Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-16, 14:30   #961
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Asik Ty zawsze wyglądasz super, jestem o tym przekonana

Natalka sobie sama przełącza melodyjki na macie, padam moje zdolne dziecko

My jeszcze kąpiemy w wanience i w sypialni, ale Nati tak już chlapie że już niedługo pewnie przeniesiemy się do łazienki
ja w kąpaniu razem też nie widze nic złego, ale my pewnie będziemy to robić raz na jakiś czas, bo codzienne to raczej nie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:32   #962
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Asik Ty zawsze wyglądasz super, jestem o tym przekonana

Natalka sobie sama przełącza melodyjki na macie, padam moje zdolne dziecko

My jeszcze kąpiemy w wanience i w sypialni, ale Nati tak już chlapie że już niedługo pewnie przeniesiemy się do łazienki
ja w kąpaniu razem też nie widze nic złego, ale my pewnie będziemy to robić raz na jakiś czas, bo codzienne to raczej nie
eee no codziennie to nie bo mój maz by sie z tym smarowaniem małego wykończył ale raz na jakis czas to iowszem i juz sie doczekac nei moge

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

brawo dla Natalci-zdolna bestia
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:34   #963
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=aa2;31640948]no powiem ci ze mni eto w sumie rybka z tym ze ona naopowiadała takie rzeczy bo ja to i tak posprawdzam tylko rozwaliło mnie to z tym ze mam wstrzymac szczepienie, ale nei znam konkretnego argumentu czemu?????????? i co to znaczy ze ma mały dorównac do rówieśników, a ja sie pytam jakich??? bo nawet tu na forum pisały laseczki ze nie zaswsze po miesiacu dzieci podnosiły głowki itd a nawet ze zaczynaja to robic teraz, wiec ja sie pytam kogo ma dogonić Marcel??? a ja dla swojego sposobu go przebadam żeby miec pewnosc ze nic temu mojemu skarbkowi nei dolega....

Asiu, nie przejmuj się tą babką..każde dziecko rozwija się w swoim, tempie...jakbym poszła do niej z moją córa i by zobaczyła, że jeszcze sie na boczki nie obraca to by pewnie znalazła w niej jakieś straszne nieprawidłowości...Marcel ek ładnie trzyma główkę i rozwija sie prawdłowo...więc podejdź do tego z przymrużeniem oka
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 14:36   #964
acelinka
Zakorzenienie

własnie przypomniało mi się w końcu, bo już dawno miałam pytać:

Natalka ma jakąś wysypke, ale nie tak że chrostki czerwone, tylko w niektórych miejscach ma takie szorstkie ma np. na łopatkach, na udzie w jednym miejscu, i po niczym to nie znika ani po oliwce, ani po kremie, ani po mleczku do smarowania i już nie wiem skąd to i jak się tego pozbyć

Aguś1978, jesteś z Rybnika? ;>
Stary 2012-01-16, 14:37   #965
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
ja tak na momencik dosłownie...
indygo: u nas w rodzinie nikt nie chciał być chrzestnym, spotykaliśmy się z odmową...
dlatego wybraliśmy znajomych tż (małżeństwo).

natka: sprawdzone noclegi nad morzem?. u mnie w domu niecałe 20km od morza

Aguś i o_lena: witajcie
dzieciaczki śliczne

ja dziisaj jestem wykończona, wogóle to podziwiam siebię że dałam radę jeszcze na wizaż wejść..
chyba zaraz się położe bo mam już dość użalania się nad swoim marnym żywotem..
jak tż rano z pracy wróci to Go chyba pozaduszam własnymi rękoma..

no dobra, opowiem Wam..może będzie mi lżej..
w przyszłym pokoju Leosia zepsuł się niedawno zamek i klamka nie chodziła tak jak powinna. tż miał wczoraj naprawić ale mu się nie cchiało. Wolał grać na komputerze..
Ja dzisiaj chciałam wybrać się z małym na spacer, zaczęłam Go przebierać, była pora karmienia więc poszłam do kuchni po butlę (małego zostawiłam w sypialni na kanapie). W drodzę powrotnej z kuchni zahaczyłam o "żółty pokój"bo chciałam wziąść już kombinezonik dla małego. Wchodząc tam, zamknęły się za mną drzwi i usłysząłm tylko jak coś "skrzypnęło". Jak się okazało klamka się poluzowała i za nic nie mogłam otworzyć drzwi. Nie wiedziałam co zrobić. telefon został w kuchni. Mały zaczął płakać w drugim pokoju. a ja zamknięta... O mało nie zwariowałam gdy mały rozryczał się na dobre a potem nagle zamilkł. Wpadłam w panikę , otworzyłam okno i zaczęłam się drzeć i wołać o pomoc licząc że ktoś sąsiadów mnie usłyszy. Trwało to jakiś 10 minut, gardło mi zaczęło już wysiadać...Wkońcu sąsiadka wyszła do ogródka to mnie usłyszałą. podałam jej nr tż aże on w pracy 40km od domu miał skombinować że przyjedzie teść z zapasowymi kluczami. Ale że syt była niepewna malż z sąsiadami zadzwonili po strażaków...
co ja przeżywałam słyszac jak jadą do mnie na sygnale...
szybko rozciągnęli drabinę i weszli do mieszkania, po paru minutach otworzyli mi zablokowane drzwi a aj pobiegłam do synka...
spał.. na szczęśćie...
Boże.. nikomu czegoś takiego nie życzę...
a i się nastanawiam kiedy mnie życie przestanie tak doświadczać...

pisząc to znowu się popłakałam... i lżej mi się zrobiło.. jak dobrze że jesteście
o matko! sytuacja jak z jakiegoś thrilleranajważniejsze, że wszystko sie dobrze skończyło
Stary 2012-01-16, 14:40   #966
aa2
Zakorzenienie

[QUOTE=agus1978;31651871][QUOTE=a

Asiu, nie przejmuj się tą babką..każde dziecko rozwija się w swoim, tempie...jakbym poszła do niej z moją córa i by zobaczyła, że jeszcze sie na boczki nie obraca to by pewnie znalazła w niej jakieś straszne nieprawidłowości...Marcel ek ładnie trzyma główkę i rozwija sie prawdłowo...więc podejdź do tego z przymrużeniem oka[/QUOTE]

dzieki, ale wiesz jak to jest jak sie usłyszy tyle rzeczy....wole sprawdzic to i owo, a ju znajbardziej to tym sercem mnie przeraziła ze mały moze z nim cos miec , no i to ze niby blady....
zrobi emorfologie, odwiedze kardiologa -bede spokojniejsza jakby co
Stary 2012-01-16, 14:58   #967
agus1978
Wtajemniczenie

[QUOTE=aa2;31652071]
Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

dzieki, ale wiesz jak to jest jak sie usłyszy tyle rzeczy....wole sprawdzic to i owo, a ju znajbardziej to tym sercem mnie przeraziła ze mały moze z nim cos miec , no i to ze niby blady....
zrobi emorfologie, odwiedze kardiologa -bede spokojniejsza jakby co
Wierzę ci, że sie przeraziłaś..ja sama ostatnio dostaje palpitacji,że Misia jeszcze nie chce sie turlac na boczki ani z brzuszka na plecki, zwłaszcza jak powiedziałam to lekarce ostatnio na wizycie a ta do mnie.."niektóre dzieci to sie w trzecim miesiacu juz turlaja.." nie skomentowałam, ale kusilo mnie...ale staram sie nie panikować, tylko ćwiczymy sobie, może sama w końcu załapie...a morfologię też jej ostatnio robiłam, masakrycznie to wyglądało, jak sie jej wkłuła w obie ręce i grzbiet dłoni i nie umiała znaleźć żyły..w końcu jej pobrala z paluszka..oczywiscie dzieć spłakany..a matka prawie

Acelinko, tak jestem z Rybnika...i tak wnioskuję z Twoich wypowiedzi, że nawet mieszkamy blisko siebie (ja na Sławików) i nawet mamy tego samego lekarza

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ----------

[QUOTE=agus1978;31652514]
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

Wierzę ci, że sie przeraziłaś..ja sama ostatnio dostaje palpitacji,że Misia jeszcze nie chce sie turlac na boczki ani z brzuszka na plecki, zwłaszcza jak powiedziałam to lekarce ostatnio na wizycie a ta do mnie.."niektóre dzieci to sie w trzecim miesiacu juz turlaja.." nie skomentowałam, ale kusilo mnie...ale staram sie nie panikować, tylko ćwiczymy sobie, może sama w końcu załapie...a morfologię też jej ostatnio robiłam, masakrycznie to wyglądało, jak sie jej wkłuła w obie ręce i grzbiet dłoni i nie umiała znaleźć żyły..w końcu jej pobrala z paluszka..oczywiscie dzieć spłakany..a matka prawie

