Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 21:50   #1051
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Ladne krzeseleczko....

[QUOTE=agus1978;31663037]
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
ja nawet jeszcze nie ogladalam krzeselek.... jakos mi sie wydawalo ze za wczesnie.... no ale chyba czas zaczac poszukiwania....
chyba ze mozecie cos polecic....

Zależy od tego, czy chcesz np mieć takie krzesełko, żeby np służyło później jako krzeselko i stoliczek, jak np z KLUPŚ czy np tylko do karmienia, to wtedy wybór jest przeogromny, zależy też ile masz miejsca w domu...pooglądaj sobie na allegro...ja będę kupować coś w tyms tylu http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...034064814.html, tylko muszę znaleźć skladane, bo meijsca mam mało

no wlasnie chcialabym cos zeby bylo na pozniej ........ no wlasnie i tak jak piszesz dobrze byloby skladane....
Stary 2012-01-16, 21:51   #1052
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
No wiec wlasnie. Nasze malutkie pierdzioszki zawsze beda malutkimi pierdzioszkami pomimo tego ze beda w wieku 20 lat i beda masakrycznie przystojni, my bedziemy widzialy jedno-pieluche i uroczego bobasa
Mówisz? Ja to już zapominam, że był malusi, jest tak wielki.
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jabłko niestety też nas wysypało, może nie piszą głupot w hippie - może po prostu Zuzię uczuliło - bo nie wydaje mi się żeby to pogorszenie się skóry nie było spowodowane jabłkiem i marchewką skoro przed ich podaniem było cacy
Ojej, to faktycznie lepiej poczekać tak jak radzi pediatra.
Cytat:
Fajne, ja rozważam z fisher price, ale nie mam jeszcze.
Stokrotko, a Ty już rozszerzasz dietę?
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
mój to jak pójdzie po tatusiu to kajaki jak sie patrzy mąz ma 45-46 dobrze ze teraz mu buty znalazłam(małemu) bo jakby wyglądał, kutka i w skarpetach

Nasz buty dostaje od chrzestnej, ale ma też "w spadku" sporo po braciszku , ale ma buciki od kombinezonu.

A w ogóle to kupiłam, a własciwie mąż kupił Franiowi piżamki , bo mu się strasznie stópki pocą. Myślicie, że może spać z gołymi stópkami? Bo mnie małża siostra za to objechała.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:53   #1053
agus1978
Wtajemniczenie

Ja to sobie nie wyobrażam tego momenty, jak Michasia przyjdzie i przedstawi swojego kawalera hihi..chyba mu zrobię test "przydatności" hihi..
Piszecie, że Wasze dzieci obsypało po marchewce? to może moja te krostki też ma z marchewki?

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Mówisz? Ja to już zapominam, że był malusi, jest tak wielki.

Ojej, to faktycznie lepiej poczekać tak jak radzi pediatra.

Nasz buty dostaje od chrzestnej, ale ma też "w spadku" sporo po braciszku , ale ma buciki od kombinezonu.

A w ogóle to kupiłam, a własciwie mąż kupił Franiowi piżamki , bo mu się strasznie stópki pocą. Myślicie, że może spać z gołymi stópkami? Bo mnie małża siostra za to objechała.
Myślę, że tak...a przykrywasz go kolderką? to nie zmarzną mu stópki pod nią...najwyżej cieniutkie skarpetki mu załóż
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:53   #1054
aa2
Zakorzenienie

Ancia jak mu sie poca i tak działaja skarpetki to ja tam bym tez kładła bez, przeciez i tak przykrywsz go czyms co nie?
a ja wczoraj ogladąłam własnei taki epizamki-podobne jak pajace tylko bez stóp -sliczne były i zastanawiałam sie czy brac
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 21:55   #1055
anciaahk
kosmitka

Asia a gdzie widziałaś te pajacyki bez stóp?

Franek śpi pod kołderką.

Stary 2012-01-16, 21:58   #1056
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:

Franek śpi pod kołderką.
Jeśli mogę to np w Cubusie można kupić takie pajacyki i chyba w H&M. Zobacz też na allegro, powinny być. Pod kołderką nie będzie mu zimno
Stary 2012-01-16, 22:00   #1057
anciaahk
kosmitka

O dzięki za podpowiedź, nie ma niestety u nas takich sklepów, ale może jakoś przy okazji nabędę.

Stary 2012-01-16, 22:01   #1058
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Franek śpi pod kołderką.
na pewno jedne były w KappAhl i jeszcze w jednym sklepie widziałam ale nei pamietma jakim wiem ze w obu były 2 sztuki za 60 dych

ten drugi to chyba Cubus ale nei jestem pewnea bo troche po tych sklepach łaziliśmy
Stary 2012-01-16, 22:02   #1059
anciaahk
kosmitka

Dzięki Asia .

Stary 2012-01-16, 22:03   #1060
aa2
Zakorzenienie

oooo taki ebyły z żabkami -fajne rózne wzory ni etylko taki ejak na obrazku
http://www.kappahl.pl/article/pizama_167726
Stary 2012-01-16, 22:04   #1061
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
P
Ale co? Że Łodź nie jest pośrodku? Bo nie bylam pewna
pośrodku to jest środek

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
mogę Ci kupić, ale z przesyłką to duzo taniej by nie wyszłoa skąd jesteś Monia?? chyba że poczekasz, może zrobią jeszcze większą wyprzedaż

Monia przed Tobą nic się nie da ukryć
sesese
dzięi Kochanie ,ale z przesyłka pewnie tyle samo co u mnie. Poczekam może jeszcze obniżą albo może u rodziców się pojawią.

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
a moja mama chciała być dobrą babcią i kupić Natalce Pampersy, bo ja wyrodna matka kupuje Dady i przyniosła paczke i patrze jakieś ładne opakowanie z różowym i pisze że jakiś wzorek dla dziewczynek z kucykiem Pony, myśle sobie fajnie, otwieram a tam pieluchomajtki Patrze jeszcze raz na opakowanie a tam jak byk napisane że to majtasy, ale po angielsku mamie się nie dziwie, bo angielskiego nie zna ale że ja od razu tego nie zauwazyłam to aż wstyd no ale nic, nosi Natka majtaski i tez fajnie leża, tylko rano jej nie zakładam bo rano jest kuuuuuupa zawsze a to by się źle ściągało
hahha kochana Babcia

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
a wodę osobno i mleko osobno, gotowego mleka nie można trzymać dłużej niż godzinę...potem do wylania. A godzinę to dziecię spokojnie bez jedzenia da radę, problem jest przy dłuższych wyjściach.
Robienie cieplejszego mleka też nie wchodziło w grę, bo w instrukcji przygotowania mleka pisało, żeby nie robić z woda cieplejszą niż 60st. C.
Ostatecznie kupiłam malutki termos 0,3l, specjalnie na wodę do mleka.
mi położna powiedziała, że można przetrzymać między karmieniami- koło 3h i czasem mi się zdarzy tak podać
a nie 40st?

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Natalka ma jakąś wysypke, ale nie tak że chrostki czerwone, tylko w niektórych miejscach ma takie szorstkie ma np. na łopatkach, na udzie w jednym miejscu, i po niczym to nie znika ani po oliwce, ani po kremie, ani po mleczku do smarowania i już nie wiem skąd to i jak się tego pozbyć
Acelinko u Julika właśnie takie czerwone drobne krosteczki w rożnych miejscach i szorstkie to były od oliwki

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja to taka chłopaczara na spacerki z Olgą w butach trekingowych zasuwam
eee ja tak samo w trekingowych
zresztą botki z zeszłego roku są za małe- takie na styk znaczy się. Trafiło na mnie, że mi stopa po ciąży urosła

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
KBioderka jeszcze do szerokiegi układania, ale tylko na noc. Jest poprawa Kolejna wizyta za 2 miesiące. Mam nadzieję, że już ostatnia.

U pediatry też wszystko ok. Badania mamy powtórzyć, ale nie ma pośpiechu za 4-6 tyg. ewentualnie zrobić posiew moczu (haha jak to usłyszałam, że trzeba łapać środkowy mocz ze strumienia, to zapowiedziałam mężowi, że bierze na ten dzie urlop).
Reszta wyników ok.
Ważymy prawie 6 kg czyli jak dla nas to sukces!!! (na spotkaniu będziemy najmniejsi)
No i dostaliśmy zielone światło na rozszerzenie diety (na razie bez glutenu, z tego względu, że jest podejrzenie tej skazy) soczki, zupki, kaszki bezmleczne i sinlac. Cotka też zakupiłam soczek i zupkę
elegansio!!!! bardzo się cieszę i wagi gratuluję oczywiście

Cytat:
Też mam ciąg wsteczny, to jakaś wada bloku chyba .
jak mieliśmy kontrolę kominiarską to zapytaliśmy o to i on nam powiedział, że to dlatego, że wszyscy mają teraz plastikowe okna, zamykają się szczelnie i nie ma przepływu powietrza. A że powietrze ciepłe jest lżejsze od zimnego więc to zimne się wpycha do środka. O- takie buty dlatego u nas często w ciągu dnia jest okno uchylone bo inaczej w łazience to taki wyp.iz.d.o.w.e.k się robi, że masakra.

Cytat:
Za co chcesz bić?
już Ty tam wiesz

osz Ty łobuzie ale przynajmniej mieliście ciekawie na zaliczeniu

Cytat:
mój to jak pójdzie po tatusiu to kajaki jak sie patrzy mąz ma 45-46 dobrze ze teraz mu buty znalazłam(małemu) bo jakby wyglądał, kutka i w skarpetach
ee 45-6 to jeszcze nic- mój kuzyn ma 48 w porywach 49 - to są dopiero kajaki

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:09   #1062
anciaahk
kosmitka

Asia - właśnie o takie mi chodziło, dzięki. Kogoś tam podeślę.

Mooonik no wiesz, mnie bić??
A z tym ciągiem to własnie nam kominiarze tłumaczyli, że źle zrobiona wentylacja, więc już nie wiem.

Stary 2012-01-16, 22:11   #1063
agus1978
Wtajemniczenie

Acelinko, a powiedz, czy te pieluchomajtki się mocno różnią od pampersów?
Ja się na dziś już żegnam, życzę kolorowych snów
Stary 2012-01-16, 22:13   #1064
stokrotka_
Zadomowienie

[QUOTE=MoniaZ82;31663160]Ladne krzeseleczko....

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

no wlasnie chcialabym cos zeby bylo na pozniej ........ no wlasnie i tak jak piszesz dobrze byloby skladane....
dzięki. nasze jest składane też

Cytat:

a My mamy..bo Sara dostała od znajomej z pracy talon upominkowy do tego sklepu... w sumie za wiele nic nie potrzebowaliśmy.. a stwierdziliśmy,że za tą kasę można coś porządniejszego kupić,więc wzieliśmy krzesełko. i leży w kartonie sobie pod łóżeczkiem

ja narazie kleik ryżowy tylko i różne herbatki... bo czekałam aż mąż nocki skończy..dziś wrócił z ostatniej więc jutro debiut jedzeniowy..tż się uparł,że chce być przy tym i nagrać..to poczekałyśmy

ja myślę,że czemu nie. Sara śpi właśnie nieraz w takich to się chyba rampers nazywa po polsku... właśnie jak pajace ale bez stópek. ja jej zakładam skarpetki..ale nieraz ona je sobie skopała z nóżek. śpi pod kołderką więc cieplutkie ma nóżki i tak

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 22:14   #1065
anciaahk
kosmitka

Ja też spadam
kolorowych

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Faktycznie STokrotko, teraz pamiętam, że pisałaś o tym karmieniu , gapa ze mnie.

Stary 2012-01-16, 22:15   #1066
aa2
Zakorzenienie

szukam ubranka na chrzest i powaliły mnie ceny-o nie na jeden raz to dla mnie za duzo
Stary 2012-01-16, 22:35   #1067
mooonik
Zakorzenienie

Cytat:
jak się Franio nie rozkopuje to czemu nie u mojej by nie przeszło bo zanim się my położymy pać to jej 2x poprawiam kołderkę i nad ranem też jest rozkopana moja wiercipiętka

Cytat:
oooo taki ebyły z żabkami -fajne rózne wzory ni etylko taki ejak na obrazku
http://www.kappahl.pl/article/pizama_167726
aa superaśne te żabki

a takie pajacyki bez stóp tez w H&Mie były

Cytat:
Asia - właśnie o takie mi chodziło, dzięki. Kogoś tam podeślę.

Mooonik no wiesz, mnie bić??
A z tym ciągiem to własnie nam kominiarze tłumaczyli, że źle zrobiona wentylacja, więc już nie wiem.
no wiesz, tak tylko troszkę
hehe co kominiarz to opinia

a teraz Wam jeszcze opowiem jaką mam cwaną córkę
dostała dziś nowe smoki i do buźki, i do butelek. No ale zajmijmy się tymi do buzi- jeden z krówką, drugi z pszczołą, z aventu i dałam jej do sprawdzenia czy będą pasować. I tak sobie ciumka, ciumka i nagle bach- złapała za rączkę, wyjęła z buzi, obróciła w ręce tak, że złapała za tę część co się do buzi wkłada i zaczęła podziwiać pszczółkę wiecie co padłam jak to zobaczyłam dałam jej drugiego, żeby sprawdzić czy będzie to samo- i co?- to samo zrobiła a i co najlepsze- jak już obejrzała z każdej strony te zwierzaki to odwróciła sobie smoka z powrotem właściwą stroną i włożyła do buzi

Julitka

Stary 2012-01-16, 23:11   #1068
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
jak się Franio nie rozkopuje to czemu nie u mojej by nie przeszło bo zanim się my położymy pać to jej 2x poprawiam kołderkę i nad ranem też jest rozkopana moja wiercipiętka

aa superaśne te żabki

a takie pajacyki bez stóp tez w H&Mie były

no wiesz, tak tylko troszkę
hehe co kominiarz to opinia

dostała dziś nowe smoki i do buźki, i do butelek. No ale zajmijmy się tymi do buzi- jeden z krówką, drugi z pszczołą, z aventu i dałam jej do sprawdzenia czy będą pasować. I tak sobie ciumka, ciumka i nagle bach- złapała za rączkę, wyjęła z buzi, obróciła w ręce tak, że złapała za tę część co się do buzi wkłada i zaczęła podziwiać pszczółkę wiecie co padłam jak to zobaczyłam dałam jej drugiego, żeby sprawdzić czy będzie to samo- i co?- to samo zrobiła a i co najlepsze- jak już obejrzała z każdej strony te zwierzaki to odwróciła sobie smoka z powrotem właściwą stroną i włożyła do buzi
Zuzia też podziwia i ogląda to co w buzi trzyma - czytaj smoka też wyciąga, ogląda, przekłada i wkłada. Ale mama nie wpadła na to by dać jej jakiegoś fajnego smoka a babcia jej kupiła smoczka z myszką miki więc jutro jej dam myszkę miki - zobaczymy czy też się tak zapatrzy dzięki za pomysł

dobrej nocy

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-01-16 o 23:13
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:18   #1069
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Kochane ciocie wizazowe dziękujemy za kciuki

Bioderka jeszcze do szerokiegi układania, ale tylko na noc. Jest poprawa Kolejna wizyta za 2 miesiące. Mam nadzieję, że już ostatnia.

U pediatry też wszystko ok. Badania mamy powtórzyć, ale nie ma pośpiechu za 4-6 tyg. ewentualnie zrobić posiew moczu (haha jak to usłyszałam, że trzeba łapać środkowy mocz ze strumienia, to zapowiedziałam mężowi, że bierze na ten dzie urlop).
Reszta wyników ok.
Ważymy prawie 6 kg czyli jak dla nas to sukces!!! (na spotkaniu będziemy najmniejsi)
No i dostaliśmy zielone światło na rozszerzenie diety (na razie bez glutenu, z tego względu, że jest podejrzenie tej skazy) soczki, zupki, kaszki bezmleczne i sinlac. Cotka też zakupiłam soczek i zupkę
pięknie
Cytat:
Napisane przez malina201 Pokaż wiadomość
4 wrzesnia 2011 rodzilam i juz daje zdjecie małej
hej hej
Cytat:
kurde...chyba mnie jakieś choróbsko bierze... buuuuu dobrze,ze Sara dziś grzeczna i śpi dużo (aż dziwnie dużo ) bo nie mam siły na nic.. mam nadzieję,że to jej spanie to od dnia..a nie ,że ją też coś bierze..
zdrówka kochana i śmigaj pod kołderkę się kurować
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Acelniko wlasnie ze nigdzie nie widze 3 maxi a my jedziemy na 3 midi... a potem juz tylko sa 4 maxi dzisiaj znowu szukalam i nic....
nie wiem jakie jej kupic
ja myslę że 3 się nazywają midi a 4 maxi i nie ma 3 maxi ani 4 midi
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Dziewczyny moje dziecie dzisiaj oszalalo, marudka niesamowita ale robi coraz wieksze obroty i tak sie przy tym zlosci ze koniec jeszcze jak probuje podnisc glowke to zamiast podpierac sie na raczkach to podpiera sie na klatce piersiowej, ahhh coz to bedzie za klata

Cytat:
W życiu was nie nadrobię. Jak to napisała Archi za Chiny ludowe.
Od rana cytowałam i cytowałam i co?
a tam nie cytuj tylko pisz co u Ciebie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Dzieć śpi, małż w pracy więc mamuśka ma czas dla siebie Jutro idziemy na szczepienie, ciekawe ile ten mój klocuś waży

za szczepienie
Cytat:

Franek dzisiaj pokazał, jaki nerwowy z niego koleś. Nie płakał, tylko krzyczał . Nie wiedziałam, że mój synek to taki nerwusek.\
Dzisiaj też było pierwsze próbowanie marcheweczki, ale wypadło fatalnie, nie smakowało mu zupełnie.
No i uczę się, bo sesja przede mną.
Franiuś nerwusek
i "miłej nauki"
Cytat:
j

niezła agentka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 23:22   #1070
mooonik
Zakorzenienie

Martunia hihihi powodzenia i daj znać

A powiedzcie mi te soczki dla dzieci to są jakieś specjalne czy można podawać takie jak my pijemy- Hortex'u np?

Julitka

Stary 2012-01-16, 23:22   #1071
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

a to Bartuś zachwycony Biedroneczka z Biedronki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03078.jpg (54,8 KB, 41 załadowań)

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-16, 23:25   #1072
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dziewczyny na mm to te marchewki i jabluszka to podajecie w godzinie w której dziecko powinno pić mleko jako posiłek zastępczy czy pomiędzy karmieniami?? ja jeszcze trochę czasu do rozszerzania diety mam ale już się pomału wgłębiam

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2012-01-16, 23:30   #1073
mooonik
Zakorzenienie

hihi Bartuś śpiewa do biedroneczki?

ja jeszcze nie zaczęłam dawać, ale tak myślę, że na początku jak to idzie kilka łyżeczek, to chyba tylko jako dodatek się daje? Między mlekiem? Też chcę wiedzieć

Julitka

Stary 2012-01-16, 23:32   #1074
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi Bartuś śpiewa do biedroneczki?

ja jeszcze nie zaczęłam dawać, ale tak myślę, że na początku jak to idzie kilka łyżeczek, to chyba tylko jako dodatek się daje? Między mlekiem? Też chcę wiedzieć
no mówię CI aż byłam w szoku że go tak zainteresowała i ładnie ją trzymał, żeby z brzucha mu nie spadła i sobie do niej gadał a jeszcze jak mu wibracje włączyłam to się tak cieszył

dobra spadam bo już późno, ciekawe o której się synuś obudzi
kolorowych mamuśki

Emilka ur. 05.05.14

Edytowane przez Martusiaaa21
Czas edycji: 2012-01-16 o 23:34
Stary 2012-01-16, 23:38   #1075
aa2
Zakorzenienie

Bartus cudny
do pytania kiedy posilki ja taz dolacze

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

A trzy miesiące temu o tej porze przywieźli mi małego na sale i odbyło sir pierwdze karmienie jej zleciało i nie wiem kiedy....
Stary 2012-01-17, 00:36   #1076
madziulkaa
Rozeznanie

GG do madziulkaa

Cytat:
Napisane przez malina201 Pokaż wiadomość
miala 3230 i 54cm jak sie urodzila termin na 26.sierpnia wiec tydzien przenoszona porod 20h ale zle nie bylo tez jestem na etapie urozmaicania diety. Mala je juz gotowanego ziemniaczka z marchewka na maselku i tarte jabłuszko i chyba miala juz wszystkie mozliwe deserki po 4 m-cu z hipp i bebiko:P
Cześć ojej... ale podobnie do nas. Urodziłam 6 września chociaż termin miałam na 28 sierpnia. Miał 3170 i 55cm Pozdrawiamy

Dziewczyny, a Wy kupujcie już te krzesełka bo bobaski już siedzą? Bo mój to siadać chce ale tak mu to jeszcze średnio wychodzi, poza tym nie za bardzo pozwalam mu na siadanie.

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Nie powiedziała mi nic o pokarmach a jak spytałam to dała gazetkę gerbera i powiedziała, żeby wg niej wprowadzać amciu- bardziej dla poznania smaku bo do 6 m-ca cysiek, ale już cała zadowolona kombinuję skąd tu dobre jabłko i marchewkę wykombinować W ogóle w tej ulotce jest napisane, że można kleik ryżowy, soki i mus - pamiętam, że ktoś pisał o kleiku, ale jak z sokami np?
My dawaliśmy wg zalecenia pojedyncze jarzynki lub owocki. Kleików i kaszek jeszcze nie bo pedi nam nic nie mówiła... Soczków ani herbatek nie podaję. Ew. dopajam samą wodą. Znajoma mnie nastraszyła, że te soczki i herbatki to sam cukier.. i że jak zaczną wychodzić mleczaki to zaraz całe czarne od tego cukru będą... W czwartek idziemy do pedi więc podamy nowości odnośnie żywienia bo pewnie coś nowego nam zaleci. Staram się nie podawać słoiczków wieczorem. Jakoś tak sobie to tłumaczę, że to jednak nowość dla niego a organizm jak śpi to tak dobrze nie trawi... więc wolę żeby wszystko przetworzył na kupkę w ciągu dnia

Aaa i a propos paczuszki... też nic nie dostaliśmy. Cotynato - Wrocław jest na "W"... może dostaniemy na końcu wszystkich mam z całej Polski ?
Stary 2012-01-17, 08:32   #1077
malina201
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziulkaa Pokaż wiadomość
Cześć ojej... ale podobnie do nas. Urodziłam 6 września chociaż termin miałam na 28 sierpnia. Miał 3170 i 55cm Pozdrawiamy

Dziewczyny, a Wy kupujcie już te krzesełka bo bobaski już siedzą? Bo mój to siadać chce ale tak mu to jeszcze średnio wychodzi, poza tym nie za bardzo pozwalam mu na siadanie.
ja mam juz krzeselko mala bardzo lubi siedziec ale pupa jej szacem zjezdza:P lub jakos sie skrzywy i ma nienaturalna pozycje tez jeszcze lezy i czeka na odpowiedni moment mamy takie http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...ka-2858KP.html
malina201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-17, 09:00   #1078
anciaahk
kosmitka

Cytat:
szukam ubranka na chrzest i powaliły mnie ceny-o nie na jeden raz to dla mnie za duzo
Asiu nie chcesz kupić używanych?
Cytat:
No wiesz dzisiaj znowu śpiochy mokre po nocy . Więc serio muszę mu te piżamki zacząć zakładać, bo bez sensu, by się dziecko pociło.
A córcia zdolna , mój chyba jeszcze tego nie opanował. Wyjąć wyjmie, czasem włoży, ale różnie to bywa.
Cytat:
A powiedzcie mi te soczki dla dzieci to są jakieś specjalne czy można podawać takie jak my pijemy- Hortex'u np?
Są specjalne, te dla dorosłych to pewnie więcej chemii mają.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dziewczyny na mm to te marchewki i jabluszka to podajecie w godzinie w której dziecko powinno pić mleko jako posiłek zastępczy czy pomiędzy karmieniami?? ja jeszcze trochę czasu do rozszerzania diety mam ale już się pomału wgłębiam
Na początek podaję między karmieniami, karmię co 2h więc podaję 1h po jedzeniu. Póki co zjada mało, więc taki jeden posiłek jeszcze nie zastępuje normalnego karmienia.
Bartuś cudo, jakie nóżki golaski i skarpetki cudne .
Cytat:

A trzy miesiące temu o tej porze przywieźli mi małego na sale i odbyło sir pierwdze karmienie jej zleciało i nie wiem kiedy....
Leci ten czas, u nas za 4 dni będzie 5 miesięcy . Ja nie wiem, kiedy to zleciało!

Stary 2012-01-17, 09:31   #1079
lullaby_ml
Zakorzenienie

Bry ale paskudna pogoda, niech to sie zdecyduje czy chce padac i byc bialo czy chce zrobic masakyczny spadek cisnienia, wrrrr
Stary 2012-01-17, 09:38   #1080
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

u nas pada śnieg z deszczem i na plusie jest więc dziś chlapa będzie
Cytat:
Bartus cudny
do pytania kiedy posilki ja taz dolacze

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

dziękujemy
no strasznie ten czas leci, a jak sobie pomyśle że za kolejne 3 miesiące do pracy trzeba wrócić :ryczy:
Cytat:

Na początek podaję między karmieniami, karmię co 2h więc podaję 1h po jedzeniu. Póki co zjada mało, więc taki jeden posiłek jeszcze nie zastępuje normalnego karmienia.
Bartuś cudo, jakie nóżki golaski i skarpetki cudne .

Leci ten czas, u nas za 4 dni będzie 5 miesięcy . Ja nie wiem, kiedy to zleciało!
acha rozumiem, czyli jakby zjadł cały słoiczek to mogłoby zastąpić jeden posiłek
i Bartuś dziękuje za komplementa

Emilka ur. 05.05.14
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości