|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3061 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dekoloryzacja włosów- część II wątek zbiorczy.
Na 4 zastosowania? W takim razie jest bardzo wydajny, ale w koncu 200ml to tyle, ile ma sklepowa odzywka.. A jakiej dlugosci masz wlosy? I z jakiego koloru schodzilas? Co wyszlo po uzyciu dekoloru?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3062 |
Przyczajenie
|
Witam wszyskie dziewczyny,mam pytanie poniewaz chcialabym zejsc z czerwonych wlosow dodam ze moj kolor to cos w popielatym blondzie i chcialabym do jasnych wloskow wrocic,mozecie polecic jakis dobry dekoloryzator ??a co sadzicie o Dekoloryzator Colorpee nawet przystepna cena ale niewiem czy jest dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Robiłam dekolor tak jakby w 2 turach po kilka razy bo też kupiłam 2 opakowania. Za pierwszym razem bardzo ładnie zdekoloryzowałam włosy do miedziano rudego brązu jasnego i niestety nakładając na to bezpośrednio farbę sciemniały mi do brązu. Za jakiś czas więc dekoloryzowałam kolejny raz i potem naprawdę porządnie wypłukałam włosy i zostawiłam to na około tydzień albo 2 tygodnie. Po tym czasie włosy minimalnie sciemniały ale niewiele. Robiłam potem kąpiel rozjaśniającą i dopiero na to kładłam farbę chyba Rozgrzewający Imbir z Palette. Nie jestem zadowolona w 100% ale lepsze to niż czerń i teraz zdecydowałam, że nie ochładzam tego koloru na siłe i czekam aż będę miaa moje odrosty spore a wtedy pójdę do fryzjera wyrównać z naturalnym żeby nie farbować włosów już wcale. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3064 |
Wtajemniczenie
|
co jaki czas można wykonać kąpiel rozjaśniającą,żeby nie zniszczyć włosów.Nakładałam proszek z rozjaśniacza Joaśki+szampon i woda 9% ok miesiąc temu i w tym czasie stosowałam kokosa na włosy i pilovax
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- dodam,że końce trochę puszą się mi |
![]() ![]() |
![]() |
#3065 |
Raczkowanie
|
CryBebe piekny masz teraz kolor, taki naturalny. Jesli z czerni zeszlas na taki kolor to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3066 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, myśle że mimo wszystko najlepiej odżywić najpierw włosy by te zabiegi w mniejszym stopniu je uszkodziły bo zdrowy włos ma jednak jakąś ochronę a taki przesuszony pewnie nawet od porządnego wypłukania dekoloryzatora może się wykruszyć. Acha i jeszcze jedno, polecam jakąś dobrą odżywkę, która daje natychmiastowy efekt wygładzenia włosów bo po takim wymywaniu dekoloru będziesz miała jeden dred ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3067 |
Zakorzenienie
|
jak to mówią "potrafie dogodzić całemu światu tylko sobie nie"
tak więc tym razem to ja potrzebuję waszej rady ![]() chciałem sprobowac jak mi w czerwieni, niestety nie czuje sie w niej ![]() chce ją ściagnąc i potrzebuje waszej rady , czy zrobić to chantalem czy kapielą rozjaśniającą + farba. 1. kolor wyjściowy, przed szamponetką czerwona 2. po szamponetce 3. obecny, sprany truskawkowy blond bo tak mi sie wydaje ze chyba bym chantalem wolał, bo i nie zniszcze ich, a zdejmie tylko czerowny refleks do tego który był pod spodem. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3068 |
Raczkowanie
|
Ale z kolei po chantalu będziesz musiał i tak chyba zrobić kąpiel? Ja bym już nie zaryzykowała bez kąpieli kłaść farbe bezpośrednio po dekoloryzatorze by nie mieć ciemniejszych w efekcie.
Szamponetka to czerwień granatu co? ![]() Z kolei kąpiel rozjaśniająca bezpośrednio na to nie da czasem jakiegoś różowego odcienia? Mi przychodzi na myśl tylko kąpiel rozjaśniająca a po niej farba jakaś natura z zielonym mixem. Edytowane przez CryBebe Czas edycji: 2012-01-17 o 13:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3069 |
Zakorzenienie
|
nie, porzeczkowa czerwień z joanny, planowałem po chantalu nic nie robić tylko zostawic. pod spodem mam ładnu kolor blondu ktory mi się podobał, on był bazą pod czerwien, więc jeśli ściagne tylko czerwien to chyba odzyskam poprzedni bazowy blond, na to liczę. jutro pojade do wrocławia kupic chantala i podejrzewam ze wieczorem pochwale się co mi tam wyszło , kupie od razu maskę zakwaszająca.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3070 |
Raczkowanie
|
No w sumie tak powinno być, szamponetka powinna szybko dać się wypłukać więc może faktycznie ładnie zejdzie
![]() Czekamy na efekty. |
![]() ![]() |
![]() |
#3071 |
Zakorzenienie
|
teraz to sie zastanawiam czy deko jest konieczna xd
sam nie wiem, sa lekko truskawkowe ale moze za kilka myc wszytsko do końca zejdzie. na 100% biore chantal |
![]() ![]() |
![]() |
#3072 |
Raczkowanie
|
ja nie jestem fryzjerem, ale nigdy nikomu bym nie doradzała samotnej zabawy w dekoloryzację.
Zwłaszcza gdy takie osoby wcześniej używały różnych farb do włosów szczególnie np. joanna, palette ( schwarzkopf) . Można stosować ileś czasu farby lepsze, fryzjerskie albo chociaż L'Oreal, a później użyje dla odmiany raz palette i ciach- przy dekoloryzacji powstaje ciemniejszy pasek dookoła głowy. Dlatego apeluję, dziewczyny nie kombinujcie same w domu, to nie zwykłe nałożenie ciemniejszej farby. Szkoda Waszych włosów i chodzić później z ciapkami na głowie. Najlepiej udać się do fryzjera i to nie pierwszego lepszego, który zrobi najtaniej, ale takiego z wyższej półki. Warto ten jeden raz wydać więcej, bo dekoloryzacja to wyższa szkoła jazdy.
#3073 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Kiedy robiłeś? Mi każda szamponetka gdzieś po 4 myciach znika bez śladu, czasem może po 6-8. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli nie jesteś fryzjerem, to pewnie masz jakąś większą wiedzę na ten temat skoro odradzasz co? do czwartku chce miec kolor z pod szamponetki, w piątek ją nakładałem, nie chce mieć tego truskawkowego odcienia więc dlatego nałoże chantala. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3075 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3076 |
Zakorzenienie
|
witam.
bylam po porade tutaj ostatnio ale nadal nie zdecydowalam sie na samodzielna dekoloryzacje ![]() Teraz zastanawiam sie czy moge na probe zdekoloryzowac tylko jedno pasemko? |
![]() ![]() |
![]() |
#3077 |
Raczkowanie
|
A kto Ci zabroni? Bierzesz pasmo gdzies z tylu, zeby sie latwo pozbyc jak co, zawiazujesz gumka u nasady i jedziesz
![]()
#3078 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() a czesto przewijal sie temat, ze wlosy zle wyplukane moga sciemniec. Do jakiego koloru moga sciemniec? max do tego jaki byl wyjsciowy przed dekoloryzacja? Boje sie tez smrodu ktorym straszycie... mam 2mc dziecko i obawiam sie czy ten smrod jakos na niego nie wplynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3079 |
Raczkowanie
|
Tu Ci niestety nie pomoge, specjalista od tego typu dekoloru jest tu Fryz. Ale duzo bylo pisane na ten temat, ze trzeba bardzo porzadnie umyc wlosy. Cofnij sie troche w watku jest duzo na ten temat. A co do zapachu, to nie powinno nic zrobic dzidziusiowi, przeciez nie bedziesz mu tych wlosow podstawiac pod nos. (zreszta chyba nie kazdy tak smierdzi jak elgon)
#3080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dekoloryzator w ruch, potem mocno oczyszczający szampon (można do niego dodać sody oczyszczonej to mocniej oczyści) i na koniec maska zakwaszająca lub polać włosy woda z sokiem z cytryny i koniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
jasne ze dam znac jak poszło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3081 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem czemu Cię dotknął mój post, zabrzmiało to tak jakbym Ci co najmniej klientów z salonu podebrała ![]() I proponuję przed każdą poradą mimo wszystko jednak dopytać o używane farby, ich kolory, firmy, bo to ma wielkie znaczenie. Gdy się tego nie robi później może wyjść zaskoczenie: dookoła głowy mam coś na kształt opaski, co to? I kolejna dekoloryzacja gotowa.
"Chłopcy rzucali kamieniami w żabę dla żartu, a żaba umarła na serio" www.pajacyk.pl www.pustamiska.pl Wyłącz TVN- włącz myślenie! Edytowane przez Vanika Czas edycji: 2012-01-18 o 14:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie podbierasz mi klientów, ponieważ ja nawet nie pracuje ![]() wyszła Ci kiedykolwiek takowa opaska? jeżeli tak, to zrozumiem, bo osobiście się nigdy nie spotkałem z takim zjawiskiem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3083 |
Raczkowanie
|
Vanika, chodzi o to, ze nie wnioslas do dyskusji wartosci merytorycznych, a to nie jest watek "warto rozmawiac", w ktorym wyrazamy opinie o tym, co myslimy o dekoloryzacji, polskim rzadzie i obozach w korei polnocnej, tylko staramy sie zbierac doswiadczenia z naszych dekoloryzacji, aby byly pomocne innym przy przeprowadzaniu zabiegu (glownie w domu). To tyle ode mnie. Pozdrawiam
![]()
#3084 |
Zakorzenienie
|
Pokazuje efekt po dekoloryzacji chantalem, powiem tak: jestem zachwycony i przerażony
![]() Dekoloryzator zachwycil mnie zapachem, który jest o niebo lepszy od elgonu i renee blanche. troszkę przesadziłem z czasem trzymania, zagapiłem się i trzymałem okolo 40-50 min. po zmyciu wlosy były żółte, po szamponie fioletowym, takie jak na zdjęciu, spłukałem je cytryną jeszcze. kondycja bez zmian tak jak się spodziewałem. usunął więcej koloru niż się spodziewałem. ponieważ miałem wlosy rozjaśniane całe, jakoś w okolicy sierpnia a potem były dwie farby brązowe, kolor się splukiwał na naturalnie wyglądający, co pokazywałem wcześniej, brakuje mi go, ten jest zbyt jendolity , za jasny i to jedyny minus dzisiejszego zabiegu. samemu dekoloryzatorowi nic nie zarzucam, kolor ściągnął się równomiernie do takiego, jaki był po rozjaśnianiu pod wieloma warstwami farb tonerów etc. tak więc planuje go stonować na naturalny bądź popielaty, i przyciemnić o ton/ dwa tony. |
![]() ![]() |
![]() |
#3085 |
Raczkowanie
|
Wow Bardzo ladnie zdjal kolor! Jak oceniasz porownanie z renee? Ktory wiecej sciaga? O to pytam juz pod katem mojej przyszlej dekoloryzacji.
#3086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swietnie wyszlo! Az pokazalam Tztowi i sam teraz wysyla mnie po ten chantal. A czy jedno opakowanie wystarczy mi na cale wlosy? https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...5&d=1326189492 tutaj dawalam zdjecie. I teraz nie wiem czy zdjac kolor z calosci (te od gory jasne tez sa farbowane ale tylko 1raz). Chyba tak byloby najlepiej. A potem na calosc dac jasny blond bo wyjdzie i tak pewnie troche ciemniej. Fryz licze na Twoja pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3087 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ty uważasz, że lepiej samemu to robić, ja wyraziłam opinię, że wg mnie lepiej udać się do salonu fryzjerskiego, więc nie widzę w czym problem. Zwłaszcza, że do tego tematu zaglądają nie tylko osoby które szukają jak to zrobić, ale też takie, które zastanawiają się czy dadzą samemu radę, czy lepiej iść do fryzjera. @Fryz5 napisałeś : "wyszła Ci kiedykolwiek takowa opaska? jeżeli tak, to zrozumiem, bo osobiście się nigdy nie spotkałem z takim zjawiskiem "- tak, wyszła mi taka opaska w trakcie dekoloryzacji. Fryzjer wtedy mi powiedział kiedy dokładnie użyłam innej farby, na podstawie odległości opaski od głowy. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz trudno powiedzieć, sa bardzo podobne do siebie, jednak stawiałbym na chantala, mniej śmierdzi i jest tańszy, renee uzywałem na czarne włosy, brazy, jak i w celu usunięcia samego odcienia jak w tym przypadku, i chyba chantal lepiej sobie radzi chodź są na prawde bardzo bardzo podobne w działaniu. ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
![]() jestem za tym, aby kłaść na całe, zobaczyć jak sie odbarwi, poczekac, wypłukac wlosy i potem nowy kolor |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3089 |
Zakorzenienie
|
a możesz mi jeszcze napisać ile płaciłeś za ten Chantal?
Na All ok 34zł, a mam 20km do hurtowni fryzjerskiej i nie wiem co mi sie bardziej opłaci (biorąc pod uwagę obecną cenę paliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jednak! ja, używając dekoloryzatora, ZAWSZE miałem jednolity kolor, żadnych pasków, żadnych plam, jeżeli pod spodem obecnego koloru miałem włosy rozjaśniane, to do takich mi kolor ściągał. jestem w stanie zwątpić w to, że fryzjer wykonał Ci dekoloryzacje, bardziej mi do tego pasuje zwykły rozjaśniacz przy czym jest większe prawdopodobieństwo tego co piszesz. ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- 30zł zapłaciłem , hurtownia pollwell, jezeli masz taką sama to moze taka sama cena, niestety wszędzie są inne, chciałem kupić rozjaśniacz goldwell przeraziłem się ;X 89zł w hurtowni gdzie na allegro widziałem po 46zł chyba |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:45.