Acelinko, tak jestem z Rybnika...i tak wnioskuję z Twoich wypowiedzi, że nawet mieszkamy blisko siebie (ja na Sławików) i nawet mamy tego samego lekarza
Cos mi nie wychodzi cytowanie hihi..
Stary 2012-01-16, 14:58   #968
acelinka
Zakorzenienie

Asik masz racje, sprawdzić zawsze można
ale ta neurolog była dziwna i tyle.

Ide się pobawić z Talką bo leży i tak patrzy na mnie tymi oczętami i one mówią "pobaw się ze mną mamusiu, no pobaw"

Nie poszłyśmy na spacerek bo moje dzieci sobię pospało do 14 a potem mega sypało, po 5 minutach wyglądałabym jak bałwan pchający iglo potem przestało sypać wiec chciałam wyjść ale zaraz znów mega sypało i tak w kółko, więc sobie daruje jutro pójdziemy na dluższy spacerek z babcią

Jak taka zima będzie dłużej to będe sobie musiała w końcu zapodać buty ale takie na prawdę zimowe - ciepłe, nieprzemakające i nieślizgające, bo obecnie nie posiadam takich na stanie

Agus1978, no to rzeczywiście blisko bliziuteńko siebie mieszkamy chodzimy do Bielawskiej na Orzepowicką a to ona Ci tak o tym przewracaniu powiedziała? Mi ostatnio powiedziała "Jeszcze troszke i się bęzie turlać" to jej powiedziałam ze już się turla po całym pokoju to była zdziwiona.
A Ty kiedy dokładnie rodziłaś? Chodziłaś może na SR? Może się znamy skądś

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2012-01-16 o 15:04
Stary 2012-01-16, 15:09   #969
tusia872
Zadomowienie

Dziewczyny chyba dojade do was koło 13 mała marudna i mówi jej ze ma w srode nie marudzic na spotkaniu a ja mu ze nie jade bo wy sie kolo południa spotykacie... i powiedział ze moze przeciez busem do pracy jechac

wiec teraz kciukasy trzymajcie zeby nie sypało

Cotka brawo dla Filipka

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:10   #970
acelinka
Zakorzenienie

tuśko, suuuuuuper !!!
Stary 2012-01-16, 15:14   #971
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asik masz racje, sprawdzić zawsze można
ale ta neurolog była dziwna i tyle.

Ide się pobawić z Talką bo leży i tak patrzy na mnie tymi oczętami i one mówią "pobaw się ze mną mamusiu, no pobaw"

Nie poszłyśmy na spacerek bo moje dzieci sobię pospało do 14 a potem mega sypało, po 5 minutach wyglądałabym jak bałwan pchający iglo potem przestało sypać wiec chciałam wyjść ale zaraz znów mega sypało i tak w kółko, więc sobie daruje jutro pójdziemy na dluższy spacerek z babcią

Jak taka zima będzie dłużej to będe sobie musiała w końcu zapodać buty ale takie na prawdę zimowe - ciepłe, nieprzemakające i nieślizgające, bo obecnie nie posiadam takich na stanie

Agus1978, no to rzeczywiście blisko bliziuteńko siebie mieszkamy chodzimy do Bielawskiej na Orzepowicką a to ona Ci tak o tym przewracaniu powiedziała? Mi ostatnio powiedziała "Jeszcze troszke i się bęzie turlać" to jej powiedziałam ze już się turla po całym pokoju to była zdziwiona.
A Ty kiedy dokładnie rodziłaś? Chodziłaś może na SR? Może się znamy skądś
hehe a ja własnei chciałam isc na spacerek bo lubi ejak tak sypie a tu pupa mąz zabrał sie do pracy a w bagazniku stelaż do wózka
co do butów to ja w sumie zawsze na obcasie, mam jedne awrayjne na koturni eto w nich smigam ale jak gdzies idziemy to obcas sasasa teraz nawet zakupiłam sobei taki dosc konkretny

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba dojade do was koło 13 mała marudna i mówi jej ze ma w srode nie marudzic na spotkaniu a ja mu ze nie jade bo wy sie kolo południa spotykacie... i powiedział ze moze przeciez busem do pracy jechac

Cotka brawo dla Filipka
aaa superowo kochany mąż
Stary 2012-01-16, 15:17   #972
mooonik
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi o tych opakowaniach i przygotowaniu
Asia to było do Kaileight, wiem, że Ty nie karmisz piersią

reszta później, bo właśnie wróciłyśmy ze spaceru i mi buty przemokły :/ muszę jakoś rozgrzać stopy, żeby nie przeziębić

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:22   #973
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mooonik Pokaż wiadomość
dzięki za odpowiedzi o tych opakowaniach i przygotowaniu
Asia to było do Kaileight, wiem, że Ty nie karmisz piersią

reszta później, bo właśnie wróciłyśmy ze spaceru i mi buty przemokły :/ muszę jakoś rozgrzać stopy, żeby nie przeziębić
ejjj no zakrecona jestem hehe
Stary 2012-01-16, 15:28   #974
danika
Zakorzenienie

położyłam Olge na drzemke bo marudzi i ziewa...no i leży w łózeczku i tak śmiesznie gada, miauczy jak kot i to taki w rui

Cytat:

ja to taka chłopaczara na spacerki z Olgą w butach trekingowych zasuwam

uśmiałam się z wizji eskimosa pchającego iglo

Cytat:

Cotka brawo dla Filipka
ale mężul super
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 15:45   #975
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia i pyskowanie ?

Aaaa wróciłam od pediatry i Filip się spiął i podniósł tak główkę ( leżąc na plecach), że babka powiedziała, że ma zaliczone do 6 miesiąca. I była w szoku, że tak szybko nadgonił a ja dumna- bo ogólnie zrobił to lepiej niż w domu .
no pięknie
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
hej....

tak na szybko.... wrocilysmy od lekarza...... szkoda gadac....
poki swieci sloneczko skorzystamy i pedzimy na spacerek....
co się stało?
Cytat:

ja dziś śmigałam w butach trekkingowych i kurtce narciarskiej a co pada śnieg to trzeba wykorzystać garderobe

Bartuś ma dziś dzień spania, obudził sie o 9tej, spał później od 11tej-13tej, przebudził sie więc go ubrałam i poszliśmy na spacer, tam oczywiście spał do 14te, zrobiliśmy razem obiad, powiesiliśmy pranie i chyba się zmęczył bo u znowu zasnął

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:04   #976
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
hehe a ja własnei chciałam isc na spacerek bo lubi ejak tak sypie a tu pupa mąz zabrał sie do pracy a w bagazniku stelaż do wózka
co do butów to ja w sumie zawsze na obcasie, mam jedne awrayjne na koturni eto w nich smigam ale jak gdzies idziemy to obcas sasasa teraz nawet zakupiłam sobei taki dosc konkretny
ja mam i na obcasie i takie oficerki, ale to buty na suchą zime, przemakają i się ślizgają, i do ciepłych też nie należą
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
położyłam Olge na drzemke bo marudzi i ziewa...no i leży w łózeczku i tak śmiesznie gada, miauczy jak kot i to taki w rui

uśmiałam się z wizji eskimosa pchającego iglo

kochana
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
ja dziś śmigałam w butach trekkingowych i kurtce narciarskiej a co pada śnieg to trzeba wykorzystać garderobe

Bartuś ma dziś dzień spania, obudził sie o 9tej, spał później od 11tej-13tej, przebudził sie więc go ubrałam i poszliśmy na spacer, tam oczywiście spał do 14te, zrobiliśmy razem obiad, powiesiliśmy pranie i chyba się zmęczył bo u znowu zasnął
nie posiadam ani jednego, ani drugiego ale planuje zakupić na przyszły rok, w końcu na sanki będziemy chodzić

chyba dzisiaj śpiący dzień Natalka jak nigdy w południe 2,5 godziny przykimała, a teraz znów jej się na spanie zbiera

Nati dziś odkryła że słonika z maty można pociągnąć i sobie go naciąga i sie wkurza bo ona go chce do buzi włożyć a on jej ucieka spowrotem
Stary 2012-01-16, 16:04   #977
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Archi kochana zaglądaj jak tylko możesz i opowiadaj co u Ciebie ja też mam ostatnio czas że najczęsciej jestem wieczorem jak nikogo nie ma i tylko poodpisuje i spadam bo ze sobą nie będę gadać

Cytat:
ja oddychanie przez pieluszke sama testowałam matka-wariatka

Cytat:
oj tam oj tam, cale nie wypadasz za to wpadaj kiedy tylko możesz i pisz co u Was

widocznie sobie pan prowadzący zasłużył że mu Ancia pojechała

Cytat:
randka, randka my ostatnią miliśmy jak się wybraliśmy po świętach kupić telewizor w dwójke
padłam

W ogóle nie pisałam jeszcze "Talka" - fajnie
Cytat:
Aaaa wróciłam od pediatry i Filip się spiął i podniósł tak główkę ( leżąc na plecach), że babka powiedziała, że ma zaliczone do 6 miesiąca. I była w szoku, że tak szybko nadgonił a ja dumna- bo ogólnie zrobił to lepiej niż w domu
Nie powiedziała mi nic o pokarmach a jak spytałam to dała gazetkę gerbera i powiedziała, żeby wg niej wprowadzać amciu- bardziej dla poznania smaku bo do 6 m-ca cysiek, ale już cała zadowolona kombinuję skąd tu dobre jabłko i marchewkę wykombinować W ogóle w tej ulotce jest napisane, że można kleik ryżowy, soki i mus - pamiętam, że ktoś pisał o kleiku, ale jak z sokami np?
no to dobre wiesci
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
hej....

tak na szybko.... wrocilysmy od lekarza...... szkoda gadac....
co sie stało
Cytat:
dobrrrrrre porównanie
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:13   #978
Malgosia1983
Wtajemniczenie

My też zaliczyliśmy spacer Ładnie było i nie dość mroźnie.

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
Ja jestem "uzależniona" od Małgoni. Ale jak mam się wypowiedzieć to tak po 15-16 mógłby mnie mężul odebrać jak będzie z pracy wracał.
Ja Matiemu też mówię, że spotka kumpli i koleżanki, ale ma być grzeczny bo narzeczona w Irlandii

My dziś bioderka i potem pedi.... aż mnie muli ze stresa
Przyjade przyjadę Tak sobie myslę, że glówne drogi to raczej będą mniej śliskie
Skoro spotykamy się po 13, to będę po Ciebie tak na 12.30? Wyślij mi proszę adres na priv.
Daj znać co u lekarza!

Cytat:
to kciuki za bioderka

widze ze wam wczesniej pasuje wiec ja niestety musze sie wypisac ze spotkania buuu chyba ze wszystkie do mnie przyjedziecie

Cytat:

No trzymajcie trzymajcie bo ja mam też misję do wykonania

Cytat:

kot w rui
Ja też w trekingowych

---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Idę coś porobić bo znowu się lenie
Stary 2012-01-16, 16:14   #979
stokrotka_
Zadomowienie

Acelinka.. chyba taki dzień. Sara wstała na dobre koło 9.30 i od tej pory już 3 drzemki miała wypiła 100 herbatki i teraz się bawi na macie... ciekawe co do wieczora Nas czeka

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:21   #980
aa2
Zakorzenienie

hehe mój w okolicach 13 tez poszedł spac z tym ze jakos tak spi dziwnie , przebudza sie co jakis czas, ja z nim lezałam to otwierał oczka i jak go głaskałam to dalej spał , a w penym momencie tak mu sie ustka układały jakby mu było xle itd nie wiem czy cos mu jest czy co , wasze dzieci w snie jak sie achowuja maja tak czasem?
Stary 2012-01-16, 16:29   #981
19natka88
Zakorzenienie

Heloł Nie było mnie trochę a wy tu się już umawiacie bezemniePędzę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Ałł... Ja kiedyś upuściłam rurkę od odkurzacza na palec izłamałam paluch w 3 miejscach

A na randkę też bym jakąś poszła- muszę to zgłosić mężowi
To z czego ta rurka była?
Randki polecam

Cytat:
heja
witam se w piekny zimowy i biały dzionek

Laski ślązaczki na która sie umawiamy na środe????

cobym ogarnac mieszkanko zdązyła hehe jakby nie było idealnei to wiecie wina Marcela

a w ogóle mówie mu ze w środe przyjedzie do niego ekipa a on na mnei dziwnei patrzy, potm mu mówie (bo jeszcze nie wiedziałam że bedzie druga laseczka) że bedzie mała Natlacia i mówiłam mu zeby nie stratował do niej bo za mały no i poza tym bedzie innych kandydatów duzo wiec zeby bijatyki nie było a on co? najpierw pierd a potem diabelski usmiech cwaniak cos kombinuje

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Lu kochana pitulam mocniutko i mam nadzieje ze minie ci to świństwo

widze wszystki ekandydatki do spotkania na pasku wiec prosze ładnei ustalic godzink
Mi też pasuje tak o 13 Szymon ok 12 ma drzemkę więc jak się kimnie w samochodzie to powinien być wesolutki A jak nie to szykujcie się na sajgon

Marcel kombinator

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
Dobra wpadnę po ginesie, może już dzis mi zrobi zabieg i nie musiałabym się kłaść do szpitala?
Pewnie już po

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja się dostosuję do dziewczyn z Rybnika. Po Sonię jadę jeszcze więc do niej też się dopasuje. Wogóle to mam pewne obawy bo auto będę miała z napędem na tył, a takim to nie bardzo potrafię po śliskim.... Jeszcze z dwójką dzieci.
Ja mam podobne odczucia, mam nadzieję, że autostrady będą czyste

Cytat:
cwaniakko

natka, a jak my jedziemy? Bo szczerze to ja nawet nie wiem którędy jest nabliżej czy od Ciebie czy z Rybnika czy jak nigdy nie jechałam w tamte strony
Chyba na jedno wyjdzie - chociaż nie wiem czy ta droga przez gotartowice jest już otwarta Byłabym po Ciebie tak o 12, godzina nam chyba wystarczy co?
Poślij mi swój adres na priv i Asiu ty też

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Za Chiny Ludowe nie będe na bieżąco jakoś czuję ,ze wypadam

Olej to, wpadaj i pisz

u nas zimy brak

ciesz sie

Poczekaj poczekaj - dalej nie wiem- my ślub braliśmy po 9 latach bycia razem wiec niestety nie czaję o co cho szczęściaro

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
moja córa się naprawia w końcu po Polsce dziś spałyśmy od 20-7.50 i po butli do 9.30 a teraz u nas jest 11.30 i już poszła na drzemkę
Co za niegrzeczna Sara ładnie to tak wrócić do starych nawyków?

Cytat:
Ancia i pyskowanie ?

Aaaa wróciłam od pediatry i Filip się spiął i podniósł tak główkę ( leżąc na plecach), że babka powiedziała, że ma zaliczone do 6 miesiąca. I była w szoku, że tak szybko nadgonił a ja dumna- bo ogólnie zrobił to lepiej niż w domu
Nie powiedziała mi nic o pokarmach a jak spytałam to dała gazetkę gerbera i powiedziała, żeby wg niej wprowadzać amciu- bardziej dla poznania smaku bo do 6 m-ca cysiek, ale już cała zadowolona kombinuję skąd tu dobre jabłko i marchewkę wykombinować W ogóle w tej ulotce jest napisane, że można kleik ryżowy, soki i mus - pamiętam, że ktoś pisał o kleiku, ale jak z sokami np?
U nas soczek nie bardzo podchodzi,ale jak już to robię tak jak Acelinka - jak dostał soczek to nie ma deserku i odwrotnie. A chcesz sama mu gotować?

Cytat:

Cotka brawo dla Filipka
Elegancko

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 16:40   #982
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

padłam

W ogóle nie pisałam jeszcze "Talka" - fajnie
Talka-natalka dwa kije, kto się nie schowa ten kryje
Strasznie się chichra jak jej tak mówie i jeszcze w trakcie się z nią wygłupiam na rączkach
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Acelinka.. chyba taki dzień. Sara wstała na dobre koło 9.30 i od tej pory już 3 drzemki miała wypiła 100 herbatki i teraz się bawi na macie... ciekawe co do wieczora Nas czeka
do wieczora na pewno jeszcze duuuużo ciekawych rzeczy
Cytat:
hehe mój w okolicach 13 tez poszedł spac z tym ze jakos tak spi dziwnie , przebudza sie co jakis czas, ja z nim lezałam to otwierał oczka i jak go głaskałam to dalej spał , a w penym momencie tak mu sie ustka układały jakby mu było xle itd nie wiem czy cos mu jest czy co , wasze dzieci w snie jak sie achowuja maja tak czasem?
a różnie, czasami się uśmiecha przez sen a czasami robi usteczka "w podkówke" jakby była zła albo smutna, czasem mamla usteczkami jakby jadła cycka

Tak jak myślałam, dałam cycka troszke i śpi

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Heloł Nie było mnie trochę a wy tu się już umawiacie bezemniePędzę nadrabiać

Mi też pasuje tak o 13 Szymon ok 12 ma drzemkę więc jak się kimnie w samochodzie to powinien być wesolutki A jak nie to szykujcie się na sajgon

Ja mam podobne odczucia, mam nadzieję, że autostrady będą czyste

Chyba na jedno wyjdzie - chociaż nie wiem czy ta droga przez gotartowice jest już otwarta Byłabym po Ciebie tak o 12, godzina nam chyba wystarczy co?
Poślij mi swój adres na priv i Asiu ty też
Mi się wydaje że autostrada będzie ok

hehhe Natalka prawie zawsze robi sobie drzemkki w samochodzie, ale gorzej jak trzeba stanąć w korku albo nawet na światłach niekiedy czuje że jest w miejscu i się budzi

a czujecie jakby się nam wszystie dzieciaczki u Asi na raz rozpłakały?

z Gotartowic na Żory? jest otwarta, obok lotniska tylko wachadłowy ruch jest
czy godzina wystarczy nie mam pojęcia, ale wydaje mi się że tak? Asia nam podpowie zaraz wysyłam moje tajne dane
Stary 2012-01-16, 16:54   #983
tusia872
Zadomowienie

acelinka wez to wypluj bo to byłby mały sajgon biedni sasiedzi asi

powiem wam ze strasznie sie ciesze na to spotkanie

Asia wyslij mi tez jeszcze raz twoj adres bo ja gdzies go podziałam

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2012-01-16 o 16:55
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:01   #984
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ja też w trekingowych
i ja i ja też
Cytat:
Talka-natalka dwa kije, kto się nie schowa ten kryje
Strasznie się chichra jak jej tak mówie i jeszcze w trakcie się z nią wygłupiam na rączkach
Stary 2012-01-16, 17:11   #985
acelinka
Zakorzenienie

też sie chce poturlać!

Stary 2012-01-16, 17:15   #986
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
też sie chce poturlać!

normalnie Cię kocham

Natka ... no niedobra niedobra..ale to akurat zło by mogło zostać już na stałe

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:27   #987
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
acelinka wez to wypluj bo to byłby mały sajgon biedni sasiedzi asi

powiem wam ze strasznie sie ciesze na to spotkanie

Asia wyslij mi tez jeszcze raz twoj adres bo ja gdzies go podziałam
Zazdroszczę

Wróciłam z zakupów bogatsza o dwie paki pampersów- z czego jedne 4. 2 soczki, słoiczek z banankiem i jakimś kleikiem ryżowym Cieszę się na te nowe smaki jak dziecko. A to trzeba o jakiejś konkretnej porze podać czy obojętne?

Nadal nie dostałam paczki podarunkowej tej o której wy tyle piszecie
Z jakiej to firmy było? I ile przed 4 miesiącem dostałyscie ?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-16, 17:31   #988
acelinka
Zakorzenienie

cotka, to super zakupy!
mój pączek to już od ponad miesiąca na 4 leci

ta paczuszka z Hippa była. A dostałas jakieś pudełka czy coś w szpitalu? Bo jak sie je dostaje to się wypisuje różne karteczki ze to otrzymałaś itd. i to z tego wysyłają
Stary 2012-01-16, 17:34   #989
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Nadal nie dostałam paczki podarunkowej tej o której wy tyle piszecie
Z jakiej to firmy było? I ile przed 4 miesiącem dostałyscie ?
ja też nic nie dotsałam

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
też sie chce poturlać!

Stary 2012-01-16, 17:43   #990
caroline_1988
Zakorzenienie

GG do caroline_1988

Cześć mamusie
Tyś moje dziecko, a ja ...Twoja mama!
caroline_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości