Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22 - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 13:49   #271
foca
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 22

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość

Studniówkę miałam rok temu, zaraz po niej zaczęłam dukać

Figarro

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Wiesz, ja zawsze byłam duża, chociaż nie powiem, że się nie zdziwiłam jak się okazało, że teraz mam mniej w pasie niż 12 lat temu (w tym roku skończe 20, do komunii szłam jak miałam 8 )
Założyć jej nie założę, bo jestem w ramionach szersza niż kiedyś, wiadomo, urosło mi się od tamtej pory.

Kupiłam kotlety sojowe i nie wiem co z nimi zrobić
Macie jakiś pomysł na proto ? Czy tak normalnie namaczacie je, obtaczacie w jajku i na patelnie ?

aaaaaa, masz 20 lat to ty młodziutka dziewczynka po prostu jesteś.
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
foca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:01   #272
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kashia001 Pokaż wiadomość
A u mnie to w ogóle dziwnie jest... schudlam 5 kg, więc brzucha prawie nie mam, twarz mi zeszczuplała ( bo wcześniej to mialam dwie brody ;p), cała góra ogólnie luks a nogi u pupa ani drgną..;/

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

haha a ja teraz przymierzylam spodniczke z 1 LO ;D może to nie to samo co sukienka komunijna ale też się mieszczę ;PP

No to gratulacje
Górę łatwiej odchudzić niż dół, niestety

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
to ja tak po cichutku się przywitam.....
widzę tu "stare" twarze ale i dużo nowych
Emilka z Moosem jeszcze dukają no się zdziwiłam.....

wracam na Dukana po ponad rocznej przerwie.... odpadlam na III fazie.... mąż za dobre rzeczy gotował i poszło samooo.... poza tym siadłam na tyłku w pracy i znowu zero ruchu ale wiem, że Dukan nie nakazuje ruchu więc nie będzie aż tak źle
zaczynam od jutra z wagą prawie 73kg ale myślę że rano będzie mniej bo @ się panoszy i wczoraj urodziny córy były....
dzisiaj staram się patrzec na to co jem więc myslę że rano będzie mniej na wadze... ale powiedzmy, że waga startowa to 73....
marzy mi się jakieś 60-62kg choć Dukan w teście wyliczył, że 58 mogę osiągnąć... no ale nie wiem czy dam rade tyle "wyciągnąć" a 60-62 też nie będzie źle....
no i wiem, że dam radę... wcześniej dałam i zrzuciłam 12kg to teraz też dam radę.... zaledwie 10 do zrzucenia....co to jest
no i jeszcze jedno... mimo że przytyłam znowu to wszystko wlazlo w oponkę i twarz... tyłek (za przeproszeniem) i reszta się nie zmienila.....
no więc do boju.... przede mną 4dni I fazy
prosze o kciukasy

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez foca Pokaż wiadomość
aaaaaa, masz 20 lat to ty młodziutka dziewczynka po prostu jesteś.

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:53   #273
yolanda9
Zadomowienie

Madzia, a te 9 kilosków to masz zamiar na trójeczce zrzucić czy na dwójeczkę wróciłaś??

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:54   #274
foca
Raczkowanie

oszamałam twraożek domowy z cynamonem i słodzikiem - pycha
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 15:42   #275
becia_hehe
Raczkowanie

GG do becia_hehe

Witajcie ja kiedyś już bylam na dukanie i nawet udzielalam się trochę u was na forum dziś postanowiłam znów rozpocząć przygodę z tą dietą mam jakies 13 kg do zrzucenia i jak na razie jestem bardzo zmotywowana. Trzymam kciuki za Was

Zapraszam na mojego bloga: http://beaaatka21.blogspot.com/
becia_hehe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:49   #276
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Madzia, a te 9 kilosków to masz zamiar na trójeczce zrzucić czy na dwójeczkę wróciłaś??
Zmodyfikowana III, bo nie zależy mi jakoś szczególnie na czasie (chciałabym się wyrobić do końca kwietnia, najpóźniej do moich urodzin w czerwcu), a żeby wrócić na II w czasie semestru musiałabym baaardzo się zaprzeć, więc ograniczyłam uczty+skrobiowe w sumie do max 2/tydź., a im mniej się uda, tym lepiej, staram się jeść więcej białka niż do tej pory na III, próbuje ograniczyć pieczywo do 3 razy w tyg, ale trochę z tym ciężko, kolacje w jak największym stopniu białkowe i od 1 lutego chcę wprowadzić regularny ruch: zaczynam od nart zaraz po ostatnim egzaminie, potem mam ambitny plan być przez tydzień, który mam wolny, codziennie na basenie (chyba że wpadnie wyjazd na narty) plus chciałabym wykupić karnet na jakieś ćwiczenia, może stepy i mam nadzieję, że po feriach nie przestawię się znów na tryb siedzący I ofc. zero grzechów, szczególnie tych słodyczowych i żadnego alko bez okazji

Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-16, 17:51   #277
zlota jagoda
Raczkowanie

Cytat:
oszamałam twraożek domowy z cynamonem i słodzikiem - pycha
Ja też taki wcinam jak mi się bardzo chce zjeść coś słodkiego, lub serek homogenizowany ze słodzikiem i cynamonem

Madziu - ambitny plan, życzę powodzenia

Oh, kiedy ja się wybiorę na basen hmmm

Może w lecie na kąpielisko się z dzieciarnią wybiorę i nie będę musiała w krzakach siedzieć, by ludzi swoim wyglądem nie wystraszyć

Mój pazurkowy wątek:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=506863

zlota jagoda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:54   #278
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez lukkija Pokaż wiadomość
Wiem moja droga, nie jestes sama. Wiem tez , ze jest to bardzo frustrujace ale wierze, ze sie oplaci. Ja jestem teraz na proteinach i nei wiem czemu w ciagu 2 dni przytylam 0,2+. Dziewczyny generalnie na czystych proteinach chudna ale jak widac, nie ma reguly. Az sie boje przejsc znowu na PW bo pewnie przytyje to, co stacilam.

Boczus88, zlosliwi ludzie sa wszedzie nie przejmuj sie. Na prawde myslisz, ze 1-2kg na plusie widac? zapomnij! Ludzie tak z czystej zlosliwosci gadaja. Mnie na przyklad tata mowi, za kazdym razem jak mnie widzi (ostatnio) , ze chyab znowu przytylam. Nie jest zlosliwy, tylko sobi etak ogolnie komentuje, co i tak nie jest mile. Jego komentarze, ktore niestety pojawialy sie tez, jak bylam mlodsza, wyzadzily jednak wiecej szkody niz pozytku. Zwrocalam mu juz na to wielokrotnie uwage, ale on uwaza, ze przeciez nic zlosliwie nie mowi, tylko probuje mnie motywowac. Po ilus tam latach nauczylam sie z tym zyc i olewac takie gadanie. Tez mu mowie, ze przytyl. A jesli twoja kolzanka jest chuda jak patyk, to jej powiedz (zlosliwie), ze jej cos biust zmalal. Chudziakow zawsze to boli Zlosliwiec ze mnie
Mam dokładnie tak samo z moim tatusiem.

Cytat:
Napisane przez johambina Pokaż wiadomość
to ja tak po cichutku się przywitam.....
widzę tu "stare" twarze ale i dużo nowych
Emilka z Moosem jeszcze dukają no się zdziwiłam.....

wracam na Dukana po ponad rocznej przerwie.... odpadlam na III fazie.... mąż za dobre rzeczy gotował i poszło samooo.... poza tym siadłam na tyłku w pracy i znowu zero ruchu ale wiem, że Dukan nie nakazuje ruchu więc nie będzie aż tak źle
zaczynam od jutra z wagą prawie 73kg ale myślę że rano będzie mniej bo @ się panoszy i wczoraj urodziny córy były....
dzisiaj staram się patrzec na to co jem więc myslę że rano będzie mniej na wadze... ale powiedzmy, że waga startowa to 73....
marzy mi się jakieś 60-62kg choć Dukan w teście wyliczył, że 58 mogę osiągnąć... no ale nie wiem czy dam rade tyle "wyciągnąć" a 60-62 też nie będzie źle....
no i wiem, że dam radę... wcześniej dałam i zrzuciłam 12kg to teraz też dam radę.... zaledwie 10 do zrzucenia....co to jest
no i jeszcze jedno... mimo że przytyłam znowu to wszystko wlazlo w oponkę i twarz... tyłek (za przeproszeniem) i reszta się nie zmienila.....
no więc do boju.... przede mną 4dni I fazy
prosze o kciukasy
No cześć.
Nie, my już nie dukamy. Zaglądam tu z przyzwyczajenia. Trochę (nawet trochę więcej niż trochę) nam przybyło. Teraz stosujemy po prostu zdrową dietę, a dzisiaj zaczynamy bieganie. Na początku to pewnie będzie czołganie się/marsz/marszobieg (marszobieżek nawet), ale od czegoś trzeba zacząć. Powodzenia w dukaniu! Ja już nie widzę siebie na samych białkach.
Stary 2012-01-16, 18:07   #279
johambina
Zakorzenienie

GG do johambina

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
No cześć.
Nie, my już nie dukamy. Zaglądam tu z przyzwyczajenia. Trochę (nawet trochę więcej niż trochę) nam przybyło. Teraz stosujemy po prostu zdrową dietę, a dzisiaj zaczynamy bieganie. Na początku to pewnie będzie czołganie się/marsz/marszobieg (marszobieżek nawet), ale od czegoś trzeba zacząć. Powodzenia w dukaniu! Ja już nie widzę siebie na samych białkach.
hehe... ja próbowałam na South Beach być ale.... tam za dużo pokus..
bo jak można 4 morele to mnie się wpychała w paszczękę od razu cała paczka...
jak mozna garść orzechów (no powiedzmy 5szt) to znowu szło pięc razy tyle... i tak ze wszystkim....
ja spróbuje jeszcze raz z białkami ale jak nie dam rady to trudno.....

"kadłub przywiędły ale dusza młoda... "
johambina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:42   #280
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez yolanda9 Pokaż wiadomość
Witam!

nieźle! Ja z kolei ostatnio mierzyłam sukienkę ze studniówki Też sprzed 12 lat i pasi tzn. znów pasi
ja studniówkę miałam... 6 lat temu... sukienka rozmiar duże 48 (o zgrozo ) a teraz? 40/42 więc tragedii nie ma... ale będę się lepiej czuła jak będzie 38/40

Cytat:
Napisane przez lukkija Pokaż wiadomość
Boczus88, zlosliwi ludzie sa wszedzie nie przejmuj sie. Na prawde myslisz, ze 1-2kg na plusie widac? zapomnij! Ludzie tak z czystej zlosliwosci gadaja. Mnie na przyklad tata mowi, za kazdym razem jak mnie widzi (ostatnio) , ze chyab znowu przytylam. Nie jest zlosliwy, tylko sobi etak ogolnie komentuje, co i tak nie jest mile. Jego komentarze, ktore niestety pojawialy sie tez, jak bylam mlodsza, wyzadzily jednak wiecej szkody niz pozytku. Zwrocalam mu juz na to wielokrotnie uwage, ale on uwaza, ze przeciez nic zlosliwie nie mowi, tylko probuje mnie motywowac. Po ilus tam latach nauczylam sie z tym zyc i olewac takie gadanie. Tez mu mowie, ze przytyl. A jesli twoja kolzanka jest chuda jak patyk, to jej powiedz (zlosliwie), ze jej cos biust zmalal. Chudziakow zawsze to boli Zlosliwiec ze mnie
no skądś to znam... przez to że zawsze byłam "pączusiem" to później się coraz bardziej zaokrąglałam i właśnie komentarze ze strony taty...

a co do odpowiedzi dla złośliwców... GENIALNE

wzrost 176cm
start: 92
kolejne podejście: cel 1: "85"
cel 2: 83
cel 3: 79
do wakacji
cel 4: ...
Aiesha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:58   #281
lukkija
Raczkowanie

Hej dziwczynki. Wszystkim tym, ktorym ubylo wielike za wytrwalosc. Witam powracajace i trwajace.
Dzis moj ostatni dzien proteinowy. Na proteinach mam takie uczucie jakbym sie hibernowala, apetytu prawie brak, musze sie zmuszac. Dzis jak narazie wcielam 2 kromeczki chlebka (dalam prawie same otreby i tak sie udal), kubeczke czystego rosolu i udko gotowane. Przede mna jeszcze 2 burgery wolowo-indycze (sama robilam). Od jutra PW co sie akurat dobrze sklada, bo wyjezdzam na 3 dni. Staram sie nie wazyc codziennie, bo mi sie kuku robi jak nie widze spadkow nawet minimalnych. Obiecalam sobie, ze nie bede sie wazyc przez tydzien. Ciezko jest. Czlowiek sie od spadkow uzaleznia
Bedzie:63
A wedlug Dukana 01.06.15 powinno byc 61kg--->niedowiarek
lukkija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 18:59   #282
martasdz
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny chciałabym się przyłączyć
od jutra ponownie zaczynam dietę Dukana od listopada do lutego poprzedniego roku schudłam na nim 12kg, długo utrzymywałam wagę, wahała się na poziomie +-2kg, jednak przez ostatnie 4miesiące, od kiedy walczę z pewną wredną bakterią (przy czym musiałam przez 2 miesiące brać m.in. leki wziewne sterydowe) , waga trochę szaleje, jestem już niemalże na końcu leczenia, odstawiłam leki, dlatego od jutra zaczynam dukać, do zgubienia mam 5kg, wyliczyło mi 2 dni uderzeniówki i 35 dni diety naprzemiennej.
Bądźcie ze mną, tak jak kiedyś, pamiętam, że to forum trzymało mnie "w ryzach" i rozmawianie tu z Wami było bardzo motywujące.
Także witam Was serdecznie raz jeszcze
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:12   #283
Aiesha
Rozeznanie

witamy i jesteśmy z Tobą
na pewno Ci się uda...

wzrost 176cm
do wakacji
Stary 2012-01-16, 19:39   #284
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martasdz Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny chciałabym się przyłączyć
od jutra ponownie zaczynam dietę Dukana od listopada do lutego poprzedniego roku schudłam na nim 12kg, długo utrzymywałam wagę, wahała się na poziomie +-2kg, jednak przez ostatnie 4miesiące, od kiedy walczę z pewną wredną bakterią (przy czym musiałam przez 2 miesiące brać m.in. leki wziewne sterydowe) , waga trochę szaleje, jestem już niemalże na końcu leczenia, odstawiłam leki, dlatego od jutra zaczynam dukać, do zgubienia mam 5kg, wyliczyło mi 2 dni uderzeniówki i 35 dni diety naprzemiennej.
Bądźcie ze mną, tak jak kiedyś, pamiętam, że to forum trzymało mnie "w ryzach" i rozmawianie tu z Wami było bardzo motywujące.
Także witam Was serdecznie raz jeszcze

Heh tyś też z perfum przyszła, nieee
Witaj

Widzę, że całkiem sporo nas tu na powrót przygnało

Wymieniam się
Figarro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 19:55   #285
Oloosia
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny!
Napisałam Wam z samego rana piękny, długi post, ale go wcięło i nie miałam czasu go powtarzać, bo nauka do sesji goni

Witam serdecznie nowe twarze! Powodzenia w dukaniu! Im nas więcej tym lepiej, więcej wsparcia!

Dzisiaj mam jakiś fatalny dzień. Uczyłam się wczoraj do rana i zachciało mi się jeść o 23. No i zgrzeszyłam oczywiście (po dukanowemu, ale zawsze), bo strzeliłam sobie wieśniaka. I jak otworzyłam lodówkę to moim oczom ukazał się gotowy sernik, który zrobiłam wieczorem. Więc niewiele myśląc jego też sobie strzeliłam. I jakoś wytrzymałam nad książkami. A dzisiaj rano na wadze bez zmian... 82,6 jak było, tak zostało. Eh... Nos ciągle zapchany mam jak nie wiem, z materiałem na egzamin prawie się nie posunęłam...
Na poprawę humoru zrobiłam sobie białą czekoladę z "wiórkami" i pomalowałam paznokcie na czekoladowo.
Może jutro będzie lepiej...
Trzymajcie się dziewczyny!
Oloosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:32   #286
foca
Raczkowanie

hmm, wcinam nutelke w nagrode z wytwałość na udzerzeniówce
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 20:33   #287
martasdz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aiesha Pokaż wiadomość
witamy i jesteśmy z Tobą
na pewno Ci się uda...
super, dzięki

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
Heh tyś też z perfum przyszła, nieee
Witaj

Widzę, że całkiem sporo nas tu na powrót przygnało

tak, kocham perfuuumyyy, aż za bardzo

Cytat:
Napisane przez Oloosia Pokaż wiadomość
(...)

Witam serdecznie nowe twarze! Powodzenia w dukaniu! Im nas więcej tym lepiej, więcej wsparcia!
dokładnie tak! a jutro na pewno będzie lepiej

ja już jajca na jutro ugotowałam, czuję delikatne podniecenie przed ponownym rozpoczęciem dietowania
martasdz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:38   #288
foca
Raczkowanie

zasłodziłam sie ta nutell na cały najblizszy tydzien chyba, do ust nie wezme nic słodkiego już długoooooo
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 20:44   #289
Oloosia
Rozeznanie

Właśnie wsunęłam kawałek czekoladki, bo już sie zrobiła. Mniam!
Szukam czegoś na obiad na jutro na blogu "Z kotem w kuchni" (też go uwielbiam) A Wy jakie macie plany posiłkowe na jutro?
Stary 2012-01-16, 20:49   #290
angelus122
Raczkowanie

ja jutro cały dzien na uczelnie ale plany mam takie:
1.jajecznica z chuda szyneczka
2. jogurt do pica jovi0%
3. placki otrebowe + udko kurczaka pieczone

no i chyba tyle moglby ktos ocenic?
kurcze nie wiem czemu ale dziś znow wzrost 0,2kg wrrrr;(
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 20:53   #291
foca
Raczkowanie

A mnie aż czkawka po tej nutelli złapała, moje plany żywieniowe na jutro to: na śniadanie kanapeczki z placuszków dukanowych z wędlika, wieśniak z cynamonem, jaja bez żółtek faszerowane łososiem i kurczaczek z sosem jogurtowym

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
Szukam czegoś na obiad na jutro na blogu "Z kotem w kuchni" (też go uwielbiam) A Wy jakie macie plany posiłkowe na jutro?
Jak coś dobrego tam znajdziesz to daj znać, a co juz robiłas z kociego bloga?
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 21:20   #292
Oloosia
Rozeznanie

Cytat:
A mnie aż czkawka po tej nutelli złapała, moje plany żywieniowe na jutro to: na śniadanie kanapeczki z placuszków dukanowych z wędlika, wieśniak z cynamonem, jaja bez żółtek faszerowane łososiem i kurczaczek z sosem jogurtowym

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Jak coś dobrego tam znajdziesz to daj znać, a co juz robiłas z kociego bloga?
Ajajajajajjj jakie pyszności!
Z kociego bloga robiłam już klika przepisów. Głównie słodkości. Teraz przymierzam się do tego : bułeczki mleczno - maślane, bo jutro mam 3 godzinny wykład i akurat w przerwie sobie schrupię
Mam taką "ksiązkę" z przepisami między innymi z tego bloga własnie To się bardzo fajnie sprawdza, bo podzieliłam to na kategorie według tego, co mi najbardziej smakowało, a dopiero potem na posiłki Polecam takie rozwiązanie

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez angelus122 Pokaż wiadomość
2. jogurt do pica jovi0%

Nie jestem ekspertem, ale czy to trochę nie za mało? Ja wiem, że na uczelni to czas inaczej płynie i mi osobiście często nie chce się brać jedzenia, bo raz że nie mam go trzymać, a dwa - nie mam czasu go zjeść
Dukaj spokojnie. To wszystko spadnie Grunt to sie nie poddawać, nawet jak czasami pójdzie w gorę
Stary 2012-01-16, 21:29   #293
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
2. jogurt do pica jovi0%

Chyba bym z głodu umarła
Dodaj może jakiegoś wieśniaka albo twaróg na kolację

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-16, 21:37   #294
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Witam wszystkie nowe i ponowne Dukanki
życze dużych spadków
ja też lubie kociego bloga
tylko musze sobie te czarodziejskie aromaty w proszku zamówić
a ja zaraz zgrzesze bo zrobiłam lody nutellowe ale co tam, mam juz drugi kiepski dzien (samopoczucie), wiec trzeba sobie te życie troche osłodzić
w ogóle mam jutro na 6 do pracy musze wstać o 3, żeby zjeść na spokojnie umyć się, wysłuszyć włosy itd i o 5 musze juz wyjśc
nie zaburzy to jednak mojego jedzonka
rano planuje jajeczniczke z szynką i pomidorkiem, do pracy wezme bielucha i bułeczke otrębową z szynką (w trakcie pracy skocze na Reala bo Piórko), to sobie jeszcze serek położe pewnie bez Red Bulla lighta tez sie nie obędzie
później na obiad planuje zjesc jakaś rybke z warzywami, ale jeszcze nie wiem jaką bo musze dopiero jutro kupić. A no kolacje pewnie wieśniak albo twarożek, może z rzodkiewką

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
2. jogurt do pica jovi0%

mnie też się wydaje, że to troszke mało
aczkolwiek wiem, że na P czasami nie cgce się więcej jeść. Ale tak j/w zjedz sobie jeszcze na wieczor jakiegos wieśniaka, albo twaróg

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:52   #295
foca
Raczkowanie

a ja własnie wywaliła placki otrębowe do smieci, miałam tylko serek naturalny bakomy 0% i on sie najwyrazniej nie nadaje, pierwszy raz mi nie wyszły ;((
30-01-2012 - 82,6kg
23-02-2012 - 80,8kg
06-04-2012 - 78,5kg

cel 1 - 70kg
wg. testu- 03/05/2012."
cel 2 - 64kg
wg.testu - 14/06/2012.
Stary 2012-01-16, 21:53   #296
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro PW
będzie
jajecznica na wędlince
makrela
pizza z cycem i warzywami (część już dzisiaj zjadłam )
pomidorowa z klopsami (też było dzisiaj )
wieśmak z pomidorem/papryką
na kolację zrobię może jeszcze rybkę w folii
do tego jeszcze deser kawowy (bo też zrobiłam na dwa dni )

Cytat:
Ajajajajajjj jakie pyszności!
Z kociego bloga robiłam już klika przepisów. Głównie słodkości. Teraz przymierzam się do tego : bułeczki mleczno - maślane, bo jutro mam 3 godzinny wykład i akurat w przerwie sobie schrupię
Mam taką "ksiązkę" z przepisami między innymi z tego bloga własnie To się bardzo fajnie sprawdza, bo podzieliłam to na kategorie według tego, co mi najbardziej smakowało, a dopiero potem na posiłki Polecam takie rozwiązanie

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Nie jestem ekspertem, ale czy to trochę nie za mało? Ja wiem, że na uczelni to czas inaczej płynie i mi osobiście często nie chce się brać jedzenia, bo raz że nie mam go trzymać, a dwa - nie mam czasu go zjeść
Dukaj spokojnie. To wszystko spadnie Grunt to sie nie poddawać, nawet jak czasami pójdzie w gorę
Z kociego bloga uwielbiam kożystać
choć nie tylko

uwielbiam:
Paluszki
Pizzę
i desery
w planie na wypróbowanie mam drożdżówki z serem i kruszonki
jednak sernik mi nie smakował
zostaję przy starym, wypróbowanym przepisie
Mój ulubiony sernik dukan
ostateczna modyfikacja z garścią owocu goii

Wymieniam się

Edytowane przez Figarro
Czas edycji: 2012-01-17 o 17:05 Powód: zły link był w drożdżówkach ;) poprawiłam
Stary 2012-01-16, 22:03   #297
magda_lena40
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
a ja zaraz zgrzesze bo zrobiłam lody nutellowe ale co tam, mam juz drugi kiepski dzien (samopoczucie), wiec trzeba sobie te życie troche osłodzić
Taki grzech to nie grzech
Jakbyś zjadła niedukanowe czekoladowe lody to by dopiero były baciki

Cytat:
Napisane przez Figarro Pokaż wiadomość
Jutro PW
będzie
jajecznica na wędlince
makrela
pizza z cycem i warzywami (część już dzisiaj zjadłam )
pomidorowa z klopsami (też było dzisiaj )
wieśmak z pomidorem/papryką
na kolację zrobię może jeszcze rybkę w folii
do tego jeszcze deser kawowy (bo też zrobiłam na dwa dni )

Mogę z Tobą zamieszkać ? Albo może prowadzisz kuchnie wysyłkową czy coś w tym stylu ?

Ale często wątpię.
Bardzo często.

Stary 2012-01-16, 22:08   #298
Aiesha
Rozeznanie

Cytat:
a ja własnie wywaliła placki otrębowe do smieci, miałam tylko serek naturalny bakomy 0% i on sie najwyrazniej nie nadaje, pierwszy raz mi nie wyszły ;((
ja do placuszków/chlebka dodaję jogurt naturalny 0% Danone, albo serek homo naturalny light i zawsze wychodzą
ja wolę na jogurcie, bo nie są takie "ciężkie"

wzrost 176cm
do wakacji
Stary 2012-01-16, 22:11   #299
angelus122
Raczkowanie

jak tak teraz patrze na ten jadlospis to fakt macie racje troche mało;/ jesli tylko znajde czas to dorzuce wiesniaka na kolacje
64.63.62.61.60.59..58.57.56.55.54.53...

angelus122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:12   #300
Figarro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
(...)

Mogę z Tobą zamieszkać ? Albo może prowadzisz kuchnie wysyłkową czy coś w tym stylu ?
dawaj

a wczoraj zobaczyłam, że na all, ktoś ładny interes zwietrzył i sprzedaje własne wyroby

Wymieniam się
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości