest karmić z dużych, jak i z malutkich piersi, nawet z płaskimi sutkami. To nie sutek dziecko ssie, tylko językiem masuje miejsce pod sutkiem, które "uaktywnia" wypływ mleka. O to chodzi z tzw. odruchem ssania i dlatego noworodki wypluwają smoczki, bo one w zasadzie nie ssą, tylko mielą tym języczkiem jak przy jedzeniu z piersi, tak je natura przystosowała
|
|
|
|
|
#1568 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się w miarę podoba ten wózek i na pewno wezmę go pod uwagę.Wklej linki do rzeczy, które zamówiłaś na all |
|
|
|
|
#1569 |
|
Zadomowienie
|
Czy gondola o długości 72cm nie jest za mała??? A siedzisko o szerokości 30cm nie jest za wąskie??? Jakie wymiary mają Wasze gondole i spacerówki???
|
|
|
|
#1570 | |
|
Wtajemniczenie
|
To może jak juz mi przyjdą i będę mogła coś o nich powiedzieć?
Ale jeśli chcesz, to mogę też teraz...Cytat:
Przy wyborze drugiego wózka, będziemy już bardziej wiedzieć, jaki jest maluszek i jaka szerokość będzie konieczna
|
|
|
|
|
#1571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Te 30cm szerokości to miało siedzisko spacerówki teutoni. Wasze wózki też są takie małe??? Kism, Ty to moja ostoja na tym forum
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-01-16 o 23:19 |
|
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak jak agata napisała, nie wybaczyłabym sobie, gdyby coś się stało, a ja wtedy przez resztę życia myślałabym "a mogłam wydać te 200 zł więcej na fotelik"... Wybacz, że tak drastycznie, ale tak właśnie to sobie tłumaczę i dlatego szukam fotelika z przynajmniej 4*. 5* ma bardzo mało fotelików...[/QUOTE]
Też uważam, że nie ma co szaleć, ale jak mówi mój mąż, jakieś minimum przyzwoitości trzeba zachować . Żartuję, oczywiście ale powiem Wam, że faktycznie marka fotelika i wynik crashów są niesamowicie ważne - oglądałam jakiś czas temu program o takich najtańszych fotelikach, ściągali z nich tapicerkę i pokazywali, co jest w środku...zgroza... jeden był cały ze styropianu na jakimś drucianym pałąku, jak wykruszyli rękami steropian, to prawie nic nie zostało z tego fotelika. W czymś takim dziecko wozić to czyste szaleństwo i prowokowanie losuA jeżeli chodzi o pouczanie innych, co robić w ciąży to raczej jestem mocno przeciwna...ale palenie w ciąży...to nie jest już sprawa tylko kobiety, czy picie alkoholu i urodzenie dzieca z FAS. Nawet mój mąż zwrócił kiedyś uwagę swojemu pracownikowi, którego konkubina w zaawansowanej ciąży kopciła papierochy...wątpię, czy to coś pomogło, niemniej strasznie mi szkoda takich dzieciaczków które już na starcie mogą mieć poważne powikłania zdrowotne... bezmyślność i beztroska dorosłych czasem są porażające, szkoda że skutki takiego braku wyobraźni odczuwają najbardziej malutkie, bezbronne istotki, którym już na starcie zabiera się najcenniejszą rzecz - zdrowie
|
|
|
|
#1573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie znajome je maja i naprawde sa super
|
|
|
#1574 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() nie mam parcia na fotelik z testów moj syn jeździł w zwykłym i żyje i ma się dobrze dziecku kupuję w lumpku a to które urodzi się w maju donosi rzeczy po bracie też mnie denerwuje wywyższanie się na tym forum niektórych osób ale jakoś staram się już nie patrzeć na posty dotyczące wózków fotelików
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki odważny post ![]()
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1577 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A jeśli mi się odwidzi kupowanie spacerówki do tego wózka, albo uznam, że wózek mi jednak nie pasuje to lżej będzie mi kupić samą spacerówkę kiedy nie będę miała siedziska do tego wózka. Jak ktoś chce, to niech pali i pije na umór, jego sprawa. Jego życie. Maxi Cosi Citi od 350 zł http://www.ceneo.pl/1248114 Cytat:
Nigdy nie wiadomo kiedy dziecko przesiądzie się do spacerówki. Jedne jeżdżą w gondoli do 7-8 miesiąca, a inne już np. w 5 miesiącu chcą siadać. Albo okazuje się, że nie mieszczą się do gondoli chociaż jeszcze mogłyby jeździć. ![]() Cytat:
Ale... przyszłości nie możemy przewidzieć. Ja wiem, że można się przewrócić z dzieckiem idąc chodnikiem, i też coś może się stać. Ale w tej sytuacji pozostałoby jedynie nie wychodzić z domu... chociaż sufit może spaść na głowę. ![]() Nikt się nie wywyższa, wymieniamy się jedynie informacjami i doświadczeniami. I jeśli kogoś stać na to żeby zapłacić za bezpieczeństwo czy też jego namiastkę, to nikomu nie można tego zabronić. ![]() Oczywiście można przytakiwać, że ktoś dobrze robi bo będzie woził dziecko bez fotelika. Ale czy o to chodzi? Chyba nie. Zawsze czyjeś wypowiedzi mogą dać komuś do myślenia, bo często brak świadomości może być przyczyną tragedii.
|
|
|
#1578 |
|
Wtajemniczenie
|
jak to gdzieś znalazłam na demotach, że kiedyś nas wozili na tylnym siedzeniu
bez fotelika i zyjemy---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- _agata Ty to jeszcze wyrażasz swoje zdanie ale niektóre osoby wręcz narzucają Ty uważasz fotelik z testów ja uważam,że zwykły starczy. i basta ![]() tak jak piszesz można przewrócić się idąc chodnikiem np z dzieckiem w chuście i dziecko nie ma szans to oznacza, że chusta też jest niebezpieczna można tak w kółko
|
#1579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o właśnie o to. Że nie można mieć innego zdania niż część osób tutaj
|
|
#1581 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak pisałam... Twój wybór ![]() Ja po prostu dzielę się tym co wiem, co uważam za warte uwagi. A co kto z tym zrobi to jego sprawa. Cytat:
|
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
_agata
no i dobrze ja tez wyraziłam zdanie na temat fotelików i niech tak zostanie
|
#1583 |
|
Zakorzenienie
|
no kiedyś niestety były już tu nieprzyjemności bo ktoś miał inne zdanie
|
#1584 |
|
Wtajemniczenie
|
dobra idę od Was
wpadnę po 17
|
#1585 |
|
Zakorzenienie
|
Cóż, ilu ludzi tyle opinii. Bardzo mnie to cieszy
|
|
#1586 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Od pewnego czasu nic tu takiego nie widziałam. Chyba, że ja w takim razie, skoro nie rozumiem???
|
|||||
|
|
|
#1587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry! Widze że wczoraj wieczorem poważnie się tu zrobilo. Myslę że właśnie po to jest forum żeby wyrażać swoje zdanie i opinie. Wiadomo że każda z nas chce jak najlepiej dla swojego dziecka. Każda chce być super mamą i dac mu wszysko co tylko może. Ale prawda jest taka że życie wszystko zweryfikuje i nie zawsze wszystko pójdzie tak jak zaplanowałyśmy i jeszcze nie raz będzie nas gryzło sumienie że czegos nie zrobiłyśmy dla swoich pociech. Czasami poprostu trzeba sie z tym pogodzić bo nie dało sie inaczej. Ale najważniejsze są nasze chęci i starania. Miłego dnia!
|
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
kism nie licząc tych którzy nie żyją
ech teraz też są wypadki i jeśli ma ktoś zginąć to i super bryka nie pomoże ;( Ty możesz być ostrożna ale nie wszyscy na drodze jeżdżą ostrożnie tyle na ten temat każdy robi jak uważa kupuje co uważa ja mam odrębne zdanie na ten temat i tyle
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
ale czarny humor od rana
![]() dzień dobry ide przeszukać allegro - mam zamiar/ochotę chodzić w legginsach i długich swetrach a legginsów ciążowych jeszcze się nie dorobiłam - tak samo jak spódnicy ani krótkich spodenek, te co mam (zwykłe) już mi na tyłek nie wchodzą
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

nie mówiąc o proszku, i ściekach z tym proszkiem, i straconym czasie na pieluchy

Ale chyba nie znajdę 3kg wózka
Ale natomiast powiem, że jak na taki wózek to on jest lekki - 11,4 kg w wersji spacerowej to znacznie poniżej przeciętnej tego typu wózków 

ehh jakiś dół mnie złapał.